Yoodli

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kedves pintyesz! Yoodlinak megvannak a saját szabályai, a súgóban el tudod olvasni.Senki nem kérte hogy te külön szabályokat alkoss a yoodlinak.Ha ilyen feltételek mellet szeretnél licitálni meny vissza a tutilicitre, vagy csinálj magadnak egy licit oldalt és ott te szabod a feltételeket.Üdv:: Puntogo
Kedves pintyesz és pietrofika, tallonka és gateye! Meg ne sértõdjetek, de kik vagytok ti.Egyszer csak beírtok ide és semmit nem tudunk rólatok. Akik itt írnak azok ha nem is nagyon de egy picit bemutatkoznak mert itt így szokás. Akik ide írnak azok rendszeres yoodlizók és rendszeresen hozzá szolnak a fórumhoz.Én úgy gondolom ha már ide írjátok a véleményeteket pár szóban illene bemutatkoznotok. Üdvözlettel: Puntogo
Bocs, de ezeket komolyan gondolod? 😊
Hétköznap munkaidõben,jópár bank átutalásai szinte azonnal rámegy és megjelenik kreditként.

Az meg,hogy ha rendszerhiba miatt törölnek egy aukciót és visszaadják a krediteket,kész röhej...
Olyan mintha adok egy dobókockát és ha 1-5-ig gurítasz megverlek,ha 6-os gurítasz dobhatsz mégegyet XD (elõbb utóbb bebukod úgy is,ha "kicsiben" játszol)
Lehetne mondjuk szabályozni a kreditvásárlást pl.: csak banki átutalással lehessen fizetni. Azért mert az 1-2 munkanap. Így ki lehetne szûrni azokat az embereket akik "hû bazz még van 10 kreditem, gyorsan tolok még rá vagy 100-at, nehogymá' elveszítsem!" Bosszantó tud ám lenni. Lehetne például zárt liciteket is tartani, ahová mondjuk besorsolnak 10-50 embert.
Gondolom mindenki jobban örülne neki ha össze-vissza indulnának az árverések. Mondjuk random szerûen akár éjszaka is. Sokkal több "ügyfelet" szerezhetnének maguknak. Az a laptop meg picit erõs volt. 1 ember jól jár 50 rugó körül vele, viszont ha kiszámoljátok, akkor láthatjátok, hogy ezért a laptopért több mint 500 kilót kaszáltak. Olyan ez mint a szerencsejáték. Ha mákos vagy és kitartó, no meg van hozzá kellõ tõkéd -és feltételezzük, hogy nincsenek kamu userek akik tornásszák az árat "dolgozói" kreditbõl - akkor nyerhetsz. Ha meg porszem vagy, akkor meg azért fizetsz elõ idõnként, mert mi van, ha egyszer szerencséd lesz?!
Ha elfogynak a kreditei, muszáj lesz elengedni....
Egyébként én amondó vagyok, hogy meg is érdemli...
Ez a laptop licit igazi dollárárverés. Szerintem már van olyan, aki az eredeti árnál többet tett bele. Vajon el fogja engedni?
Én akárhogy nézem az egyenlegem, látszik hogy ugyanabban a másodbercben többször levont 2-3 kreditet 😞
Most valószínûleg nem leszek gépközelben 1-2 napig, remélem addig megoldódnak a problémák. 😊
Meg egy gondolatnyi megjegyzes ami a ketelkedo kedvueknek szol a licitalok valossagat illetoen. Ugyebar az AZSF szerint a yoodli nem licitalhat sajat termekeire (elvileg), nos kerdes, hogy ismeros (valos szemely!) adatait hasznalhatja-e "regisztraciora" es azok neveben "valaki" licitalhat-e egy termekre, termeszetesen meghalalasra kerul valamilyen formaban, eleg nagy licit eseten meg a termeket is megkaphatna az illeto "kedvezmenyesen", ugyebar ez nem mondana ellent az ASZf-nek, csak hangosan gondolkodtam .... :-))
"Tehat: >>> A felhasználók adott licitálás során egy alkalommal, legfeljebb a licit lezárulta utáni 72 órában jogosultak a normál árhoz képest az általuk megtett kreditek összegével csökkentett áron a licitált termék megvásárlására, !!!!! amennyiben !!!!! ez az adott termék vonatkozásában kijelzésre és engedélyezésre került. <<<<"

OK, ez így van, de itt olyan licitrõl volt szó, amelynek a leírásában egy ideig szerepelt a megvásárolhatóság, egy idõ után viszont nem.
Yoodli ASZF:

"III/7. A felhasználók adott licitálás során egy alkalommal, legfeljebb a licit lezárulta utáni 72 órában jogosultak a normál árhoz képest az általuk megtett kreditek összegével csökkentett áron a licitált termék megvásárlására, amennyiben ez az adott termék vonatkozásában kijelzésre és engedélyezésre került. A vásárlási folyamat során a felhasználónak lehetõsége van az adott termék megvásárlására az egyenlegén található kredit terhére is, amennyiben ezt a vásárláskor külön jelzi. A licitet megnyerõ felhasználó, ha a megnyert terméken kívül további példányt szeretne vásárolni ugyanazon termékbõl, akkor azt csak teljes áron vásárolhatja meg, vagy a fennmaradó kreditjei értékével csökkentett áron."

Tehat: >>> A felhasználók adott licitálás során egy alkalommal, legfeljebb a licit lezárulta utáni 72 órában jogosultak a normál árhoz képest az általuk megtett kreditek összegével csökkentett áron a licitált termék megvásárlására, !!!!! amennyiben !!!!! ez az adott termék vonatkozásában kijelzésre és engedélyezésre került. <<<<

Ami a dupla/tripla licitet illeti, "auto" uezmmodban nekemis volt, hogy duplan szerepelt a licit, DE az egyenleget nezve, valojaban csak 1-1 kreditet vont le, hiaba szerepelt duplan a listan, legalabbis en ezt tapasztaltam. Pl. 20. auto licit eseten hiaba szerepelt a felhasznlonevem 32-szor a licitek kozul, csak 20 kredit kerult felhasznalasra.
Atonika, tõled is 7-et vont csak lapozódott az oldal 😞, meg tõlem is ennyit, legalább korrekt....
Lehet elkiabáltam, hogy megszünt a dupla levonás. az elõbb tõlem ötöt, majd az ellenféltõl hetet vont le egyszerre.
Nem is arra gondoltam, hogy be kell vonni valamiféle hatóságot 😊, de az tény, hogy bizonyos dolgokat szabályozni kell (és szabályoznak is), azokat pedig hatóságok ellenõrzik.
Kedves 10S! Én úgy látom nem kell ide hatóság, minek, felesleges, Nagy Testvér igyekszik ki javítani minden hibát.Csak nézzünk vissza, mióta vannak, mennyi gondjuk volt, és ha lassan is, de mindig haladnak elõre a problémák megoldásában.Biztos vagyok benne hogy õk is arra törekednek hogy minimális gond legyen az oldallal. De gondolom ez nem kevés pénzükbe is kerül bár ezt talán hatosfogat megint jobban tudná.
Szerintem õk is érzik ha hibáznak. Remélem rendezik is a hibáikból származó problémákat, és reménykedjünk hogy most talán már sikerült rendet tenniük a rendszerben. Puntogo
Hát én is remélem, hogy megszûnt, mert tegnap este éppen láttam az új "rekordot", a négykredites levonást !! <#wow1>
(plusz még a másik licitálótól is kettõt ugyanabban a másodpercben, ügy hogy az óra és az ár csak 2 kreditnyit ugrott...)

Szerintem ez régóta így van. Engem legalábbis mindig "kidobott", ha kb 1 óráig nem nyúltam semmihez, csak futottak az aukciók a háttérben. Ezért megszoktam, hogy mielõtt újra licitálni akarok, frissítem az oldalt, és ha kellett, újra bejelentkeztem. Mondjuk nekem ez - legalábbis biztonsági okból - tetszett.
Lehet, hogy nem szeret, de azért próbáld ki te is, hogy bejelentkezel, elkezdesz követni egy licitet, majd 40 perc/1 óra múlva frissíted a böngészõdet. Kíváncsi vagyok, hogy bejelentkezve maradsz-e...
Igen, talán sikerül a nagy testvérnek az informatikusukra hatni, mert én is úgy látom talán elkészültek. De nyugtával dicsérjük a napot mondá az úr.
Némi javulás azért látható. úgy tapasztalom, megszünt a dupla tripla levonás.
Ebben igazad van, de ha egy ilyen oldalon ekkora mértékben, lényegét érintve megváltoznak a feltételek / játékszabályok (ráadásul menetközben!), vagy ha egy ilyen rendszer mûködése ennyire megbízhatatlanná válik, akkor szerintem elemi kötelesség lehetõvé tenni a régi feltételek ismeretében történt befizetések visszavonását.
Attól tartok, hogy nem csak én vélekedek így, hanem egynéhány hatóság is.
Szia Nzoltan02!A pénz visszafizetést én nem tartanám jogosnak, mindenki csak annyit fizessen be amennyit el is játszik.

Szia hatosfogat! Rád cuppant a yoodli mert informatikus vagy? Csak vicceltem, de számomra a jelenség nem új,már írtam hogy engem is ki dobot, csak én észre se vettem, csak amikor licitálni akartam.Te legalább tudod honnan fúj a szél.
Lehet, hogy valamiért nem szeret téged a Yoodli...
Visszajött a bejelentkezési probléma. 😞 Vagy megint elköltöztek, vagy ennek már semmi köze a DNS változáshoz. Egyszerûen az oldal lök ki egy idõ után... 😞
Én a helyükben mindenhova kitenném a megveszem gombot, puntogonak teljesen igaza van, hogy az erõsebb játékosok mind ezért fektettek bele annyi pénzt. Ezen kívül szerintem óriási marketingfogás lenne az is, ha vissza tudnák fizetni a megmaradt krediteket, ha valaki esetleg ki akarja venni a pénzét. Ez persze vszinû, átláthatatlan adminisztrációs meló lenne, de mégis elgondolkodtató.
10$: Lehet, hogy lesz majd elég "hülye" aki igen. Ki tudja. 😊

Egyébként azt vettem észre, hogy végre talán nem dobál ki a rendszer, úgy néz ki az egyik legnagyobb gond talán megoldódott. (Ez az egyik legnagyobb, hiszen nagyon durva, ha több órás licit után, miután beleraktál egy rakat kreditet, egyszer csak kidob, nem tudsz licitálni, és lejár a szemed elõtt a licit...)

A dupla/tripla kredites hiba viszont talán rosszabb, mint valaha. Most néztem a kis LCD TV licitjét, és szegény "szelestamas" usernek úgy vonta le duplán a krediteket egymás után, mint a huzat. Nem tudom, de szerintem lehet, hogy akár a licitjei harmada is erre ment el...

Mindenesetre holnap lesz egy kis idõm, ki fogom próbálni, hogy napközben belépek, klikkelek egyet, majd otthagyom pár órára, és ha visszajöttem megint klikkelek. Ha beveszi, akkor legalább lehet licitálni, nem dob már ki. Az auto-s ismétlõs hibánál meg nincs mit tenni, reklamálni kell. Vagy ahogy 10$ írja, nem licitálni. 😉
Igen, ezért írtam, hogy nem ízléses. Ez viszont nem kötelez, nincs leírva, hogy minden aukciónál ott lesz a megveszem gomb. Az más kérdés, hogy anélkül én sem fogok licitálni, nem vagyok én hülye!
"Dollárárverés"
IDÉZET: Yoodli, tippek fül:

"Yoodli tippek
Hasznos tippek az eredményes licitáláshoz

1. Válassz olyan terméket, amire valóban szükséged van, és arra licitálj. Legjobb esetben megnyered töredékáron, legrosszabb esetben pedig hozzájuthatsz normál áron. A termék felkínált megvásárlási ára minden licited összegével automatikusan csökken, így nem veszíthetsz, és nem is kockáztatod a pénzed."
stb...

no comment

Mivel az ÁSZF-ben nincs kikötve, így a Megveszem gomb levétele (fel sem kerül mindenhová) esetleg menetközben lehet 'ízléstelen' (fõleg azok felé, akik a viszonylag 'biztonságos' licitelés miatt feltöltöttek nem kevés kreditet), de nem kötelesek biztosítani - bár tény, hogy az oldal ezzel tûnt ki a többi hasonló közül, és anélkül én sem fogom használni. Valószínû így viszont nagyobb az oldal kockázata.

Maximálisan egyetértek, hogy nagy kár volt egy mûködõ, viszonylag stabil oldalt így elcseszni.
Helló mindenkinek! Kedves NAGY TESTVÉR! Azt hiszem szinte mindent le írtak az elõttem szólok.Én írtam nektek hogy a rendszeretek ki dobot, hogy nem válaszoltok egy ilyen történetre az nem fair. Mióta itt licitálok (4 hónapja ) volt problémátok elég, ha valaki én megértettem, sõt ezért kaptam hideget meleget. Amit nem értek, miért vettétek le a megveszem gombot??? Ezzel vonzottátok ide a játékosok többségét, mert a remény meg volt, hogy olcsóbb lesz a termék, ha mégsem akkor leüti az ember. Pénzemért így vagy úgy, de meg volt a termék.Van itt pár ember aki több száz ezret el licitált ( én is ) itt az oldalatokon. De én is csak arra jutottam mint hatosfogat, inkább kihagyom a liciteket, mert így pénzkidobásnak tartom és szerintem az összes nagy licitáló akik húzó játékosok, így fognak gondolkodni. Nekem a dupla kreditek miatt például egy ft sem írtatok jóvá. Én azt javaslom írjátok ki hogy teszt üzem mód, és addig míg a rendszer nem megy legalább úgy mint 2 hónappal ezelõtt, bár akkor sem volt tökéletes, de a mostaninál jobban mûködõt, ne lehessen tételre licitálni.Bár ez a hatosfogat asztala, én nem értek hozzá hogy kivitelezhetõ vagy sem, de valami ilyet tudnék elképzelni hogy rendezõdjenek a sorok. Üdv: Puntogo
Ha még gyorsítanak, a licitek véget fognak érni, mielõtt elkezdõdnének 😊)
A jogi eszmecserébe nem szálltam be, ahhoz nem értek. Azt azonban tudom, hogy pl a (hivatalos) játékautomaták programkódját (persze nem a visszafejtett forráskódot) az engedélyezéshez le kell adni a SZF.-nek. Gondolom azért (is), hogy ha késõbb komoly jogvita keletkezne, akkor ellenõrizni tudják, hogy a gép epromjában az engedélyezett program van-e. A mindenféle plombálásokról nem is beszélve. Kvázi (elvileg) kizárt, hogy késõbb csak úgy az üzemeltetõ módosítgathassa a szoftvert, pl. hogy több maradjon a játékgépben... És ha nem volt rendesen letesztelve - elõzõleg! - a szoftver, akkor lehet kérni új engedélyeket, stb, stb.
Szóval engem (is) aggaszt, hogy szinte naponta újabb és újabb hibákat produkál a rendszer (a régiek mellett !), a licitek egyre inkább "összekeverednek", és a "javítgatások, gyorsítgatások" - úgy tûnik - csak tovább rontanak a helyzeten... 😞
10$, igazad van, tényleg volt egy egész jól mûködõ rendszer (kivéve a dupla liciteket). Ez a káosz 2-3 napja van csak. Reméljük az informatikusoknak hosszú hétvégéjük lesz, és hétfõre egy frissen vasalt, atombiztos licitmotor fogadja a látogatókat. 😊
Ez LOL. 😊 Úgy néz ki, az újabb, gyorsabb szerverekre a licit algoritmus sem volt felkészülve, és rendszeresen legyorsulja önmagát. 😊 😊
Hogy legyen jó hír is, tegnap megkaptam az egyik nyereményemet, és az imént kaptam sms-t a futárcégtõl, hogy hétfõn is fog érkezni, mégpedig az egyik lejárt határidejû a kettõ közül. Éljen.😊 Már csak egy maradt, remélem azt is sikerül beszerezni mihamarabb.

Apropó, kiszállítás. Nem nagy ügy, de ha már ott van, akkor kedves Yoodli had kérjem azt, hogy a nyeremények oldalon a státusz mezõt tartsátok kicsit aktualizáltabban. A jelenlegi állapotában ugyanis semmi értelme, mert van olyan nyereményem, amit hetek óta megkaptam, és még mindig kiszállítás alatti a státusza, korábban pedig volt olyan, hogy a terméknek se híre se hamva, de az oldalon már kiszállítva, teljesítve lett az állapota. 😊
Hát igen érdekes ez is. Hozzátenném, hogy a lap szerint mtamas 38200Ft-ot licitált el, nyilván valaki/valakik ellen, akik legalább ugyanennyit rátettek, az minimum kb 80eFt ( vagyis 800 kredit), tehát a licit elvileg sem zárulhatna 6400 Ft alatt...
Amúgy a TV oldalán gyongyos a nyertes, nem a veszprémi illetõségû hölgy (kiadhatók ilyen adatok a nyertesekrõl?).

Szóval, szerintem az lenne a korrekt, hogy ha most egy ideig - amíg tartanak a hibák - állna a dolog, és a felhasználó visszakérhetné a befizetett krediteket, a hiba elsõ jelentkezéséig visszamenõleg.
Nana! Azért volt egy - viszonylag - jól mûködõ rendszer. Persze, voltak apróbb hibák. Én azért - bár nem vagyok informatikus - úgy gondolnám, hogy a változtatásokat elõször tesztelni kell, mielõtt élesítik, és átemelik a rendszerbe.
A Windows példa annyira nem jó, mert ott az ember nem kockáztatja a pénzét. Persze, minden meghibásodhat, elromolhat, lehet hibás, de akkor nem veszed meg. Itt nem arról van szó, hogy nem veszel meg egy hibás szoftvert, hanem arról, hogy egy - viszonylag - jól mûködõ oldalra befizetsz valamennyi - vissza nem kapható! - pénzt, aztán az oldal nem mûködik.
Be is b...na, ha egyszer csak közölné akármelyik bank, hogy bocs, de meghibásodott a rendszer, kétszer vonunk le minden kártyás fizetést, rosszul számoljuk a kamatadót, de semmi gond, ez a Windows-nál is elõfordul x év alatt y informatikussal. 😞
Majdnem 4órát futott az aktív licit, óránként 1920Ft-al nõ a licitár,
4x1920 =4016.
A Telefon is 7000 felett zárult, mostmeg 4016Ft lett a záró licitára
Kedves Yoodli, egyik oldalról ezek mind elfogadható érvek. Megértem, és elfogadom, én is informatikus vagyok, tudom, hogy mennyi munkával és bajjal jár egy ilyen rendszer kifejlesztése és üzemeltetése.

De az éremnek másik oldala is van. Licit közben lekerül a megvásárlom gomb, licit után(!) megváltozik a terméknek mind az ára, mint a liciált ár, a licitek keresztbe tesznek egymásnak/váratlanul lezáródnak, a rendszer duplán, sõt triplán vonja a licitálók kreditjeit, bejelenkezési gondok vannak, a rendszer licit közben(!) kilépteti a felhasználót, aki így elbukja a licitet, stb... Ki lesz az, aki egy ilyen állapotú rendszerbe majd beletolja a kreditjeit? Akárki is lesz, annak sok a felesleges pénze...
Hát emberek aki a mostani helyzetben licitál, az magára vessen...

Kíváncsi leszek, hogy néhány nap múlva hányan és mennyit fognak ilyen körülmények között licitálni...
Bármilyen hihetetlen, "lorann" egy veszprémi illetõségû hölgy, aki rendesen végignyomta az epilátort, ami rendesen le is zárult. Mivel az illetõ egyszer sem licitált a TV-re (amit az a licitek számából is látható), nyilván nem vitte el a TV-t, de azt még vizsgáljuk, hogy milyen hiba folytán került át a neve a TV-re.
A TV (vélhetõen a Kika aukciója) törölve lesz, és újraindítjuk és késõbbi idõpontban, remélhetõleg addigra a hibát kijavítja. A kreditjeit nyilván mindenkinek visszaadjuk.
A Microsoft 20 év alatt, 10.000 fejlesztõvel olyanra tudta fejleszteni a Windowst, amilyen. És még fizetünk is érte. Nyilván nekünk se 10.000 fejlesztõ, se 20 év nem fog kelleni a még meglévõ sw hibák kijavítására, de még egy kis türelmet kérünk mindenkitõl.

Mellesleg ennek a lorannak szívesen elkérném a személyiét, ha értitek, mire gondolok...
Szerintem is botrányos, ami a yoodlival történik.
Megveszem gomb, 3kredit levonás, hibásan zárul le stb. Ez a KIKA-s ez már tényleg kiveri a biztosítékot...
Ha így folytatják, szerintem jó pár felhasználót el fognak veszíteni...
Ez sem a bizalom megõrzése irányába hat, hogy a Samsung TV-t (LE40C550F1WXXH)is megnyerte a cég magának. A Frulira kezd hajazni ez a tendencia. Elõször levesszük aukció közben a megveszem gombot, aztán botlicit nyeri a terméket.
Ha tovább "javítanak" a szoftveren, lassan használhatatlan lesz...

😊)
Ezt az "LCD-epilátort" is elvitte a robot 0Ft licitért:
http://www.yoodli.hu/auctions/view/780

😊)
Akkor még egy-két "érdekesség" a kép alapján:
- hogyan lehet egy 30eFt-os utalvány bolti ára 35efT (most is ez látszik a lezárt aukcióknál)
- a licit lezárultának idõpontja nem változott,
- az utolsó 10 licitáló sorrende/ideje sem...

Marketing szempontból viszont milyen jól néz ki, hogy a "megtakarítás" majdnem 30efT !

😊)