109
  • Sanyix
    #109
    Jaja, uh FAIL :)
  • slickboy
    #108
    Te a márkaimázst fizeted meg, a példádnál maradva, a Skoda is VW alkatrészekből készül...
  • Sanyix
    #107
    igen valami ilyesmi játszódhat le azokban akik beülnek egy gyors autóba, majd nagylegénynek érzik magukat és felkenődnek az első fára :D hasonló mechanizmus csak más szereplőkkel :)
  • MerlinW
    #106
    "(az USA-ban az új 17 collos MacBook Pro ára 2799 dollárnál kezdődik)"

    Nos, a biztonságot, a kényelmet és a minőséget meg kell fizetni. Aki most engem lehülyéz, az még sosem ült OSX előtt. Akinek nem tellik 6 milliós Volkswagen-re az 3 milliós Skodát vesz. Aki megengedhet magának, az megveszi a VW-t.
    Ezek tények, nincs szükségem az "SG-s" reakciókra.
  • MerlinW
    #105
    " Az egyetlen különbség win7pro és win7 ultimate között az, hogy a win7 ultimate verzióban winupdaten keresztül több nyelvet lehet feltelepíteni."

    Na persze...

  • hdo
    #104
    Hát nem tudom, a mostani gépemen már 3 OS volt /xp, vista, win7/ mindössze alig másfél év alatt. Mindegyik úgy végezte, hogy már egy mappa megnyitása is fájdalmasan hosszú időbe telt, egyszerűen lassú volt maga a windows - a rajta használt programok még úgy ahogy elfogadható sebességgel döcögtek -. Én is gyanakodtam a merevlemezre, de az firmware-rel ellenőrizve volt már többször is, semmi baja, meg amúgyse magyarázná meg hogy akkor a friss rendszer miért gyors rajta.

    Mint mondtam, majd meglátjuk ha OEM lesz SSD-n.
  • Gerygrey
    #103
    A liba a te készülékedben van, nálam fél év után is ugyanolyan fürge mint az elején. Csak azért telepítettem újra novemberben, mert lecseréltem az RC-t dobozosra.

    http://greyhound.blog.hu/2009/10/19/windows_7_fel_ev_utan
  • hdo
    #101
    Te <insert animal name here> hol a faszba olvastad hogy minden alkalommal mikor újrarakom a gépet nulláról rakom újra? Előtelepített win7 partícióm van elghostolva!
  • Sanyix
    #96
    azért mert állítólag mindenfélét átdolgozgatnak, főleg a gui-t :)
  • Szefmester
    #95
    próbáltad másik nv driverrel?
  • hdo
    #94
    Amúgy én meg 92 óta kapok "Insufficient disk space" hibaüzenetet ... akkor most ez DOS szerű hiba? =P

    Miért baj az ha ugyanarra a hibára hasonló a hibajelenség évek múltán is?
  • jaspercry
    #93
    emléxem win95 el indult pc-s pályafutásom, hamar 98majd 98se lett,nehezen válltottam xp-re,akkor nagyon szarnak találtam 98után.Xp-ről a hónapokban cseréltem win7 32bit-re,Vista kimaradt ,egyéb okok miatt,nem részéetezném.
    win7 jó,nagyon jó!(eltekintve Sanyix említette win7 egész felülete inaktívá válik,több programnál tapasztaltam,azt hittem hogy lefagyott)ennek elennére eszem agában nincs Xp-t használni,de azért megtartottam(TV kártya nem fut a win7-en driver nincs hozzá)
    jó kis szolgálatot tett XP,de lejárt felette az idő,lap top-ra is merem ajánlani,még atomosra is,nem rossz!
    egyébként vannak olyan verziói,ami kifejezetten kis teljesítményű laptopokra asztali pc-re van optimalizálva ami még 1 magot tud csak kezelni,stb)
    szóval hajra Win 7 kezdetnek nem rossz!

    szerintem még gyorsabb is mint az xp,játékoknál jól lehet lemérni.
  • hdo
    #92
    CD-RW lemezről(!!!) tolom AoE2-t win7-en, és még nem produkált hibát! :D
  • hdo
    #91
    Én már nem lepődök meg rajta, nálam egyetlen oprendszer nem képes kihúzni 1 évet. Eddig 11 hónap volt a max egy XP-nek. Talán a Win7 pro oem tovább fogja SSD-vel.
  • Sanyix
    #90
    Újabb hibát találtam, screamer 4x4 régi játék, ha nem megfelően áll le (hibát okozás), a win7 egész felülete inaktívvá válik. (értsd bárhova klikkelek az asztalon, csilingel hogy oda nem lehet) 2010 win7 és még mindig win95 szerű gui hibák :DDD (minden programot újra kell indítani aminek felülete volt ilyenkor hogy megjavuljon, az explorer.exe-t is, mert szerencsére a task manager még műxik). Na meg age of empires 2. Vagy elindul, vagy fekete képernyő és onnantól csak resettel lehet újra varázsolni a képernyőre, bár maga a rendszer megy a háttérben, mert villog a lankártya ledje, megy a zene is, meg töltöget a vinyó. Még szerencse hogy állítólag kicserélték a guit, bár ugyanazt műveli mint xp-nél...
  • Balumann
    #89
    Nah ez viszont érdekes, mert én is a warezmegjelenése napjától kezdve használtam, rengeteg dolgot telepítettem (mindent amit ellehet képzelni, suli miatt, vmware-től kezdve), és semmivel nem lett lassabb vagy instabilabb! Kizárólag ez a fagyás miatt tettem újra, reménykedve, hogy csak valami gubanc volt a videókártya csere miatt.
  • Balumann
    #88
    Az a legrosszabb ebbe a hibába így, hogy egyszerűen nem tudom tesztelgetni, mert most bekapcsoltam a gépet és nincs kedvem leállítani jóidőre, most 5 fele elmegyek néhány órára, utána megint próbálkozok valamivel, de restart után megint minden jó úgyhogy nem tudok mit csinálni :D

    Megpróbálom a Win7 32 bitest, ha az jó akkor egyelőre maradok annál (egy jóideig úgyse lesz 4 gigánál több ramom összesen (vga-val együtt), max 1 gigát veszek egyszer.
  • hdo
    #87
    Nem ismerem a videókártyák felépítését, hardverben nem vagyok egy ász, de lehet azért - ha van ilyen - mert a hardveres dx10 támogatásnál van a hiba - amit ugye xp nem használ -. Egy a lényeg: nem otthon megoldható, szervízes dolog!
  • hdo
    #86
    Sajnos egy win7 RTM install semmivel nem tart tovább nálam mint egy xp pro. Fél év használat alatt fájdalmasan lassúvá vált a rendszer (viszont se több fagyás, se több bug), folyamatos karbantartás mellett (registry -, HDD defrag, scan stb.). Reinstall megoldja.
  • Balumann
    #85
    És akkor XP -n miért jó egyből? :P
  • hdo
    #84
    Akkor hogyan magyarázod azt, hogy tökéletesen jól működik miután "bemelegszik"? Lehet amúgy apró kontakthiba, ami használat közben, hőtágulásnál megszűnik!
  • quantum
    #83
    Wikipedia:
    Windows xp:
    Release date RTM: August 24, 2001
    Windows 7:
    Release date RTM: July 22, 2009

    Számold ki, hogy mennyi ideje volt az xp-nek elérni a 66%-ot, és a Windows 7-nek a 7%-ot. Egyébként meg elég megnézni, hogy október óta hogy alakul a statisztika, a Windows xp-ről és Vistáról térnák át az emberek Windows 7-re.
    Elvégre 2000-ben sem használtunk Windows 3.1-et, mert az gyorsabb volt mint az NT 5.0...
  • Balumann
    #82
    Kilőttem azt a folyamatot is, ami az aero megjelenésért felelős, semmi különbség.
  • A1274815
    #81
    Én mondjuk továbbra is kártya gubancra szavazok, megnézném mi a helyzet, ha letíltod a 3D felületet.
  • Balumann
    #80
    Az XP nagyon jó oprendszer, de a Windows 7 többet nyújt. Hosszabb távon is stabil, gyors marad, míg XP a telepített szoftverek számával egyenesen arányosan válik instabillá, bugosabbá, lassabbá. Ezt fokozzák még a plussz szolgáltatások, amiket talán XP-n is RÉSZBEN meg lehet oldani + programokkal, de nem olyan hatékonyan, jól, nagyobb erőforrás igénnyel.

    Aki felrakta a Win 7 véglegest, az nem igazán tért vissza XP-re. Azért van még több XP-s, mert nem mernek váltani (pl. meg van eredetiben az XP vagy Vista, és még igényeiknek megfelelően jól működik), vagy mert régebbi hardvereik vannak, amihez nem találnak drivereket, esetleg valamilyen (régebbi) szoftver nem működik rendesen.

    Érezhetően gyorsabb, stabilabb (főleg hosszabb távon), kényelmesebb, több szolgáltatással, még hibáival együtt is JOBB oprendszer az XP-nél, és ha megnézed a terjedési statisztikákat, láthatod, hogy gyorsan terjed. Főleg azoknál, akik rendszeresen használják a PC-t.
  • Balumann
    #78
    Pont mostanában volt, hogy egész délután (déltől hajnali 3-ig) ment, nem kapcsoltam le amikor elmentem valami mást csinálni, játszottam is 3 órát, videót is szerkesztettem az nap, ha rossz lenne a hűtés vagy alapvető memória/rendszer hiba lenne, az nem javulna meg a windows újraindítása után (most úgy csinálom, hogy elindul, egyből nyomok egy restartot, és utána semmi gond). Rendszergazdának készülök, ha valami egyszerű gond lenne akkor azt már rég megoldottam volna :D
  • strogg
    #77
    Az elégtelen vidkari hűtés is tud ilyen furcsaságokat produkálni.
  • strogg
    #76
    hmmm
    video/rendszer memória hiba nem lehet? (esetleg a kártya maga)
  • Balumann
    #75
    Természetesen 64 bites drivert tettem fel, már 3-at is próbáltam, jelenleg a legújabb van fennt. Próbáltam a driver többi részét törölni (stereo3D, nvidia digital audio, physx), lelőtttem rengeteg folyamatot, már nem volt hangom se, 400 MB -ot foglalt memóriából, és akkor sem szűnt meg a fagyogatás. Restart után tökéletes minden, akármeddig használom. Ha csak altatom a gépet órákra, akkor is jó marad ha 1x már restartoltam.

    Én bárhogy próbálok logikus magyarázatot keresni erre, egyszerűen nem találok. Egyszerűen mintha rosszul töltené be először a Win7 a videókártya drivert, nem tudta rendesen kommunikálni, nem tudja a vga memóriát használni először, vagy fogalmam sincs.

    Szerintem megpróbálom felrakni majd - először csak az xp helyére a 32 bites Win 7-et, hátha azzal jó marad.
  • A1274815
    #74
    Jó de 32 bites driverrel nem, hogy hibázni/fagyni fog, hanem egyenesen nem működne.
  • hdo
    #73
    Pont azért írtam! :P
  • A1274815
    #72
    Ez nem MacOS 10 Hópárduc hogy 64 bites kernel betöltsőn 32 bites drivert vagy vica-versa.
  • A1274815
    #71
    Tessék AT-nál és Creativenál reklamálni!

    Különben a Vistas driverek is mennek.
  • Athlon64
    #70
    Én elhiszem, de akkor is igaz amit írtam. Alapból se SB Live, se Ati HD2600XT AGP.
    Ez tény!
    Az ubuntu 9.10 ezt alapból kezeli ingyér.
  • hdo
    #69
    Ez szerintem előbb lesz driver hiba, mint win7. Biztos vagy benne hogy 64 bites drivert raktál fel a 64 bites win7-re?
  • A1274815
    #68
    Csak logikusan a videó kártyával lesz a gond.
    XP -> 2D gyorsítás esetleg DX9
    Vista Aero -> DX9Ex
    Win7 Aero -> DX10 (ha nincs a hiányzódolgokat CPU-val csinálja)

    Próbálj ki rajta XP alatt egy DX10-es featureöket használó OpenGL-es cuccot, mondjuk az NVIDIA megfelelő SDK-jából.
  • Balumann
    #67
    Én is már használom egy jóideje a Win7 -et, bár voltak appro problémáim vele, nagyrészt sikerült megoldani, és szeretem is, gyors ,stabil, stb. Viszont vettem nemrég egy videókártyát, GT 240 -est, és azóta minden első indításnál folyamatosan fagyogat, elidnítok egy zenét és pl. már akkor is megakadozik a hang, ha böngészőben megnyitok oldalt, vagy görgetek lefele, vagy képet nagyítok, játékok is szétfagynak. Amint restartolom a gépet, perfektül működik egészen addig, amíg nem kapcsolom ki hosszabb időre (ha 5 percre kapcsolom ki, akkor sincs gondja). Még egy érdekesség, ha XP-t indítom el először, akkor NINCS ilyen probléma. Már újra is telepítetem a Win 7- et (64 bites), és nem szűnt meg a probléma. Na erre mondjon valaki valamit! (előtte megjelenés óta használtam x1950 pro videókártyával, semmi ilyesmi problémát nem tapasztaltam!).
  • hdo
    #66
    4 éves ATI Radeon x1100 chipsetes notebookra minden probléma nélkül felraktam egy vistás x300 drivert win7 alá, azóta a win7 teljesen hiánytalanul és stabilan megy rajta, szóval a hiba nem a gépben - vagy az oprendszerben - van, próbálkozz még csak! :P
  • hdo
    #65
    Egy vadi új Win7 professional 64 bit OEM 33 ezer forint. Egy winxp pro 45 ezer forint volt még tavaly is! Az egyetlen különbség win7pro és win7 ultimate között az, hogy a win7 ultimate verzióban winupdaten keresztül több nyelvet lehet feltelepíteni. Akkor most mi drága vagy hogy van ez?
  • strogg
    #64
    Én hasonlóan látom a dolgot, de kicsit más szempontból.
    -Szövegszerk,doksik=openoffice,pdf olvasó
    -multimédia: vlc,audacious,miroTV (podcast), vagy full multimédiás környezet? (boxeetv, moovida)
    - csili-vili? = compiz
    - böngészés: opera,ff,chrome
    Minden hasznélatos funkcióra van rogram, sokszor nem is egy, és nagyon rendben vannak.
    Eeepc 1000H lett az elsőfdleges gépem, mert munkára bőven elég nekem.
    Erőforrásban az ubuntu sokkal kevesebbet eszik.
    Felmerül a kérdés: miért is fizessek az m$-nek egyetlen petákot is, amikor bőségesen kiszolgál az ubuntum? Értelmetlen. A w7-nek adtam egy tesztisőszakot, az RC-t felnyomtam a régebbi lapimra. R3200 compaq presario. Ez 1,6-os athlon, 512 DDR-el. Nem meglepő módon lassú rajta. (gondolom a memória miatt:) Lehet mondani, hogy vegyél RAM-ot, de nem veszek. Lehet mondani, hogy vegyél gépet, de NEM veszek. 80 ropis oprendszertől elvárom hogy menjen rajta rendesen, ha a másik (ubuntu) 0 forintért megy.
    Hamarosan elkezdi dobálni majd, hogy illegális a windows, szóval megy vissza az ubuntu.
    Ez nem windows utálat! Egyszerűen nem gazdaságos na!