Miért is született meg az iPad?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy teljesen felesleges és értelmetlen cikk volt. Ha neked nem tetszik az iPad, vagy az Apple többi terméke, vagy Steve Jobs, akkor miért nem konkrétan azt írod le, ha meg hantázni akarsz, írj egy fórumba. Jah, még egy apróság: nekem, meg az átlag embernek szerintem jobban bejön, ha egy farmeres-pólós emberke beszél egy technikai dologról szóló elõadáson a technikai dolgokról, mint amikor elmegyek egy mikrosof "konferenciára" és öltönyös nyakkendõs emberek két értelmes szót nem tudnak elmondani, mert egyszer nem vette át magában a mondanivalóját és akadozik, meg dadog összes-vissza és a mondanivalójuk fele mentegetõzéssel kezdõdik, ahelyett, hogy arról beszélnének, amiért ott vagyunk.
Igaz én fõleg szerverek alkalmazásokkal kapcsolatos M$ elõadásokon voltam, de szerintem nincs a M$ magyarországnak olyan embere, aki normálisan tudna elõadni és ne úgy kezdené a felvezetõit, hogy: "Igaz, hogy ezt a Linux is tudja, de vindóz is...!"
Szóval lényeg ami a lényég, a cikkbõl az derül ki számomra, hogy leírtál egy egyoldalú véleményt és nem jártad körbe a témát, valamit továbbra is tudjátok ezt magatokról, hogy nulla újságírók vagytok és még mindig nem adjátok a neveteket a cikkeitekhez. Pedig régen ott volt...
Bocsi
es tessek ha a hulu app-ot fog fejleszteni az iPad-re, akkor mar most garantalni fogom hogy nem fog be esni a sulyesztobe mint az Apple TV meg a Newton
Nyugaton rengeteg kiado azon sir, hogy esik a lapuk peldanyszama es mindenki, ingyen online olvas. Ezert a legtobb kiado elkezdte elokesziteni az online oldala fizetosse tetelet.
Es hogy ezt minnel tobb embernek eladhassa kell egy jo eszkoz, ezert is cikkeznek rola annyit. Es itt jon a kepbe az iPad.
Akkora mint a Kindle dx ($465) es csak $50ral dragabb,
de szines kijelzoju,
maris rengeteg app lesz elerhetora,
mogotte all az iTunes a rengeteg tartalommal.
Es a Kindle csak egy e-reader.
Raadasul nem akartak a sajat termekeiknek konkurenciat csinalni.
Ezert pozicionaltak az iPhone es a MacBook koze. (A legtobb netbook gyarto azzal kuszkodik hogy a sajat laptop kategoriaja ellen jatszik a netbookjaval es raadasul a nyeresege is kisebb rajta.)
DE NEM TABLET!!! Ezert is iPad a neve!
Ha megfigyeltetek a bemutatast akkor Steve Jobs kiemelte hogy csak 6-7 dologra akartak funkcionalni. Kepnezegetes, e-mail, filmnezes, zenehallgatas, jatek, bongeszes, szovegszerkeztes es meg volt valami de most nem jut az eszemben.
Es ezekben tenyleg jobb a telefonnal mert angyobb a kepernyoje jobb az uzemideje es elerheto ra az Office megfeleloje az iWork.
De jobb a laptopnal hordozhatosagban, uzemidoben, es nagyobb fun a hasznalata (nekem, mert en imadom az iPhone-omat). NEM laptop vetejtarsnak terveztek. Es a netbook-ot sem fogod tobb mondenre hasznalni, de ezen legalabb tudsz jatszni.
Es kiemelem megegyszer hogy ezt nyugati penztarcahoz gyartottak. Nem a magyarhoz.
Az iPhone-t is tok jo csomaggokkal lehet megkapni pl a Angliaban. Ami ott nem szamit draganak.
Azon vitatkozni hogy a mac-nel mi jobb vagy roszabb, az teljessen ertelmetlen. Olyan mint azon vitazni hogy a linux v. a windows jobb-e. Ugyanis az a kerdes, hogy mire akarod hasznalni es hogy ki akarja hasznalni?
Egy mezei hetkoznapi ember megelekszik azzal, hogy ra installalja az app-ot es mukszik neki.
Az apple-t nyugaton hasznaljak zene szerkeztesre, a mozi iparban es az ujsagirasban. Mert ott ez a meno es az elfogadott (Final Cut Pro, FinalDraft). Nem mundenhol, de a legtobb helyen. (Mert ugyanis biztos hogy valaki hasznal windowzosat is, csak a kotekedok kedveert)
A vilagon tobb száz millió dolog van amit - semmire de semmire - nem lehet használni. Akinek kell megveszi, akinek nem az nem. Miért kell mindig mindent kritizálni.
A cikk irója pedig készüljön fel sokkal jobban S. Jobs -ból ugyanis nem alulöltözött volt. Aki ismeri vagy cikket ír róla az tudhatja, hogy több mint tíz éve(vagy több), minden bemutatón, minden nyilvános szereplésen így van felöltözve. ( sport cipö+ farmer+ magasnyakú polo) nem mintha számítana valamit is mibe van, de róla íróknak ezt illik tudni. Emellett az apple interjúkban latható, hogy nem " elegánskodnak" a Vicepresident -ek sem öltönyben hanem poloban vannak.
Az összes termékbemutató, amit az apple rendez az egyforma. Nem a mostani volt az elsö, ami olyan volt amilyen. Nekem nincs iPad-em csak iPhone meg iPod, de semmi bajom veluk.
Üdv.
Pontosan. Mivel abból indulnak ki hogy te egy mezei user vagy, aki csak használni akarja a cuccot amit megvesz, nem akarja karbantartani, nem akarja kilõdözni a háttérben futó alkalmazásokat. Az Apple mindig is ezzel a hozáálással készítette a mainstream cuccait (iPod, iPhone), lehet ezért lettek sikeresek, széles körben elterjedtek.
Szóval ez az õ filozófiájuk. Az a legszebb az egészben, hogy van rajtuk kívül egy csomó gyártó, nem kötelezõ az õ terméküket venni. Januárban a CES-en már a HP is bemutatott egy tablet prototípust, jön az MSI és a Google táblagépe is.
Csak ezekrõl nem hall annyit az ember, mert feleannyit költenek marketingre mint az Apple.
Azon nevetek a legjobbakat, hogy itt egyesek egyenesen azzal dobálóznak, hogy az Apple találta ki ezt az egész tablet-iPad mizériát, csak ráerõltetnek az emberekre egy újfajta kütyüt amire semmi szükség nincsen, az ipar meg követi õket. Hát LOL. Valóban õk lesznek az elsõk akik piacra lépnek egy ilyen termékkel, de mint már elõbb említettem január elején a CES-en már láthattunk win7-es és androidos táblagépeket is, amik készülõben voltak, még mielõtt az iPadot bejelentették volna. Mindenki ebbe az irányba fejlesztett az utóbbi hónapokban-években. Ha nem lenne az Apple akkor is táblagépek özönlötték volna el a piacot ebben az évben. Az Apple csak csinált a saját filozófiája alapján egyet a sok közül, nem kötelezõ ezt választani!
Hajra iPad, hajra Steve Jobs ! <#nevetes1>#nevetes1>
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Ez az apple cuccok esetében nem így van (másnál persze igen, de az más téma). Apple cuccoknál csak a látszatot veszik meg. Megveszi a kis 10m2-t panelban kuporgó nagyarcú proligyerek (hitelbõl), akinek alig van pénze a rezsire is, és ezzel úgy érzi hogy õ most magasabb szintre lép, pedig nem...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
a cikkbõl
"Egyben divatcikk is, a fiatalság számára egy korszak ikonja, kötelezõ és jelzésértékû tartozék, mely egy bizonyos pozícióba helyezi tulajdonosát."
Ez az egyik legnagyobb gond ezzel az egésszel. Társadalmi pozíciót veszel a pénzedért, holott ezt normál esetben ezt tettekkel kéne elérned.
Véleményem szerint az iPaddal az Apple nem fog bebukni. Az eszüket használó embereknél persze igen, de egyébként gond nélkül folytatja majd a számomra balekoknak tûnõ 😊 emberek pénzének leapasztását.
Glutamin
"Mélységesen egyetértek. Egy ilyesmi cuccról már el tudom képzelni, hogy hétvégén a kezembe vegyem a kanapéra dõlve mint egy magazint/újságot. Erre kiváló lesz ez az eszköz."
A reklám ereje. Itt van testközelbõl, élõben.
Ruley
"Fordítva van az ok-okozat, nem attól sikeres egy termék hogy erõs a márkaneve, hanem attól erõs a márkaneve hogy sikeres(egyéb okokból)."
Mindkét irányban mûködik a dolog. A keresletet ki lehet elégíteni, ugyanakkor keresletet teremteni is lehet. Valamelyik reklámból megtetszik a termék, és megveszed. Ha nem láttad volna a reklámot, kereslet sem ébred benned a termék iránt. Mindez független attól, hogy mennyire gondolod tudatosnak a döntést, illetve hogy késõbb mennyire válik be az adott termék.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
LZ forever
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
"The concurrent operation by one central processing unit of two or more processes." Ezesetben a zenelejátszó, és a második tetszõlegesen választott alkalmazás. 😊
A fogalomnak megfelel ... az elvárásoknak miszerint _bármilyen_ 2 vagy több programot tudjon futtatni - ami a multitasking definíciójának nem feltétele, process az process -, már nem.
DOS meg no comment ... alap DOS-ban soha nem futott 2 dolog egyszerre, DOS shell-ben már igen.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
30 éve nem volt képes normálisan felöltözni?
persze hiába akarnak pénzt, a neten mindig lesz konkurencia, ami ingyen adja, persze ezeket lehet majd kalóznak meg terroristának nyilvánítani
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
láthatólag igen
At Apple presztizsmárka régen is az volt.
Manapság mindenre köpködni kell?
Turáni átok
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
A cikkíró pedig jobb ha tudja hogy Jobs már 30 éve farmerban és pólóban tart elõadásokat, nem erre az eseményre öltözött "szegényesen" hogy kiemelje az iPadot.
Nem is értem, h itt néhányan miféle gondtalan webezésrõl beszélnek, amikor a flasht úgy ahogy van, kihagyták belõle. 😄D Ez lehet, h egy iPhone-on még nem volt zavaró, de egy ekkora gépnél már nagyon is az. A multitasking hiányáról már nem is beszélve, amikor nem képes egyszerre futni a Safai egy nyomorult Skype-val se (tényleg, elõlepi kamera hol van? legalább fejlettebb kommunikációra képes lenne...).
Persze majd az iPad 3 megoldja a problémákat. 😊)
Ennek azért praktikussági szempontjai is vannak. Ha valamit röviden is lehet mondani, akkor a nyelv afelé hajlik. Az "áj-pod" két szótag, az "em-pí-szrí-plé-jör" meg öt. Magyarul "em-pé-há-rom-le-ját-szó" már hét! Ha meg Jóska bátya megkérdezni, hogy mi az a' izé nálam, akkor tökmindegy, hogy iPodot, vagy empéhárom-lejátszót mondok, neki úgysem mond semmit.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Ebbõl a 3-ból mondjuk egy elmegy az Apple-nak, a portálnak meg lesz kb. (ha tényleg jó és érdemes olvasni) 100 ezer elõfizetõje. Az havonta 200 ezer dollár bevétel a portálnak, amibõl már simán fenn lehet tartani a céget, fõleg azt is figyelembe véve, hogy kiesik a hagyományosan nagy költségû infrastruktúra (nyomda, terjesztés). Nem kell semmi, csak egy szerver, sõt még iroda se kell, hisz az újságírók otthonról vagy mit tudom én honnan dolgoznak. Teljesen életszerû a kép, de tovább megyek. Ha az embereket képesek rávenni arra, hogy tejeljenek a tartalmakért, akkor az az újságírói réteg is, aki eddig ingyenes portáloknál dolgozott, átmegy szépen a fizetõs helyekhez dolgozni, ha ott biztosabbnak fogja látni a jövõjét. Miért is ne? Végsõ soron, mindenki szeret pénzt (lehetõleg minél többet) keresni.
Az elõfizetéses modell kiszámítható és már bizonyított, a hirdetésekre alapuló pedig egyre bizonytalanabb.
A jövõ még bizonytalan, és én is csak elméleteket gyártok, de az Apple szempontjából egy dolog biztos: Õk felkészültek. Nem fogják megérezni az iPad esetleges bukását (annyira nem nagy találmány a cucc, hogy fájjon nekik), de ha bejön a terv, akkor bizony kaszálni fognak.
A számítógépes és az oprendszer piacokon évtizedek alatt nem tudtak töbségbe kerülni, az Apple TV csak úgy ott van de nem nagyon csinál semmit, stb.
Sikerült egy, azaz EGY olyan termékcsaládot összehozniuk ami tényleg dominál a maga területén, és kb. ennyi. Nem mondom hogy csak szerencséjük volt, vagy ilyesmi, mert tényleg értenek ahhoz amit csinálnak, még ott is ahol nem söprik el a konkurenciát, dee azért az eddigi eredményeik alapján nem garantálja semmi hogy ez most valami bomba siker lesz.
A márkanév sem sokat fog számítani, a vevõk nem-fanatikus millióinak van egy olyan szokásuk hogy nem is figyelnek rá.
"A szuper marketinggépezetnek köszönhetõen sokan iPodnak, és nem mp3 lejátszónak nevezik a hordozható médialejátszókat, mintha az Apple termékén kívül más nem is létezne kerek e világon."
Aha. Mint ahogy a konzolon játszást sokáig következetesen nintendózásnak hívták, aztán egy évtizedig playstationözésnek, aztán megint Nintendózásnak.
A szuper marketing miatt? Vagy inkább azért mert magasról tesznek rá hogy milyen márka a divatos, csak azt emlegetik amelyikbõl éppen a legtöbbet látják maguk körül, és halványan dereng nekik a neve?
Fordítva van az ok-okozat, nem attól sikeres egy termék hogy erõs a márkaneve, hanem attól erõs a márkaneve hogy sikeres(egyéb okokból).
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT