2126
Új licitálós oldal
  • 10S
    Én is így gondolom. Továbbra is szkeptikus vagyok, bár az egésznek megvan a "tudományos" alapja, valamikor be is linkeltem (Dollárárverés). Miért vagyok szkeptikus? Mert - aláírva, hogy nagyon jó ötlet a dolog (élményt, versenyt csinál a vásárlásból, egy-egy játékos néha jó "árengedményt" is tud magának csinálni) - még mindig vannak "furcsaságok". Ettől függetlenül én is kipróbáltam, volt, ami sikerült is - igen olcsón. Mindenesetre egy dologban - a dizájnon kívül - mindenképpen ráver a Yoodli a konkurrenciára: Meg tudod venni a terméket, tehát a bukást minimalizálni tudod. (Csak halkan, zárójelben: Valószínűleg emiatt kell a nyereségesség miatt a már említett svindliket beiktatni.)
  • stpete
    Egyetértek hatosfogattal.
    Én pl. úgy akadtam rá erre az oldalra, hogy keresgélni kezdtem infókat a yoodliról. Feltűnő volt, hogy vannak akik kevés, vagy nagyon kis kredit megtételével nyernek meg aukciókat. Felmerült bennem, hogy ezek csak nem fantom licitálók??; mivel nekem nem sikerült kevés pénzből nyerni semmit. Gondoltam egy-egy aukció alkalmával lehet, hogy csak 4-5 ember játszik a többi pedig bot. De itt rátaláltam olyan valós személyekre akiket azelőtt gyanúsnak tartottam. Most már azt gondolom, hogy inkább szerencse kérdése ki, mit , milyen áron tud megnyerni.
    Remélem nem tévedek nagyot.
  • Rena9
    :D

kalap: itt vannak érvek és ellenérvek, ettől fórum -bár én sem mindig értem Antit- , de attól még nem kell így beszélni, biztos van magyarázat a hozzászólásaira... Nem védeni akarom, de szerintem maradjon meg a fórum normális hangvétele! ;)
  • ANTIyoodli
    hatosfogat: Rena9 pont ilyen. ha jól emlékszem 2 kattintással tv :)
  • hatosfogat
    Hát ja. Ennyi hozzászóló után már nem hinném, hogy azt vitatni lehetne, hogy lehet nyerni a yoodli-n. Azt is látjuk, hogy sok pénzzel többször is lehet. Már csak egy olyan játékos megjelenése hiányzik, aki kevés pénzzel is tudja ugyanezt. :) Mert az az igazi bravúr. :)
  • Rena9
    Érdekes, hogy mióta megjelentek a "nagy" nevek, azóta a legszkeptikusabb embereket is kenyérre lehetne kenni itt a fórumon, előtte meg többnyire egyedül voltam a pozitív véleménnyel és mindenki engem hurrogott le. Gondoltam is rá, hogy hol vannak már a Yoodli szimpatizánsok..?! :D
  • kalap008
    puntogo, köszi a tanácsot, már vettem, ezenkivül a komexen is játszom, bár arannyal még nem de mostantól figyelem, mondjuk érdekes hogy az ezüst emelkedése elmarad az arany mögött, néztem statisztikákat ált. együtt mozogtak egy adott ratioval, de a mai pánikhelyzetben, a befektetők valószinüleg jobban preferálják a nagyobb értéksürüségü (antiyoodli, nincs hsszú ü-m )aranyat,
    ha szeretsz tőzsdézni egyébként figyelmedbe ajánlanám az un. PIIGS országok , vagy a jövő hétre az angol állapmpapirok shortolását
    nem valószinü, hogy a HUF tartósan visszajön, előbb utóbb a bizonyos szektorokban tapasztalható deflációs nyomás még az idén átcsaphat egy gyorsuló inflációba, persze ez már nem a fogyasztói bizalom emelkedéséről, inkább csak a pénztől ill a papiralapú befektetési formáktól való szabadulástól valamint elfordulástól lesz fütve, úgyhogy szerintem te is vegyél au-t(au= aurum az arany vegyjele kedves antiyoodli:-)
  • kalap008
    kedves antiyoodli, megnéztem az összes általad lejegyzett linket a legutolsó bejegyzések, amik egyátalán a fruliról szólnak tavaly augusztusiak, a fórumok nem aktivak, kb két hónap alatt kimúltak...
    erről ennyit, persze a többi észrevételemet nem reagálod le, és azt állitod fenyegettelek, ami nem igaz csak arra céloztam hogy egymás szellemi képességeinek megitélése a fórumon keresztül elég nehéz, személyes kontaktban könnyebb.
    bár én a racionalitás elvét tartom mindig szem előtt úgyhogy ilyet hogy idióta vagy nem gondolok rólad, bár ez rajtad már itt is látszik:)
    ahogy puntogó is leirta, az mindegy mit mondanak , a lényeg az hogy ki mondja, kiragadsz egy-két dolgot és arra a saját véleményedet irod, azt hiszem ezen a fórumon te voltál az első aki isteni sugallatból eredően bizonyitás nélküli megállapitásokat tettél és teszel, és ez most nem lesz szép, többen megrónak majd érte: de szerintem köszönd meg anyukádnak a vacsorát, etesd meg a macskát aztán menj be a szobádba fújd fel a guminőt és a devianciádat azon éld ki a nagyfiúkat pedig hagy játszani, te kis beszari
  • stpete
    10s: Szerintem nem lehet tudni mikor kell időben beszállni. Szerencse is kell hozzá jó sok. Ha alacsony a licit érték ugyanolyan kockázatos mint ha magas lenne. Az alacsonynál sokan figyelemmel követik az aukciót a magasnál meg mindenki belerakott már jó sok kreditet így a látszólag eltűnt licitálók is vissza-vissza térnek. Véleményem szerint az igazi mottót a yoodli adja a bemutatkozó oldalon, valahogy úgy szól, hogy arra licitálj ami mindenképpen érdekel és légy kitartó. Én próbáltam már azt is , hogy feltettem mondjuk 100 kreditet valamire auto licitálón, azután másnap megnéztem, hogy sikerrel jártam-e. Nekem nem vállt be. De az sem, hogy órákig ültem a gép előtt, és néha néha klikkeltem egyet és akkor nem is beszélek a bug-okról mint pl. lezárul egy licit kb.0,3mp-re azután mint ha mi sem történt volna újraindul, na az dühitő, volt már párszor ilyen. Nincs arany középút, csak Fortuna!
  • hatosfogat
    10S: Lehet úgy is nyerni, ha eleve tudod, hogy soha nem mész el a megvételig. Nézd meg például a Kántor nevű játékost. Nagyon ügyes, jó időben száll be, és szépen nyer is. Szerintem ő nem játszik nagy pénzzel - már a sok pénzzel játszókhoz viszonyítva. Ellenpéldát is tudnék mondani, de inkább nem nevesítem. De ha követed a liciteket, biztosan te is tudsz olyan játékost mondani, aki túl "mohó", szinte minden licitbe beszáll, időnként sok pénzzel, és ahhoz képest nem nyer sokat.

No, és persze én is itt vagyok negatív példának. :) Eddig kétszer licitáltam, mindkétszer úgy, hogy ráutaltam a teljes összeget azzal, hogy ha olcsón elviszem akkor a maradékon majd licitálok másra, ha meg nem, akkor megveszem. Az eredmény? Első alkalommal Puntogoval akadtam össze, a vége az lett, hogy mindketten megvettük, második alkalommal egy porszívót "nyertem" valami 20 ezerért. Szerintem boltban olcsóbb lett volna. :) Volt még egy harmadik licitem is, ott meg elindítottam az irodából a licitet, hazaindultam, de közbejött valami, későn értem haza, és valami 30 ezer körül lejárt... Szóval én inkább negatívban vagyok. Még szerencse, hogy az unokaöcsém viszont ügyes, és nyer. :) El is határoztam, hogy a jövőben ha kell valami, akkor megveszem neki a kreditet, aztán rábízom a licitet. :)
  • hatosfogat
    Szerintem azért vannak az autolicitek, hogy elhúzzák a mézesmadzagot. Ha a licit 5% vagy 10%-ról indulna, akkor nem pörögne órákig olcsón az adott termék, licitálásra csábítva. Gondolom ezért is engedik néha nagyon hamar lecsapni.

Mindenesetre ez megint egy olyan dolog amiről tudjuk, hogy van, pedig nagyon nem szabályos... Ha egyszer oda juthatnánk, hogy ilyesmik nélkül is működne ez az ország, akkor egy sokkal jobb helyen élnénk. ;)
  • 10S
    Ja, kimaradt: Gratulálok mindenkinek a nyereményeihez. :)
  • 10S
    Sziasztok!
    A magam részéről örülök, hogy 1-2 "nagyobb" nyertes is regisztrált és ír ide. Annak még jobban, hogy őszintén. Leglább látszik, hogy nekem (aki egy másik kategóriát képviselek itt is és a yoodli-ban is) mire van (vagy nincs) esélyem. Azt már észrevettem, hogy mikor kell kiszállni, majd meg szeretném tanulni, hogy mikor érdemes beszállni, hogy valami komolyabbat is nyerjek (eddig egy varrógép jött, de az nagyon kellett). Mindenesetre nekem nincs pár ezer Ft-nál többem zsetonra, úgyhogy azt hiszem, maradok az olcsóbb termékeknél, bár ott a leginkább kiszámíthatatlan, hogy mikor ki jön és meddig marad bent (Legutóbb a robotgépre mentem rá, sajnos, túl korán. Már egyedül voltam auto-n, amikor jött valamelyik nagyobb név, két kör után ki is szálltam, úgyhogy viszonylag olcsón megúsztam.)
    Puntogo felvetése teljesen jó, hogy induljon magasabbról a licit, de szkeptikus vagyok, mert úgy nehezebb "eladni" az oldalt. Bár, ha megfelelő számú aktív felhasználó van, akkor lehet, hogy ésszerű lenne bevezetni.
  • puntogo
    kalap008nak. Ha tudsz vegyél aranyat mert forint nagyon labilis, az euro+dollár megy nagyon felfelé. Szlovákoknál még egész jó ár volt tegnap.
  • stpete
    igen.gép közelben voltam, leállítottam az automatát és után még nyomtam néhányat amíg el nem értem a 100%-ot
  • puntogo
    Igen be ugrott. Ott azt nem értetem, mert én is arra gondoltam hogy telibe kell elvinned,de az automata után még licitáltál egyet kettőt talán.
  • stpete
    ANTIyoodli:Szerintem ez egy igazán jól sikerült záróakkord volt. Innen lehetne folytatni civakodás és sértések, sértődöttségek nélkül. Valóban voltak, vannak a yoodlinak hibái, de rendben megszűnni látszanak…
  • stpete
    puntogo: neked is köszönöm (HP). Semmi gond szívesen megmondom, de nem az, hogy mikor nyertem, hanem, hogy mikor vettem :) (sajnos teljes áras volt már nálam és tovább nem licitáltam ) végén peach vitte el április 10-én.
  • puntogo
    nekem8. Gratula a HP touchsmarthoz, jókor jó időben.Én is kinéztem de azt hittem át csúszik mára, ezért nem nagyon foglalkoztam vele.Én bizti megtartanám, mert az asztali azért más, mint egy laptop.Ha meg engedsz egy kérdést? Ez személyes, tudom hogy bár mit mondhatsz írhatsz,nem akarom ki írni, de a laptop-ot,04,20-án nyerted? És ezt csak azért kérdezem mert nem látom értelmét hogy ütközzünk. Mert eddig is egy bizonyos személyre szándékosan nem licitáltam. Kérlek ne vedd tolakodásnak,lehet hogy totál rosszul érzem.Üdv Puntogo
  • ANTIyoodli
    puntogo: itt a legfőbb probléma szerintem az, hogy bárki bármit tud mondani a másikra. belátom, te csináltad jól amikor (igen emlékszem rá) átváltottál csak read only módra. bármit mondtál ki lehetett forgatni (pl hogy minek neked az 5. porszívó, vagy a x. tv)

remélem mindenki nyer előbb utóbb ahogy írtad is, csak az a kérdés milyen áron....
  • puntogo
    ANTIyoodli: Tisztelt yoodlizók. Szeretném felhívni mindenki figyelmét hogy ne használják a puntogo nevet mert az ip címből úgy is kiderül hogy nem én játszom. Na én ezt írtam és nem amit te itt leírtál. Csak a pontosítás miatt. Az hogy nekem milyen kapcsolatom van, e-téren nem ide tartozik. Egyébként yoodlisoknak is írtam az esetek miatt, és igen természetesen ők látják legelőször. Szerintem kalap008 te félre érted, bár javaslom kalap008-nak azt nézze ki mondja az idiótát. Egy anonim valaki.Kalap008 szerintem nem az erőre célzott, hanem a szemtől szembeni dolgokra. Én kaptam itt hideget meleget egy pár embertől, talán emlékszer rá, mondtatok rám minden sértőt elég durvákat is. Írtam nagyon szívesen megadom a számomat,persze nem itt, csak hogy szemtől szemben megvitassuk a dolgokat és nem az erő fölény miatt,pl: miért kellet 5 porszívó. Na mindegy én már túl léptem. Az a lényeg hogy itt szép lassan mindenki nyert, vagy nyerni fog, és a te véleményedet senki nem veszi komolyan.De azért írjál, mert eddig is az egész családomat és engem is jól mulattattál. Üdv.
  • stpete
    kalap008: köszönöm a touchsmart gratulációt. Megírom, hogy milyen ha megtartom. Ugyanis az asztali PC-m csereérett, egy nagy verseny után én maradtam alul és elvittem teli árban egy laptop-ot, de már akkor is kinéztem ezt a HP-t csak nem volt licit közelben. A laptop-ot én praktikusabnak tartom, de túl szépnek és "smart"-nak tűnik ez a HP, ígyhát meghírdetem mindkettőt és amelyik megmarad azt tartom meg.
  • ANTIyoodli
    kalap008: igen bosszant ha valaki nem a véleményét hangoztatja, hanem tényként beállítja a gondolatát, úgy hogy semmi bizonyítéka nincs rá. én nem mondtam rád, hogy csaló vagy, meg hogy robot, meg azt sem hogy ha ennyire véded a yoodlit akkor tuti az alkalmazottja vagy. pedig logikus lenne... de hát mind1

• ANTIyoodli
    kalap008: továbbra is fenntartom a véleményemet idióta vagy. de kiegészítem pár dologgal
    1. nem mondtam hogy a Máltaiaktól vagyok. puntogó vetette fel kicsit cinikusan
    2. most veszem észre, te tényleg vállalod a neved, címed, személyedet. jah mégsem. ajaj ez is öngól
    3. továbbra sem vagyok a fruli alkalmazottja (kénytelen vagyok egyértelműen fogalmazni, célzást, poént nem érted)
    4. fenyegetésedhez akkor bejött a testi fenyítés. tipikus "emberi" megoldás. ha elfogynak az érvek marad az erő...
    5. nem csak fruliról, hanem erről a licitálós oldalakról vélemények (van benne fikázós is):
    http://www.jogiforum.hu/forum/21/19979
    http://prohardver.hu/tema/www_fruli_hu_aukciok_licitalas_uj_termekekre_akar/hsz_51-100.html
    http://hup.hu/node/72078
    http://www.balulap.hu/index.php?pt_id=95
    http://www.antilicit.com/hasonlo-oldalak/

stb, stb... rengeteg van. részemről ez a téma lezárva, nyugodtan írhatsz nem fogok reagálni rá. az életben nem fogunk találkozni. remélem.

stpete: köszi az infót.

puntogo: nyugodtan hiheted, hogy konkurenciától vagyok, bebizonyítani úgysem tudom. te véleményed, én csak leírtam a véleményemet. a fórumoknak pont az lenne a lényege, hogy információt cseréljenek az emberek. nem a fikázás. bár mivel gyakorlatilag anonim a dolog, bármi megtörténhet.

további jó licitálást mindenkinek
  • kalap008
    antiY-egyébként nem érzelemmentes megszólalásod éppen azt bizonyítja, hogy van vmi a dologban
  • kalap008
    antiyodli, kösz az idiótázást, de inkább személyesen legyen nagy szád és ne itt arcátlanul (remélem érted ezt az elírást:)- hogyne értenéd hiszen nagyon okos vagy:), a magyarázatod nem állja meg a helyét, mivel a videódat már február elején felraktad és ha Te a Máltaiaktól vagy , mint ahogy puntogó ezt feltételezi, akkor inkább antilicitportálnak kellene hívni magad, valamint legutóbbi hozzászólásodat kivéve a hangnemed inkább kocsmai bölcselkedésnek lázításnak, hatott nem pedig egy fórumozó közösség épülésére mondott véleménynek, az elméletemet 582 alatt találod ha érdekel, gondolom nem de ez mellékes.
    egyébként itt ha akarod nem vesznek el a tétjeid, mert van megvétel gomb, míg az általad :) külföldről üzemeltett frulinál nincs, lehet hogy kiszállítás sincs, ennek ellenére fikázós oldalt a fruliról nem találtam egyet sem, ha te igen rakd fel a linket
    Puntogó, tudsz vkit aki ip címet le tud vadászni?
    Ez bármikor hasznos lehet ezügyben akár mailon értekezhetnénk, előre is kösz
    nekem8 gratulálok a touchsmarthoz, ha megtartod, megírhatnád, hogy milyen a gyakorlatban
  • puntogo
    ANTIyoodli: Na végre ez most normális és korrekt volt. De még nem győztél meg a konkurencia elméletemről.Bár nem is kell. Látod én nem azért írok ide hogy sértegessek bár kit is.Ip címre már le írtam honnan lehet tudni. Rena9 érezte jól.
  • stpete
    Szia ANTIyoodli!
    A névátírási lehetőség megszűnt. Nem lehet módosítani, csak a saját nevet, címet és az elérhetőséget.
  • ANTIyoodli
    puntogo: természetesen nem a máltai szeretetszolgálat vagyok. nem kérem tőled, hogy olvasd végig az összes hozzászólásomat inkább összegzem.

- 2-3 hónappal ezelőtt akadtam a yoodli-ra, egyből lehetőséget láttam benne. csak figyeltem és készítettem egy kezdetleges programot, ami licitálási trendeket, időpontokat, összegeket stb figyel egyszerre 10 terméknél (természetesen bármennyire bővíthető lenne). Célom az lett volna vele, hogy "megismerjem" a licitáló szokásait (tehát ha olyan ellen nem licitálok aki előtte már 10x végigment teljes árig, mert biztosan nem fogom pár kreditből elvinni a terméket stb)
    - az elején nagyon sok furcsaság volt, visszavont licitek, rendszerhibára hivatkozva, meg gyenge szerverre. én emiatt kezdtem szkeptikus lenni, és Rena9 kivételével gyakorlatilag nem volt aki mint nyertes szólalt volna meg. Majd jöttél te, hogy látod az IP címeket (nem csak ezt mondtad, de nekem ez jött le)
    - aztán 1-2x megszólalt egy yoodlis ember, aki pár problémára reagált, de amikor újak jöttek vagy az ő magyarázatába egyértelműen bele lehetett kötni akkor eltünt
    - az elmúlt hónapban jelent meg itt több olyan VALÓS ember, aki nyert. ez bizalmat generál(hat) és jó dolog.

akkor ez a név átírásos dolog megszűnt? vagy mi a pillanatnyi állapot?
  • Proudie
    Neked is köszönöm, Puntogo. 2 éve akartam már ilyet, de mindig halogattam. Ez a legjobbkor jött a "legjobb" áron
  • Proudie
    Mellesleg egyet értek a javaslataitokkal de az esélyt mindenkinek meg kell adni, mindenkinek lehet szerencséje. Nem mellesleg lehet, hogy ők a következő generáció, én pl. ezelőtt életemben nem játszottam ilyet és már 3 terméket nyertem az 5 licitből. Szóval én bot vagyok, de a szerencsés bot :)
  • hatosfogat
    Akkor sajnos tévedtem. De biztos lesz még jó fogásod a jövőben. :)

A nick átíráshoz utoljára még: Én nem kifogásoltam, ha valaki átírja a nickjét. Ha nem tetszik neki, vagy úgy érzi már "sokat szerepelt", stb, tegye nyugodtan. Nekem csak azzal volt bajom, ha ez licit közben történik, illetve, ha valaki olyanra írja át, amivel mások nevét akarja "bitorolni". Szóval, ha a riválisokra akar nyomást tenni.
  • Proudie
    Köszönöm, nekem8 :) És megvan a felvevő, köszi és bocs Kissinger.
    FYI:
    Amit tapasztaltam azzal, hogy néha kiszállok az auto licitből (szándékosan ezért), az az, hogy olyankor előjönnek a "szellemek". Na az vicces. Néha úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, abbahagyom, ha mégsincs ott a sok TV-arcú, de mindig ott van 4-5 user és ujjperctöréssel, leizzadva, dobogó szívvel nyomják a balegeret. Na én ezért játszom :) Ezeket a dolgokat látni akkora mosolylöket, mint a bándzsidzsámping. És hát ki nem szeret nevetni?
    Most megyek dolgozni, mert ezeket ki kell termelni. Megjegyzem, nem a következő licitekből fogom :) Bár a telcsit már elnyomtam egy pajtásomnak, mert pont tönkrement az övé, szóval lehet, hogy egy telefon-aukción még találkozunk.
    Az automatánál én biztos úgy állítanám be, hogy pl.: 65.000 Ft os terméknél 600-650 kredit, és persze figyelném, mert ilyen összegnél már nem játék a túlcsordulás. Szerintem buli, hogy más is nyerhet, miért akarjak neki rosszat? lsd. nekem8 HP. Időben kiszálltam, elkönyveltem egy 50e-s veszteséget és ittam egy (két) sört, majd alvás. Másnap enyém volt a TV :) Inkább abba öltem az energiát. Megérte... nem?
  • puntogo
    hatosfogat: Tudok olyan oldalt ahol nincsenek, az elejétől fogva játékosok vannak egy max két óra alatt le zavarjuk a licitet. De ott vagy nyersz vagy bukó a pénzed, nincs más lehetőség.
  • puntogo
    Igaz helyeslem, részemről rendben.
  • stpete
    Hatosfogatnak igaza lehet. Osztom a véleményét!
  • puntogo
    Proudie! Gratula a dvd-hez most már ünnepelhetsz.Azt hiszem egy picit hozzá járulta egy tízest beletoltam. Nem baj jön egy samsung majd talán azt, ott már résen leszek.
  • hatosfogat
    Puntogo: Ha valamit érdemes lenne javasolni, az az, hogy ne indítsanak botokat. :)
  • stpete
    Szia hatosfogat!
    Sajnos tévedsz, de vissza tudod keresni minden megnyer aukciómat. Idáig 3 telefont nyertem, egy Sony Ainot, egy Nokia X6, és egy Samsung I5700. Mindegyik sokba került. Április 1-én kezdtem a Yoodlit de már közel egy millát költöttem. Ha ez így megy tovább...
  • hatosfogat
    Üdv, proudie!

Gratulálok a dvd felvevőhöz. Én is terveztem, hogy beszállok, de túl nagy volt a forgalom körülötte tegnap este. :)

A jövőre nézve hozzád is és más licitálókhoz is - nekem8, ramszesz, rena9, kalap, és bárki aki még idejön majd beszélgetni - lenne egy kérésem: Egyezzünk meg, hogy futó vagy jövőbeli licitről nem beszélünk amíg le nem zárult. Ezt a fórumot mások is olvashatják, akiket egy itt folyó beszélgetés befolyásolhat. De nem csak másoknak, nekünk is fontos lesz ez, mert ahogy nézem, időről időre óhatatlanul egymás ellen is fogunk licitálni.