114
  • Ulkesh
    #114
    "Fogom az A4-es lapot, de akkor is szemből nézem, ha nézem. Ha nem nézem, akkor meg minek van megjelenítő eszközöm?"

    Nézed, de aki a lap tetején lévő kamerán át lát, az nem az arcodat látja :)
    (Volt kamerás tabletPC-m és tapasztalatból tudom.)

    "Ja szóval az emberek pl a fotókat INKÁBB töltenék át előbb a nagyobb számítógépükre és töltenék fel, h utána az iPadra letölthessék"

    Mivel az iPad-nak nem az a funkciója, hogy tárold a képgyüjteményedet (erre a desktop géped való), hanem egy válogatást áttöltsél, amit esetleg meg akarsz pár ismerősnek mutatni.

    "A csatlakozódzsungel helyett meg ez van: '30-pin dock connector. Hát jah, mennyivel több helyet foglalna helyette egy micro usb. "

    A microUSB nem alkalmas az dock konnektor kiváltására, mert egyrészt az iPod csatlakozóra több millió külső hardverkiegészítő készült amit nem lehet felrúgni. Másrészt az USB nem alkalmas hardveres vezérlésre, vonali jel kivezetésére stb. amire a dock csatlakozó igen.

    "Mellesleg ez annak fényében is vicces, h a mobiltöltők épp most egységesednek"

    Ezt magyarázd meg az autógyártóknak, mikor a fejegység iPod csati kompatibilis, meg a sokezer külső hangrendszer, vagy akár a Samsung, LG, Panasonic TV-k amik iPod-ot, iPhone-t fogadnak a dokkjukban.
    Hiszed vagy sem, de több mobil eszköz használja ezt a dokk csatlakozót, mint a microUSB-t.

    "közben minden új készülékéhez csinál vmi olyan csatlakozást, amihez egyedi átalakítót kell tőlük venni pénzért"

    Közel 10 éve ezt a csatlakozót használja az összes mobil Apple eszköz (még USB sem nagyon volt elterjedve amikor kezdték).

    "Legalább egy nyomorult skype-t tudna futtatni, miközben a plazmatévé helyett ezen nézek filmet, csak, h ne maradjak le semmilyen üzenetről!"

    Látom egyáltalán nem ismered a rendszert.
    Egyetlen üzenetről sem maradsz le, mert ott a push notifications, ha valaki üzen neked Skype-on, MSN-en, ICQ, vagy még vagy 30 más protokolon kerestül, akkor arról azonnal kapsz értesítést, ugyanúgy, mintha SMS-ed érkezett volna.

    "Meg az, h jössz a Windows Mobile-al, nekem erre az Android a válaszom. Gyors, nyílt, tud multitaskingot, hadd ne soroljam tovább."

    Az Android megfelelő ellenfél LESZ majd 1-2 éven belül. Per pillanat maga rendszer a virtualizációs megoldásai miatt nem versenyképes egy natív rendszerrel szemben, a rá készül alkalmazások meg az iPhone-ra 2 évvel ezelőtt készült alkalmazások szinvonalát hozzák jó esetben, de legtöbbször hobby programozók éppen hogy csak működő megoldásai, amik sok mindenre nem alkalmasak. Az már csak apróság, hogy itthon a fizetős minőségibb alkalmazások legálisan nem is beszerezhetők.
  • henrikk001
    #113
    Fogom az A4-es lapot, de akkor is szemből nézem, ha nézem. Ha nem nézem, akkor meg minek van megjelenítő eszközöm? A facebookos játékok natív változatai NEM kompatibilisek a facebookon játszhatókkal, lásd Mafia Wars. Vagyis ha vki Maffiázik az ájfónon, akkor az nem ugyanaz az accal csinálja, mint amivel a fészbukon nyomul. iPhone-os csak ájfónossal, nicns keveredés. Ahogy nincs mindenkinek iPhone-ja sem.

    "Nem! Köszönöm, de nem akarok egy ilyen eszközön csatlakozó dzsungelt, főleg, hogy aki ezt megveszi azok elenyésző száma fogja külső eszközre rádugni, nem akarok többet fizetni azért, hogy pár geek elégedett legyen egy funkcióval mait az emberek zöme nem használna." :DDDDD

    Ja szóval az emberek pl a fotókat INKÁBB töltenék át előbb a nagyobb számítógépükre és töltenék fel, h utána az iPadra letölthessék, minthogy egyszerűen rádugnák a kb 10 dolláros csatlakozóra. Értem én. (zárójelben még hozzátenném az Apple saját elképzelését a fotók és az iPad kapcsolatáról: "A tűéles, ragyogó kijelzőnek és az egyedülálló szoftveres képességeinek köszönhetően az iPad egy rendkívüli eszköz a fotóid megtekintéséhez vagy megosztásához.") :DD Megjegyzem, h most épp egy minimum 500 dolláros szerkezetről beszélünk. A csatlakozódzsungel helyett meg ez van: '30-pin dock connector. Hát jah, mennyivel több helyet foglalna helyette egy micro usb. Mellesleg ez annak fényében is vicces, h a mobiltöltők épp most egységesednek, h ne legyen lassan minden készüléktípushoz külön töltő, miközben az Apple azért "környezetvédő", mert a kijelzőjükben nincs higany (közben minden új készülékéhez csinál vmi olyan csatlakozást, amihez egyedi átalakítót kell tőlük venni pénzért). :DD Egy vicc ez az egész, de ami a legnagyobb vicc, az az, amit a multitaskingról mondasz. :DD Még hogy Quake? Legalább egy nyomorult skype-t tudna futtatni, miközben a plazmatévé helyett ezen nézek filmet, csak, h ne maradjak le semmilyen üzenetről! :D Meg az, h jössz a Windows Mobile-al, nekem erre az Android a válaszom. Gyors, nyílt, tud multitaskingot, hadd ne soroljam tovább.

    Áhh, hihetetlen, h néhányan mennyire megeszitek ezt a marketinget...
  • Ulkesh
    #112
    "Ezt majd magyarázd el a több millió facebookon farmville-t játszó Mac tulajdonosnak, akik fel vannak háborodva. ;)"

    Nincs mit magyarázni, a Zynga gőzerővel készíti a natív iPhone-os változatát a játékainak, nincs szükség flash-ra, ha natívan mennek a népszerű játékok.

    " kamerás mondatodat nem értem, te használat (kommunikáció) közben nem magad felé tartanád ezt a csodamasinát? Egy notebook kamerája hogy képes az egész fejemet mutatni?"

    Fogj egy A4-es lapot és vedd kézbe, miközben a fotelben heversz, majd rájössz, hogy miről beszélek. :)
    Egy notebook nem tablet.

    "Na ne máááár!! :DD Egy k*rva micro USB nem fért volna el a gépen ingyen?"

    Nem! Köszönöm, de nem akarok egy ilyen eszközön csatlakozó dzsungelt, főleg, hogy aki ezt megveszi azok elenyésző száma fogja külső eszközre rádugni, nem akarok többet fizetni azért, hogy pár geek elégedett legyen egy funkcióval mait az emberek zöme nem használna.
    Mindenki aki fanyalog egy multifunkciós, teljesértékű, desktop és notebook számítógépet kiváltó eszközt szeretne használni, mint tablet. Nos ilyen is van, úgy hívják tabletPC. A bökkenő az, hogy a kutya nem veszi, mert igazából nem jó semmire. A notebook-ot nem váltja ki, mert ahhoz drága, a tabletet sem, mert nehéz, kevés az üzemideje és a teljes értékű Windows miatt nem alkalmas kézzel történő irányításra és tabletnek nagyon lassú.

    "Na meg a multitasking... :DD Tulajdonképpen az jó, előremutató, h 2010-ben még a multitasking hiányáról kell beszélni egy 10 colos multimédiás csodagéppel kapcsolatban?"

    Mégis, egy tablet esetén mire is kéne neked multitask? Egy olyan eszköznél, mai folyamatosan működik a nap 24 órájában köszönöm de nem kell a háttérben felejtett Quake, hogy 2-3 óra alatt csontra merítse az eszközt.
    Nem véletlen, hogy ha igazak a pletykák, akkor Windows Mobile is elhagyja a multitask-ot. Egy mobil eszközben több hátránya van, mint előnye.
  • henrikk001
    #111
    Egyébként az lenne a legjobb, ha Androidot tennének erre a JooJoo-ra. :-)
  • henrikk001
    #110
    "Flash játékot miért játszana mikor ingyenes játékokból is több tízezer van az App Store-ban?"

    Ezt majd magyarázd el a több millió facebookon farmville-t játszó Mac tulajdonosnak, akik fel vannak háborodva. ;)

    A lényeget nem sokkal alattam elmondta vki: ez egy nagy iPod Touch, 1-2 új dologgal (lesz rá iWork, szal majd ezen is lehet újságot írni, meg táblázatokat csinálni (LOL)), meg a szokásos "az alapoktól kezdjük, h évente legyen mit belerakni" hozzáállással megspékelve. A kamerás mondatodat nem értem, te használat (kommunikáció) közben nem magad felé tartanád ezt a csodamasinát? Egy notebook kamerája hogy képes az egész fejemet mutatni? Az iPhone-nak még "tudatlanul" is megvolt a varázsa, kapacitív érintőképernyő, multitáccs, nagy varázslatok, az MMS nekem sem hiányzott. Viszont itt semmi forradalmi nincs, max annyi, h új tartalmakat is lehet vele nézni. Nézelődtem kicsit és ilyet találtam: "És számos lehetőséged van importálni a képeidet: szinkronizálhatod őket egy számítógépről, letöltheted e-mailekből vagy áttöltheted közvetlenül a fényképezőgépedről az új Apple Camera Connection Kit segítségével."
    Na ne máááár!! :DD Egy k*rva micro USB nem fért volna el a gépen ingyen?

    Na meg a multitasking... :DD Tulajdonképpen az jó, előremutató, h 2010-ben még a multitasking hiányáról kell beszélni egy 10 colos multimédiás csodagéppel kapcsolatban?
  • vlahol
    #109
    Koszonom hogy te is kiemelted hogy pletyka.

    Az erdekesseg az az hogy ugytunik Redmond is rajott, hogy ha az embereket
    rakenyszerited a store-odra akkor megsokszorozhatod a beveteledet.
  • Ulkesh
    #108
    Ez csak pletyka, nem tartom valószínűnek, hogy igaz lesz.

    Persze elképzelhető, hogy ismét működnek a másológépek Redmond-ban és mivel önálló gondolatuk ritkán van, így lemásolják betűről-betűre azt, ami a konkurensnél működik.
    A bökkenő az, hogy náluk ez nem fog működni.
  • vlahol
    #107
    http://www.engadget.com/2010/02/06/rumored-windows-phone-7-details-surface-ahead-of-mwc-launch-zun/?icid=engadget-iphone-url

    szerintem az egyik legerdekesebb pletyka az uj windows mobil os-rol.
    Nincs benne multitasking, es a flash-t sem tamogatja. De elerheto rajta az
    xbox-os store

    A helyett hogy a windows ellen labast akarna allitani az apple-nek azzal hogy tamogatja
    azt amit az apple nem, o(windows) is a sajat store-jat fogja nyomni. (vegulis teljesen erthetodo
    hiszen abban van a penz).

    Ha mindenki ezt fogja csinalni akkor megint csak az apple kerul elonybe.
  • Ulkesh
    #106
    "De az amit az apple csinál az szopatás hogy azt használd amiből nekik lessz pénze."

    Azért ezt egy cégnek felróni elég nagy butaság :D

    "És ha már jogkövetésnél tartunk megrörni egy terméket ugyanolyan bűn mint lopni. Kicsit olvasd el mik vonatkoznak ide."

    Ez is téves, mivel az európai jogrend szerint megkerülheted az adott rendszer védelmét, ha ezzel nem okozol anyagi hátrányt a rendszer tulajdonosának, nem lépsz be más rendszerekbe és nem fejted vissza a gyártó kódját. Ha a jailbreak-et csak külsős fejlesztések telepítésére használod és nem warezre, akkor nem kifogásolható jogilag (elvileg az USA-ban sem, de ott még folynak egyezkedések az Apple és a törvényhozás között). Nem véletlen, hogy errefele nem nagyon pattog az Apple sem a hackintos, sem a jailbreak ellen. A maximális retorzió az, ha jailbreak-et készüléket viszel a szervizbe, akkor elutasítják a garanciát, ezt házon belül megtehetik.

    "Idekinn ha megtöröd semmivel sem vagy jobb egy tolvajnál."

    Ez nem igaz, főleg, hogy nem loptál semmit, nem fejtettél vissza semmit és anyagi kár sem keletkezett.

    "Egy illegálisan megváltoztatott iphone már jó de az alap nem?"

    Jailbreak-el az alap tudás bővíthető ez tudod azt jelenti, hogy hiába jó az alap tudás, ha te többet akarsz (pl. multitasking), akkor azt jailbreak-el könnyedén eléred. Senkinek nem okoztál vele kárt, de te saját elképzelésed szerint tudod használni a készülékedet.

    "És hiába idealizálod a törést jogilag ugyanúgy törvényt szegsz."

    Tévedés, a felhasználói szerződést szegem meg, ami jelen pillanatban nem felel meg sem a magyar, sem az európai normativáknak. A törvényeket hála a jó égnek egyelőre nem multinacionális cégek hozzák.

  • sathinel
    #105
    ) UK-ban vagyok és itt mégúgy sem divat lopni mint otthon. Ha gépet veszel oprendszerrel kell venned, stb. Nem kell kioktatni. De az amit az apple csinál az szopatás hogy azt használd amiből nekik lessz pénze. És ha már jogkövetésnél tartunk megrörni egy terméket ugyanolyan bűn mint lopni. Kicsit olvasd el mik vonatkoznak ide.

    "The permanent inability to use an iPhone due to installing unlocking software is not covered under the iPhone’s warranty"

    Idekinn ha megtöröd semmivel sem vagy jobb egy tolvajnál. Mert ugyanúgy azért csinál ilyet az ember mert a rá található alkalmazások nem megfelelőek. Akkor most hogy is van ez? Egy illegálisan megváltoztatott iphone már jó de az alap nem? Az szintén az én igazamat erősíti. És hiába idealizálod a törést jogilag ugyanúgy törvényt szegsz. Majd ha mutatsz hivatalos apple nyilatkozatot hogy szerintük mindez megengedett akkor elfogadom hogy nem vagy ugyanazon a szinten mint egy tolvaj.
  • Ulkesh
    #104
    "Ez az eszköz azoknak lesz király, akiknek örömöt okoz, ha fiezethetnek a tartalmakért."

    Hidd el én örömmel fogom olvasni rajta a meglévő e-book gyüjteményemet is :)

    "(Kérlek ne kezdj el azzal fárasztani, hogy a Jailbreakelt iPhone-on milyen király a multitask, hisz te is élharcosa vagy a jogkövető magatartásnak. Legalábbis ezt a következtetést vontam le abból, amikor azt mondtad, hogy "Hát igen, ez ma Magyarország, ahol ha nem lopsz, akkor divatmajom vagy." Gondolom, ez a hackelésre is vonatkozik.)"

    A jailbreak, ha nem warez céllal történik, akkor senkit nem károsít meg, sőt a Cydiába rengeteg fejlesztő készít fizetős alkalmazásokat is.
    Szóval a hack nem egyenlő a lopással.

    "Ez a lényeg, erről szól ez az egész."

    Ezt írtam én is, minden más csak extra, amit vagy használsz, vagy nem.
  • Attila1234
    #103
    Egyébként sok mindent el tudok képzelni, mivel notebookom és a PC-im mellett iPhone-t is használok, szóval nagyjából képben vagyok.
  • Attila1234
    #102
    a lényeg, hogy ez egy nagy ipod touch, ami arra jó, hogy otthon rohangálj vele :D

    Ez csak az igazság egyik fele. Erre valóban baromság lenne kiadni 100+ ezer jó magyar Forintot. Viszont, ha tényleg beköszönt a fizetős webportálok kora (és az Apple is ezen akarja magát degeszre keresni), akkor már jól jöhet egy ilyen eszköz. Ki kell várni a fejleményeket, no meg a többi gyártó cuccát.
  • trabiubi
    #101
    mármint most az ipad-ról beszéltem, nem a joojoo-ról :)
  • trabiubi
    #100
    igazából ez még midnig egy nagy iphone/ipod touch. amikor reggel felkelsz, és elolvasod a híreket a tea/kv mellett, akkor azt megteheted az ipaddel is, nem kell az iphone kis kijelzőjén. ugyan ez a helyzet néhány játéknál is, vagy ebooknál. van felhasználási terület, ha használtál más apple cuccokat. amíg meg ezek nem voltak meg, addig úgy sem tudod elképzelni :) a lényeg, hogy ez egy nagy ipod touch, ami arra jó, hogy otthon rohangálj vele :D
  • Attila1234
    #99
    Ahhoz képest, hogy kezdetben még idegenkedtél ettől az iPadtől, sikerült viszonylag hamar megkedvelned. ;-) Ez az eszköz azoknak lesz király, akiknek örömöt okoz, ha fiezethetnek a tartalmakért.

    Zene

    Miért hallgatnék zenét egy ilyen böszme nagy eszközön? Hogy nagyobb méretben lássam a borítót? Baromság.

    Film

    10 collon nem élvezetes dolog filmeket nézni, kár is erről több szót ejteni. Ha van kedved hozzá, ezt is megideológizálhatod, de felesleges lenne erre pazarolnod a drága idődet.

    Játékok

    Annak a több tízezer ingyenes játéknak a nagy része egy kalap szart se ér, mondjuk nem mintha a Flash játékok jobbak lennének. A fizetősek között mondjuk vannak jók, ezt nem vitatom, bár azt gondolom, hogy handheld konzolnak túl nagy az iPad.

    Munka

    Tisztában vagyok vele, hogy az internet kitermelt magából egy olyan réteget, aminek a munka azt jelenti, hogy e-mailekre kell válaszolgatnia, meg faszságokat kell írni egy blogba. Azoknak biztos nagyon állat lesz, de akinek egy kicsit is komolyab feladatra kell egy munkagép, annak valószínűleg fájó pont lehet a viszonylag kis kijelző és a multitask hiánya. (Kérlek ne kezdj el azzal fárasztani, hogy a Jailbreakelt iPhone-on milyen király a multitask, hisz te is élharcosa vagy a jogkövető magatartásnak. Legalábbis ezt a következtetést vontam le abból, amikor azt mondtad, hogy "Hát igen, ez ma Magyarország, ahol ha nem lopsz, akkor divatmajom vagy." Gondolom, ez a hackelésre is vonatkozik.)
    Az iWork iPhone OS verziójával meg maximum a gyerekeket lehet lenyűgözni.

    Könyvek

    Ebben egyetértünk, ez király lesz. :)

    Fizetős web oldalak, újságok

    Ez a lényeg, erről szól ez az egész. Ezt nem fogom kifejteni, mert triviális. Aki látta a keynote-ot, annak biztos, hogy leesett a tantusz.

  • Ulkesh
    #98
    "Persze nyilván ezt fogod mondani akkor is, amikor az iPad 2-ben megjelenik az a kamera"

    Pont azt fogom tenni, mint iPhone esetén az MMS-el, soha nem fogom használni, mert felesleges.
    Ha használtál volna ilyen jellegű eszközt, akkor tudnád, hogy a használat idejének zömében kézben fogod és olvasod, no ilyenkor ha lenne benne kamera, akkor a túloldal egyrészt folyamatos képet kapna hasadról, a tokádról és a plafonról, közben meg enyhe tengeribetegséget kapna a folyamatosan ide-oda mozgó képtől.
    Lehet, hogy neked ez fontos, de aki kicsit is belegondol a dologba rájön, hogy teljesen jó, hogy kihagyták és nem drágítja egy ilyen elhagyható eszköz a készülék árát.

    "Hát jah. Flash nélkül ugye élvezet a facebookon játszani, s a youtube is csak úgy szakít..."

    Flash játékot miért játszana mikor ingyenes játékokból is több tízezer van az App Store-ban?

    A youtube meg bizony hasít, mégpedig iPad esetén HD felbontásban is, ami ugyebár egy netbook esetén felejtős lenne...

    A linked meg egy vicc.


    Itt konkrétan az látható, ahogy Jobs átfordította a kezében tartott készüléket és a Home gomb felülre került :D :D
  • henrikk001
    #97
    még = már, reggel nemtok fogalmazni
  • henrikk001
    #96
    Vmit elbaltáztam a linkelésnél, de oda visz, ahova akartam. :)
    Szal a lényeg, h az iPad 3, vagy a 4 még kb az lesz, mint aminek 2010-ben ki kellett volna jönnie, addig évente lehúzogatják az erre fogékony embereket. :) Nem győzöm hangsúlyozni, h nem tartozom a véresszájú apple-ellenes csapathoz, de a ilyen hülyeségeik mindig ezt hozzák ki belőlem.
  • henrikk001
    #95
    Örülök neki, h te megelégedsz ezzel a táblagéppel, amiről most nyilván azt mondod, h ennél jobban még akkor sem csinálhatták volna meg, ha puskát nyomnak Steve Jobs fejéhez. Persze nyilván ezt fogod mondani akkor is, amikor az iPad 2-ben megjelenik az a [URL=http://mobilarena.hu/hir/kamerat_kaphat_az_apple_ipad.html]kamera[/URL, ami nélkül már amúgy is tökéletes ez a csodakészülék. :)))) Emlékszem, ugyanez volt a copy-paste-el is. Na meg ez a link a táblagépek hajnaláról. Bemásolok egy szöveget az elejéről:

    "Ha megnézel egy átlagos embert, hogy mit csinál a géppel, akkor a következőt találod - tudom nem reprezentatív, de én ezt látom -, az idősebb generáció képeket néz, esetleg játszik, a fiatal generáció médiát fogyaszt, közösségi médiát figyel és játszik.

    * A feleségem esténként bekapcsolja a laptopot, megnézni az iwiw-et, megnézi a facebook-ot, hallgat egy kis zenét a Youtube-on, megnézi az aznap neki küldött 4-5 emailt és kész. Kell neki egy táblagépnél több?"

    Hát jah. Flash nélkül ugye élvezet a facebookon játszani, s a youtube is csak úgy szakít...
  • Ulkesh
    #94
    "Ha ismered az alkatrészeket amiket beleraknak akkor árteljesítmény téren mutass már olcsóbb vagy egyenárú terméket. "

    Válasz te két azonos kategóriájú gépet aminél a Dell olcsóbb.
    Pl. ott az új 27"-es iMac. Itthon 585.000 Ft.
    Kurva soknak tűnik, pedig nem az. Nekem Core i7-es desktop van összerakva, az került önmagában 360 eFt-ba, ha ehhez veszel egy 27"-es IPS panelű kijelzőt, akkor már bőven az iMac ára felett vagy és van egy nagy zajos géped, ami zabálja az áramot és fűti a lakást.

    Sokan a notebook-ok árával példálóznak, hogy mennyivel olcsóbbat tud találni. Valóban tud, csak az nem lesz azonos kategória.
    Lehet, hogy neked nem kell az alu burkolat, a világító billentyűzet, a tökéletesen használható multi touch touchpad, a hybrid videóalrendszer, IPS kijező, 10-12 órát garantáló akkumulátor és a komplett operációs rendszer és teljeskörű szoftvercsomag. De ezek mind benne vannak egy Macbook Pro árában és sokan inkább megfizetik ezeket, mert kényelmesebbé, hatékonyabbá teszik a napi munkát.

    "Bár gondolom nem fog menni mert ha már szerinted ha a Music könyvtáramban stílusok szerint, majd előadók szerint van rendezve a zenéim és ez számodra összevisszaság akkor gondolom TC és más progik is megakasztanának."

    Nálam is így vannak fájl szinten rendezve a zenék, csak az iTunes is bekategorizálja őket.
    Pl. én meg tudom mondani, hogy az iTunes nekem kezdjen lejátszani egy válogatást a 80-as évek előadóitól, vagy csak játsszon rock-ot stb. ezt máshogy nem tudod megoldani.

    "Itunes semmire sem jó max lehúzni a divatmajmokat."

    Hát igen, ez ma Magyarország, ahol ha nem lopsz, akkor divatmajom vagy.
    Szerintem kezdjél el gondolkodni azon, hogy tényleg komolyan gondolod-e ezt, mert ha igen, akkor helyetted is szégyellem magam.
  • Ulkesh
    #93
    "Ennél egy Kindle, vagy más e-ink technológiát használó e-book reader sokkal alkalmasabb könyv-újságolvasásra, mivel nem fárasztja a szemet úgy, mint egy lcd (legyen az akár IPS)."

    Ezt sajna nem tudom igazolni, mert nem minden körülmények között igaz.

    Másrészt az iPad-ra készülő újságok nem egészen olyanok lesznek mint amik a papíralapú társaik, vagy az e-reader-ekre kaphatók.
    Nézd meg a New York Times-os bemutatót…

    "Arról már nem is beszélve, h amíg egy Kindle 1-2 hétig bírja egy feltöltéssel, addig az iPad max 10 órán át."

    10 óránál többet ki olvas egy huzamban?
    Egyébként a 10 órát úgy adták meg, hogy 10 órát képes folyamatosan videót lejátszani, gondolom olvasgatással kicsit tovább működik.

    "Karácsonykor az Amazonon több e-könyvet adtak el, mint papír alapút, szal nem az Apple az első reader, néhány kiadóval meg sem fog tudni egyezni."

    Majd figyelj :D
    A zenei kiadókkal is van már elég nagy tapasztalata az Apple-nek. 1 év és nem az lesz a kérdés, hogy egyezkedni akarnak, hanem az, hogy ki az aki még nincs jelen.

    "Amúgy az Amazon Magyarországot is célba vette, szal nemsokára elérhető lesz az online szolgáltatása (egyelőre csak angolszász könyveket lehet venni, de nyilván megegyeznek hazai kiadókkal, napilapokkal is), ahogy Amerikában már ÉVEK óta."

    Az iTunes is rövidesen elérhető lesz itthonról a hírek szerint.

    "Az a baj ezzel az iPad-el, h egy kicsit minden akart lenni, de végül semmi sem lett."

    De nagyon sok minden lett.
    Az dokumentum olvasáson kívül más is ott van:

    http://doransky.posterous.com/a-tablagepek-hajnala

    http://konnektor.org/index.php/2010/01/az-ipad-hiszti-margojara/

    "Érted, az Amazon nem hirdeti úgy a Kindle, h a világon nincs annál jobb eszköz a internetezésre, ehhez képest a jó öreg sztív nem volt rest a készüléknek ezt az "oldalát" is kidomborítani"

    Naná, hisz a netezés, zenehallgatás, képek nézegetése a 150 ezer alkalmazás szintén a készülék fegyvertára, ami mint trójai faló megveteti a vásárlóval az eszközt, ha meg már megvan, akkor úgyis használni fogod a mellé kínált szolgáltatásokat.

    "(gondolom lentebb már beszéltek a flashről és társairól, szal nem kell kifejtenem, h mennyire "jó" netes cucc ez)."

    Ember, 3 éve többet használom az iPhone-omat netezésre, mint a desktop és hordozható gépeimet.
    Most is ágyból az iPhone-on írom ezt a hozzászólást és eszemben sincs feltápászkodni és bekapcsolni egy erre a feladatra lassabb eszközt, ami melegszik, zajos és egyébként is fel kéne hozzá teljesen ébredni :D

    " Mert ugye se USB, de fleskártyaolvasó."

    Tévedés, mindkettő van, ha szükséged van rá, akkor megveszed pár dollárért a kiegészítőt, akinek meg nincs rá szüksége (pl. nekem) az meg nem ad ki rá pénzt.

    "Vagy most akkor azért fognak egyesek megvenni egy mindenre MAJDNEM alkalmas eszközt, h olyan szolgáltatásokat vegyenek igénybe, amiket évek óta máshonnan is megtehetnének?"

    Mond meg honnan máshonnan?
    Mondj egy ilyen könnyű táblagépet, ami ilyen gyors, ennyire könnyen kezelhető, ekkora üzemideje van, kézzel is bárki azonnal tudja kezelni (akár anyámnak is a kezébe lehet adni, minden informatikai ismeret nélkül) és akár csak ennyit tudjon és ennyibe kerüljön).
  • Ulkesh
    #92
    "Maradjunk annyiban, hogy arra a célra amire kitalálták az iPadot, túl drága véleményem szerint."

    Ha a hazai helyzetet nézzük, akkor talán igazad is van, DE az iPad nem nekünk készült, nem mi vagyunk a célpiac.
    Az USA-ban, meg tőlünk nyugatabbra ez az ár egyáltalán nem magas egy ilyen eszközért.

    "Megjegyzem az e-olvasókat is egyelőre túl drágának tartom, de azokban az e-ink kijelző ami forradalmian új."

    Annyira új, hogy még teljesen kiforratlan.
    Veled ellentétben én nem csak a marketingszövegek alapján ismerem az e-ink kijelzőket, hanem használtam ilyen eszközöket.
    Az e-ink kiváló megjelenítést ad, ha azt nappal természetes fénynél használod. A bökkenő az, hogy az emberek zöme este olvasna és bizony lámpafénynél az e-ink nem igazán kényelmes megoldás. Én fél óra-óra után könnyeztem a használata közben, annyira fárasztotta a szemem, ez még a leggagyibb LCD-nél sem fordul elő velem.

    "Javaslom Neked, aki elég széles látókörű vagy és felismered ennek a forradalmi terméknek a forradalmi újításait, ne éld bele nagyon magad, azért van és lesz élet az iTunes és Apple kínálatán kívül."

    Ezt gondolta a Sony is az iPod megjelenésekor, aztán kiderült, hogy nagyot tévedett.
    A Microsoft és a Nokia is csak mosolygott az App Store-on, ma már próbálják leutánozni igen kevés sikerrel.

    "Ez is már mekkora makettszöveg, amit elnyomtál a nyomdász ismerősödről. Aki ezek után csak iPadon vagy ilyesmin akar olvasni, vagy eltemeti papíralapú könyvkiadást, az legkevésbé sem széles látókörű."

    Khmmm. Valami ilyesmit már hallottam, mikor bevezették a CD-t, akkor a bakelit lemezt használók ilyesmiket mondtak, aztán meg az MP3 elterjedésekor is ez volt a szöveg.
    Valahogy ez eddig sem volt igaz, eztán sem lesz.

    A papír alapú kiadványoknak mindig is lesz piaca, de a mindennapi használatban háttérbe fog szorulni.
    (Pl. ajándékba könyvet fogunk vásárolni, de magunknak egyszerűen letöltjük az új bestseller-t, mert így lesz egyszerűbb, olcsóbb és kényelmesebb.)
  • vlahol
    #91
    Ok lehet hogy nem a "portolni" volt a legjobb kifejezes.
  • vlahol
    #90
    Miert vennel egy olyan HP slate-et($1000 lesz kb) ami ugyan azt a windowst hasznalja
    mint a desktop, tobbe kerul mint egy netbook vagy mint par laptop es raadasul meg kisebb is(mint egy laptop)?

    Es nincs ra semmi olyan program ami igazan kihasznalja a touch interface-t?
  • vlahol
    #89
    Iagazabol 1 kerdesem lenne.
    Hogyha a tabletPC mar letezik 2001-2002 ota, akkor
    miert nem irt ra senki olyan programot aminek touch-hoz igazitott
    UI(user interface)-je van?

    Amikor a microsoft bemutatta a Surface-t annak idejen, akkor
    axt vartam hpgy majd egyes progikat portolnak majd a tablet-ekre
    vagy UMPC-kre.

    A CES-en is azert csalodot mert a windows 7 ugyan ugy nez ki mint a
    desktop-on.

    Amig a microsoft nem tesz semmit ebben az ugyben akkor azok a tabletek sem lesznek
    sokkal sikeresebbek.
  • sathinel
    #88
    Ne haragudj, de a laptopodért még egy iPod Touch-ot sem adnék, nemhogy egy iPad-ot.

    arra tuti nem is fogadnám el hisz semmit sem tudnék vele kezdeni. Hogy nézném rajta a kedvenc oldalaim, vinyóm hogy dugnám rá, és még sorolhatnám amiket nem tud.

    dell laptopok:
    http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/laptops_great_deals?c=uk&cs=ukdhs1&l=en&s=dhs&CID=41141&LID=1069630&DGC=ST

    apple store:
    http://store.apple.com/uk?afid=p202|GOUKE101077142&cid=OAS-EMEA-KWG-UK_General-UK

    Ha ismered az alkatrészeket amiket beleraknak akkor árteljesítmény téren mutass már olcsóbb vagy egyenárú terméket.

    Bár gondolom nem fog menni mert ha már szerinted ha a Music könyvtáramban stílusok szerint, majd előadók szerint van rendezve a zenéim és ez számodra összevisszaság akkor gondolom TC és más progik is megakasztanának. Itunes semmire sem jó max lehúzni a divatmajmokat.
  • vlahol
    #87
    "h ezt bebukják, mivel sztem k*rvára hülyének nézik most az embereket."

    En nem hiszem hogy bebukjak, de az teny hogy forditva sult el a bemutatasa. Szerintem inkabb csak lassan fog indulni es a tervezett 5 millio db helyet majd mondjuk 1 -1,5 milliot fognak ertekesiteni az elso evben.
  • vlahol
    #86
    En azert nem tartom elhibazott gepnek, mert Mar honapok ota a nyugati kiadok (foleg a magazinok) azon sirnak hogy nincs jo ezkoz a digitalis formatumhoz, a peldanyszamok esnek es mindenki az ingyenes online tartalmakat olvassa.

    Erre szerintem szuper lesz. Plusz szrintem az apple a DRM miatt fog sokat kaszalni, mert a kiadok azon felnek hogy valaki megveszi az anyagaikat es szetterjeszti torrenten.
    Raadasul most az apple sajat maga gyartja a CPU-t (ami tudom hogy ARM) igy ha jol csinalja akkor egybol software-sen es hardware-sen is vedheti a tartalmait.

    Errol olvastam nem regen hogy a PS3-at is azert volt nehezen feltorni(ami meg mindig nem stabil), mert egyszerre vedte a hardware-t es a software-t is. Ha megtalalom a cikket akkor majd azt is felteszem.
  • henrikk001
    #85
    Na, de ilyen 1-2 órákra meg neked is elég az iPhone, szal így meg tényleg nem értem a Pad-et. :)) Mindegy, majd a piac eldönti, de én eskü, most szeretném, h ezt bebukják, mivel sztem k*rvára hülyének nézik most az embereket.
  • henrikk001
    #84
    Nekem azzal van bajom, h lcd, sztem kényelmetlenebb hosszú távon, ráadásul aktívabb használat mellett max 6-7 órát fog bírni a többi olvasó 1-2 hetével szemben. Én amúgy azt várom ettől, h a sima olvasól ára lejjebb megy és nagyobb erővel fejlesztik a színes e-inket. :)
  • vlahol
    #83
    Sajnos konyv olvasasra nincs tobb idom egy nap mint 1 ora az alatt meg nem folyik ki a szemem.

    Az iPhone-on is az e-reader app-on olvastam el az I, Robot-ot Isaac Asimov-tol.(3 nap alatt es akkor nem folyt ki a szemem (lehet hogy en szerencses vagyok ilyen szempontbol :))
  • henrikk001
    #82
    Igazából az iPad tényéeg csak egy dolog miatt nyerhet a többi géppel szemben, s ez a nagybetűs HYPE. Én általában szeretem az Apple termékeit, de ezt egy elhibázott gépnek tartom. Persze gondolom majd amikor kijön az iPad 3, abban már minden benne lesz, ami most hiányzik (flash nyilván nem, nehogy online gémekkel játszanak az emberek a store-ból letölthetők helyett).
  • vlahol
    #81
    Igen a John Lewis-ban. De a problemam mindig az volt az ilyen eszkozokkel hogy tul draga csak e-book-hoz.(Mar mint szerintem)

    En igazabol nem is multi-tasking-os tabletnek vartam, hanem egy olyan e-reader-nek aminek tobb funkcioja is van. Es ebbol a megkozelitesbol szerintem jo a pozicionalasa.

    Pl. most neztem az iPhone-omon a bbc.co.uk/ipayer-en a Top Geart es eltudtam volna viselni egy nagyobb kepernyot!

    Bar faj a szivem hogy Bleach-et es Naruto-t nem tudnek stream-elni rajta!
  • henrikk001
    #80
    Te próbáltál már élőben eink-es readert?
  • vlahol
    #79
    Ja es azt el is felejtettem mondani hogy azert fogynak olyan jol az e-reader-ek az USA-ban, mert ott a konyvtarak e-book kolcsonzest is tamogatnak.

    Raadasul Kindel app. is elerheto az app store-ban. Tehat nem is kerdes hogy Kindle DX(fekete-feher, nincs touch tamogatas sem) v. iPad-bol az iPad a nyertes.
  • henrikk001
    #78
    Ennél egy Kindle, vagy más e-ink technológiát használó e-book reader sokkal alkalmasabb könyv-újságolvasásra, mivel nem fárasztja a szemet úgy, mint egy lcd (legyen az akár IPS). Arról már nem is beszélve, h amíg egy Kindle 1-2 hétig bírja egy feltöltéssel, addig az iPad max 10 órán át. Karácsonykor az Amazonon több e-könyvet adtak el, mint papír alapút, szal nem az Apple az első reader, néhány kiadóval meg sem fog tudni egyezni. Amúgy az Amazon Magyarországot is célba vette, szal nemsokára elérhető lesz az online szolgáltatása (egyelőre csak angolszász könyveket lehet venni, de nyilván megegyeznek hazai kiadókkal, napilapokkal is), ahogy Amerikában már ÉVEK óta.

    Az a baj ezzel az iPad-el, h egy kicsit minden akart lenni, de végül semmi sem lett. Érted, az Amazon nem hirdeti úgy a Kindle, h a világon nincs annál jobb eszköz a internetezésre, ehhez képest a jó öreg sztív nem volt rest a készüléknek ezt az "oldalát" is kidomborítani (gondolom lentebb már beszéltek a flashről és társairól, szal nem kell kifejtenem, h mennyire "jó" netes cucc ez). Olvasni is van jobb eszköz, na lássuk, mi van még.... á igen! Lehet rajta fotókat nézni! Na de hogyan? Feltöltöm vhova, h letölthessem? Mert ugye se USB, de fleskártyaolvasó. Vagy most akkor azért fognak egyesek megvenni egy mindenre MAJDNEM alkalmas eszközt, h olyan szolgáltatásokat vegyenek igénybe, amiket évek óta máshonnan is megtehetnének? Komolyan mondom, minél több oldalról próbálom ezt nézni, annál jobban nem értem. Az iPod legalább nem akart annál több lenni, mint ami...
  • vlahol
    #77
    Milyen erdekes hogy az iPad mes sem jelent a piacon, de maris elkezdte atformalni az e-book terjesztest!
    Es ha mar a e-book-ok ugyan annyiba kerulnek es csak pard dollarral kerul tobbe az iPad mint a Kindle DX (ami csak egy e-book reader, de most mar app store-t is terveznek ra) akkor mar inkabb iPad. Tenyleg van olcsobb e-reader de az nem 10"-os.

    http://news.cnet.com/8301-1023_3-10448632-93.html?tag=newsEditorsPicksArea.0

    http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=7182

    Ha meg olyan kiadok mint a Hulu (ami az USA-ban nagy nepszerusegnek orvend, mert rengeteg, sorozatot megnezhet rajta csak sajnos Flash-t hasznal) app-ot csinal az iPad-re akkor mar most garantalni fogom neke hogy nem fog a sulyesztobe esni mint az Apple Newton es az alig fogyo Apple TV.

    http://www.sg.hu/cikkek/72295/hulu_az_ipaden

  • slickboy
    #76
    Jajajaj, na ne vetíts ekkorákat. Maradjunk annyiban, hogy arra a célra amire kitalálták az iPadot, túl drága véleményem szerint. Megjegyzem az e-olvasókat is egyelőre túl drágának tartom, de azokban az e-ink kijelző ami forradalmian új.
    Javaslom Neked, aki elég széles látókörű vagy és felismered ennek a forradalmi terméknek a forradalmi újításait, ne éld bele nagyon magad, azért van és lesz élet az iTunes és Apple kínálatán kívül. Ha más nem, akkor már csak azért is mert egyelőre nem úgy tűnik, hogy kis hazánkban elérhetővé kívánják tenni a forradalmi Store-jaikat Apple-ék.
    Ez is már mekkora makettszöveg, amit elnyomtál a nyomdász ismerősödről. Aki ezek után csak iPadon vagy ilyesmin akar olvasni, vagy eltemeti papíralapú könyvkiadást, az legkevésbé sem széles látókörű.
    Na mindegy, akinek a vallása azt diktálja, vegye és egye Apple termékeit...
  • Ulkesh
    #75
    "Én ha kiadok 600-700 dollárt valamiért akkor egy kicsivel többet várok érte, mint csinos designt meg soványka tudást, még ha azt a keveset gördülékenyen is tudja."

    Akkor adjál ki ennyi pénzt azért, ami többet tud papíron, de a valóságban kényelmetlen, lassú és többet kell foglalkoznod a karbantartásával, mint a munkáddal, szórakozásoddal.

    Érdemes lenne végre megérteni, hogy az iPad NEM netbook és tabletPC, hanem egy új kategória, nem tudod mihez hasonlítani, mert ARM alapú tablet saját OS-el, célorientált felhasználással még nem volt eddig a piacon. Most már van és jönnek a többiek is (MSI jön rövidesen egy Android alapú készülékkel).

    Az vicc egyébként az, hogy a sok értetlen az iPad-on lovagol, pedig az nem érdekes, csak egy eszköz ami azért lett kiadva, hogy valamivel kényelmesen elérhetők legyenek az Apple új szolgáltatásai az eBook Store és az e-News-ok. Ahogy az iPod-dal bedarálta a zeneipart, úgy az iPad-al fejre fogja állítani az elektronikus könyv és újságpiacot is.
    Ismerősömnek nyomdája van, Ő mondta, hogy nem tudja, hogy most megijedjen és kezdjen körülnézni más elfoglaltság után, vagy kezdje bőszen tanulmányozni az SDK-t, hogy időben bekerüljön a Store-ba.
    Ma a New York Times, holnap nem lesz olyan napilap és folyóirat, ami nem lesz jelen az Apple kínálatában.

    És akkor a szűk-látókörű kisember azon filózik, hogy nincs az iPad-on USB, meg kamera. Ki nem sz@rja le, nem ez a lényege :D