Hangrendszerek,hangzásvilág
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Keresek magamnak általános felhasználásra egy normálisabb sztereó erõsítõt, lehetõleg Denont, és mondjuk olyan 50.000 HUF-ig.
Mit ajánlotok, melyik termékcsaládot?
...vágod?

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003
Viszont ezt nem dobtam el,hiába váltottam újabbra.
van ennek egy dekóder egysége is,de szerintem annyira ritka itthon,hogy kár foglalkozni vele,meg már nem is érdemes szerintem.van most hozzá egy Onkyo dekóder szval végülis tök8...ha már belejöttem leirkálom mik vannak odalent.
egy régi 15-20éves Dual lemezjátszó,egy Sony deck,Marantz cd lejátszó,egy Nokia 6fejes videómagnó egy LG dvd lejátszó,meg a UPC box...nagyon tele van a hifi torony sajna,valamit szelektálni kéne már...felhozok majd 1-2dolgot...
amúgy szereti itt valaki a régi LP-ket? bakelit...vagy van aki retro hifis?
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.
nemrossz cucc,elég drága volt 200k körül kb 8éve...de már nagyon megszolgálta az idejét...sajnos technikailag már nem a legmodernebb példány(dekóderek stb)
@Dundidio:
amúgy ez az ,,Alkatrészei többszörösen vannak válogatva,a tartósság és a megbízhatóság jegyében..." nem hülyeség, HA az ember 10-20évre tervez...ez igaz is mondjuk 20évvel ezelõtt amikor az ember vett egy lemezlejátszót. de manapság úgy fejlõdik minden, hogy 3-4 év múlva majdhogynem dobhatja ki az ember a motyóját,mert elavult, ez kifejezetten igaz mondjuk a szóban forgó dvd lejátszókra...
(van itthon elfekvõben egy öreg Samsung dvd lejátszó,csak eredetit olvas,még az elsõ lejátszók egyike volt a széria...100k feletti árral,ha belegondolunk milyen nevetséges,hogy most meg kap az ember 10-15ért egy olyat ami minden szart lejátszik <#szomoru1>#szomoru1> )
nah, holnap meló...további szép estét mindenkinek!
Technics SU-A 700 MK2-m volt anno, életem elsõ fizetéseinek egyikébõl vettem ... mivel elektronikus zenéket szerettem, laikusként Technics hangfalat vettem hozzá 😊)
+
a deck azóta is megvan, de már évek óta be sincs kötve :/

Forza.
A Matsushita Electronics már csak Panasonic néven gyárt Európába???
A régebbi Technics motyók szerintem nagyon korrektek voltak,kiváltképpen az erõsítõk.Mindig is szimpi volt a Technics ventilátoros hûtési megoldása,sõt amit már ventivel kell hûteni,az valószínûleg lead némi teljesítményt...(laikusan gondolkodva...)
Az optikai kimenet meg nem igazán hiányzik,meg tudom oldani az egy darab koaxiálissal is a dolgokat.Tavaly nyáron vettem,hatvanegynéhányezerért...Hogy drága volt e az relatív,keresgélés közben találkoztam 300ezerért is DVD lejátszóval...Meg persze 5900Ft-ért is...
De gondoljunk csak bele,egy alap felszereltségõ Mercedes miért kerül többszörösébe egyéb kategóriáján belüli verdánál?? (hozzá kell tennem nem vagyok "mercibuzi",ha autóban gondolkodhatnék széles pénztárcában,akkor Volvo lenne a választott...)<#hawaii>#hawaii>
Forza.
bár gondolom régebben vetted...(1.0ás a HDMI még)
Ezt meg ajánlom azoknak akik DVD lejátszóról zenét is szeretnének jó minõségben hallgatni...
Szuper kis ketyere,nem finnyás ,lejátsza még a palacsintát is...<#hehe>#hehe>
Na és a hangja pedig kristálytiszta.
Egyetlen "bajom" vele,hogy a kijelzõje lehetne egy kicsit tágasabb...
, amit egy Grundig erõsítõ hajt Nagyobbik szobában egy mostmár tényleg régi ONKYO
hozzá egy 5.0-ás Sony hangrendszer
hozzá egy JAMO subláda
.
55 nm-en hirtelen ennyi! 😊
Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.
Forza.
Amúgy korrekt kis iromány <#eljen>#eljen>
Ez a pukkanás dolog elgondolkodtató...Ha tényleg olyan fain hangrendszer akkor ez nemigen fér el...
Asztali dvd-hez illetve TV-hez még nem próbáltam kötni, de ami késik...
A mai játékok többsége támogatja az 5.1 es hangzást. Némelyik még THX certificated is. Viszont a tapasztalatom az, hogy állítgatni kell jócskán ahhoz, hogy igazi térhatást hallhass. Erre volt pl a CODMW2 ahol csak állítás, és config után tudtam élvezni az 5.1 et. És azt kell, hogy mondjam a régebbi játékoknál szerintem csak fars dolog ez az 5.1.
De pl az igényesebb fejlesztéseknél fejemet rá, hogy komolyanveszik ezt a témát is.
A cucc mellett azért döntöttem, mert kollegámnak eladó lett, és igencsak jutányos áron vásárolhattam meg. Azt hiszem amennyi az eredeti ára annyit nem áldoztam volna rá,(még mikor nem tudtam h mit tud..) bár így utólag azt kell,hogy mondjam hogy megéri a pénzt.
+1 gondolat a filmekhez és a zenéhez: Az OST-k úgy szólnak mintha a szobádban játszanák épp élõben, nagyon sok hangot eddig nem is vettem észre és nem is hallottam, pl a Dark Knight bár igen nagy siker volt nálam, nem hittem volna, hogy még okozhat meglepetéseket.
Ezzel a cuccal az államat keresgéltem megint a film újratekintése után.
Negatívumként említeném meg, hogy ne legyek teljesen elfogult:
A rendszer hibájaként véltem felfedezni, hogyha a villany kapcsolgatva van a lakásban vagy a hûtõ ki-be kapcsol, a mélnyomó igencsak nagyot pukkan. Ezt a hibát viszont az újabb kiadásoknál már javították.
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Játékok mennyire vannak támogatva ilyen kütyüknél? Mmint én nem nagyon követem ezt, nem is érdekel,csak arra lennék kíváncsi, hogy vannak olyan játékok ma amik mondjuk "5.1" ben szólnak?Üdv
Azért említettem mert volt már néhány hasonló topicban igencsak nagy flame.
Sok embernek csípi a szemét, hogy apci-anyci parlamentbe dolgozik és megveszi a 14 éves fiacskájának az atomerõmûvet meg minden szart csak, hogy legyen.
Az meg megint más tészta, hogy valaki keményen megdolgozik érte, és inkább gyûjt és vár több ideig minthogy szart vegyen.
Személy szerint igencsak jól jártam ezzel a döggel.A mélyrõl szerintem nem kell semmit sem írnom, vagy az ajtó, vagy az ablak nyitva van a szobámban ha feltekerem.. negyedig.. félig max..(maxra még sosem tudtam feltekerni, mert iszonyat hangos.) Viszonylag torzulásmentesen szól magas hangerõn is, viszont nem árt neki tér,hogy jól kiszólja magát úgymond.A magas hangok is iszonyat tisztán és élesen szólnak. Minden apró hang, és részlet a helyén van akár egy szimfónikus zenekar. Persze igényli a minõségi hangkártyát is, alaplapival a mély inkább csak püffög és az élesek is tompák.. Hátrányként csak annyit tudok felróni, hogy mivel igen komoly cucc, a sima mp3-ak 128 as bitrátával már szinte hallgathatatlanok, még a 320 asok elmennek, de a legjobb zenei élményt a veszteségmentes audiofile-ok adják.
Filmek terén eddig negatív tapasztalatom nemnagyon volt, szerintem nem is lesz. A THX certification magáért beszél. Igazából 5.1 ben az igazi, de 2.1 es csatornával rendelkezõ filmek is élvezhetõek.
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Az hogy leírja egy-két ember hogy bizonyos kütyükrõl mi a véleménye és mi a tapasztalata,az még nem "felvágós" szerintem...
Akinek meg szar érzése van attól hogy esetleg vannak emberek akinek drágább dolgok is jutnak...Hát istenem,az neki gáz...Nekem nem fáj hogyha valakinek sokkal jobb cuccai vannak mint nekem...<#hawaii>#hawaii>
otthon nálam ilyenbõl jön a dübb:
és ilyen hajtja meg:
Itthon ha toleráns vagyok,akkor Technics RP-F800 van a fejemen...Jól muzsikáló kis fejes,remek mélyhangok,már nem is lehet kapni egy ideje.Egyetlen hibája hogy huzamosabb viselet után kényelmetlen.Asszem 15 rongy volt kábé 6éve,annyit viszont tutira megért...<#hawaii>#hawaii>
Nekem sajnos HIFI cuccaim nincsenek 😞 sok pénz kell hozzá, és egyenlõre nincs meg az anyagi háttér. Sajnos ebben a világban fontosabb dolgokra kell a pénz, viszont a fülemben mp3 mellett egy Sennheiser CX-300 II-es dübörög .😊 Majd beakarok ruházni 1 jobbra is, fülhallgatók mp3 mal nincsenek hifi szinten, de azért igyekszem elérni a jobb hanghatást mindenképpen.
...vágod?
bár ott van még mondjuk az AKG is...meg igaz csicsás szar,de a SkullCandy-rõl is hallottam már jó véleményeket.a határ a csillagos ég ebbõl a szempontból,mint pl nagy hifi motyóknál is.kérdés az hogy igény/ár szempontjából mi a mérvadó...
mindenesetre sok sikert neked is<#worship>#worship>
szóval készülj fel a legrosszabbra 😊
(ha nem kényszerülnék fülesre, vennék egy logit, #70-ben linkelt egész jó ár/értékkel bír szvsz)
Forza.
érdekes én ha ipodon hallgatom pl a Yiruma-t (zongorista) hallok egy ilyen szisszenõ hangot folyamatosan...ha pc elõtt ülök ezt nem hallom.talán a zongora pedálja adhat ki ilyesmit vagy én nem tudom...itt jön ki az hogy milyen fülessel is hallgatom ugye...nem mind1 hogy egy teszkós 2ezres vmi szutyok,vagy egy drágább,de hosszútávon kifizetõdõbb kütyüvel.amikor ezt magyarázom haveroknak (mert szokták kérdezni,minek veszek ennyi pénzért egy "szaros" fülhallgatót) akkor nem tudom õket meggyõzni sehogy se...hallani kell és eldönteni megéri-e. persze aki zajt hallgat és nem zenét,annak tényleg tök8...
Egyébként mindenféle zene megy rajta.Én ki vagyok békülve a MP3-al is,320kb/sec rátával.Nem hallok egetverõ különbséget.
Persze lehet hogy a "hiba" az én fülemben van..<#hehe>#hehe>
Nekem itt gépen egy jó 6-7éves 4.1-es AltecLansing-om van...azt hiszem errõl a márkáról sem kell mondani semmi egyebet,aki ismeri a márkát tudja mit képvisel, ettõl függetlenül lehetne jobb is szerintem...gondolkodtam,hogy vmi kis egyszerû erõsítõ, meg 2db kis dobozt kéne ezek helyett,de nem férne el sehogysem,úgyhogy marad ez.max valami fülest kéne szerezni...a kis agybadugós JBL 220am meg nem gép mellé van tervezve,kényelmetlen is lenne szerintem.Szval ha lesz felesleges lõszerem majd egy HD Sennheisert beújítok.azokról csak jókat hallottam eddig,és viseletre is kényelmes volt amikor próbálgattam õket.
Gondolkodtam még, hogy lent a nappaliban van egy Marantz cd lejátszó,vagy 10-15éves...fel kéne hoznom ide magamhoz,régóta csak ott pihen...múltkor beraktam egy Tátrai Band cd-t...elsõ szám a Szeptember (ajánlom minden hifi rajongónak!!) valami eszméletlen volt.(Technics erõsítõ és két Mission front)
Beszélgethetnénk zenékrõl is,ki milyet hallgat a motyóján...<#worship>#worship>
mára elég lesz,túl sokat fosom a szót<#idiota>#idiota><#buck>#buck>
@neoG : szerintem vmi elõfokok lehetnek,vagy vmi lejátszó,elég semmilyen a kinézete...ennyire nem vagyok benne,hogy képrõl mondom mi az.