420
Új horror a Penumbra alkotóitól!
  • totya4
    Írtam hogy előbb meg kell javítani, aztán kell dobálni.
  • totya4
    Nekem egytől is leereszkedett...
  • PAtr0n
    Na megpróbáltam. Nem megy semmi.
    A keleti hídon már egy egész kőfejtő van, de nem jön le. Ezt látván persze megpróbáltam átugrani, sikertelenül. Még szerencse, hogy visszatöltéskor, a kövek a helyükön voltak. Ìgy megpróbáltam a kart is újra meghúzni. Semmi nem történik. Az életem nem fullos, pár karc, de lehet kihat a futásra?
    Tanácstalan vagyok.
  • PAtr0n
    Vicces, de már ezekre is gondoltam! Az átugrás storno, eddig 2- ből 2X leestem. Ahhoz túl messze van a másik.
    Köveket meg úgy dobáltam rá, hogy először a nyugati hídra, azzal felemeltettem magam, és onnan a másikra, mert simán az emelvényről nem lehet odáig feldobni. De csak 2 kisebb darab maradt rajta a többi lecsúszott. Lehet több kell?
    Na megpróbálom még 1X. Köszönöm mindenkinek!
  • Seth
    Lent vannak kövek. Előbb fel kell dobni a létra tetejéhez, aztán onnan hídra dobálsz 2-3 db-ot, attól már le fog ereszkedni
  • fery02
    Egy kő nincs ott a közelben, de majd kiderül valamelyik éjszaka. :)
  • totya4
    nekem meg az rémlik hogy meg kell javítani, de ismét beakad, ekkor rádobtam egy követ és megindult.
  • fery02
    Lehet csak szórakozásból játszott, én a helyébe az éjszaka kellős közepén játszva eszembe nem jutott volna, hogy egy darab székkel próbáljam eltorlaszolni az ajtót.
    Én speciel emlékszem arra a részre, olyan foxi maxi szerűen bepörgetett lábbal rohantam be az egyik hullaterembe, becsapva az ajtót magam után és kinéztem magamnak egyből egy sötét sarkot és ott guggoltam egy helyben nagyon sokáig igyekezve nem nézve közbe az előttem lévő hullákat. :D

Amúgy ez a geci ebben a játékban igen, hogy utolérnek. Hagy szarjon be az ember még inkább. :D
    De lehet hihető amúgy, mert mikor üldöztek, mintha lassabban futott volna a karakter. Ami talán hihető is, mert félelmem közben teljesen átéltem, hogy lehet én is olyan sokk hatására dermedtebb lennék és nem bírnám annyira az iramot. Nagyon hihető az egész.
  • fery02
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudod megjavítani.
    Úgy lehet leereszteni, hogy a nyugati híd feleresztése után, gyorsan odafutsz, felugrasz rá, majd mikor elég magasságba felemelt, átugrasz a másik hídra és a súlyod leengedi =eléggé le fogsz sérülni, arra készülj fel, szóval ha előtte megsebesültél, érdemes lehet gyógyítani).
  • Murder3
    csak amikor ez a vmi kijön elég vhogy az egész olyan illúzióromboló...
    amúgy a srác érdekes már amikor odarakta a széket nem kellet volna megvárnia h betörjön, hanem rögtön futni.
    amikor futott előle meg midnig vissaznézett, bár érthető, fegyver nélkül ilyenkor nem tudsz mit csinálni.
    de ha ien gyors ez a szörny el se lehet előle futni nem?:D

• PAtr0n
    Sziasztok!

Elkelne a segítség. Nem szokott gond lenni az ilyen fejtörős játékokkal, szerintem most is csak valami bug miatt nem tudok továbbjutni.
    Szóval: vìzgyűjtő, fő csarnok. Nyugati híd lent van, azon tùli ajtó mögötti vízgyűjtő rész kész. Irànyìtòteremben, minden csap és fogantyú a helyén van, már nem mozdítható semmi. Akkor mért aktív még az a feladat, hogy javítsam meg a keleti hidat működtető gépezetet?
    Persze nem is jön le a keleti híd, hiába rángatom a kart.
    Ugyen nem bug, csak benéztem valamit?
  • fery02
    Szerintem kb utolsó negyedében van a csatornáknál egy zsákutcában.
    Nagyon szar egy helyzet, már épp fordult volna fel a gyomrom és távoztam volna kifele, mikor hirtelen hatalmas morgást hallok és gyorsan vissza kellett jönnöm ide lámpást leoltva közbe, hogy nehogy meglásson az a szar és itt is kellett maradnom, míg el nem ment a helyszínről.
    Tudtam, hogy teljesen ártalmatlan, de mégis nagyon szar volt a tök sötétben várni, közbe meg ez a darab csonk itt volt mellettem 1 méterre. :D

Ja, az jó taktika, hogy ha kicsinál, akkor legközelebb nem lesz ott, de én azért mégis igyekeztem kerülni az olyanokat, mert engem a szívbaj kerülgetett olyankor, ha elkezdett üldözni, hátha még hozzám is ér. :D
    Akkor már inkább kilépek és megyek aludni. :D
  • Seth
    Ez hol van? Úgy ölted meg vhogy?

Amúgy észrevettem még a végigjátszáskor, hogy ha nagyon nem tudsz elbújni előlük,akkor hagyd hogy kicsináljon, a visszatöltés után már nem lesz ott
  • fery02
    A hátamon futkosik a szőr még így is, hogy tudom, ártalmatlan. :D

Ezt a képet meg csak úgy beraktam, hogy így kell elképzelni az Alexander képeket, ha valaki nem tudná. :)
    Nem sok helyen vannak amúgy a képeiből.
  • balee4
    Jaja észrevettem én is.
  • MR ME
    gyáááá lol
  • Novotsik
    fejhallgatóval játszál ki is van írva amikor elkezded a játékot,gondolom nem csinálták meg benne. Vagy lehet h a irányító panelednél van átállítva 4.1 vagy 2.1-re azt próbáld meg
  • fery02
    Azt amúgy vágtátok, hogy játék közben ahol látható a falon Alexander portré, az egészen máshogyan néz ki, ha épp be van rezelve a karakterünk?

Nem akarom lelőni a poént, hogy hogyan néz ki, de akit nagyon érdekel, itt tekintheti meg.
  • Gili
    Tudna valaki segíteni? Minden tetszik a játékkal csak valahogy az 5.1 nem megy alatta Amugy winxp sp3 van fent meg audigy4 es hangkari amit rendben fel is ismer a játék. Vmi 5let?
  • fery02
    Amúgy, ha pár hete valaki aszongya nekem, hogy ebben a játékban fogok találkozni a legtöbb fanszőrrel, amit valaha játékban láttam, menthetetlenül pofán röhögtem volna szegény delikvenst.

...aztán ha továbbra is rezzenéstelen arccal bámul engem (ezzel próbálva meggyőzve az igazáról), még jobban röhögtem volna szerintem, aztán amikorra már eléggé fájt volna, hirtelen abba hagyva és visszakérdtem volna szerényen, hogy "Tényleg?"
  • MR ME
    jah, akkor semmi gond nem lenne ha lelőhetném a csába, de így fosok énis állandóan :D

am hihetetlen hangulata van ennek a játéknak, nagyon el lett találva
  • fery02
    Amúgy én mostantól tényleg nem fogok szerintem semmilyen ilyesmi játéktól sem félni, amiben van legalább valamilyen fegyverünk.
    Ez így kész. :D
  • Shep
    Vagy csak már túl sok hasonló filmet láttam / könyvet olvasta, /játékkal játszottam
  • Seth
    Ezen én is filóztam, fene tudja
  • fery02
    A custom story menüpont az a későbbi pályáknak a menüje lesz?
    Olyanokra gondolok, amiket pl rajongók csinálnak vagy esetleg, ha esetleg lesz hivatalos DLC pakk.
  • fery02
    A többi rész azért nem elég félelmetes, mert nem éled bele magad annyira, mint én. Ez egészen biztos. :D
  • davidka003
    De jó, hogy már végigvittem és nem kell többet elindítanom. :)
    Nem kell a rettegés.
  • Shep
    Egyetlen gázos rész van szerintem a játékban, mikor a pincében kell dobozolni ,hogy ne kapjon el a vízben lépkedő akármi. A többi rész nem igazán félelmetes.
  • Lunki88
    Én is végig fostam tőle. Mikor észrevett én nem futottam el hanem megvártam hogy elkapjon, mert így nem stresszeltem tovább. :D
  • fery02
    De amúgy én ezen a videón, ha látom, hogy üldöz az a szar és látom, hogy utol fog érni, én azon nyomban nyomtam volna egy Esc-et, mielőtt megöl, kiléptem volna a játékból, felkapcsoltam volna a a szobában minden villanyt és 5 percre behúzódtam volna egy sarokba reszketve (még talán zseblámpát is fogtam volna kézbe).

Valami olyan szinten próbálom kerülni az ilyen szituációkat, mintha én magam lennék abban a helyzetbe. Nem sok játék késztetett még olyanra, hogy akaratom ellenére "úristenezzek", mikor látom, hogy észrevesz, elkezdek menekülni, de hallom, hogy egyre erősödik a hang mögöttem, meg közbe az az éles ilyesztő hangeffekt...valami ESZMÉLETLEN!
  • fery02
    áááááá :D

Köszönöm szépen!
  • Shep
    Felhúzott hídnál dobd ki kővel a láncot.
  • fery02
    [spoiler]Valaki elakadt annál a résznél, mikor le kell ereszteni a vizet, hogy le bírjunk menni a lépcsőn?
    Mert végigjátszás videót néztem már és utolsó előtti lépésnél a vizes teremben a videón, miután eltekerte a csapot, amit ott utoljára tekert el, kifelé menet a környezet elváltozott olyan pirosas szövetessé, de nálam nem történt semmi.

Igaz, én mindezt azelőtt csináltam, mielőtt a hullaházban magamba fecskendeztem volna a hulla véréből. Nem tudom van-e összefüggés. Ha van, akkor tudjátok mit kéne csinálni még?

Van amúgy a teremben ugye egy másik tekerő is, amihez az utat egy felengedett híd állja el (rozsdás láncokon lóg), úgy láttam a videó szerint, hogy nem kell vele foglalkozni, de engem mégis érdekel, hogy valahogy le lehet-e engedni azt a hidat?
  • Bruk
    Az volt nekem is...

#146 Nekem valami Intel laptopos kari van. :D
  • DORSANAX
    GeForce GTS 250-es karim van, teljesen friss driver, minden frissítve, a legújabb játékok futnak gond nélkül...

Szóval nem igazán értem, de olvastam külföldi fórumokon is, hogy vannak, akiknél nem fut normálisan a játék, illetve el sem indul...
  • masterthief
    Igen az. Régi ATI Catalyst drivert azért is kell frissíteni. Nálunk TheDarkMod -ban van ilyen is hogy forgó égbolt ez a Sky Box probléma. Arra meg az is megoldás hogy a Catalyst AI-t kikapcsolod.
  • DORSANAX
    "BlackBox" probléma van nála is és nálam is.
    És még néhány embernél...
    #105.HSZ-ben utalás van erre, ott jól látható a linkelt screenshot-on, hogy mi a gond.
  • masterthief
    Nem 1 mai darab Asus EAH3450 256 Mb. Ilyen fejjel lefelé képernyő a The Dark Mod-ban volt (Doom3 mod, Thief szerü steampunk lopakodós. Bétateszter vagyok) de ott elég volt kikapcsolni a Bloom hatást. Ez egyébként az asztali gépembe van, max grafikán is megy a játék, csak régi Ati Catalyst driver volt a gépemen azért volt ilyen gond. Van még 1 laptopom is az mondjuk jóval erősebb is GTA IV-et azon tolom) de laptomon nem szeretek az Amnesiaval játszani mert Led képernyős. Tehát a sötétben játszodó game-kat nem tolom rajta mert zavar a képernyőben levő megvilágítás módja. Lcd monitoron azért sokkal jobb élményt nyújtanak az ilyen jétékok. Ha még nem hallottál ilyen fejjel lefelé fordult képernyőről akkor most már tudod hogy ilyen is van Külföldi Amnesia-s fórumokon is találsz ilyeneket a játék problémáival kapcsolatban.
  • strebacom
    "fejjel lefelé fordult a képernyő"-ilyet még nem is láttam, milyen karid van???
  • masterthief
    Milyen verziót használsz? Nekem SKIDROW van azzal semmi gond nincs. Serial sem kell, elég Crack-elni. Mondjuk ATI driver csere nekem is volt, mert nekem pár helyen fejjel lefelé fordult a képernyő.