109
  • Athlon64
    Én felraktam a win7-et és a VGA drivert leszedtem a karimhoz a gyártó oldaláról mert alapból nem kezelte az AGP-s HD2600XT-met.
    Amikor újra indítást kért és újra indult, még molyólt valamit aztán kiírta, hogy hiányzik a driver a karihoz. Anyáztam is, hogy mondom most telepítettem fel és erre hiányolja.

Szóval ahhoz képest, hogy fizetős OS-ről van szó, szerintem gyengécske, de lehet, hogy jó driverekkel még jól is működhet.
    Ezzel szemben az Ubuntu 9.10-et felraktam és magától jelezte, hogy van zárt driver, telepítem-e? És forgó ablakok meg mi-egyéb megy. És ingyenes!
    Nem azt mondom hogy az Ununtu tökéletes, mert még mindig nem az, de viszont bizonyos szempontból többet nyújt a win7-nél és kevesebbe kerül. (bár ez utóbbit nehéz űberelni, hisz ingyenes)
  • A1274815

Ez kimaradt: ny = nj. Azt még tudni kell, hogy a "j" hangot lágyítónak is szókták nevezni.
  • A1274815

Középkori magyar szövegeket láttam és olvastam érdekességből eredeti formájukban, a következőket kell róluk tudni:
    a = á, å = a, y = j vagy y = í, j = ? (nem láttam)
    Tehát az ly az bizony lj volt és határontúli nyelvjárásokban ma is az.
    ty=tj
    gy meg nam jót jelöl mert az bizony dy kellene hogy legyen dy=dj, gondolj csak a "mondja" szóra. Lehet, hogy régen az gj volt csak átvettük a környéken élő szlávoktól a dy helyette.
  • slickboy
    OFF:
    LY az új J, a segg meg a lyövő pinálya (a'la Fábry), de azért ne essünk túlzásokba. Csak azért korrigáltam, nehogy az apró de számomra bosszantó hiba nehogy elvonja figyelmem becses szavaidról.
    (((Ha jól tudom, régebben kétféleképp ejtették a "j" hangot, bár elképzelésem sincs, hogy hogyan lehet kétféleképp ejteni; tehát ennek az öröksége, hogy kétféle betűnk van a ma már egyforma hangra.)))
  • Szefmester
    én sem tartom értelmes dolognak a kétféle j-ly-t fölösleges, mégis használom mert ha nem helyesen használom, lenéznek, kijavítgatnak. :D

a win7 nálam meg fent van mióta megjelent,hatalmas fagyás még nem volt amit ne én okoztam volna valami programmal, vagy driver telepítéssel, barkácsolással.. viszont még mindíg kevesebbszer fagyott mint az XP anno..
  • Magiszter
    "Milyóta" van a teában "ly"? :D De lyó legyen. Csak lyeget is tegyél bele :D
  • roliika
    Hát van amiben jó...de speciel olyan mint a Linuxok.
    Nem játékfejlesztésre nem való ami most a hobbim, és természetesen mmm... lehúzás, mert általában csak az Appstore-os dolgokat szereti...Hackintosh verziót próbáltam ki, iszonyat gyors nagyon szép csillivilli, de mondom, csak ilyen finomkodásra jó, esetleg animáció készítésre és grafikára de nekem az is kevés...nem tud dx9 10 11-et és valahogy nincs kedvem szopni vele a saját béna open GL alapú izéjével.
  • uniu
    Akkor igyál egy "telyát"! :)
  • Magiszter
    Off:
    Reklám:
    Le a pontoslyékkel, vissza az elipszilonoslyéket! jé helyett írlyál Lyét! Lyégkorcsolya, Lyegyellenőr, Lyobb, Lyárda! LY az új J!
    On féle:
    slickboy: Hullafáradtan előlyön a mániám, hogy mindenhova ly-os lyéket írlyak. Ez van, ettől nem lesz ugyan lyobb a világ, de lyelentősen több karaktert írhatok bárhova. Lyelezném: Bár lyóindulatúan felhívtad a figyelmem egy helyesírási hibára, az önlyelölt korrektorokat sok helyen nem szeretik. Ne vedd támadásnak.
  • nkmedve
    Ezzel már én is találkoztam, de nem nevezném valami hihetetlen nagy hibának. Előjön egy hibaüzenet amit csak szimplán be X-elsz, s a gép megy tovább, semmi nagy dolog.
  • slickboy
    Ilyen (és nem ien vagy ijen) ez a popszakma.
  • slickboy
  • slickboy
    hibálya--->hibája, muszály--->muszáj, valyon--->vajon, stb...
  • ziipp
    Egyébként tényleg elképesztő az a lobbi, ami most az Apple ellen megindult. Ez már a második cikk, ahol direktbe szidják a márkát.
  • ziipp
    Ez nem így van. Nagyon is jó OS, csak eljárt felette az idő, illetve az MS erőlteti a váltást, ezért abbahagyták hozzá a frissítések készítését. Talán egy komolyabb hibája van, mégpedig az, hogy csak 4 GB RAM-ot kezel. Olyan munkakörben, ahol nem kell komoly gép, hosszú ideig nem lesz értelme váltani. Zsanklodnak ebben igaza van. Statisztikával pedig lehet bűvészkedni, ezt az általad és Zsanklod által linkelt felmérések közti különbség is jól bizonyítja. Ezt vitát úgy lehetne a legkönnyebben lezárni, ha Zsanklód bizonyítaná a trójai jelenlétét a rendszerben.
  • evetke007
    Nekem van egy olyan érzésem, hogy azon a bizonyos rózsaszín szemüveges felfelé ívelő diagrammon lesz egy szép törés.
    Konkrétan , mikor az RC-k lejárnak...
    Egyébként kipróbáltam az RC-t , kb 2 hétig volt az otthoni gépemen és nem győzött meg. Nekem se időm se energiám az új fícsörökkel szórakozni és az új "felhasználóbarát" kezelő felületekkel megismerkedni. Gondolom vállalati környezetben szintén ezért szarnak rá nagy ívben (meg az ára miatt).
  • Magiszter
    Birom mikor olyanokkal jönnek hogy a 8-10-30 éves gépén nem megy a Win7, pfujj de szar. Meg nincs hozzá driver. Ha megnézné az alkatrészgyártó honlapján akkor látná hogy már a Win95-nél sem volt támogatása a cuccoknak (csak példa, nem konkrét eset.).
    Autós példákat is mindenki szereti: Trabantba akar tankolni F22-es kerozint, mert attól biztos gyorsabb lesz, hisz az F22-es is simán megy hangsebességgel. Aztán csodálkozik hogy még a kocsi sem indul el. De ez kérem nem a kerozin hibálya.

Zsanklód: Megjelenés óta használom a Win7-et és a felsorolt hibák egyikével sem találkoztam. Telepítettem már 2 éves konfigra (1 magos 1 gigás), netbookra (Atom + 1 giga), 2 magos notira (C2D, 2 giga), és 4 magos asztalira (Phenom II + 2gb). Mindegyiken használtam/használom is, konfigoltam, de egyszer sem szaladtam olyan hibába ami a Win7 sara lett volna. A nagyvállalatnál ahol dolgozom is van néhány Win7-es gép tesztüzemben a góréknál és eddig tőlik is csak pozitív visszajelzések érkeztek. Könnyebb használni (ha túl vagy az első WTF-on a kinézet és elrendezés miatt.), könnyebb konfigolni, gyorsabb és egyszerűbb.

Az hogy ilyen trójai, olyan trójai. Tojok rá. Amíg nincs konkrét példa arra hogy a Win7-ben van egy minden tűzfalat, midnen proxy-t és minden védelmet, vírusírtót megkerülő szupertrójai amivel nézik a nagyiról készült családi képeimet, addig ez nem több mint légbőlkapott vádaskodás.
  • tomcsa4
    Ha szeretnéd kiaknázni a géped teljesítményét, kell a vista vagy Win7. Céges környzetben ez kicsit másképpen alakul, mivel ott a felhasználói programoknak kell működniük. Az az első és legfontosabb. Persze az idő is számít (valahol), de ha el se indul a program vagy hibásan, akkor baszható a cucc. :)
  • Ferrer
    Mi elsosorban azert nem rakjuk fel asztali gépre, mert féltjük adatainkat, és mivel a fo hardvermodellje a вистára épül, valszeg minden INKOMPATIBILIS lesz. Nem kellenek megint olyan idegölo percek, mint anno a вистánál.
  • tomcsa4
    Ja, akinek tényleg nagyon régi gépe van, annak jó az XP (bár a biztonsága nulla és maga az OS is elavult, ami érthető). De akinek akárcsak egy jobb egymagosa van (többmagos gépekről ne is beszéljek) és még mindigXP-t hazsnál, az egy idióta. Már a vistánál is leidiótáztam és Win7-nél is le fogom. (Aztán meg nyivákol, hogy a megagigabrutál gépén miért nem úgy futnak a játékok, ahogy elvárja).
  • tomcsa4
    Nem töröltetjük Zsanklód Vandál, tőled megszoktuk már ezt a stílust.

Win7-nek nem elég az 1 giga ram is és egy egymagos processzor. Ezen is lehet játszani Win7 alatt akár a Dragon Age-dzsel vagy a Risennel. Nálam simán működik.

Ami fontos: ma már elengedhetetlen a cache tár mérete. Bizony egymagosoknál is óriási a difi a fél megás-, illetve az egymegás L2 gyorsítótárral szerelt gépek esetében. 256 kb gyakorlatilag (Celeron, Athlon XP) halottak, bár a Win7 ezeken is működik. Fél giga memóriával még nem próbáltam, de ha lesz rá alkalmam, megtekintem úgy is.
  • scs17
    Sztem azok a legnagyobb marhák akik azzal jönnek a Windows 7 ellen, h ennyi meg ennyi a piaci részesedés.
    Ez a birka szellemre utal..., ha vmit sokan csinálnak, az nem feltétlenül jó...
  • quantum
    Elég lesz csak 66% az xpnek
  • quantum
    Azért a 8.7% kicsit több, mint amit hangoztattál, hogy senki nem telepítette fel.

más:
    Az xp zsákutca. Egyszerűen annyira vacak, hogy a Vistát nem lehetett ráépíteni. Server 2003 alapokon van. Biztonság, stabilitás, sebesség = 0.
    Nekem mondjuk a Vista is nagyon tetszett, az xp-hez képest ég és föld. Stabilabb, biztonságosabb és szerintem gyorsabb is.
  • mad mind
    Ez hányadik nicked?
    Nekem csak egy bajom van a windows7-el, hogy pofátlanul drága. Nekem eredeti xp-m és vistám is van de a frissítésért ugyan annyit kérnek mint egy új oem ért. Ez pofátlanság kétszer kifizettem már nekik 40 ezer forintot, de mégis újabb 40-et akarnak csak a frissítésért.
  • thoxx
    Most tettem fel egy 6 éves gépre a Win7-et. (proci meg az alaplap való abból az időből)

Szóval pozitív, hogy feltelepül és fut, 1G RAM-om van, eléggé határeset, érzésre XP gyorsabb. A firgő-forgó ablakok egy ideig viccesek aztán inkább kikapcsoltam, a Linuxos Compiz érezhetően kevesebb erőforrást igényel mint a Win7-es megoldás, de a végén nem számít mert mindkettőt kikapcsoltam :)

Ami gond: driverekkel rosszabbul áll, mint a Vista, nforce2 chipsethez nincs W7 driver és nem is lesz, SE k310-hez való PC Suite szintén nem települ fel W7-re. Ezek megoldható problémák, de egy pénzért vett oprendszer problémáit nem én akarom megoldani, és nekem tökmindegy hogy a gyártó nem csinál drivert vagy a W7 nem jó, számomra a végeredmény ugyanaz.

Játékok egy része elindul, de jól lefagy véletlenszerűen pl: Caesar 4. A kompatibilitás beállítás ezen nem javít. A WinMediaPlayer 12 meg mániásan saját beépített kodeket használ, amivel a legegyszerűbb XVID is szaggat, a KMPlayer ugyanazt a filmet a saját kodekjeivel simán lejátssza.
  • Nightwish006
    ez a tragya domb nekem tökéletesen müködik mar lassan 1 éve, jó öreg béta verzió, mégsincs vele semmi baj... De biztos énvagyok a faszlama
  • Justil
    persze az is lehetne, hogy nálam vmi csoda folytán jó csak, de hozzám hasonlóan még userek ezreinél tökéletes és stabil a win7. szóval..ennyit arról, hogy bugos szar.
  • Justil
    bugos szar, mi?
    három lehetőség van:

1) te nem a win7-et raktad fel (vagy esetleg vmi szanaszétkúrt kókány verziót)
    2) hatalmas láma vagy, és folyamatosan user-error jelleggel bugzik nálad
    3) csak simán hülye vagy és kedvtelésből fikázod, mert ms termék

a win7 nem bugos, nálam fél év alatt egyszer sem bírt meghalni, pedig én nyúzom rendesen...
  • bigjoe
    Hát szomorún kell konstatálnom, hogy a MS$ nek drukkolok.
    Az IPAD elvette minden bizalmamat. Az Apple árpolitikája és üzletpolitikája botrányos.
  • Sanyix
    megint gyorsan változik a véleményed, pár hónapja még macet akartál venni merhogy az milyen jó :D
  • Balumann
    Ha azt nézzük, hogy a Win7 -nek azért javasolt egy 2magos proci és 2 giga ram (az alatt nem igazán érdemes felrakni szerintem), illetve néhány régebbi hardver/szoftver inkompatibilitás is előfordulhat, aztán hozzávesszük hogy sokan még nem akarják leváltani a működő oprendszerüket (főleg mert esetleg eredeti xp vagy vista van), akkor belátható, hogy igenis szép gyorsan terjed az új oprendszer.
    W3 statisztikája
    2010 Win7 Vista Win2003 WinXP W2000 Linux Mac
    January 11.3% 15.4% 1.4% 59.4% 0.6% 4.6% 6.8%
    korrábbi adatok, ami mutatja a terjedését:

ITT
  • hdo
    Megvan az embered Dano! xD

||
    \||/
    \/
  • DjDano
    Jó tévedtem azt hittem te vagy az a sült bolond aki orrba szájba fikázza a MS-t :)
  • RoadkilleR78
    Van itt azért néhány találó reklám a Mac háza tájáról is :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=AYWmDag3ruM
    És ha belegondolunk ez azért eléggé igaz is.
  • roliika
    Tudod, Wanek van SSD meg van flash memória... az SSD sok flash memó összegyúrva.
  • Ferrer
    Kíváncsi lennék a többi 19-re! Az adatlapom szerint lassan 3 éve ezzel a nickkel fórumozok, há' biztos hülye ez..
  • Ferrer
    Hogyhogy minek, hogy ne mozgó alkatrésszel legyen megoldva, mert az sérülékenyebb.
  • slickboy
    Na most visszanyalt a fagyi. Emlékezünk még az Apple aljas reklámjaira a Vista idejében? Az iPad egy röhej, a bemutatóban nagy garral lefikázott netbookok sokkal többet érnek.
  • GregSB
    Az OS X az spec pont olyan terméke az Applenek, ami tényleg jó, és nem csak marketingel adják el :)