52
-
#12 Hát, nem politikusok írták, de azok válogatták ki, hogy mi maradjon benne és mi ne :P A vak Istenhitet elítélem én is, de akárhogyis nézzük, a Biblia azért zseniális mese, mindent ami fontos lehet szinte, meg lehet tanulni belőle. Az intézmény meg összehozza az embereket, emlékezteti őket a hitre (és a velejáróira, pl. szeretetre, stb.). De az is igaz, hogy ezekhez nem szükséges hinni és ilyenekre járni, jóesetben.
Hát, fene tudja, hogy ez most jó-e vagy nem.
Az internetről azért tényleg szálljanak le ^^ -
#11 Hát a vallás eleve rossz. A hitet nem ítélem el, de a mindenféle egyházi intézményt meg felekezeteket igen. Ideje lenne túllépni a valláson, nem kéne már 2000 éves, kétes eredetű könyvekben vakon hinni, amiknek a felét politikusok írták (újtestamentum). Jó volt, szép volt, mehet vokálba. Ideje kicsit továbblépni.
Amúgy is a zinternet a sátán műve. -
#10 Én meg nem tudom mit mondjak. Teljesen ateista vagyok, elítélem a keresztény szertartásokat, és a vak istenhitet, meg a templomi szertartásokat. De ugyanakkor jó dolgokat tanítanak, megfelelő értékrendre próbálnak nevelni, jó közösségeket hoznak létre, és nagyon szeretek a kórussal templomban énekelni (többszólamú, egyházi műveket, miséket).
Az egyház első ezer éve politikai célokat szolgált (IV. századtól) és minden rosszat elkövettek (még a zsidó vallásnál is rosszabb volt talán), de utána maximum a tudományok hátráltatása írható a számlájukra. -
#9 Divatos vélemény, szó se róla! -
#8 Az alapvetően nem hülyeség amit mond, az egész Internetet tényleg hülyeség lenne figyelmen kívül hagyni, de gondolom ezt úgy fogják megoldani hogy valahol nyitnak eg nyomi kis webooldalt, aztán elégedetten hátradőlnek hogy na most már az egyház fenn van a neten.
Nem a papokat kéne központilag az internetre parancsolni, hanem a híveket kéne megtanítani a helyes alkalmazására.
Elvileg a fejlett világ népességének hatalmas része keresztény, és azon belül is katolikus, ehhez képest az Interneten olyan érzése van az embernek mintha minimum a véleménykifejtő felhasználók 90%-a vallásellenes lenne.
Ha a hívek mind hallatni tudnák a hangjukat, nagyon durva szócsöve lenne az egyháznak a neten.
(ezt csak elméletként írom, egyébként nem az ő csapatukbaan vagyok). -
ftc85 #7 Ők is le akarták győzni a halált! Az analógia tökéletes:
PALPATINE: You are fulfilling your destiny, Anakin. Become my apprentice. Learn to use the dark side of the Force.
ANAKIN: I will do whatever you ask.
PALPATINE: Good.
ANAKIN: Just help me save Padme's life. I can't live without her. I won't let her die. I want the power to stop death.
PALPATINE: To cheat death is a power only one has achieved, but if we work together, I know we can discover the secret.
ANAKIN kneels before PALPATINE.
ANAKIN: I pledge myself to your teachings. To the ways of the Sith.
PALPATINE: Good. Good. The Force is strong with you. A powerful Sith you will become. Henceforth, you shall be known as Darth . . . Vader.
ANAKIN: Thank you. my Master.
PALPATINE: Rise, Darth Vader!
-
#6 "A katolikus papoknak minden multimédiás lehetőséget ki kell használniuk az evangélium terjesztésére..."
Szerintem meg éppen itt az ideje, hogy kussoljanak! 2000 évig ők mondták meg a tutit, most meg fáj, hogy a birka nyájuk elkezdett felvilágosodni. Nosza, oltsuk őket az interneten keresztül is.
Nem nyomulnak már így is eléggé minden médiafelületen?! Köcsög, szar papok! -
Pares #5
-
syn7h37ic #4 Térj át a sötét oldalra!
Ez jutott először eszembe a kép láttán... -
Cat #3 Nem lehet leányálom -10 fokban állni egy emelvényen egy órán át. -
#2 Ezen a képen ez nem a Sánta Klausz a pedofil motorosok bandájából!?
-
SpecterMATWRZ #1 De az internet az szentségtőrés =(