Yoodli

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom, meddig bírod cérnával.
Én nem tudom meddig tart egy ilyen vizsgálat.
De azt mindenki tudja hogy be olvas ide is a Nagy Testvér
és remélem látja hogy méhkas van kialakulóban.
Amúgy, ott is folytatódhat a fórum 😊
Most a Fészbúkkal vannak (van)elfoglalva Jánosunk.
Sajnos egy ember nem tud mindenhol ott lenni, ami érthetõ lenne.
De most komoly a baj.
Puntogo! én is ilyen vevõket kívánok magamnak, mint Te 😊
Vazze, neked van humorérzéked. 😛

Rendben, várjunk, kérdés, hogy meddig. Legalább annyit kommunikálnának, hogy megkapták az emailt, a vizsgálat végéig (ami kb x nap) kérik türelmünket. Ezt én nem mondanám korrekt tájékoztatásnak, ami most van.
Türelem rozsát terem, ahogy írtad hatosfogat mindig valahogy
korrigáltat ha hibáztak.
Csak van valami álláspontjuk, meg kell várni szerintem.

Bub01, ha te szíved úgy gondolja hogy lépned kell,
hát tedd meg.
De ne várj a fórumon levõktõl meg erõsítést.

Most látom míg írtam lezárult a laptop, vajon ezt is zárolják?
Hát, kíváncsi leszek rá. Egyelõre akkor én sem megyek tovább.
Nem csak neked Puntogo, a választ én is feltétlenül megvárom.
Azt akkor mivel magyarázod, hogy zárolta a fiókomat, magyarul nem férek hozzá, nem látom a megnyert licitjeimet, nem tudom követni a befizetéseimet, és nem tudom használni a feltett összeget (ami 25-30.000 Ft között van, tehát nem bagatell összeg)? Ha az (új, általam nem elfogadott) ÁSZF alapján tette, akkor nagyon hibásan tette, hiszen minden befizetésem még ennek megjelenése elõtt történt, magyarul még ráutaló magatartás sem magyarázható bele.

Konkrétan nem tudom használni a befizetett pénzemet.
Tv szépe el repült.
Sziasztok!
Szerintem itt valamit tévesen értelmezett a
Nagy Testvér.
Én úgy gondolom a kivizsgálások végéig nem fog írni,
de máskor is napok múlva be írt ide.
Én is várom hogy írjon valamit mert a mosógépemet
zárolta, és igen furcsállom.
De úgy látom csak nekem van hall vérem,türelemszintjén.

Mágus, én ezt nem gondolnám hogy nem kapod meg a megnyert
termékeket, max a vizsgálat végéig nem szállítanak, szerintem.
Szerintem nem mindenkiét. Ahogy eddig kiderült, azokat a liciteket törlik, ahol olcsón sikerült termékeket elhozni. Jellemzõen azoknál, akik hosszú távon nyereségesek a Yoodlin.

Nekem ezen kívül még az accomat is zárolták, mindenféle elõzetes értesítés vagy tájékoztatás nélkül.
Ezek szerint aki a fórumon megszólalt, annak törlik a licitjeit?
Na akkor fújhatom a megnyert és ki nem szállított termékeimet <#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>
Vazze, már most ÁSZF-et sértesz? 😊
Akkor holnap megnézem a fagor borhûtõt hátha összejön.
Nem csodálom. Sajnos, ami már bent van, az - a jelek szerint - bizonytalan.
hatos: A jogbiztosítómnál már tegnap elindítottam a dolgot, biztos, ami biztos. Elsõ körben úgyis egyeztetni fognak, csak más a leányzó fekvése, ha egy kispénzû ügyfél keresi õket emailben, illetve ha egy, biztos anyagi háttérrel, nemzetközi tapasztalattal és szakjogászok hadával megáldott biztosító. Nem tartom valószínûnek, hogy per szakaszba elmegy a dolog, bár most (eléggé feldúltan persze) azt mondom, hogy megérdemelnék.

Az, hogy minden értesítés és figyelmeztetés nélkül törlik / zárolják az acc-omat, ez minden képzeletet felülmúl. Nagy szerencse, hogy még tegnap három tanú jelenlétében lementettem minden fontos oldalt.

bub01: Eddig - bár sokszor késõn - mindig korrektül rendezték a dolgokat, ez az eset számomra kiverte a biztosítékot. Az, hogy még válaszra sem méltatnak, ez kritikán aluli magatartás. Mindenesetre a PayPal-on keresztül muszáj lesz válaszolniuk, mert ott már a PayPal színe elõtt zajlik a játék. Én tudom bizonyítani a befizetéseimet, a megnyert termékeket, õk viszont nem tudják bizonyítani a kiszállítást.
Az, hogy az ott hamis adatokat adtak meg, megint csak õket minõsíti.

Ha van még olyan hülye, aki ilyenekre bízza a pénzét, azt már csak sajnálni tudom. Egészen egyszerûen egy szolgáltató, aki mások pénzét kezeli, még Magyarországon sem engedheti ezt meg magának.

Mindenesetre én is megtettem a következõ lépést.
Hali! Ezio22 úgy látom megpróbálja elszórni a kreditjeit, lehet úgy gondolja el fognak veszni. Vazz az én e-mailjeimre sem válaszolnak és 3 terméket még nem kaptam meg.
Most még egy kérdésem van. Eddig is nagyon haragudtam erre az oldalra, de tiszteletben tartottam, hogy ti használjátok, és szeretitek.
Most az a kérdésem, hogy ezt még fenntartjátok, vagy mehet amit csak elkezdtem akartam? Ha a régiek közül bárki azt mondja, hogy használni akarja a továbbiakban is akkor én maradok a saját esetemnél, és nem csinálok semmit sem, amit eddig nem tettem.
Most néztem, én (még?) be tudok. Azért próbáld meg még egyszer, hátha csak félregépeltél.

Egyébként ha úgy érzed eleget vártál, akkor szólj a jogbiztosítódnak, hogy aktivizálja magát. Én megadom azt az 1-2 napot a válaszra, aztán meglátjuk. Vagy jól zárul és akkor happyend, vagy csatlakozom. Gondolom majd a többiek is, mert egy keresetet közösen érdemes beadni, ahogy más hatóságokat, szervezeteket is így hatékony megkeresni.

De mondom, én még bízom benne, hogy meg tudjuk ezt oldani. Korábban is voltak hibák, PR bakik, de aztán mindig volt ott valaki, aki mielõtt komolyabb lett volna a gond, normális mederbe terelte a dolgokat. Most is ebben bízom. Csak van ott valaki, aki látja, hogy árnyékra vetõdtek, és korrigálni kell.
Persze, pontosan erre építenek, mint már írtam is.
Az átlagember - fõleg Magyarországon - nem fog pár tízezres miatt tortúrákba belekezdeni. Helyettem viszont megteszi a jogbiztosítóm, nekem csak azt kell eldöntenem, hogy akarom-e. Most egyértelmû a válaszom...
A gondom azzal volt, hogy nem válaszoltak, illetve hülyének néztek, és ferdített tényeket közöltek itt a fórumon. Beszéltem az ügyvédemmel utána, aki csak egy kérdést tett fel: akarok ezzel foglalkozni? Rendõrség - kivizsgálás - hozzá nem értés - átirányítás - bíróság - stb.
A válaszomat kitalálhattad. 30.000 Ft sok így, de a munkám miatt nem igazán van idõm ezzel foglalkozni. Persze, lehet, hogy egyszer eldurran az agyam, és akkor hajrá, de addig nyugalom van. Ha szemét lennék, akkor csak annyit írnék, hogy "költsék gyógyszerre!" Ha akkor nem húznak le és teszik egyértelmûvé számomra (nincs telefonszám, nincs egyéb elérhetõség, nincs válasz, nincs semmi, amibe lehet kapaszkodni), hogy errõl szól az oldal, akkor a mai napig játszanék és nem 10-20.000 Ft-ot hagytam volna ott. Szerintem.
Sajnos nem szeretem a rejtõzködõ cégeket, jártam már pórul. Lsd. most is.
Na, újabb fejlemény: Nem tudok belépni a profilomba... Errõl vajon mikor és hogyan értesítenek?
Mi van a bentlévõ krediteimmel???

Én azt mondom, hatos, itt nem szabad várni, 0 kommunikáció, még válaszra sem méltatnak. Azt hiszem, számomra irány a rendõrség.
A mai liciteket elnézve, a Nokia számukra nagyon szépen zajlott, de kíváncsi vagyok, vajon Mikicicus42 user is kap egy levelet, hogy törlik a megnyert aukcióját? 😊 Ne válaszoljatok, költõi kérdés volt...
Ezt nagyon egyszerûen tudod bizonyítani: kell, hogy legyen a befizetésrõl valami igazolásod. A múltkor nekem sem írtak jóvá egy nagyobb összegû befizetést - az igazsághoz tartozik, hogy azt nagyon korrektül rendezték. Azt hiszem, meg kell említeni azt is, ha valami pozitív, és eddig nagyon sok pozitív dolog történt.
Ha viszont tudod bizonyítani a dolgot, akkor nem szabad annyiban hagyni.

hatos: Azt gondolom, arra építenek, hogy egyenként 1-200.000 Ft-ért az ember nem hõbörög, nem erõsködik, hanem tehetetlenségében jól leissza magát, esetleg kap egy kisebb infarktust, de benyeli a dolgot, mert ez Magyarország, és itt igazából a "kisember" nem nagyon tud mit tenni. Nekünk egyenként ez ekkora tétel, most már öt emberrõl tudok, összesen nekik ez millió körül van, HA nincs senki más. Lehet, hogy úgy meg vannak szorulva (nekem a Facebook-os nyomulás is ezt jelzi), hogy ilyen eszközökhöz kell nyúlniuk.
Amiben tévednek: nem biztos, hogy mindenki hagyja veszni akár ezt a - sokak számára bagatell - összeget, másrészt elõbb-utóbb megtaláljuk egymást, és együtt erõsebbek, okosabbak vagyunk.
Látod, máris elõjött bub és Proudie is, lassan alakíthatunk egyesületet is. 😊

Abban igazad van, hogy esetleg hagyni kell idõt nekik, de könyörgöm, mennyit?! Azt is elfogadom, hogy esetleg az, aki a supportnak szóló emaileket olvassa, az nincs döntési helyzetben, de egy "kivizsgáljuk" tartalmú emailt õ is meg tud írni. Mondjuk, jelen helyzetben ezzel nem vagyunk kisegítve.

Ja, és a végén: A PayPal-on regisztrált - nyilvánvalóan nem valódi - telefonszámuk: 70/6540654. Ez sem a bizalmat erõsíti...
Sziasztok,
Talán tudjátok, hogy már jó ideje nem játszom.
Ennek oka rém egyszerû: jómúltkor 304 kreditet nem kaptam vissza egy általam hibásnak vélt aukcióból, amelynek két nyertese volt: Egyik oldalon Drzsuzsa a másik oldalon xavi volt a nyertes. Azóta módosítottak rajta és most már csak Drzsuzsa szerepel nyertesként. Persze csináltam printscreent róla.
A magyarázat az volt, hogy kétszer írt jóvá a rendszer nekem egy befizetést és így csak visszaállították a kreditjeimet.
No, a lényeg, hogy én kétszer fizettem be 20.000 Ft-ot egy órán belül, tehát valóban helyesen kétszer írt jóvá nekem kreditet a rendszer. Mérges is lettem volna, ha ez nem így van.
3x írtam levelet, itt is írtam a fórumon, ahol lekezelõ válaszként annyit kaptam, amit fent írtam, hozzátéve, hogy "hiszen ezt úgyis tudod, hiszen kiküldtük levélben". Megjegyzem, elõtte írták, hogy a levelezésük éppen rossz... Mivel nem láttam esélyt arra, hogy ezt tisztázzam velük (kértem, küldjék el újra azt a levelet) és semmilyen választ nem kaptam, sem a levelet még egyszer, ellõttem a maradék kreditemet és kiszálltam a játékból.
Sajnos ez a helyzet még durvább, ahogy látom, de biztosan kell a hely az újaknak, mivel Ti már túl rutinosnak számítotok itt, így nem éri meg "megtartani" Titeket 😞
Üdv,
Proudie
Nincs számuk, telefonon elérhetetlenek. Az egyetlen mód a levél írás a honlapjukon.

10$: Én hagyok egy kis gondolkodási idõt, hadd derüljön ki, hogy félreértés volt-e, vagy tényleg képesek voltak meglépni azt ami a levelekbõl egyébként kiolvasható volt. Az eddig tapasztalataim alapján hajlamosak idõnként hülye hibákat elkövetni (pl. a szó nélkül visszavont dupla jóváírások, a nem reagálások stb.), de ezeket eddig próbálták korrigálni. Adok esélyt, hogy ha valami rossz feltételezésbõl kiindulva csinálták (pl. visszaélést feltételeztek), akkor rájönnek, hogy tévedtek és valamilyen módon korrigálják magukat. Akár úgy, hogy egyszerûen közlik, hogy félreértés történt. Ha pedig az volt a cél, hogy a "nyerõ embereket" kitessékeljék, akkor rájöjjenek, hogy a legrosszabb formát választották ehhez.
Írtam nekik emailt ezzel kapcsolatban olyan 4-5 napja, de semmi válasz..
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha két terméket kéne kiszállítaniuk nekem, akkor a szállítási költséget mindkét esetben külön-külön kell fizetni, vagy esetleg van rá mód, hogy egybe hozzák és a szállítás olcsóbb legyen?
Sziasztok! Tud vki segíteni nekem yoodli-s telefonszámban ahol meg tudják mondani a termékek kiküldésének idejét? Köszi
Rossz döntést hoztak, ennyi. Azt hitték, benyeljük. Rosszul gondolták. Egyrészt én már 15 éve nyomom az Interneten, elég sokmindent láttam és tapasztaltam már, tudom mikor hova kell fordulnom. A PayPal számlám is már lassan 5-6 éves, rengeteg pénz ment át rajtuk, ennyi idõ alatt mindössze egyszer kellett elindítanom egy reklamációt távol-keleti irányba, az is megoldódott egy napon belül utána.

Az nyilvánvaló, hogy a mi elvesztésünk nem fog fájni nekik, hiszen a mi játékunk egyértelmûen pozitív egyenlegû - a mi javunkra. Kérdés, hogy ez milyen üzenetet hordoz magában, a többi felhasználó felé. Afelõl pedig biztosak lehetnek, hogy ez az ügy elég sok felhasználóhoz el fog jutni. Ha pedig az jön le, hogy egy ilyen licitoldal csak a lúzereket tûri el, hát...
Mindenki tudja, hogy nem rajongok a cégért, de ezt most akkor sem értem miért csinálta. Miért akarja egy cég elveszíteni a jól fizetõ húzó embereit?
Na, a PayPal-os reklamációt elindítottam. Érdekességképpen: a PayPal-hoz regisztrált telefonszámuk (ha valaki szintén elindít egy ilyet, akkor látni fogja) nem jelentkezik, de mivel két számsorból áll, gyanítom, nem létezõ számot adtak meg. Mindenesetre felveszem közvetlenül a kapcsolatot a PayPal-lal, mert ez így már több, mint gyanús.
Na, közben mit találtam: Két itteni fórumozó név szerint is meg van említve a cikk végén.
Köszönjük. Nekem is sokmindenrõl van (ahhoz, hogy itt valaki sikeres legyen, hosszú távú megfigyelések sokat segítettek), de adott esetben bármi segítség hasznos lehet.
Ha a bizonyításhoz szükségetek lesz statisztikákra, excel formátumban, akkor bármely aukcióról szívesen készítek nektek. Ezzel sok minden bizonyíthatóvá válik a rendszer mûködésérõl.
Köszi, magus!
Ami az újoncokat illeti: Ez egy ilyen idõszak, a Facebook-on szórják ki az ajándék krediteket, az ingyenpénzzel meg mindenki másképp bánik, mint a sajátjával, úgyhogy most várhatóak ezek a csetepaték.
Az elsõ feléhez: Én is remélem, de - megvallom õszintén - erre egyelõre nem sok esélyt látok. Ahhoz, hogy egy ilyen, enyhén szólva is rizikós, kétes kimenetû lépést megtegyenek, valami nagy problémának kell lenni. A nyári holtszezont látva (és fõleg emiatt sikerültek azok a vitatott jó vételek) én arra gondolok, hogy gondban vannak. 😞
Hello Srácok! Drukkolok nektek, hogy sikerüljön mindenféle jogi út és egyéb nélkül ezt lerendezni és õszintén remélem, hogy csak tévedésrõl van szó. Egyenlõre nekem is van egy-két cucc amit még nem kaptam meg és már napok óta nincs válasz, hogy ezek mikor érkeznek. Egyébként meg látva a sok "újonc" hevességét lassan nem lesz érdemes yoodlizni.
Na, aludtam a dolgokra egyet. puntogo, hatos: elküldtem privátban a telefonszámomat. Egyeztessünk!

Azt gondolom, hogy az ügyfélszolgálatuk 8-tól dolgozik (emberi számítás szerint), én a magam részérõl 10-11 óráig várok az egyeztetésre. Mivel valóban nem unatkozó milliomos, hanem "kispénzû" közalkalmazott vagyok, nálam nem babra megy a dolog. Azért játszottam a Yoodli-n, mert itt volt esélyem megszerezni olcsón olyan dolgokat, amiket amúgy nem tudtam volna megvenni. Ezért fogok minden követ megmozgatni, hogy megkapjam, amiért megdolgoztam. Ja, és az ÁSZF módosítása miatt (bár ebben nem vagyok biztos, és jogásszal errõl még nem konzultáltam) szerintem van jogalap arra, hogy a már befizetett pénzt visszakérje az ember, hiszen a két fél közötti korábban megkötött szerzõdés érdemben módosult.

Úgy gondolom, esetünkben 4 szálon lehet elindulni, ha nem sikerül az egyeztetés:

- jogi út (Ha igaz, amitõl tartok - nincs lóvé -, akkor ezzel ugyan az igazunkat kimondhatják, de csõd esetén a pénzünknek, megnyert termékeknek bottal üthetjük a nyomát.) - ezt elindítottam
- PayPal - Nem tudom, visszafordítható-e, ezért ezzel várok, kb 11 óráig. Mivel nem teljesültek a szerzõdési feltételek (magyarul: a pénzemért, amit rajtuk keresztül befizettem, nem kaptam meg az ellentételezést), el lehet indítani 45 napon belül a reklamációs folyamatot, amivel esély van a befizetett pénz visszaszerzésére. A PayPal erre nagyon érzékeny. Megnézem, a Payplaza-nál mit lehet tenni.
- sajtó - megintcsak nem visszafordítható, ezzel is várok. Szerintem lesz olyan csatorna, újság, hírportál, akik "vevõk" lennének az elmúlt majdnem fél év tapasztalataira (statisztikák, stratégia), ott szívesen elmesélem, hogyan lehet pár klikkbõl megszerezni a cuccokat
- hatóságok - nem visszafordítható, ez lesz az utolsó, amibe belekezdek
Még egy ártatlan kérdés, aztán megyek aludni (másodszor):
Mi az a minimum kredit, amivel - technikai probléma nélkül - el lehet hozni egy terméket?
😞 Túl olcsón nyerted meg. Azt pedig - mostanában - nem szabad. Legközelebb megyünk veled egy darabig auto-val, felváltva. Bár akkor meg majd az lesz, hogy összebeszéltünk.

Közben megvan a negyedik user, egy barátom, akinek én ajánlottam a Yoodli-t (és kaptam érte 5(!) ingyen kreditet). Most ég a pofámról a bõr, hogy mibe rángattam bele, neki az összes (!) eddig megnyert licitjét törölték. Mondjuk õ kevésbé nyugodt fajta, mint én vagyok... 😊
Ez esetben fennáll az együttmûködés, hiszen én láttam el kezdeti tanácsokkal, nem tudva még, hogy ez tiltott dolog.

Na, srácok, lehet szervezni a közös fellépést! Ha összetesszük mindenünket, nem kevés tudásunkat, derülhetnek még ki érdekes dolgok. Ekkora baklövést!
Be léptem az oldalamra és lás csodát.
mosógép kivizsgálás alatt.
Akkor úgy nézem ugrott mosogép.
de a ps3 az nem.
Nincs itt szó mûszaki hibáról. Ha megnézed a kontextust, azt, hogy hirtelen módosítanak az ÁSZF-en, visszavonnak egy csomó licitet, és mindezt nem össze-vissza, hanem csak két embert érintõen, és azoknak is csak a jó áron nyert licitjeit, akkor az már önmagában erõsen "izgi". És tedd mellé azt a levelet amit beidéztem, amit nem lehet máshogy érteni, mint burkolt célzást.

Szerintem vagy egy yoodlis ember olvasta ezt a topicot, vagy volt egy jóakaró, aki írt nekik egy levelet, és õk léptek válaszul egy rosszat. Egyelõre bízom abban, hogy rájönnek, hogy csak benéztek valamit, és korrigálják magukat. Ennek már így is nagyon rossz a PR-ja, biztos nekik sem hiányzik, hogy ne érjen jó véget.
Köszönjük a türelmét és együttmûködését, és reméljük, számos termékünkre tesz sikeres licitet, gazdagítva eddigi nyerteseink táborát.

Így most hogy gazdagítsuk a nyertesek táborát??
Hát, nem egyszerû történet. Mindenesetre ez azt jelenti, hogy augusztus 14-rõl FOLYAMATOS technikai hibák vannak, legalábbis azóta nekem nincsen olyan megnyert licitem, amit technikai hiba miatt ne töröltek volna (és ahogy olvasom, hatos is így járt). Ebbõl nekem az következik, hogy azóta az oldal nem megbízhatóan mûködik, magyarul minimum nem volt etikus fogadni a befizetéseket, és tovább üzemeltetni.

Hogy ilyen szerzõdési feltételeket hogyan léptethetnek életbe és hogyan változtathatnak úgy egyoldalúan, hogy a usernek fel sem ajánlják a változás elfogadását, arról majd jogászt kérdezek, nekem mindenesetre felmerültek kétségeim. Persze, bármit lehet. Csak utána adott esetben felelni kell érte.
Amíg írtam, már fel is tettétek,kösz.
Korábban volt olyan, hogy minden hétre jutott egy újfajta technikai hiba...ez most a legújabb??
Érdekelne, hogy pontosan mi volt a "hibajelenség", ami semelyikünknek sem tûnt fel??
Üdv mindenkinek!

Most olvasom, mi ez a levél ügy? Elsõre elég vadul hangzik. A kezdetektõl elõfordult, hogy valaki néhány kredittel megnyert valamit(vissza lehetne nézni gondolom), ez csak most kezd feltûnni a yoodlinak??
Ennek apropóján én is megnéztem az ÁSZF-et, és bizony eléggé meglepõdtem... Jónéhány dolog eddig biztosan nem volt benne...
Pl mit lehet kezdeni egy ilyen mondattal : "X/2. Jelen szabályzat és változásai az aukciós portálon való közzététellel lépnek hatályba. A változásokról a regisztrált felhasználókat külön értesíteni nem kell." Ilyet se hallottam még. Ezek szerint minden nap át kellene böngésznie minden felhasználónak az ÁSZF-et, hogy megtudja, aznap milyen szabályok szerint játszik?? Elég durva... Egyáltalán akkor minek van pl a "Hírek" menüpont...
Az összejátszást pedig - ha lenne - gondolom bizonyítani is illene, nem ezzel : "Ha az összejátszás, vagy megtévesztés gyanúja megalapozottnak bizonyul, így pl.... sorozatban elõforduló és szokatlan nyerési esemény elõállására az esély bizonyítható módon elenyészõ". Mitõl lesz megalapozott a "gyanú". Amirõl a napokban beszélgettünk itt a fórumon (a "tisztelet"-jelleg) kialakul akkor is, ha csak simán mindenki figyeli a liciteket, és nincs fórum sem...
"...Ellenõrzési módszereink kiszûrik a szokatlan mintákat követõ liciteket..."... a botokat is???
Kíváncsian várom a fejleményeket....
(valaki tényleg feltehetné a pontos szöveget)
Mi a valószínûsége annak, hogy két felhasználó összes jó áron megnyert licitje hirtelen technikai problémák miatt hibás lesz, de közben sem a vesztes, sem a drágán megnyert licitjei nem? Sõt más licitek sem... Ráadásul mindez eddig teljesen szokatlan módon hetekre visszamenõlesegen...
Köszi hatosfogat.