Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De jó ,hogy nem lehet linkelni-_-.

Bocs, pár adat hibás volt, megtaláltam a képeket:

Ez volt

Ez lett :

bár itt már próbáltam a happy-t javítani, -80 körül indult az viszont fix

Na, most olyannal találkoztam hogyha nem velem történik el sem hiszem, Assyrokkal voltam, közel a gyõzelemhez, körülbelül másfél kort vertem a gépekre, erre azt hiszem megnyomtam F11 et, és újratöltöttem a játékot, 4 FULLOS városom hirtelen Koreához került, az az eddigi 147 es happymbõl lett -86 os, és a körönkénti +77 goldomból -90 ,hogy ezt miként számolta újra a gép azt nem tudom tanulság, ne nyomjunk félre gombokat:/ képet akartam csinálni steamre...F12-vel

Ezek után nincs mese, egy meccset egy huzamba kell lenyomni😄

Szerintem sem rossz.Vannak furcsaságok benne,de meg lehet szokni.Kisebb nehézségi fokon lehet nyugisan
építkezni,terjeszkedni,ha meg a fogadat akarod csikorgatni felrakod emperor-ra,vagy pláne immortal-ra.
Ott garantáltan nem fogsz unatkozni.Korábban leírtam,immortalon úgy jöttek a tankjai mint a sáskák,szórta
rám a bombákat is.Hülyeségek vannak benne,mint az hogy az aranyát hatezer évig nem bányássza ki,de tõlem
koldul,vagy a tundrán épít várost a dzsungel helyett ,ami tele van banánnal meg fûszerrel.És még abban
sem lehetsz biztos,hogy nagy fölény ellenére gyõzöl.Rád nyomnak egy embargót,aztán eltûnik a lóvé.Vagy amikor
már úgy éreztem,hogy innen sínen vagyok,elfoglalták a városállamokat,aztán nuku nyersanyag,luxuscikk.
Vannak hibái,mint minden játéknak,de én senkit nem beszélnék le róla.
NEXUS6
Annyira nem lett rossz azért. Úgy tûnik, ha a szerencsétlen AI kap egy kis tápot, akkor egybõl virgoncabb lesz.

Meg most, direkt beraktam, a németeket, a koreaiakat, a babilónit, az oroszokat, a franciáknak is örültem, hogy hozta a gép, ezek nem lustiznak, lásd az elõbbi hszt.
<#papakacsint>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Nabaxátokmeg!
Na ez mi volt? Kezdtem egy új játékot immortálon (gondoltam adok egy kis kihívást), large pálya, epic idõ. A múltkor nem nagyon akartak terjeszkedni a barátaink a BNW alatt, ezért beraktam még 3 civet, így lett 13. Felfedezem a kontinenst, nem túl nagy, voltunk rajta vagy 4-en. Összesen 1 db ruint tudtam megcsípni, az egybõl adott 30 vallás pontot, szal megbocsájtva, az elsõk között jöt így a panteon. Mivel dzsungel közepére rakott, gondoltam jöhet a sacred path, vagy mi a neve, ami megmûvelt dzsungel mezõnként 1 db kultúrát ad, király! Jöttek is a policyk sorban, adtam a csoda építésre, így az Artemis templom, meg a piramis megvolt nekem.

Aztán nézem, hogy ez a Napoleon elég terjeszkedõsre fogta a figurát, közvetlenül a fõvárosom mellé, meg a Samsung gyerek is már a második városát rakja le. Fõvárosom épp elmúl 6. szintû, de az õ gyerekvárosai is pillanatok alatt feljöttek 5. re, hmmm. Gondoltam nem lesz így sem baj ha betámad, már 19 volt a védelme a fõvárosnak, a két warrioromat feltápoltam nehéz terepre, szal jöhet akár azzal 4-5 íjászával, meg a warriorjaival, belém fog törni a bicsakja. De épp kész volt a vasgyártás, már ki is néztem magamnak a 6-os vaslelõhelyet, még 5 kör kész a settler és rárakom.

Hát ekkor jött a francia, fejlesztett íjászokkal, meg katapulttal, meg swordsmannel, összesen kb 12-vel. Felraktam egy modot is, hogy lehessen területet foglalni anélkül, hogy a várost elfoglalná az ember. Ezt már a CivIV-ben is bírtam. Na most egybõl rátelepült a cukorültetvényre, meg az ezüstbányámra. 3-4 kört bírt a fõváros, isten nyugosztalja. Ez volt 775-ben idõszámítás elött, ja többen meg már átléptek a közép korban is.

Na jó, megyek vissza emperor szintre, ezt az emberiesség elleni erõszakot, még a Nürnbergi perben sem magyaráznák ki az alkotók!
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sziasztok. A véleményemet szeretném a brave new worldrõl megosztani veletek. Ha valaki gondolkozik a megvételén, szerintem ne tegye. Az ai átformálása és a játék dinamikája egy fos lett. Röviden elmondva: BNW elõtt a kezdetektõl a végéig izgalmas volt a játék, folyamatosan figyelni kellett, felderíteni, ki támadhat, háborús és békés idõszakok váltakoztak, állandóan agyalni kellett. BNW után: kezdeti expand, aztán 2-4 várossal építkezés 1900-ig, aztán kis izgalom, ha van egyáltalán. Ha van 2-3 egységed a front városban, lószar se támad meg, és a kevesebb happyness növelõ ehetõség miatt te se fogsz támadni. Marad a tile improvment, építkezés, social policy választási sorrend izgalmaknak. Szerintem egy fos lett. Kb 4 játékot játszottam le 1900-ig, mind így ment. Hogy lehet egy etalont így elbaszni.... Azok a gamer újságírók se sokat játszottak vele akik ezt a szart felhúzták, fõleg a gods and kings után.....
Ha neki is van saját vallása akkor sehogy, inquisitorokkal leszedi a tiédet aztán vissza teszi a sajátját.

Hogyan tudok áttéríteni egy másik civilizációt az én hitemre? Az összes városa az én hitemet követi. A fõvárost már többször áttérítettem, de mindig visszaerõlteti a saját vallását.
Ez a pontrendszer így nagyon becsapós.Az ember hajlamos lenne hátradõlni,mert 300 ponttal vezet,de ha valamit eltaktikázik a World Congressben,simán el lehet veszíteni.Ezért is lenne jó egy magyarítás hozzá.Ez így már
egészen más játék,eltérõ gyõzelmi kondíciókkal.
Én most 4(normal) fokozaton nyomtam, ahogy hadjáratba kezdtem sajnos 4 en nekem estek, de végül kiirtottam mindet😄 csak addigra Róma culture victoryval legyõzött ,hogy kapná be😄 Pedig nemsokára lett volna atombombám is.A vallásom miatt végül sikerült olyan 150+ ra vinni a happy-t még így vagy 30 várossal is, + persze order miatt rengeteg happy jött, a pénz problémát is kiküszöböltem bár iszonyatosan feltartott.

A turistás, kultúrás gyõzelem változását még nem igazán értem, most kezdem kitapasztalni, az biztos ,hogy erre a civ 5 re így már én is azt mondom ,hogy sokkal jobb mint a 4.

A BNW-ról az a véleményem ,hogy a legnagyobb nehezítés a játék elején van, a trade nélkül baromi nehéz bármit is csinálni, szóval arra nagyon kell ügyelni és baromi nehéz õrizni a trade rendszereket. Happy is nehezen van az elején még vallással is nagyon megdolgozott. Piety-Liberty comboval nyitok így gyorsan sok városom van és erõs gazdaságom, nagyra fejlesztett vallással, de azért nagyon sok mindent ki kell még tapasztalni, összességében nagyon jó.

NEXUS6
Na vége! Elsõ BNW játékomat diplomáciai gyõzelemmel nyertem 3546 ponttal szokás szerint római színekben.
Igazság szerint elõször a 2009-es world leader választást elblicceltem, mert más gyõzelemre hajtottam, de végül bármennyire is irtottam a babilóniaiakat 20021-ben, 4 körrel megelõztek az ûrhajó fellövésében. Így aztán reload 2009. Amelyik városállam éppen kilépett a szövetségbõl azt megtámogattam, hogy meglegyen a pontom. Csakhogy a fax gép, megint egy hiba, nem volt halandó az újrakötött szövetségeket adott körben beszámolni, így azok a szavazatok elvesztek. Visszatölt és 1 körrel korábban, mielõtt kiléptek volna, adtam a városállamoknak egy kis pénzmagot, meg biztosításképpen megvettem még egy városállam támogatását a babilónitól.

Jó bugos még ez a bnw, de marha jó játék. A végefelé ugyan olyan malmozás volt, mint máskor. A másik kontinensen gyilkolták ugyan még egymást rendesen, nálam viszont uncsi nyugalom volt, néha felhúztam egy csodát. Kb minden pontom 2X annyi volt mint a többieké, a fax babilóni még is majdnem lenyomott. Az orosz iszonyatosan hajtott a turistás gyõzelemre, a maradék 3-ból 1 civ-et meg is szerzett magának, talán össze is jöhetett volna neki, ha nem nyomja szét a babilóni egy atomháborúval.
Szal a csatához tényleg elég buta az AI, de van 1-2 civ amivel jól nyomja.

Ja... Tehát ki kell lépni a játékból és akkor törli...
Hát sajnos nincs összefüggésben.
Sajnos steam om nincsen és nem is biztos, hogy bele szeretnék vágni a dologba.
Nem egészen értem,hogy egy mod-ot miért nem lehet letörölni,de azért lenne egy tanácsom.
Telepítsd újra a Steam-et és a játékot is,de elõtte futtass le egy registry cleanert.Nem fog ártani neki.
Én minden 4-5 játék után törlöm a komplett cache mappát is.Új játékkezdésnél úgyis mindig felrakja újra.
Ezekkel a két-három éves mod-okkal vigyázni kell.Ami jó volt a G&K-nél,könnyen lehet,a BNW-nek nem tetszik.
Néhányat már kompatibilissé tettek,pl a Yet(not)another world map pack új verziója négy napos és jól
mûködik.A world builderrel éppen most alakítottam át a huge map térképen Ausztrália közepét paradicsommá.
Így érdemes rástartolni az 5.kontinensre.Ráadásul ez a mod az achievmentek-kel is mûködik,már ha ez számít
valakinek.
Mivel ez a kiegészítõ szinte egy új játékot csinált a civ5-bõl,rengeteg mod galibát fog okozni.
És még valami:A nem használt mod-okat tüntesd el a játékból és a mappából is.Hiszen úgyis bármikor letöltheted pillanatok alatt.
És mi van ha nem engedi még rendszergazda ként sem, hogy töröljem?
Most csak próba gyanánt kipróbáltam másik technikát theodorával, full happy vallást csináltam, és még így is unhappy s vagyok, kereskedéssel mindennel, luxury cserével, g&k-ben ezzel a technikával ritkán volt 50 alatt, itt meg a -18,-20 a jellemzõ, nem értem mit csinálok ilyen szarul. A gold még így kereskedéssel kiküszöbölhetõ kezdek ráérezni, hát igen, sok mindent szokni kell még.

Köszi szépen ha holnap magamhoz tértem kipróbálom.
Jaja sejtettem hogy ez lehet a helyzet, ugyanis szkályrimeztem az elmúlt években eleget...
NEXUS6
Nekem van most is fenn 5-6 kisebb mod, fõleg egységek.
A nagyokat nem szeretem, mert tökre megváltoztatják a játékot, a legtöbb balansza elég xar.

Azt szokták ajánlani, hogy a mod cache fájlját törölni kell, az lehet, hogy megoldja a problémát.
Itt találod:
C:\Users\XY\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\cache\Civ5ModsDatabase.db

Elindítod megint a játékot és újra kell pipálni a mod menüben. Minél nagyobb a mod annál biztosabb, hogy valamivel összeveszik. A kiegeket van amikor nem szereti, érdemes olvasgatni a mod fórumát, ha tényleg az van akkor azt külön ki tudod kapcsolni.

Modolással foglalkozik valaki egyáltalán?
Engem Gandhi támadott meg, mert úgy gondolta, hogy túl sok városom van már. Aztán amikor védekezés közben szétvertem a seregét (nem is mentem át a határán - bár korábban már letettem egy citadellát a városa közelébe), felejánlotta, hogy kössünk békét, és még az egyik városát is átadta 😊

MrStokes
Jah igen, amit elfelejtettem irni, hogy csinaltam egy misszionariust a szoban forgo varosban, de o csak a jelenleg dominans vallast akarna terjeszteni, nem pedig a sajatomat.

Azt sem igazan ertem, hogy pl. a 4 varosom kozul miert csak ebben az egyben tudok vallasi egysegeket venni...

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Ha az egyik varosomban egy idegen vallas lett folenyben, majd miutan hasznaltam a varoson az inkvizitort, az osszes tobbi (koztuk az enyem is) eltunt a varosbol.

Kerdeznem, hogy mi modon tudom elerni, hogy az en vallasom megjelenjen ujra? Ha jol remlik a tobbi varosomnal sem jelzi az altalam alapitott vallas ikonjat a varos neve mellett, de van amelyiknel van megis par koveto. Kicsit homalyos nekem ez a vallas tema...

Egy masik ide vonatkozo kerdesem is lenne: a help azt irja, hogy ha egy inkvizitort tartok a varosban, akkor megakadalyozhato, hogy mindenfele mas nepek terjesszek a sajat vallasuk a varosban. Ez tenyleg igy van?

Koszi elore is!

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Vagy pl ennél ha felrakom a nép kiválasztásánál nem müködik a csúszka és nem tudom lefele görgetni a vállasztékot

Mit csinálok rosszúl?
Van valakinek fogalma, hogy miért nem müködikEz a mod?
Berakom a helyére és amikor elindítom csak Spártát tudom választani egyedül, majd kifagy...
Mit csinálok rosszul?
Van egy Prehistoric Era mod a Steam-en.Jobb oldalt bepipálod a historic-ot és a negyedik oldalon van.
A G&K-val játszottam vele egyszer.Van benne cavemen,felfedezheted a tüzet,stb.
Honnan tudhatnám elõre,hogy mikor akar békét kötni?És hiába állt a másik városa mellett négy lovagom,nem izgatta.
Alapból jók az ötleteid,de most nem mûködött.Könnyû fokozaton a gatyáját odaadja,tudom jól,de most nem.
Ráadásul az indonéz még a második legnagyobb városomat követelte a békéért.Megmondtam,hogy bekaphatja.
Az övéket meg fel kellett égetnem,mert mit csinálok két olyan várossal,ami semmire sem jó?Mindegyikben volt néhány
épület,de ki vesz meg a modern korban egy barakkot meg egy istállót?+4-en állt a happyness,utána meg -29-en.Aztán
már jöttek is a lázadók.20 körbe került amire egyenesbe jöttem,aztán újra lerohantak,aminek a végén megint rám
maradt két város és kezdhettem elölrõl.De hát ezért emperor.Mindenben akadályozott az unhappyness,mert nem volt
nyersanyagom,luxuscikkem,akikkel kereskedtem azokat elfoglalták.Egy nagyon jó helyrõl indulva meg tudom verni emperoron,most már legalább tudom.De ez egy jó játék volt így is.Tanultam belõle.(remélem)
Most ugyanezekkel a beállításokkal kezdek egyet prince-en a brazilokkal.Standard map,pangea plus.És erõsen odafigyelek,hogy a tengerparti városom közelében legyen néhány városállam.Akkor szép az élet.
Valaki tud olyan modot ajánlani ahol részletesebb és hosszabb az õskor, ókor?
NEXUS6
Mielõtt békét kötök általában még jó nagyot ütök az egységeire, meg ha lehet viszek valami saját erõt egy védtelenebb városa közelébe, hogy azt higyje be akarom támadni. Még akkor is, ha tudom, hogy a köv körben békét kell kötnöm, mert pl elesik az egyik városom. Ezek mindig pozitívan befolyásolják a tárgyalási pozíciót.
Na és ettõl kezdve lehet alkudozni. Várost luxus cikkre becserélni, több kisebb helyett egy nagyobbat lenyúlni, meg ilyenek.
Elég jól beveszi az AI az ilyen blöfföket.

A múltkor a GaK-ben a Svédekkel vesztem össze. Éppen nagyon nem akartam meghódítani, elég gyik volt, másokkal háborúztam, de egy gyalogost odaállítottam egyik városa határára, ha esetleg kitámadna idejében lássam. Eltelt 10 kör erre felajánlja a várost a békéért. ÓKÉ😉

NEXUS6
Hát akkor köss békét, de ne fogadd el a várost. Vagy fogadd el, adj el belõle mindent és égesd fel.
<#papakacsint>

Emperor szinten már csal rendesen.A tundrán szétdobált 3-4-es városai már a játék elején
okádják a harcosokat.Ráadásul rájuk nem vonatkozik a happyness sem.Az egész területükön alig
látni fejlesztést,pontban sehol sincsenek,mégis olyan seregekkel jönnek,amit csak a Firaxis
tudna megmagyarázni.(Bár valahogy meg kellett oldani a nehézségi fokozatokat).És még így sem
lettem volna esélytelen.Ha a két szélsõ városom hegyek mögött van,soha nem tudott volna
legyõzni harcban.Bár amikor elfoglalta a városállamokat,már nagy bajba kerültem.Nem volt szén
és olaj a területemen.Ezt a pontrendszert sem egészen értem.1100 ponttal állok,éppen küldöm
ki az új vitorlásaimat,erre az 540 ponttal álló irokézek fregattjaival találkozom.Honnan a francból fejlesztették ki a navigációt?
De azért a játék jó,hiszen másfél napot már csak rááldoztam.
Elõzõleg már vagy hatszor visszavertem õket,és mindig békét ajánlottak(vagy 20 körig)és felajánlottak egy
várost.És itt kerültem a 22-es csapdájába.Mert nincs szükségem olyan 9-10 es városokra amiben semmi nincs csak barakk meg vár.Ha elfogadom,csak visszahúz,ha felégetem az sem jó.Mindenképpen boldogtalanságot termel.
NEXUS6
Akkor asszem veszem magasabb szintre a játékot. Eddig kihagytam, mert még a CivIV-ben az Emperor szint volt az, ahol nem csalt pofátlanul, így maradtam itt is ennél.

Nálam a nagyvezérjeit is geci módon használta a hun. Egyszercsak jön még békében 4-5 a határ mellett és egymás után rakja le az erõdöket, két városom is egybõl el kezdett éhezni, mert elfoglalta a földeket. Okos. Na hát betámadtam és inkább megkerültem az egész erõdrendszert, és hátulról elfoglaltam az elsõ városát.

NEXUS6
Elõzõleg, amikor a hunokat végeztem ki, egyszercsak +10 szmájliból lett -9. Pedig nem írta, hogy valamelyik luxus cikkre szóló szerzõdésem lejárt volna. Háború közben ez nem volt jó móka. Aztán újratölt várok inkább még egy kicsit, elõször ráuszítom a többieket, aztán támadom. Erre hót üres a birodalma, senki nincs otthon. A boldogság meg nem csökken. Hmmm.

Az elõzõ menetet meg még úgy hagytuk abba, hogy nagy barátság közben betámadott, az egyik városomnak már éppen lõttek, mert 10 egységgel körülállta, még volt egy kis piros csíkja. Aztán egyszer csak békét ajánlott, ad mindent, vasat, 30 aranyat körönként, fehérlovat, meg amit akarok.
Hmmmm, mi vaaaan? Ja jó, kössünk békét;D

Na immortalon beletört a bicskám.A japán meg az indonéz kétoldalról folyamatosan,az elejétõl fogva támadott.
Hiába álltam az élen pontban(+300)és tele voltam arannyal,de nem bírtam velük happyness-szel.Hiába tudtam
visszaverni minden támadást,nem hagytak levegõt venni.És amikor már közeledtem volna a cultural victory-hoz,elfoglalták a városállamokat akiktõl a nyersanyagokat kaptam,és tehetetlen voltam a repülõikkel szemben.Végig egyensúlyoztam,de igazából akkor buktam el,amikor lázadók jöttek elõ.Minden létezõ bónuszt,épületet felhasználtam a boldogság fenntartásához,de ez sem volt elég.Ezen a fokozaton már szó sem volt arról,hogy nem agresszívak.
Özönlöttek a katonáik,upgradeltek is rendesen.Fõleg a japán gyilkolt mindenkit,két másik civet is eltett láb alól.Ravasz is volt,mert letett egy várost a határom mellé,aztán pár körrel késõbb csak néztem,hogy 12 repülõje van.(Mondjuk én is így csináltam volna.)Úgyhogy amikor elfoglalta a szélsõ városomat és özönlöttek a tankjai,
bedobtam a törülközõt.
NEXUS6
Fogalmam sincs nekem sem, hogy az aranyat hogy számolja. Néha az az érzésem hasraütés módszerével, mert körönként +/- 20-30 eltérés van. Még szerencse, hogy most +200-300 között vagyok.

Nekem a gold érdekes, körönként -240 ben vagyok úgy ,hogy út van mindenhol, kevés a unit, bank szintén van mindenhol stb, az Unhappy is nevetséges. G&K ilyenem nem volt...

Bemelegítésnek a susogós indiánokkal kezdtem. Majd újraindítom, mert elég gány helyre kerültem + a vallás bónuszt is félreböktem picit. A romokból "szabadon" választhatod mit kapsz picit csalóka. Ugyanazt nem választhatod egymás után. Vagy idõkorlát, vagy 3 õsi romonként egyszer lehet ugyanaz.A vallás bónuszokat visszavették? csak mert mintha korábban erõsebb bónuszok lettek volna a vallásalapításnál az alapító és követõknél.
A pontszámítás is gyanus. A karavánokat beleszámítja a pontba? Izabella gyengébb/kisebb városokkal, csodák nélkül beelõzött pontban. Meglett a karaván. Nyomtam egy kereskedelmi útvonalat. csoda nem jött közben, de pár kör múlva néztem, hogy vagy +50pontom van. Többet számít a pontozásnál mint egy-egy csoda?
NEXUS6
Így a jéték vége felé az jött le, hogy van nagyon töketlen balfax civ, meg amelyik elfogadhatóan nyomja.

A hunok az elején terjeszkedtek, még valamennyire aktív is volt. Csak éppen az elfoglalt városokat mind felégette a hülyéje.
A karthágói ari volt, csak éppen õ sem nem agresszívkodott, sem nem épített új városokat. Mikor meguntam, hogy 500 évig nem mûvelte meg a többi ezüst lelõhelyet, hogy kereskedjen és oda települtem az arcába, akkor beszólt, de kb ennyi volt.
Attila aztán bedarálta õket.
Ottomán dettó, azokat én nyomtam le, õ viszont legalább még csodákat is épített, ezért a fõvárosa viszonylag kemény dió volt.

A többiek a másik kontinensen még utána, a reneszánsz körül kezdtek el mozgolódni. Az orosz viszonylag jól hódított, több civet is lenyomott. Eszméletlen túrizmus pontja volt, de a babilóniaiak, meg a polinézek megálították, pedig kb 2X annyi pontja volt, mint azoknak. Addigra az aztékokat, spanyolokat letakarították a saját kontinensükrõl.

Na most aki ügyesen, sõt pofátlanul használta a WorldCongress-t az a babilóni volt. Ugyanis szépen elkezdte lenyúlni a városállamokat, ami a szavazatnál +2 pontokat jelentett városonként. Hiába volt 4. a pontszám szerint, folyamatosan az volt a kongresszuson, amit õ akart. Szerencsére azért Katerinával jóban voltam, meg a polinéz csákóval is, így a babilónira mégiscsak rányomtunk egy embargót. Az kicsit lelassította, de így is beelõzte a polinézt. Nagyon nem teccett neki, hogy a rengeteg aranyamból végül megvásároltam a városállamok szövetségét. Ekkor úgy tûnik a diplomáciai gyõzelmet feladta és elkezdett tudományosra hajtani, mert pár körön belül nyomta az ûrhajó boostereit.

Na ekkor kicsit megijedtem, úgyhogy 4 nuke fel egy hordozóra (most már az elsõ elõléptetéssel lehet a hordozó szállítókapacitását bõvíteni) és rádobtam a két legnagyobb városára.
Ahogy észrevettem a robbantás után a játék nem állítja vissza a urán kapacitást, szal nem lehet végtelen mennyiségû atombombát gyártani, csak annyit, amennyit kibányászott az ember.

Szal kicsit körkérdés jellegûen kérdezném, hogy kinek mi a tapasztalata melyik civ amelyik komolyan nyomja? Régebben pl. a koreaiakat kifejezetten rühelltem, mert a játék végére már nem lehetett utolérni a tudományukat. Mostanában mindig random ellenfelekkel jáccottam, de erõsen hajlok rá, hogy kiválogassak párat, akik kihívást jelentenek.

Hát a World builder az nem lett meg, Visszont ide nézzetek mit találtam

Modolást leíró magyar oldal gondolom nincsen
De igen,egyetértek.Csak az összes többinek volt vagy 12-15 városa,háromnak meg 6-7 és az istennek nem
akartak terjeszkedni.Pedig szuper hely volt,csak nem tudtam beférkõzni.(Bár nem is igazán akartam.Elég
volt nekem nyolc város is.)Ráadásul a hülye még a jeges tundrán is városokat épített,,de a szép zöld préri nem érdekelte.És G&K-ben még prince fokozaton sem volt ez jellemzõ hasonló beállításnál.Ráadásul
megint ott van neki a rengeteg fûszer,de négyezer év nem elég,hogy megmûvelje.De majd megszokom ezt is.
Ami most még furcsa,egy hét múlva fel sem tûnik majd.
Odafér-odafér. Ha visszaveszed huge mapon a civek számát, akkor ez sanszos lesz 1-2 helyen, nem?

Befejeztem Marokkóval a játékot.Huge map,10 civ,gyors játék,prince fokozat.Kizárólag a tech victory-ra mentem.El is rontottam rendesen.Már építettem az ûrhajót,amikor az inka diplomáciai gyõzelmet aratott.Nem tudom milyen hülyeséget nyomtam a World Congressben,de 500 ponttal volt mögöttem,ipari korban.Visszatöltöttem az utolsó auto mentést és 7 kör múlva kényelmesen fellõttem az ûrhajót.Nem baj,legalább tudom,hogy alaposan át kell néznem az angol leírást.(Már amennyit megértek belõle.)Most már találkoztam néhány háborúval is,de engem senki sem támadott meg.Ennek ellenére most is állítom,hogy furcsa dolgokkal találkozni.Az aztékok,akik úgy a középmezõnyben voltak végig,1895-ben alapítottak vallást.És két civ között most is akkora üres terület maradt,hogy simán odafért volna még egy harmadik.A három-négy háborúból egy sem tartott tovább 10 körnél.A ballépésem ellenére ezt most kimondottan élveztem.Nem indultam túl jó helyrõl,és majdnem végig szoros volt.Holnap kezdek egyet kis mapon sok civvel,talán immortal fokozaton.Az a gyanúm,hogy más lesz a véleményem a háborúkról.
NEXUS6
Õöööö, most nálam is történt 1-2 furcsaság.
Lopom a teknolódzsit éppen a repülést, a gépekhez mondjuk még nincs olajam, mert még a biológia, meg ilyenek hiányoznak. Következõ körben még is tudok repcsit építeni, és a városállamok is adnak vagy 8 olajat. Király.

Carmang
Úgy látom dúrván elkélne egy (vagy több) patch.
Nem sietek a megvásárlásával 😊 Tulajdonképpen még a G&K-val sem játszottam eleget.

Érdekes, nekem semmi ilyenem volt. Engem megtámadott a török elég hamar. Nagyon könnyen tudtam kereskedni luxusokkal, a gép is beépítette mindet, kipróbáltam prince en, meg immortalon, mind kettõn gond nélkül ment, elég hihetetlen amit írsz.

Azért a Firaxis-nak még lesz mit csiszolni.Még négy kör volt hátra a vas megmunkálásáig,de már upgradeltem
a kardosra.A második játékomban egyszerre két lengyel birodalom volt.Egyiknek Krakkó,a másiknak Lódz volt a
fõvárosa.De a Steam se panaszkodhat.Végigvittem a Cultural victory-t,a játék ki is írta rendesen,erre a Steam
achievment-ben megjelenik,hogy diplomáciai gyõzelmet arattam.Ezeket biztos hamar javítják majd,remélem.
Ettõl függetlenül érdekes a játék,csak passzív az AI,hogy azt ne mondjam,hülye.Nem fejleszt,nem terjeszkedik
ahogy szokott.De dühítõ,hogy hiába van a területén sok luxus/stratégiai nyersanyag,nem igazán csinál vele semmit.Így meg nehéz kereskedni.Ráadásul én hiába védem tûzzel-vassal az aranytojást tojó karavánutakat,ha õ
meg hagyja a barbárokat a területén szabadon garázdálkodni.Azonban,ha valaki,ahogy én is,szeret építkezni
anélkül,hogy nyakra-fõre gyilkolna mindenkit,egész élvezetes tud lenni.Könnyû barátokat szerezni,még azt is
elnézi,ha mellé települök,ha mennek hozzá a karavánok,kereskedõhajók.
Hát nem tudom... Uninstal
Revideálom az elõzõ kijelentésemet.Most megint mûködik a world builder.
Steam-játékok-kellékek-civilization V SDk.(Benne van a world builder)De meglepne ha mûködne.Tele vannak a fórumok,
hogy nem lehet használni.Én magam is csináltam régebben saját map-ot,de már hónapok óta nem tudom elindítani,mindig kilép.
Mármint a World Buildert?