2126
Új licitálós oldal
-
puntogo #846 Jó reggelt mindenkinek! Emlékeztek 598 hozzá szólásomra. Ott kérdeztem, (Csak egy kérdés még? Hova lett Orka, Ikrisz32, SándorKS?) Úgy látom már kettő meg is került.Ezek szerint jól sejtettem, jóval többen olvassák a fórumot, mint ahányan hozzászólnak.Pedig érdekesebb lenne szerintem ha mindenki írna. -
puntogo #845 Szia kalap008!Szerintem ha át menne gonoszba talán hamar észre tudnánk venni, de ha hosszútávra terveznek, és én ezt feltételezem nem lenne nekik kifizetendő.Üdv: p. -
kalap008 #844 miért úgy néz ki lesi a kivánságunkat, csak nem megy át gonoszba:)) -
10S #843 Hát, ezt sem biztos, hogy jó ide beírni, ha a Big Brother figyel. :) -
kalap008 #842 visszatérve a "bigbrother" jelenségre, szerintem pozitiv hogy vki a yoodlitól olvassa ezt a fórumot és a reakcióidő sem volt most hosszú az árakat korrigálták, de nyilván mivel vki esetenként jelentős diszkonttal vásárol mint ahogy ezt puntogó kifejtette, nem lehet az ár teljesen lecsupaszitva, de a ló másik oldala sem nyerő a usereknek...
gratula a yoodlinak jó lenne ha a userek és a cég között maradna ez a kommunikáció...:) -
kalap008 #841 egyébként rámegyek a sonyer. X10 re nagy erőkkel, úgyhogy hagyjátok:)) -
10S #840 Egyetértek. Az sem lenne jó (senkinek), ha mindenki megveszem!-re gyúrna. Ezért fontos, hogy az árak jól legyenek "belőve", amire - úgy tűnik - megvan az akarat. -
hatosfogat #839 Most olvasom, hogy változtak az árak. Tényleg több cikk ára lett reális. Sőt, egy-két cikké nagyon is reális. Ez igen!
Egyébként azt nyilván nem lehet elvárni, hogy az árak a legolcsóbb netes árakkal versenyezzenek. Nem azért amit mondanak, hogy nem lehet beszerezni annyiért, mert be lehetne. Hanem azért, mert akkor meg boldog boldogtalan licitálna, és ha nem jön össze mindenki megvenné. Ez nem biznisz, mert így a licitált termékre csak a nyertes licitje jutna, azaz folyton bukó lenne. Meg kell találni az arany középutat, ahol az ár még rendben van, de csak azok böknek a megveszemre, akik komoly összeget raktak a licitbe. (Szerintem a mostani árak sokkal inkább efelé az arany középút felé mutatnak, mint a megelőzőek.) -
puntogo #838 Sziasztok! Az ár mindenkinek probléma, mert ne felejtsük el hogy senki sem ellensége a pénzének (válság van). Ezért kell felvetni dolgokat,meglátásokat, gondolatokat, itt a fórumban.A Yoodlisok is azért hozták gondolom én létre ezt az vállalkozást, hogy idővel profitot termeljen.De ez akár vissza felé is elsülhet ha nem reagálnak az itteni véleményekre. Hamar elterjed a jó vélemény meg a rossz is. Gondoljunk csak bele, azért megy nekik ez a dolog mert 1) lehet nyerni 2) a termékek kicsit késve is de megérkeznek 3) itt a fórum ahol húsvér játékosok és nyertesek beszélgetnek és hozzászólnak.Kalap008 Jól mondta, itt a termékeket már napokkal a licit kezdete előtt megveheted ( utána még 72 óra) teljes áron. Ezért nem szerencse játék. Te döntesz, kell az árú teljes áron vagy élsz a yoodli adta akciós lehetőséggel, ki próbálód magad, és ha szerencsés vagy akár a bolti ár 10%-20%30%40%50%-ért is elviheted. Vagy ha nem jött össze leütöd teljes áron.Józan paraszti ésszel végig gondolva, ez egy internetes áruház, ahol rendelsz, vagy akciós lehetőséggel élve először licitálsz majd vásárolsz, kész ennyi.Ez úton üzenném a yoodlisoknak, ha lehet csak olyan, fotón látható terméket tegyenek fel,ami van is, lehetne egy picit részletesebb a leírása az adott termékekről de ezt már Hatosfogat is kérte. Én be megyek a boltba, sajtos kifliért, elfogyott, nem biztos hogy jó a vajas kifli helyette,bár majd nem ugyan az,( kifli kifli), ezért tovább megyek másik boltba ahol friss meleg sajtos kiflit kapok.Termékcsere ajánlás jó dolog,de nem tartom szerencsésnek, de most nem fejtem ki miért. Üdv: puntogo -
10S #837 Biztos, hogy olvasnak mindent, és néha reagálnak dolgokra. Én pl. nemrég kaptam az eddigi 3 befizetésem közül 1ről számlát emailben. -
atonika #836 hatosfogat! Lehet hogy Big Brother is olvasta a színházas képzettársításodat (pusztán statisztákkal, valódi színészek nélkül)?
10S: Jó kérdés, bár a régi árnál -60ezer bukó alatt-, nem is volt értelme a megveszemre nyomni. -
10S #835 És ilyenkor, aki tegnap nyomott a megveszem gombra, a régi áron kapja, aki most nyom, már az újon? :) -
10S #834 ...azta... -
atonika #833 Meg a SHARP-é is csökkent 45e-et. -
atonika #832 Hatosfogat: Észrevetted hogy lement a bolti ára 159990-re? -
hatosfogat #831 Úgy látszik csak nekem volt problémám az árral, mert nagy sikere volt a TV-nek. Legalább mindenki megtalálja a neki valót. :) -
kalap008 #830 árban szerintem a gőzmosógép (LG) és a ktm bringa, meg az aranytömb is rendben van, de amit irtatok haosfogat az tényleg drágább, mint a netes ás, de ők lehet hogy drágán szerezték be és ha szarul megy vmi egy boltban azt le is akciózhatják,
egyébként én mult héten vettem egy új digitális fotóaparátot a westendben a sony centerben majdnem 10 %al olcsóbb volt mint a mediamarktban, ugyanaz az új magnéziumházas vaio laptop a médiában és a neten 269 E, a sony centerben 229 E...?
mikor kubában voltam minden nap rá kellett jönnöm, hogy az olcsóbbnál mindig van olcsóbb szivar... -
kalap008 #829 mit kell rajta nézni Erikmen? vagy tied az oldal? adhatnál nekem 10 kreditet is -
Erikmen #828 Sziasztok!
Láttátok már a bidking.hu-t? -
hatosfogat #827 Puntogo: Kösz. Öcsém délelőtt mesélte, hogy este 2 termékre is majdnem egyszerre kezdtetek licitálni, így amikor látta, hogy te autot indítasz a felvevőre, átment a laptopra. Egyébként büszke magára, mert szerinte te vagy a legügyesebb licitáló, így nagy szó, hogy eltalálta ugyanazt a ritmust amit te. :) (Megjegyzem, itt kisöcsizzük, de azért ő már inkább nagy kamasz. 18 éves, vaterázik, "bizniszel" a haverokkal, szóval egyáltalán nem egy kis kölök.)
Az árak pedig szerintem egyre magasabbak. Nem tudom, hogy azért-e mert nincs elég bevétel, vagy mert megnőtt az étvágy, de határozottan emelkednek. Ha így folytatódik akkor a "megveszem" nemsokára irreális opció lesz. Ez azért furcsa, mert szerintem a yoodli addig tud "valós" (vagy nagyjából valós) licit site lenni, amíg ez az opció működik. Ha irreálíssá válik a megvétel, akkor az emberek óvatosabbak lesznek, nem licitálnak annyit, és akkor még inkább el kell "durvítani" azokat az algoritmusokat... Onnantól pedig már színház lesz nem licitoldal.
-
puntogo #826 atonika : Ezzel egyet értek, sajnos én úgy látom a legmagasabb árakat veszi figyelembe yoodli.Telefonoknál is jól lehet látni.SONY ERICSSON mobiltelefon (W395)is 35000ft bolti árat írták, pedig akció nélkül a bolti ár dominósan 22ezer és kétezer lebeszélhető, és két év garíval.És ez kis tétel. -
atonika #825 A SHARP LED TV-nél ugyanez az arány 375ezer, kontra 250ezer Ft.
Ha valaki már belebukott 100ezret, még akkor is olcsóbb otthagyni, és máshol megvenni. -
puntogo #824 hatosfogat: Ez szép volt,de ezt te nyomtad gondolom,gratula. puntogo -
ANTIyoodli #823 kalap008: nem értek a joghoz (ezért is másoltam be máshonnan). De én már megszoktam, hogy ha van egy törvény ami logikailag értelmezem, attól függetlenül a jogalkotók addig csavarják mire nekik lesz igazuk. A saját bőrömön tapasztaltam meg, szóval kicsit szkeptikus vagyok már a jog értelmezésében :) -
kalap008 #822 antiyoodli: az értelmezés a jog alkalmazóinak , vagy rosszabb esetben a biróságoknak a feladata, de az általad 817 alatt kimásolt jogszabályrészlet annyiban szerintem nem illik erre a tevékenységre, hogy itt a "nyeremény" nem szerencse, hanem pénz kérdése az viszi aki tovább birja) tétfizetés viszont azért nincs , mert a betett tétek elhatározás szerint levásárolhatók azok számára, akik nem kapják meg az aukció alatt kialakult áron a terméket, szerintem, a yoodlin creditet pedig nem bocsátanak aukcióra, csak valahonnan beszerzett müszaki cikket, azt meg akár igy is eladhatják -
hatosfogat #821 Beszéltünk már korábban a termékek árképzéséről, pro- és kontra érvekkel is. Nos, ennek a mostani Samsung UE32C4000-es LED TV-nek a 215 ezres ára már tényleg a vicc kategóriába esik. A neten számtalan helyen megvehető, teljes körű hazai gyártói garanciával 150 körül. De úgy esett, hogy épp ma délután voltam az egyik helyi műszaki boltban, ahol éppen egy ilyent láttam 170-ért, ingyen házhozszállítással, és a garancia idő alatt ingyenes el- és visszaszállítással (természetesen ez is hazai teljes garanciás). 215-ért már BluRay lejátszót és egy rakat filmet is adnak hozzá.
Szerintem az a bolond, aki egy ilyenre elkezd licitálni. Kivéve akkor, ha tényleg biztos benne, hogy olcsón el tudja vinni. Mert megvenni őrültség. -
10S #820 Most értem haza, és lezárult a videokamera licit. Pedig most ez az egyik dolog, ami - ha olcsón van - kéne. Na, mindegy, a legközelebbire, ha gépközelben leszek, rámegyek. -
ANTIyoodli #819 jelenleg aki meg is felel a törvénynek, országosan kb 3-4 hely. további információkat itt találsz:
http://www.pokerszovetseg.hu/news.php
"2010.05.01-től a hatóságok azon személyeket, akiket privát lakáson, nyilvános helyen, póker játékon kapnak rajta első alkalommal 60000.-Ft később akár több százezres vagy akár milliós büntetésben részesíthetik. A házigazdát amennyiben bizonyítható a folytatólagos elkövetés (már 2-3 alkalom) akár 2 év börtönnel is büntetheti." -
hatosfogat #818 Ez érdekes, mert elég sok póker verseny is van nálunk. Akkor azok is mind illegálisak? -
ANTIyoodli #817 Kalap008: http://www.antilicit.com/tag/szerencsejatek/
amúgy a jogszabály (ezt is csak egy oldalon találtam szóval nem értek a
joghoz). természetesen az utolsó mondatba lehet belekötni, de ez már az ügyvédek feladata...
Idézet az 1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezéséről
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomó részt a véletlentől függ. -
ANTIyoodli #816 kalap008: sajnos a jog nem mindig logikus (ebben az esetben sem). Valóban az engedmény mértéke "szerencse" kérdése (nyilván nem teljesen), ettől fogva ez szerencsejáték. kb ugyanaz a helyzet mint a pókerral, hiába van több országban mint sport, itthon ez kizárólag tiltott szerencsejáték.
remélhetőleg a yoodlinak jó ügyvédei vannak, és megoldják. -
hatosfogat #815 Ááá, lol, Puntogo, azt hiszem én is elkövettem egy hasonló hibát mint te. Öcsém tegnap este megkért, hogy nyolctól figyeljem egy órát a monitor licitet, mert elindított rá egy autot. Én meg ügyes akartam lenni, és gondoltam leveszem az autot amíg többen is licitálnak, aztán ha egy marad visszarakom. De elb*****tam... Azt hiszem elírtam a licit felső határt, mert nem aktivizálódott az autom, én meg szépen végignéztem ahogy lejár a licit. Mit fogok én ezért kapni...
No nem baj, szerencsére alig 1-2 ezer ment rá. Öcsém meg csak ne szóljon semmit, így is maradt egy v*l*g kreditje a playstationonből. ;) -
10S #814 Gyanús nekem is ez (és végsősoron ez teszi korrektebbé ezt az oldalt), hogy így már nem szerencsejáték, igazából az árengedményért versenyzel, ha már 100 Ft-ot ellicitáltál valamire, akkor annyival olcsóbban megveheted. Kivétel az utalványok, lehet, hogy azokkal kell majd kezdeni valamit (legrosszabb esetben levenni a kínálatról). -
kalap008 #813 mármint a yoodli:) -
kalap008 #812 rolicsaba:melyik ez az oldal?
a megveszem gombbal + azzal hogy még 72 óráig megveheted az adott terméket, vagy bármi mást ha jól olvastam az ÁSZF-t nincs tétrakás, nem a szerencse befolyásolja hogy hozzájutsz-e az aukció tárgyához, és nem szerencsejátékba sorolt tevékenység, de szerintem megoldják -
rolcsibaba #811 Sziasztok!
Na és mit szóltok ahhoz, hogy egyik hasonló Magyar licitálós oldal fel van függesztve mert az APEH vizsgálódik náluk, mivel azt állítják hogy szerencsejátéknak minősül az ilyen oldal müködtetése ! Na akkor hamarosan eljön a Yoodli ideje is. -
hatosfogat #810 Hmm, ez az Andromeda nevű játékos elképesztő. Szinte nincs olyan termék amire ne licitálna. Igazi fanatikus. -
stpete #809 Még egy fontos dolog: Van egy számláló a licitek alatt az mutatja, hogy jelenleg mennyi pénzt tettél bele az adott aukcióba. Alatta van a most megveszem gomb is. Ha már nagyon a végét járod (sok licitet tettél meg), azt is érdemes figyelni, hogy ez az összeg meg az aukciós ár összege ne legyen nagyobb mint a termék bolti ára, mert a különbözet elvész. Akkor inkább kattints a megveszem mostra, ezt egyébként bármikor megteheted és akkor a bolti áron megvásárolhatod a cuccost. -
stpete #808 de ez igazából nem is érdekes!
A lényeg, hogy mindig te legyél az utolsó aki megtesz egy licitet, így hát ha más nem licitál rád mielőtt eléri a nullát a számláló a termék a tied. Na persze csak ésszel, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kezdetektől mindig te akarjál lenni az első, mert akkor igen kicsi az esély, hogy olcsón elvidd a terméket bár volt rá már néhány példa. -
stpete #807 Csak annyit jelent, hogy az aukciós ár ahhoz, hogy elérje adott esetben az 1520 Ft-os árat egyéb licitálók összesen 190 szer licitáltak rá és mivel minden licit 100 Ft-ba kerül valakinek így jön ki a 19000 ft-os ráfordítás.