420
Új horror a Penumbra alkotóitól!
-
#340 Hohó, nagyon szépen köszönjük az információt! -
#339 Akkor ideje megvenni? :> -
#338 A steamen frissült a játék, az indító képernyőn jobb oldalt alul az új gombra nyomva egy teljesen új kis kampányt kapunk, három embert életét kell megmenteni. -
tyler3wo #337 hát én sem játszom vele órahosszákat max felet de még annyit se eléggé ott van parázás terén:) -
#336 ÉN is így voltam vele :D -
Novotsik #335 nm,örülök h bejön nekem már túl félelmetes havonta 20 percet játszok vele :) -
tyler3wo #334 köszi a segítséget sikerült beüzemelni nagyon ott van a game! -
tyler3wo #333 kössz szépen ezt majd megpróbálom. -
Novotsik #332 próbáld frissíteni a videó kari driverét meg dx-et -
tyler3wo #331 kössz,más ötlet? -
Novotsik #330 vedd meg -
tyler3wo #329 helló mindenkinek lenne egy kérdésem legyetek szivesek segíteni nekem nagyon jó lenne.leszedtem a game-t felraktam crackeltem és elindítom beadja a beállításokat rányomok h play és egy fél perc után kidob valamit ami az internetre irányít onnan leszedtem egy patch-et felrak tam és így sem indul el a játék mit tegyek?köszönöm elörre is.
-
Novotsik #328 penumbra nekem jobban bejött mint az amnesia jobb volt a történet már az első 5 perc után úgy éreztem h muszály megtudnom mi történt. -
spy803 #327 Köszi, végig is vittem. Oszlopdöntős fejbevivős véggel, a másik kettőt szerintem youtubeon nézem meg, nem akarom többé betölteni. :D Penumbrat is ki kéne próbálni ezek után. -
#326 A nagy teremben,ahol a csigalépcső vezet felfelé és kétoldalt vannak kínzőtermek. A jobb oldaliban van egy lefolyó szerűség,abban áll a vér. Az üvegre kell rakni egy kötelet és azzal meríteni belőle. Az üvegcse ha jól emlékszem már nálad van, a kötéldarabocska meg ha jól emlékszem a csigalépcső tetején lévő szobában van vhol. -
spy803 #325 Segítsetek elakadtam!
Ott tartok, hogy lementem egy csigalépcsőn a kínzókamrába ahol az áll nélküli fazon mondja, hogy szerezzem meg a recept összetevőit ezáltal megmenthetem. A kútból megvan a szörnyecske váladéka, a gombának is megvan a termése, de vért azt nem tudom honnan kéne szerezni. Egy kínzóteremben sem találtam tetemet, vagy bármi "kézzel foghatót", a szörnyet kéne csapdába ejteni és leszívni a vérét vagy mi? :D -
Novotsik #324 géped elég hozzá ? mert lehet attól is nekem pl ha felrakom full hdba akkor csinálja ezt de 720p-be teljesen jó -
#323 Miért lehet az, hogy a profil választó képernyőnél nekem olyan szinten belassul, hogy az egér két perc múlva reagál, de a profil kiválasztását nem tudom megcsinálni, mert sosem megy oda az egér....
A grafikát, meg mindent levettem alacsony szintre is, de így is ilyen. -
#322 nem volt meg minden, hiányzotak dolgok, igy utólag tudom.
5 gömbdarabom van meg, de aki nyomta a videón neki is 5 volt. -
#321 akkor mentél be a szentélybe amikor már mindent megcsináltál elötte, megvoltak a gömbdarabok, akárkicsoda feje meg minden? -
#320 van egy probémám a játékkal.
mikor belépünk a szentély előtti nagy terembe letámadna elvileg két szörny...több végigjátszás videón megnéztem.
Ezzel ellentétben bementem, nem volt semmi, elmentem a szűk folyosón előre, ott jött egy szörny, megölt, de nem a börtönbe hanem abban a teremben lévő helységbe kerültem(a jobb szélsőbe).
igy is kijátszható a játék?
tapasztalt ilyesmit valaki?
köszi -
#319 Úristen ez a játék idegileg kikészít :D ha egy 2 óra alatt nemvolt legalább 6 kis szívrohamom, akkor egysem :D Ki kell kapcsolnom bizonyos időközökre, hogy le tudjak csillapodni. Imádom. Ilyennel még nem játszottam, és akkor én még hencegtem h. a Silent Hill az miylen félelmetes, no hát az Amnesia zsebre véghatja! Ott vagyok a dungeonban, és az a b*szott csökevény örökké követ! -
#318 jav: ...mint más *látható teremtményektől... -
#317 Azért nem volt fizikailag látható az a vízi szörny, mert az egy láthatatlan valami volt, amitől én ugyanúgy fostam, mint más láthatatlan teremtményektől. :)
Ez a játék erőssége, a hangokkal is ki bírja készíteni az embert, annak a láthatatlannak meg azért hangja is volt...na meg ugye a (látható) vízcsobbanások is nagyon ilyesztőek tudtak lenni, mert tudtuk, hogy ott van, ahol csobban a víz, mégsem látjuk. :) -
#316 Végre kipörgettem én is! Iszonyat jó volt, de örülök, hogy vége. :D Szerintem egyáltalán nem rövid a játék, én másfél hétig elvoltam vele, naponta néhány órát játszva. Kategóriájában mestermunka, a hangulata felejthetetlen!
Néhány apróbb hibát/hiányosságot vettem csak észre, mint pl:
!SPOILER!
- Néha, miután észrevett egy szörny - ha a sarokban bújtam valahol - nem tudott hozzám férni, csak csapkodott a levegőben, vagy háttal állt nekem és úgy csapkodta a levegőt.
- Zavaró, hogy eltűnnek a szörnyek, miután egyszer már megöltek. A vízi szörny is. Egyszer elkapott, utána már a dobozokon sem kellett ugrálni...
- Ugyanezen szörny volt nekem csalódás, ugyanis csak hangokat adott, fizikailag nem volt látható és életszerűtlenül csapkodott a vízben. Ha beleestem gyakorlatilag a semmi ölt meg.
- A játék vége csalódás volt, történetben és megjelenítésben is. Mintha összecsapták volna? Félelmetesebbnek képzeltem Alexandert.
Ettől függetlenül, nekem ez a gamnma 10/10!
Várom a következő Frictional Games projektet! :) -
#315 Innen már nem sok kell az utolsó "blokkba", ahol viszont elég sok szaladozás lesz :D
Egyébként teljesen egyet kell hogy értsek veled. -
#314 Én eddig nem szerettem a horrorjátékokat :-) Az egyetlen amit végigvittem mostanit az a Silent Hill Homecoming volt, az tetszett, Meg persze még régebben a Resident Evileket is végig toltuk apámmal PS1-en... :-) A mostani horrorjátékok meg állandóan arra mennek rá, hogy vér, csonkolás, lövöldözés, és néha rád ijeszt, ami nekem nagyon nem jött be :-(
Az amnesiaval is fenntartásaim voltak, ott a kastélyos környezet miatt, aztán egy két hete rávettem magam, hogy megnézzem. Elég volt hozzá 20 perc, hogy teljesen felvegyem a hangulatát amit kínál, és az egy dolog h nem egyszer a szívinfarktus kerülgetett, de az állandó nyomasztó hangulat végig ott van :-) Nekem ez számít horror-nak... Dead Space számomra inkább egy ijesztgetős akciójáték :-) Főleg a második része, ahol sokan mondták már, hogy a vége felé átmegy full akcióba...
Am most jutottam ki a börtönblokkból a csatornázóba :-) Mennyi van még innen kb? :-) -
#313 Na ebben van egy olyan csúnya nyelvtani hiba, mint az Amnesiában a zombik feje. -
#312 Igen, egyik munkapadon való ügyködés után ahogy végeztem a fejlesztéssel ép, hogy nyúltam volna a munkapadon a fegyveremért és hirtelen hatalmas szellőzőrács csörömpöléssel odapattant közvetlen mellém egy gecie. Ott meglepődtem picit. :) -
#311 Detto, én is épp azt nyomom :DD
Van azért egy két rész, ami a helyén van, de összeségében főleg hentből áll. Egész máshogy áll az ember a monsztákhoz egy irgalmatlan, telekinézissel működő távirányítású körfűrésszel, mint egy olajlámpával. :D -
#310 Én most kezdtem el játszani a Dead Space-vel újra, hogy felkészüljek a második részre, de tényleg nem érzek semmi olyan tünetet játék közben, mint amikor játszottam az Amnesiával. -
Novotsik #309 mitől horror a dead space?? Attól mert oda lett besorolva :) -
#308 Mitől horror a dead space? Hogy vannak benne belek? Az van a soldier of fortune 2-ben is. Attól, hogy feszt hangeffektekkel ijesztgetnek? Esetleg attól, hogy jellemzően bármilyen trigger után a hátad mögé spawnoltatnak valami monsztát?
Nekem az egész nem más, mint egy ijesztgetős akciójáték, még ha kibaszott véres is. Kb mint a gears of war. Nem azt mondom, hogy rossz játék, csak annyit, hogy horrornak kurva gyenge. :) -
#307 Szerintem nézőpont kérdése. Neked tetszik, nekem nem. Én nem az ilyen horror játékokra vagyok ráállva mint a Dead Space és társaik. Mindenkinek megvan a maga műfaja és véleménye. Ízlések és pofonok. Ezen kár lenne vitatkozni. Én örülök hogy neked tetszik, más kérdés hogy nekem nem. A mai világban mindenkinek más az egyénisége, ízlésvilága. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Ilyenek vagyunk mi emberek! Tudunk valaminek örülni, és valaminek nem. Nem lehet olyan játékot készíteni, amire a világ összes gamere rábólintana egyszerre, hogy ez tetszik. -
#306 Így van, és egy igazi horrornál alapvető elem a folyamatos feszültségkeltés, nem kizárólag a belek, levágott testrészek mutogatása. Azért van ijesztegetés a kommersz horrorokban, mert ezzel pótolják a hiányzó feszültséget. A Frictional ráérzett arra is, hogy ha nincs biztonságérzet (nincs fegyver, nincs hova menekülni/nem tudsz elszökni), akkor még jobban fokozni tudják az izgalmakat. Ezért rémisztő az Amnesia. Ha lenne egy stukkerem, nem félnék, de így... A kastély hangjai meg valami elképesztőek. Folyamatosan futkos a hideg a hátamon. -
#305 Nem szar, csak nem az a fajta horror, amit szeressünk itt (páran úgy tűnik). :)
Ha kategorizálni kell a legtöbb ilyen horror elé benyomhatjuk, hogy akció horror (dead space esetén scifi akció horror :) és helyben is vagyunk, hogy ugyanannyi hangsúlyt fektet az akcióra is, mint a horrorra. -
#304 Szerintem azért a Dead Space nem csak az ijesztgetésről szól, és nem olyan szar, mint ahogy itt most beállítjátok... -
#303 +1 -
#302 Teljes mértékben egyetértek veled. A mai játékok amit horrornak neveznek, közel sem azok. Biztos sokan vannak akiknek bejönnek a mostani horror játékok, de ezek inkább a "nagyon fiatalok" korosztályba tartoznak, akiknek fogalmuk sincs mi az a horror műfaj. De végre jött ez a kis csapat, akik tudják hogy egy igazi horror fan mire vágyik. A horror mint műfaj nem csupán a vérről, a hentelésről, meg az ilyen idióta hypertech szarokról szól. Sokkal összetettebb. Legyen izgalom, félelem, rettegés, nyugtalanító sejtelmes légköre, amire az ember fia azt mondja: Ez igen! Ez az a game amire vágyok! Vannak nagyon régi horror játékok amikett régen toltam, mint pl: Unyding, The Devil Inside,Vampire: The Masquarade, Nosferato. Ezek mind nagyon jó gamek voltak. Ilyeneket lehetne mai napig összedobni, csak szerintem félének a játékfejlesztők hogy esetleg kudarcot vallanának vele. És pont azért mert már a mai fiatalokat már megetették ezzel az új horror játéknak titulált maszlaggal amiket mostanság kiadnak. Ebben vész el az igazi horror műfaj mibenléte. Filmekkel is ugyan ez a helyzet sajnos. -
#301 Ugyanígy érzek, az nem horror, csak ilyesztgetés.
Túlélőhorroroknak vannak még jó pillanataik, de az is más.
Még valaki aki járatos a horror játékokban? :)