4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • molnibalage83
    5 év után végre megcsinálták a multit? Én azért szoktam le a civről és minden stratégiéáról, mert kőhülye és csaló MI ellen értelmetlen...
  • szarnyasifi
    Engem erdekel, hetvegen. Meg sosem jatszottam multiban, kiprobalnam.
  • kombány
    Hellosztok! Érdeklődnék multi érdekelne valakit vagy többeket?
  • mariakandras
    Sziasztok!

Van egy olyan gondom, hogy a jatek betoltese utan sok idovel is ujratolti, ujrasimitja a grafikat ha ugyanarra a teruletre megyek. Nem ertem, ha egyszer betoltotte teljesen, akkor ha ujra arra a reszre megyek, akkor miert rajzolodik ki ujra. Full grafikan ugyanugy megcsinalja, mint kozepes beallitason, csak utobbin nyilvan gyorsabban. A gepem szerintem eleg eros, hogy ne csinaljon ilyeneket: iMac 5k 3,5 GHz i5, 24 GB ram, Radeon R9 M290X 2048 MB

Tudja valaki, hogy lehetne orvosolni a problemat?
  • Carmang
    Te kapsz 5 aranyat, ő 1-et.
  • Timbu
    Ha létrehozod, akkor neked hárommal, neki meg eggyel nő a körönkénti arany bevétele.
  • McAwesome
    Sziasztok.

Valaki ki segítene, hogy ez a kereskedelmi útvonalazás hogyan is van?

A fenti képen, Manilának vinnék öt aranyat és egyet hoznék?
  • Carmang
    UI-ra próbáld ki ezt:
    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=512263
  • korbin555
    Én még nem unom ennyi év után sem. Nem azt mondom, hogy állandóan játszom, de hetente 1 játékot biztos lenyomok. 1-2 hónapja elkezdtem ABC sorrend szerint a civeket, mindig random térképen. Most éppen a "G" betűnél tartok. (Gajah Mada - Indonézia) Mindig olyan győzelemre megyek, ami éppen nem passzol adott civ-hez. Egész jó móka, bár néha sikerül jól kitolni magammal. A következő Gandhi lesz, vele megpróbálom a katonai győzelmet.
    Szerettem a 4-et is, de ez a kiegészítőkkel sokkal jobb szerintem. De már nem bánnám, ha valami hír jönne a Civ 6-ról. Megvettem első nap a Beyond Earth-t, de nekem meg az nem jött be. 30 órám van benne, és több nem is lesz.
  • Botond #3645
    Gondolom az alapverzió van meg, ha nem tudsz vele megbarátkozni és azt méred a két kieggel rendelkező civ4edhez. Nos ez nem korrekt, mert sajnos ahogy a civ4, úgy az 5 is a két kieggel lett teljes értékű játék. Az alap civ5 is egy bíztató kezdet volt anno, és sok dologban előrelépés volt a négyhez képest, de önmagában tényleg nem volt versenyképes azzal. A kiegekkel viszont ez a rész is felért a csúcsra és van olyan jó, mint a 4 a két kiegészítőjével. Talán egy leárazásban szerezd be azokat is, és úgy adj neki egy esélyt, hogy teljes az 5 is, nem csak a 4.
  • zorrobomber
    Sokkal magától értetődőbb a UI... Ültess le egy kezdőt a 4 meg az 5 elé egymás után, meglepődnél :) Én meg a 4 stack harcával, és az eldugott szabályaival nem tudtam sose megbékélni... Az 5ben nem azon múlik a győzelem hogy mennyire ismered a játék eldugott kis zugait, hanem azon, hogy a felkínált opciókból jót választasz -e. Igen, van amiben egyszerűbb, de elitista hozzáállás, hogy a több=jobb. Talán a culture-ben a great work theming bonusok amik egy kicsit eldugottak/nem magától értetődőek.
  • Gauge
    Egyszerűn nem tudok ezzel a játékkal megbarátkozni CIV IV után. Minden évben próbálkozom, de megint nem jött össze. Tök idegesítő az UI, a hangok, a gazdaság....bizonyos helyeken túlegyszerűsítettek, máshol meg feleslegesen tették komplexebbé. Kár, hogy nem tudom eladni.
  • Botond #3642
    Mindegy, lényeg, hogy megy. Jó játékot!
  • Zogu
    Mindent letöröltem, újra telepítettem és azóta megy. Még a magyarítást is simán benyalta. Miért művelte ezt velem?
    Utoljára szerkesztette: Zogu, 2015.10.19. 19:24:44
  • Botond #3640
    MS honlapról szedd le a legfrissebb dx telepítőt és azt futtasd rá, vga driver vagy dx baj lesz ez szerintem, ha képet nem ad.
  • Zogu
    Töröltem, újra létrehozta. A Steam megvizsgálta és teljesen jónak találta. Most már a betöltés sem indul el.
  • kekeN7
    Törölheted, majd újra létrehozza, pont az a lényeg.
    Ha ez nem jön be, és a Steames megerősítés sem, akkor részemről sajnos nincs ötlet. :(
  • Zogu
    A gép tök üres volt. Az említett mappát a mostani telepítés hozta létre, gondolom nem tenne jót, ha azt törölném (azért megpróbálom átnevezni). Magyarítás még nincs fenn.
  • Zogu
    Az NVIDIA feltöltötte az DX12 és 11 is, majd optimalizálta az általa megtalált Civ V-höz és DX11-el el is indította. Az eredmény ugyanaz. A keret üres..
  • kekeN7
    Nem másoltál vissza korábbi dokumentumok mappát? Magyarítás?

Ha nem, akkor is próbáld meg törölni a mostanit (dokumentumok\my games\Sid Meier's Civilization 5), nekem ez oldotta meg anno, mikor nem indult. Vagy ellenőriztesd a Steam-mel a játék fájljait.
  • Botond #3634
    Directx updatet futtass szerintem, meg ugye a középső verzióval indítod a menüből, hogy dx10&11? :) Az alsóhoz van odaírva, hogy ajánlott, de nem szabad elhinni neki, az akkor jó, ha érintőképernyőd van. :)
  • Zogu
    MOD nincs fenn. 8G RAM van. W10/64b. Külön NVIDIA kártyám van, ahhoz az összes driver telepítve. Persze, azt indítom. Kb 5 évig játszottam a régivel és egyszer már volt ilyen gond, de nem emlékszem miként tettem rendbe, de pofon egyszerű volt.
  • Botond #3632
    Van fent vmi mod? És mennyi ramod van? Nekem kb első patch után ment fel a win10 (64 bites home) és semmi gond nincs vele. Friss vga drivert gondolom kérdeznem se kell.

Az intro amúgy kikapcsolható az optionsben, szóval ha az nincs az még nem nagy baj, de hogy options sincs reakció az már aggasztóbb. Ugye továbbra is a win11 verziót indítod, nem az alsó opciót, ami az érintőképernyős cuccoknak van?
  • Zogu
    Sziasztok!
    Új gép, új problémák. Felraktam az új gépre a W10-est. Persze elsőnek a "Civilization V" került fel -miután felkényszerítette a "Steam"-t is. Na indul a projekt. Nincs intró, mint eddig , csak egyszerűen tölt. Próbálom állítani az általános opciókat, hát üres a keret. A feliratok megvannak, de hiába klikkezek bármelyikre. Egyszer már volt ilyen gondom, és ha már válaszoltatok (sajnos nem találom), akkor elnézést, de segítsetek ki újra.
  • szarnyasifi

Ezen mondjuk sokat nevettem.
  • Madlion
    Ja,igazad van.A kritika ellenére imádom a játékot,ahogy az előző részeit is.
  • zorrobomber
    Ez csak egy társasjáték, soha senki sem mondta hogy szimulátor...
  • Madlion
    Persze lehet vele szivatni az ellenfelet,meg ők is megszivathatnak téged,csakhogy nem reális.A valóságban ez máshogy megy.Nézd meg pl Kuba esetét.Amerikai embargó hosszú évtizedekig.Kubai szivar illegális az usában,de Kubában nem.Tehát Kubának +1 happiness usa -1happiness.De mondok mást.Ahhoz,hogy egy országot embargó alá vonjon egy másik,oda kell vinni a hadseregét és körbezárni az adott országot,különben mi kényszerítené rá az embargóra.Vagy miért nem lehet megvétózni?No mind1,nekem baromira nem jön be az embargó rendszer ebben a játékban.
  • Carmang
    Teljesen jó az embargó. Még egy lehetőség, hogy alávágj a többi nemzetnek, és akadályozd őket :D
  • Madlion
    Köszönöm.Holnap kipróbállom.Egyébként az Embargók miatt akarom kilőni.Elég nagy ökörségnem tartottam,hogy egy országnak meg lehetne tiltani,hogy az általa bányászott sót ne használja,vagy nem kereskedhet egy adott országgal.Ezt a valóságban hogy lehetne megoldani?Sehogy.Belerakhattak volna értelmesebb dolgot is.Mint pl a régebbi részben(aszem a 3) az üvegházhatás.Vagy egy kicsit összetetebb Diplomácia...ezernyi ötletem lett volna.
  • Botond #3624
  • zorrobomber
    Van egy rejtett, Disable World Congress opció.
    Az előcsaláshoz notepad-el nyisd meg ezt a file-t(az elérési út eleje más lehet nálad természetesen):
    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sid Meier's Civilization V\Assets\DLC\Expansion2\Gameplay\XML\GameInfo\CIV5 GameOptions_Expansion.xml

Ezt fogod látni:
    <Type>GAMEOPTION_NO_LEAGUES</Type>
    <Description>TXT_KEY_GAME_OPTION_NO_LEAGUES</Description>
    <Help>TXT_KEY_GAME_OPTION_NO_LEAGUES_HELP</Help>
    <Visible>0</Visible>

Változtasd meg a "<Visible>0</Visible>" részt erre:"<Visible>1</Visible>"
    Ezután a játékon belül bemész az Advanced Setup részbe és elvileg lesz "Disable World Congress".

Gugliztam mert érdekelt engem is, nem teszteltem!
  • Botond #3622
    Elején mikor nyomod a beállításoknál van advanced options vagy vmi ilyesmi, akkor több állítási lehetőséged van nem csak a nehézség, bolygó méret meg ilyenek, és ott a győzelmi módok közül ki lehet venni a diplomáciai győzelmet és akkor szerintem kiveszi azt, hogy megszavazhassák a világvezetőt. Hogy teljesen ki lehet e gyomlálni (hogy embargókra se lehessen szavazni meg ilyesmi), azt nem hiszem, de este ránézek jobban az opciókra.
  • Madlion
    Sziasztok!
    Hogy tudom kilőni a játékból a World Congres-t.Nagyon nem jön be és abszolút nem életszerű.
  • BladeW
    Ez magyar...
    https://www.youtube.com/watch?v=FD4GMWhV9BE
  • szarnyasifi
    Az nem olyan egyszerű azért. Elsőnek talán olvasd végig ezt a topikot, aztán ezt, és próbálj meg minél többet játszani, ne félj tőle, nagyon jó lesz...
    Utoljára szerkesztette: szarnyasifi, 2015.10.04. 15:10:49
  • Nos
    Nem nagyon tudok komolyabb magyar anyagról, de egy tippet tudok adni: ha lehet játsz a brave new world moddal, mert sokkal mélyebb és jobb játékélményt ad mint az alapjáték.

(És próbáld ki a térképemet: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=161630113 :)
  • loserman
    Sziasztok!
    Nemrég kezdtem játszani a Civilization V játékkal (egyelőre kiegészítők nélkül van meg). Előzőekkel nem játszottam.
    Tudnátok adni valami részletes leírást (magyar nyelvű előny volna)? (Youtube-on már néztem kezdőknek ajánlott videót, tippeket, trükköket)
  • korbin555
    Jogos.
    Csak megzavart, hogy nem tudtam kihozni onnan. De ha megvárom míg eltűnik a városból a misszionárius, akkor az is ment volna. Lényeg, hogy nem tanult meg repülni, megnyugodtam.
  • Botond #3615
    Át tud menni a városon, és úgy. :)