420
Új horror a Penumbra alkotóitól!
  • masterthief
    Lesz, ami lesz, én csak gratulálni tudok nekik. Legyenek sikeresek, és még több ilyen game-t alkossanak!
  • SötétBarom
    Ded szpész tipikus amerikai FOS horror. Olyan mint azok a szenny filmek, amikben a sztori 0, színészi játék 0, viszont a hangmérnök ügyesen kombinálja a hangerőfokozást a hirtelen feltűnő gusztustalan képekkel.

Én azt szeretem, ha átélem a hangulatot, és az ijesztő, félelmetes. Nem azt, ha unom az egészet mint a szart, viszont 3 percenként valami bazári fos ijesztegetés miatt megugrok a székemben. Nuff said.

Emiatt a best evör horrojátékok a penumbra sorozat, és ez.
  • Malakai
    Gémsz* nem olvasok. :P
    Náluk persze nincs forrás.

Viszont megtaláltam, hogy ők is honnan vehették, a Frictional Games blogban említette meg többek közt ezt is Thomas, annak kapcsán, hogy nem akarnak feleslegesen túl gyorsan növekedni (mint cég), a PC-s eladások meg olyan jók lettek, hogy bízik benne az is eltartja őket (Penumbra után eladások miatt fontolgatták a konzolt, arról hivatalos fórumban dumáltak).
  • masterthief
    Gamestar. #279 Grebber linkelte be.
  • Malakai
    Forrás?
  • masterthief
    Sajnos lehet hogy elrontom a kedved (nem akarattal) de tényként közölték, hogy kizárólag csak Pc-re készítenek játékot. Ha akarnak több platformra is, annak a vezetését majd más átveszi, csinálja egy külön cég a konzolra való portot. Olvasd el ezt:
    "Még azt is megfontolják, hogy a jövőben fejlesszenek-e konzolra. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a következő játékukat is PC-re készítik el, konzolos átiratát pedig valaki másra bízzák."
  • Malakai
    Multiplatform felé fektetnek be, ha minden igaz.
  • masterthief
    Szerintem a következő is nagyon jó lesz, már csak abból is kiindulva, hogy rengeteg nyereségük lett belőle (nem számítottak nagy bevételre) és díjat is sepertek be. Most ugye a grafikus motort tovább tudják fejleszteni, vagy egyéni motort alkotni. Biztos hogy még jobb, még félelmetesebb dolgokat tudnak majd elénk tárni, mivel ez az eddigi legjobb horror game amit a manapság a piacra dobtak. Nincs benne semmi túlspilázva. Látszik hogy volt arról elképzelésük, fogalmuk hogy milyen egy igazi horror game. Remek háttértörténet,nem az eszement lövöldözés folyik benne 180 féle hyper-super fegyverekkel pihenés nélkül, nem olyan mint a mostani horror játékok.(amik szerintem inkább fantasy-sci-fi játékok mintsem horror, a vért leszámítva)Ez egyedi alkotás volt, van benne logika, fantázia, magával ragadó hangulat, titokzatos légkör. Zseniális.
  • Novotsik
    nincs olyan game max a dead space 2 fog nagyot ütni volt szerencsém kipróbálmi boxon a demót elég kemény lesz,de közel nem lessz ennyire nyomasztó meg félelmetes mint az amnesia
  • berlinboy6329
    Sztem már csak akkor lehetne jobb,ha normális felbontású textúrákat használnának...Sokkal jobban nézne ki a játék is...

Én sajna végnéztema neten a walkthroughot,úgy hogy hiába gondolkozok,h jó lenne vgtolni,úgyis tudnám mit kell csinálni :(

Majd talán a következő játékukat végtolom,ha lesz ilyen jó v még jobb.
  • Seth
    Ennél a résznél volt az is mikor mész egy terembe, de nem tudsz tovább menni egy szobában,mert beomlott a tető. Fordulsz vissza ,erre ott áll előtted egy ilyen zombi. Na az ilyesztő volt elsőre :)
  • MR ME
    és ha visszamész a szobába akkor fel van nyitva a zongora teteje :) szeretem amikor figyelnek a részletekre is
  • SötétBarom
    Vannak emberek, akikből már hiányzik a gyermeki beleélés képessége. Ők nem paráznak.
  • wantonly
    Én a horror filmektől nem szoktam parázni, és azt hittem, hogy bírom az ilyeneket, bár nem sok ilyen játékkal játszottam eddig (Call of Cthulhu, Penumbra, Darkness Within, stb.), de azok nem hatottak meg, viszont nem túlzok, ez a játék engem kikészít. :D Melyik játék az ami ennél parásabb?
  • TheGrinder
    Azért nem kell túlozni. Szerintem egy átlagos játék semmi para nincs benne. Van ettől parásabb játék is, bár nem tudom, hogy csak a tudat miatt, hogy egy játék vagy nem tudom miért én nem szoktam parázni semmilyen játéktól sem, Van benne 7-8 olyan rész amikor találkozol azokkal a szörnyekkel és ennyi, és azokat is ügyesen ki lehet kerülni, és nem vesznek észre. A végén azért más amikor 3 szörny is rádtámad, de az meg scriptelt, majd meglátod.
  • wantonly
    Ezek a hangok...! Ebben van igazán a para-faktor! Mindenhonnan hörgések, nyikorgások, léptek zaja, sikolyok. Elmegyek egy pókhálós zongora mellett, bemegyek mellette szobába, hallom, hogy valaki játszik a zongorán... Kinyitom résre az ajtót, csend, egy lélek sincs... Argh! Minden ajtó előtt nagy levegőt kell vennem, hogy be merjek menni. Főleg, ha hörgések jönnek bentről. Meg negyed-fél óránként ki kell lépnem, hogy összeszedjem magam. A képi- és hanghatások bámulatosak, iszonyat erős horror hangulatot teremtenek. Respect annak aki ezt végig bírta vinni!
  • wantonly
    Ez a játék nagyon pelus bepiszkítós, Penumbra szériát végignyomtam, azon is fostam, de ez valami kegyetlen. Azt olvastam rövid a játék, én kb. minden 5 méter után sokkot kapok és tovább is alig merek menni, szerintem így kitart egy darabig. :D
  • masterthief
    A siker bezsebelve!
  • fery02
    Hülyeség az egész vége.
  • 38tibi38
    Hali. Én a történet végét nem naon értettem. Most akkor daniel mikor beszélt azzal a fickóval lebegés közben utána kijutott a kastélyból vagy meghalt?
  • masterthief
    Épp most olvastam ebben a pillanatban :D
  • grebber
    Felpörögtek az eladások!
  • masterthief
    XD Gondolj bele, ha a fanok nekifognak saját elképzeléseik megvalósításához, hogy milyen pályák fognak napvilágot látni. Lehet hogy félelmünkben a gatyánkba fogunk sz@rni. XD
  • Eftörsokk
    késsz, hát rohadjanak meg akik ezt a játékot csinálták, úgy befostam hogy nem igaz! azon a részen vagyok, ahol ki kelett robbantani az utat, és utána egy kaja raktár van, és ott jött egy ilyen zombi szerű akármi, észrevett, és a rohadék vagy fél pályám keresztül üldözött mire megölt, de közben úgy fostam hogy nem igaz:D
    hatalmas:D
  • SötétBarom
    Ez is lehet.
  • wedge31
    Nöböl van ez a lényeg, 99%-ban megrögzött materialisták és gyakorlatiasak, ugy általában nem szeretnek semmilyen játékot amit a férfiak igen, tisztelet a kivételnek.
  • SötétBarom
    A játék megfelelő kezelésével kapcsolatos inabilitása meggátolja a megfelelő immerziót annak világában, így nem ijed meg. SZERINTEM.

Én, mivel 15 éve nyomok játékokat, úgy játszom ezeket, mintha ott lennék, teljesen ösztönösen mozgok, nézelődök.. Nála ez nincs meg.
  • masterthief
    XD Nem semmi! Jól bírja csaj létére!
  • SötétBarom
    Igazából hiányoznak belőle a gamer reflexek, az a baj. :DDD Simán elment egy csomó triggerelt event mellett. :DDDD
  • Seth
    Sötét van, fülhallgatóval, nem vagy ott mellette ?
  • SötétBarom
    FAIL.

Nem parázik rajt.
  • masterthief
    XD
  • SötétBarom
    Asszony azt mondta nem érti, hogy lehet parázni egy játékon. Ma leültetem ez elé >:]
  • masterthief
    Arra én is rájöttem. :D
  • bardocz
    És mi alapján jelenik meg? Elkezdtem a demot, és egyszercsak ott volt, jól beszartam, beugrottam a hordó mögé, majd vártam és amikor kimentem nem volt sehol:D
  • Seth
    Más szörny nem is nagyon van benne,mint a zombi :)
    Amúgy egy olcsó trükk, hogy hagyod magad kinyírni, közelbe fog visszarakni, zombi sehol egy darabig
  • masterthief
    Közepe és vége felé parásabb, mikor már megjelenik benne a zombi. Én pár nap alatt kijátszottam, lehet nekikezdek megint.
  • benőmenő
    Dobozosban max használtan, steam-en 10 euró.
    Sikerült továbbjutni, még jó, hogy volt 4 gyógy löttyöm
    De a lift beüzemeléséhez ma már nem lesz türelmem, amúgy amilyen röhejes volt 2 ilyen monsztával a sarkamban rohangálni, azért a pulzusomra kíváncsi lettem volna, egyre jobb ez a játék.
  • Qwerty4
    Bug lehetett, de mint látod azért mindenkinél nem jött elő. :)
  • masterthief
    Köszi! Egész jó lehet ez a játék. valahol meg lehet még venni?