176
Milyen hangcuccon hallgatod a zenét?
  • Morphin
    Igaz amiket írsz,tényleg minőségi a cucc(ennyiért legyen is az)...de csak PC-hez. Azért meghallgatnék rajta egy számot sztereóban,csak úgy egyedül este a csöndes szobában.

Játékok mennyire vannak támogatva ilyen kütyüknél? Mmint én nem nagyon követem ezt, nem is érdekel,csak arra lennék kíváncsi, hogy vannak olyan játékok ma amik mondjuk "5.1" ben szólnak?Üdv
  • ranGer2
    Ez egy igen jó hozzáállás!

Azért említettem mert volt már néhány hasonló topicban igencsak nagy flame.
    Sok embernek csípi a szemét, hogy apci-anyci parlamentbe dolgozik és megveszi a 14 éves fiacskájának az atomerőművet meg minden szart csak, hogy legyen.
    Az meg megint más tészta, hogy valaki keményen megdolgozik érte, és inkább gyűjt és vár több ideig minthogy szart vegyen.

Személy szerint igencsak jól jártam ezzel a döggel.A mélyről szerintem nem kell semmit sem írnom, vagy az ajtó, vagy az ablak nyitva van a szobámban ha feltekerem.. negyedig.. félig max..(maxra még sosem tudtam feltekerni, mert iszonyat hangos.) Viszonylag torzulásmentesen szól magas hangerőn is, viszont nem árt neki tér,hogy jól kiszólja magát úgymond.A magas hangok is iszonyat tisztán és élesen szólnak. Minden apró hang, és részlet a helyén van akár egy szimfónikus zenekar. Persze igényli a minőségi hangkártyát is, alaplapival a mély inkább csak püffög és az élesek is tompák.. Hátrányként csak annyit tudok felróni, hogy mivel igen komoly cucc, a sima mp3-ak 128 as bitrátával már szinte hallgathatatlanok, még a 320 asok elmennek, de a legjobb zenei élményt a veszteségmentes audiofile-ok adják.
    Filmek terén eddig negatív tapasztalatom nemnagyon volt, szerintem nem is lesz. A THX certification magáért beszél. Igazából 5.1 ben az igazi, de 2.1 es csatornával rendelkező filmek is élvezhetőek.
  • Dundidio
    Ja persze,jasszolós topic...:)

Az hogy leírja egy-két ember hogy bizonyos kütyükről mi a véleménye és mi a tapasztalata,az még nem "felvágós" szerintem...

Akinek meg szar érzése van attól hogy esetleg vannak emberek akinek drágább dolgok is jutnak...Hát istenem,az neki gáz...Nekem nem fáj hogyha valakinek sokkal jobb cuccai vannak mint nekem...
  • ranGer2
    Felvágós topic?!?

otthon nálam ilyenből jön a dübb:

és ilyen hajtja meg:

• Dundidio
    Nekem meg AKG k314P szól a fülemben..Árához képest jó hangzással...És már 2 éve nyúzom és bírja.Jó vétel volt.

Itthon ha toleráns vagyok,akkor Technics RP-F800 van a fejemen...Jól muzsikáló kis fejes,remek mélyhangok,már nem is lehet kapni egy ideje.Egyetlen hibája hogy huzamosabb viselet után kényelmetlen.Asszem 15 rongy volt kábé 6éve,annyit viszont tutira megért...
  • Morphin
    Remek választás a CX-300. Nekem ez volt az első agybadugósom.Elhagytam vagy én nem tudom,de egyik napról a másikra azon tűnődtem hogy nem találom.Keservemben szétnéztem a piacon és kicsit olcsóbban durrantottam egy JBL Ref 220ast.A CX-300-nak erősebb a mélye,viszont minden más téren még finomítanék rajta...nem kell hozzá a legkisebb meg legnagyobb gumi adapter? (egy rigónak írtam 1-2hónapja mert pont ilyet keresett,nekem meg itt lapul a fiókban,de mire odajutottunk volna hogy találkozunk és átadom neki,sosem válaszolt,engem meg nem érdekel)
  • Gabosh
    Általában MM-be is bemehetsz, és a jobb minőségű füleseket kipróbáltathatod magasabb minőségű HI-Fi cuccokkal. Akár CD-t is vihetsz be. Nem kéne hogy gondot jelentsen, tapasztaltam már sok ilyet.

Nekem sajnos HIFI cuccaim nincsenek :( sok pénz kell hozzá, és egyenlőre nincs meg az anyagi háttér. Sajnos ebben a világban fontosabb dolgokra kell a pénz, viszont a fülemben mp3 mellett egy Sennheiser CX-300 II-es dübörög .:) Majd beakarok ruházni 1 jobbra is, fülhallgatók mp3 mal nincsenek hifi szinten, de azért igyekszem elérni a jobb hanghatást mindenképpen.
  • Morphin
    remek ötlet! de odébb van ez még,olvasgatok teszteket is,azok is segítenek az orientálódni kicsit...
  • Beast Machine
    Hm, MM-es kiállított cuccokban nem bíznék nagyon, mivel ki tudja milyen cuccra vannak rákötve, de az tuti, hogy 11-esre van tekerve azon a jelsoron a basszus, szerintem ott nem lehet normális döntést hozni. Ha Sennheiser fejest vadásznék, inkább elmennék vmelyik Basys üzletbe, vinnék magammal egy cd-t, és közvetlen cd lejátszóba dugnám a fejest (tehát még erősítőt is kihagynám).
  • Morphin
    Hát én azt hiszem a Media Markt-ban nézegettem, egy egész nagy konzol tele volt aggatva Sennheiser fülesekkel és össze lehetett vetni őket.Hangzásra pl nekem a 485 jött be,más-más mindegyik,viszont lehet csúnyább,de az 555 mégis sokkal kényelmesebb volt,és talán nem olyan érces a hangja.Szval amint 20 alatt én kapok vmi értelmeset és lőszerem is lesz rá, akkor veszek egyet...
    bár ott van még mondjuk az AKG is...meg igaz csicsás szar,de a SkullCandy-ről is hallottam már jó véleményeket.a határ a csillagos ég ebből a szempontból,mint pl nagy hifi motyóknál is.kérdés az hogy igény/ár szempontjából mi a mérvadó...
    mindenesetre sok sikert neked is
  • arty
    szintén Sennheisereket nézegettem az elmult hetekben, de a teljes választék sehol nem vethető össze, ráadásul az ár nem jelent semmit: ahány darab, annyi hangzás :( azaz volt, h a 10k-s kis füles jobban bejött, mint a 15ezres, "magasabb" modell-számot is kapó - ezért nem merek csonka választékból szemezgetni - mi van ha pont a legnekemvalóbbat nem is rakták ki?

szóval készülj fel a legrosszabbra :)

(ha nem kényszerülnék fülesre, vennék egy logit, #70-ben linkelt egész jó ár/értékkel bír szvsz)
  • Morphin
    csak tipp volt,mindenesetre érdekes :S nem hiszem hogy a Yiruma szar zongorán játszana...nagyon tehetséges. youtube-on van fennt pár video...
  • Balumann
    A jobb zongorákon a pedál nem igazán hallatszik, a rosszabbakon meg olyanokat ütődik mindig, hogy nem lehet felvenni sem :D Az inkább valami más zaj lehet.
  • Morphin
    én pl mp3 és flac között nagyon is hallok különbséget...
    érdekes én ha ipodon hallgatom pl a Yiruma-t (zongorista) hallok egy ilyen szisszenő hangot folyamatosan...ha pc előtt ülök ezt nem hallom.talán a zongora pedálja adhat ki ilyesmit vagy én nem tudom...itt jön ki az hogy milyen fülessel is hallgatom ugye...nem mind1 hogy egy teszkós 2ezres vmi szutyok,vagy egy drágább,de hosszútávon kifizetődőbb kütyüvel.amikor ezt magyarázom haveroknak (mert szokták kérdezni,minek veszek ennyi pénzért egy "szaros" fülhallgatót) akkor nem tudom őket meggyőzni sehogy se...hallani kell és eldönteni megéri-e. persze aki zajt hallgat és nem zenét,annak tényleg tök8...
  • Dundidio
    Ha tesztelni akarom a motyómat akkor Sade,Sting vagy St.Germain cd fut.

Egyébként mindenféle zene megy rajta.Én ki vagyok békülve a MP3-al is,320kb/sec rátával.Nem hallok egetverő különbséget.
    Persze lehet hogy a "hiba" az én fülemben van..
  • Morphin
    Persze, hogy elfér,én csak a véleményemet írtam le

Nekem itt gépen egy jó 6-7éves 4.1-es AltecLansing-om van...azt hiszem erről a márkáról sem kell mondani semmi egyebet,aki ismeri a márkát tudja mit képvisel, ettől függetlenül lehetne jobb is szerintem...gondolkodtam,hogy vmi kis egyszerű erősítő, meg 2db kis dobozt kéne ezek helyett,de nem férne el sehogysem,úgyhogy marad ez.max valami fülest kéne szerezni...a kis agybadugós JBL 220am meg nem gép mellé van tervezve,kényelmetlen is lenne szerintem.Szval ha lesz felesleges lőszerem majd egy HD Sennheisert beújítok.azokról csak jókat hallottam eddig,és viseletre is kényelmes volt amikor próbálgattam őket.

Gondolkodtam még, hogy lent a nappaliban van egy Marantz cd lejátszó,vagy 10-15éves...fel kéne hoznom ide magamhoz,régóta csak ott pihen...múltkor beraktam egy Tátrai Band cd-t...első szám a Szeptember (ajánlom minden hifi rajongónak!!) valami eszméletlen volt.(Technics erősítő és két Mission front)
    Beszélgethetnénk zenékről is,ki milyet hallgat a motyóján...
    mára elég lesz,túl sokat fosom a szót
  • Dundidio
    A Logitech is elfér a topicban...
  • Dundidio
    Szerintem két csöves monoblokk...
  • Morphin
    Túlárazott "kocka-hifi"...így tudnám jellemezni,de ha az a fontos,hogy krájziszban halld ha jön valaki mögötted akkor ilyet kell venned!Meg hát az aláírásban is szépen mutat, ha valakinek ilyenje van viccet félretéve,biztos nem szar a cucc, csak én nem értem mi köze van a Logitech-nek a hang cuccokhoz...ahogy szokták mondani : ,,ez nagyot szól"

@neoG : szerintem vmi előfokok lehetnek,vagy vmi lejátszó,elég semmilyen a kinézete...ennyire nem vagyok benne,hogy képről mondom mi az.
  • tigeroo
    ja és itt lép életbe az aláírásod?:P
  • Dióka
    nem az a kulák,akinek ilyene van, hanem az a csóró szerencsétlen,aki nem ilyen vagy hasonló rendszeren hallgatja a zenéket! nem mindegy!
  • tigeroo
    ja boccs, ennél tényleg csak gizdább háza lehet :DD!
  • Dundidio
    Ez nem nála van lefényképezve baze...
  • oliwwer
    Mi a véleményed erről a rendszerről? esetleg másnak van tapasztalata vele?
  • neoG
    Mi az a két fémdoboz ?(ha valami evidens cucc, akkor nem röhögni.nem értek az ilyenekhez)
  • tigeroo
    mekkora kulák vagy baze :Dd
  • ElectricalTech

Egy ilyenem van. Itthon kicsit átalakítottam őket. Konkrétan kihoztam párhuzamosan a bal és a jobb jelét is hátul és ráeresztettem az angliából származó Marantz hangszóróimra(isteni hangfalak) + van még 1 mélyládám. Megmaradt egy házimoziból(LG) és nem volt szívem kidobni v. megválni tőle, mert jó féle így ő is be lett kötve. Nagyon szépen szól, a kis "szar" úgy meghajtja a nagy falakat, hogy max(!!) hangerőn is távolabbról hallgatva u. olyan szép a hang, mint halkabban. Magam is meglepődtem. Hangkártyám egy régi Audigy Soundblaster, de jó szolgálatot tesz.

Van még egy kis pár wattos Aria gitárerősítőm, annak a phone jele megy be egy hifi kombóba(tuner, tape, cd) és azon van megerősítve 2 régi Orion hangszóróra. Gitározásra jó, de sose tudom belőni a hangot szépre, mert valamit mindig elszúrok a grafikus EQ-n.
  • whiskeyman
    általában rádiót hallgatok az ilyen hifimmel

amúgy a laptopomon hallgatok zenét 4.1 dolby home theater
  • Morphin
    tegyük hozzá, hogy egy magára adó audiofil beállítottságú ember pl nem mp3-at hallgat otthon a motyóján...és ebből az "500ezres" sztoriból is látszik, hogy mennyire nem nézi meg az adott ember mit is vesz...
    huu ha nekem lenne 5kilóm...abból már lehet venni ezt-azt ami még a mércét is megüti...(bár ha azt nézzük hogy ismerősnek 1 darab hangfalkábele 50ropogós magyar ezres,akkor mégse olyan sok az az 500ezer)
  • Dundidio
    Asszem neked is igazad van,és értesz is a dolgokhoz...
  • arty
    Egyetértek, a zéró presztízzsel fizetett a Jamo a teszkózásért. Ez "nekem" annyiban volt jó, hogy olcsóbban jutottam anno hozzá, mint egy hasonló minőségű, de elismertebb márkájó sugárzóhoz.

"De hallottam 500ezres árkategóriájú Jamo-t is,hát sajna nem nyűgözött le...Rettentő sok középhanggal próbálta leordítani a fejemet. "

Ez továbbra sem jelent semmit, még azt sem, hogy az a hangfal hibája volt. Egy láncban ugye ott a forráskészülék, az erősítő és a kábekek is. Az esetleg rosszul masterelt lemezekről nem is beszélve :)

Azzal teljesen egyetértek, hogy valamilyen szinten szimpátia kérdése is a dolog, polkaudiokat anno a kinézetük miatt pl meg se hallgattam :) (de belátom h ez valahol hibás gondolkodás)
  • Dundidio
    Khm..Én is hallottam már többféle Jamo hangfalat szólni...A studio szériát inkább hagyjuk,amatőr holmi...De hallottam 500ezres árkategóriájú Jamo-t is,hát sajna nem nyűgözött le...Rettentő sok középhanggal próbálta leordítani a fejemet. A Jamo ott "rontotta el" a dolgokat,hogy nagyon olcsó és igen silány minőségű hangfalakat is piacra dobott,ugyanazzal a márkanévvel...Inkább más fantázianéven kellett volna forgalmaznia a "Tesco-s" hangmotyóit,és akkor nem emlegetnének olyan könnyen minden Jamo portékát "egy füst alatt"...

Magánvéleményem szerint viszont semilyen esetben nem vennék Jamo hangfalakat...Valahogy nem szimpi...
  • arty
    "nem nagy eresztés"

képről hangfalat megítélni?

"ilyen nevekben kell gondolkodni,ha valaki több pénzt szán a fülére!"

hibás logika! nem nevekben kell gondolkodni! van X összeged és elmész meghallgatni MINDENT, amit csak tudsz és anyagilag is ok ... aki egyébként "márkabuzi vájtfülű" az az általad is emlitett márkákat vszeg ugyanugy lesajnálja, mint a jamot :)
  • Morphin
    aki igazán vájtfülű...és benne van az audiofil dolgokban, nem Jamo-t vesz.ettől függetlenül persze,lehet a 3millás R909 is jó,sőt ennyiért legyen is az! bár ahogy elnézem így képről nem vmi nagy eresztés...

Spendor,Mission,Infinity...(még sorolhatna az ember pár márkát) ilyen nevekben kell gondolkodni,ha valaki több pénzt szán a fülére!

használ valaki elektroncsöves erősítőt? én azt hallottam róla hogy elég durván,ércesen szól,mégis nagyon sokan használják/építenek otthon még ma is...
  • arty
    kép az R909-ről:

• arty
    Nem lehet így megítélni egy márkát :)

Az átlag a teszkós Studio szériával találkozik, 16k/pár, nyilván nem ettől kell az audiofil hangzást várni.

Viszont van a Jamonak R909-e is, 6000 EUR/db, azaz egy pár 3.3 milla és elismert, jó cucc, "audiofil".

Szal, az ár nagyjából a minőséget is meghatározza.

Az én E870esem kicsit loudnesses, de mivel főleg mozizok rajta így nincs vele sok gondom, direkt "jó".
  • Dundidio
    Fúúúú...Ez tényleg jól néz ki,hiába old school...! A Pioneer-nek vannak ilyenjei még,meg a Marantz-nak is.Ja meg Sony-ban is láttam, hirdették...
    Kábé annyi évesek mint én,de még szerintem mindig ott vannak hangzásban is,teljesítményben is.
  • Danus16
    Én ezen hallgatom a zenét:

Plusz Sound Blaster Audigy 2 6.1 hangkari.
    Szerintem jó, bár már nagyon régi. A hangerőszabályozóval van valami gebasz..

Venni kéne egy ASUS hangkarit meg bele valami 5.1-es logitechet.
  • DIESEL DOG #58
    Nem vagyok tökéletes, én is tévedek... RMS: 175 igen... :D

Ja igen sinusban annyi is elég! :DDD
  • Morphin
    gyönyörű az erőlködő