Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Figyelj oda, hogy amikor kiosztod a civeket és a city-stateket, akkor senki ne tartozzon a 22-es groupba.
Ez a 22-es csapdája.
Ha valamelyik standard térképen játszol a sebességet sem kell átírnod. A legújabb verzióban a standard map standard, a large epic módban megy alapból.
A töltelék civeket, mint pl a karthagóiak, meg hasonlók elkezdtem kilõni a setupnál, de most kaptam egy rakat olyat, hogy csak gyõzzek kapaszkodni. Az amcsikkal sem nagyon bírtam, ezért visszatöltöttem, és rámentem, hogy középkori kardosom nekem legyen legelõször. Nagyban segített, hogy a beltenger másik oldalán az oroszok mellett mégis csak találtam egy helyet, ahol egymás mellett volt két hatos vasbánya. 5 longswordmannel, meg 4 katapulttal/ballisztával mentem rá. Az egyik városában neki álltam csikicsukizni. Körülvettem, elfoglaltam, majd hagytam hogy jöjjön felszabadítani. Amikor megjöttek és a várossal voltak elfoglalva kegyetlenül mészároltam öket. 2-3 ilyen menet után az egész birodalmából kiszivattyúztam az egységeit.
Csak közben kimaradt a vallásalapítás. Gondoltam nem lesz baj, szerzek elég kincset, meg kereskedek másokkal, hogy pénzem is legyen.
Csak az Asszírok nagy gecik voltak, amikor a legjobb haverságban voltunk, rengeteg aranyat, meg luxust kaptam tõlük, akkor támadtak a szemetek.
1850 körül vagyok, a legtöbb pontom van, az Asszírokkal még mindig csetepatézok, de nem tudok rendbejönni, mert levadássza a karavánjaimat, hajóimat. -20 vörös fejem van, meg vagy -40 aranyam körönként. Ahhoz képest, hogy azt hittem 5 köröm belül kampec az egész birodalomnak elég jól bírom.
Közben a bizánciak befejezték az Eiffel tornyot.
Nem szoktam feladni játékot, de ebben a menetben eddig nem sok élvezet volt. A lengyelek lassan elfoglalják a kontinens nagyrészét, de az asszírokra még sem tudom ráuszítani õket, azok viszont béketárgyalásról meg hallani sem akarnak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amíg az õs civ talán elfért egy floppyn, addig az ötös már 5 GB, persze ennek nagyrésze média fájl, hang textura, meg ilyenek!
Igazából azt hogy az egészen végigvonul egy objektum-orientált koncepció csak a moddolhatóság indokolhatná. Ugyanazt a paramétert ne kelljen minden egyes adatbázisban átírogatni, az egységek harci képességeit leíró, a gyártás és a viselkedést meghatározó adatbázisokban (ha külön van), meg a civilopédiában, meg még 5 helyen. De sajna ez sem igazán így mûködik.
Most ugyan soxor elég egy paramétert néhány helyen átírni és az mindenhol megjelenik. Cserébe viszont egy sima 1-2 KB nagyságú txt fájlhoz képest (amilyenek az elsõ részben lehettek az adatbázisok) ezek a fájlok jó pár megásak is lehetnek és 99 %-ban csak redundáns infót tartalmaznak.
Sokat ezen a progin már nem fognak gyorsítani, optimalizálni, ahhoz vissza kéne térni egy alacsonyabb szintû kódolásra. Mellesleg szerintem a moddolás sem annyival jobb, mert azért rendesen bele kell mászni ezekbe a dolgokba. Egy normális editornak meg mindegy lenne, hogy a szerkesztett fájl egy txt, vagy xml.
De olyan igazi normális editorral én még nem is igen találkoztam.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A hosszú útról jut eszembe.Huge earth map-on,Washington-nal játszottam,és a játék vége felé a melósokat automatára állítottam.Már szinte az egész amerikai kontinens az enyém volt,de nem építettem utat északról délre,megvolt a kapcsolat a fõvárossal kikötõkkel is.Egyszer csak azt vettem észre,hogy vagy nyolc munkás építi az utat,kb.mint Panamától Buenos Aires-ig.Nem igazán zavart,pénz volt dögivel,már közel volt a gyõzelem is,csak nevettem magamban egyet.
Tehát megépült a transz-amerikai autópálya.Teleszórtam kereskedõállomással,a kereskedõ
policy is megvolt,úgyhogy pénzt sem buktam rajta.De ezután jobban odafigyelek,a melósok mit
ügyködnek.
A karavánnak meg teljesen mindegy,hogy milyen terepen közlekedik.
A játék még mindig nincs rendesen optimalizálva.i5-ös négymagos proci,16 Gb ram,ssd,és egy ilyen videokártya(http://www.bluechip.hu/termek/asus-gtx650ti-2gd5-2gb-ddr5)
És huge map-on a rengeteg civ+city state miatt a játék vége felé még ezzel is nagyon belassul.Nem játszhatatlan,de bosszantó.Ez egy halom pénz volt,és mostanában(két-három évig biztosan)nem lesz lehetõségem további fejlesztésekre.Kíváncsi leszek,meddig állja meg a
helyét rohanó világunkban ez az összeállítás.(2-3 évig?)
Más játékok gépigényérõl fogalmam sincs.Csak két játék van a gépemen.Ez és a Football Manager aktuális kiadása.Felváltva tolom õket.
Tényleg csak annyi kell, hogy minden városod be legyen kötve a fõvárosba. A többi csak akkor, ha valahol gyorsan akarsz mozogni, de viszi a pénzt.
Idonkent ha a csapatok mozgatasa megkivanja (ertsd: sokkal gyorsabb csapatmozgas), akkor szoktam meg varosokat utakkal osszekotni. Semmikepp sem szoktam minden tile-ra utat epiteni, sztem az feler egy anyagi csoddel. :D
Mondjuk en meg nem a BNW-vel jatszom, abban lehet, hogy ez a mechanizmus mar nem mukodik es teljesen kivaltotta ot a karavan-rendszer. De meg ha igy is van, gondolom az ottani szarazfoldi karavanok utazasi idejet is szepen lehet utak epitesevel gyorsitani. Az mar mas kerdes, hogy vajon mennyire eri ez meg, de errol majd inkabb a tobbiek meselnek akik mar BNW-vel toljak.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
nálam ezek oldották meg sok játéknál a problémát. furcsa, hogy nincs normális dirX9 a win7 telepítõjében.itt segítettek a dark souls fórumon MerlinW segítségével.
visszatérve a játékra. eszméletlen erõforrásigényés, nálam egy 7750 X2, 7770 hd 1gb, 4 giga ramnál dx11-el kis kétkontinenses játékban 4 résztvevõvel a reneszánsz korra már néha megficcent, igaz nem fagyott ki, de szaladt a játékképrenyõ megállíthatatlanul, nem készítette el az improvementseket stb. egyértelmú kifogyott a memóriából, és már a proci is nehezen bírta
mennyi lenne az erõforrása egy nagy térkép több játékos mellett ? 8 giga ram és egy 2 gb-s vidkari már vinné jól ?
apropó, itt minhta másképp lenne, az úthálózat fenntartása pénzbe kerül. ezek szerint itt nem érdemes mindent megmúvelt területkockát ellátni úthálózattal ? mivel ha jól vettem észre talán csak a bányáknál van jelentõsége
Az eljárás belépési pontja (GetLogicalProcessorInformation) nem található a DLL-ben (KERNEL32.dll)
Jelmagyarázat: egymáson van 2 város...
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Rendesen befostam. Jön is a hadüzenet, brazillal békét kötök, kicsiny, de lelkes csapat haza az új városhoz. Az amcsi csak némileg foglalkozik ezzel, a sereg nagyrésze csak robog tovább a fõváros felé. Ahol meg egy szintén lelkes cserkész várja az egész díszes társaságot.
Csak poénbol viszem tovább a játékot. A kisebbik csapattal nagyban hadakozom az elfoglalt városnál, aminek szinte zéro a védelme 12. A fõváros némileg jobb az 17.
1-2x újra kellett töltenem, de végül az egész társaságot eltakarítottam, és a városok is megmaradtak!
Rögtön az elején kinyírtam a katapultokat, majd az ijjászok jöttek. A swordsmaneket, csak távolrol pusztítottam, mire a fõvároshoz értek, az összes sérült volt. Addigra kaptam egy vezért is, akibõl gyorsan citadellát csináltam. A terület foglalás miatt viszont bele kellett valakit ültetnem. Vettem gyorsan egy dárdást. 1 kört bírt szegény, de az erõd, mindenkibe 30-at sebzett. Következõ körben beküldtem a scoutot. Az is 1 körig tartotta, mielött távozott a valhallába. Utána az összes egysége piros csíkos volt, aki bement az erõdbe, azt a várossal szétbombáztam, nem tudták elfoglalni. A hadüzenet utáni 10. Kör végére az egész serege megszûnt létezni!;)
- Egyik városállam értékelné ha bekapcsolnám a kereskedelembe a cukor erõforrást. Közben van cukornádültetvénye. Lefizettem, hogy szövetségesem legyen, aztán még hozzácsapta a cukor bónuszt is következõ körben.
- A kínaiak gúnyolódnak. Átváltott guarded állapotra valamiért (talán más vallás, bár nem terjesztem, sok szövetséges városállam, kellemes kis csodák minden városomban?). Aztán körönként ajánlgatja a korábbi 5 goldot a luxuscikkért, de amikor elfogadom azt mondja ez mégse lesz neki jó. Legutóbb Open Borders egyezményt ajánlott, aztán nem fogadta el. Zizi ma a nõszemély. <#taps>#taps>
Meg kaptam a városállamok egyikétõl egy velencei kalmárt. Felvásároltam egy másik városállamot vele és kaptam 3 íjászt, egy dárdás egységet meg 5 hajót. NAgyon muris...
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"
A HDD-t érdemes tweakelni még, indexing szolgáltatást kikapcsolni, meg ez is jó eredményt hoz:
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"
Kb félhónapig szoktam minden lehetséges dolgot átállítgatni telepítés után a registry-ben, group policy-ben, vagy 200 beállítást.
Hülye fejemmel mindig elfelejtem leírogatni, amit neten összetúrok, pedig mostanra már lehetne egy jó kis giude-ot összehozni.
Viszonylag nagy hatása van, ha a programok task priority-jét állandóan magasra állítod ezzel a programmal.
Be kell állítani, hogy bootoláskor automatikusan betöltõdjön a Taskinfo és kipipálni az adott proginál, hogy megjegyezze a task prioritás. Win7 + többmagos procinál a real time is elmegy, XP esetében csak highre érdemes, mert annak elég xar a prioritás/többszálúság kezelése és fagyás lehet a vége.
Kis próbálgatással a többi task prioritását érdemes levenni, akár idle szintig kivéve a windóz explorer/abalakkezelés, meg 1-2 másik rendszer task-ét.
De ha csak a CivV prioritását nyomod fel, már attól is érezhetõen gyorsul, reakcióképesebb lesz a játék.
Ideiglenesen azonban a beépített Win Task Managerrel is át tudod állítani, de azt újrabútoláskor elfelejti.
Pontosan mit is "tweakeltél" a Windowson belül?:D
A megoldás itt van:
Link
Annyi a különbség, hogy akkor a GraphicsSettingsDX9.ini-t kell szerkesztened, ha te a DX9 verziót használod.
Én levettem tök minimális értékre, szal nálam most már mindig van ilyen jelenség. Azonban a windózt tweakeltem kicsit, így bárhova gördítem a képernyõt félmásodpercen belül betölti.
Ha nem zavar annyira és mûködik a játék stabilan, én nem piszkálnám. Legalább rövidebb idõ alatt elindítja a játékot.
<#papakacsint>#papakacsint>
Az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy ha játszok a Civ 5: Gods and Kings-szel, akkor amikor ugrálok a térképen a textúráknak kell minimum egy olyan 3 mp, hogy teljes élességükbe betöltsenek? DX9-es beállítások mellett játszok, azok viszont maxon vannak. Nem emlékszem, hogy régen lett volna ilyen "problémám", ezért kérdezem, hogy ez egy normális dolog. GTX 550 Ti videókártyám van, 4 GB RAM.
Elozo jatekomban 1-2 varosallamban hasznaltam kemeket, hogy a konkurens civ-ek befolyasat csokkentsem adott varosallamban, csak sajna eleg veletlenszeru volt, hogy mikor sikerult es mikor nem befolyasolni a valasztasokat.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
;)
Eddig is nagyon kényelmes és hasznos volt, csak most egy kicsit árnyaltabb lett az egész rendszer. Többminden tudja befolyásolni a hatást és már nem feltétlen a pénzzel lefizetés a legbiztosabb módszer. Lehete nélküle is nyomulni, de elég kényelmetlen tud lenni. Science winre nekem tán egy-két ideiglenes városállam szövetségesem volt. Mondjuk szerencsésen helyezkedtem és elég sok kutatási egyezményt is el tudtam lõni. Dominancia winre se feltétlen kell policybõl városállam pátyolgató ág. Diplomáciánál egyszerûbb. Sokkal nehezebb a civeket megvesztegetni és úgyis csak 1-2-4 szavazatot "veszel" meg tõlük ha a gatyád is rámegy. A városállamok fixek. Csak az AI is lelkesen beszáll a gyûjtögetésbe, így nagy a konkurencia. A jelenlegi "restart" játékban 1600-nál járok és van 33 vallásos város világszerte és 1-3 más vallású eretnek városka elszórva. Vallási +15 alap és a policy +20 alapjával 35 a minimum minden városállamnál. NAgyon kedvezõ. <#taps>#taps>