Hangrendszerek,hangzásvilág
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Különleges esemény, 3 estés High End bemutató élménykoncert a Klebelsberg Kulturkúriában.
A belépés ingyenes! Részletek => http://erdekel.hu/koncertelmeny
Nem mûködik a mély hangszóró az 5.1-en szerintem kiéget de nem tom tudok egykét dolgot forrasztani satöbbi de ezzel mit csináljak cseréljem ki a hangszórót vagy mi?
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Szerintem...A és B azt jelenti hogy 2 pár hangfalat lehet rákötni és utána tudod változtatni éppen melyiket hajtsa meg...
Nekem egy Denon erõlködõm van (mondjuk nem stereo) és ennek is a Front részen van A és B...nálam lehet választani : A-t , B-t és AB-t.
Kösd rá simán az A-ra és próbáld ki.Ez a legegyszerûbb szerintem.
(Az erõsítõ topikba is írtam már, pontosan ugyanezt, remélem valahol tudtok segíteni.)
A segítségeteket kérném.
Vettem egy erõsítõt: http://elektronika.vatera.hu/erosito_receiver/hornyphon_vegfok_erosito_eloerosito_tuner_high_end_1470621910.html <<-- ezt. Lent a képeken látszódik a hátoldala is, és ott a hangfal aljzata a lényeges. Az erõsítõ elvileg 2x100W-ot bír, de nem tudom, hogyan csatlakoztassam hozzá.
Vettem 4 ilyet: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_400437/ET45074508_hangszoro_dugo
Ezek jók is bele, de ha megnézitek az erõsítõ hátulját, akkor látjátok, hogy 4 aljzat van. Speaker A-hoz 2 és Speaker B-hez is 2. A dugó ami bele való, abba ha jól látom, és jól gondolom, akkor 2 kábel kell, de mégis mi? Egy hangfalból 4 kábel? Mert van ugye a Jobb és Bal, de mind a kettõhöz gondolatom szerint 2-2 kábelvég kell. Sokat segítene ha valaki eltudná mondani, hogyan kössek rá 2 darab hangfalat, ezekkel a csatlakozókkal.
Én ezen hallgatom 😊
Szeretném a segítségeteket kérni! Zenekarnak szeretnék nagy teljesítményû hangtechnikát vásárolni, csak ének megszólaltatásához. Eddig két 350 wattos aktív hangfalat használtunk, de nagyon gyengén szólt, nem volt elég és állandóan volt valami baja...
Amit most kinéztünk:
http://www.vatera.hu/konig_zenekari_hangfal_1000w_3_utas_2x15_2ev_gara_1440822281.html?ep=1&p=6#mifss-anchor
http://elektronika.teszvesz.hu/erosito_receiver/konig_vegerosito_2x1000w_vegfok_amp20000kn_2ev_gar_1442945789.html#product-images
A kérdésem az volna, hogy ezek a hangfalak használhatóak-e ezzel a végfokkal, az ellenállás miatt kérdezem, nem értek hozzá,
ÉS, hogy ha igen, mekkora lesz a teljesítméy, mert nem tiszta, mi az az RMS teljesítmény....
Elõre is köszönöm a segítséget!!!
További szép estét!
http://www.tenke.hu
A limitter ilyenkor leszabályoz,és jó esetben nem szállnak el a hangszóróid az "örök vadászmezõkre"...
Megéri beszerezni,olcsóbb mint hangszórókat tekercseltetni,hurcibálni.
!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003
kérdésem h szeretnék összerakni egy olyan kis rendszert ahol kisebb bulikban el lehet zenélgetni!!!
szóval már van egy omnitronic P-250 tipusú végfokom meg lesz egy dupla cd lejátszóm és van hozzá egy behringer keverõ sajna az nem rackbe szerelhetõ
de veszek olyat. szóval ezek 19" rackbe szerelhetõ-k nem tudom kellene egy Eq is a rendszerbe vagy még mit vegyek h jól szóljon??????
Kösz a válaszokat.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
ld elõzõ hsz-em 😉
Forza.
alaplapi hangkártya optikai/koax digitális kimenetét átköthetnéd az erõsítõd optikai/koax bemenetére, és részben megvagy. ez se lesz rosszabb jitter szempontból, mint a hivoxos duplán átkötött.
ezután már csak valami értelmes zenelejátszó program kell a pécére (nem, a WMP nem az), pl foobar2000, outputot wasapi-ra, data formatot 24/32bitra (amit visz a hangkártya) és meg is vagy, lehet nyomni a 192khz/24bit sztereo flacot 😉 (mert ugye nem mp3-t akarsz igy hallgatni? arra csak nem vettél volna hivoxot...)
Forza.
A rendszer:Marantz SR5600,Exposure 2010S,Exposure 3010
Sajnos a gépbe egy normális hangyárta drága,ezért vettem egy ilyen Hivox Lupus S Digital to Analog Converter-t.
Második kérdésem az az lenne,hogy a Hivox-ot össze lehet-e kötni az erõsítõvel?(RCA-n keresztül)
Ha,igen akkor melyik RCA csatlakozóba kössem be az erõsítõn?
Itt van egy PDF fájl aminek a 2. oldalán látható az erõsítõ hátulja.
Kösz a válaszokat elõre is.
!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003
Nem gyönge turntable...<#hawaii>#hawaii>
Motiváció kérdése az egész.
...vágod?
Micsoda jó topic! Annak idején, 93-2000-ig én is nagy Hi-Fi buzi voltam. Igaz, nagyon de nagyon csóró kölök vótam akkoriban így aztán nemigen volt pénzem akkoriban csak alap cuccokra.
Nekem most - de tényleg már csak nosztalgiából vettem meg, inkább díszenek, meg emléknek - egy kétkazettás 97-es Pioneer deck-em van, egy Onkyo erõsítõ, külön Onkyo tunerral...
Ja meg nemrég egyik barátom adott egy Technics M14-es deck-et. Olyan gyönyörû állapotban van ez az öreg masina mintha csak 3-4 éves lenne...😊 Pedig ha jók az emlékeim 86 körül gyártották ezt a szériát...
Minõségét tekintve bemelegítésnek is kevés neki a Pioneer deck. Meg sem közelíti az öreg Technics-emet.
és hol van még ehez egy onkyo ... brutális pazarlás ezeknek külön szoba, erre probáltam célozni 😊 külön zeneszobába nem raknék 5.1es hulladékot, az fix 😊
Forza.
Forza.
(nincs üvegvitrinem! de tojástarto sincs a falon 😄 )
Forza.
Mert annak a rendszernek aminek ilyen értékû erõmûve van,dukálna egy teljesen erre a célra kifejlesztett helység,elsõsorban az akusztikai paramétereket figyelembe véve a tervezésnél...
Nagyon szarul hangzik ha egy értékes hangrendszer hangját agyonvágják az üvegvitrinben tartott poharak,vagy a rezonáló szekrényajtó....<#hawaii>#hawaii>
a 100-150 ezres 5.1 erõsítõ kategoria nem épp zenélésre van tervezve
lenne 50-em, tuti nem ujonnan vennék sztereot, mert az minden lesz csak nem "etalon"...
Forza.
Errõl ha valaki tudna objektív véleményt mondani,azt megköszönném...
Én erõlködõm meg 6.1-es és 5.0-ban használom.bõven elég a ki szobába...de lentebb már írtam milyen okból kifolyólag...
A H/K nekem valahol ott van mint a Bose...nem rossz,de nagyon "divat"márka lett.Értem ez alatt azt,hogy azok a laikusok veszik,akiknek van pénzük.Egy olyan ember aki tele van és le$zarja melyik márka mit képvisel/tud az nem fog pl Marantz-ot venni vagy mondok egy még ritkább márkát mondjuk a Dual-t...hanem helyette a tömegmárkák drágább darabjait.(pl Sony...ami ettõl még jó,de hát van jobb is azonos árban szinte mindig)
persze ettõl világ a világ...nem lehet ezzel mit kezdeni.lehet így is van jól.
mivel én fiatal vagyok, én úgy gondolkodom,hogy azt veszem amit a pénztárcám enged...de ha már nem olyan vastag az a r0hadt pénztárca,csak megnézem mi is a szóban forgó portéka<#vigyor4>#vigyor4>
Nincsenek 7.1-es dekódolású filmek forgalomban,legalábbis nekem nincs tudomásom róla.Nem a 7.1 miatt vettem meg.
Sõt,egészen kalandos története van,miért a Marantz lett.
A fehérvári MM-ban akartam erõsítõt venni.Pénztárcámhoz méretezve 2 típus jött szóba az akkori választékból.Egy Harman/Kardon és a Marantz.
Nehezen tudtam dönteni,de mindkettõt meghallgatva a H/K mellett voksoltam,el is hoztam haza.
Kábé fél óra próbálgatás után a H/K kijelzõje teljesen "megvakult",semmi infót nem volt hajlandó kijelezni.
Csodálkoztam,mérgelõdtem,de mégiscsak vissza kellett vinnem.Az eladók össze is szaladtak,fejüket csóválták és nem értették,mert minden 1000. lehet csak ebben a márkában hibás.(Ezt õk mondták.)Gondolom ez volt az az 1000. <#hehe>#hehe>
Szóval ha már így alakult,és korrektül cserélhettem a készüléket,akkor már inkább a Marantz lett(nem is kevéssel olcsóbbért),igaz nincs rajta HDMI,meg mérõmikrofon,de nem bántam meg...
Hozzá kell tennem nem akarom ezzel az irománnyal a Harman/Kardon szerelmeseit megbántani,én azóta sem tartom szar márkánaka H/K-t,pont belenyúltam,kifogtam egy bibiset...Ez van...<#hawaii>#hawaii>
nem hasonlítottam,csak egy példa volt,hogy már stereo-val is lehet alkotni...minek ide ezerbillióPONTegy
5.1 nekem tökéletesen elég.csak rávilágítottam a helyzetre,hogy feleslegesen erõltetik a 7.1 meg társait...(saját vélemény)
<#zavart1>#zavart1>
ezt a sort nem nagyon értem.
én annyira nem preferálom a "sok.1"-et...5.1 elmegy szuper meg minden,de szerintem ez a 7.1 már sok...gondoljunk bele már egy sima stereo rendszerrel is ha úgy van keverve a hang lehet kicsikarni "térhangzást" mert hogy lehet! de hogy mindenhol hangfal legyen az sok nekem...
van valaki aki tudna ajánlani 20-30ezerig max dvd lejátszót? vagy akár 20alatt...volt egy LG DVX492H-m ami jó volt nekem,de vettem helyette mást így lekerült a nappaliba.viszont eladtam a mütyürkét ami a dvd helyett volt,és most megint kéne vmi egyszerû kütyü ami "mindent visz" és mégis van optikai része.(a WD TV Live-ból ezt hiányoltam)
<#worship>#worship>
Hiába írják rá hogy 5×80watt,ha mindezt 270Watt hálózatból felvett árammal akarja leadni,fizikai képtelenség,ha nem egyenesen csoda lenne...
Ami mindezt 560Watt teljesítményfelvétellel produkálja,na az már közel van a valósághoz.(Persze ezek igazak a sztereo 2.0-ás erõsítõkre is...)
A hangzásuk pedig teljesen szubjektív,mindenki döntse el maga mit vár el egy erõsítõ hangjától,milyen zenén,milyen hangfalakkal,milyen szobában hallgatva...(Bútorokkal telizsúfolt nappaliban nemigen érdemes "audiophile" minõségrõl beszélni,pedig sokan teszik ezt,mert drága készülékeket tartanak röhejes akusztikai körülmények között...)<#hawaii>#hawaii>
esetleg ne komplett erõsítõben gondolkodjunk...elõfok+végfok külön,de ehhez már nagyon bele kéne magad ásni a témába.
Nyitott vagyok mindenre, nem vagyok márka-fanboy.
...vágod?
Denon-t nemigen találtam a sztereo kategóriában,pláne nem 50000HUF körüli áron.Vagy megalkuszol más márkában,vagy teszel még hozzá egy kis gubát,mert így nem fog menni szerintem...Bár esetleg használtan is ki tudsz fogni jót...<#hawaii>#hawaii>