A Windows 7 megjelenése fellendítette a PC ipart
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nos, a biztonságot, a kényelmet és a minõséget meg kell fizetni. Aki most engem lehülyéz, az még sosem ült OSX elõtt. Akinek nem tellik 6 milliós Volkswagen-re az 3 milliós Skodát vesz. Aki megengedhet magának, az megveszi a VW-t.
Ezek tények, nincs szükségem az "SG-s" reakciókra.
[merlinw.org]
Na persze...

[merlinw.org]
Mint mondtam, majd meglátjuk ha OEM lesz SSD-n.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
http://greyhound.blog.hu/2009/10/19/windows_7_fel_ev_utan
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Miért baj az ha ugyanarra a hibára hasonló a hibajelenség évek múltán is?
win7 jó,nagyon jó!(eltekintve Sanyix említette win7 egész felülete inaktívá válik,több programnál tapasztaltam,azt hittem hogy lefagyott)ennek elennére eszem agában nincs Xp-t használni,de azért megtartottam(TV kártya nem fut a win7-en driver nincs hozzá)
jó kis szolgálatot tett XP,de lejárt felette az idõ,lap top-ra is merem ajánlani,még atomosra is,nem rossz!
egyébként vannak olyan verziói,ami kifejezetten kis teljesítményû laptopokra asztali pc-re van optimalizálva ami még 1 magot tud csak kezelni,stb)
szóval hajra Win 7 kezdetnek nem rossz!
szerintem még gyorsabb is mint az xp,játékoknál jól lehet lemérni.
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Megpróbálom a Win7 32 bitest, ha az jó akkor egyelõre maradok annál (egy jóideig úgyse lesz 4 gigánál több ramom összesen (vga-val együtt), max 1 gigát veszek egyszer.
Windows xp:
Release date RTM: August 24, 2001
Windows 7:
Release date RTM: July 22, 2009
Számold ki, hogy mennyi ideje volt az xp-nek elérni a 66%-ot, és a Windows 7-nek a 7%-ot. Egyébként meg elég megnézni, hogy október óta hogy alakul a statisztika, a Windows xp-rõl és Vistáról térnák át az emberek Windows 7-re.
Elvégre 2000-ben sem használtunk Windows 3.1-et, mert az gyorsabb volt mint az NT 5.0...
Aki felrakta a Win 7 véglegest, az nem igazán tért vissza XP-re. Azért van még több XP-s, mert nem mernek váltani (pl. meg van eredetiben az XP vagy Vista, és még igényeiknek megfelelõen jól mûködik), vagy mert régebbi hardvereik vannak, amihez nem találnak drivereket, esetleg valamilyen (régebbi) szoftver nem mûködik rendesen.
Érezhetõen gyorsabb, stabilabb (fõleg hosszabb távon), kényelmesebb, több szolgáltatással, még hibáival együtt is JOBB oprendszer az XP-nél, és ha megnézed a terjedési statisztikákat, láthatod, hogy gyorsan terjed. Fõleg azoknál, akik rendszeresen használják a PC-t.
video/rendszer memória hiba nem lehet? (esetleg a kártya maga)
Én bárhogy próbálok logikus magyarázatot keresni erre, egyszerûen nem találok. Egyszerûen mintha rosszul töltené be elõször a Win7 a videókártya drivert, nem tudta rendesen kommunikálni, nem tudja a vga memóriát használni elõször, vagy fogalmam sincs.
Szerintem megpróbálom felrakni majd - elõször csak az xp helyére a 32 bites Win 7-et, hátha azzal jó marad.
Különben a Vistas driverek is mennek.
Ez tény!
Az ubuntu 9.10 ezt alapból kezeli ingyér.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
XP -> 2D gyorsítás esetleg DX9
Vista Aero -> DX9Ex
Win7 Aero -> DX10 (ha nincs a hiányzódolgokat CPU-val csinálja)
Próbálj ki rajta XP alatt egy DX10-es featureöket használó OpenGL-es cuccot, mondjuk az NVIDIA megfelelõ SDK-jából.
-Szövegszerk,doksik=openoffice,pdf olvasó
-multimédia: vlc,audacious,miroTV (podcast), vagy full multimédiás környezet? (boxeetv, moovida)
- csili-vili? = compiz
- böngészés: opera,ff,chrome
Minden hasznélatos funkcióra van rogram, sokszor nem is egy, és nagyon rendben vannak.
Eeepc 1000H lett az elsõfdleges gépem, mert munkára bõven elég nekem.
Erõforrásban az ubuntu sokkal kevesebbet eszik.
Felmerül a kérdés: miért is fizessek az m$-nek egyetlen petákot is, amikor bõségesen kiszolgál az ubuntum? Értelmetlen. A w7-nek adtam egy tesztisõszakot, az RC-t felnyomtam a régebbi lapimra. R3200 compaq presario. Ez 1,6-os athlon, 512 DDR-el. Nem meglepõ módon lassú rajta. (gondolom a memória miatt😊 Lehet mondani, hogy vegyél RAM-ot, de nem veszek. Lehet mondani, hogy vegyél gépet, de NEM veszek. 80 ropis oprendszertõl elvárom hogy menjen rajta rendesen, ha a másik (ubuntu) 0 forintért megy.
Hamarosan elkezdi dobálni majd, hogy illegális a windows, szóval megy vissza az ubuntu.
Ez nem windows utálat! Egyszerûen nem gazdaságos na!
Amikor újra indítást kért és újra indult, még molyólt valamit aztán kiírta, hogy hiányzik a driver a karihoz. Anyáztam is, hogy mondom most telepítettem fel és erre hiányolja.
Szóval ahhoz képest, hogy fizetõs OS-rõl van szó, szerintem gyengécske, de lehet, hogy jó driverekkel még jól is mûködhet.
Ezzel szemben az Ubuntu 9.10-et felraktam és magától jelezte, hogy van zárt driver, telepítem-e? És forgó ablakok meg mi-egyéb megy. És ingyenes!
Nem azt mondom hogy az Ununtu tökéletes, mert még mindig nem az, de viszont bizonyos szempontból többet nyújt a win7-nél és kevesebbe kerül. (bár ez utóbbit nehéz ûberelni, hisz ingyenes)
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Ez kimaradt: ny = nj. Azt még tudni kell, hogy a "j" hangot lágyítónak is szókták nevezni.
Középkori magyar szövegeket láttam és olvastam érdekességbõl eredeti formájukban, a következõket kell róluk tudni:
a = á, å = a, y = j vagy y = í, j = ? (nem láttam)
Tehát az ly az bizony lj volt és határontúli nyelvjárásokban ma is az.
ty=tj
gy meg nam jót jelöl mert az bizony dy kellene hogy legyen dy=dj, gondolj csak a "mondja" szóra. Lehet, hogy régen az gj volt csak átvettük a környéken élõ szlávoktól a dy helyette.
LY az új J, a segg meg a lyövõ pinálya (a'la Fábry), de azért ne essünk túlzásokba. Csak azért korrigáltam, nehogy az apró de számomra bosszantó hiba nehogy elvonja figyelmem becses szavaidról. <#wink>#wink>
(((Ha jól tudom, régebben kétféleképp ejtették a "j" hangot, bár elképzelésem sincs, hogy hogyan lehet kétféleképp ejteni; tehát ennek az öröksége, hogy kétféle betûnk van a ma már egyforma hangra.)))
a win7 nálam meg fent van mióta megjelent,hatalmas fagyás még nem volt amit ne én okoztam volna valami programmal, vagy driver telepítéssel, barkácsolással.. viszont még mindíg kevesebbszer fagyott mint az XP anno..
Nem játékfejlesztésre nem való ami most a hobbim, és természetesen mmm... lehúzás, mert általában csak az Appstore-os dolgokat szereti...Hackintosh verziót próbáltam ki, iszonyat gyors nagyon szép csillivilli, de mondom, csak ilyen finomkodásra jó, esetleg animáció készítésre és grafikára de nekem az is kevés...nem tud dx9 10 11-et és valahogy nincs kedvem szopni vele a saját béna open GL alapú izéjével.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Reklám:
Le a pontoslyékkel, vissza az elipszilonoslyéket! jé helyett írlyál Lyét! Lyégkorcsolya, Lyegyellenõr, Lyobb, Lyárda! LY az új J!
On féle:
slickboy: Hullafáradtan elõlyön a mániám, hogy mindenhova ly-os lyéket írlyak. Ez van, ettõl nem lesz ugyan lyobb a világ, de lyelentõsen több karaktert írhatok bárhova. Lyelezném: Bár lyóindulatúan felhívtad a figyelmem egy helyesírási hibára, az önlyelölt korrektorokat sok helyen nem szeretik. Ne vedd támadásnak. <#vigyor>#vigyor>