4740
Sid Meier's Civilization
-
Anonymusx #3534 Azt meg lehet csinálni hogy felépítsem az összes csodát? -
#3533 Ezt is tudom javasolni, bár kicsit más:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#3532 Civilisation: Beyond Earth amit most meyerék kidobnak hó végén. Bár lehet az inkább egy Alfa Centauri 2. -
#3531 OFF
4+ éves ez a rész. Semmi új CIV játékról nincs hír?
ON -
#3530 Sziasztok
Valaki tudna egy jó kis leírást adni a BNW-ben lévő turizmus, kultúra használatáról?
Értem én, hogy gyűjteni kell mindent de a penelban ahol mutatja a városokban lévő épületeket és a bennük kiállított műveket, ott "besárgítom" kattintással őket. Na azokat mit miért kell stb. -
#3529 Sose néztem még hogy néz ki a trade post :D -
Vaktermesz #3528 Egy kérdés: valahogy, mondjuk moddal vissza lehet állítani a régi trading post kinézetet? Azt jobbnak tartom, mint ezt az egy házikót. -
Vaktermesz #3527 Igen, tudom hogy történt, jó ideje harcoltak az irokézek és amerikaiak, gondolom bekószált egy, amúgy amit elfoglalt nem városállam volt, csak sima amerikai város. Nekem ez az első, hogy ilyet látok, kíváncsi lennék, ha puppet-ben hagyja velencével azt is megkapnánk e mikor a spec kereskedőt ráküldöm. -
#3526 Akkor fordul elő, ha valaki ostromol egy városállamot és egy szomszédos (a támadóval szövetségben levő) városállam egy melee egységével odakandikál és az alacsony hp-s várost lépéselőnyét kihasználva befoglalja.
Úgy tudom városállam nem annektálhat városállamot, ergo vagy leégeti, vagy puppet-et csinál belőle. Nálam ez utóbbi történt, de nem is emlékszem egynél több esetre a játékaimban. -
Vaktermesz #3525 Sziasztok!
Érdekességet vettem észre tegnap. Hiawatha már jó ideje brutális tech és kultúra előnyre tett szert. A fél térkép az övé, ám amikor Amerikát támadta, a szövetséges városállama valahogy befoglalta az utolsó várost. Érdekes, mert nem tudtam, hogy városállam, még ha véletlenül is, de képes foglalni. Amúgy ez törvényszerű, hogy ezután leégeti?
Utoljára szerkesztette: Vaktermesz, 2014.08.29. 12:24:27 -
#3524 Na én is így :)
Mátyás, Fekete Sereg nevű kardos egység, meg esetleg Corvinus Library néven könyvtár, ami ad science-t meg goldot. Ilyesmi.. -
#3523 Akkor passz. Talán még patch hiánya lehet gond. -
donatus13 #3522 Én úgy szerettem volna (Mátyás királyt) ,hogy az egyik egység valami kardos unit lenne, amolyan felturbózott longswordman, a másik pedig egy worker által építhető farm upgrade, ami termel goldot vagy productivity. -
krisss93 #3521 Olyan verziót szedtem le amiben bennvan az összes kieg és dlc tokkal vonóval :) -
#3520 Gondolom valamelyik kieged, G&K vagy BNW megvan. -
#3519 Egyébként meg István nem túl jó. Régebben alapból adott faith-et így nagyon hamar lehetett vallásod, de kivették. Mostmár HA van vallásod, akkor a kapot faith-ből valamennyi átmegy a Golden Age-hez.
Se a Végvár, se a Huszár nem egy túl használatos dolog.
Én biztos nem így csináltam volna meg a magyarokat. -
krisss93 #3518 Bár lehet a virágbolti verziót nem szereti. -
krisss93 #3517 Hát valszeg az én készülékemben van a hiba :)
-
#3516 Az nálam tökéletesen működik. -
krisss93 #3515 hát sajna csak az a szar amivel játszanék enné meg a rosseb :D
Ennyit István királyról :D
-
#3514 Akkor valamelyik mod szar. Próbáld egyesével aktiválni őket, úgy kiderül melyik az, és azt ne használd. -
krisss93 #3513 Igen, ez csak akkor csinálja ha a mod menüből indítom a játékot. -
#3512 Modok nélkül jó ? -
krisss93 #3511 Jó estét urak, most próbáltam meg először modokat felntenni a civhez (magyar mod) és sikerül elindítani, aztán amikor rámegyek a set up game-re a civlilizáció kiválasztásakor nem lehet lejjebb menni a listán, csak az első 4 látszik és nincs ott a csúszka amivel lejjebb görgethetném :/
Nem tudja valaki, hogy ezt mi okozhatja és hogy lehetne megszüntetni? -
#3510 A gyöngyökhöz halászhajó kell, illetve mindkét esetben a lelőhelynek a saját területeden kell lennie. -
#3509 Refrigeration tech kell hozzá, utána tudsz tengeri olajfúró platformot építeni. -
cohors #3508 Időközben a youtube-on megtaláltam a kérdésemre a megoldást, készült róla video...
Megpróbálkozom azonban még egy kérdéssel, hátha segít valaki...Hogyan, vagy mivel lehet a tengerben lévő olaj és igazgyöngy-lelőhelyeket kitermelni. Egyáltalán, lehetséges? Hiába mentem rájuk munkással, vagy halászhajóval... -
cohors #3507 Hali! Hozzáértők segítségét kérném... Hiába töltöttem le a steam műhelyből ("feliratkozás" zöld mezőben klikk) egy pár szimpatikus kieget (pl. új népek, épületek, egységek)nem akarnak aktiválódni. Bocs, de kezdő vagyok ebben... -
#3506 PKD avatar? hmm -
#3505 Szervezhetnénk holnapra egy játékot, aztán rendszeresíthetnénk is.
Akit érdekel írjon be egy intervallumot mikor ráér és vegyen fel spancinak steam-en: http://steamcommunity.com/id/blacksheephun/
Csinálhatnánk csoportot is. -
#3504 Kezdtem egyet a régi kedvencemmel, Babylonnal. 258. körre úgy néz ki tartósan megelőztem Rómát, a fő kihívót. Az aljadék elfoglalta a spanyol fővárost és egy másik városát, melyeket - ha lesz fregattom - elfogalok és visszaadom Izabellának. Nem kevés reputációért :)
Mivel technológiai vezető vagyok (végre), a kémem a fővárosban hesszel, már két ottomán és egy shoshone kémet leölt, de még mindig lopják a techjeim.
Végre az egész sziget a vallásom követi, de a Maják ontják a misszionáriusokat (nem csoda, én is azt szoktam ha velük játszok :D).
Budapest városállam a szövetségesem, és mivel military, adja az egységeket, ami a Chu-ko-nu, a kínai kétszerlövő brutál íjász :D Többnyire a spanyolnak adogatom őket, hogy legyen mivel visszalőni Cézárra, különben már Izabella a múlté lenne :D
Pálya: Communitas, Standard méret Sebesség: Epic Nehézség: Emperor.
-
#3503 Ekkora jelentkezés ne legyen :D -
#3502 Hétfőn estefele érek rá, talán 6-tól. -
#3501 Van valakinek kedve a mai nap folyamán játszani (vasárnap)? -
#3500 Pedig a complete verzióval jobb játszani, összességében rengeteg hasznos cucc van benne. Vallások, kereskedelem, változatos és érdekes civek, fasza pályák, kicsit bővebb diplomáciai lehetőségek, és még lehetne sorolni. :) -
#3499 Le vannak árazva a civ5 dlc-k, de sajnos nekem nem ér annyit a gods and kings, hogy 7,49EUR-t fizessek érte :/ -
#3498 Ne is mondd, ráadásul multiban, haverral, tehát sok olyan is van hogy oké akkor most főzök egy kávét meg kiteregetek, addig lépj egy kört meg nézegetheted a statokat :) ~30 óra szokott lenni egy meccs -
#3497 Epichez nekem nincs türelmem, én quicken tolom. :) -
#3496 Legutóbb szerintem large map, epic, prince-en nyertem (3-?)4 várossal meg vagy (a végére) 6-8 vazallussal. -
#3495 Ja és kihagytam, -11 happynessről indul, a pálya be van építve, a lehetőségek száma alig több nullánál, mégis feltornázza -1-ig.