310
-
henrikk001 #177 A világon csak egyféle professzionális felhasználás létezik? Van A Professzionális Felhasználás és kész? :)) -
Justil #176 fogyasztás tekintetében soha nem is vitatkoztam, egyrészt mert nem ismerem jól a mac fogyasztási jellemzőit, másrészt mert ez nálam nem annyira szempont. elhiszem, hogy adott esetben kézzel fogható a különbség a villanyszámlában, de ez azért még önmagában nem fog meggyőzni.
a legózgatós dologgal meg egyetértek, így van, a legtöbb embernek arra van igénye, hogy kapjon 1 kész gépet, amit csak bedug a hálózatba, megnyomja a nagy power gombot, és dolgozhat, netezhet, filmezhet stb.
más kérdés, hogy vajon mennyire jó dolog az, hogy ez így van...mmint, hogy a többség ilyen. szerintem nem jó, de változtatni ugyse tudok rajta, akár akarok akár nem. -
#175 Ezt a hatalmas baromságot honnan vetted?
Persze jobs még áramot is termel neked a maccel megalol:D:D
Fogd már fel hogy ugyanazokból a PC hardverekből van összerakva a szaros maced is. -
#174 Természetesen nekem is józsin keresztül összerakott pc-m van és a büdös életben nem vennék sznoboknak való MACet, professzionális felhasználásra gondoltam. -
henrikk001 #173 1-2 dologban egyet értek, (pl iPad, de nem akarok most itt is erről témázni) de szvsz nem mindenük parasztvakítás. Ha vki nekem 160k alatt belerak egy 16X16X5 centis kockába egy 2.26 ghz-es c2d configot, akkor annak gratulálok. :) Monom, vkinek arra van igénye, h ne nagy doboz legyen, hanem kicsi doboz (Mac Mini), vagy csak egy gépamonitorban (iMac). És ilyeneket a többi gyártó sem csinál olcsóbban (vagy ha mégis, akkor sem számottevően). -
Ulkesh #172 "én mindhárommal foglalkozom, és köszi szépen jól megvagyok win7-el és a saját kézzel összerakot ("Józsin keresztül kihozott") gépemmel."
Ezt hívják igénytelenségnek :D (csak tréfálok!)
De hidd el sokan inkább nem szenvednek a legózással, driver keresgéléssel, telepítgetésekkel. Megveszik és használják (és bármilyen fura, az ilyen igényű emberekből van több).
Valóban többet fizetnek érte, mint te a legóPC-dért, de a különbözetet te is kifizeted a gép élettartama alatt, csak nem a gép gyártójának, hanem az elektromos műveknek. :) (Ez is tapasztalat, a régi Mac Pro-m a két Xeonnal fele annyi energiát zabált, mint a mostani összerakott Hackintosh az egy darab Core i7-el, így kb. 1,5-2 hónapnyi plusz fogyasztásom volt 2009 végére az előző évhez képest). Egy iMac, vagy Mini ennek töredékét fogyasztja, ott akár 2-3 hónapnyi villanyszámlányi különbség is összejöhet (főleg, ha valami böszme nagy videókártyát használsz a gépedben).
-
sathinel #171 aztán mutattam nagyobb felbontású moncsit is ha olvastad. Az olcsó 27 colosak árán már 32-37" TV-t tudsz venni minimum ami sokkal jobb ha játszik videót néz az ember vagy csak netezik. A drágább 27 colos monitorok vannak nagy felbontással annyiért mint az olcsó tv-k 300k-körül. Miért rossz megoldás? Nem írt elsőnek felbontást. Miután írta én is mutattam mennyiért van olyan felbontású moncsi.... Kicsit olvasni kéne mielőtt elkezdessz borulni.
Átlag felhasználónak jobban megéri manapság TV-t venni mint monitort.
150k körül szerintem megéri
full hd és szépen mutat a szobában. Monitor mennyivel kisebb mint ez. Ezen videót nézni, játszani, netezni, az ágyból messziről is lehet. És ez csak a fele mint amit mondtatok. Munkára ha nagy felbontás kell ott a másik amit mutattam. -
henrikk001 #170 A Full HD egy felbontást jelöl, nincs benne semmi hülyítés; az átlagemberek így könnyebben megjegyzik, h melyiken jön ki jobban a bluréj felbontása. Pont ezt mondom, h nehogy már egy 40"-os Sharp legyen a megoldás 1920X1080 pixellel, amikor ELÉRHETŐ ÁRON van már fele akkorában is. Itt az elérhető áron van a hangsúly, mivel sztem felesleges itt 2-4 milliós minikijelzőkről beszélnünk. -
Justil #169 "Ti beszéltek apple fanokról, amikor ti meg anti-apple fanok vagytok, ami sajnos sokkal, de sokkal szánalmasabb jelenség."
én nem anti-apple fan vagyok, hanem anti-parasztvakítás fan. persze a mai világban nem lehet 100%-osan kizárni, de akik olyan szinten tolják ezt, mint jobsék, azt azért könnyű észrevenni, felismerni, és elkerülni. -
Justil #168 én mindhárommal foglalkozom, és köszi szépen jól megvagyok win7-el és a saját kézzel összerakot ("Józsin keresztül kihozott") gépemmel.
semmi olyasmi nem került elő a munkám során, amit ne tudtam volna gyorsan, precízen és stabilan megcsinálni ezzel a platformmal.
az, hogy a szókold "profik" mit mire használnak, tök hidegen hagy. -
Inquisitor #167 Ööö, Pentium3 érában volt a kezemben IBM Thinkpad 15"-os, az akkor tudott 1600-as felbontást. Mondjuk volt vagy 2.5 milla + tréfa ... a "full HD" manapság olyan semmit sem jelentő hülyítés most, mint a 80-as években a HiFi szó használata volt. -
Ulkesh #166 Főleg, hogy az nem monitor volt, hanem TV :D -
henrikk001 #165 Igen, már a sokat szidott "nagyonsznob" 17"-os MacBook Pro (vagy akár Alienware noti) is tudja a full hd felbontást. :) -
henrikk001 #164 Én azt mondom, h az említett területekre különösen alkalmasak a mac-ek, de nagyon általános "feladatokra" (neten böngészés, csetelés, iLife-al szórakozás, etc...) is a legjobbak. :) Vállalati környezetre meg ott a windows, betonstabil helye van. -
Inquisitor #163 "A 9600 GT-t én választottam, mert abszolút nem játszom, munkára meg tökéletes és passzív hűtéssel néma."
Ezek szerint az Adobe OpenGL alól való gyorsítása OSX és Windows alatt is ennyit ér? Szomorúan hallom, mert nagyon reklámozták. :( -
Inquisitor #162 OFF:
"27" moncsi 400k? 300k alatt mutatok sokkal jobb lehetőséget:
40 Sharp Full HD"
Ezen fél óráig röhögtem. Gondolom az, hogy a legtöbb monitor már 23-24" fölött NAGYOBB felbontást bír mint full HD, az egy grafikusnak tuti mellékes? :)
Ekkorában illene minimum Ultra HD-t tudnia. -
henrikk001 #161 Az Apple-PC vitához még egy szösszenet:
http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/desktop-xps-a2420?c=uk&l=en&s=dhs&cs=ukdhs1&ref=dthp
http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/imac?mco=MTAyNTQzNjA
Nem olyan hű de sokkal drágább a Mac, ráadásul 3"-al nagyobb is. A baloldalival nem is érdemes összehasonlítani, kicsi vinyó van benne, nem túl erős videókártyával, etc... van még ilyen Lenovo gép is (minimum ennyiért), azt most nincs kedvem megkeresni. CSAK ilyenekkel lehet összehasonlítani egy iMac-et!! Hiába jöttök azzal, h "bezzeg én a Józsin keresztül hetvenezerből kihozom", ha nem tudjátok belerakni egy 27"-os IPS paneles monitorba. :) Lehet, h ez számotokra iszonyat sznobságnak tűnik, de egyes embereknek IGÉNYÜK van arra, h ne zúgjon az asztal alatt egy fél köbméteres doboz. Ráadásul a többség még mindig nem munkára veszi ezeket. Nem értenek a számítógépekhez, nekik az kell, h működjön a cucc, meg mindenhol azt hallották, h nincs rá vírus (ami majdnem igaz is). Sokan az ilyen embereket hívják hülyének. Ahogy nyilván engem is hülyének tart a tévészerelő, mert nem értek a plazmapanelekhez, csak használom. :)) Ez ellen lehet hőzöngeni, de csak magatokat teszitek vele nevetségessé. Ti beszéltek apple fanokról, amikor ti meg anti-apple fanok vagytok, ami sajnos sokkal, de sokkal szánalmasabb jelenség. -
Ulkesh #160 Ezzel jó pár ismerősöm vitatkozna, mert ők csak teljesen hétköznapi dolgokra használják elégedetten :D
-
#159 Grafikai munkára, videószerkesztésre, hangszerkesztésre: MAC való.
Minden másra win. -
Ulkesh #158 Eleve CMYK-ban dolgozom, ezt nehéz úgy megtenni, ha program nem ismeri :D -
sathinel #157 Amennyiben színhelyes CMYK képet kell leadni a nyomdában, csak az Adobe Photoshop marad, nagyjából az összes többi funkcionalitás megoldható GIMP-pel. Linuxon, ahol nincs Adobe Photoshop, megpróbálkozhatunk a GIMP és a separate plugin együttesével.
Ha utánnanézel azt is megoldják. Japánban ahol nagyon sokan rajzolnak gépen(Anime, manga, stb) gondolom ismerős ott is használják nyomdai munkára.
Vagy nem értem mit nem lehet vele megcsinálni. Filmekhez nem kell akkora teljesítmény, szín mint egy nyomdai munkához? Nem értek nagyon hozzá de ha az új filmekhez jó akkor miért nem jó nyomdába? -
Ulkesh #156 Igazából ez még csak parasztvakítás az Adobe részéről, mert pár apróságon kívül (fokozatmentes nagyítás, finomabb scroll) csak 1-2 filter tudja kamatoztatni a GPU segítségét, összeségében nem sokat jelent.
Elvileg az új CS5 már jobban fog erre támaszkodni, de arra még várni kell kb. fél évet. -
sathinel #155 http://kb2.adobe.com/cps/405/kb405745.html
ja itt vannak amiket használ. De mégis ajánlják. Ati nem igazán jól megy vele azt írják. Nvidia Cuda-amit ki tud használni az AMD steam procikat még nem. -
Ulkesh #154 "nézd meg a gimp-et ha pl azt jól tudják használni a filmekben profik akkor nem hiszem el hogy mások nem képpesek dolgozni alatta."
Spec én azért nem használom, mert nyomdai munkára alkalmatlan :D
"A grafikus procik jól használhatóak alatta mindenhol írják."
Igen, de pár plugin kivételével nem sok helyen számít a GPU teljesítménye, ahol meg számít, ott is pár másodpercet jelent csak.
"Tehát nagyon nem mindegy mi van a gépben."
A cégnél 1 GB-os 4860-as ATI van a gépben de én nem látok számottevő különbséget PS alatt.
-
A1274815 #153 Jó hát akkor 1 mag vs 1 mag a biosba be lehet állítani, hogy mennyí legyen. Ha ott is kb. ugyan ezt a különbságet hozza, akkor bizony csalnak. Esetleg ha úgy van megírva a program, hogy a winyón is dolgozik, még a fájlrendszer sebességének is lehet befolyása a teljesítményen, de akkor megint csak direkt vacakolnak a winyón. -
sathinel #152 http://www.misco.co.uk/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=345468&CatId=3058
300 forintos fontal számolva :254.700 forint. 250k-ért meg olyan gépet veszel hogy csak na)
Gpu video renderelésnél, maya, és sok grafikai proginál elengedhetetlen ha normálisan dolgozik az ember. Te csak photoshop-ot használsz de nézd meg a gimp-et ha pl azt jól tudják használni a filmekben profik akkor nem hiszem el hogy mások nem képpesek dolgozni alatta.
photoshop alatt két helyen is teszteknél érdekes eredmények jöttek ki. A memóriát, processzort nézve sokszor a winyó dobott a számolási teljesítményen ps alatt. A grafikus procik jól használhatóak alatta mindenhol írják. Ki is használhatja de érdemes megnézni mit protezsálnak. Sok helyen az nvidiát részesítik előnyben, de mióta átvette az ati-t az AMD azóta jobb a szoftware ellátotsága is. Az új del grafikus, zene munkaállomásokba is beleteszik az új radeonokat.
Pl egy új gép photoshop-hoz konfig összeállítás:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2344512,00.asp
"the all-important graphics processing, I swung for the fences and installed the Nvidia Quadro CX. Make no mistake, this is a workstation card meant for serious graphics professionals, and it's priced accordingly—around 1,500 bucks on the street. But to the heavy CS4 user, the Quadro CX is worth every penny—it acts as a finely tuned accelerator for Photoshop and Premiere."
A kisebb kártyák nem tom hogy működnek vele de azt írják hogy azok is besegítenek. Tehát nagyon nem mindegy mi van a gépben. -
Ulkesh #151 Az átlag irodai munkára tökéletesen megfelel a Numbers is (akinek meg Excel kell, az használhat Excel-t Mac-en is, nem kell ahhoz Windows :) ).
Egyébként sok olyan embert ismerek, aki konkrétan a Keynote miatt használja az iWork-öt, mert ahhoz képest meg a Powerpoint van csúnyán elmaradva. -
Ulkesh #150 "Ezzel csak egy baj van: akkor 1 szálon miért gyengébb az eredmény. (5255 vs 3969)."
Erre is ez a magyarázat.
Attól, hogy az alkalmazásteszt csak egy magot használ, attól még a rendszer és a háttérben futó alkalmazások is működnek tovább, ha a rendszer nem gazdaságosan osztja el az erőforrásokat, akkor egy magra több terhelés jut, mintha az szét lenne osztva a többi között.
Vagyis lehet, hogy az egyik mag csúcsra van járatva, míg a 3 másik tétlenül figyel a háttérben, mert minden futó folyamatot egy magra terhel a rendszer. -
#149 "- iWork: "Word", "Excel", "Powerpoint", mindháromnak egy profibb változata."
Azért ha valaki az ecdl vizsgára készülésnél komolyabb dolgokra is használja az excelt, akkor tudja, hogy a numbers és a calc is egy vicc hozzá képest.
Jó a maci, de azért van neki is korlátai, amivel nem árt tisztában lenni. -
Ulkesh #148 "Bár maya leginkább linux alatt használható ki ami miatt nem mac, és nem win megy rajtuk hollywoodban."
A rendering-et valóban Linux renderfarmokkal végzik, a szerkesztést viszont többfajta géppel, akár MAc-el is.
Hollywood-ban a Mac-et viszont valóban inkább videószerkesztésre és zeneszerzésre használják. Lásd Final Cut Studio, Logic és társai.
"Még az SGI is linux, win rendszereket ad el pedig ha ismered őket akkor tudod hogy a lehető legjobb grafikai munkaállomásokat készítik."
Készítették, ma már messze nem számítanak be az élvonalba. Sajna többször kerültek csődközelbe mint egészséges lett volna és ez csúnyán meglátszik a fejlesztéseiken is.
Egyébként évekkel ezelőtt egy kis ideig dolgoztam Onyx2-vel, úgyhogy igen, ismerem a gyártót :D -
A1274815 #147 "Én inkább arra a következtetésre jutottam, hogy a többszálú programfuttatást a Windows nem tudja jól ütemezni a több mag között, ezért gyengébb az adott alkalmazások futási teljesítménye."
Ezzel csak egy baj van: akkor 1 szálon miért gyengébb az eredmény. (5255 vs 3969).
Mondjuk a HT nem 8 magnak számít csak virtuálisan, ugyan is ha tényleg 8-nek számítana, akkor a 8x-os teljesítménynövekedést kéne alúról közelítenie és nem a 4x-est felüről. Azaz ~10%-ot se nyom a lantba.
A titokban órajel emelést meg úgy értettem, hogy 1 mag használata esetén kisebb órajelen megy a proci, de mint kiderült a HT esete forog kockán az mindent megmagyaráz. -
Ulkesh #146 - Engem nem izgat, hogy más gép milyen eredményt hoz ki, nekem az számít, hogy az itthon lévő vas melyik rendszerrel tud jobban dolgozni. Minden más csak porhintés.
- A munkám során a GPU nem annyira érdekes dolog, a Photoshop már használja számításra is, de ha erősebb GPU-t rakok a gépbe, akkor sem lesz számottevően gyorsabb, ellenben jobban melegedne, zajosabb lenne és sokszorosát fogyasztaná a mostaninak teljesen feleslegesen. Egyébként OSX alatt ez teljesen természetes dolog, mert a CoreImage-en már évek óta rengeteg alkalmazás kamatoztatja a GPU-val való számítás előnyeit. Ez Windows alatt még csak most kezd elterjedni, itt meg teljesen hétköznapi dolog.
Ha a későbbiekben tudom majd kamatoztatni egy erősebb kártya tudását, akkor egyszerűen lecserélem. De per pillanat nem az a probléma, hogy lassú lenne bármi OSX-en :D
"27" moncsi 400k? 300k alatt mutatok sokkal jobb lehetőséget:"
Köszi, 40"-es TV-m nekem is van, de monitornak nem igazán megfelelő.
A belinkelt 27"-es TN-Film paneles játékszerek meg valóban olcsóak, csak éppen én játszom a géppel, grafikai munkára meg az ilyen megoldások alkalmatlanok. IPS panelú szín-kalibrálható 27"-es monitort meg nem igazán mérik ilyen olcsó pénzért :D
Ez nagyjából jó lenne, csak sokkal kisebb a felbontása mint a 27"-es iMac-é (annak 2560x1440).
http://www.aqua.hu/27-samsung-275tplus-lcd-monitor-fekete-50956.html -
sathinel #145 http://www.tomshardware.com/reviews/amd-firepro-v8700,2154-6.html
Maya benchmarks és még van cpu, egyébb chart is. Megnézed és itt látszik melyik proci, milyen vidkarival gyorsabb a gép, és leírják hogy tesztelték miért így.
Vagy ezek is hazudnak? Van videó konvertálásra is teszt. Tehát elég jól látszik melyik hardware hogy csinálja a feladatot.
Egyébként videókártyát is lehet erre használni ha már jó géped van:
http://www.pcper.com/article.php?aid=647&type=expert&pid=3
Ezen feladatokra ha elgondolkozol olyan vidkarit választol amit kihasználnak ezen programok és nem a procidat használja.
Lehet választani kimész és kapálsz vagy traktorral megfelelő eszközzel csinálod és töredéke idő alatt végzel. Legtöbb ilyen program felismeri ezen hardwareket és onnantól az eszközt használja.
Maja tesztek pl http://www.pcper.com/article.php?aid=647&type=expert&pid=3
És valsz a SIGGRAPH maya részlege is marha mert win megy a gépükön. Noob banda....
http://www.youtube.com/watch?v=Nbni9_nlcTU
Bár maya leginkább linux alatt használható ki ami miatt nem mac, és nem win megy rajtuk hollywoodban. A pc hardware-ből építkezik a mac is csak zártabb.
Még az SGI is linux, win rendszereket ad el pedig ha ismered őket akkor tudod hogy a lehető legjobb grafikai munkaállomásokat készítik.
http://www.sgi.com/products/workgroup/octaneIII/graphics_workstation.html
bár lehet ők is mind hozzánemértő. Ki sem használja a win7 a lehetőségeit de azzal adják.
27" moncsi 400k? 300k alatt mutatok sokkal jobb lehetőséget:
40 Sharp Full HD
De 27-es moncsik -
Ulkesh #144 Egyébként meg hibásak az áraid, mert nem plusz áfa, mivel ezek bruttó árak :D -
Ulkesh #143 Vedd figyelembe a gép fogyasztását, zajszintjét és méretét.
Ha ezeket a paramétereket is be akarod tartani, akkor az életben nem hozod ki ezen az áron.
"ezért az összegért bármilyen olyan vasat összerakok ami veri ezt a gépet + 27"-os TFT-t is belerakom az árba"
Aha.
A monitor önmagában 400 körül lenne, 180-ból meg nem raksz össze normális Core i7-es konfigot :D
"na meg egy iMac lapttop"
Na olyan nincs. Ez egy 13"-os Macbook.
Kezdhetsz keresni olcsóbb notebookot :D
13"-os legyen, 7 órát menjen egy töltéssel, ne intel GMA videó legyen benne és teljesértékű rendszer és komplett szoftvercsomag járjon hozzá. -
Ulkesh #142 " 27" kicsi... ui. a monitorod 16:9-es... 4:3-as képátló mellett a 27" jóval
nagyobb képet ad.."
Hát nem tudom, de 27"-os 4:3-as monitort nem igen láttam még :D
---
De hagyjuk ezt a vitát, mert igencsak offtopic, csak kvp hülye hozzászólása csúnyán kicsapta nálam a biztosítékot… :D
-
MacropusRufus #141 na én utánna néztem ezeknek az áraknak forrás:
http://www.apcom.hu/
iMac beélpő szint:
Intel Core 2 Duo 3,06GHz processzor
1920x1080 pixel felbontás
4GB memória
500GB merevlemez
8x double-layer SuperDrive optikai meghajtó
NVIDIA GeForce 9400M grafikus kártya
Vezeték nélküli billentyűzet (magyar)
Ha angol nyelvű vagy vezetékes billentyűzettel szeretné, a rendelés feladásánal a megjegyzés rovatban jelezheti.
Magic mouse vezeték nélküli egér
ára 329.000Ft + ÁFA (<<< ennyiért komolyabb gpet összerakok)
Vagy itten van egy felső kategória:
Intel Core i7 2,8GHz quad-core processzor
2560x1440 pixel felbontás
4GB memória
1 TB merevlemez
8x double-layer SuperDrive optikai meghajtó
ATI Radeon HD 4850 grafikus kártya 512 MB memóriával
Vezeték nélküli billentyűzet (magyar)
Ha angol billentyűzettel szeretné, a rendelés feladásánal a megjegyzés rovatban jelezheti.
Magic mouse vezeték nélküli egér
585.200Ft 3 ÁFA (<<< ezért az összegért bármilyen olyan vasat összerakok ami veri ezt a gépet + 27"-os TFT-t is belerakom az árba)
na meg egy iMac lapttop:
13,3" LED háttérvilágítású kijelző
2,26 GHz Intel Core 2 Duo processzor
2GB memória
250GB merevlemez
NVIDIA GeForce 9400M grafikus kártya
Beépített akku, 7 óra üzemidővel
Unibody polikarbonát váz
Multi-touch trackpad
Magyar billentyűzet
Ha angol billentyűzettel szeretné, a rendelés feladásánal a megjegyzés rovatban jelezheti.
alig 226.000Ft +ÁFA.... -
Ulkesh #140 "Továbbá az egyiken a Proci nem látszik (gondolom OSX alatt) a másiknál meg az órajel a 8x-os szózónál. Illetve a Windowsosnál a tester mező üres."
Az overclock gondolom megzavarta és ezért nem írta ki az procit, a teszter mezőt meg én nem töltöttem ki mindkét esetben. :)
-
Ulkesh #139 "Most akkor 2.6 GHz-es vagy az aláírásodban szereplő "Hackintosh, Nehalem 8x3,6 GHz, 12 GB RAM, 4 TB HDD" processzor. Meg gondolom négymagos Core i7 és ebben az esetben HT vagy 2 processzoros megoldás."
A teszt a gyári órajelet írja ki, 3,8 GHz-en járatom a rendszert (az aláírást nem változtattam már jó ideje) és igen Core i7 és HT (sajna 2 procis megoldás kicsit rázós lett volna anyagilag). -
Ulkesh #138 Gyk.: Hackintos, vagyis NEM Mac, nem Apple.