176
Milyen hangcuccon hallgatod a zenét?
-
#136 A 270 Watt csak egy légből kapott szám,lehetett volna 250 vagy akár 300 is...Az én erölködőm 7.1-es,de totál lényegtelen,mert 5.1-ként használom.
Nincsenek 7.1-es dekódolású filmek forgalomban,legalábbis nekem nincs tudomásom róla.Nem a 7.1 miatt vettem meg.
Sőt,egészen kalandos története van,miért a Marantz lett.
A fehérvári MM-ban akartam erősítőt venni.Pénztárcámhoz méretezve 2 típus jött szóba az akkori választékból.Egy Harman/Kardon és a Marantz.
Nehezen tudtam dönteni,de mindkettőt meghallgatva a H/K mellett voksoltam,el is hoztam haza.
Kábé fél óra próbálgatás után a H/K kijelzője teljesen "megvakult",semmi infót nem volt hajlandó kijelezni.
Csodálkoztam,mérgelődtem,de mégiscsak vissza kellett vinnem.Az eladók össze is szaladtak,fejüket csóválták és nem értették,mert minden 1000. lehet csak ebben a márkában hibás.(Ezt ők mondták.)Gondolom ez volt az az 1000.
Szóval ha már így alakult,és korrektül cserélhettem a készüléket,akkor már inkább a Marantz lett(nem is kevéssel olcsóbbért),igaz nincs rajta HDMI,meg mérőmikrofon,de nem bántam meg...
Hozzá kell tennem nem akarom ezzel az irománnyal a Harman/Kardon szerelmeseit megbántani,én azóta sem tartom szar márkánaka H/K-t,pont belenyúltam,kifogtam egy bibiset...Ez van... -
#135 de mi ez a 270 watt?? ez neked honnan jött?
nem hasonlítottam,csak egy példa volt,hogy már stereo-val is lehet alkotni...minek ide ezerbillióPONTegy
5.1 nekem tökéletesen elég.csak rávilágítottam a helyzetre,hogy feleslegesen erőltetik a 7.1 meg társait...(saját vélemény)
-
#134 Mit nem értesz ezen???A befektetett energia mindig több mint a hasznos...Az erősítők veszteséggel dolgoznak(leginkább hőveszteség),és mivel nekünk nem az a célunk hogy fűtsük velük a lakást,ezért ez a veszteség haszontalan,de mégis jelen van....Ha egy erősítő berendezés 270wattot "vesz fel" a villamos hálózatból,akkor abból semmiképp nem tud 5×80Watt(400Watt)hasznos teljesítményt leadni hangban, a fent említett veszteségek miatt...A sztereo-ból "kicsikart térhangzást" meg azért inkább ne emlegessük a több hangszórós rendszerek térhangzásához,mert nagyon nagy a különbség... -
#133 ,,Hiába írják rá hogy 5×80watt,ha mindezt 270Watt hálózatból felvett árammal akarja leadni,fizikai képtelenség,ha nem egyenesen csoda lenne..."
ezt a sort nem nagyon értem.
én annyira nem preferálom a "sok.1"-et...5.1 elmegy szuper meg minden,de szerintem ez a 7.1 már sok...gondoljunk bele már egy sima stereo rendszerrel is ha úgy van keverve a hang lehet kicsikarni "térhangzást" mert hogy lehet! de hogy mindenhol hangfal legyen az sok nekem...
van valaki aki tudna ajánlani 20-30ezerig max dvd lejátszót? vagy akár 20alatt...volt egy LG DVX492H-m ami jó volt nekem,de vettem helyette mást így lekerült a nappaliba.viszont eladtam a mütyürkét ami a dvd helyett volt,és most megint kéne vmi egyszerű kütyü ami "mindent visz" és mégis van optikai része.(a WD TV Live-ból ezt hiányoltam)
-
#132 Szerintem is ökörség teljesen leírni a "sok.1"-es erősítőket...Van egy mindenki számára mérvadó adat rajtuk,ez pedig a hálózati teljesítményfelvétele.
Hiába írják rá hogy 5×80watt,ha mindezt 270Watt hálózatból felvett árammal akarja leadni,fizikai képtelenség,ha nem egyenesen csoda lenne...
Ami mindezt 560Watt teljesítményfelvétellel produkálja,na az már közel van a valósághoz.(Persze ezek igazak a sztereo 2.0-ás erősítőkre is...)
A hangzásuk pedig teljesen szubjektív,mindenki döntse el maga mit vár el egy erősítő hangjától,milyen zenén,milyen hangfalakkal,milyen szobában hallgatva...(Bútorokkal telizsúfolt nappaliban nemigen érdemes "audiophile" minőségről beszélni,pedig sokan teszik ezt,mert drága készülékeket tartanak röhejes akusztikai körülmények között...) -
#131 Ja amúgy én úgy gondolom egy minőségi házimozi erősítő stereoban hajtva duál kábelezéssel(bi-ware) is tud szépen szólni,nem feltétlenül kell kifejezetten stereo erősítőt venni. -
#130 Hát stereo erősítőket ma már az átlag ember pénztárcájához mérve nem igen árulnak szerintem(Dolby anyámtyúkjai meg 999.1-es rendszerek vannak most a középpontban ),csak audiofil berkekben keresgélhetsz,ott meg a határ a csillagos ég.Vagy régi használtat,abból is amelyik szériához mondjuk van alkatrész bőven...
esetleg ne komplett erősítőben gondolkodjunk...előfok+végfok külön,de ehhez már nagyon bele kéne magad ásni a témába.
-
#129 Igen, újat szeretnék, de nem feltétlen kell Denon, csak azlért mondtam azt, mert apámnak odahaza irgalmatlan komoly 18 éves Denon hifi cuccai vannak, és nekem az az etalon.
Nyitott vagyok mindenre, nem vagyok márka-fanboy. -
#128 Körülnéztem.
Denon-t nemigen találtam a sztereo kategóriában,pláne nem 50000HUF körüli áron.Vagy megalkuszol más márkában,vagy teszel még hozzá egy kis gubát,mert így nem fog menni szerintem...Bár esetleg használtan is ki tudsz fogni jót... -
#127 Vadi újat akarsz? -
#126 Na, emberek, akik okosabbak/tapasztaltabbak, mint én!
Keresek magamnak általános felhasználásra egy normálisabb sztereó erősítőt, lehetőleg Denont, és mondjuk olyan 50.000 HUF-ig.
Mit ajánlotok, melyik termékcsaládot? -
#125 Nagy ritkán ezt is beüzemelem,és meglepődök hogy a 10-12 éves kazik milyen jól szólnak még.
-
#124 Ebből meg csak a deck van meg,de mára már inkább csak szobadísz...
-
#123 -
#122 -
#121 -
Viszont ezt nem dobtam el,hiába váltottam újabbra. -
#119 Kábé 200db régi techno és house vinyl lemezem van. 2db Omnitronic lemezjátszóval,de nem vagyok retro HIFI-s... -
#118 amikor "kicsi" voltam...(20vagyok most) mert ugye megvan vagy 6-8éve kb. ez az erőlködő, akkor nekem is kifejezetten tetszett.viszont én úgy vagyok vele mostanság,hogy ha nézek egy filmet a sötétben akkor kifejezetten zavarnak ezek a led-ek,világító bizba$zok...
van ennek egy dekóder egysége is,de szerintem annyira ritka itthon,hogy kár foglalkozni vele,meg már nem is érdemes szerintem.van most hozzá egy Onkyo dekóder szval végülis tök8...ha már belejöttem leirkálom mik vannak odalent.
egy régi 15-20éves Dual lemezjátszó,egy Sony deck,Marantz cd lejátszó,egy Nokia 6fejes videómagnó egy LG dvd lejátszó,meg a UPC box...nagyon tele van a hifi torony sajna,valamit szelektálni kéne már...felhozok majd 1-2dolgot...
amúgy szereti itt valaki a régi LP-ket? bakelit...vagy van aki retro hifis? -
#117 Egyik rokonnak ilyen van, bedobozolva, én a dekóderek hiánya mellett is az egyik legjobbnak tartom, nagyon jó teljesítmény és remek hangzás, neki németországból hozták, idehaza nem lehetett csak úgy kapni, az a kék háttérfény nagyon űber volt, most csinálja ugyanezt a H/K és másnál én nem is láttam. -
#116 Manapság ha valami folyamatos nyüstölés mellett műxik 3 évig,már tartósnak mondható... -
#115 nappaliban egy ilyen van:
nemrossz cucc,elég drága volt 200k körül kb 8éve...de már nagyon megszolgálta az idejét...sajnos technikailag már nem a legmodernebb példány(dekóderek stb)
@Dundidio:
amúgy ez az ,,Alkatrészei többszörösen vannak válogatva,a tartósság és a megbízhatóság jegyében..." nem hülyeség, HA az ember 10-20évre tervez...ez igaz is mondjuk 20évvel ezelőtt amikor az ember vett egy lemezlejátszót. de manapság úgy fejlődik minden, hogy 3-4 év múlva majdhogynem dobhatja ki az ember a motyóját,mert elavult, ez kifejezetten igaz mondjuk a szóban forgó dvd lejátszókra...
(van itthon elfekvőben egy öreg Samsung dvd lejátszó,csak eredetit olvas,még az első lejátszók egyike volt a széria...100k feletti árral,ha belegondolunk milyen nevetséges,hogy most meg kap az ember 10-15ért egy olyat ami minden szart lejátszik )
nah, holnap meló...további szép estét mindenkinek! -
#114 visszatértek a márka gyökereihez: megint csak a "szakmának" gyártanak a márkanév alatt :)
Technics SU-A 700 MK2-m volt anno, életem első fizetéseinek egyikéből vettem ... mivel elektronikus zenéket szerettem, laikusként Technics hangfalat vettem hozzá :))
+
a deck azóta is megvan, de már évek óta be sincs kötve :/
-
#113 Valaki világosítson fel!Hová tűnt a Technics a HIFI világból??Panasonic van,de Technics márkanévvel már csak a DJ eszközöknél találkozni.
A Matsushita Electronics már csak Panasonic néven gyárt Európába???
A régebbi Technics motyók szerintem nagyon korrektek voltak,kiváltképpen az erősítők.Mindig is szimpi volt a Technics ventilátoros hűtési megoldása,sőt amit már ventivel kell hűteni,az valószínűleg lead némi teljesítményt...(laikusan gondolkodva...) -
#112 A Marantz sosem tartozott az alsó árkategóriás HIFI márkák közé.Alkatrészei többszörösen vannak válogatva,a tartósság és a megbízhatóság jegyében..Gondolom az ára ezért is annyi amennyi.
Az optikai kimenet meg nem igazán hiányzik,meg tudom oldani az egy darab koaxiálissal is a dolgokat.Tavaly nyáron vettem,hatvanegynéhányezerért...Hogy drága volt e az relatív,keresgélés közben találkoztam 300ezerért is DVD lejátszóval...Meg persze 5900Ft-ért is...
De gondoljunk csak bele,egy alap felszereltségő Mercedes miért kerül többszörösébe egyéb kategóriáján belüli verdánál?? (hozzá kell tennem nem vagyok "mercibuzi",ha autóban gondolkodhatnék széles pénztárcában,akkor Volvo lenne a választott...) -
#111 jó minőségben zenét cd/sacd lejátszótól kell várni, nem dvd-től :) (legalábbis régebben így volt ;) ) -
#110 meg lehetne rajta egy optikai kimenet is...miért ilyen drága??(szvsz manapság egy "sima" dvd lejátszóra sok a 60-70ezer...már BD-t is kap ennyiért nem is akármilyet)
bár gondolom régebben vetted...(1.0ás a HDMI még) -
#109 -
Ezt meg ajánlom azoknak akik DVD lejátszóról zenét is szeretnének jó minőségben hallgatni...
Szuper kis ketyere,nem finnyás ,lejátsza még a palacsintát is...
Na és a hangja pedig kristálytiszta.
Egyetlen "bajom" vele,hogy a kijelzője lehetne egy kicsit tágasabb... -
#107 Nem rossz... -
#106 A kisebb szobában 2 ilyen , amit egy Grundig erősítő hajt - apám meglátta és megszerette, de olyan hangja is van, hogy ihajj.
Nagyobbik szobában egy mostmár tényleg régi ONKYO hozzá egy 5.0-ás Sony hangrendszer hozzá egy JAMO subláda .
55 nm-en hirtelen ennyi! :) -
#105 Taaahahakaroggyáál.... :D -
#104 -
#103 Esetleg kicsit bővebben??? -
#102 -
#101 ez a hiba nem feltétlen az eszközé, hanem az otthoni elektromos hálózaté is lehet - függetlenül attól, hogy ilyen hiba ellen a későbbi modellek védve vannak :) -
#100 Lehet vásárolni hálózati zavarszűrőt,ami a konnektorba megy és azon keresztül kapja a naftát a hangcucc.Pár ezer forintos beruházás és ezt a problémát orvosolja. -
#99 Nem vagyok egy villanyszerelő,nem értek hozzá,de szerintem lehet orvosolni,ha komolyan zavar...persze szét kéne szedni. DIY ne csináld csak ha van ismerős aki ért az ilyesmihez.
Amúgy korrekt kis iromány -
#98 Hmm...hmm...
Ez a pukkanás dolog elgondolkodtató...Ha tényleg olyan fain hangrendszer akkor ez nemigen fér el... -
#97 Üdv!
Asztali dvd-hez illetve TV-hez még nem próbáltam kötni, de ami késik...
A mai játékok többsége támogatja az 5.1 es hangzást. Némelyik még THX certificated is. Viszont a tapasztalatom az, hogy állítgatni kell jócskán ahhoz, hogy igazi térhatást hallhass. Erre volt pl a CODMW2 ahol csak állítás, és config után tudtam élvezni az 5.1 et. És azt kell, hogy mondjam a régebbi játékoknál szerintem csak fars dolog ez az 5.1.
De pl az igényesebb fejlesztéseknél fejemet rá, hogy komolyanveszik ezt a témát is.
A cucc mellett azért döntöttem, mert kollegámnak eladó lett, és igencsak jutányos áron vásárolhattam meg. Azt hiszem amennyi az eredeti ára annyit nem áldoztam volna rá,(még mikor nem tudtam h mit tud..) bár így utólag azt kell,hogy mondjam hogy megéri a pénzt.
+1 gondolat a filmekhez és a zenéhez: Az OST-k úgy szólnak mintha a szobádban játszanák épp élőben, nagyon sok hangot eddig nem is vettem észre és nem is hallottam, pl a Dark Knight bár igen nagy siker volt nálam, nem hittem volna, hogy még okozhat meglepetéseket.
Ezzel a cuccal az államat keresgéltem megint a film újratekintése után.
Negatívumként említeném meg, hogy ne legyek teljesen elfogult:
A rendszer hibájaként véltem felfedezni, hogyha a villany kapcsolgatva van a lakásban vagy a hűtő ki-be kapcsol, a mélnyomó igencsak nagyot pukkan. Ezt a hibát viszont az újabb kiadásoknál már javították.