Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hivatalosan nem lesznek magyarok a játékban, de magyar mód már van.

nyirog
Sziasztok, a brave new world-höz jün majd ki magyar mód (tehát h magyar nemzettel is lehet majd játszani)?

A worldbuildernek van egy-két érdekes bugja :)
Figyelj oda, hogy amikor kiosztod a civeket és a city-stateket, akkor senki ne tartozzon a 22-es groupba.
Ez a 22-es csapdája.
Running
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van jó kis térképem, amit már kicsit megváltoztattam a worldbuilderrel, de a telepített barbárfalukat nem akarja betölteni a játék, csak az ancient ruinokat. Miért van ez?

Örülök, hogy tetszett :)
Ha valamelyik standard térképen játszol a sebességet sem kell átírnod. A legújabb verzióban a standard map standard, a large epic módban megy alapból.
Végigjátszottam egyet a most már javított moddal,és ez már hibátlannak tûnt.Az ausztrál korallzátonynál van ugyan valami,ami úgy néz ki,mint egy hó tile,de a játék szempontjából semmi jelentõsége nincs.Ami viszont tetszett,hogy van átjárás Észak-Amerika fölött,nagyon megkönnyítette a kereskedést.Nem kellett megkerülni az egész kontinenst a kereskedõhajókkal.A németekkel játszottam prince-en,kulturális gyõzelemmel nyertem.Jó játék volt,köszi.Még játszom vele néhányszor,de átírom a sebességet epikusról normálra,mert így nekem túl hosszú.
Patchek és a kiegek nélkül a játék picit... hm.. kiforratlan. És akkor finoman fogalmaztam. A barbárokkal elvileg komoly gond nem lehetne. Ha a rageing barbarian be van állítva, akkor picit agresszívebbek. Alapértelmezetten ez nincs bepipálva, de azért majd ellenõrizd szerintem! Persze ettõl véletlenszerûen lehet nagyon stresszes a leosztás. Nekem is volt 1-2 ilyen játékom. Megjelentek kb egyszerre háromfelõl három tábborból. Az elején nem tudom a várost is támadták-e, de a kiegekben csak fosztogatnak és rombolják a fejlesztéseket.
Na végre sikerült kibírnom a 238. körig :) Most nem volt olyan vészes, és végre azok az országok vannak (többnyire) mellettem akikkel szövetséget szeretnék (Egyiptom, Kína, Irokézek bár Õket nem sikerült még felfedeznem mert...mert nem :D Nem tudom hol a fenében vannak.) Anglia amúgy folyton provokál miért? Nem mintha zavarna mert nem félek tõle csak érdekel. Oh, és a Kínával való jó kapcsolat miatt hadat üzentem Egyiptomnak (mivel Kínától jobban félek :D) ha nem küldök csak egy egységet az egyik városuk ellen akkor haragudni fog? :D Mert jelenleg nemigen van feláldozható katonám. Majd lesz ;)
Nem tudom, nekem ilyen bajom még sosem volt, barbár camp bõl a német kaphat katonákat eredetiben még ilyen problémáról nem hallottam. Ha viszont virágboltival játszol akkor itt nem nagyon tudnak segíteni neked.

Hali! Már egy ideje játszom a játékkal (patchek nélkül) de feltûnt pár...érdekes dolog. Az egyik az, hogy normál nehézségen is csal a gép, a másik pedig, hogy ezen a nehézségi szinten iszonyú sok a barbár, és rengeteg a támadás. Sõt nem voltak restek megtámadni a fõvárosomat nem egyszer még a játék elején. Most is kezdtem egy új játékot, és rögtön öt azaz öt barbár erõdítményt fedeztem fel a közelemben. A harmincadik körben. Kicsit unfair nem? De a gép óóóó az valami hihetetlen. A játék hosszát epikusra állítottam, és elég sok idõbe telik míg elkészül bármi. Pl a játék elején egy munkás huszonvalahány körbe kerül. Viszont Németország képes volt a játék elején megtámadni kb hat darab egységgel amit Én vissza tudtam verni hárommal plusz a város...de könyörgöm mégis, hogy a francba tud egyrészt ennyi egységet legyártani ilyen rövid idõ alatt másrészt, hogy a fenébe tartja fenn a birodalmát? Nekem még normál sebességnél (viszont ugyanilyen nehézségi szinten) volt kb ennyi egységem (vagy tán még ennyi sem) a boldogság viszont a béka s*gge alatt volt. Gondolom akkor Õ is hanyatlik nem? Lósz*rt húzza fel Hamburgot pont mellém. Nagyszerû. Na de a gyógyszer akkor gurult el amikor kb tíz perccel ezelõtt megláttam: Oroszország pár mezõvel lejjebb telepedett le a fõvárosomtól. Mondom oké. Aztán mintha a térkép másik végébõl jött volna (vagyis fentrõl) egy Orosz hosszúlándzsás. Ööö mondom ez mi? Ez nem középkori egység? De. A 39. körben? Kicsit sietünk nem? Ráadásul nem írta ki, hogy Oroszország akármelyik korba lépett volna. Mint mondtam mostanában epikus a játékidõ vagyis tovább tart legyártani az egységeket. Megnéztem a fejlesztési fán mert szerintem ez egy középkori egység, de mondom biztos csak katonai erõre megy... hát halljátok ledöbbentem: Ugye ókorban vagyunk max 1-2 emberke lézeng a fõvárosban. Neki is csak Moszkva van még. Tehát: Elõször kifejleszti az állattenyésztést az 17 kör. Aztán a csapdaállítást: 27 kör. Majd jöhet a közigazgatás ami ugye a hosszúlándzsásokat adja: 192 kör. Most akkor ezt...ezt így hogy? Mert mint mondtam ez NORMÁL nehézség ahol nem kap elvileg elõnyöket a gép. Azt meg ne mondjátok légyszi, hogy hát az õsi romokban talált fegyvereket mert baromság, Én is találtam már nem egyszer, és folyton sima lándzsássá változtatta a katonáimat. Tehát hosszúlándzsásról szó sem volt. Jóhogy nem ad neki rögtön géppuskást b*zd. Mi ez? Patchekkel javulna a helyzet? Mert ez botrányos... Köszönöm.
Üdv, nemrég írtam, hogy készítettem egy modot, ami világtérképeket tartalmaz. Európa méretesebb lett, és eleve azok a területek vannak megnövelve, ami fontosabb volt a történelem során. Korbin555 tesztelte is egy kicsit (köszönöm érte), de sajnos akkor egy pár új city-state nem mûködött jól, és amúgy is elég erõforrásigényes volt a large map. A hibákat kijavítottam, és van 7 új standard méretû térkép. Ez tartalmazza az összes népet, és természetesen mindenki a saját területérõl indul. Akit érdekel, az megtalálja a Steamen: Sinusgamma's Balanced Earth néven.
köszi a válaszokat !

NE köss vele nyílt határokat ha zavar! Esetleg ha sokkal császkál nálad, akkor azt hiszem van olyan opció, hogy rákérdezel hogy mit akar annyi sok unittal a közeledben. Ha azt mondja nem akar gondot, akkor ugyan hátbatámadhat utána, de azt hiszem rosszul veszi ki magát a kapcsolataiban (vagy csak veled kapcsolatban?). Persze lehet bevállalja és megy a hadüzenet, de akkor még le tudod elõtte lépni a körödet és nem õ támad elõször. Másik módszer az egységblokád. Ha nem tud olyan helyre lépni a lépéspontjai végén ahol szabad hely van, akkor nem jöhet át. A misszionáriusok és próféták akkor se léphetnek be, ha van elég lépéspontjuk mögédlépni. Nekik mindig meg kell kerülniük az egységeket. Így lehet békés módon akadályozni az aktív vallásterjesztést. Szépen elépakolod az egységeidet. Akár munkások is megteszik. :)
Az az open border-rel lett engedélyezve.

olyat lehet diplomáciázni, hogy felszólítom hogy ne mászkáljon be az országhatáromon belül, mégha békében is vagyunk ?

NEXUS6
Úgy tûnik kezdem megtalálni, hogy kik az igazán geci civek a játékban.

A töltelék civeket, mint pl a karthagóiak, meg hasonlók elkezdtem kilõni a setupnál, de most kaptam egy rakat olyat, hogy csak gyõzzek kapaszkodni. Az amcsikkal sem nagyon bírtam, ezért visszatöltöttem, és rámentem, hogy középkori kardosom nekem legyen legelõször. Nagyban segített, hogy a beltenger másik oldalán az oroszok mellett mégis csak találtam egy helyet, ahol egymás mellett volt két hatos vasbánya. 5 longswordmannel, meg 4 katapulttal/ballisztával mentem rá. Az egyik városában neki álltam csikicsukizni. Körülvettem, elfoglaltam, majd hagytam hogy jöjjön felszabadítani. Amikor megjöttek és a várossal voltak elfoglalva kegyetlenül mészároltam öket. 2-3 ilyen menet után az egész birodalmából kiszivattyúztam az egységeit.

Csak közben kimaradt a vallásalapítás. Gondoltam nem lesz baj, szerzek elég kincset, meg kereskedek másokkal, hogy pénzem is legyen.

Csak az Asszírok nagy gecik voltak, amikor a legjobb haverságban voltunk, rengeteg aranyat, meg luxust kaptam tõlük, akkor támadtak a szemetek.

1850 körül vagyok, a legtöbb pontom van, az Asszírokkal még mindig csetepatézok, de nem tudok rendbejönni, mert levadássza a karavánjaimat, hajóimat. -20 vörös fejem van, meg vagy -40 aranyam körönként. Ahhoz képest, hogy azt hittem 5 köröm belül kampec az egész birodalomnak elég jól bírom.

Közben a bizánciak befejezték az Eiffel tornyot.
Nem szoktam feladni játékot, de ebben a menetben eddig nem sok élvezet volt. A lengyelek lassan elfoglalják a kontinens nagyrészét, de az asszírokra még sem tudom ráuszítani õket, azok viszont béketárgyalásról meg hallani sem akarnak.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Nem annyira az optimalizáción múlik, hanem, hogy übermagas szintû, szkriptnyelveken, python-ban, sql adatbázisokban, meg xml fájlokban van az egész hóbelevanc megírva.

Amíg az õs civ talán elfért egy floppyn, addig az ötös már 5 GB, persze ennek nagyrésze média fájl, hang textura, meg ilyenek!

Igazából azt hogy az egészen végigvonul egy objektum-orientált koncepció csak a moddolhatóság indokolhatná. Ugyanazt a paramétert ne kelljen minden egyes adatbázisban átírogatni, az egységek harci képességeit leíró, a gyártás és a viselkedést meghatározó adatbázisokban (ha külön van), meg a civilopédiában, meg még 5 helyen. De sajna ez sem igazán így mûködik.
Most ugyan soxor elég egy paramétert néhány helyen átírni és az mindenhol megjelenik. Cserébe viszont egy sima 1-2 KB nagyságú txt fájlhoz képest (amilyenek az elsõ részben lehettek az adatbázisok) ezek a fájlok jó pár megásak is lehetnek és 99 %-ban csak redundáns infót tartalmaznak.

Sokat ezen a progin már nem fognak gyorsítani, optimalizálni, ahhoz vissza kéne térni egy alacsonyabb szintû kódolásra. Mellesleg szerintem a moddolás sem annyival jobb, mert azért rendesen bele kell mászni ezekbe a dolgokba. Egy normális editornak meg mindegy lenne, hogy a szerkesztett fájl egy txt, vagy xml.
De olyan igazi normális editorral én még nem is igen találkoztam.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

rendben, köszönöm a válaszokat

Az utak árát jelentõsen lehet csökkenteni,ha kereskedõállomást építünk mindenhova,ahol nincs semmi egyéb resource.Nagy térképen,ahol hosszabb utak vannak,különösen fontos.
A hosszú útról jut eszembe.Huge earth map-on,Washington-nal játszottam,és a játék vége felé a melósokat automatára állítottam.Már szinte az egész amerikai kontinens az enyém volt,de nem építettem utat északról délre,megvolt a kapcsolat a fõvárossal kikötõkkel is.Egyszer csak azt vettem észre,hogy vagy nyolc munkás építi az utat,kb.mint Panamától Buenos Aires-ig.Nem igazán zavart,pénz volt dögivel,már közel volt a gyõzelem is,csak nevettem magamban egyet.
Tehát megépült a transz-amerikai autópálya.Teleszórtam kereskedõállomással,a kereskedõ
policy is megvolt,úgyhogy pénzt sem buktam rajta.De ezután jobban odafigyelek,a melósok mit
ügyködnek.
A karavánnak meg teljesen mindegy,hogy milyen terepen közlekedik.

A játék még mindig nincs rendesen optimalizálva.i5-ös négymagos proci,16 Gb ram,ssd,és egy ilyen videokártya(http://www.bluechip.hu/termek/asus-gtx650ti-2gd5-2gb-ddr5)
És huge map-on a rengeteg civ+city state miatt a játék vége felé még ezzel is nagyon belassul.Nem játszhatatlan,de bosszantó.Ez egy halom pénz volt,és mostanában(két-három évig biztosan)nem lesz lehetõségem további fejlesztésekre.Kíváncsi leszek,meddig állja meg a
helyét rohanó világunkban ez az összeállítás.(2-3 évig?)
Más játékok gépigényérõl fogalmam sincs.Csak két játék van a gépemen.Ez és a Football Manager aktuális kiadása.Felváltva tolom õket.
Botond
Az út szerepe nem változott BNW-vel.
Még a bányákhoz sem kell út.
Tényleg csak annyi kell, hogy minden városod be legyen kötve a fõvárosba. A többi csak akkor, ha valahol gyorsan akarsz mozogni, de viszi a pénzt.
MrStokes
En csak a fovarost szoktam osszekotni az egyes varosokkal, amelyek ezaltal penzt "termelnek" (mondvan kereskedelmi utvonal).
Idonkent ha a csapatok mozgatasa megkivanja (ertsd: sokkal gyorsabb csapatmozgas), akkor szoktam meg varosokat utakkal osszekotni. Semmikepp sem szoktam minden tile-ra utat epiteni, sztem az feler egy anyagi csoddel. :D

Mondjuk en meg nem a BNW-vel jatszom, abban lehet, hogy ez a mechanizmus mar nem mukodik es teljesen kivaltotta ot a karavan-rendszer. De meg ha igy is van, gondolom az ottani szarazfoldi karavanok utazasi idejet is szepen lehet utak epitesevel gyorsitani. Az mar mas kerdes, hogy vajon mennyire eri ez meg, de errol majd inkabb a tobbiek meselnek akik mar BNW-vel toljak.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

win7, új vidkari driver, dotnetfix 4.0 és egy utolsó verziós dirX 9.c.

nálam ezek oldották meg sok játéknál a problémát. furcsa, hogy nincs normális dirX9 a win7 telepítõjében.itt segítettek a dark souls fórumon MerlinW segítségével.

visszatérve a játékra. eszméletlen erõforrásigényés, nálam egy 7750 X2, 7770 hd 1gb, 4 giga ramnál dx11-el kis kétkontinenses játékban 4 résztvevõvel a reneszánsz korra már néha megficcent, igaz nem fagyott ki, de szaladt a játékképrenyõ megállíthatatlanul, nem készítette el az improvementseket stb. egyértelmú kifogyott a memóriából, és már a proci is nehezen bírta

mennyi lenne az erõforrása egy nagy térkép több játékos mellett ? 8 giga ram és egy 2 gb-s vidkari már vinné jól ?

apropó, itt minhta másképp lenne, az úthálózat fenntartása pénzbe kerül. ezek szerint itt nem érdemes mindent megmúvelt területkockát ellátni úthálózattal ? mivel ha jól vettem észre talán csak a bányáknál van jelentõsége

GanXstaZoleeWrk
köszi az erõforrásra gondoltam.

GanXstaZolee#2709

Ha a karikában jelzett erõforrás képecskékre és a területen kapottkalapács/alma/arany jelzésre gondolsz, akkor az azt hiszem jobb lenti kis ablak melletta tekercs ikonnál lehet beállítani. Ha a "sejtszerkezet megjelenítésre" gondolsz, akkor azt is ott lehet, vagy G betûvel talán alapártelmezetten. Ha a távoli kép a kérdés, azt meg egérgörgõvel.
GanXstaZoleeWrk
Üdv

Ezt a nézetet hogy lehet elõcsalni? :)

GanXstaZolee#2709

Nem tudjátok, mi lehet a gond? Akárhányszor elindítanám a játékot azt a hibát kapom, nem tudom mi a baj, a G&K tökéletesen mûködött:
Az eljárás belépési pontja (GetLogicalProcessorInformation) nem található a DLL-ben (KERNEL32.dll)
Szaruman
Kellett volna felirat? :)

Jelmagyarázat: egymáson van 2 város...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Annyira nem is szembetûnõ mi a gáz.
NEXUS6
Hú baxus, ezt nem hiszem el, tegnap akkorát küzdöttem, hogy ihaj. Az új játéknál csak 2 vasat osztott a gép. Gondoltam az elsõ fontos lépés vasat szerezni. Az amcsik egyik városa mellett volt négy, azt néztem ki. Igen ám, de a brazil, pont közénk települt. Gondoltam tréningnek jó lesz lenyomni a 2 légióssal, meg a ballisztával ezt a várost. Zeusz templom megvolt az amúgy is +15% város ellen. 4 kör alatt megvolt. Gondoltam békét kötök és megyek az amcsira. De a brazil nem akart és nekem össz 3 normális egységem volt. Látom,hogy a fõvárosánál is van 2 vas, csak nem használja gondoltam akkor legyen. Letakarítottam az összes warriorját, már éppen kezdeném ostromolni, amikor az elfoglalt város határán megjelenik az usa. Kb 20 egységgel, 2 katapult 4 ijjász, 4 lovas, a többi kardos, meg dárdás!
Rendesen befostam. Jön is a hadüzenet, brazillal békét kötök, kicsiny, de lelkes csapat haza az új városhoz. Az amcsi csak némileg foglalkozik ezzel, a sereg nagyrésze csak robog tovább a fõváros felé. Ahol meg egy szintén lelkes cserkész várja az egész díszes társaságot.

Csak poénbol viszem tovább a játékot. A kisebbik csapattal nagyban hadakozom az elfoglalt városnál, aminek szinte zéro a védelme 12. A fõváros némileg jobb az 17.
1-2x újra kellett töltenem, de végül az egész társaságot eltakarítottam, és a városok is megmaradtak!
Rögtön az elején kinyírtam a katapultokat, majd az ijjászok jöttek. A swordsmaneket, csak távolrol pusztítottam, mire a fõvároshoz értek, az összes sérült volt. Addigra kaptam egy vezért is, akibõl gyorsan citadellát csináltam. A terület foglalás miatt viszont bele kellett valakit ültetnem. Vettem gyorsan egy dárdást. 1 kört bírt szegény, de az erõd, mindenkibe 30-at sebzett. Következõ körben beküldtem a scoutot. Az is 1 körig tartotta, mielött távozott a valhallába. Utána az összes egysége piros csíkos volt, aki bement az erõdbe, azt a várossal szétbombáztam, nem tudták elfoglalni. A hadüzenet utáni 10. Kör végére az egész serege megszûnt létezni!;)

Szaruman

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Kicsit megzavarodott a mai játék. Nem bírja a polákokat? :)
- Egyik városállam értékelné ha bekapcsolnám a kereskedelembe a cukor erõforrást. Közben van cukornádültetvénye. Lefizettem, hogy szövetségesem legyen, aztán még hozzácsapta a cukor bónuszt is következõ körben.
- A kínaiak gúnyolódnak. Átváltott guarded állapotra valamiért (talán más vallás, bár nem terjesztem, sok szövetséges városállam, kellemes kis csodák minden városomban?). Aztán körönként ajánlgatja a korábbi 5 goldot a luxuscikkért, de amikor elfogadom azt mondja ez mégse lesz neki jó. Legutóbb Open Borders egyezményt ajánlott, aztán nem fogadta el. Zizi ma a nõszemély. <#taps>
Meg kaptam a városállamok egyikétõl egy velencei kalmárt. Felvásároltam egy másik városállamot vele és kaptam 3 íjászt, egy dárdás egységet meg 5 hajót. NAgyon muris...
penge96
Köszi szépen a tippekért, mindegyik trükköt ismertem, de nem gondoltam, hogy itt hasznos lehet. Megcsinálom õket! :)

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"

Most már nagyon sok meccset nyomtam, az a véleményem ,hogy a diplomáciai gyõzelem borzalmasan korán jön és túl könnyû is, eléggé nerfelni kéne , ellenben kulturális gyõzelem pokoli nehéz.

NEXUS6
Ha néha akad a térkép görgetése, a prioritás emelése csökkenti, az ablakok gyorsabban feljönnek. Ilyenek.

A HDD-t érdemes tweakelni még, indexing szolgáltatást kikapcsolni, meg ez is jó eredményt hoz:
http://www.youtube.com/v/i8dvdwloSqw&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

penge96
Érzel különbséget a prioritási beállításokban? Mert én akárhol próbáltam beállítani õket, nem láttam szemmel látható különbséget, vagy nem tudom, hogy mit kéne figyelnem. Köszi a részletes válaszokat, majd ezt is kifogom próbálni! :)

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"

NEXUS6
Óooo!
Kb félhónapig szoktam minden lehetséges dolgot átállítgatni telepítés után a registry-ben, group policy-ben, vagy 200 beállítást.
Hülye fejemmel mindig elfelejtem leírogatni, amit neten összetúrok, pedig mostanra már lehetne egy jó kis giude-ot összehozni.

Viszonylag nagy hatása van, ha a programok task priority-jét állandóan magasra állítod ezzel a programmal.
Be kell állítani, hogy bootoláskor automatikusan betöltõdjön a Taskinfo és kipipálni az adott proginál, hogy megjegyezze a task prioritás. Win7 + többmagos procinál a real time is elmegy, XP esetében csak highre érdemes, mert annak elég xar a prioritás/többszálúság kezelése és fagyás lehet a vége.

Kis próbálgatással a többi task prioritását érdemes levenni, akár idle szintig kivéve a windóz explorer/abalakkezelés, meg 1-2 másik rendszer task-ét.
De ha csak a CivV prioritását nyomod fel, már attól is érezhetõen gyorsul, reakcióképesebb lesz a játék.

Ideiglenesen azonban a beépített Win Task Managerrel is át tudod állítani, de azt újrabútoláskor elfelejti.

penge96
Köszönöm szépen a segítséget, én is nem rég megtaláltam ezt az alternatívát, holnap ki is próbálom, kiváncsi leszek a különbségekre.
Pontosan mit is "tweakeltél" a Windowson belül?:D

NEXUS6
Ja, bocs! Nem figyeltem.
A megoldás itt van:
Link

Annyi a különbség, hogy akkor a GraphicsSettingsDX9.ini-t kell szerkesztened, ha te a DX9 verziót használod.

Én levettem tök minimális értékre, szal nálam most már mindig van ilyen jelenség. Azonban a windózt tweakeltem kicsit, így bárhova gördítem a képernyõt félmásodpercen belül betölti.

penge96
Írtam, 4 gb ramom van. Értem én, de már a legelsõ perctõl kezdve ezt csinálja... :D és zavar, mert néha ettõl rettentõen rondán néz ki a játék. De ha nincs normális megoldás, akkor beletörõdök. Tény, hogy a játék gyorsan tölt.

NEXUS6
Mennyi memória van a gépben? Akkor csinálja ha fogytán van. A konfig fájl átírásával lehet elvileg megszüntetni. Azonban ha elfogy a memcsi, még ha van virtuális memória is, nagy valószínüséggel fagyás lesz a vége.

Ha nem zavar annyira és mûködik a játék stabilan, én nem piszkálnám. Legalább rövidebb idõ alatt elindítja a játékot.
<#papakacsint>

penge96
Na ezaz... nekem az egész játék során újra és újra betöltõdik... megoldás? :S

Carmang
Ilyen nálam is létezik, játék betöltése után. De ha egyszer betöltõdött azon a részen a textúra, utána marad végig textúrás. Én úgy szoktam, hogy betöltés után rögtön kinagyítok amennyire lehet, és végigjárom a kamerával a térképet, hagyom betölteni.

penge96
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy ha játszok a Civ 5: Gods and Kings-szel, akkor amikor ugrálok a térképen a textúráknak kell minimum egy olyan 3 mp, hogy teljes élességükbe betöltsenek? DX9-es beállítások mellett játszok, azok viszont maxon vannak. Nem emlékszem, hogy régen lett volna ilyen "problémám", ezért kérdezem, hogy ez egy normális dolog. GTX 550 Ti videókártyám van, 4 GB RAM.

MrStokes
"Diplomatákkal/kémekkel is azt hiszem meg lehet kenni a választásaikat"

Elozo jatekomban 1-2 varosallamban hasznaltam kemeket, hogy a konkurens civ-ek befolyasat csokkentsem adott varosallamban, csak sajna eleg veletlenszeru volt, hogy mikor sikerult es mikor nem befolyasolni a valasztasokat.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

NEXUS6
Az igen!
;)

MrStokes
Koszi. Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz a dologban, csak az nem volt tiszta, hogy a kovetkezo korokba lepve emelkedik az ar.

Eddig is nagyon kényelmes és hasznos volt, csak most egy kicsit árnyaltabb lett az egész rendszer. Többminden tudja befolyásolni a hatást és már nem feltétlen a pénzzel lefizetés a legbiztosabb módszer. Lehete nélküle is nyomulni, de elég kényelmetlen tud lenni. Science winre nekem tán egy-két ideiglenes városállam szövetségesem volt. Mondjuk szerencsésen helyezkedtem és elég sok kutatási egyezményt is el tudtam lõni. Dominancia winre se feltétlen kell policybõl városállam pátyolgató ág. Diplomáciánál egyszerûbb. Sokkal nehezebb a civeket megvesztegetni és úgyis csak 1-2-4 szavazatot "veszel" meg tõlük ha a gatyád is rámegy. A városállamok fixek. Csak az AI is lelkesen beszáll a gyûjtögetésbe, így nagy a konkurencia. A jelenlegi "restart" játékban 1600-nál járok és van 33 vallásos város világszerte és 1-3 más vallású eretnek városka elszórva. Vallási +15 alap és a policy +20 alapjával 35 a minimum minden városállamnál. NAgyon kedvezõ. <#taps>
NEXUS6
Nos igen, a Patronage az eddig általában jól kimaradt nekem, de ebben a kiegben ez már létszükségletnek tûnik.

Van vallási ág (Papal Primacy), meg reformáció is (Charitable Missions) a városállamoknak adott suska hatásának erõsítésére vagy az alap befolyás növelésre. A görögök meg alapból is jók. Patronage rátesz egy lapáttal. Diplomatákkal/kémekkel is azt hiszem meg lehet kenni a választásaikat és akkor elég sokat bukik a többi állam. Ha ezekbõl keveset szereztél meg, akkor tényleg nehézkes. Van amikor a pénzed csak iszonyat kevés befolyásnövelést ad.