114
  • Szefmester
    remélem az Apple most kap egy pofont az élettől, és nem akarnak minden sz@rt ránksózni pofátlan áron..
  • Jamaha
    "Aki az mondja, hogy a szent Apple megalkotta a tökéletest az simán hülye."
    Aki azt mondja az tényleg hülye, de az Apple nem is szokott tökéleteset alkotni, úgy ahogy senki sem. Az Apple a saját elképzelése szerint csinálja a dolgokat és kész akinek nem tetszik, ne foglalkozzon vele. Érdekes kb. 10 évvel ezelőtt itthon az emberek nagy része még azt se tudta mi fán terem az Apple, most meg már a "szakértő" közönség nagy része őt b*szogatja, mert ezt csinál, meg azt csinál. És nem a made in china irányvonalat követi. Érdekes, melyikőtöknek van pl. eredeti kínai mobilja? Egyik haver vett egy N99 nevezetű kínai két simkártyás nokia utánzat csodát. Még TV vevő is van benne. Csak éppen gyötrelem a használata és négy hónap után a funkciók fele nem működött normálisan. Nem attól lesz jó valami, hogy minden hülyeséggel tele van zsúfolva, hanem, hogy amire tervezték, azt meg tudja csinálni.
    Arról lehet vitatkozni, hogy egy gépre mindenkinek "joga" van azt telepíteni amit akar/tud. De azt szerintem józan paraszti ésszel is be lehet látni, hogy az iPad az iPhone oprendszere köré épült. Az egész vas összeállítása ennek lett alárendelve. Viszont egy ilyen táblára külső perifériák nélkül, hogy telepít bárki bármi is? Ja, vagy alapból min. 1 USB csatlakozó, de ha már egy van, akkor esetleg miért nincs gigabit lan csatlakozó is rajta, meg firewire - hiszen lehet valakinek fw csatlakozójú kamerája van és ezen akarja visszanézni az épp elkészített videót -, vagy mondjuk házimozihoz optikai hang kimenet, vagy analóg/ditigál TV-nek antennacsatlakozó, hiszen a kocsiban mondjuk TV-zni szeretnénk, PCMCI csatlakozó, hogy sokfajta kártyát lehessen rádugni, stb.
    Imádom, hogy mindenki kamerázni akar vele, de ahogy az egyik kedves hozzászóló meg is jegyezte: Ezzel akarnak fényképezni??? Vagy ahogy más igénye szólt, videóchat? Ezt komolyan gondoltad? Egy lapos géppel akarsz videóchatelni, mit ha nem akarsz kézben tartani, úgy kell igazgatni, hiszen állítva instabilabb, mint egy notebook vagy netbook kijelzője. Szerintem ez élethű dolog? Vagy a kártyaolvasó. Egy gyakorlatilag read-only netre készült gépen mihez kezd az ember egy kártyaolvasóval? 10"-on fogja nézegetni kirándulás közben az éppen elkattintgatott fotóit? De ezeket felsorolva ez már nem is netbook, hanem notebook lenne. Nem erre készült!
    Szóval a lényeg. Akinek teszik annak tetszik, akinek meg nem, az foglalkozzon azzal amivel szeretne.
  • icewolf
    Miért is? Speciel pont, hogy a flash leáldozásának kora következik. Egyre inkább előtérbe kerül a HTML5, azzal pedig a lényeges funkciókat meg lehet valósítani. Persze, a tingli-tangli flashes garbage játékokat egyelőre (legalábbis amíg a canvas-ra nem érkezik valami normálisabb framework...) nem váltja ki, de ez legyen a legkisebb baj.

Speciel én iPhone-on se hiányolom a flasht... Nem ezt kéne cuting edge technológiának tekinteni.
  • endale
    Kell a konkurencia mert fejlesztésre kényszerít. Remélem karácsonyra lesz minden netbookgyártónak Tablet Pc-je is, és mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. Aki az mondja, hogy a szent Apple megalkotta a tökéletest az simán hülye. Majd hogy örülnek ezek is mikor kijön az iPad 2.0 webkamerával, meg flash videó támogatással, mert a többiek ezt is kínálják. Talájon ki mást is az sose baj, legyen az az akkori legjobb, de sosem lesz tökéletes mindenkinek.
  • Hegi90
    én már egy darabja egész jól megvagyok nélküle (~6 óra)
  • hdo
    Én elfogadom, teljes mértékben! Azt nem vagyok képes elfogadni, hogy olyan ember is van, akit _érdekel_ hogy milyen oprendszer van a gépén, és nekik nincs - aktuális, modern - tablet célhardver! :D
  • Hegi90
    Tudom már hogy mi bajod. Egyszerűen nem vagy képes elfogadni, hogy nagyon sok ember van, akit nem érdekel az, hogy milyen oprendszer van a gépén amíg tudja használni és elvárásainak megfelel, hogy nem minden gépen akar dolgozni, stb...

A tabletek ezeknek az embereknek szólnak.

Ez a póz meg tényleg jó, nem tudom miért nem jutott eszembe :D
  • hdo
    az alap 667-ről, elnézést
  • hdo
    A videochat pózt meg valahogy így képzeltem el:

http://www.youtube.com/watch?v=UNnBlMB3L84#t=190

Ez szerintem minden csak nem görnyedés. :)
  • hdo
    Olvasd el mégegyszer. Már írtam hogy az üzemidő 10 óra, és nem csak a névleges, a tényleges is legalábbis munka közben, kamera+mikrofon letiltva, power saving üzemmódban, ami visszaveszi a procit 1,2 GHz-re.

1080p media player classiccal nem probléma - habár filmnézéssel az üzemidő "csak" 4 és fél óra azért mert néha szar a kódolás, ekkor átváltok super performance módba ami 1,8 GHz-en kegyegteti a procit, hogy ne akadozzon, ekkor a proci FSB is 800Mhz-re megy fel az alap 533-ról.

Ez van, ASUS super hybrid engine nagyon hasznos!

Gyakorlatilag külső monitorral használva kiváltana egy asztali konfigot is - kivétel a játék -.
  • GregSB
    Az iPhone OS-én (ami az iPadon is fut) aztán tényleg nincs mit tanulni, még egy 2 éves is tudja kezelni:

video

A windowst meg sokan egy életen át nem képesek megtanulni kezelni, karbantartani :D
  • DjDano
    Drága játék hülyegyerekeknek...
  • Hegi90
    Kíváncsi lennék, hogy milyen pózban képzelted el azt a videochatet :D Mondjuk már biztos hozzászokhattál a görnyedéshez a netbookodnál...

mav.hu nem érdekel, sokkal inkább az elvira, ami szerencsére működik flash nélkül is ;)

És a netbookal mit csinálsz? Csak úgy kíváncsiságból. Mert a legtöbb ember ugyanarra használná, mint az ipadet, ami valljuk be sokkal inkább azokra a dolgokra van specializálódva.

Egyébként tudsz rajta HD filmet nézni? :P és úgy mennyi az üzemideje? ^^
  • hdo
    Látom szeretsz kötekedni.

Ám legyen: ilyen netbookom van 10,5 óra üzemidővel. Az egész _87_ ezer forintomba került.

"akártetszik akár nem, az iPad éllovasa ennek a piacnak a hosszú üzemidejével, és a jól optimalizált oprendszerével"

10 óra üzemidőm van ... _tíz_ ... az általam választott oprendszerrel!

"A felsorolt hiányosságok meg kb nevetségesek. Kamera? minek? ugye nem egy ekkora szerkezettel fogod magad fényképezni a tükör előtt, vagy haverokkal a kocsmában?"

Marha! Videó chatről már hallottál?

"Flash? Ugyanmár, hát meg lehet nézni mivan a flashekkel. Itt az sg-n is van ugye ez a hirdetés. Procim felét lefoglalja... el lehet képzelni mit művelne egy tablettel.

Jah ... valóban, próbáld ki .... szedd le a Flash-t a gépeden és kezdj el neten böngészgetni, sok szerencsét a weboldalak megjelenítésében! A mav.hu nem jönne be hallod! :D

Jó lenne ha valamivel több kompetenciával szólnál bele olyan dolgokba, amihez még egy pék is jobban értene nálad! :D

Hogy miért hoztam fel a netbookot? Mert nem értem miért nem lehet egy ilyenből kikapni a billentyűzetet, megfordítani a monitort és ráapplikálni egy nyamvadék érintőfóliát. Mind üzemidő, mind szolgáltatások terén kiváló lenne!
  • Hegi90
    mi az hogy szerintem? :DDDDD Ez nem vélemény, ez egy tény, kár hogy nem lehet ezt elfogadni.

Azt még hozzátenném, hogy akártetszik akár nem, az iPad éllovasa ennek a piacnak a hosszú üzemidejével, és a jól optimalizált oprendszerével. A felsorolt hiányosságok meg kb nevetségesek. Kamera? minek? ugye nem egy ekkora szerkezettel fogod magad fényképezni a tükör előtt, vagy haverokkal a kocsmában? Flash? Ugyanmár, hát meg lehet nézni mivan a flashekkel. Itt az sg-n is van ugye ez a hirdetés. Procim felét lefoglalja... el lehet képzelni mit művelne egy tablettel.
  • hdo
    Szerinted .. de mind1, ezen nem veszünk össze. Amúgy pár éve láttam olyan notebookot aminek elforgatható volt a képernyője, és a billentyűzetre hajtva tabletként viselkedett. Na azt szeretném viszont látni N330-as 10 colos netbookban! :D
  • Hegi90
    a tableteknek pont az a lényegük hogy nem kell az ilyen szarságokkal szórakozni, mint oprendszer, driverek, kodekek, stb stb. Bekapcsolod és netezel/filmet-képet nézel. ENNYI. Másra nem kell és nem is jó. Ha többet akarsz, vegyél egy notebookot.

meg különben is. Mit kell ezen megtanulni?? Még egy 7 éves is tudná használni.
  • hdo
    Észre kell venni hogy - tudástól függetlenül - vannak olyan emberek, akik nem szeretnék több oprendszer használatát megtanulni, hanem 1 jól beváltat használni, lehetőleg minden eszközön amin oprendszer fut. Súgok: ők vannak többen. (Az már egy másik dolog hogy a geek tudja, hogy hardware architektúrától függ, hogy az oprendszer amit használni akarna, megy-e azon a gépen.)
  • roliika
    Megnéztem a videót. :))
    Az iPad is vicces cucc...de ez olyan mint egy kínai iPado vagy valami iPad klón ami nem működik jól. :D
  • 1meg1
    Ok. És az iPod is "fail", mert nincs benne FM tuner, ugye?
    Észre kéne venni, hogy vagynnak geekek, akik telepítgetni akarnak, meg más oprencerekkel bíbelődni. Meg vannak szimpla felhasználók, akik nem. Ők csak böngészni, e-mailezni, szórakozni akarnak. Súgok: ők vannak többen.
  • hdo
    Cserélhető akksival még nem is lenne gond az 5 órás üzemidő, de így ... amúgy érdemes elgondolkozni azon hogy nem-e _pontosan_ emiatt maradtak ki az iPad-ből bizonyos dolgok, hogy a méretéhez mérten minél nagyobb legyen az üzemideje. +30-50% üzemidőt lehet nyerni netbookon is az amúgyis inaktív hardverek (kamera, mikrofon, wifi stb.) letiltásával.
  • Hegi90
    úristen értelmezd már amit írok
  • Szemjuel
    ""Persze nem igazán a hardver a lényeges, sokkal inkább a szoftver" - jegyezte meg a bemutató kapcsán Dan Cryan"

igen, ő is pontosan tudja, hogy ez miatt nem igazán konkurens az ipaddal!
    9 órás üzemidőben tuti közrejátszik a végletekig optimalizált rendszer az apple oldaláról, és az 5 órás üzemidőben ennek kihagyása a jojonál :) ez van!
  • hdo
    Teljes nevén tablet !!!_PC_!!! PC-re nehogymár ne tudjak tetszőleges oprendszert felrakni az ég áldjon meg! Amúgy rosszul tudod, mert onnantól hogy touchscreen az egyetlen bemeneti interfész a gépen, és nincs - fizikai - billentyűzet, onnantól tablet PC a neve és nem notebook, netbook, vagy akármi!
  • nyalógép
    Segítsetek ki, milyen az a "böngésző alapú operációs rendszer" ?
  • Hegi90
    miért nem lehet felfogni, hogy ez egy tablet, amit te akarsz az meg egy netbook?
  • Hegi90
    kell
  • Mike
    kiváncsi vagyok mit lép az MSI, Lenovo
  • hdo
    +1
  • bigjoe
    5 óra üzemidő viccesen kevés... Tablet pc... Ja... A tápkábelt meg húzhatod magad után...
  • Andr0
    hát igen ez most úgy tűnik sokkal jobb lett mint az iPad, aztán reméljük hogy tényleg jobb is :D
  • Sanyix
    ipad FAIL!