A Windows 7 megjelenése fellendítette a PC ipart

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen (és nem ien vagy ijen) ez a popszakma.
<#nevetes1><#shakehead>
hibálya--->hibája, muszály--->muszáj, valyon--->vajon, stb...
ziipp
Egyébként tényleg elképesztõ az a lobbi, ami most az Apple ellen megindult. Ez már a második cikk, ahol direktbe szidják a márkát.

ziipp
Ez nem így van. Nagyon is jó OS, csak eljárt felette az idõ, illetve az MS erõlteti a váltást, ezért abbahagyták hozzá a frissítések készítését. Talán egy komolyabb hibája van, mégpedig az, hogy csak 4 GB RAM-ot kezel. Olyan munkakörben, ahol nem kell komoly gép, hosszú ideig nem lesz értelme váltani. Zsanklodnak ebben igaza van. Statisztikával pedig lehet bûvészkedni, ezt az általad és Zsanklod által linkelt felmérések közti különbség is jól bizonyítja. Ezt vitát úgy lehetne a legkönnyebben lezárni, ha Zsanklód bizonyítaná a trójai jelenlétét a rendszerben.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy azon a bizonyos rózsaszín szemüveges felfelé ívelõ diagrammon lesz egy szép törés.
Konkrétan , mikor az RC-k lejárnak...
Egyébként kipróbáltam az RC-t , kb 2 hétig volt az otthoni gépemen és nem gyõzött meg. Nekem se idõm se energiám az új fícsörökkel szórakozni és az új "felhasználóbarát" kezelõ felületekkel megismerkedni. Gondolom vállalati környezetben szintén ezért szarnak rá nagy ívben (meg az ára miatt).

Magiszter
Birom mikor olyanokkal jönnek hogy a 8-10-30 éves gépén nem megy a Win7, pfujj de szar. Meg nincs hozzá driver. Ha megnézné az alkatrészgyártó honlapján akkor látná hogy már a Win95-nél sem volt támogatása a cuccoknak (csak példa, nem konkrét eset.).
Autós példákat is mindenki szereti: Trabantba akar tankolni F22-es kerozint, mert attól biztos gyorsabb lesz, hisz az F22-es is simán megy hangsebességgel. Aztán csodálkozik hogy még a kocsi sem indul el. De ez kérem nem a kerozin hibálya.

Zsanklód: Megjelenés óta használom a Win7-et és a felsorolt hibák egyikével sem találkoztam. Telepítettem már 2 éves konfigra (1 magos 1 gigás), netbookra (Atom + 1 giga), 2 magos notira (C2D, 2 giga), és 4 magos asztalira (Phenom II + 2gb). Mindegyiken használtam/használom is, konfigoltam, de egyszer sem szaladtam olyan hibába ami a Win7 sara lett volna. A nagyvállalatnál ahol dolgozom is van néhány Win7-es gép tesztüzemben a góréknál és eddig tõlik is csak pozitív visszajelzések érkeztek. Könnyebb használni (ha túl vagy az elsõ WTF-on a kinézet és elrendezés miatt.), könnyebb konfigolni, gyorsabb és egyszerûbb.

Az hogy ilyen trójai, olyan trójai. Tojok rá. Amíg nincs konkrét példa arra hogy a Win7-ben van egy minden tûzfalat, midnen proxy-t és minden védelmet, vírusírtót megkerülõ szupertrójai amivel nézik a nagyiról készült családi képeimet, addig ez nem több mint légbõlkapott vádaskodás.

Ha szeretnéd kiaknázni a géped teljesítményét, kell a vista vagy Win7. Céges környzetben ez kicsit másképpen alakul, mivel ott a felhasználói programoknak kell mûködniük. Az az elsõ és legfontosabb. Persze az idõ is számít (valahol), de ha el se indul a program vagy hibásan, akkor baszható a cucc. 😊

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Mi elsosorban azert nem rakjuk fel asztali gépre, mert féltjük adatainkat, és mivel a fo hardvermodellje a вистára épül, valszeg minden INKOMPATIBILIS lesz. Nem kellenek megint olyan idegölo percek, mint anno a вистánál.

LZ forever

Ja, akinek tényleg nagyon régi gépe van, annak jó az XP (bár a biztonsága nulla és maga az OS is elavult, ami érthetõ). De akinek akárcsak egy jobb egymagosa van (többmagos gépekrõl ne is beszéljek) és még mindigXP-t hazsnál, az egy idióta. Már a vistánál is leidiótáztam és Win7-nél is le fogom. (Aztán meg nyivákol, hogy a megagigabrutál gépén miért nem úgy futnak a játékok, ahogy elvárja).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Nem töröltetjük Zsanklód Vandál, tõled megszoktuk már ezt a stílust.

Win7-nek nem elég az 1 giga ram is és egy egymagos processzor. Ezen is lehet játszani Win7 alatt akár a Dragon Age-dzsel vagy a Risennel. Nálam simán mûködik.

Ami fontos: ma már elengedhetetlen a cache tár mérete. Bizony egymagosoknál is óriási a difi a fél megás-, illetve az egymegás L2 gyorsítótárral szerelt gépek esetében. 256 kb gyakorlatilag (Celeron, Athlon XP) halottak, bár a Win7 ezeken is mûködik. Fél giga memóriával még nem próbáltam, de ha lesz rá alkalmam, megtekintem úgy is.

scs17
Sztem azok a legnagyobb marhák akik azzal jönnek a Windows 7 ellen, h ennyi meg ennyi a piaci részesedés.
Ez a birka szellemre utal..., ha vmit sokan csinálnak, az nem feltétlenül jó...

Azért a 8.7% kicsit több, mint amit hangoztattál, hogy senki nem telepítette fel.

más:
Az xp zsákutca. Egyszerûen annyira vacak, hogy a Vistát nem lehetett ráépíteni. Server 2003 alapokon van. Biztonság, stabilitás, sebesség = 0.
Nekem mondjuk a Vista is nagyon tetszett, az xp-hez képest ég és föld. Stabilabb, biztonságosabb és szerintem gyorsabb is.

mad mind
Ez hányadik nicked?
Nekem csak egy bajom van a windows7-el, hogy pofátlanul drága. Nekem eredeti xp-m és vistám is van de a frissítésért ugyan annyit kérnek mint egy új oem ért. Ez pofátlanság kétszer kifizettem már nekik 40 ezer forintot, de mégis újabb 40-et akarnak csak a frissítésért.

Most tettem fel egy 6 éves gépre a Win7-et. (proci meg az alaplap való abból az idõbõl)

Szóval pozitív, hogy feltelepül és fut, 1G RAM-om van, eléggé határeset, érzésre XP gyorsabb. A firgõ-forgó ablakok egy ideig viccesek aztán inkább kikapcsoltam, a Linuxos Compiz érezhetõen kevesebb erõforrást igényel mint a Win7-es megoldás, de a végén nem számít mert mindkettõt kikapcsoltam 😊

Ami gond: driverekkel rosszabbul áll, mint a Vista, nforce2 chipsethez nincs W7 driver és nem is lesz, SE k310-hez való PC Suite szintén nem települ fel W7-re. Ezek megoldható problémák, de egy pénzért vett oprendszer problémáit nem én akarom megoldani, és nekem tökmindegy hogy a gyártó nem csinál drivert vagy a W7 nem jó, számomra a végeredmény ugyanaz.

Játékok egy része elindul, de jól lefagy véletlenszerûen pl: Caesar 4. A kompatibilitás beállítás ezen nem javít. A WinMediaPlayer 12 meg mániásan saját beépített kodeket használ, amivel a legegyszerûbb XVID is szaggat, a KMPlayer ugyanazt a filmet a saját kodekjeivel simán lejátssza.
Nightwish006
ez a tragya domb nekem tökéletesen müködik mar lassan 1 éve, jó öreg béta verzió, mégsincs vele semmi baj... De biztos énvagyok a faszlama

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

persze az is lehetne, hogy nálam vmi csoda folytán jó csak, de hozzám hasonlóan még userek ezreinél tökéletes és stabil a win7. szóval..ennyit arról, hogy bugos szar.

bugos szar, mi?
három lehetõség van:

1) te nem a win7-et raktad fel (vagy esetleg vmi szanaszétkúrt kókány verziót)
2) hatalmas láma vagy, és folyamatosan user-error jelleggel bugzik nálad
3) csak simán hülye vagy és kedvtelésbõl fikázod, mert ms termék

a win7 nem bugos, nálam fél év alatt egyszer sem bírt meghalni, pedig én nyúzom rendesen...

Hát szomorún kell konstatálnom, hogy a MS$ nek drukkolok.
Az IPAD elvette minden bizalmamat. Az Apple árpolitikája és üzletpolitikája botrányos.

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

Sanyix
megint gyorsan változik a véleményed, pár hónapja még macet akartál venni merhogy az milyen jó 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Balumann
Ha azt nézzük, hogy a Win7 -nek azért javasolt egy 2magos proci és 2 giga ram (az alatt nem igazán érdemes felrakni szerintem), illetve néhány régebbi hardver/szoftver inkompatibilitás is elõfordulhat, aztán hozzávesszük hogy sokan még nem akarják leváltani a mûködõ oprendszerüket (fõleg mert esetleg eredeti xp vagy vista van), akkor belátható, hogy igenis szép gyorsan terjed az új oprendszer.
W3 statisztikája
2010 Win7 Vista Win2003 WinXP W2000 Linux Mac
January 11.3% 15.4% 1.4% 59.4% 0.6% 4.6% 6.8%
korrábbi adatok, ami mutatja a terjedését:

ITT

hdo
Megvan az embered Dano! xD

||
\||/
\/

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

DjDano
Jó tévedtem azt hittem te vagy az a sült bolond aki orrba szájba fikázza a MS-t 😊

Van itt azért néhány találó reklám a Mac háza tájáról is :-)
http://www.youtube.com/watch?v=AYWmDag3ruM
És ha belegondolunk ez azért eléggé igaz is.
Tudod, Wanek van SSD meg van flash memória... az SSD sok flash memó összegyúrva.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Kíváncsi lennék a többi 19-re! Az adatlapom szerint lassan 3 éve ezzel a nickkel fórumozok, há' biztos hülye ez..

LZ forever

Hogyhogy minek, hogy ne mozgó alkatrésszel legyen megoldva, mert az sérülékenyebb.

LZ forever

Na most visszanyalt a fagyi. Emlékezünk még az Apple aljas reklámjaira a Vista idejében? Az iPad egy röhej, a bemutatóban nagy garral lefikázott netbookok sokkal többet érnek.
GregSB
Az OS X az spec pont olyan terméke az Applenek, ami tényleg jó, és nem csak marketingel adják el 😊

hdo
Nekem 3x is. Nem árulom el mennyibõl! XD

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

DjDano
Ferrert kéretik nem komolyan venni kb ez a 20. nickje amivel bohóckodik...

Bugos?

Mégis miben?

Én használom kb 5 hónapja. Na akkor még azért nem volt tökéletes. Most viszont semmi bajom vele. Ez még sose fagyott le... Lehet fikázni, stb, mint mindent, de ez végre elmozdít sok mindenkit a fapad xp-rõl.
passatgt
az interneten keres megoldást segített már valaha bárkinek is?😄

Dehogynem jobb az SSD! Szó se róla!

De egy effektive mobil processzorral rendelkezõ retteneten ugyan mi a ráknak?

A legkisebb mennyi is? 8 vagy 4 giga? Biztos SSD van mögötte?

hdo
Multitouchnál is van "jobb egérgomb". Általában úgy szokott mûködni, hogy egyik ujjadat rányomod a kijelzõre, a másikkal meg éppenhogy csak pöttyintesz egyet, és az olyan mintha jobb egérgombbal kattitottál volna a nyomva tartott területre.

A ctrl+alt+del meg szerintem fölösleges. Bármelyik oprendszer képes lefagyni, most az, hogy a windowsban van feladatkezelõ, másikban esetleg nincs, már más tészta. Amúgy a windows 7 erre is ad megoldást. Ha egy program ablak fagy, és kattintgatsz rá, akkor beszürkül, és a windows 7 felajánlj 3 lehetõséget egy ablakban:
- bezárja a folyamatot
- várhatsz míg válaszol a program
- interneten keres megoldást a hibára (ha volt appcrash)

Szóval a windows 7 nagyon jól ki van találva! 😊

passatgt
nem ssd van, hanem sima flash memória, de lényeg ua😊

Na ja. Nekem a coverflow kifejezetten bejön, nagyon szeretem, de ez a polcos cucc sztem hülyeség.. én jobban szeretem a puritán Total Commanderes (ipodon File-os) file listázást egy pdf ikonnal. 😄

De azt mondd meg nekem (ez mindenkinek szól, aki hiányolja az igazi oprendszert), hogy hogy oldanád meg a jobb egérgombot és a billentyûzetet? Mondjuk felraksz rá egy Windowst. Utána?? Hogy fogod megoldani a ctrl+alt+delt?

roliiiiiiika: Vannak remote desktop appok, ha nagyon arra vágynál. Szerinted nem jobb az SSD, mint a HDD? Nem lenne jó, ha ide-oda vinnéd magaddal, aztán egyszer csak kiakadna a lemez..

LZ forever

hdo
Nyakamat rá hogy kétjegyû százaléka a vásárlóknak azért fogja megvenni, mert _polcon_ vannak a könyvek iPad-ben! XD

Amúgymeg egyetlen ilyen hordozható akármit nem vennék meg aminek saját oprendszere van. Ha nem tudok feltolni rá egy tetszõleges oprendszert, akkor felejtõs! Márpedig még a netbookomon is már win7 megy, amit xp-vel adtak pár hónapja. 😊

passatgt
ebbok readerként azért nem drága, legalábbis olcsóbb mint az amazon kindle-je😊

"de azért még mindig nem egy OS X" <- Hála a Jóistennek!

Finomkodásra meg burzsulykodásra és parasztvakításra tökéletes a mac ... bocs ez a véleményem és nem teljesen alaptalanul.

Mikor az Ipad-ot bemutatták örültem hogy végre egy eszköz ami remote desktopra is jó...de mikor a videót végignéztem hogy ezt én miért vegyem meg, hát a röhögõgörcs elkapott.

Mert nem kis szolidan azt mondta Jobs, hogy hát igen...ez egy mobil processzoros valami ami korlátozott grafikával bír és nincs benne HDD sem és rendes mennyiségû memória sem....neeeemm...azt mondta ezen megdöbbentõen fantasztikus élmény Internetezni, zenét hallgatni (na azért én úgy elképzelem hogy egy ekkora méretû izével valaki a tökig zsúfolt villamoson hallgatja a csend hangjai c. számot...vicces)...aztán ott mutogatta hogy képeket is lehet rajta nézni (hát tényleg megint egy életszerû fícsör..mert nyilván kinek képeket akarok mutatni nincs számítógépe se mobilja semmije..most jött ki a barlangból és pendrive nem elég, ezt tolom a képébe)....ebook readerként lehet esélye, de ahhoz meg drága, szóval passz.

És tényleg meglepõ, hogy némi jól szituált marketing szöveggel adják el a népnek a szart. Erre ilyen szinten még a MS sem képes.

Az neg hogy milyen a burkolat és egyéb..de igen van PC-s is..jobb is mint a MAC anyagra összerakásra, de azért is pénzt kérnek.

Jó ez a Win7, de azért még mindig nem egy OS X.
Amúgy azért a reklám egy kicsit ferde, (persze mint minden reklám). Volt már a kezemben HP pavilion, meg molt már MacBook is. Azért a kettõ között elég nagy minõségbeli különbség van, és én itt most nem arról bezélek, hogy milyen proci, memória stb... van benne. Hanem a Macbook burkolatáról, a billenytûzetérõl, a kijelzõjérõl, a touchpadjáról (amilyenrõl egy sima pc user nem is álmodhat), a hardware és a software kapcsolatáról, hogy az egész egyben van. Sajna azért tényleg drága nekünk, nekem sem telik rá, de ha megtehetném akkor csakis valamilyen Mac-et vennék. Az oprendszert már így is használom, de jobb lenne az egészet egyben birtokolni :-)
Én felraktam, de egy bugos szar, billgécnek megint sikerült alkotnia... A következõ gépem mindenképp Mac lesz.

LZ forever

hdo
LOL ... gyakorlatilag ez az elsõ oprendszer aminél elhatározásra jutottam, hogy megveszem eredetiben! xD

passatgt
pedig vantulok megmondta, hogy senki nem fogja használni<#idiota>