Yoodli

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán a két összeg között nem volt igazi licit, tehát reklamálni sem nagyon fog senki.
Csak egy feltételezés: Gondolom úgy, hogy nem oszt-nem szoroz, akkor meg miért szerepeljen 72400 Ft licitbevétel, ha lehet 49600 Ft is. 😊
Vagy rendszerhiba.
Sosem tudjuk meg.
Nem is a termék ára a lényeg, hanem hogy az 5792Ft záró licitárból hogyan lett 3968Ft
Szerintem a Kika esetében mindegy a termék ára. 😊
A 3 levonást pedig utólag visszaadják. Mondjuk akkor kínos tud lenni, ha valakinek menetközben emiatt elfogy a kreditje, és amíg utánatölt, valaki leüti.
Üdv mindenkinek !
És ehhez mit szóltok :
Elõször ezt látom :

Aztán késõbb ráfrissítve ezt :

Most akkor mennyi is a termék ára ??
(bocs, kissé le kellett kicsinyítenem, hogy beférjek a 20kB-ba)

Én is úgy látom, a "szoftverhibák" csak szaporodnak...

viszont mindig okoznak meglepetést (és témát) 😊

- azért a 3 kredit levonása már tényleg durva, még akkor is ha ezzel nyert -
Tripla vagy semmi!
Hehe, most éppen hármasával von a gyorsabb szoftver.
😛
Úgy látom a light-osabb kérdésekre még csak-csak érkezik válasz, úgyanígy kellene a kényesebbekre is.
Aki a licitet megnyerte minden esetben elõnyt élvez a plusz vásárlásokkal szemben.

Puntogo, az automata licitáló dupla levonása problémájáról tudunk, bár nagyon ritkán fordult elõ, és ha valakinél ilyen van, ott természetesen utólag is intézkedünk. Mindemellett a hiba okát keresik a fejlesztõk, és remélhetõleg 1-2 napon belül megoldódik, mert tudjuk melyik frissítésnél került bele.

A bejelentkezés reméljük már mindenkinél hibátlanul mûködik, és a gyorsabb mûködést is lassan látni fogjátok, ami egyébként több, eddigi dologra is megoldást fog jelenteni.

Ilyent programhiba nem okoz. 😊 Egyértelmûen levették ezt az opciót, nem csak ennél a terméknél, hanem jópár másik értékesebb terméknél is. Ahhoz képest, hogy a yoodli éppen azzal hirdeti magát különbözõnek a többinél, hogy meg is vásárolhatod a terméket, ez elég szomorú dolog. Öt napja futó, éppen licit alatt álló terméknél meg már több, mint szomorú...

(Az nem lehet indok, hogy félnek, hogy nem tudják beszerezni, mert ez a TV éppenséggel idei modell, akármennyit lehet rendelni belõle szükség esetén.)
T. Yoodli
Az is átállási anomália hogy egy több napja futó élõ aukciónl az utolsó napra eltûnik a megveszem gomb, ami még az éjjel is kinnt volt a most futó Samsung 100cm 100Hz FULL HD LCD TV-nél. Mert szándékosan nem lenne fair play aukció közben megváltoztatni a feltételeket.
Yoodli-man! Ezt írod:

"Valamint amikor elindul egy aukció, akkor már elõtte megrendeljük az aukciós árut, de a Megvásárolom opcióval sokszor további 2-3-dbra érkezik rendelés, viszont az országban esetleg csak az az 1 tétel van, amit aukcióra bocsátottunk."

Ilyenkor ki kapja meg az aukció elindításakor már nálatok lévõ cuccot és kinek kell megvárnia a következõ konténert? Aki liciten nyerte, azé az elsõbbség, vagy esetleg véletlenszerû a dolog?
Kedves Nagy Testvér! Mindenki nevében írhatom köszönjük a tájékoztatást.Ez megint, félreértések elkerülését elõzte meg.Ezért tartjuk fontosnak a gyors válaszokat. Remélem azt is olvastátok tegnap hogy jártam. Erre írtam is nektek, és várom a választ. Üdvözlettel:: ramszesz.
Szerintem írj nekik, vissza fogják adni az így elvesztett krediteket. Ilyen téren szerintem korrektek.
Kedves Yoodlisok!

Tegnap egy komoly technikai átállást végeztünk el a rendszeren (plusz gépeket helyeztünk üzembe) az oldal gyorsabb, még stabilabb elérhetõségének érdekében. Mivel az u.n. DNS server átállás eltarthat (a Internet szolgáltatótól függõen) 1-2 napig is, az átmeneti idõszakban egy kis türelmet kérünk, ha esetleg csak többedik próbálkozásra sikerül bejelentkezni. Az átállás után várhatóan egy gyorsabb elérésû oldalt vehettek birtokba.

Köszönjük megértéseteket,

Yoodli Kft

hatosfogat. Azt hiszem az ördögöt festetted a falra. Nagy nehezen bejelentkeztem, még el is kezdtem a licitet a laptopra rutinból.Megy a licitem, gondoltam megnézem mennyi ment bele, de hiányzik a kocka, sõt akkor veszem észre a megveszem gomb is.Persze kilépek mert akkor pihentetek, a megveszem gomb hiánya miatt.Gondoltam megnézem addig a többi tétel,hogy onnan is eltûntek-e a piros gombok vagy sem.Van ahol megvan van ahol nincs.Na mindegy vissza megyek a laptopra. Nézem figyelek hogy ha lejár valamelyiknek az automatája vissza szállok.Így is volt barna555-nek lejárt az automatája 3-2 klikkelnék, erre azt írja ki nekem bejelentkezni.Míg nézelõdtem addig ki léptetett a rendszerbõl.És így végig néztem hogy az orrom elõtt lezárult a samsung laptop. Én nem tudom mit csináltak ma az oldallal, de az biztos ami eddig hibátlanul vagy jól üzemelt, most már az sem hibátlan, ellet egyszerûen szarva. p.
Közben kiderült, hogy a bejelentkezési problémám általános, nem csak egy böngészõre igaz. Akármelyiket próbálom, mindegyikben csak többszöri próbálkozásre enged be. Háát, amit kéne nem sikerült javítani, helyébe viszont jött újabb...

Remélem, ha már egyszer be van az ember jelentkezve, akkor licit közben nem fog kidobni...
... nem oldották meg.
Szia hatosfogat! Most akartam belépni és mondhatnám azt, hogy majd nem ugyan ez volt, de 4 próbára sikerült. P.
Ma kaptam választ a levelemre, azt mondják, az egyik nyereményemre várnom kell, mert a beszállítónál sincs, a másikat viszont még a héten megkapom. Bizakodjunk. 😉

Történt viszont ma egy furcsa eset. Beléptem a yoodlira, és nem engedett bejelentkezni. Kevertem kavartam mert nem értettem a dolgot, és kiderült, hogy azzal a böngészõvel amivel a yoodlit használom, nem enged belépni. Ez egy "házi" lekönnyített explorer, ezt használjuk itt a cégnél IE helyett/mellett. Direkt azért használtam ezt, mert a normál IE-vel a yoodli számlálói rendesen lefogták a gépet, plusz a klikkelés is biztosabb vele, nincs késlekedés, stb. Nos, úgy néz ki valamit "fejlesztettek" a szoftveren, mert mostantól nem megy, használhatom licitre a "nagy" IE-t, vagy a Firefoxot... Végülis nem nagy ügy, de kicsit bosszantó. Remélem hogy nem csak ezt "fejlesztették", hanem megoldották a dupla kreditlevonás hibát is...
Szia. Ez megnyugtató.
Hello!
Én tegnap délelõtt kaptam meg két terméket. Elcsúszott a 15 napos határidõ, de említettem korábban, hogy az én hibám is közrejátszott benne.
Nem, bár esetemben még belül vagyunk a 15 munkanapon. Mindenesetre lementettem az ÁSZF-et, és a profilom adatait, ha valami gubanc lenne késõbb.
Megint bekavart valami, a lezárt aucióknál giveittome-t írja gyõztesnek. Ugyanaz a hiba ami már többször is elõfordult.

Van itt aki a napokban kapta meg a nyereményét? Írtam a supportnak a késésben levõ nyereményem miatt és még csak válaszra sem méltattak... A lenti félhivatalos magyarázatot elfogadnám, ha egy valakinek egy termékérõl lenne szó. De akárkit kérdeztem az általam ismert licitálók közül, egy ideje senki nem kap semmit...
Na, a varrógépet ügyesen, 0 kreditért vitték el, egész olcsón. 😊
Kedves Puntogo!
Persze-persze, én tudom, mire gondolsz, szerintem is fszság, csak mondtam, hogy eleve rosszul van kitalálva az automata-licit.
Reméljük, hamarosan megoldódik a probléma.
Szia Nzoltan02! Én értem amit te mondasz, de egy régebbi licitemnél vissza néztem és ahol a licitáló neve automatán egymás után kétszer írja ki ugyan azt a nevet, két kreditet is von le. Remélem érthetõen írtam le.Kis tételnél nem nagy gond, de akár ezen is múlhat a nyereményed.
Hello Ramszesz!
Szerintem amugy az is para, hogy 00:02-nél ha mondjuk egyszerre ketten tolják automatában, akkor egyszerre 2 embertöl vonnak le kreditet. Miért nem lehet úgy, hogy mindig csak a másikra licitál rá :02-nél automatikusan a következõ "körben"?
Érted, mire gondolok?
Nameg, ha emellett még duplán is von le, akkor az úgy már tényleg nem fair.
Kedves (nagy testvér) yoodli! Én az elõttem szolokkal egyet értek,annyit tennék hozzá hogy a kommunikáció nagyon rossz azaz nehézkes veletek.Itt már többször is elhangzott hogy nem válaszoltok, fittyet hányva a mindennapos játékosok észrevételeire reklamációkra.Azt hiszem itt a fórumon többen is be bizonyítottuk a + hozzá-állásunkat felétek.Én még mindig azt kérdezném, miért vontok dupla kreditet licit közben?? de ezt már itt kérdeztem és nem kaptam választ. ramszesz
NZoltan02: Persze, de én arra gondoltam, hogy ha igaz lenne a belinkelt statisztika, akkor az azt jelentené, hogy valódi látogató nincs is.
Kedves Yoodli!
Köszi a kimerítõ magyarázatot, ez így korrekt, csak már kezdtem parázni.
Egyébként én is hibás voltam, mert kiderült, hogy korábban már kerestek telefonon, csak nem értek el.

Kedves hatodfogat!
A fantom usereknek szimplán annyi értelme lenne, hogy céges pénzbõl mondjuk 200 ezerért vesznek krediteket, a pénz MÁR visszakerült a cégbe, és a 200e-t pedig szépen beletolja egy aukcióba amivel tovább tartja "életben" az aukciót, ami a userek által kidobált kreditek miatt jó. Pl most a dolce gusto kávéfõzõn 100e fölött kerestek, de 33000-be kerül.
De pontosan emiatt nincs szükségük fantomokra, így is szakitanak eleget. Szerintem sincs kamu a cégben, csak azért mondtam, mert én biztos így csinálnám, ha ilyen cégem lenne. 😄
Yoodli, kösz a grafikont, de felesleges bizonytani bármit is. Nyilvánvaló, hogy azok a belinkelt analitikák hibásak. Azért az már az összeesküvés elméletek közül is díjnyertes lenne, amelyik azt feltételezi, hogy fantom userekkel mûködik az egész site. 😊 (Akkor kitõl szedné be a pénzt, mi értelme lenne? 😊)

A szállítással kapcsolatban remélem tényleg csak ennyi a gond. Az lenne a javaslatom, hogy ilyenkor a yoodli automatikusan értesítse a nyerteseket a késedelemrõl. Ez megnyugtatólag hatna, és tényleg csak szándék kérdése. A napi 4-5 nyertes nem egy akkora szám, amit napi pár perc idõ rászánásával ne lehetne akár egyenként értesíteni, ha késik az árú.
Még mielõtt valaki kitalálná, hogy igazából ezek a teljesen használhatatlan "távolról okosatmondó" alkalmazásokból kitalálná, hogy nincsenek is userek az oldalon, bemásolnám a elmúlt 4 hét adatát a Google analitika alapján ...

Bár a képfeltöltés csak 20kb-ot engedélyez, így nem jól jó a kép, de azt elárulom, hogy a fenti vonalzó az 5000-et jelzi..

Kedves Nzoltan2, sajnos 1-2 esetben elõfordul, hogy mi ugyan az árut megrendeljük idõben a nagykereskedõtõl, de õ ennek ellenére nem tud szállítani. Valamint amikor elindul egy aukció, akkor már elõtte megrendeljük az aukciós árut, de a Megvásárolom opcióval sokszor további 2-3-dbra érkezik rendelés, viszont az országban esetleg csak az az 1 tétel van, amit aukcióra bocsátottunk. Ilyenkor a további darabok miatt újabb konténert kell bevárni, ami nem feltétlen néhány nap 😞 Türelmet kérünk ilyen esetekben, nem rajunk múlik...

Én múlt héten kaptam egy nyereményt, de nekem is van olyan amivel már hetek óta késnek...
Hali!
Csak nekem nem szállít a yoodli egy hónapja?
Akárhány e-mail-t írok, bsznak szállítani, csak igérgetnek.
Remélem nincs semmi para a céggel.......
Hát nem tudom megnéztem nagyobb oldalakat ott hihetõ számok voltak
http://pagerank.whysoft.hu/yoodli.hu
szerintem ez sem pontos de a tied bizti nem, ez csak kiragadott napokat tartalmaz én mást nem találtam
ezt muszáj belinkelnem
http://bizinformation.org/hu/www.yoodli.hu
Bocs csak érdekesnek találtam hogy már volt tõbb hasonló oldal a SZF bezáratta mert illegális szerintük közbe pedig megy vagy 8-10 a yoodli-hoz hasonló oldal és nyílnak az újabbak. Van egy új oldal ahol Euroban kell licitálni.
Ti licitálnátok euróban? Én biztos nem.
egyetértek hatosfogattal

kedves Leves, ehhez nekünk mi közünk is van?
Kedves leves82. Az APEH állásfoglalásairól annyit, hogy kereskedelmi-informatikai témában kértünk állásfoglalást, és ahány régió, annyiféle, egymásnak ellentmondó állásfoglalást kaptunk... (A röhej az egészben, hogy az APEH állásfoglalások tulajdonképpen kötelezõek az APEH-re nézve, ezért az adott témában lényegében bármit csinálhattunk volna, mert bármire lett volna lobogtatható papírunk.)

Ebben a témában - precedens nélküli helyzetrõl lévén szó - valószínûleg meg kell várnunk egy próbapert, ami majd helyreteszi ezt a dolgot. Addig azon múlik egyes oldalak mûködése, hogy az APEH éppen kire száll rá, és az akire rászáll, mennyire biztos a saját törvényességében. Akinek inába száll a bátorsága az leáll, aki nem, az fogja valószínûleg végigvinni a próbapert. Szerintem nem lesz könnyû dolga az APEH-nek erre ráhúzni a véletlen faktort. (Az érvelésük kb. olyan szintû, ami alapján egy sima, limitált darabszámú bolti árengedményes akció is a véletlenen múlik, hiszen függ attól, hogy ki mikor szabad, foglaltak-e a telefonvonalak, milyen sûrû a közlekedés, stb. 😊)

De azt továbbra sem értem, hogy mindehhez nekünk mi közünk van. Ez nem egy jogászfórum, a törvényességi kérdéseket intézzék el a felek egymás között.
Kedves puntogo a bexa oldalán a hireknél ez szerepel:Tisztelt Felhasználóink!

Az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Fõosztálya cégünkkel szemben eljárást indított az oldalunkon elérhetõ két aukció típussal
- hagyományos aukció (0 Ft-ról indul, a licitlépcsõ 8 Ft)
- licitáljon lefelé aukció (bolti árról indul, a licitlépcsõ -50 Ft)
kapcsolatban.
Céljuk annak eldöntése, hogy a meghirdetett aukciók a szerencsejátékok kategóriájába esnek-e, mely esetben engedély nélküli szerencsejátéknak minõsülhetnek.

Cégünk álláspontja szerint - hasonlóan más aukciós webportálokhoz - egyik aukció típus sem minõsül szerencsejátéknak:
"Idézet az 1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezésérõl 1. § (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékû nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomó részt a véletlentõl függ.

Mivel a Bexa.hu aukciós webportálon az aukciók megnyerésének semmilyen módon sincs köze a véletlenhez, az csak és kizárólag a vevõk cselekedetein és döntésein múlik, ezért nem minõsül szerencsejátéknak."

Bár hivatalos választ, végzést vagy állásfoglalást még nem kaptunk a fent említett aukciótípusainkkal kapcsolatban az APEH Szerencsejáték Felügyelettõl, a honlapjukon az alábbi információk találhatók (a releváns részeket idézve):
"A hagyományos licitjáték esetében a licittárgy megvásárlásának jogát a licitálásra nyitva álló idõtartamon belül utoljára legnagyobb tétet tevõ licitáló, a fordított licitjáték esetében a legkisebb egyetlen licitet tevõ játékos nyeri meg."
illetve
"A licitjáték végeredményére számos tényezõ hat (hányan és mikor licitálnak, milyen számot tettek meg licitjükben, mennyire tõkeerõsek a licitálók), azonban ezen tényezõk mindegyike visszavezethetõ a véletlenre, így a nyerés vagy a vesztés mindkét típusú játék esetében túlnyomórészt a véletlenen múlik."
( forrás: www.szf.hu )

Így a fentebb általunk is idézett 1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezésérõl 1. § (1) pontja alapján a hivatalos válasz, végzés vagy állásfoglalás megérkeztéig a meghirdetett, még le nem zárult hagyományos aukcióinkat visszavonjuk.

ez nem áfa visszaigénylés
Kedves Leves! Csak még a szerencsejátékhoz ezt hozzá tenném, hogy ne járj téves úton." Egy aukció nyertesének személye nem a véletlenen, hanem a vevõk elszántságán múlik, ezért nem minõsül szerencsejátéknak! Az 1991. évi szerencsejátékról szóló XXXIV. törvény 1§. 1. bekezdése így határozza meg a szerencsejátékot: Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékû nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentõl függ". És én részemrõl, ezzel le is zártam a jógi fórumot.Üdv: puntogo
Kedves Leves új tagunk, stilusa alapján az általa emlegetet vmelyik két hatósághoz tartozik (írom ezt mint ügyeletes összesküvés elmélet gyártó), antiyoodlival egyetértek (sajnos tapasztalatból is ) amagyar hatóságoknak egyszerûbb a büntetés kiszabása , mint a gondolkodás jogszabályértelmezés, a felelõsség felvállalása, valamint általában fogalmuk sincs...
az hogy szerencsejáték e vagy sem azt majd a bíróság eldönti, egyébként ahogy puntogó írta már nem 1x, itt sem a véletlen nyerés, sem a tétrakás tényállása nem valósul meg, pl a betelefonálós játékoknál igen, de az meg legális??? angliában pl nem, de ez mo, sajnos, de mától rend van letelt a két hét, amit Viktor apánk ígért, úgyhogy örüljünk
Puntogo: Egyetértek azzal amit írtál.
Csak egy picit vissza térnék a jogi részekre. Párat telefonáltam, és a bexa nevû oldal azért nem üzemel, mert ÁFÁT igényelne vissza, és Apeh azt vizsgálja, ezt leves úrnak írnám, mert megint rémtörténetek kezdõdnek. Már régebben írtam a yoodli nem esik bele a szerencsejáték fogalmába, mivel megnyitod az oldalt és a kereset terméket kiválasztottad, rá nyomsz a (megveszem most) gombra és kész. Vásároltál egy terméket a web áruházukban. Yoodlinál szerintem, (de már ezt is le írtam) a licitálási lehetõség jelenti az AKCIÓT, amivel nap mint nap találkozunk boltokban.Mert ha licitálsz 10%-tól akár 90%-ig akciósan viheted el a terméket.Szerencse játékoknál bukód a pénzed, így van? Itt nem, mert a (kreditekért)megvásárolod a terméket vagy 100% áron vagy akciósan.Így vagy úgy de a pénzedért (kreditekért)megkapod a kiválasztott terméket.Hogy te melyik utat választod az a te döntésed.De talán HATOSFOGAT vagy 10S fejezte ki aggályát, mert hogy az utalványok akkor nem lesznek? Na igen az utalványra én sem tudom mi a helyzet mert ott nem tudod megvenni, nincs piros gombocska. Mondhatnám azt is, hogy ez egy be nem zárt kiskapu.De én úgy gondolom ezeket a problémákat majd a jogászaiknak kell megoldani és nem nekünk.Inkább örüljünk hogy van ez a lehetõség, mert ahogy elnézem, kevés az a vásárló köztünk aki (megveszem most) gombot akarja használni.Mindenki annak reményében kezd licitálni, hogy a bolti ár alatt megtudja vásárolni a kiszemelt árut.Persze vannak olyan esetek, hogy többen is leütik, a terméket, mint ahogy én is tetem már többször is, meg mások is tették. Szóval vitázhatnánk itt év végéig a jogi részekrõl de nem látom értelmét mert tudomásom szerint nem esik bele a szerencse játék kategóriába és itt már valaki mintha írta volna, nem tudhatod hány feje van a sárkánynak és mekkora tüzet tud okádni. Vásárolni kell,vagy teljes áron vagy licitálva,mindenkinek saját belátása szerint, Azt már tudjuk, hogy akadozva is de az áruk megérkeznek,számlát is küldenek, és még nyerni is lehet. Szerintem a lehetõséget addig kell kihasználni amíg adót. Sony PS3-hoz semmi közöm mert nem is arra licitáltam, megint össze csúsztak az oldalak. Én múltkor ugyan így jártam az asztali Acer gépnél, én voltam automatán és még is más nyerte meg. Persze másnap törölték, gondolom a sonyval is ezt teszik.Tegnap reggeli bosch h.robotot is eltüntették valamiért. Szerintem a yoodli hibákra figyeljünk és ne a jogi kérdésekre.Üdv::puntogo= ramszesz
hatosfogat: ennél a licitnél amit belinkeltél ez van a típusnál:
"Philips Senseo kávéfõzõ (HD7830/50)"

szóval tuti valami rendszerhiba, és nem a valós van kiírva.

lehet, hogy tényleg nem csak olyan sokat a Yoodli?

A másik alternatívát nem mondom...
A mai playstation licit meglepõen hamar lezárult. Van egy olyan sejtésem, hogy hibásan, mert a nyertesnek 0 licitált összeget ír ki. Volt már ilyen korábban, azt is visszavonták...