310
-
#263 ideje lenne lecserélni a 486-ost nem gondolod -
#262 na irány a kertbe kapálni LOL te egy igazi számítástechnikai szakember vagy, de ezzel nincs is semmi baj, csak azzal, hogy bedőlsz a saját elgondolásaidnak, de én kérek elnézést...
-
Ulkesh #261 Hát ha ezt Vistáról írná még lehet, hogy bólogatnék is, de a Win7-re ez biza nem igaz. Modernebb vason jóval gyorsabb, mint az XP, egyszerűen azért mert az XP nem tudja már kihasználni ezeket. -
sathinel #260 mi történt nincs nyitva a gyógyszertár? vagy csak elgurult?
A tesztek amiket mutattunk mind hazugség?:DDDD -
who am I 7 #259 Te egy igazi zseni vagy. omfg -
Ulkesh #255 És szerinted attól, hogy én megengedhetem ezt magamnak, akkor egy nyomda, vagy grafikai stúdió is megteheti, hogy lecserél pity-puty egy 10-20 gépes, vagy nagyobb bejáratott rendszert, ami egyébként az elvégzendő munkára tökéletesen alkalmas? Ezt még nálunk nyugatabra sem teszik meg könnyedén, nem hogy nálunk. -
sathinel #254 ja de akkor minek neked 12 giga ram, 8 proci ha egy régi gépen elfut?:D
Pont te mondtad kell a munkádhoz lentebb vagy csak emberkedni használod? -
Ulkesh #253 "megnézném mennyi idő lenne a mai munkáidat megcsinálni egy ilyen régi gépen mac alatt és cs4-et használva."
Megnézheted. Több tucat nyomda használ a mai napig G4-es PowerMac-eket munkára. -
sathinel #252 Futni futnak csak egy év mire lefutnak ezért nem érdemes régi gépet tartani hacsak nem vagy mazohista.
http://www.youtube.com/watch?v=aRa5pQiSeQw&feature=related
my pc : 512mb of ram ,
pentium 4,
intel gma 950 (64mb) (integrated) :(
160 gb hd
aero minden rajta de nagy láma aki ezen akar dolgozni. Ez vonatkozik a mac-re is. megnézném mennyi idő lenne a mai munkáidat megcsinálni egy ilyen régi gépen mac alatt és cs4-et használva. -
#251 De tök hiába fut az 1.2-esen a legújabb 3DMax vagy After Effects, ha szar hozzájuk a proci. Office-ra és más jelentéktelen gépigényű marhaságokra valóban jó lehet egy gyengébb gép, de oda meg minek XP-nél újabb oprendszer? -
Ulkesh #250 "Lehet hogy a Leopard fut rajta, de én nem az oprencert akarom nézegetni, hanem dolgozni akarok a gépen. Nem hiszem, hogy csak azért mert Leopard fut rajta, a szarszutyok 1.2-es proci gyorsabban enkódol h.264-et, mint ha XP lenne rajta."
Pedig gyorsabban fog futni, mert az újabb szoftverek is működnek rajta, akár jobban optimalizálva és gyorsabban, míg a Windows alatt még egy újabb Office sem fog rendesen működni egy 6-7 éves vason, nem hogy egy videóvágó szoftver, vagy grafikai alkalmazás. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni PC-s fejjel, de bizony így van. -
#249 Csak szoftver és driver nincsen rá te láma.
Életedben nem láttál még 64bites OS-t, meg win7et se. -
#248 Lehet hogy a Leopard fut rajta, de én nem az oprencert akarom nézegetni, hanem dolgozni akarok a gépen. Nem hiszem, hogy csak azért mert Leopard fut rajta, a szarszutyok 1.2-es proci gyorsabban enkódol h.264-et, mint ha XP lenne rajta. Vagyis pontosan ugyanannyira avul el, mint a PC. -
#247 ennek az eredetiség ellenőrzésnek, meg semmi értelme, pont ezért:"Williams végül közölte, hogy realisták és pontosan tisztában vannak azzal, hogy aki eddig is illegális operációs rendszer változatokat használt, az ezután is meg fogja találni ennek a módját." -
#246 Vazzeg talán azért, mert a maradék 85%-nak nem telik olyan vasra amin zökkenőmentesen elfut a win7, úgy, hogy még kakaó is marad egyéb epplikéjsönök futtatására. Tetszik vagy sem a Win7 a leggyorsabb, na meg stabilabb OS, megfelelő és hozzáértő körülmények között... rofl -
Ulkesh #245 Vanni van, csak a mai vasakhoz drivert nem találsz, ergo mintha nem is lenne. -
#243 Nem csak a játékok gyorsabbak, nálam az After Effects is kb 10 százalékkal renderel gyorsabban ugyanazon a gépen. Ami mellesleg a teszteléskor még egy igencsak low-end gép volt, AMD Athlon64 X2 6000+, 2 giga RAM, ilyet szerintem manapság már a teszkóban sem kapsz, és vígan futott rajta a win7.
teszt -
Ulkesh #242 Ezért nem érdekes a boot idő, hisz ma már jó ha havonta egyszer végig kell várni. -
sathinel #241 Ja de bootról volt szó nem hibernálás. Az csak felnyitom a gépet és írhatom a jelszót nem kell várni semmire:D -
sathinel #240 http://www.maximumpc.com/article/reviews/windows_7_review?page=0%2C3
Vagy nézz szét más oldalakon. Miért is gyorsabb főleg az új játékokkal a win 7???? De biztos te jobban tudod. Működés közben köszöni szépen jól elvan. egyébként csak néhány % különbségek vannak és amit láttam a legnagyobb 10% körül van. Nem kéne túlzásokba esni.
De ha neked jobb az xp akkor ok:D -
vmiki88 #239 XD
Nem azért, de a mostani gépemen megnéztem az Xp-t és a Win 7-et, lényegesebb különbség van a 2 között (Win 7 64 bites).
Jóval gyorsabbak rajta a játékok és a bebootolás ideje között nem vettem észre különbséget.
XP nem igazán használja ki a mai gépeket :/ -
Ulkesh #238 "Nekem eddig mindíg gyorsan bebootolt."
Miért kell bebootolnia?
Sleep-ből 1 másodperc alatt ma már a Windows7 is működésre kész, ha meg a megadott időnél hosszabb ideig nem használod, akkor a sleep-ből átmegy hibernálásba és akkor is 8-10 másodperc alatt betöltődik.
A mai modern rendszereknél jó esetben 1-2 havonta van szükség újrabootolásra, mikor valami frissítés érkezik rá ami ezt igényli.
(OSX alatt megjelenése óta ez a legtermészetesebb dolog, a Windows7 óta meg a PC-ken is teljesen jól működő funkció.) -
Ulkesh #237 Azért megnézem azt a jól teljesítő XP-t egy Core i7-es konfigon :D
Igaz nem sokra menne a 64 bittel, nem kezelne 12 GB memóriát és talán még a 8 mag is gondot jelentene neki. Szóval a régebbi gépeken lehet hogy jól működik, de a mai vasakon nem igazán működőképes már. -
sathinel #236 Acer aspire 7715 van nekem 4 giga megmória, és intel t4300 eredeti win 7 64 bit home premium . Nekem eddig mindíg gyorsan bebootolt. Nem figyelem mennyi idő mert amíg leülök a gép elé és elhelyezkedek már írhatom be a jelszót. Rendesen fut és CSS, DDO jétékokkal játszok neten rajta. Eddig semmi gondom nem volt vele. Az egyik frissítésnél a touchpad nem működött rendesen, de 2-3 nap múlva a köv kijavította.
Ha a hiperdurva gépeden nem megy rendesen akkor az rendesen el van rontva. Valami nincs rendben vele ha ennyire lassú. Vagy az ACER csinál hipergyors laptopokat??? Nem hinném. Nem kéne warezt összehasonlítani eredeti win-el. Vistát rühelltem. XP után váltottam win 7-re és meglepően látom hogy megy, és használható. Majd akkor elhiszem amit mondassz ha az én gépemen is lassulni fog. De eddig semmi probléma. -
Ulkesh #233 "Ti hoztátok fel a zenét. Nos, egy 2006-ban vásárolt hangkártyát használok nagy megelégedettséggel a régi gépemen XP alatt. "
Más dolog zenét hallgatni és más készíteni. No meg nem egészen mindegy, hogy mi van rálógatva arra a hangkártyára, lehet, hogy egy komolyabb hangrendszer kihozna olyan hibákat, amiktől leesne az állad.
"De azzal egyetértetek ugye, hogy a Mac-et is válogatott alkatrészekből rakják össze, akkor a PC-t is ugyanúgy válogatott alkatrészekből kell összeállítani és úgy lehet összehasonlítani?"
Hát ha ráveszed az Intelt, hogy a Te otthoni legóPC-dhez is tervezzen egyedi alaplapot a megadott specifikációk alapján, akkor igen, össze tudsz rakni hasonlót :D
Más dolog, ha az első tollvonástól az utolsó csavar meghúzásáig minden meg van tervezve, le van tesztelve és az utolsó bitig minden szoftver arra az adott platformra íródik, mint ha te boltban összeválogatod a 4-5 gyártó különböző termékét, amit az életben előtted senki nem tesztelt össze és ha minden jó, akkor valamilyen szinten együtt tudnak működni hardveresen és még a kínai jómunkásember által hegesztett driverek sem fognak kiakadni egymástól.
Lehetnek azok az alkatrészek akármilyen márkás, jó minőségű darabok, együtt csak a jó isten tudná megmondani mennyire lesznek működőképesek és miért fagy le néha miatta a géped. -
Ulkesh #232 "Hm és még van pár ilyen. Tehát akkor most hogy is állunk? Miért nem menne régi vason a win 7?"
Tudod az nem túlzottan érdekel senkit, hogy a rendszer megy rajta, vagy sem.
Az említett hardveredet gyorsabban tudod használni Windows7-el, mint mondjuk a megjelenéskori Windows98-al? Mert az a G4-es bizony gyorsabban dolgozik Leopard alatt mint a megjelenéskori Panther-rel. Videót is tudnál rajta vágni, esetleg dolgozni vele? Vagy csak elindul a Windows7 és ez elégedettséggel tölt el? :) -
Piel #231 A cikk címében megjelent a Microsoft, ti meg egymásnak estetek! Minden platformnak megvan az előnye és hátránya, valószínűleg ezért bizonygatja körömszakadtáig minden OKOS hozzászóló a maga igazát. Tény, hogy láttam Linuxon, és Mac-en jó dolgokat, de az én felhasználói környezetemnek megfelel a Win7 is! Tudom jól, hogy a Windows-ok soha nem tudták kihasználni a hardware adta lehetőségeket, mert még ezt meg kellene tanulniuk a Microsoftnál. Az is tény, hogy a Windows-okon sokféle dolgot művelünk otthonunkban, a gyerek játszik, apa, anya dolgozik, és mindez megfér egy asztalon, és nem kell rendszermérnöknek lenni ehhez. Tény az is ha megtalálod a neked megfelelő programjaidat, érdemes megvenni, mert a Microsoft elég erőteljesen viszi a zászlót a fenti irányba és a rendszer hibákkal fog telítődni egy idő után, mert így van beállítva. Vannak karbantartó progik amiket évek óta használok és heti néhány perc a karbantartásra fordított időm. Van ami a háttérben fut és észleli amikor a processzornak van rá ideje, és van amit el kell indítani.
Én annak idején is kiadtam a pénzt az XP-ért, de tudtam, hogy a Media Player és a Internet Explorer kifelé pofázik. Tettem hát ellene. A Win 7 is legálisan van a másik gépemen és tudom, hogy ez is pofázik kifelé, jobban mint az XP. Hát ez ellen is teszek valamit! Valamit, valamiért!
Tény, hogy a hardware eszközeimet megválogatom, ezért nem avul el olyan gyorsan és nem szükséges pár évente újat vásárolnom.
Ti hoztátok fel a zenét. Nos, egy 2006-ban vásárolt hangkártyát használok nagy megelégedettséggel a régi gépemen XP alatt. Nem száll szándékomban kidobni. Valóban volt olyan egerem ami megzavarta a hangkártya hangját, mert gagyi volt. Azóta már újrafeldolgozták.
De azzal egyetértetek ugye, hogy a Mac-et is válogatott alkatrészekből rakják össze, akkor a PC-t is ugyanúgy válogatott alkatrészekből kell összeállítani és úgy lehet összehasonlítani? -
sathinel #230 1GHz Pentium 3 Mobile and 256MB RAM. És fut rajta a win 7
http://www.youtube.com/watch?v=Cc-kWAwRcgw
http://www.youtube.com/watch?v=lz18fztuSGs
ASUS CUSL2-C
Pentium III 1000 (non-tualatin)
512MB PC133-SDRAM (2x128 + 1x256)
GeForce 6200
Hm és még van pár ilyen. Tehát akkor most hogy is állunk? Miért nem menne régi vason a win 7? Ez nem vista.
Ha ez igaz akkor most mi fog megint a MAC javára szólni? De ettől ugyanúgy elavul. A hardware elavul, ha azt mondod van ami jól fut rajta akkor ok próbáld ki linux-ot. De ettől még nem értem miért nem lessz a régi vas elavult. Az alkatrészek ugyanúgy avulnak el mint minden más. Max van oprendszer ami elfut rajta ettől már nem avul a hardware????? Ezt valami APPLE iskolában oktatják? -
eto demerzel #229 nos azert "avulnak" lassaban el mert peldaul (igaz nem tudom menyire fogod erteni de probaljuk meg) van egy Powerbook G4 laptop-om 1.2 Ghz procival (PPC) es 768 mb RAM, NVIDIA GeForce FX Go5200 32 Mb RAM. Na most ezen a gepen ami 2003-ban gyartotak siman fun a LEOPARD... de az otthoan 800 MHz gepen is, ami ugyancsak egy G4-s valamikor 2001-bol, full opciokkal. na most hol van az PC amin elfut a VISTA vagy a Win7. ja hogy nincs bekapcsolva az AERO es akkor megy? :)))) LOL. na most ez a jol megirt progi. ezert "avul" el lassaban.
mas... nem kellett (most mar kell mivel az ujabb OS csak intel alapu gepeken futt) minden uj OS-hez uj vasat venni.
volt itt valaki aki azt mondta hogy neki az a meno ha o szereli osze a gepet. kerdes az autojat is oszereli osze. vesz motor, karoszeriat, stb es otthon a sufniban oszetakol egy jarganyt? ami hol, megy hol nem. nekem semmi bajom a windows rendszerel, sajnos hasznalom mert a film lekepzo csak ezen fut. -
Justil #228 tévedsz, az iElavulásGátló megoldja eme problémát... -
#227 Az Apple gépek lassabban avulnak el
Ezt nem igazán értem. Van egy Core i7-es gépem, valóban gyorsan elavul, 5 év múlva bizonyára megmosolygom majd a most brutálisnak számító teljesítményét. Viszont 5 év múlva az ugyanazzal a core i7 procival szerelt imac, szerinted nem lesz pontosan ugyanannyira elavult mint az én PC-m? Dehogynem. -
#226 Nyugodtan lehet zenélni integrált hangkártyával is ha nincs külső bemenet, vagy nem egy másik eszközre játsszuk át analóg módon.
Ugyanis csak akkor kerülhet zaj a hangra ha analóg módon megy, és a gépen belül minden digitális, tehát csak akkor kerülhet zaj rá amikor bemegy mondjuk mikrofon bemeneten, vagy ha kifelé megy analóg kimeneten.
Ha valaki full gépzenét csinál(nem vesz fel külső analóg forrásból), az csak digitális formában lesz jelen, és ha losslessben kiadja bizony tökmindegy milyen kártyája van, nem lesz zaj pont olyan lesz mind 200k-s kártyával, sőt akár hangkártya se kéne hozzá :D (bár az olyan mint a vakon rajzolás).
És egyébként manapság alaplapi hangkártyákon szokott lenni elektronikus spdif, és optikai spdif kimenet is. -
#225 Ugyanaz a játék élvezetesebb konzolon, mint PC-n? Mitől is? -
Justil #224 :) érteni értek hozzá, én is zenélek, a zenész ismerősöktől csak az absolute-al kapcsolatban tájékozódtam.
nem vagyok világsztár, de maradjunk annyiban, hogy elértem már ezt-azt, és ha eddig nem volt szükségem mekre, akkor eztán sem lesz :) -
Ulkesh #223 Én meg egyáltalán nem ismerem őket, csak kerestem egy szakmai oldalt a kérdéskörben amiről vitáztunk.
Kicsit nehéz úgy vitát folytatni, hogy nem értesz a témához, csak félinformációid vannak, amit zenész ismerősöktől hallottál. Nekem teljesen mindegy, hogy ki min zenél, de ismerek pár embert, akik ezt hivatásszerűen űzik olyan felszereléssel amiben egy Mac filléres kategóriának számít és tőlük hallottam (meg demóztak pár dolgot), hogy miért nem alkalmas a házilag összerakott gép stúdió munkára. A továbbiakban ha valakinek erről véleménye van, vagy kérdése, szerintem adott szakmai fórumon kérdezzen rá. -
Justil #222 én a fórumukat nem ismerem, csak azt tudom biztos forrásból, hogy a cég munkatársai nem éppen a szerénységükről, és visszafogottságukról híresek. -
Ulkesh #221 Mondhatsz más hazai zenei-szakmai fórumot, ha tudsz, én ezt találtam hirtelen. (Egyébként ugyanúgy vannak PC-s és Windows-os topicok ott is.) -
Justil #220 gyorsan hozzáteszem, mielőtt félreértés történik, nem tartom a létező összes mac felhasználót sznobnak, de az absolute-osok azok kifejezetten sznob banda -
Justil #219 baze, ez az egyik létező legnagyobb sznob-klub magyarországon :) pont ezt linkeled, hát pff. nem csoda, ha itt mindenki a macit fogja dícsérni.
nekem több kedves ismerősöm is van, aki bár pont megtalálná náluk, amit keres, még véletlenül sem ott veszi. elég sok embernek meg van róluk a véleménye, és ez nem ok nélkül van így :) -
sathinel #218 Mondom itt van melettem. És engem nagyon nem győzött meg. A másik fele hogy rpg, stratégia, és normális fps sincs rá. Ami van az meg fele akkora grafikával sem fut. Látszik hogy nem szoktál játszani.
Egyébként igen a hardware érdekel engem jobban. imádok legózni és építeni.
Itt egy kis mozi:D