52
  • Balumann
    #52

    A Biblia nem vallás, mikor érted már meg?! Egy erkölcsi, etikai rendszer alapja, amire vallás, kultúra épült és meghatározóvá vált. A többit már Shakata leírta részben, tartalmába most nem fogok belemenni.

    Ettől függetlenül nem kell leszarni más vallást, nem véletlenül írtam, hogy Buddha tanításai is ugyan úgy nagyon "értékesek". De neked nyilván meg van arról is a véleményed... (de csak te veszítesz vele ha nem ismered, fogalmad sincs mennyit).
  • Xellos999
    #51
    Jah, így könnyű, minden más vallás le van sz*rva; a lényeg, hogy a Bibliát olvassátok el. LOL. Na én itt kiszálltam, további szép estét.
  • Shakata
    #50
    Egyetértek Balumannal.
    Csakhogy tisztázzam, mit értek nem fontos alatt: Jézus teljesen új alapokra helyezi Isten és Ember kapcsolatát, ő azt mondja Új szövetséget köt. Azt is mondja, hogy a Törvény Keresztelő Jánosig érvényes. Új parancsolatot ad: egymást szeretni. Ebben benne van minden korábbi, csak teljesen más megközelítésben.
    Ezek után nem az egész Ószövetség sokkal inkább annak a megértésére szolgál - szerintem - hogy miből, miként és hogyan jött létre ez az új szövetség.
    Meg valljuk be, elég sok nagyon magas filozófia és erkölcsi kérdéseket boncolgató mű is van benne (Jób, Prédikátor).
    Más művek, mint mondjuk Mózes I. sűrítve közöl emberi tapasztalásokat a világról, sűrítve bölcsességet, élettapasztalatot, történelmet, világszemléletet stb.
    Igen, el kell mélyülni egy adott dologban ahhoz, hogy megismerd és véleményezd. Ez még nem jelenti azt, hogy el is kell fogadnod és a magadévá kell tenned.
    Nem sokat tudok a sátánistákról, az alapján amit tudok, nem fogadom el, és meg is tudom magyarázni, hogy miért, bár ez talán már nagyon messzire vinne...
  • Xellos999
    #49
    "Jah, tehát le kellene rombolni a kultúrát, templomokat, a kereszténység által kialakult erkölcsi, etikai rendszert?"

    Akár...
  • Balumann
    #48
    "Azért ez is kicsit vicces, hogy az Újszövetséggel ellentétben a Tóra "nem annyira fontos"..."

    Ha hozzáteszed a mondatának többi részét is, akkor egy kicsit másképpen értelmezhető a dolog...

    "Az is érdekes lenne, ha "el kellene mélyülni" egy adott vallásban, ahhoz, hogy véleményt lehessen róla nyilvánítani."

    Persze. Lehet úgyis véleményezni egy könyvet, irodalmi alkotást, filmet, zenét, vagy bármit az nélkül, hogy egyáltalán olvastad, láttad, vagy hallottad volna...
    Lehet véleményed az egyházról, mert az történelem ill politika főként. Lehet véleményed az Istenhitről De nem lesz reális véleményed a bibliáról, mint irodalmi műről.

    "Eléggé szomorú, remélhetőleg 200 éven belül ez jelentősen meg fog változni."

    Jah, tehát le kellene rombolni a kultúrát, templomokat, a kereszténység által kialakult erkölcsi, etikai rendszert? Van neked bármi fogalmad egyáltalán erről az egészről?
  • Xellos999
    #47
    Mit írok magam ellen? Egy kérdést tettem fel.

    "A Tóra már amennyiben az öt mózesi könyvet érted alatta, benne van a Bibliában"

    Nem is arról volt szó, hogy az egész Bibliát olvassa el mindenki, hanem az Újszövetséget. Azért ez is kicsit vicces, hogy az Újszövetséggel ellentétben a Tóra "nem annyira fontos"...

    "általában akik ilyeneket írnak, nem hogy nem ismerik mondjuk a Bibliát, de még a kezükben sem volt három másodpercnél hosszabb időre. Érdekes módon az ilyenek kritizálják a legjobban..."

    Az is érdekes lenne, ha "el kellene mélyülni" egy adott vallásban, ahhoz, hogy véleményt lehessen róla nyilvánítani. Ezzel az erővel tedd magadévá pl. a sátánizmust mielőtt bárhol felszólalsz ellene. Jah, hogy az istenkáromlás lenne...

    "nem mehetsz el a Biblia mellett, mert erre épül az egész európai és egyúttal amerikai kultúrkör"

    Eléggé szomorú, remélhetőleg 200 éven belül ez jelentősen meg fog változni.
  • Shakata
    #46
    Motoroj: Ha a vélemény erős képviselése térítés, úgy vállalom.
    Xellos999: Csatlakozom a előttem szólókhoz. Magad ellen írsz. Általában, és NYOMATÉKOSAN leszögezem, általában akik ilyeneket írnak, nem hogy nem ismerik mondjuk a Bibliát, de még a kezükben sem volt három másodpercnél hosszabb időre. Érdekes módon az ilyenek kritizálják a legjobban...
    A Tóra már amennyiben az öt mózesi könyvet érted alatta, benne van a Bibliában, ámbár hosszadalmas beszélgetést eredényezne, hogy miért nem annyira fontos ez, annak a kérdésnek a függvényében, amiről beszéltünk.
    De ha egy kicsit is érdekel a magad körül lévő világ, akkor nem mehetsz el a Biblia mellett, mert erre épül az egész európai és egyúttal amerikai kultúrkör. Festmények, szobrok, zenék, írások, minden ami művészet, de az erkölcs, a viselkedésrendszer alapja is ez. Az egy másik kérdés, hogy ez ma - szerintem szándékosan - folyamatos rombolásnak van kitéve...
  • Balumann
    #45
    Hozzátartozik a történelemhez, irodalomhoz, etikához. Had ne kelljen elemeznem, hogy milyen hatással volt illetve van az emberek mindennapi életére, életfilozófiájára... Ilyen hülyeséget hogy lehet kérdezni?
  • TreDoR
    #44
    "A Bibliát alapműveltség ismerni"

    Ezt a hülyeséget honnan szedted?
  • Balumann
    #43
    A Bibliát alapműveltség ismerni, a legjobb ha elolvassa az ember (az egészet még sajna nekem se volt türelmem, csak részeket). Ugyanezt tudom mondani Buddha tanításaira. Rengeteg dologra megtanítanak, segítenek az életben, függetlenül attól, hogy hiszel-e bármiben.
  • Xellos999
    #42
    "A kérdésem az, hogy hányszor rágtad át magad - és most téged szólítalak meg, de nyugodtan vegyétek általános kérdésnek - a Biblia Újszövetségi részén?"

    Persze, majd ateista létemre csak úgy könnyű délutáni olvasmányként nekiülök a Bibliának. Ha már úgyis ott vagyok ne olvassam el mindjárt a Tórát is?
  • Motoroj
    #41
    Más szemszögéből úgy tűnik, te is téríteni próbálsz.
  • Shakata
    #40
    Csak olvasgattam eddig, és egy pár dolog eszembe jutott.
    B0nFire. Azok alapján amiket írtál, nekem nagyon úgy tűnik, hogy a következtetéseidet rossz alapról indítod. Te egy dogmarendszertből kialakult világi szervezet csikorgó működését kritizálod (a gyónást semmibe vevő nénikével pl.,asszem te írtad, ha nem bocs [más kérdés, h szerintem a gyónás teljesen értelmetlenné vált.]) A kérdésem az, hogy hányszor rágtad át magad - és most téged szólítalak meg, de nyugodtan vegyétek általános kérdésnek - a Biblia Újszövetségi részén? Mondjuk csak Jézus szavain. Úgy elmélkedve róluk, hogy közben nem veszed figyelembe a 2000 év alatt rárakódott téveszméket? Ha egyszer elolvasod majd alaposan, szerintem meg fogsz lepődni. Ha pedig utána a két dolgot, mármint a szavai nyomán kialakult keresztény vallást (akármelyik egyházat mondhatnám) összeveted a SAJÁT szavaival, még inkább meg fogsz döbbenni. Néhány dologban köze sem lesz a kettőnek egymáshoz. :)
    Amúgy azt hiszem, hogy egy jó szándékú keresztény jó szándékkal akar megtéríteni. Ha te bízol egy márkában, pártban, filmben stb. te is meggyőzöd a haverjaidat, hogy inkább ezekre összpontosítsanak és ne a többire, továbbra is tiszteletben tartva a véleményüket, természetesen. Akkor egy életről, sőt továbbmegyek (hívő szempontból) egy ÖRÖKKÉ tartó élet megmentéséről naná, hogy meg akarja győzni azokat, akiket szeret. Az megint más kérdés, hogy sokan rosszul és rosszkor próbálkoznak.
    Hali
  • balage187
    #39
    "Mégsem kezdtek el egyszer sem téríteni, sem beszélgetni velem erről, mindenki elfogadja, hogy valaki hisz, valaki nem."

    Ja, talán itt ez a helyzet. Mert tudják, hogy aki eddig nem lett vallásos itt, az már nem is nagyon lesz az. De ettől függetlenül az egyház még mindig megy téríteni Afrikába meg Dél-Amerikába meg egyéb helyekre. Ez a gusztustalan, hogy ezt se fejezték még be.
  • jaspercry
    #38
    egyébként ez itt a képen XVI. Mikulás nem?
  • jaspercry
    #37
    "az lenne a hír ,hogy XVI bene,pornó site-ra reszel!"
    (vagy talál valami jó szaftos hardcore ,homo childrens site-ot )
    Higgyetek!!!!
    vallás? van még olyan,az igazán vallásos, hitre érzékeny,nem jár templomba!
  • blessyou
    #36
    Ja, végülis Kalkuttai Teréz Anya, Assisi Szent Ferenc, Luther Márton, Martin Luther King, Loyolai Szent Ignác, Apor Vilmos mind hataloméhes köcsögök voltak, dőzsöltek, nem törődtek embertársaikkal, kihasználták és félrevezették őket saját jólétük érdekében.

    Vagy éppen Szent Ágoston, Aquinói Szent Tamás, Gregor Mendel, Nikolausz Kopernikusz, ők mind maradi és a fejlődést akadályozó szűklátókörű fazonok voltak.

    És ezek még csak a legismertebbek közül egy kevés...
  • bulba
    #35
    Na és akkor? Ez hír? Majd ha az amisok buzdítják egymást blogolásra, na az (lenne) igazi hír!
    Ez így, csak értelmetlen feszültséggerjesztés.
  • ftc85
    #34
    Na jó, akkor beszorzom mínusz eggyel, amit írtál. Mit szólnál mondjuk ehhez:

    "Nem nyomulnak már így is eléggé minden médiafelületen?! Köcsög, szar ateisták!"

    És ez nem sértheti senki érzékenységét.

    Folytatom tovább:

    1) Minden ateistát utálok.
    2) Minden materializmus hülyeség.
    3) Nem gondolod, hogy a cikk sérti az ateisták érzékenységét? (Nem, mert nem szidalmazza őket ellentétben veled.)
    4) A másságba és a kisebbségbe beletartoznak az ateisták is. Neked nem számít az ateisták érzékenysége? (Annyira számít nekem, amennyire neked a katolikusoké)
  • Motoroj
    #33
    Jobb, mint a hedonizmus.
  • Balumann
    #32
    Azért Magyarországon a papok nem igazán élnek palotában, legtöbbjük alig keres valamennyit, ráadásul egy templomot is fennt kell tartaniuk, fűteniük, híveiket rendszeresen összehívni, stb.. Ez amit írsz az nagyrészükre nem igaz.
    A halál utáni élettel "fenyegetnek", ez való igaz. Önsanyargató életre a politikusok kényszerítenek :D
  • B0nFire
    #31
    "Ezek meg hihetetlenül primitív, szűklátásra utaló érvek, te se haragudj." – Nem haragszom. Csupán azért egyszerűsítettem le a dolgokat, hogy egyrészt a begyepesedett hívők is fel tudják fogni, másrétszt pedig nem állt szándékomban egy 20 oldalas szakdolgozatban kifejteni a véleményem. A rövidségre és a tömörségre törekedtem.

    "Csak fel kéne végre fogni, hogy a vallás élni tanít meg, és nem a világ keletkezését meg működését próblja megmagyarázni." – No, itt tévedsz te kurva nagyot, mert a vallás pont hogy a halál utáni élet reményében biztat arra, hogy a való életben a falatot is megvond a szádtól; a paradicsom idilli képével csalogat önsanyargató életre. És igenis a világ működését mindig megpróbálja a saját íze szerint magyarázni, lásd a világ teremtését!

    Ha az életre nevelne, egy szavam sem lenne ellene. De pont az ellenkezőjét teszi, miközben a "Főnök" földi helytartói bűnöznek és dőzsölnek. Nagyon kevesen élnek közülük önmegtartóztató módon. Ők eleve úgyis a mennybe kerülnek – szerintük –, mert egész életükben "Istent" szolgálták.

    Meg palotákban laknak. Nem vagyok rájuk irigy, fűtsék, ha bírják, de akkor ne hirdesse a világi szegénységet, és ne hitegessen a túlvilág boldogságával!
  • Balumann
    #30
    Ezek meg hihetetlenül primitív, szűklátásra utaló érvek, te se haragudj. Az ember attól ember, hogy embernek született, és úgy él ahogy szeretne, ahogy a legjobbnak látja. A tudomány hátráltatása tényleg bűn, de szerinted most nincs hátráltatva a tudomány? A rákkal jössz, de azt figyelmenkívül hagyod, hogy a rák gyakorisága teljesen egyenesen arányos az ún. tudomány fejlődésével (szmog, egészségtelenebb életmód köszönhetően nagyon sok mindennek, a lassan több tartósítószert meg műanyagot tartalmazó ételeknek, stb.), a jelenlegi gyógyszeriparról meg most inkább nem is beszélek.

    A hibáit észreveszed, de a pozitív tulajdonságait nem. Amíg nem volt DNS kutatás, természeti megfigyelések, az emberek mindigis hittek valamiben. Az egységes hittel közelebb hozta az embereket, számos dolgot megtanított, amivel jobban élhettek az emberek. A népírtás sajnos való igaz a IV-XIV. századig ezek mellett, sajnos.

    "Minden papot utálok." Mi okod van utálni bármelyik papot is?

    "Minden vallás hülyeség." Csak fel kéne végre fogni, hogy a vallás élni tanít meg, és nem a világ keletkezését meg működését próblja megmagyarázni. Az emberek egy része csak élni akar, boldogan más emberekkel, és leszarja hogy mi a valóság.

    "A másságba és a kisebbségbe beletartoznak az ateisták is. Neked nem számít az ateisták érzékenysége? Majd ha a keresztények ezt elfogadják, akkor lesz ez a kérdés aktuális."
    Megintcsak nem értem miről beszélsz, én járok templomba énekelni, és nagyon jól tudják, hogy jópáran nem vagyunk hívők, nem megyünk áldozni, és jónéhányszor nem is csináljuk azt, amit a többiek. Mégsem kezdtek el egyszer sem téríteni, sem beszélgetni velem erről, mindenki elfogadja, hogy valaki hisz, valaki nem. Volt osztálytársam ment teológiára, mélyen hívő volt, soha nem beszélünk vallásról, hitről, nem kezdett el hirdetni, téríteni ő sem. A városban több alkalommal találkoztam én is keresztény térítőkkel mondjuk, az tényleg engem is zavart, de ők is ugyanúgy elfogadják ha nem vagy vallásos.

    Az ember sajnos ilyen, ha úgy érzi, hogy ezzel segít más embereken, akkor megpróbálja (kivéve aki pont azért térít/terjeszt hülyeségeket hogy másokat befolyásoljon, irányítson, de azok ma politikusnak mennek).
  • B0nFire
    #29
    Vajon neked csak a katolikus papokkal van bajod, vagy a reformátusokkal, unitáriusokkal, jehovistákkal, vagy netalán a Hit Gyülekezete "papjaival" is?
    Más vallásokról már kérdezni sem merek.
    Nem gondolod, hogy sérted a keresztények jogos érzékenységét a hozzászólásoddal?
    Vagy az nem számít, csak a "másság" és a "kisebbségek" érzékenysége?


    Menjünk sorjában:

    1) Minden papot utálok.
    2) Minden vallás hülyeség.
    3) Nem gondolod, hogy a cikk sérti az ateisták érzékenységét?
    4) A másságba és a kisebbségbe beletartoznak az ateisták is. Neked nem számít az ateisták érzékenysége? Majd ha a keresztények ezt elfogadják, akkor lesz ez a kérdés aktuális.
  • B0nFire
    #28
    Ne haradudj, de ezek vérszegény érvek. Azért jó az egyház, mert lehet énekelni a kórusban? Kac-kac! Lehet azt azon kívül is.

    És hogy annyi írható a számlájukra, hogy hátráltatták a tudományt? Szerinted ez nem elég? Nem az egész emberiség elleni bűntett! Rosszabb, mint a népirtás! Lehet, ha 1000 éven keresztül nem hátráltatják a tudományokat, akkor ma nem lenne halálos betegség a rák – hogy csak egy példát említsek. Nem lenne jó? Á, biztos nem!

    Naivitás a köbön. Az ember éppen attól ember, hogy gondolkodik, alkot, kísérletezik, feltalál... ha ezeket valaki hátráltatja, akkor az kollektíve népirtást valósít meg. Ezt az egyház megvalósította. Elméletben is, meg gyakorlatban is, kicsivel korábban a keresztes hadjáratok idején!

    Hagyjuk már a szemforgató papok felmagasztalását, mert hányok! Az nem érdekel, hogy magánemberként ki hogy hányja magára a keresztet, mert az ő dolga. De az én placcomról kopás van! Én sem megyek be a templomba, hogy az ateizmust hirdessem! Mindenki foglalkozzon a maga dolgával, úgy kerek a világ.
  • B0nFire
    #27
    Lehet, de akkor a divat követ engem, nem pedig megfordítva! 20 évvel ezelőtt is ez volt a véleményem, és 20 év múlva is ez lesz. Sőt, amíg fel nem fordulok!
  • RViktor87
    #26
    Igen, elég sok bűne van/volt és lesz is az egyháznak. Egyszerűen mert emberből vannak a vezetők. Sok helyen lett elrontva az egyház. Egyébként normális dolog, hogy pénzt kér a hívektől. Vagy talán a fűtés ingyen van a templomban? Na és a papot aki a keresztelést és a temetési szertartást végzi az honnan kapja a pénzét? Őket is meg kell fizetni, és az egyházat nagyrészt a hívek tartják el. Ez tény és való.

    Nem piszkálja a csőröm, hogy valaki látja ezeket a dolgokat, csak az zavar, hogy ítél emiatt, de úgy egész kompletten az egész egyházat. Az egyházba beletartoznak a jófej papok, és az egyházat támogató hívek is, és nem szeretem, ha valaki olyan felett ítélkezik, amit nem ismer közelebbről, vagy csak egy oldaláról. Na azért azt is nézd meg majd, hogy amit adakoznak a hívek, az hova folyik tovább. Nálunk, az én városomban eléggé nyomonkövethető, nem sikkasztanak, meg nem lopnak. Legalábbis nálunk biztos nem. Az egyház mocskos dolgairól én is tudok mesélni sajnos... de ez van, nem tudok mit tenni ellene. Isten majd ítélkezik mindenki felett, de ettől nem kell félni, ha helyén van a lelkiismereted. Nem azt mondom, hogy mindent Isten teremtett, hanem hogy amit teremtett abból lett minden ami most van. Végülis közvetetten mindent Ő teremtett. Emberégetés, boszorkányűzetés, keresztes hadjáratok... mind sajnálatos dolog. Egyik se volt helyes, de az időt nem tudnám visszaforgatni, hogy megakadályozzam, de ha vissza tudnám is, akkor is elég kevés lennék egymagamban. Szóval nagyon jól látod az egyház bűneit, de meg is lehet bocsájtani ennek a szervnek. Szerencsére az egyház képes változni, nem úgy mint a politikusok... "új szlogen: Ne ölj, csak más nevében!" ez nem az új szlogen lehetne, hanem a régi lehetett volna. Az egyház felszólal az abortusz ellen pl. Pár millióval több magyar lenne, ha nem lenne abortusz. Persze ennek is van előnye és hátránya. De inkább legyünk Magyarországon magyarok többen, mint egyéb kisebbség, és más nemzetiségűek (pl kínaiak). Az Isten fia honnan tudott volna mindent? ugyanúgy embernek született 0 tudással, és nem az volt a feladata, hogy új földrészeket fedezzen fel...
    Hogy miért kellet elüldözni, meg megskalpolni? Mert lehet, hogy ez volt az érdeke, sajnos...

    "Rosszat teszel: pokolra jutsz!" Nem egészen. Ha megbánod, és kerülöd a bűnöd lehetőségének újbóli bekövetkeztét, akkor valószínűleg nem. Másrészt meg lehet, hogy csak tisztítótűzre jutsz... A pokol az jó "érv", hogy miért tartsuk be a 10 parancsolatot. Ha az öreganyó normálisan, és komolyan meggyónja a bűnét, akkor nem fog többet lopni. Gyónás végén a bűnbánati ima: "Teljes szívemből bánom minden bűnömet mert azokkal a JóIstent megbántottam. Erősen fogadom, hogy ezután nem vétkezem, a bűnt és a bűnrevezető alkalmakat elkerülöm és a jóra törekszem..." Na ezek a mondatok után a nénikének nem kéne újból lopnia. De mégis teszi. Ami azt jelenti, hogy "hazudva" mondta a bűnbánati szöveget, ezért a feloldozás nem érvényes, és továbbra is él a bűne, amíg tényleg meg nem bánja, és kerüli a bűnre vezető alkalmat.

    "Az egyház öl, pusztít, így számomra rossz." Mondd meg, hogy MOST kit és hogyan öl, és pusztít. Ez a múlt, nem a jelen. Hála Istennek :)
  • EdDyBoy
    #25
    Nem szeretnék belefolyni a vallás, és a hit kérdésébe.
    De... :D
    Szerintem a Biblia nem más mint történelemkönyv, amiben mindent egy dologgal magyaráznak. Istennel. Mi sem egyszerűbb, mint arra, amit nem értünk szimlpán rámondani, hogy Isten tette. Lefordítva: Én sem tudom, fogadd el, hogy valahogy van.
    Sorolhatnám az EGYHÁZ ocsmánynál ocsmányabb tetteit a múltban, vagy a tagjainak tetteit a jelenben, de nem teszem. A tagjai ugyanolyan emberek, mint mi. Az EGYHÁZnak is csak egy propagandája van, mint a pártoknak. Gyűjtsünk minél több hívőt, akik majd adakoznak. Vagy adóznak (tized).

    Direkt emeltem ki az egyházat, mert tényleg külön kell választani a HITet, a VALLÁSt, és az EGYHÁZat. Attól még bárki lehet példamutató jó ember, aki segíti a másikat, ha elítéli az egyházat, mint végrehajtó szervet.
    Érdekes módon egyik másik egyház sem mondott olyan fatális dolgot, hogy a Föld lapos, és égetett meg embereket, akik mást állítottak. Ez lehetne az új szlogen: Ne ölj, csak más nevében!
    RViktor87: Akkor sem volt igazuk, és az a dolog, amit a világ, és az emberek keletkezéséről kántálják, az is elég nagy maszlag. Racionálisan belegondolva: ha mindent Isten teremtett, akkor miért nem tudott róla a fia? Miért csak 1492ben fedeztük fel Amerikát? Az ott élő szintén Isten teremtményeit miért kellett elüldözni, megskalpolni? Miért zavarja az egyházat, hogy nem monopol a helyzete?
    Az egész Isten dolog másra nem jó, mint félelmet kelteni. Rosszat teszel: pokolra jutsz! De akkor minek a feloldozás, meg a gyónás? Bármit megtehetek, ha utána megtisztulok?
    Miért lop az öreganyó almát a szomszéd kertjéből, közvetlen a templomból jövet? Holnap megint arra jár, és majd meggyónyja. Az emberek nagy része kihasználja a feloldozást. Kihasználja a bűnöket, mert tudja, hogy utána feloldozzák. Azok is, akik az egyházat irányítják.
    RViktor87: Miért b**sza a csőröd, hogy valaki látja ezeket a dolgokat, és kimondja? Az egyház akkor lenne jó, ha nem érdekelné, hogy a szomszédjában mi történik. Ha PONTOSAN ugyanúgy gondolkodunk, akkor úgyis egy úton vagyunk, miért jó embereket más (a saját) útra terelni? Ha ez jó, akkor úgyis erre jönnek.
    Az egyház öl, pusztít, így számomra rossz.
    A 10parancsolat pedig mindenki számára alap kellene, hogy legyen, így úgy néz ki , ezt máshonnan lopták.
    A HIT jó dolog, de nehogy egy intézmény, vagy a félelem irányítson...
    Asszem elég hosszú lett... :D
  • nickwearby
    #24
    Ja még annyit, hogy a vallásellenesség nem hitbeli kérdés, a szó szoros értelmében, tehát arról miért ne beszélhetnének sokan.

    /Bizonyos fokig úgy is fel lehet fogni, hogy a vallásellenességüket hirdetők is valamilyen "útkeresők", csak más szinten próbálják megérteni a világot./
  • nickwearby
    #23
    "Elvileg a fejlett világ népességének hatalmas része keresztény, és azon belül is katolikus, ehhez képest az Interneten olyan érzése van az embernek mintha minimum a véleménykifejtő felhasználók 90%-a vallásellenes lenne.
    Ha a hívek mind hallatni tudnák a hangjukat, nagyon durva szócsöve lenne az egyháznak a neten. "


    Erre nagyon egyszerű a magyarázat.
    Az 'igazi' hívők nagy része nem bigott térítő, hanem normális ember.
    Ami azt illeti nekem is megvan a saját hitem,
    csak épp nem a hagyományos vallások formájában,
    de ha olyan neveltetésben részesültem volna,
    akkor sem fűzném bele a mindennapjaimba,
    pláne nem a netes kommunikációba,
    mert maximálisan intim dolognak tartom, amihez senkinek semmi köze.

    Egyik irányból sem.
    Nekem sincs közöm a máséhoz, és másnak sem az enyémhez.

    Természetesen ez addig igaz, ameddig a hitélet 100%-ig belső dolog marad és nem nyilvánul meg fizikailag szélsőségekben.

    Na, elmélkedésről mára ennyit....
  • RViktor87
    #22
    Hát ez tök nyomi kép a pápáról. Egyébként meg nem szentek vezetik az egyházat, az tény és való, ők is csak bűnös emberek, mint akárki más, ez is egy munka, nem sokkal különb egy jó pap a jó pszichológusnál. ("csak" Istennel több) Legtöbben csak azért utálják az egyházat, mert rossz példát láttak papokról, vagy rosszat hallottak papoktól. Igen, vannak nagyon elrettentő példák, én is láttam olyat, akit legszívesebben megfosztanék a papi rangjától, foglalkozásától.
    Mindenesetre nekem van 3 pap barátom, 28-30 éves fiatalok :) és ők "normálisak" :) , nem álszentek, és próbálnak megfelelően élni. A vak hitet én se szeretem látni, meg gyűlölöm az ilyen pszicho, manipuláló, hipnotikus szövegeket (jó pár ilyen hálózatépítő van itt Magyarországon, aki rávesz, a gazdagságra ösztönözve, hogy minden szart bevállalj, aztán nem kell mondanom az eredményt...). Mellesleg most, legalábbis Magyarországon nem gazdag az egyház, nincs pompa, és most tud igazán olyan lenni az egyház, mint amilyennek kellett volna 2000 éven keresztül. (szerintem)
    Aki meg ateista, az magyarázza meg hogyan keletkezett a világűr, világegyetem. Ha fenntartjuk azt a tényt hogy egy folyamat az egész, akkor ezt a folyamatot valakinek/valaminek el kellett indítania. Minden valamiből lett, az először létrejött részecskék, atomok, vagy akármicsoda, az szerintem igenis Istentől van. Természetesen az őszövetséget nem kell szószerint venni, hogy pl.: az Isten lelket lehelt belénk. Azok nagyrészt csak tanmesék. A lényeg, hogy Isten teremtett minket, és nem más. Ha pedig nem így gondolod, akkor bizonyítsd be az igazad. :) És igen, bevállalom, én is egy katolikus vagyok a sok közül :)
  • Zoliz
    #21
    F@sadék, a pápa nem mikulás mint a képen. Mehet a lecsóba.. meg a Maunika sóba, az összes sátánista.
  • ftc85
    #20
    Az említett személy (párt)politikus, azaz fizetett hazudozó. Hazudozóknak mi közük a keresztényi értékekhez? Ha valaki emellett még "teológus" is az még rosszabb. Lesz mit meggyónnia...
  • Motoroj
    #19
    Olyan, amilyet a FIDESz akar...
  • hiftu
    #18
    A katolikus egyház egyike az "inváziós" egyházaknak.
    Terjeszteni az igét, növelni a befolyást, az egyház gazdagságát.
    (Ez szintén megtalálható az iszlámban és a sok apró szektaszerű egyházban is.)
    Ennek terjesztésére, most pápai áldást kapott a népet terelgető lelkipásztori egyesület.
    Természetesen a szokásos jó értékrendet szeretné csak terjeszteni:
    Szeressétek egymást, dobj vissza kenyérrel, tűrj és fogd be pofád, mert a rendszer ezt kivánja...

    Nem lehetne a köretet eldobni és szimplán a szabad ég alatt normálisan élni?
    (Minek házat emelni Istennek, ha a mindennapokban amúgy is lát? Nem ez is csak emberi gőg? Egy kisebb Babilon?)
  • DjDano
    #17
    Pontosabban van némi sejtésem: Gyűlöld a másként gondolkodókat, taposd el őket, szisztematikusan jártasd le és a végén legyél rá büszke.
  • DjDano
    #16
    Ha csak Semjén Zsoltra gondolok, bele se merek gondolni milyen az a jó katolikus értékrend...
  • Motoroj
    #15
    Sokszor azok a legelvakultabb ellenzői a vallásoknak, akik a legkevesebbet tudnak róluk.
  • ftc85
    #14
    Vajon neked csak a katolikus papokkal van bajod, vagy a reformátusokkal, unitáriusokkal, jehovistákkal, vagy netalán a Hit Gyülekezete "papjaival" is?
    Más vallásokról már kérdezni sem merek.
    Nem gondolod, hogy sérted a keresztények jogos érzékenységét a hozzászólásoddal?
    Vagy az nem számít, csak a "másság" és a "kisebbségek" érzékenysége?
  • RYO21
    #13
    Most tényleg nem úgy néz ki ezen a képen mint egy maffiózó?
    A keresztpápa.