439
  • zeli
    about:labs-nál lehet bekapcsolni.
  • Rage47
    végülis ha versenyben tud maradni a többi böngészővel, akkor nem érdekel:)
  • Airbus A380
    A múltkor volt 1 cikk a chrome-s topikba is be lett rakva ahol a google nyíltan kijelentette hogy nem foglalkoznak vele. Sokan pánik szerűen kérdezgették ia hogy még meik bétába van benne. Szóval legjobb tudomásom szerint nem lesz , más felé megy a google.
  • Rage47
    de lesz
  • Airbus A380
    Nem lesz hardveres gyorsítás, elvetette a GOOGLE :)
  • Rage47
    ez az instant feature durva :D ilyet még nem láttam
    amúgy ebben van már hardveres gyorsítás?
  • Airbus A380
    viszont a Plus is nagyon jó. Kicsit feltuningolt Chrome.
  • Rage47
    cserélj szemüveget:D
  • Airbus A380
    De én nem is ezt kérdeztem úgy olvastam ChromePlus-t írtál :)

Chromiumot életembe nem használtam.
  • Rage47
    most raktam fel:)
  • MerlinW
    Abszolut nem, egy éve azt használom. Érdemes a 9-esben bekapcsolni (beállítások/alapok) az Instant fícsört:) Ahogy elkezded írni a címsorba a címet/kulcsszót, ő már matekozik és tölti előre:)

Egyébként fent lehet a stabillal együtt, "semmi" közük egymáshoz. Az általam készített "telepítő" nem piszkál bele a registry-be, és semmi másba.

Chromium 9+ daily telepítő/frissítő 1.0-2

Kitömöríted valahova könyvtárastól majd update.bat és vársz 1-2 percet.
    Csak Vista/Win7-el működik.

1-2 óránként frissül a dolog, lefuttatod még egyszer és valszeg javítva lesz. Én hetente szoktam lefuttatni.
  • lck
    Figy!
    Nekem ez a hobbim. Nem járok kocsmába, semmi másra nem költök.
    Van család amit el kell tartani. Épp ezért nincs új gépem mert nem futja rá.
    Na hát akkor most kövezz meg érte hogy 2 év alatt ráköltöttem a gépre 15ezer Ft-ot. Egyébként a Win7 nem csak azért jobb az XP-nél mert "menő". De ezt már más helyeken kitárgyalták. :)
  • Airbus A380
    Majd írd meg tetszett e.
  • Airbus A380
    Ja mert van rá anyagi kereted, van akinek azért fontosabb dolgokra kell a lóvé és nem 2 giga ram-ra csak azért hogy menő új operációs rendszere legyen :) és hidd el ezek vannak többségbe. Nyugaton meg tegyék fel nyugodtan a WIN7-et a világ más részein nem hinném hogy sietnek.
  • lck
    Meglátod 2-3 éven belül majd jócskán kikopnak ezek a gyengébb gépek Magyarországon is. Másrészt nem hiszem hogy MS-t igazán érdekli hogy az "elmaradott" világrészeken sok XP-van még, amikor oprendszerek 80 %-a úgyis warezolt. Tőlünk nyugatra meg simán lecserélik a gépeket meg az XP-t is - legalább is az otthoni használatra - pillanatok alatt.
    Egyébként meg hozzá teszem hogy nekem az 5 éves gépemen is szépen megy a Seven sőt a Vista is, annyi hogy raktam bele 2 Giga RAM-ot.
  • Airbus A380
    Gyengébb gépekre kapásból csak az XP fut, szóval a microsoft ezzel saját magát intézte el....

Mivel még a szakértők szerint is a többi nagy konkurenstől még hosszú ideig olyan verzió fog jönni ami xp-n is jó.
  • lck
    Igen - manapság is fut még egy-két trabant az utakon.
  • Airbus A380
    Nem hinném hogy túl sokan kapkodnának majd érte, lévén xp-n nem is megy...

Ami még jó ideig jelen lesz az operációs rendszerek között.
  • lck
    Persze azért nem nagyon érdekel a Maxthon2 annyira mert IE motoros. De IE9 azért már egy kicsit más kategória.
  • Airbus A380
    Hát engem sűrgösen lebeszéltek mindenféle IE alapú cuccról. :)
  • lck
    A biztonság nagyon nagy arányban a felhasználón magán múlik.
    Most azon gondolkodom hogy IE-ből nekem a 9 béta van fenn, ha erre feltenném a Maxthon 2-t az milyen lenne. Mert egyébkén én IE9 bétával alapvetően elégedett vagyok.
  • Airbus A380
    letiltottam a maxthon-ba is.
  • Airbus A380
    Most a maxcton 2 van fenn aktív használatban. Az IE-be letiltottam az activeX vezérzlő minden formáját. Mobdhatjuk hogy biztonságban vagyok ? (természetesen nem atombiztonságról beszélek , mindketten tudjuk olyan nincs)
  • Airbus A380
    Miért lenne az ? Nem lúzerek fejlesztik :)

Nekem 1 ideig annó volt , szerintem használd nyugodtan. Nem csak a nagyok lehetnek jók , sok kicsi is méltatlanul kicsi. (szerintem)
  • Rage47
    érdemes Chromiumra váltani?:) Nem instabilak azok a változatok kissé?
  • Airbus A380
    A 2-est még fejlesztik?
  • Airbus A380
    Már az is megoldható hogy ne írja ki mindenkinek a mentett jelszókat csak úgy. :)
  • Airbus A380
    Viszont kibckottul gyors. (mint tudod nekem ez a lényeg) És van benne új menü szóval dolgoznak rajta :) Reklámblokkoló még mindig ratyi, de valamiből a weboldalaknak is éllni kell :)
  • lck
    Lehet unaloműzésből majd visszarakom :)
    Ahogy elnézem még nem túl sok új beállítási lehetősége van.
  • Airbus A380
    Próbaképp visszatettem a maxthon 3-at. Fejlődik ez látszik :) Baromi keveset zabál és állva hagyta (ismét) a FF-t Chrome, de még az operát is. Mindezt negyed akkora fogyasztással.
  • MerlinW
    Írtam egy scriptet, ami két kattintással frissíti a Chromium 9-et (és az azutániakat is)
    A cumó csak Vista/Win7-en működik, lévén PowerShell-t használ.

Letöltés

Kitömörítitek pl a Program Files-ba (úgy ahogy van, könyvtárastól), majd ráböktök az update.bat-ra.

Legfrissebbet letölti, kitömöríti, majd (ha a program files-ba került)
    "c:\Program Files (x86)\Chromium\chrome-win32\chrome.exe"-vel indul.
    Asszem első indításnál készít parancsikont az asztalra.
  • MerlinW
    Nem, Windows-on csak a stabil kiadás frissül, a dev nem. Hetente/havonta letöltöd az aktuálisat, bemásolod a helyére és annyi.

Szubjektív:
    Visszatérve az előző párbeszédre, FF annyira gyenge és lomha lett az utóbbi időkben, hogy ha a 4-es nem mutat valamit még az IE9 is lenyomja.

Én kipróbáltam még anno a Chrome 2-őt és gyakorlatilag azonnal váltottam Linuxon, Windows-on egyaránt. A legletisztultabb, leggyorsabb / kényelmesebb böngésző a piacon.
  • Airbus A380
    Magától nem frissül?
  • PttM Fa
    Jólvan mindegy...
    Azért köszönjük de hátha lessz érdeklődö:)
  • MerlinW
    Nem mondtam én hogy válts csak, hogy próbáld ki, mert megérdemli:)
    A 9-es amellett, hogy másodperc alatt indul, már akkor elkezdi tölteni az oldalt, mikor beírod a címet, így az is villámgyors lett.
  • PttM Fa
    megkapom*
  • PttM Fa
    Köszönjük de én megmaradok a megszokott tüzesrókánál.

Majd ha megkapok a HG jogot rakok ki linkeket.
  • MerlinW
    Lassan egy hete használom, mára már bugmentesnek tűnik.

Innen lehet frissíteni naponta, ha igény van rá. Semmi tökölés, csak felülírjátok a régit.

A "c:\Users\neved\AppData\Local\Chromium" mappában vannak az adatok, a "c:\Users\neved\AppData\Local\Chrome"-ból (a sima stabil, telepített Chrome) az UserData könyvtár átmásolható így a 9-esben is meglesz minden beállítás, plugin, stb.
  • PttM Fa

Köszönjük.
  • MerlinW
    Chrome 9 (Win)-dev

Nem kell telepíteni, használható a stabil mellett is. Durva cucc.