310
-
Ulkesh #217 Látom te a vasak bűvöletében élsz, engem meg a szoftver érdekel csak amit látok.
Hidd el élvezetesebb játszani konzolon, mint akár azzal a belinkelt monstrummal, mert a konzol arra van kitalálva. -
Ulkesh #216 Akit komolyabban érdekel a téma az szerintem itt kérdezzen: http://www.absolute.hu/forum/ -
sathinel #215 Itt van melettem egy xbox, és te azt mondod hogy veri ezt a gépet? LOL akkor már étrem miért vitatkozol mindíg. Ha szerinted jobb akkor nem tom miért látom úgy mintha egy 7-8 éves pc lenne a nagygép melett. ok 24k-val több mint 200k max -
Ulkesh #214 No jó hagyjuk, innentől kezd viccessé válni a történet. Vitatkozunk itt páran olyanról, amihez egyikünk sem ért. -
henrikk001 #213 Főleg a vistával volt ez, a játékok 1 gigával több ramot igényeltek vistával, mint xp-vel, miközben az osx gyorsult az előző generációhoz képest (leo -> snow leo). Emlékszem egy cikkre, aminek a végén azt fogalmazta meg az írója, h most kib*szott magával az apple, hiszen emiatt az oprendszer miatt még 1-2 évig nem kell gépet cserélni. :) -
Justil #212 muhaha, és szted a végterméken, akár még lossless formátumban is, te meg fogod majd hallani az egérmozgatásból adódó zajt? ezen jót nyerítettem... -
sathinel #211 Igen ezért mondtam hogy olvasd el miket raknak bele a music pc-be. És meglátod hogy táp, ház, alaplap, minden úgy van összeválogatva. Ezért mondtam hogy nem olvastad el max megvan a véleményed.
mégegyszer a link:
http://www.music-pc.com/?gclid=CNCj0oeu8p8CFZAA4wod_k98YA
És itt magadnak válogatod össze az alkatrészt:
http://www.music-pc.com/packagebuilder/indexp.cgi?package_id=NORAID&prebuild_id=OSMAUDIO&action=display -
Justil #210 miről beszélsz? integrált hangkártyáról? ugye nem? -
Ulkesh #209 "elektromos eszköznél ami digitálisan hozza létre a hangot mindíg van zaj...... max a mértékét tudod csökkenteni... Mutass 1 mac gépet ahol nincs semmi zaj mert akkor az valsz ellentmond a törvényeknek:D"
Zaj alatt azt az elektromos zajt értem, ami a gép működése során áthallik a tápról, videókártyáról a különféle buszrendszerekről.
Ha eleve nem ilyen célra van tervezve a rendszer, nincs szeparálva a táp stb. akkor ezek a zavarok bezavarnak a hangrendszerbe. -
Ulkesh #208 Úgy, hogy nem szálok be az ostoba mókuskerékbe, nem játszom és a rendszer és az alkalmazások optimalizáltabbak, mint PC-n, ha kijön egy új rendszer, akkor nem kell új gépet vennem, hanem a régivel is működni fog és jó esetben gyorsabbá teszi, nem lassabbá.
"Ennyi erővel az xbox is ugyanolyan jó mint egy mai pc mert fixen összerakott és jó. De nézzünk már meg egy mai pc-t videókártya, memória, proci terén hol jár hozzá képpest. "
Tökéletes példa. Egy xBox 360 kerül 50-60 ezerbe és jobb játékélményt ad, zökkenőmentesebb grafikát, mint egy 200 ezres PC, mert a szoftvert adott hardverre optimalizálják és a vas lehetőségeit idővel egyre jobban kihasználják. PC-n meg rádverik, hogy ha játszani akarsz akkor vegyél új videókártyát, új processzort, végül új gépet. -
sathinel #207 elektromos eszköznél ami digitálisan hozza létre a hangot mindíg van zaj...... max a mértékét tudod csökkenteni... Mutass 1 mac gépet ahol nincs semmi zaj mert akkor az valsz ellentmond a törvényeknek:D
"Ha digitálisan tároljuk a jelet, akkor a tároláshoz felhasznált bitek száma egyértelműen meghatározza a maximális jel-zaj viszonyt. Ebben az esetben a zaj nem más, mint egy kvantálás okozta hiba jel, ami főleg az A/D átalakítók esetén jellemző. A zajszint nemlineáris és jelfüggő; a különféle jelekhez különféle számítási módszerekkel határozhatók meg. A kvantálási zaj zavaró hatása csökkentésének egyik módja az, hogy egy analóg zajt adunk a jelhez még a kvantálás előtt. Ezt az eljárást nevezik ditherelésnek (dithering)." -
sathinel #206 A professional quality PC for use as your Digital Audio Workstation (DAW) that is both powerful and extremely QUIET! So quiet in fact, that you can record your vocals in the same room as the PC with absolutely minimal interference. -
Ulkesh #205 "ezzel elég rendesen melléfogtál. rengeteg zenész ismerősöm van (és nem otthon maguknak zenélő hobbisták), akik pc-t használnak, és semmiféle táp meg kártyazaj nem zavar be, ami van is, az elenyésző/jelentéktelen."
Ezen jó pár zenész mosolyogna :)
Ha már zajos, akkor az nem elenyésző, meg jelentéktelen. Vagy van zaja, vagy nincs. Ennyi.
De bármelyik PC-n meg tudom mutatni, hogy akár az egér mozgatás is behallatszik egy rögzítés esetén, egyszerűen lehet PC-vel zenélni, mert a szükség nagy úr, de attól az még kényszer lesz és kompromisszumokat kell kötni. Van aki ezzel együtt tud élni, van aki nem. Ennyire egyszerű.
A minőséget mindenhol megfizettetik, ha árnyékolt rendszert, szeparált táppal és erre dedikált hangrendszerrel veszel, akkor tök mindegy, hogy melyik cég logója van azon a gépen, bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
Egyébként egy zenei stúdióban a Mac Pro ára néha a legkisebb költség, szoftverekre, kiegészítő hardverekre többszöröse elmegy. -
sathinel #204 El sem olvastad a linket ahol írták hogy zaj csökkentés, stb...... nem érted hogy ugyanazt a hardware van pc-re is hangkártya is mint mac-re?
1 gyártó?? a procidat ugyanaz csinálta mint a dvd, blue ray, vidkari, és minden más terméked? Lol apple már mindent gyárt??? Alaplapot is ők csinálták meg a tápot is? -
sathinel #203 ??? hogy jöhetsz ki olcsóbban? Ha félévente ráköltök vagy negyedévente akkor 2 év múlva még mindíg ugyanaz a teljesítménye az akkori gépekhez képpest. Míg ha nem költök rá akkor negyed évente jönnek az új fejlesztések. Ilyenkor mindíg rendesen veszítenek az eszközök az árukból. intel proci van a mac-ben is hogy nem avul el és hogy tudod azt mondani hogy 2-3 év múlva ugyanazt nyújtja mint 8-10 generációval jobb társai? Ennyi erővel az xbox is ugyanolyan jó mint egy mai pc mert fixen összerakott és jó. De nézzünk már meg egy mai pc-t videókártya, memória, proci terén hol jár hozzá képpest. Negyedévente fejlődik minden és mivel pc alkatrészek vannak benne max az os nem avul el de az alkatrész ugyanúgy. -
Ulkesh #202 Melyik Wintel notebook-ban van erre alkalmas hangrendszer és digitális/optikai kimenet? :D -
Ulkesh #201 :D
A Profi hangkártya, meg a Creative márkanév üti egymást alapból :D
"Apple is intel alaplapot használ normál pc alkatrészek. Hangkártya ha bele van rakva akkor ott is ugyanannak a problémának kellene előjönnie. Alaplap táp ami bezavarhat de ők is csak jó alkatrészt raknak bele max ennyi. Ugyanazt a hangkártyát is megveheted ami a mac-ekben van."
Nem mindegy, hogy te blindre megveszed 8 különböző gyártó 10 termékét és belezsúfolod egy zajos dobozba, vagy egy gyártó komoly tervezés alapján válogatja össze az alkatrészeket és egy helyen gyártják le agy adott konfigurációban.
-
Justil #200 naná, mivel van marha, aki megveszi tőled aranyáron :) -
Justil #199 arról nem beszélve, hogy aki 1 kicsit komolyan gondolja a dolgot, az valszeg nem belső hangkártyában utazik :) -
Justil #198 1) akik ilyen szinten koncerteznek, azok megint csak a milliomos kategória képviselői (99%-ban), na nekik nem gond, ha drágább a mac
2) a windows 7 megjelenésével ez a helyzet változhat, ugyanis bár az xp is stabil volt, a 7 még stabilabb. jómagam nem liveozok, de simán tudnék órákon át zenélni egy w7-es notin, és meg sem fordulna a fejemben, hogy esetleg cserben hagy, vagy ilyesmi. itthon fél napokat megy aktívan audio célokra, és 1 pillanatra sem szokott gond lenni... -
sathinel #197 Hm akkor a pc profi hangkártyák amiket tesztekben is olvashatsz mind szarok mert pc-ben van?
http://hk.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=875&product=14064&listby=usage
Pl ezek mire vannak? Csak parasztvakítás? Pedig sokan használják ezeket zenélésre. Otthon is ismerek olyat aki rádióba, partykra win alatt csinálja a zenéket. És meglepő módon símán jól működik.
Apple is intel alaplapot használ normál pc alkatrészek. Hangkártya ha bele van rakva akkor ott is ugyanannak a problémának kellene előjönnie. Alaplap táp ami bezavarhat de ők is csak jó alkatrészt raknak bele max ennyi. Ugyanazt a hangkártyát is megveheted ami a mac-ekben van.
http://www.music-pc.com/packagebuilder/indexp.cgi?package_id=NORAID&prebuild_id=OSMAUDIO&action=display
itt magadnak tudod beállítani mit szeretnél a gépbe hogy profi munkára alkalmas legyen. És zenélésre. -
Justil #196 ezzel elég rendesen melléfogtál. rengeteg zenész ismerősöm van (és nem otthon maguknak zenélő hobbisták), akik pc-t használnak, és semmiféle táp meg kártyazaj nem zavar be, ami van is, az elenyésző/jelentéktelen.
persze sokan macit használnak a zenészek közül is, de többnyire ez ugyanúgy egyéni ízlés vagy ízléstelenség kérdése, nem pedig a technikai adottságoké/lehetőségeké.
oké, a milliomos pop meg rock meg rap sztárok valszeg nem pc-vel tolják.
de ki a f*szt érdekel? :) -
henrikk001 #195 Meg egyébként az elektronikus zenei live performanszokat is leginkább mac-en, vagy azzal kiegészítve adják elő.
http://farm4.static.flickr.com/3149/2559500215_3020c205cf_o.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3089/2559500103_e6c76d03c1_o.jpg -
Ulkesh #194 "Fejleszteni félévente, évente kevesebbe kerül mint venni egy új gépet 2 évente. "
No ez az ami nem igaz :D
Tapasztalat. Én a PC-s érámban többet költöttem a legózásra, mint azóta az össze Mac-re.
Az Apple gépek lassabban avulnak el (az újabb rendszerek is gond nélkül mennek a régebbi vasakon, sőt sokszor gyorsabban, mint azzal a rendszerrel, amivel kijöttek anno), másrészt sokkal jobban tartja az értékét is.
Én 3,5 évig használtam egy Mac Pro-t, az árát sokszorosan kitermeltem vele és eladás után egy fillér plusz ráfordítás nélkül vettem az aláírásomban lévő gépet. Azt viszont pontosan tudom, hogy 3,5 év múlva ezért a PC-ért hajítófát sem fogok kapni.
Nos ez a különbség. -
Ulkesh #193 "Zeneszerkesztésre is lehet megnézni a SIGGRAPH vagy más videókat sokszor más gépeket használnak."
Akkor keress videókat Final Cut Studio, Final Cut Pro, Logic keresőszavakkal :D
Egyébként nem véletlen, hogy az összes MAc-ben még a legkisebb MacBook-ban is ott a digitális optikai hangkimenet :) -
henrikk001 #192 Én tudnám használni 2 év múlva is. Évekig volt Celeronom, amíg mindenki 2 magos procikkal sírt amiatt, h a Crysis nem megy 70fps-t 1080p-ben, 16x antialiasing mellett az sli-zett geforceokkal. :) Tömören: én nemigen játszom vele. A civ4 még azon is elfutott (a világ legjobb játéka, s még OSX-re is elkészítették :)) ), a többire ott a konzol a plazmával. Játékok meg annyi, h amit tuti előveszek majd később is, azt megtartom, a többit meg elcserélgetem. Ha az embernek van 3-5 cserealapja, akkor akár évekig nem kell játékot vennie. -
sathinel #191 A fix dolgokkal az a gond hogy nehéz fejleszteni. Kell a halálnak olyan kütyü amit ha megveszek utánna nem tok használni 2 év múlva is. Fejleszteni félévente, évente kevesebbe kerül mint venni egy új gépet 2 évente. Sokáig csináltam és ha eladod az alkatrészeket még fél áron is sokkal jobban jössz ki ha nem várod meg míg nincs értéke. Ha értessz hozzá sokkal olcsóbb hosszútávon. Aki nem fejleszt vagy annyi pénze van hogy megteheti hogy csak vásárolgatja az új gépeket annak ok. Nekem olcsóbb volt ez. Ugyanez megfigyelhető a konzoloknál is. Pl játékok árán 1 év alatt pl ps3-nál annyit spórolok hogy símán mindíg megvan egy géped amivel mindent lejátszol az új játékokból is. Árban ugyanannyi. Főleg ha steam-ról vásárolsz. Karácson környékén sok játék szinte ingyen volt. Mit csináljak egy fix géppel????? kiszögelhetem egy 1-1.5 év múlva a falra. + ha valamivel gondod van viheted az egésszet. Míg legó gépnél sokszor régi alkatrésszel, vagy moncsival helyettesíted amíg javítják. -
Ulkesh #190 Zenére nem nagyon használ profi összebarkácsolt gépet :D
Elég szar dolog mikor a tápnak vagy valamelyik kártyának a zaja bezavar :)
PC-t is szoktak használni, csak nem legoland megoldásban, hanem konkrétan erre készült brand konfigokat, amik egy fillérrel sem olcsóbbak, mint egy Apple gép. -
henrikk001 #189 Itt van még egyszer a Dell monitorbanvanaszámítógépe: http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/desktop-xps-a2420?c=uk&l=en&s=dhs&cs=ukdhs1&ref=dthp
Ha Dell, akkor CSAK ezzel hasonlítsátok össze az iMacet. -
henrikk001 #188 Sokszor meg AZT használnak, ez van. :) -
Ulkesh #187 Azonos kategória és tudás. Kihangsúlyoztam.
Az Apple nem gyárt gamer PC-t, így felesleges ilyet linkelned. -
sathinel #186 Zeneszerkesztésre is lehet megnézni a SIGGRAPH vagy más videókat sokszor más gépeket használnak. Csak sokan el vannak tévedve hogy azt hiszik profi munkára csak apple használható. Idekinn még annyit sem értenek az emberek a géphez mint otthon sokszor de mégsem apple megy a legjobban. Főleg hogy drágának számít még itt is. Ilyenkor hozzák fel hogy jobb anyagok, stb. De pc alkatrészek közt is lehet válogatni. Nézzetek szét mondjuk neten online shopokból miket tudtok itt rendelni. Kicsit van választás. Akár még laptop-ot is tudsz magadnak összerakni otthon. Nem kell kész dolgokat vásárolni. -
henrikk001 #185 Látom nem érted. :)))
Ez egy naaaaaaagy doboz.
Keress olyan Dellt, amelyik monitorban van benne, vagy kicsi dobozban 2.26-os c2d-vel. Oszt rögtön 1800 font az ára (a monitorban levőnek), pedig csak 320-as a vincseszter. -
sathinel #184 Del gépek vagy más gépek sokszor olcsóbbak már mutattam az árlistákat lentebb. Alienware van egyszinten árban de azok kicsit jó tuning gépek. Azokkal nehezen versenyzik de azok játékra vannak. Nem hinném hogy 2 radeon kártya kell egy munkagépbe.
Pl ACER gép
De nézzünk egy 1 vidkaris gépet ami kicsit jobb
alienware -
Ulkesh #183 "más kérdés, hogy vajon mennyire jó dolog az, hogy ez így van...mmint, hogy a többség ilyen. szerintem nem jó, de változtatni ugyse tudok rajta, akár akarok akár nem."
Te hogy nézed a TV-t? Először fordítasz kernelt a firmware-jéhez, majd letöltöd a legfrissebb képernyőmeghajtó drivereket és telepíted a kéretlen reklámokat letiltó pluginokat, beállítod pixelsoronként a színeket stb?
Vagy bekapcsolod és nézed?
El kéne fogadni, hogy az emberiség nagyjának a számítógép sem más, mint egy ugyanolyan műszaki eszköz mint a TV, videó, mikrosütő, vagy mosógép. Csak használni akarja, nem megtanulni a működését és egy komplett szakmát azért, hogy levelezzen, böngésszen, zenét hallgasson stb.
Az a nonszensz, hogy sokan még azt képzelik, hogy természetes dolog, hogy tanfolyamra kelljen valakinek járni ahhoz, hogy egy számítógépet használni tudjon.
Konkrétan most indul itt nálunk nyugdíjasoknak egy internet felhasználói tanfolyam. Én meg hülye csak odaadtam anyámnak egy iMac-et és 77 éves létére el tud rajta igazodni és tud vele böngészni, levelezni, Skype-olni, videót nézni, játszani és GarageBand-el meg egy midi billentyűzettel zenélgetni. Úgy, hogy szinte mindenre egyedül jött rá /a zenei dolgokhoz én nem is értek/. Próbálja ezt meg valaki Windows-al, 1 hónapon belül nem működne mert tele lenne vírusokkal, spyware-ekkel és naponta kapna hívásokat, hogy mit hogyan kell csinálni, miért fagyott le stb. -
henrikk001 #182 És a zenélés? Ezt értsd meg, h nem csak a te profi munkád létezik, van még sokminden más is. -
henrikk001 #181 Arról már nem is beszélve, h ugyanazon a mac-en egy windows-al többet fogyaszt a gép, mint az osx-el. :)) Nem egy macbook pro tesztet láttam, ahol ugyanazokat a szoftvereket használva 1 órával hamarabb lemerült a vistával, mint a snowleóval. De a többi vindóz sem volt sokkal jobb. Ezzel most nem a wineket akarom szapulni, de ez van. :) -
sathinel #180 Profi grafikai munkára azért valamiért a SIGGRAPH-on mindenhol win-en mutatták be a dolgokat. Talán csak itt értenek ennyire a mac-hez. Mindenki más noob?
http://www.youtube.com/watch?v=DJLCpS107jg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hnWuJ_e1Krg
http://www.youtube.com/watch?v=3TlCGh5Pc90
De lehet még nézelődni. Vagy a 3d progik már nem tartoznak a profi munkákhoz? -
Ulkesh #179 "Fogd már fel hogy ugyanazokból a PC hardverekből van összerakva a szaros maced is."
Ez nem egészen igaz.
Az iMac és a Mini notebook alkatrészekből épül fel minimális fogyasztással, a desktop legóPC-d 5-6x annyit fogyaszt.
A Mac Pro meg a végletekig ki van optimalizálva fogyasztás szempontjából. Mint írtam pontosan észlelem a különbséget a fogyasztásban.
Ha meg azt gondolod, hogy az összebarkácsolt legoPC-d mind teljesítményben, mind fogyasztásban egy kategóriába esik egy utolsó csavarig megtervezett rendszerrel, ahol a szoftvert konkrétan az adott vasra írják és mindent az utolsó alkatrészig optimalizálnak, akkor igen nagy tévedésben vagy :D
"Természetesen nekem is józsin keresztül összerakott pc-m van és a büdös életben nem vennék sznoboknak való MACet"
Az igényesség nem egyenlő a sznobériával, mert ha nagyon így gondolod, akkor mondhatná a Mac-es meg azt, hogy összevadászott PC-t meg az igénytelenek használnak csak. (Tudod PC esetében is ott vannak a brand gépek, amik nem igazán olcsóbbak mint a Mac, azonos kiépítettség és tudás esetén.) -
henrikk001 #178 De ha belegondolsz, ez pont olyan, mint az autóvásárlás. Van aki szétszedi, csavargatja, kicseréli a felét, tuningolja, a többség pedig megveszi, elfordítja a slusszkulcsot és elmegy A pontból a B pontba. Szvsz semmi helytelen nincs abban, h az emberek nagy része inkább csak használni akarja a gépét.
Néha úgy beszéltek erről is, mintha vmi ősbűn lenne. :DD