A hangsebességet is átlépheti egy bázisugró
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bocs, rosszul fogalmaztam, a légellenállásra gondoltam, csak más közelítésbõl... hisz azért nem mindegy ha valami 1kg vas és tömör, vagy 1kg vas és 1mm vastag falú labda...
nem tudom miért nem az egyszerû légellenállás kifejezést használtam.. 😛
nem tudom miért nem az egyszerû légellenállás kifejezést használtam.. 😛
könnyen,
csak az a probléma hogy az "ottani" hs nagyobb, mint a légköri hs
csak az a probléma hogy az "ottani" hs nagyobb, mint a légköri hs
Emiatt pedig az ottani hangsebességet könnyûszerrel túllépheti 😊
LEO-ról vicces lenne így visszatérni. Akkor kell egy hõpajzs is a ruhához, mert különben flöncs...
37 km magasan szinte nincs légellenállás.
Én pedig úgy tudtam, hogy az ember csak egy bizonyos pontig gyorsul. Ameddig a gravitáció és a légellenállás ki nem egyenlíti egymást. Ami valahol 200 km/h körül van. Utána már nem gyorsul tovább, mert a levegõ annyit csillapít rajta, hogy a sebessége állandó maradjon.
Oké, hogy szkafanderben ugrik, de annak a tömege sem lehet 200 kg, mert meg sem tudna benne mozdulni (ugye az ûrhajósoknál nemigen számít a súly, még a Holdon sem), így pedig nem érheti el a hangsebességet.
Nem vagyok sem fizikus, sem matematikus, de aki ért hozzá, az ki tudja számolni pontosan, hogy hány kilónak kell ahhoz lenni, hogy elérje a hangsebességet. Ez kevés szerintem.
Oké, hogy szkafanderben ugrik, de annak a tömege sem lehet 200 kg, mert meg sem tudna benne mozdulni (ugye az ûrhajósoknál nemigen számít a súly, még a Holdon sem), így pedig nem érheti el a hangsebességet.
Nem vagyok sem fizikus, sem matematikus, de aki ért hozzá, az ki tudja számolni pontosan, hogy hány kilónak kell ahhoz lenni, hogy elérje a hangsebességet. Ez kevés szerintem.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
a gyorsulási képletben hol látsz tömeget? mert kurvára ugyanolyan 1 tonnának és 1kg-nak.
ami egyedül számít az a felület azaz a légellenállás.
ami egyedül számít az a felület azaz a légellenállás.
MJ rulz Pink Team The Only One
akkor egyszerre zuhan a két test, de az ember lelassul mert kisebb a tömege a méretéhez képest és a levegõ lelassítja, pláne ha nem rakéta pózban zuhan a fején "egyensúlyozva" hanem nagy felülettel, hassal lefelé
Hátha ez a Baumgartner híresebb lesz mint a mi nagyfejû szemöldökhuszárunk XD
Hátha ez a Baumgartner híresebb lesz mint a mi nagyfejû szemöldökhuszárunk XD
Vov. Le a kalappal a tag elõtt. Van neki vér bõven a ...
Csak a nagy öltözködés közben az ejtõernyõt el ne felejtsék!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Errõl az újabb Star Trek filmbõl jut eszembe az a jelenet, amikor kiugrottak a kompból, és spec ruhában léptek (zuhantak) be a légkörbe, majd ejtõernyõvel ereszkedtek alá. Akkor a film innen vette az ötletet!
A látszat csal...
akkor a kapszulával együtt (de mégis külön-külön) csapódik be😉
A Columbia megsemmisülésekor 20Mach körüli sebességgel ment, 60 Km körüli magasságban volt, azonban viszonylag nagy darabok maradtak egyben: sisak, futómû, miegymás.
Ha talán az emberei testet nem is lehetne ilyen esetben kontrollálni, pl a pörgést kivédeni, de egy felfújható, aerodinamikus kialakítású, automatikus vezérlésû "ruha" képessé teheti az emberkét ilyen körülmények között is a túlélésre és a sikeres visszatérésre!
Ha talán az emberei testet nem is lehetne ilyen esetben kontrollálni, pl a pörgést kivédeni, de egy felfújható, aerodinamikus kialakítású, automatikus vezérlésû "ruha" képessé teheti az emberkét ilyen körülmények között is a túlélésre és a sikeres visszatérésre!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
a rajta lévõ ruha is egyfajta kapszula, ha így nézzük, akkor voltaképpen csak arról szól a dolog, hogy minél kisebb legyen a kapszula/ruha mérete és súlya 😊
Van a csávón néhány réteg ruha.
Alul egy fekete, arra ráveszi a zöldet, arra egy fehéret, erre a sárgát, és rá még egy vastag fehéret.
Jól látom?
Alul egy fekete, arra ráveszi a zöldet, arra egy fehéret, erre a sárgát, és rá még egy vastag fehéret.
Jól látom?
"Azt akarjuk bebizonyítani, hogy ha egy emberi lény kilép 120 000 láb magasságban egy kapszulából, képes biztonságban visszatérni a Földre"
Ha egy álló kapszulából akkor igen. De mi van ha egy 600kmh-val zuhanóból próbálja ugyanezt?
Ha egy álló kapszulából akkor igen. De mi van ha egy 600kmh-val zuhanóból próbálja ugyanezt?
← ElőzőOldal 2 / 2