Az Avatar a jövőt vetíti előre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
650. 880. 990. A 3D-s filmek meg 1590? Hát. Igazad van, azért nem semmi eltérés. Nem is csak pár száz forint, több mint a duplája a hétfõi jegyárnak.
Többet kérni?? Malomba minden 3d-s film 1590.-Ft...kicsit nagyképûség az irótól,ahogy látom,nemnagyon van otthon a filmek/mozi terén...gratulálok
Suttyo -lvl 62 -Nightelf Hunter(bloodscalp(pvp) Icespeak -lvl 70 -Draenei Shaman (bloodscalp(pvp)
Istenem, de buták vagytok (tisztelet a... és bocs)
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
A kiinduló sztori hasonlít, (bár ez is elég izzadsagszagú)
Az avatart rá tudod húzni egy az egyben a Fakasokkal táncoló/Pocahontas/Utolsó szamuráj ra, ugyanaz a dramaturgia, események, karakterfejlõdés, D9 teljesen más.
Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban.
Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban.
Adott 2 cég ami a gonoszt szimbolizálja, van egy fõhõs aki az akaratán kívûl az idegenek közé keveredik, és rajta kívûl senki más nem érti meg õket igazán.
Egész társadalom, milyen filmet néztél te? 😊
A világ többi részén nem is tudtak a fegyverkisérletekrõl, és az elkülönítésüket is úgy adták be a nem ott élõ embereknek, hogy az idegenek érdekében teszik mind ezt.
Azt ugyan nem vitatom, hogy a D9 reálisabban ábrázolja az emberi természetet, hisz a jelen körûlményeket vette alapúl, ellenben az Avatar a távoli, elképzelt jövõt vetíti elénk.Akárhogy is nézzük más stílus, csak a történet hasonló... 😊
Például abban, hogy nem menti fel az átlagembert a cselekedeteinek következményei alól
D9: Rasszizmus, mindeki alsóbbrendûnek tekinti az idegeneket, megmutatják hogy az átlagember is ugyanolyan romlott mint a felsõbb vezetõk( utcai járókelõk is elutasítják az idegeneket, a vezetõk kihasználják õket, senki sem kifogásolja az elkülönítésüket, kvázi az egész társadalom belelegyezésével történik minden.
Nem rágnak a szádba mindent.
Avatar: A Cégvezetõk kapzsik. Nem érdekli õket más csak a pénz (csakúgy mint a zsoldosokat). Rajtuk kívül vannak még gonoszok a filmben? Nem, mindenki más szép és jó, harmóniában él a természettel. A nézõnek nem kell szembesülnie azzal hogy õ se jobb azoknál akik az igazgatótanácsban ülnek (mert ugyebár ha nem vennék a termékeket akkor cég se lenne). Minden szépen a szádba van rágva, de egyúttal fel is vagy mentve, hogy nem te vagy a hibás hiszen nincs neked hatalmas lelketlen vállalatod.
Vagy ha 30 ev mulva is felemlegetik oket....es nem ugy lesznek emlitve,hogy hmm hogy is? Az Avatar nem full cgi,nem is a legszebb (csak mai szemmel,valoszinuleg 30 ev mulva sokkal odabaszosabb gfx lesz),akkor mi is lesz?
A D9 meg....a legdelafrikaibb akcentussal keszult sci-fi?
Érdekelne hogy szerinted, még is mi az amiben oly magasan veri.
Mert szvsz Történetüket nézve eggyik sem jobb a másiknál, arról nem is beszélve, hogy a stílus is lényegesen eltér.
Ha már a sablonos sztorik miatt akadékoskodunk, lehúzhatnánk filmek egész sorát, régi nagy klasszikusokat is beleértve.
MerlinW rátapintottál a lényegre.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
- Az Avatar az isten!
- Nem, mert béna a forgatókönyves.
- Oké, szar az Avatar, de akkor a Star Wars is béna. Meg a Gyûrûk ura. Meg a többi film.
Ha az Avatar-t lehúzzátok, akkor a sok lehúzónak ajánlom figyelmébe az egész SW lehúzását is, de csípõbõl...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azzonban, ga elvonatkoztatunk az Oscar-tól, és a mai divatos kielégíthetetlen többnyire divatfikázó fiatalságtól, az Avatar egy igen kellemes esti szórakozás volt, nem éreztem elpocsékolt idõnek azt a 3 órát. Márpedig a filmeknek három célja van: szórakoztatás vagy kultúrálás vagy elgondolkodtatás. Avatar az elsõ kategórába szállt be, hibátlanul. Az hogy vannak emberek akik nem képesek beleélni magukat a fantáziavilágokba, nem szeretik a meséket, az más kérdés. Õk vannak kevesebben. Nem õk a célközönség.
Filmek, vagy játékok... a szomorú, de a mai generációs fiatalok úgy kezelik ezeket, mint életet és világot meghatározó dolgokat, amelyekben folyton hibákat kell keresni/találni. Nagyrészüknél ez elmúlik, ha majd 8-10 óra munkán beesnek a fotelba és a párjukkal/gyerekeikkel nézik végig pl az Avatar-t. Mindjárt más szórakozás lesz. Akiknél nem múlik el, nos... azokra mondja a mai szlogen: "Get a life".
[merlinw.org]
Ezt most nem értem. A Hurt Locker 2008-as és semmi díjazni való nincs benne😊
Szerintem a Becstelen Brigantyk-ra gondolunk.
[merlinw.org]
ez volt 2009-ben kábé a 10. 3d-film. voltak elõtte is jobbak. valamiért csak emellett döntöttél, nem?
Steam nick: tomimester Gamer nick: [SG] IcE TeE Közösség: SG Team Kedvenc játékaim: CSS,L4D,TF2,DOD:S,HL2,Portal,Garry\'s mod Blog: http://icetee.hu
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
😊))))
Agyonerõltetett 3d,nagylátványosság zéró tartalom? Szép jövõ...
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Azért ezzel van némi kifogásom (magamat nézve elõször), hogy amíg tényleg JÓ(!) filmet csinálnak, mint mondjuk Avatar és nem B-kategoriás filmeket, akkor megyek moziba. De ahogy elképzelem, elkövetkezõ hónapokra elég gyatra filmeket fognak kidobni a nézõk elé és megint rinyálni fognak, hogy nem lesz bevétel, mert azt "hitték", hogy Avatar után többen fognak járni majd a mozikban, de hát tévedni fognak egy nagyot... :\ 😄
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
moziba manapság csak látványfilmekért járok, ami belbecs az átjön a házimozin is, kényelemesebb körülmények között ...
Hiába játszották évekig az Elfújta a szelet, ha ma minden sarkon ott figyel egy pláza tele mozitermekkel. Ilyen régebben nem volt.
Ezt a kamu dumát. Ha így lenne, akkor megemlítettek volna más dolgokat is. Mint pl. a legfontosabb, hogy Worldwide inflációs listán bizony már 4. helyen van.
Továbbá ezen a listán sok filmet sokadszor vetítettek mozikban. (Az Elfújta a szélt pl. évtizedes eltérésekkel rendszeresen.) Továbbá a 3Ds jegyek világviszonylatban átlagosan 20%-kjal kerülnek többe, tehát ennyit levonhatunk a 3D-s megtekintések bevételeibõl és még akkor is ugyanott van.
1. A legnagyobb gond, hogy már az is hazugság, hogy a bevétel "jegyárinflációval" korrigált értékeit listázza, hiszen sok filmet (pl. Elfújta a szél, Star Wars, stb.) többször is vetítettek a mozik, a statisztika pedig azzal számol, hogy az egész bevétel a kiadás évében keletkezett. '77-ban vagy a '90-es évek közepén nem ugyanannyiba került egy jegy a Star Warsra, ez elég nyilvánvaló.
2. A "jegyárinfláció" is egy értelmetlen dolog. Ilyen alapon csinálhatnánk egy vadászgép-inflációt, és mondhatnánk, hogy a második világháborús vadászgépek mennyivel jobbak voltak, mint a maiak, hiszen akkoriban sokkal több vadászgépet adtak el, mint manapság, és nem számít, hogy a vadászgépek ára több ezerszeresére nõtt. Ahogy az akkori és mai vadászgépeket, úgy az akkori és mai mozikat sem lehet összehasonlítani. Most van légkondícionálás, kényelmes fotel, lejtõs nézõtér, 3d kép és hang, speciális vászon, stb.
3. Ha a normál inflációt nézzük, akkor az már valamivel relevánsabb adat, bár az is pusztán a mozibevételeket hozza mai szintre.
4. Ha azt hasonlítjuk össze, hogy hányan látták az Elfújta a szelet a megjelenését követõ 10 évben, és hányan látták és fogják látni az Avatart, akkor koránt sem biztos, hogy az elõbbi gyõz, hiszen még idén kijön DVD-n, aztán vetíteni fogják a TV-k, ezzel a nézettséggel pedig nehezen versenyezhetne az Elfújta a szél. És ilyen szempontból nézni semmivel sem inkorrektebb, mint csak a mozis bevételeket nézni.
technológia van, a 3d blu ray szabványban tavaly év végén fogadták el.
elterjedni nem terjed.
ami a mozikban ment 3d kiadták nagyrészt még a szabvány elõtt is akár (végsõ állomás, coraline, péntek 13, fly to the moon, véres valentine, simpson, utazás a föld középpontjába, polar express)
erre te hivatkozol egy marketingrizsa sajtóközleményre, merhogy...
egyszerûen csak nem akarnak kockáztatni, esetleg késõbb még egy bõrt le akarnak húzni, 3d kiadással, majd egy díszdobozossal.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
de a logika tetszik, habár egyszerû: az az olvasott, aki veled egyetért, aki pedig nem, az hülye? (ezzel a gondolkodásmóddal, hogy csak egy igazság létezik, nem lehet mit kezdeni.)
egy olyan cikknél kötöttem az ebet a karóhoz, amelyben arról volt szó, hogy azért nem adják ki az avatart még 3d-ben, mert nincs meg hozzá a megfelelõ technológia. a dreamworks is sajtóközleményben közölte, hogy azért nem adja ki 3d-s animációit, mert nincs meg a megfelelõ technológia. elõször el kell, hogy terjedjen, csak utána van értelme kiadni, kampányolni, marketingre költeni. annak nem sok értelme van, ha valamit kihozol nagy csinnadrattával, s utána meg ismét marketingre kell költened.
hidd el, kivételesen amit írok, abban nincs saját gondolat. elég csak elolvasni, mit nyilatkoznak a stúdiók. azt te is el tudod. és már is nem kell fóbiaként azt szajkóznod, hogy a "winnie azt mondta". ne blokkolj le csak azért, mert valamit én írok le, semmi értelme. szóval nem tudom, kinek higgyek: a dreamworksnek és cameronnak vagy neked.
(komolyan, viccen kívül, olvasd el a linkelt cikkedben mit írnak és olvasd el, hogy én mit írtam anno abban a topikban, ahol nem bírtad a nyomást😊 "majd, ha 1-2-3 év múlva ELTERJED a házimozizáshoz alkalmas technológia, akkor kijön,". cameron iterjúKban pontosabban is meghatározta, hogy a dvd után 6-8 hónappal tervezi a 3d-s verziót. az pedig erõsen 2011.)
Egy újabb cikk errõl a témáról: 3D TV-k
De gondolom winnie-ék szerint ez is csak csúsztatás, és még csak most fogjûk a kenyérpirítót is feltalálni! <#integet2>#integet2><#nezze>#nezze>
pl.:
"igaz, hogy az inflációval számolva több mint egy tucat film sikeresebb volt a kék színûek történeténél"
Nem, nem igaz. Inflációval számolva is kb top 3-ban van.
1 Gone with the Wind MGM $1,537,559,600 $198,676,459 1939^
2 Star Wars Fox $1,355,490,100 $460,998,007 1977^
3 The Sound of Music Fox $1,083,781,000 $158,671,368 1965
4 E.T.: The Extra-Terrestrial Uni. $1,079,511,500 $435,110,554 1982^
5 The Ten Commandments Par. $996,910,000 $65,500,000 1956
6 Titanic Par. $976,712,200 $600,788,188 1997
7 Jaws Uni. $974,679,800 $260,000,000 1975
8 Doctor Zhivago MGM $944,670,800 $111,721,910 1965
9 The Exorcist WB $841,427,600 $232,671,011 1973^
10 Snow White and the Seven Dwarfs Dis. $829,490,000 $184,925,486 1937^
11 101 Dalmatians Dis. $760,370,300 $144,880,014 1961^
12 The Empire Strikes Back Fox $747,154,600 $290,475,067 1980^
13 Ben-Hur MGM $745,780,000 $74,000,000 1959
14 Return of the Jedi Fox $715,792,100 $309,306,177 1983^
15 The Sting Uni. $678,377,100 $156,000,000 1973
16 Raiders of the Lost Ark Par. $670,759,500 $242,374,454 1981^
17 Jurassic Park Uni. $656,026,500 $357,067,947 1993
18 The Graduate AVCO $651,198,300 $104,901,839 1967^
19 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace Fox $645,524,400 $431,088,301 1999
20 Avatar Fox $642,156,000 $642,156,000 2009
Még csak a 20. az avatar.
(remélem, ovashatóan lesz bevágva... )
Sajna nekem csak az jött le, hogy ez a technológia a moziban még igen csak gyerekcipõben van. És ezért elég kritikus leszek a többi ilyen filmmel is. Nem biztos, hogy elmegyek egy 3D-re kihegyezett, látványcentrikus filmre.
Az otthoni 3D-ben jobban bízok. Egyrészt mert az más tecnológián (is) alapul, meg a játékok jobban 3D-síthetõk, mint a filmek.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
készülõben a 3d tv-k, szóval a házi-mozi technológia is ugrásra készen áll.
én speciel már a térhatású hangot sem szerettem, a fent említett otthoni 3d-nek még van hova fejlõdnie, másrészt a vizuális térhatástól kirázott a hideg.
én, mint nézõ, konzervatív vagyok, szükségem van némi elidegenítésre a befogadás folyamata alatt😄 a film az 2d vászon,
de ez az én egyéni dramaturgiám a befogadáspszichológia oltárán. 😄