Kiszűrné az illegális Windowsokat a Microsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Lehet hogy a Leopard fut rajta, de én nem az oprencert akarom nézegetni, hanem dolgozni akarok a gépen. Nem hiszem, hogy csak azért mert Leopard fut rajta, a szarszutyok 1.2-es proci gyorsabban enkódol h.264-et, mint ha XP lenne rajta."

Pedig gyorsabban fog futni, mert az újabb szoftverek is mûködnek rajta, akár jobban optimalizálva és gyorsabban, míg a Windows alatt még egy újabb Office sem fog rendesen mûködni egy 6-7 éves vason, nem hogy egy videóvágó szoftver, vagy grafikai alkalmazás. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni PC-s fejjel, de bizony így van.

[HUN]FaTaL
Csak szoftver és driver nincsen rá te láma.

Életedben nem láttál még 64bites OS-t, meg win7et se.

http://goo.gl/gd6Zi5

Gerygrey
Lehet hogy a Leopard fut rajta, de én nem az oprencert akarom nézegetni, hanem dolgozni akarok a gépen. Nem hiszem, hogy csak azért mert Leopard fut rajta, a szarszutyok 1.2-es proci gyorsabban enkódol h.264-et, mint ha XP lenne rajta. Vagyis pontosan ugyanannyira avul el, mint a PC.
00 Blue 00
ennek az eredetiség ellenõrzésnek, meg semmi értelme, pont ezért:"Williams végül közölte, hogy realisták és pontosan tisztában vannak azzal, hogy aki eddig is illegális operációs rendszer változatokat használt, az ezután is meg fogja találni ennek a módját."

00 Blue 00
Vazzeg talán azért, mert a maradék 85%-nak nem telik olyan vasra amin zökkenõmentesen elfut a win7, úgy, hogy még kakaó is marad egyéb epplikéjsönök futtatására. Tetszik vagy sem a Win7 a leggyorsabb, na meg stabilabb OS, megfelelõ és hozzáértõ körülmények között... rofl

Vanni van, csak a mai vasakhoz drivert nem találsz, ergo mintha nem is lenne.

Gerygrey
Nem csak a játékok gyorsabbak, nálam az After Effects is kb 10 százalékkal renderel gyorsabban ugyanazon a gépen. Ami mellesleg a teszteléskor még egy igencsak low-end gép volt, AMD Athlon64 X2 6000+, 2 giga RAM, ilyet szerintem manapság már a teszkóban sem kapsz, és vígan futott rajta a win7.

teszt
Ezért nem érdekes a boot idõ, hisz ma már jó ha havonta egyszer végig kell várni.

Ja de bootról volt szó nem hibernálás. Az csak felnyitom a gépet és írhatom a jelszót nem kell várni semmire😄
http://www.maximumpc.com/article/reviews/windows_7_review?page=0%2C3

Vagy nézz szét más oldalakon. Miért is gyorsabb fõleg az új játékokkal a win 7???? De biztos te jobban tudod. Mûködés közben köszöni szépen jól elvan. egyébként csak néhány % különbségek vannak és amit láttam a legnagyobb 10% körül van. Nem kéne túlzásokba esni.

De ha neked jobb az xp akkor ok😄
XD

Nem azért, de a mostani gépemen megnéztem az Xp-t és a Win 7-et, lényegesebb különbség van a 2 között (Win 7 64 bites).
Jóval gyorsabbak rajta a játékok és a bebootolás ideje között nem vettem észre különbséget.

XP nem igazán használja ki a mai gépeket :/
"Nekem eddig mindíg gyorsan bebootolt."

Miért kell bebootolnia?
Sleep-bõl 1 másodperc alatt ma már a Windows7 is mûködésre kész, ha meg a megadott idõnél hosszabb ideig nem használod, akkor a sleep-bõl átmegy hibernálásba és akkor is 8-10 másodperc alatt betöltõdik.
A mai modern rendszereknél jó esetben 1-2 havonta van szükség újrabootolásra, mikor valami frissítés érkezik rá ami ezt igényli.
(OSX alatt megjelenése óta ez a legtermészetesebb dolog, a Windows7 óta meg a PC-ken is teljesen jól mûködõ funkció.)

Azért megnézem azt a jól teljesítõ XP-t egy Core i7-es konfigon 😄
Igaz nem sokra menne a 64 bittel, nem kezelne 12 GB memóriát és talán még a 8 mag is gondot jelentene neki. Szóval a régebbi gépeken lehet hogy jól mûködik, de a mai vasakon nem igazán mûködõképes már.

Acer aspire 7715 van nekem 4 giga megmória, és intel t4300 eredeti win 7 64 bit home premium . Nekem eddig mindíg gyorsan bebootolt. Nem figyelem mennyi idõ mert amíg leülök a gép elé és elhelyezkedek már írhatom be a jelszót. Rendesen fut és CSS, DDO jétékokkal játszok neten rajta. Eddig semmi gondom nem volt vele. Az egyik frissítésnél a touchpad nem mûködött rendesen, de 2-3 nap múlva a köv kijavította.

Ha a hiperdurva gépeden nem megy rendesen akkor az rendesen el van rontva. Valami nincs rendben vele ha ennyire lassú. Vagy az ACER csinál hipergyors laptopokat??? Nem hinném. Nem kéne warezt összehasonlítani eredeti win-el. Vistát rühelltem. XP után váltottam win 7-re és meglepõen látom hogy megy, és használható. Majd akkor elhiszem amit mondassz ha az én gépemen is lassulni fog. De eddig semmi probléma.
"Ti hoztátok fel a zenét. Nos, egy 2006-ban vásárolt hangkártyát használok nagy megelégedettséggel a régi gépemen XP alatt. "

Más dolog zenét hallgatni és más készíteni. No meg nem egészen mindegy, hogy mi van rálógatva arra a hangkártyára, lehet, hogy egy komolyabb hangrendszer kihozna olyan hibákat, amiktõl leesne az állad.

"De azzal egyetértetek ugye, hogy a Mac-et is válogatott alkatrészekbõl rakják össze, akkor a PC-t is ugyanúgy válogatott alkatrészekbõl kell összeállítani és úgy lehet összehasonlítani?"

Hát ha ráveszed az Intelt, hogy a Te otthoni legóPC-dhez is tervezzen egyedi alaplapot a megadott specifikációk alapján, akkor igen, össze tudsz rakni hasonlót 😄

Más dolog, ha az elsõ tollvonástól az utolsó csavar meghúzásáig minden meg van tervezve, le van tesztelve és az utolsó bitig minden szoftver arra az adott platformra íródik, mint ha te boltban összeválogatod a 4-5 gyártó különbözõ termékét, amit az életben elõtted senki nem tesztelt össze és ha minden jó, akkor valamilyen szinten együtt tudnak mûködni hardveresen és még a kínai jómunkásember által hegesztett driverek sem fognak kiakadni egymástól.
Lehetnek azok az alkatrészek akármilyen márkás, jó minõségû darabok, együtt csak a jó isten tudná megmondani mennyire lesznek mûködõképesek és miért fagy le néha miatta a géped.

"Hm és még van pár ilyen. Tehát akkor most hogy is állunk? Miért nem menne régi vason a win 7?"

Tudod az nem túlzottan érdekel senkit, hogy a rendszer megy rajta, vagy sem.
Az említett hardveredet gyorsabban tudod használni Windows7-el, mint mondjuk a megjelenéskori Windows98-al? Mert az a G4-es bizony gyorsabban dolgozik Leopard alatt mint a megjelenéskori Panther-rel. Videót is tudnál rajta vágni, esetleg dolgozni vele? Vagy csak elindul a Windows7 és ez elégedettséggel tölt el? 😊

A cikk címében megjelent a Microsoft, ti meg egymásnak estetek! <#wave> Minden platformnak megvan az elõnye és hátránya, valószínûleg ezért bizonygatja körömszakadtáig minden OKOS hozzászóló a maga igazát. Tény, hogy láttam Linuxon, és Mac-en jó dolgokat, de az én felhasználói környezetemnek megfelel a Win7 is! Tudom jól, hogy a Windows-ok soha nem tudták kihasználni a hardware adta lehetõségeket, mert még ezt meg kellene tanulniuk a Microsoftnál. Az is tény, hogy a Windows-okon sokféle dolgot mûvelünk otthonunkban, a gyerek játszik, apa, anya dolgozik, és mindez megfér egy asztalon, és nem kell rendszermérnöknek lenni ehhez. Tény az is ha megtalálod a neked megfelelõ programjaidat, érdemes megvenni, mert a Microsoft elég erõteljesen viszi a zászlót a fenti irányba és a rendszer hibákkal fog telítõdni egy idõ után, mert így van beállítva. Vannak karbantartó progik amiket évek óta használok és heti néhány perc a karbantartásra fordított idõm. Van ami a háttérben fut és észleli amikor a processzornak van rá ideje, és van amit el kell indítani.
Én annak idején is kiadtam a pénzt az XP-ért, de tudtam, hogy a Media Player és a Internet Explorer kifelé pofázik. Tettem hát ellene. A Win 7 is legálisan van a másik gépemen és tudom, hogy ez is pofázik kifelé, jobban mint az XP. Hát ez ellen is teszek valamit! Valamit, valamiért!
Tény, hogy a hardware eszközeimet megválogatom, ezért nem avul el olyan gyorsan és nem szükséges pár évente újat vásárolnom.
Ti hoztátok fel a zenét. Nos, egy 2006-ban vásárolt hangkártyát használok nagy megelégedettséggel a régi gépemen XP alatt. Nem száll szándékomban kidobni. Valóban volt olyan egerem ami megzavarta a hangkártya hangját, mert gagyi volt. Azóta már újrafeldolgozták.
De azzal egyetértetek ugye, hogy a Mac-et is válogatott alkatrészekbõl rakják össze, akkor a PC-t is ugyanúgy válogatott alkatrészekbõl kell összeállítani és úgy lehet összehasonlítani?
1GHz Pentium 3 Mobile and 256MB RAM. És fut rajta a win 7
http://www.youtube.com/watch?v=Cc-kWAwRcgw

http://www.youtube.com/watch?v=lz18fztuSGs
ASUS CUSL2-C
Pentium III 1000 (non-tualatin)
512MB PC133-SDRAM (2x128 + 1x256)
GeForce 6200

Hm és még van pár ilyen. Tehát akkor most hogy is állunk? Miért nem menne régi vason a win 7? Ez nem vista.

Ha ez igaz akkor most mi fog megint a MAC javára szólni? De ettõl ugyanúgy elavul. A hardware elavul, ha azt mondod van ami jól fut rajta akkor ok próbáld ki linux-ot. De ettõl még nem értem miért nem lessz a régi vas elavult. Az alkatrészek ugyanúgy avulnak el mint minden más. Max van oprendszer ami elfut rajta ettõl már nem avul a hardware????? Ezt valami APPLE iskolában oktatják?
nos azert "avulnak" lassaban el mert peldaul (igaz nem tudom menyire fogod erteni de probaljuk meg) van egy Powerbook G4 laptop-om 1.2 Ghz procival (PPC) es 768 mb RAM, NVIDIA GeForce FX Go5200 32 Mb RAM. Na most ezen a gepen ami 2003-ban gyartotak siman fun a LEOPARD... de az otthoan 800 MHz gepen is, ami ugyancsak egy G4-s valamikor 2001-bol, full opciokkal. na most hol van az PC amin elfut a VISTA vagy a Win7. ja hogy nincs bekapcsolva az AERO es akkor megy? 😊))) LOL. na most ez a jol megirt progi. ezert "avul" el lassaban.
mas... nem kellett (most mar kell mivel az ujabb OS csak intel alapu gepeken futt) minden uj OS-hez uj vasat venni.
volt itt valaki aki azt mondta hogy neki az a meno ha o szereli osze a gepet. kerdes az autojat is oszereli osze. vesz motor, karoszeriat, stb es otthon a sufniban oszetakol egy jarganyt? ami hol, megy hol nem. nekem semmi bajom a windows rendszerel, sajnos hasznalom mert a film lekepzo csak ezen fut.

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

tévedsz, az iElavulásGátló megoldja eme problémát...

Gerygrey
Az Apple gépek lassabban avulnak el

Ezt nem igazán értem. Van egy Core i7-es gépem, valóban gyorsan elavul, 5 év múlva bizonyára megmosolygom majd a most brutálisnak számító teljesítményét. Viszont 5 év múlva az ugyanazzal a core i7 procival szerelt imac, szerinted nem lesz pontosan ugyanannyira elavult mint az én PC-m? Dehogynem.
Sanyix
Nyugodtan lehet zenélni integrált hangkártyával is ha nincs külsõ bemenet, vagy nem egy másik eszközre játsszuk át analóg módon.

Ugyanis csak akkor kerülhet zaj a hangra ha analóg módon megy, és a gépen belül minden digitális, tehát csak akkor kerülhet zaj rá amikor bemegy mondjuk mikrofon bemeneten, vagy ha kifelé megy analóg kimeneten.
Ha valaki full gépzenét csinál(nem vesz fel külsõ analóg forrásból), az csak digitális formában lesz jelen, és ha losslessben kiadja bizony tökmindegy milyen kártyája van, nem lesz zaj pont olyan lesz mind 200k-s kártyával, sõt akár hangkártya se kéne hozzá 😄 (bár az olyan mint a vakon rajzolás).
És egyébként manapság alaplapi hangkártyákon szokott lenni elektronikus spdif, és optikai spdif kimenet is.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Gerygrey
Ugyanaz a játék élvezetesebb konzolon, mint PC-n? Mitõl is?
😊 érteni értek hozzá, én is zenélek, a zenész ismerõsöktõl csak az absolute-al kapcsolatban tájékozódtam.

nem vagyok világsztár, de maradjunk annyiban, hogy elértem már ezt-azt, és ha eddig nem volt szükségem mekre, akkor eztán sem lesz 😊

Én meg egyáltalán nem ismerem õket, csak kerestem egy szakmai oldalt a kérdéskörben amirõl vitáztunk.

Kicsit nehéz úgy vitát folytatni, hogy nem értesz a témához, csak félinformációid vannak, amit zenész ismerõsöktõl hallottál. Nekem teljesen mindegy, hogy ki min zenél, de ismerek pár embert, akik ezt hivatásszerûen ûzik olyan felszereléssel amiben egy Mac filléres kategóriának számít és tõlük hallottam (meg demóztak pár dolgot), hogy miért nem alkalmas a házilag összerakott gép stúdió munkára. A továbbiakban ha valakinek errõl véleménye van, vagy kérdése, szerintem adott szakmai fórumon kérdezzen rá.

én a fórumukat nem ismerem, csak azt tudom biztos forrásból, hogy a cég munkatársai nem éppen a szerénységükrõl, és visszafogottságukról híresek.

Mondhatsz más hazai zenei-szakmai fórumot, ha tudsz, én ezt találtam hirtelen. (Egyébként ugyanúgy vannak PC-s és Windows-os topicok ott is.)

gyorsan hozzáteszem, mielõtt félreértés történik, nem tartom a létezõ összes mac felhasználót sznobnak, de az absolute-osok azok kifejezetten sznob banda

baze, ez az egyik létezõ legnagyobb sznob-klub magyarországon 😊 pont ezt linkeled, hát pff. nem csoda, ha itt mindenki a macit fogja dícsérni.

nekem több kedves ismerõsöm is van, aki bár pont megtalálná náluk, amit keres, még véletlenül sem ott veszi. elég sok embernek meg van róluk a véleménye, és ez nem ok nélkül van így 😊

Mondom itt van melettem. És engem nagyon nem gyõzött meg. A másik fele hogy rpg, stratégia, és normális fps sincs rá. Ami van az meg fele akkora grafikával sem fut. Látszik hogy nem szoktál játszani.

Egyébként igen a hardware érdekel engem jobban. imádok legózni és építeni.

Itt egy kis mozi😄
Látom te a vasak bûvöletében élsz, engem meg a szoftver érdekel csak amit látok.
Hidd el élvezetesebb játszani konzolon, mint akár azzal a belinkelt monstrummal, mert a konzol arra van kitalálva.

Akit komolyabban érdekel a téma az szerintem itt kérdezzen: http://www.absolute.hu/forum/

Itt van melettem egy xbox, és te azt mondod hogy veri ezt a gépet? LOL akkor már étrem miért vitatkozol mindíg. Ha szerinted jobb akkor nem tom miért látom úgy mintha egy 7-8 éves pc lenne a nagygép melett. ok 24k-val több mint 200k max
No jó hagyjuk, innentõl kezd viccessé válni a történet. Vitatkozunk itt páran olyanról, amihez egyikünk sem ért.

Fõleg a vistával volt ez, a játékok 1 gigával több ramot igényeltek vistával, mint xp-vel, miközben az osx gyorsult az elõzõ generációhoz képest (leo -> snow leo). Emlékszem egy cikkre, aminek a végén azt fogalmazta meg az írója, h most kib*szott magával az apple, hiszen emiatt az oprendszer miatt még 1-2 évig nem kell gépet cserélni. 😊
muhaha, és szted a végterméken, akár még lossless formátumban is, te meg fogod majd hallani az egérmozgatásból adódó zajt? ezen jót nyerítettem...

Igen ezért mondtam hogy olvasd el miket raknak bele a music pc-be. És meglátod hogy táp, ház, alaplap, minden úgy van összeválogatva. Ezért mondtam hogy nem olvastad el max megvan a véleményed.
mégegyszer a link:

http://www.music-pc.com/?gclid=CNCj0oeu8p8CFZAA4wod_k98YA
És itt magadnak válogatod össze az alkatrészt:
http://www.music-pc.com/packagebuilder/indexp.cgi?package_id=NORAID&prebuild_id=OSMAUDIO&action=display
mirõl beszélsz? integrált hangkártyáról? ugye nem? <#wow2>

"elektromos eszköznél ami digitálisan hozza létre a hangot mindíg van zaj...... max a mértékét tudod csökkenteni... Mutass 1 mac gépet ahol nincs semmi zaj mert akkor az valsz ellentmond a törvényeknek😄"

Zaj alatt azt az elektromos zajt értem, ami a gép mûködése során áthallik a tápról, videókártyáról a különféle buszrendszerekrõl.
Ha eleve nem ilyen célra van tervezve a rendszer, nincs szeparálva a táp stb. akkor ezek a zavarok bezavarnak a hangrendszerbe.

Úgy, hogy nem szálok be az ostoba mókuskerékbe, nem játszom és a rendszer és az alkalmazások optimalizáltabbak, mint PC-n, ha kijön egy új rendszer, akkor nem kell új gépet vennem, hanem a régivel is mûködni fog és jó esetben gyorsabbá teszi, nem lassabbá.

"Ennyi erõvel az xbox is ugyanolyan jó mint egy mai pc mert fixen összerakott és jó. De nézzünk már meg egy mai pc-t videókártya, memória, proci terén hol jár hozzá képpest. "

Tökéletes példa. Egy xBox 360 kerül 50-60 ezerbe és jobb játékélményt ad, zökkenõmentesebb grafikát, mint egy 200 ezres PC, mert a szoftvert adott hardverre optimalizálják és a vas lehetõségeit idõvel egyre jobban kihasználják. PC-n meg rádverik, hogy ha játszani akarsz akkor vegyél új videókártyát, új processzort, végül új gépet.

elektromos eszköznél ami digitálisan hozza létre a hangot mindíg van zaj...... max a mértékét tudod csökkenteni... Mutass 1 mac gépet ahol nincs semmi zaj mert akkor az valsz ellentmond a törvényeknek😄

"Ha digitálisan tároljuk a jelet, akkor a tároláshoz felhasznált bitek száma egyértelmûen meghatározza a maximális jel-zaj viszonyt. Ebben az esetben a zaj nem más, mint egy kvantálás okozta hiba jel, ami fõleg az A/D átalakítók esetén jellemzõ. A zajszint nemlineáris és jelfüggõ; a különféle jelekhez különféle számítási módszerekkel határozhatók meg. A kvantálási zaj zavaró hatása csökkentésének egyik módja az, hogy egy analóg zajt adunk a jelhez még a kvantálás elõtt. Ezt az eljárást nevezik ditherelésnek (dithering)."
A professional quality PC for use as your Digital Audio Workstation (DAW) that is both powerful and extremely QUIET! So quiet in fact, that you can record your vocals in the same room as the PC with absolutely minimal interference.
"ezzel elég rendesen melléfogtál. rengeteg zenész ismerõsöm van (és nem otthon maguknak zenélõ hobbisták), akik pc-t használnak, és semmiféle táp meg kártyazaj nem zavar be, ami van is, az elenyészõ/jelentéktelen."

Ezen jó pár zenész mosolyogna 😊
Ha már zajos, akkor az nem elenyészõ, meg jelentéktelen. Vagy van zaja, vagy nincs. Ennyi.
De bármelyik PC-n meg tudom mutatni, hogy akár az egér mozgatás is behallatszik egy rögzítés esetén, egyszerûen lehet PC-vel zenélni, mert a szükség nagy úr, de attól az még kényszer lesz és kompromisszumokat kell kötni. Van aki ezzel együtt tud élni, van aki nem. Ennyire egyszerû.
A minõséget mindenhol megfizettetik, ha árnyékolt rendszert, szeparált táppal és erre dedikált hangrendszerrel veszel, akkor tök mindegy, hogy melyik cég logója van azon a gépen, bizony mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
Egyébként egy zenei stúdióban a Mac Pro ára néha a legkisebb költség, szoftverekre, kiegészítõ hardverekre többszöröse elmegy.

El sem olvastad a linket ahol írták hogy zaj csökkentés, stb...... nem érted hogy ugyanazt a hardware van pc-re is hangkártya is mint mac-re?

1 gyártó?? a procidat ugyanaz csinálta mint a dvd, blue ray, vidkari, és minden más terméked? Lol apple már mindent gyárt??? Alaplapot is õk csinálták meg a tápot is?
??? hogy jöhetsz ki olcsóbban? Ha félévente ráköltök vagy negyedévente akkor 2 év múlva még mindíg ugyanaz a teljesítménye az akkori gépekhez képpest. Míg ha nem költök rá akkor negyed évente jönnek az új fejlesztések. Ilyenkor mindíg rendesen veszítenek az eszközök az árukból. intel proci van a mac-ben is hogy nem avul el és hogy tudod azt mondani hogy 2-3 év múlva ugyanazt nyújtja mint 8-10 generációval jobb társai? Ennyi erõvel az xbox is ugyanolyan jó mint egy mai pc mert fixen összerakott és jó. De nézzünk már meg egy mai pc-t videókártya, memória, proci terén hol jár hozzá képpest. Negyedévente fejlõdik minden és mivel pc alkatrészek vannak benne max az os nem avul el de az alkatrész ugyanúgy.
Melyik Wintel notebook-ban van erre alkalmas hangrendszer és digitális/optikai kimenet? 😄

😄

A Profi hangkártya, meg a Creative márkanév üti egymást alapból 😄

"Apple is intel alaplapot használ normál pc alkatrészek. Hangkártya ha bele van rakva akkor ott is ugyanannak a problémának kellene elõjönnie. Alaplap táp ami bezavarhat de õk is csak jó alkatrészt raknak bele max ennyi. Ugyanazt a hangkártyát is megveheted ami a mac-ekben van."

Nem mindegy, hogy te blindre megveszed 8 különbözõ gyártó 10 termékét és belezsúfolod egy zajos dobozba, vagy egy gyártó komoly tervezés alapján válogatja össze az alkatrészeket és egy helyen gyártják le agy adott konfigurációban.

naná, mivel van marha, aki megveszi tõled aranyáron 😊

arról nem beszélve, hogy aki 1 kicsit komolyan gondolja a dolgot, az valszeg nem belsõ hangkártyában utazik 😊

1) akik ilyen szinten koncerteznek, azok megint csak a milliomos kategória képviselõi (99%-ban), na nekik nem gond, ha drágább a mac

2) a windows 7 megjelenésével ez a helyzet változhat, ugyanis bár az xp is stabil volt, a 7 még stabilabb. jómagam nem liveozok, de simán tudnék órákon át zenélni egy w7-es notin, és meg sem fordulna a fejemben, hogy esetleg cserben hagy, vagy ilyesmi. itthon fél napokat megy aktívan audio célokra, és 1 pillanatra sem szokott gond lenni...