761
A Titan Quest fejlesztőinek új játéka!
  • jarlaxxe
    A petes buildekbe az a op, hogy nagyon könnyü velük játszani föleg egy melee buildhez képest de ez minden játékra igaz nem csak a GD-ra.
  • Nandor1988
    Olyan szempontból jó, hogy teszteld mit bír a builded., ha nem is szereted 1 2 letolhatod.
  • wedge31
    Lassabb, sokkal lassabb mint a D3 ez tény, sok embernek ez nem jön be de ez legyen az ö bajuk.
    Nekem is van buildem ami EA óta életképes persze mindig jön valami új op build most éppen az általad emlitett petesek tarolnak már egy ideje de ez valszeg a kieggel változni fog.
  • CrashBoostZoom
    Nos kinek micsoda. Engem a Crucible hidegen hagy. A petes buildem jó, mindig megnézem mit változik a build a hivatalos fórumon. Aki meg nem vesz a fáradtságot, hogy megnézze, hogy melyik stat mit csinál meg, hogy mire jó az magára vessen.
    A személyen meglátásom az, hogy idehaza nagyon kevesen tudnak a játékról. Sírnak, hogy mennyire rossz a D3 és amikor mesélek nekik a Grim Dawn-ról a reakció az, hogy "Ez meg mikor jött ki?"
  • Nandor1988
    reelc stemen és forumon is megtaláltsz Nandi néven. (Forum egy fehér fekete alapú angyal képem. Steamen egy kék, komor fej.) Jelölj be, ha szeretnél. Az alap játéknál kreáltam nagyon sok buildet, amikor még nem volt crucible. Most már azok patch miatt elavultak. Most össz vissz 4 van, ami életképes crucira meg 1.7.0.1 - nek is megfelel.

Sőt még pár hónapja indítottam egy threadet, amibe pont olyan buildeket szedek össze jól ismert builderektől, amelyek nem tartalmaznak zöld, illetve nagyon ritka zöld cuccokat csak sima lilákat, kékeket vagy craftolosokat.
    Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2018.12.28. 13:20:00
  • Nandor1988
    CrashBoost nem az lényeg, hogy egyedül lehet tolni. Csak itt megáll abban a játék, hogy végig viszed ultimatén azt annyi. És pont itt kezdődik gond, hogy egyesek, akik nem merülnek el játék rejtelmeibe sárga cucba viszik el nagy nehezen elite végéig, ultimatén meg haldokolnak, mert semmit nem tudnak. Azt sem melyik "skill Lvlingre való". Ez sem kurvára mindegy, hogy van 1 build, amit kinéztél, de csak akkor jó, ha high end cuccok vannak hozzá, addig meg azzal a skillel szart sem érsz lehet. Itt írták petek jók, igen jók, de ha nincs hozzá pet ressit meg HP, OA, DA, hullanak mint szar, tehát az sem annyira mindegy és pet és pet között is van különbség.

Nem kell elmerülni én párszor mondtam jöhetnek velem azt elmagyarázom mi merre hány méter, akik jöttek velem azok 2 - 4 hét után kb, mindet vágtak, max 1 2 dolgot nem. Itt meg írják elakadtak meg stb, meg meghalnak. Én meg viccesen néztem, hogy nem vágják mi merre hény méter meg mi számít, mert az inventory panelébe millió adat van. Az sem kurávra mindegy melyik mapon vagy és milyen resist kell, mert noramalon, eliten nem mindet kell 70% fölé csapni, anélkül is túl lehet élni.

Nah ez nem mindegy, mert itt kezdődik a feladja, játszik vele 1 hóba egyszer addigra mindent elfejt, kezdi előlről és nincs benne kihívás, mert ultimatét végig vinni nem nagy cucc diablo 2 hell nagyobb kihívás. Azt ha ez ki van pipálva azt gondolják a játéknak itt a vég, pedig ott a crucible, ami megtudja gyötörni az embert, nemesisek, a celistal szörnyek, és titkos dungeonok, mint ami lokkarhoz is vezet.

Arról nem is beszélve kijött a 1.7.0.0 és 1.7.0.1 patch, amibe kurva sok cuccnak megváltoztaták a statjait, és pár build meghalt, párat megint lehet tesztelni, tehát aki 1 hónapja kinézett 1 buildet és crucira szánta lehet el van kaszálva.

reelc mondani valója pedig itt lesz igazán érthető, a játék nem "oldschool", mert tanult a diablo és egyebek hibájából és épített egy olyat, aminek nagyobb tábora van (már aki tényleg elmerül benne), mint annak diablo 3 fosnak, ahol csak grind és versenyzés játszik. Itt azért sütni is kell vmit nem elég skilleket össze vissza nyomogatni azt majd csak megdöglik az enemy.

És pont ezért kevés tábora itt haza, mert senkinek sincs kedve ideje vacakolni matematikázni stb... Azt megelégszik azzal utlimate ki van véve azt csókolom... crucible meg már bele se mernek kezdeni mert az első 50 szinten elkaszálódik a karakter sárga zöld cuccba. Arról nem is beszélve, hogy azért 1 Dupla rare affixes, suffixes cumót kifarmolni nem 1 óra, ha build, amit kinéztél tartalmaz ilyet.

Igen tudom van aki meglegszik ezzel kivisz ultimatét 1 hét alatt azt ki van pipálva, a merészebbek tesztelik crucit, a még merészebbek "celistal" szörnyekre is rámennek.

És patchek köszönhetően lehet tesztelni újra nézni cumókat, amit builderek is tesznek, mint én, azt ha találnak oylat belefektetnek 1 2 hetet tesztelésbe. Hogy az a 20% dmg, CDR, OA, DA, akármi dob - e annyit a karin, hogy OP - é lesz tőle - e.

No azt ez nem mindegy, hogy valaki kipipálta, hogy megvette elvitte, oszt 1 hét alatt kifüggte, azt átmegy PUBG - zni, ahol 1 órába 10 - szer meghal azt semmi értelme nem volt... vagy gondolkozik és próbál vmit alkotni, amivel újat mutathat.
    Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2018.12.28. 13:14:59
  • reelc
    Én csak azt sajnálom, hogy a hazai közössége (olyan ami fórumozik hazai oldalon, szóval olyan amiről tudsz hogy van) pár fő. Ez egy jó játék, szeretem, de igen kevés embert tud megtartani hosszabb távon (legalábbis itthon). Ezt látom másik hazai oldalon is, én ott szoktam irkálni, segítek ha néha felbukkan 1-1 új ember.
    Tisztában vagyok vele, hogy ez a játék az "oldschool" egyik utolsó mohikánja ebben a műfajban, és hogy sokaknak nem jön be.

Én alapvetően single player vagyok, nem zavar a játékostársak hiánya.
    Köszi a tippet, évek óta nézem az angol oldalt, bár még nem írtam oda. Milyen néven vannak a buildjeid?
    Várom a kieget, első napos vétel lesz, mint az AoM.

CrashBoostZoom: Igen, teljesen alkalmas egyedüli játékra, sőt erre van kiélezve. De attól még egyesekben felmerülhet a multizás igénye.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.28. 07:36:43
  • CrashBoostZoom
    Mivel a játékot tökéletesen lehet egyedül is tolni és nem kell hozzá always online co-op buzulás, teljesen feleslegen felhördülni azon, hogy valaki nem akarta veled együtt tolni. 3 hónapos hsz-re reagálni pedig szintén felesleges.
    Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2018.12.27. 16:56:15
  • Nandor1988
    reelc ide felesleges írkálni... Én régebben írkáltam azt leszarták. Játékosokat is kerestem, de hagytam a fenébe. Grim dawn forumon érdemesebb angolul írkálni ott legalább vissza írnak meg buildejeimet imádják.

Bármelyik build életképes shaba23 csak az nem mindegy, hogy modrogent, lokkart, ravagert vagy cruciblet letudja e vinni. A legütősebb buildek a crucibelesek, bát az még nem jelenti azt, hogy leviszikj fentebb írtakat.
    Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2018.12.27. 15:49:57
  • reelc
    Nem letolás volt. :) Én magam sem ide irkáltam, hanem ahova szoktam.

Előző pénteken volt, a Twitchen még visszanézhető, a lényegi rész kivonata itt van írásos formában.
  • LaposElem
    Nem tüntünk el. Én legalábbis nem. Várom a Kiegészítőt, meg a pénteki stream-et.
    Jól emlékeszem, ma lesz?
  • reelc
    Na, épphogy csak elkezdtem irkálni ebbe a fórumba el is tűnt mindenki.

Újdonság!
    Grim Dawn Version 1.0.7.0 Changelog
  • reelc
    A pénteki stream felkerült a Youtubera: https://www.youtube.com/watch?v=Isq6payLHMk
    A pajzsdobálós skill max. 5 karakteren működik, és a 44-ik perctől a játékban új mozgásforma látható. :)
    A felmerült kérdések és azok válaszai: http://www.grimdawn.com/forums/showpost.php?p=655646&postcount=4
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.09.17. 16:49:29
  • reelc
    Ahogy az előttem lévő írta.
    Ha csak az alapjátékod van meg, akkor az első, ha megvan a kieg is, választhatsz.
    Buildeket pl. itt találsz: http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=76322
  • CrashBoostZoom
    A petes buildek (Occultist+Shaman vagy Occultist+Necromancer) elég kezdő barátok és elég messzire eljuthatsz velük.
  • shaba23 #505
    Kezdőnek tudtok mondani valami hatásos buildet? Bármi lehet, még csak lvl 3 vagyok :D A lényeg, hogy endgame képes legyen.
  • reelc
    2019 Q1-re tolták a megjelenést.
    A mai Streamben volt az infó. https://www.twitch.tv/crateentertainment
  • reelc
    Vagy mondjuk valamilyen Captain America/Avengers képregényben, filmben, rajzfilmben. :)
    Jó kis skill lesz ez. :)
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.09.03. 21:35:22
  • ntex
    Rá is jöttem hol láttam én már ezt... :D

• reelc
    Igen, nem lenne rossz. :)
    Remélem lassan jön megjelenési dátum, Jó lenne az október, az AoM után 1 évvel. :)
    Most akciós a Steamen: https://store.steampowered.com/app/219990/Grim_Dawn/ az AoM is, a Humble Storeban a Crucible van jobb áron: https://www.humblebundle.com/store/grim-dawn-crucible-mode-dlc
  • wedge31

Jó lenne ha ez default weapon attack lenne...
  • reelc
    Lehet kicsit mazsolázni. :) Új infók.
    http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?p=664579#post664579
  • wedge31
    Ki fogom probálni mert egy pajzsos karim se volt még eddig.
  • LaposElem
    Na elbújhatok az 500 órámmal valahová :D
    Új kieg pajzsos hőséről vélemény?
  • reelc
    Nagyon ritkán Cruciblézek.
    Én is jobban szeretem kifarmolni magamnak.
    Így a mai napig is örülök 1-1 újdonságnak.
    Valószínűleg már rég nem játszanék, ha kb. minden szet, ill. kiegészítő cucc meglenne.
    Éppen ezért valószínűleg elég korlátozottan fogom használni a szetkonverziót, tényleg ha csak 1-1 darab kell egy kompletthez.
  • wedge31
    Ez attól függ kinek mennyi ideje van egy játékra.

Nekem sincs crucible és nem is akarok, jobban élvezem a farmolást igaz így viszont közel 2000ezer óra után sincs meg minden amit szeretnék de mivel élvezem pont leszarom.
    Akinek viszont nincs ennyi ideje vagy unja a farmolást annak tökéletes megoldás a crucible.
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.09.02. 17:22:07
  • jarlaxxe
    Na ezért nincs nekem crucible, ennél már csak az volna egyszerübb ha rajzolnék magamnak szetteket.
    Jobban élvezem ha farmolok a cuccokért ha már megvan minden, nincs is értelme egy ilyen tipusú játékot tovább tolni, szerintem ez a mozgató rúgója az egésznek.
  • MerlinW
    Farmold a Cruci-t, nekem kb 10 óra alatt kiesett majdnem az összes szett.
  • reelc
    Köszi, tudom hogy lesz konvertálás, de ha valakinek csak 1-2 darab valami hiányzik a boldogulásához, odaadom a duplikációmból, mert abból van sok, igaz nem annyira a lila legekből, inkább a kékek vannak többségben. Rengeteg szetdarabom van, igazából csináltam egy Excelfilet a Grimtools/db alapján korábban, meg a scrolloknak is, hogy lássam melyik szetből hány db van meg, mennyi van még vissza. :) Van még mit gyűjteni. Ami jó, mert ha meglenne minden valószínűleg csökkentené a játékos kedvem.
    1324 óránál járok.
    Egy 2 pisztolyos Purifier a farmolós karim, aprít rendesen.
    Szeretem én is az olyan karit, aminél nem kell túl sokmindent nyomkodni. Amikor már fáradt vagyok jobb, hogy kevesebb dologra kell figyelni.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.09.02. 10:21:45
  • wedge31
    Tarsd meg a nem kellö szett tárgyakat is mert az új kieg egyik ficsörje lesz, hogy be lehet majd öket cserélni.
    Nekem nem gond, hogy kevés gombot kell nyomkodni sőt ugy gyorsabban haladok a legjobb lv100-as karijaim mind max 3 gombosak+ buff.
    A Malmout kieggel csináltam két dual pistolos karit most azokkal tolom, darálnak rendesen ultimate szinten is.

Most ennyi idönél tartok, valszeg az új kiegel ez majd megugrik rendesen
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.09.02. 08:57:44
  • reelc
    Rengeteg halál: valahogy ki kell taposni az utat ezeknek a kariknak, és a többinek is. :)
    Le se merem írni az én karijaim hányszor haltak. De haladtam a célom felé.
    Amikor az első kieges karim bement először a kieg területére, szinte méterenként halt a növényektől, meg az újféle szörnyektől.

Cruciblét is lehetne farmolni persze magas szinten elég komoly kari kell.
    Továbbá lehet tradelni is, ha kell valami.
    Valóban kell elhivatottság.
    Én 40 vagyok, pár éve játszom főleg ezzel + egyre kevésbé a Diablo 3-mal, de persze kipróbáltam más játékokat is.
    Itt nincs szezon, nem sürget semmi.
    Ha kell valami cucc megnézhetem mim van + nagyon sok receptem van már, tudok craftolni.
    A Lokarr szettel + a Malmouthos XP itallal szerencsére nekem elég gyorsan megy a kari 0-ról, ráadásul sok cuccom félre van rakva.
    Van egy lvl75-ös Blademasterem, meg egy lvl70-es Warderem, amiket át akarok építeni. A 2+1 lvl100-as (egyik HC-s ami petes Conjurer) mellett ezek a legnagyobbak.
    A Purifierem olyan, hogy amikor már csak 3-4 tárgy hiányzott craft segítséget kértem ill. tradeltem. Mert annyira nem akart esni az a pár tárgy, és akartam egy fullos erős buildet, hogy gyorsan és hatékonyan tudjam farmolni az Ultimatet. Teljesen bejött, jó kari lett. Minden mást én farmoltam, craftoltam.
    Igazából ettől a karitól kezdve indult be a leghullás, mert ugyanazon terültet hamarabb bejártam és írtottam, mint korábban. Meg Nemesis vadászat, ill. pár hely amiket meglátogattam, mert fixen vannak bajnokok ott. :)
    Az új kieg javítani fog ezeken a dolgokon a szet konvertálással. Bízom benne nem lesz egyszerű összeszedni az új alapanyagot hozzá, remélem nem könnyítik meg nagyon a játékot. :)
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.09.02. 00:28:30
  • ntex
    Néztem buildeket is, de van jó pár ami kb 1 vagy 2 skill spammelésére épít. Szerintem az ilyen karakterek rohadt gázosak, hiába működő és életképesek, számomra unalmasak. A Commando-t eleinte én is úgy csináltam, Forcewave spamre, de hamar rájöttem hogy ez így rohadt unalmas, ezért folyton variáltam a buildjét, de hogy más összetettebb builddel is működőképes legyen ahhoz meg gear kéne, ami viszont alig akar esni. End-game szettdarabokból talán 3-4 darab ha esett eddig az 500 óra alatt... Volt már egy jó kis item gyűjteményem amik mindenféle karaktereknek jók lettek volna de mikor SSD-t váltottam elfelejtettem lementeni a GDStash adatbázisom, odalett az egész... Az a pár item maradt meg amik a karakterek bankjában maradtak valami oknál fogva.

Kell ehhez a játékhoz jó adag kitartás és elhivatottság, nem az a casual játék, illetve lehet úgy is játszani csak nincs sok értelme. Sajna bennem ezek már egyre kevésbé vannak meg így 32 éves fejjel :D
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.01. 23:28:40
  • ntex
    Két karim már nekem is 100-as, van egy Commando-m meg egy lightning-os Warder-em. Mindkettővel végigvittem Ultimate fokozaton a játékot, de rengetegszer meghaltam velük addig. Igazság szerint így hogy meglettek 100-asok és a kampányt is végigvittem nincs már nagyon kedvem velük játszani, csak azért hogy ki tudja meddig farmolgassak hogy meglegyen nekik a fullos end-game gearjük... Ezt tartom unalmasnak. Inkább kezdek új karaktereket, próbálgatok különböző kombinációkat. Jelenleg a két 100-as karimon kívül van 3-4 50-es körüli meg pont tegnap kezdtem egy 1H+Shield köré épülő Cadence Death Knight-ot. Lenne még csomó kombó amit kipróbálnék de nincs kedvem ennyi karit húzni párhuzamosan :D
  • reelc
    Szerintem törvényszerű, hogy egy idő után monotonná válik. Műfaji sajátosság. De pl. egy single player játékot kipörgetsz mondjuk 10 óra alatt és az kész.
    Én ezt a játékon félútnak gondolom gear szempontjából a Diablo 3 és a PoE között.
    A Diablo 3-ban tök egyedül pár délután alatt megvan mindened ami kell valamilyen minőségben. Utána már csak ugyanezek cuccok tökéletesítése, gemhúzás, Paragon növelés marad kb. De semmi új. Szet nélkül nem boldogulsz, amit végülis tálcán nyújtanak.
    A PoEvel nem sokat játszottam, de úgy éreztem kereskedelem nélkül nem fogok boldogulni vagy nagyon sokat kell farmolnom. Annyira nem mélyedtem el benne, nem jött be.
    Valahova a kettő közé sorolom ebben a tekintetben a GD-t. Mivel nincs smart loot, így eshet bármi, viszont bőséges a loot. Szet nélkül is lehet Ultimaten boldogulni. Pl. nagyon jó ötlet a sok MI, a frakció árusok.
    Ha ésszerűen osztod a Devotion pontokat, a skilljeiddel összhangban vannak a cuccaid (pl. acid sebzésű skilljeid vannak, nem árt ha a cuccok azt támogatják), és fent vannak a resistek, ill. nagyjából a lvl szintednek megfelelőek a cuccaid, akkor nem nagyon fogsz halni.
    Ezalapján raktam össze az első lvl100-as karim: https://www.grimtools.com/calc/xZyb8bKN
    Így sikerült: https://www.grimtools.com/calc/M2gvv77N Gondolom látszik, hogy nem sok tárgy stimmel. :) De lvl100-on, Ultimate kariként elég jól bírja a strapát. Igaz régen csináltam, ráférne egy kis finomítás.
  • ntex
    Beletekertem már ~500 órát ebbe a játékba, jónak jó, csak tényleg idővel monoton lesz, nem tudok vele 1-2 óránál többet egyhuzamban játszani már. Plusz megfelelő gear nélkül Ultimate fokozaton folyamatos hasalás van, szinte bármilyen karival. Olyan gear meg alig alig esik ami a karinak jó is lenne.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2018.09.01. 20:12:43
  • reelc
    Sziasztok!

Én nem saját build alapján szoktam karit építeni
    www.grimtools.com/calc/q2MEvD42 Purifierből ezt a 2 pisztolyost csináltam meg.
    Az enyém is majdnem így néz ki. Ultimaten ezzel farmolok. A Cruciblében most nem tudom meddig jutottam Gladiatoron, de át kell alakítanom valami pajzsos variánsra, mert magas szinten nem bírta.

Friss regisztrált vagyok, nem enged linkelni.
    Többnyire másik fórumon rontom a levegőt ott is Grim Dawn témában, ugyanezen a néven.
    Gondoltam regelek ide is, hátha több aktív ember van. Sajnos úgy tapasztalom nem túl ismert/népszerű itthon a játék (persze sokan játszhatják akik nem fórumoznak). Ráadásul sokan nem bírják hosszabb távon az ilyen farmolós játékok monotonitását sem. Na nem baj, ez van, nem vagyunk egyformák. :)
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.09.01. 20:08:06
  • nxs
    Ha esetleg valakinek van/volt "maxos" Purifier buildje,megoszthatná velem. Devotion érdekelne leginkább.
    Szeretem magamnak csinálni a karaktert,mindenféle guide nélkül de a devo rendszer kezd kifogni rajtam.
    Előre is köszönöm.
  • wedge31
    A kiegel jön egy új mastery is: a Oathkeeper.

• wedge31

Jöhetne már a kieg...
  • Kingtiger15
    Köszi, úgy érzem meg lesz. :)
    Rég elfeledett játékélményeket hozott vissza a game, sokáig el leszek vele. Egyelőre nem is hagytam el a kezdő területet, csak gyártogatom, próbálgatom a különböző dual classokat. Ahogy magamat ismerem, mind a 28 verzió ott fog figyelni hamarosan. :D