Yoodli

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

atonika : Ezzel egyet értek, sajnos én úgy látom a legmagasabb árakat veszi figyelembe yoodli.Telefonoknál is jól lehet látni.SONY ERICSSON mobiltelefon (W395)is 35000ft bolti árat írták, pedig akció nélkül a bolti ár dominósan 22ezer és kétezer lebeszélhetõ, és két év garíval.És ez kis tétel.
A SHARP LED TV-nél ugyanez az arány 375ezer, kontra 250ezer Ft.
Ha valaki már belebukott 100ezret, még akkor is olcsóbb otthagyni, és máshol megvenni.
hatosfogat: Ez szép volt,de ezt te nyomtad gondolom,gratula. puntogo
kalap008: nem értek a joghoz (ezért is másoltam be máshonnan). De én már megszoktam, hogy ha van egy törvény ami logikailag értelmezem, attól függetlenül a jogalkotók addig csavarják mire nekik lesz igazuk. A saját bõrömön tapasztaltam meg, szóval kicsit szkeptikus vagyok már a jog értelmezésében 😊

lehet, hogy tényleg nem csak olyan sokat a Yoodli?

antiyoodli: az értelmezés a jog alkalmazóinak , vagy rosszabb esetben a biróságoknak a feladata, de az általad 817 alatt kimásolt jogszabályrészlet annyiban szerintem nem illik erre a tevékenységre, hogy itt a "nyeremény" nem szerencse, hanem pénz kérdése az viszi aki tovább birja) tétfizetés viszont azért nincs , mert a betett tétek elhatározás szerint levásárolhatók azok számára, akik nem kapják meg az aukció alatt kialakult áron a terméket, szerintem, a yoodlin creditet pedig nem bocsátanak aukcióra, csak valahonnan beszerzett müszaki cikket, azt meg akár igy is eladhatják
Beszéltünk már korábban a termékek árképzésérõl, pro- és kontra érvekkel is. Nos, ennek a mostani Samsung UE32C4000-es LED TV-nek a 215 ezres ára már tényleg a vicc kategóriába esik. A neten számtalan helyen megvehetõ, teljes körû hazai gyártói garanciával 150 körül. De úgy esett, hogy épp ma délután voltam az egyik helyi mûszaki boltban, ahol éppen egy ilyent láttam 170-ért, ingyen házhozszállítással, és a garancia idõ alatt ingyenes el- és visszaszállítással (természetesen ez is hazai teljes garanciás). 215-ért már BluRay lejátszót és egy rakat filmet is adnak hozzá. <#nyes>

Szerintem az a bolond, aki egy ilyenre elkezd licitálni. Kivéve akkor, ha tényleg biztos benne, hogy olcsón el tudja vinni. Mert megvenni õrültség.
Most értem haza, és lezárult a videokamera licit. Pedig most ez az egyik dolog, ami - ha olcsón van - kéne. Na, mindegy, a legközelebbire, ha gépközelben leszek, rámegyek.
jelenleg aki meg is felel a törvénynek, országosan kb 3-4 hely. további információkat itt találsz:
http://www.pokerszovetseg.hu/news.php

"2010.05.01-tõl a hatóságok azon személyeket, akiket privát lakáson, nyilvános helyen, póker játékon kapnak rajta elsõ alkalommal 60000.-Ft késõbb akár több százezres vagy akár milliós büntetésben részesíthetik. A házigazdát amennyiben bizonyítható a folytatólagos elkövetés (már 2-3 alkalom) akár 2 év börtönnel is büntetheti."

Ez érdekes, mert elég sok póker verseny is van nálunk. Akkor azok is mind illegálisak?
Kalap008: http://www.antilicit.com/tag/szerencsejatek/

amúgy a jogszabály (ezt is csak egy oldalon találtam szóval nem értek a
joghoz). természetesen az utolsó mondatba lehet belekötni, de ez már az ügyvédek feladata...

Idézet az 1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezésérõl
1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékû nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomó részt a véletlentõl függ.

kalap008: sajnos a jog nem mindig logikus (ebben az esetben sem). Valóban az engedmény mértéke "szerencse" kérdése (nyilván nem teljesen), ettõl fogva ez szerencsejáték. kb ugyanaz a helyzet mint a pókerral, hiába van több országban mint sport, itthon ez kizárólag tiltott szerencsejáték.

remélhetõleg a yoodlinak jó ügyvédei vannak, és megoldják.

Ááá, lol, Puntogo, azt hiszem én is elkövettem egy hasonló hibát mint te. <#falbav> Öcsém tegnap este megkért, hogy nyolctól figyeljem egy órát a monitor licitet, mert elindított rá egy autot. Én meg ügyes akartam lenni, és gondoltam leveszem az autot amíg többen is licitálnak, aztán ha egy marad visszarakom. De elb*****tam... Azt hiszem elírtam a licit felsõ határt, mert nem aktivizálódott az autom, én meg szépen végignéztem ahogy lejár a licit. Mit fogok én ezért kapni... <#gun>

No nem baj, szerencsére alig 1-2 ezer ment rá. Öcsém meg csak ne szóljon semmit, így is maradt egy v*l*g kreditje a playstationonbõl. 😉
Gyanús nekem is ez (és végsõsoron ez teszi korrektebbé ezt az oldalt), hogy így már nem szerencsejáték, igazából az árengedményért versenyzel, ha már 100 Ft-ot ellicitáltál valamire, akkor annyival olcsóbban megveheted. Kivétel az utalványok, lehet, hogy azokkal kell majd kezdeni valamit (legrosszabb esetben levenni a kínálatról).
mármint a yoodli😊
rolicsaba:melyik ez az oldal?

a megveszem gombbal + azzal hogy még 72 óráig megveheted az adott terméket, vagy bármi mást ha jól olvastam az ÁSZF-t nincs tétrakás, nem a szerencse befolyásolja hogy hozzájutsz-e az aukció tárgyához, és nem szerencsejátékba sorolt tevékenység, de szerintem megoldják
Sziasztok!
Na és mit szóltok ahhoz, hogy egyik hasonló Magyar licitálós oldal fel van függesztve mert az APEH vizsgálódik náluk, mivel azt állítják hogy szerencsejátéknak minõsül az ilyen oldal müködtetése ! Na akkor hamarosan eljön a Yoodli ideje is.
Hmm, ez az Andromeda nevû játékos elképesztõ. Szinte nincs olyan termék amire ne licitálna. Igazi fanatikus.
Még egy fontos dolog: Van egy számláló a licitek alatt az mutatja, hogy jelenleg mennyi pénzt tettél bele az adott aukcióba. Alatta van a most megveszem gomb is. Ha már nagyon a végét járod (sok licitet tettél meg), azt is érdemes figyelni, hogy ez az összeg meg az aukciós ár összege ne legyen nagyobb mint a termék bolti ára, mert a különbözet elvész. Akkor inkább kattints a megveszem mostra, ezt egyébként bármikor megteheted és akkor a bolti áron megvásárolhatod a cuccost.
de ez igazából nem is érdekes!
A lényeg, hogy mindig te legyél az utolsó aki megtesz egy licitet, így hát ha más nem licitál rád mielõtt eléri a nullát a számláló a termék a tied. Na persze csak ésszel, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kezdetektõl mindig te akarjál lenni az elsõ, mert akkor igen kicsi az esély, hogy olcsón elvidd a terméket bár volt rá már néhány példa.
Csak annyit jelent, hogy az aukciós ár ahhoz, hogy elérje adott esetben az 1520 Ft-os árat egyéb licitálók összesen 190 szer licitáltak rá és mivel minden licit 100 Ft-ba kerül valakinek így jön ki a 19000 ft-os ráfordítás.
" Egy dolgot ne felejtsél el, jelen esetben erre a termékre 19 ezer forint értékben tettek meg emberek (minden megtett licit 8 Ft-ot emel az aukciós áron) "

akkor pontosan ez mit is jelent számomra?😊 Bocsi még kezdõ vagyok!
Igen jól látod, ez esetben 1520Ft+ szállítási költség.
Egy dolgot ne felejtsél el, jelen esetben erre a termékre 19 ezer forint értékben tettek meg emberek (minden megtett licit 8 Ft-ot emel az aukciós áron)
Amikor ez van kiírva hogy:

1 520 Ft
Megtakarítás : 33 479 Ft
Lezárul: Ma, 15:10:21
00:00:07
Nyerésre áll:
bizyisada

Akkor a fent lévõ összeget kell kifizetni + a szállítást ügye?
Hát ez jó kérdés, errõl vitatkozunk itt néhányan.
Nem átverés az biztos. Én is nyertem pár dolgot, de nem állíthatom teljes bizonyossággal, hogy nincs néha benne egy kis ördög aki próbál ellened játszani amikor te vagy a nyerõ....
Köszi! Elkezdtem olvasgatni itt a Fóromut elölrõl, de akkor ez az egész nem átverés?
Szia funkenman!
Ha jót akarsz magadnak rögtön el is felejted 😊
Minden le van írva a Yoodli honlapján az aszf-ben.
Gyakorlatilag nem kell, hozzá más csak sok pénz vagy sok szerencse..
Krediteket vásárolsz elõre, azokkal lehet licitálni, minden egyes licit 1 kredit mínusz, vagyis 100 HUF. Amikor a visszaszámlálás eléri a 0-át és a te felhasználóneved szerepel a jelenleg nyerõ alatt, akkor lehet gratulálni neked, mert valószínûleg tied a temék (ha csak nem valami fránya rendszerhiba miatt elveszik). Azután futár viszi ki a cuccost úgy 1-2 héten belül. röviden ennyi! Üdv a csapatban!
Sziasztok! Én most látam csak ezt az oldalt, ez a Yoodli-t, valaki el tudná nekem mondani, hogy ez hogyan mûködik? Odáig eljutottam h kreditet kell h licitálhassak, de a többi dolgot valaki el tudná nekem mondani? Meghívnám egy sörre 😊
hatosfogat: én is gratulálok egész jól nyomja a kölyök.
Én sem panaszkodhatom, kevés dologra szoktam licitálni és általában el is viszem így vagy úgy, de azért érdekes, hogy én olyan jól meg tudom választani a "rekord" lezárt aukciós árakat, hogy azt már tanítani lehetne 😊. Valahogy nekem nem sikerül ára alatt elhozni termékeket, ez alóla csak a HP volt kivétel. A fényképezõt is majdnem teliáron licitáltam el. Na sebaj, talán majd máskor.

puntogo: nekem azért az a rotschild gyanús volt, szerintem sokkal több zsetont tolt bele mint amennyit a végén kihozott a gép. Tegnap 14:00 tõl szinte végig auton volt azelõtt is láttam már auton és klikk -en is.
bocs, válasz hatosfogatnak...
<#nevetes1>
Meg is lepõdtem hogy kiszálltál, ugyanis nem úgy ismerlek.
Tegnap jó nagy bakit csináltam, tanuljatok belõle. Este be szálltam 750 kredittel, ez pont elég lett volna ha telibe kell megvennem, és a maximumot 41000-rõl nem állítottam át és mire felkeltem lezárult, na ezt megszívtam egy kis buktával.
reméltem is. 😊
Semmi gond, poénnak fogtam fel. 😊
Bocsánat, mint írtam is, újszülöttet köszöntöttünk, és kicsit el is szálltunk. 😊
Aztán én is megkerestem, és úgy gondoltam, te is meg fogod találni. Szóval, még egyszer bocs'.
Puntogo: Kösz, az unokaöcsém volt, már egy ideje mindig õ licitál. Beláttam, hogy neki jobban megy. 😉 Persze nem mindig, a Samsung hifinél például nem ment igazán. 😊

De ez benne volt, mert elég problémás jó idõben beszállni, ha mindenképpen kell a termék. Sokkal könnyebb, ha rálegyinthesz arra ha valaki netán leütné. De nekem kellett a hifi is meg az Xbox is, mert egyikbõl sem lesz a közeljövõben másik. Fõleg az xbox kellett, mert jön az ajándékozás dátuma, és már nincs idõ megvárni a következõt. Így megvan hála istennek a két ajándék. Majd még egy PS3-at próbálok licitálni valamikor, de az ráér. Az csak arra kell majd, hogy nálam is tudjanak mivel játszani ha itt vannak, mert a mostani PS2 már nagyon recseg-ropog.

Egyébként a licit érdekes volt, zömében khm... Rena ne figyelj ide... szóval azok ellen a "klikklicitesek" ellen licitáltam, ami elég meglepõ volt ilyen relative magas árnál... Úgy látszik bõvült az algoritmus repertoárja. 😊
hatosfogat:
Nem tudom ki licitált ma a xboxra de ügyes volt, néztem és azt hittem túl korán száltatok be. De jól sült el, gratulálok.
Jaj de vicces. 😊 A postafiókomat nem találtam, de már megvan. 😉
Úgy, hogy rájuk kattintasz. 😊
Hogy lehet a privát üzeneteket újranézni?
Köszi, szoktam nézni, bár ebay-en, vaterán én inkább eladok, mint veszek. Most gyorsan nyertem nagyot élõben, úgyhogy inkább kivárok. 😊 Lesz még licit telefonra, elraktam a zsetonokat.
10S: Részvétem. Ezek a 35 ezer alatti licitek furcsák, néha egész sokáig elhúzzák, néha pikk-pakk lezárulnak. Azért nincs minden veszve, nézz körül a vateran, hardverapro-n, arrafelé gyakran van jó áron mindenféle telefon. ... Na, néztem is egyet például: Ez itt másfél év garanciával, újszerû állapotban 17-ért elvihetõ.

Egyébként szerintem is jó ötlet, ha több az olcsóbb termék, mert szélesebb réteg jut licitálási lehetõséghez. Csak ne az értékesebb termékek rovására, hanem azok mellé. 😊

1. ELmentem haveromhoz gyermekszületést ünnepelni, lemaradtam a telefon licitjérõl. 😞 Pedig a lányomnak nagyon kellett volna. Na, majd legközelebb...
781. Yoodli-s ember: Az olcsóbb termékekre is érdemes licitálni, bár ez attól függ, ki a célközönség. A magamfajta kiskeresetû emberek sokkal inkább bemennek egy 50.000 alatti termék licitjére, mert azt inkább meg tudják venni telibe, mint egy nagyobb cuccot, amire akár nincs is szükségük. Szóval, szerintem sok kicsi sokra megy, vagy ki a kicsit... - bár ez csak az én véleményem.
Fûnyíró is jó ötlet, de én a szám. tech. kiegészítõket sem írnám le (videokártya, hálózati tároló stb).
Ezek jó ötletek!

Yoodli.hu: Én most csak annyit tennék hozzá, hogy jó lenne, ha a termékek melletti információkat inkább az információ értékük alapján állítanátok össze. Hogy egy példát mondjak, a legtöbb telefon mellé részletesen be van másolva egy csomó tenchikai adat, amit bárki bárhol meg tud nézni, viszont a termékhez járó garanciális feltételek nem. Mert van amire 2 év, van amire 1 év a garancia például. A most futó óráról pedig nincs más, mint egy x számjegyû számsor. Kerestem a gyártó oldalán a számsor alapján, de sehol semmi. Pedig nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagból készült, automata vagy kvarc, milyen üvegje van, stb. És pl., hogy mûködik a garancia ennél? A Samsungnál nem érdekes, ott tudjuk, hogy van szervízhálózat, de egy ilyen, nálunk viszonylag ismeretlen óramárkánál fontos lenne. Aztán jó lenne, ha biztos lenne a licitált termék színe. Gondolom már raktáron van a termék, így nincs akadálya, hogy legalább a nyertes a kiírt színben kapja meg a terméket.

De mondok még ilyent. Például a játékkonzoloknál fontos információ, hogy milyen verziójú szoftverrel van ellátva. Nyertem már PSP-t, de elég "sötétben tapogatózós" módon, mert árban 20%-ot jelent ha ilyen vagy ha olyan verziójú a szoftvere. Készülök még konzolra licitálni, és ugyanez a problémám. (Persze ez utóbbi lehet, hogy csak az én problémám, mert nekem "ki van adva", hogy milyen verzióval vegyem. 😊 😊)
Yoodli.hu : Én személy szerint örülök hogy írtok ide is.Itt a nyár,szerintem a yoodlizók között vannak kertes ház vagy nyaraló tulajdonosok. Ötleteim a következõk : benzines fûnyíró,kerti bútor szett, hintaágy, benzines kasza, akkor fürdõszobai zuhanykabin gõzõs kb:250-350-ezer közötti, tankolási shell, vagy MOL utalványok 50-60-ezres értékben. Tévét nem is mondom mert azért állandó csúcsforgalom van..Hp asztali gépre is volt érdeklõdés ahogy láttam. Házimozi sem száradt még rátok.Villany és gáz tûzhely, és jön a meleg klíma 80-150 négyzetméterig. Most hirtelen ennyi, ami eszembe jutott. Üdv: puntogo= ramszesz
YoodliHu
#771: számtech "alkatrészeket" vagy 30000Ft-nál olcsóbb termékeket nem szívesen rakunk ki, mivel azok olyan olcsók, hogy nem érdemes rájuk licitálni (egy 30000Ft-s terméknél igen kicsi az összeg amit meglehet takarítani), egyszerûen bemegy az ember Tesco-ba és megveszi.
Egyébként nyugodtan írhattok termékeket, hogy miket szeretnétek látni az oldalon, ha betudjuk szerezni, akkor beszerezzük õket. Volt már pár ilyen kívánságlistás termék az oldalunkon (laptopok, TV-k, stb.), de volt olyan is amit nem tudtunk kirakni (DJ cuccok, ruházati termékek).
#741: elküldenéd majd a [email protected] címre is a statisztikát? Érdekel minket is, mindenbõl lehet tanulni valamit az embernek... :-)
#749: ha lesz klub, akkor tudunk nagy felbontású logot küldeni, hogy pólót, bögrét, stb. tudjatok csinálni a klubtagoknak.

hatosfogat: éppen te kértél tõlem magyarázatot a mindig kis téttel játszókra. De mindegy, lehet, hogy nem is úgy van. A bizonyításos hozzászólásomat is valaki írására írtam válaszként -nincs idõm kikeresni kiére-. 😊 hagyjuk...
Snapszerezni nagyon szeretek én is, mami tanított meg, mára már nincs a családban olyan, aki meg tudna verni. 😄
10S: Visszatérve a yoodlihoz. Abban szerintem is igazad van, hogy jó esélyek csak nagyobb összeggel való játéknál vannak. Persze attól függ, hogy mi a cél a játékkal. Ha az adott termék amúgy is kell, akkor egyszerûbb a dolog, mert az ember úgyis rászánja a pénzt. Ezért "csak" annyi a feladat, hogy lehetõleg jó idõben szállj be. Ha bejön jó, ha nem jön akkor legfeljebb némileg drágábban vetted meg. Ha olyasmire is akarsz licitálni ami amúgy nem kellene, akkor kockázatosabb, de szerintem ott is az az eredményes, ha hagysz magadnak egy alap összeget amit felteszel, hogy kiderüljön érdemes-e menni érte. Ha nem akkor nem, ha igen, akkor viszont rá kell tenni a nagyobb pénzt, különben ugorhat jópár tízezres. Ennél már az is jobb, ha megveszed.

Persze ez a dolog egyszerû része, a nehéz a jó idõpontot megtalálni, és azt, hogy érdemes-e tovább licitálni, vagy inkább hagyni. Ebben sok a lutri.
Na, én is koleszos voltam gimiben. 😛
És ha hozzáteszem hogy Vajda Pali (volt fópolg, h.)évfolyamtársam volt a BME-n, akkor elárultam, hogy ez a koleszos sztori sajnos nem tegnap volt.