761
A Titan Quest fejlesztőinek új játéka!
  • reelc
    Grim Dawn V1.1.0.0 Preview
  • CrashBoostZoom
    Én maradok a petes build-nél. Kb. a játék megjelenése óta változatlan és még mindig kitart. :D

A kieg. pedig március utolsó hetében érkezik. Pontos nap egyelőre nincs.
  • reelc
    Frissült a Grimtools.
    Benne vannak az FG, és a vele érkező patch újdonságai.
    Lehet agyalni. :)
  • hawkie22
    Köszi, megoldódott. Rá kellett kattintanom a frissítésre, utána már bedobta a szervereket. Igaz, csak 5-öt, de akkor is. :)
  • reelc
    Host Multiplayer?
    Internet?
    A szerverlistánál használtad a frissítés ikont?
    Ha mindegyikre "igen" a válasz, akkor passz.

Nem kell lvl100-asnak lenned. Akkor hogy Co-opozna bárki aki nem lvl100-as? :)
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2019.03.01. 21:58:55
  • hawkie22
    Lehet azért nem látom a szervereket, mert még nem vagyok lvl100?
  • hawkie22
    Akkor még egyszer ránézek, lehet, hogy nálam van a hiba, amiért nem látom a szervereket.
  • reelc
    A kedvedért most megnéztem, 263 party van jelenleg. Főleg AoM kiegesek.
    A lentebb említett PH topikban is előfordulhatnak olyanok akik partyznának, szerintem érdemes megkérdezni ott is.
  • hawkie22
    Köszi.

Van egyébként multis élet ebben a játékban? Ha a multira megyek, nem találok egyetlen szervert sem. Mindenki csak soloban nyomja?
  • wedge31
    Nightblade - melee

Inquisitor - ranged
  • hawkie22
    Melyik az a kombinált karakterosztály, ami alapból (skill) tudja a dual-wieldet? Elkezdtem egy Pyromancert, 20-as szinten vagyok vele, de nem annyira tetszik. Most van rajta egy kék kétkezes fegyver, a sima mobok 1 ütéstö halnak, a nagyobbaknak egy picivel több kell, bossokon még elszórakozom, de nem is tudom, annyira nem jön be. Meg hát ugye a dual-wieldhez külön cuccos kéne neki.
    Köszi a válaszokat
  • reelc
    Háromszor megnéztem a trailert egymás után.
    Olyan érzésem van, mint az AoM kieg kijövetele előtt.
    Kell, első napos vétel, és nem fogok csalódni. :)
    (Az AoM volt életem első és eddigi utolsó elsőnapos vétele. Minden mást akár évekkel később nagy akcióban, bundliban).
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2019.02.27. 16:24:41
  • jocika
    Mintha az új monszták között egy Diablo-szerű is feltűnne....
  • MrStokes
    Javaslom a Prohardver forumot, ugy vettem eszre ott megy inkabb a jatekrol az ertekezes.
  • LaposElem
    Kár, hogy ennyire döglött ez a topic :(
    Itt a kieg trilere:
    Forgotten Gods
  • reelc
    Visszatekintés 2018-ra
    A szokásos mit csináltak tavaly poszt. Elég tevékenyek voltak.
    Emellett kis betekintés a Patch v1.1.0.0-ba.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2019.01.07. 17:32:48
  • reelc
    De talán a Grimtools a legnagyobb segítség.
  • fantasy healer
    Köszönöm szépen a segítséget, megbírkozom a játékkal
  • reelc
    Azt tény, hogy nem olyan lineáris mint a Diablo 3 és nem fogja a kezed.
    Szerintem korrekt hogy csillagozza a környéken, nyilván nem fogja jelezni egy vonal a kiindulási helyedtől, hogy hova is kell menned. :)
    Ha a minimapon jelezné egyből az irányt az túl egyszerű lenne, nem?

Én anno a GD wikit használtam, questek.
    Bountyk. Mert volt olyan hogy nem volt egyértelmű mire is gondolnak, vagy rejtett hely volt. Vagy valami monster több spawnolási hellyel.
    Egy idő után meg már ment magamtól is, csak ritkán kellett ránéznem.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 15:47:14
  • fantasy healer
    Nincs gond az angollal de a Questelés bűn rossz a játékban, questhelper egyenlő a nullával.
    Ott a millió quest és semmi útmutatás nincs hogy merre menny leírja a helyet hol van de az nagyon nagy és a csillagot is csak akkor rakja ki mikor már odaértél a kornyékére.
  • reelc
    Már megírtam PM-ben korábban, elküldtem ismét.
    Én egyedül szeretek játszani, nem vagyok az a multis fajta.
    De majd meglátjuk, milyen lesz az új játékmód.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 13:13:02
  • Nandor1988
    Reelc melyik az a másik forum, ami grim dawnnal foglalkozik? (Küld el esetleg Pmbe.) Fel is vehetnél, ha kijön kieg nyomhatjuk együtt, ha te szerted csapatba tolni. :D Steamen Nandi néven megtalálsz.
  • reelc
    Ezzel egyetértek.
    Többen vágtak már neki saját kútfőből minimál infóval (pl. Devotion).
    Megvolt a felfedezés öröme, és a játéké.
    Amikor már nem működött a saját, akkor lehetett buildet nézni.
    Többek között ezt szeretem ebben a játékban, hogy kísérletezhetsz, ha akarsz.

Viszont vannak olyanok akik igénylik a több infót, mindegy melyik ARPGről jöttek is.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 11:32:36
  • wedge31
    Ha valaki már játszott hasonló játékokkal különösebb segitség nem kell neki.
    Normál és elite szinten lehetetlen elakadni és ott meg lehet tanulni mindent ami kell ultimate szintre.
    Egy játéknál sem jó ha mindent a szádba rágnak, sokkal nagyobb élmény ha te jösz rá dolgokra, szvsz.

Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.12.30. 11:26:13
  • Nandor1988
    Küldtem PMet.
  • reelc
    Még annyi, hogy ugye nincsenek magyar nyelvű források (csak amiket hazai fórumokon már leírtak a fórumozók), és az ember feltételez egy minimális angol szintet a másiknál ha már azt írta hogy nem ez az első ARPGje.
    Ha ez mégsincs, akkor jöhet a magyarázat magyarul.
  • reelc
    Próbáltam már chatben iszonyat vontatott volt a dolog, időigényes. Legalábbis nekem.
    Amúgy pont ezzel a céllal (mások segítése) elég sok infót összehordtam már a másik nagy hazai oldal GD fórumán (gondolom szabályellenes megneveznem, a rövidítése 2 betű). Így sokszor elég visszakeresnem és linkelnem, hacsak nem merőben új a kérdés.
    Anno magam néztem utána rengeteg dolognak a hiányos angoltudásommal, a mai napig bújom a hivatalos fórumokat is.

Ide az SG-re tényleg csak a GD miatt regisztráltam, mert akkor úgy láttam több ember irkál ide, de rákellett jönnöm, hogy nagyon ciklikus a dolog.
    Igazából a másik helyet kísérem figyelemmel.

Amint láthatod a fórum nincs kihalva, visszanéznek az emberek néha.
    De abban igazad van, egy feltett kérdésre nincs semmi garancia, hogy akár 1-2 napon belül van válasz itt.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 11:14:26
  • Nandor1988
    fanatsy healer ezen néven (jimmy1009876) nem találtalak steamen 6 jimmy van első oldalon magyarból.

• Nandor1988
    reelc azé nem mindegy, hogy itt feltesz 20 kérdést azt 3 hónap múlva kap választ. Ezt is ecseteltem régebben, hogy ezé szar ez forum nincs elég ember és ha nagy szerencséje van akkor az nap pár kérdésre kap választ...

Nem mindegy, hoigy kezdőként 3 hó alatt tudsz meg olyan dolgokat, amiket jobb lett volna, ha tudtál volna az elején. Persze megértem, hogy van, aki magának akar midnent megérteni, de azt is aki most megakar mindet érteni.
  • reelc
    Az egyedül jól boldogulást az olyanokra értettem, akik már nem az első ARPGjüket nyúzzák, szóval tisztában vannak az alap műfaji dolgokkal.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 10:46:08
  • reelc
    Szia!

Teljesen egyedül is jól lehet boldogulni, csak farmolni, melózni kell hozzá. Mint az összes hasonló játékban.
    Ezért én nem mondanám negatív dolognak azt hogy nem csapat alapú. Sőt pozitívum, így nincs szezon, liga, LB, ha napi 1 órád van játszani, akkor se maradsz le semmiről.
    Én azt mondanám, hogy tedd fel itt a kérdéseidet.
    Chaten lehet hosszabb idő lenne megválaszolni.
    De lehet más másképp gondolja. :)
  • fantasy healer
    Sziasztok
    Segítséget szeretnék kérni a játékkal kapcsolatban mivel alapvetően nagyon bejön a game de sok dologgal nem vagyok tisztában. Sajnos nem csapatalapú a játék. Ez az egy dolog ami miatt nem igazán jön be a játék. Jó lenne egy ember akivel lehetne beszélni hogy mi merre hány méter a játékban. steam fiókom: jimmy1009876
    Ha valaki felvenne friender és elmagyarázna pár dolgot megköszönném.
    Megjelenése óta játszom D3-mal de már rettenetesen unom és egy olyan játékot keresek ami tudná helyettesíteni.
    PoE az nem jött be.
  • reelc
    Igen, köszi ahogy írtam direkt nem farmolom a Cruciblét.
    Ha azt tenném akkor lehet befejeztem volna a játékot párszáz órával ezelőtt, a felesleget/nyersanyagot elcserélve arra ami nincs meg.
    Nekem addig jó, amíg van mit gyűjteni.
  • Nandor1988
    Ha set gyüjtést akarsz, pont arra jó cruci 1 cruci alatt esik 4 - 10. Persze megértem, hgy egy idő után unalmas. PoE - hez tudnám hasonlítani a grimdawnt ugy ott is mindig újra tolják karikat. Persze itt a patch a meghatározó. Aki PoE zik annak bejött ez is elvan vele.
  • reelc
    Ami engem illet, van lvl100-on: 1 dual pistol Purifierem, 1 petes Cabalist, 1 petes Conjurer HC-n.
    Van jópár kari félbehagyva lvl40 vagy akár lvl70 környékén, majd fentebb tolom őket átépítés után.
    Azért már egy sokadik karit egész gyorsan lehet szintezni (Lokarr szet, XP ital, a most megnövelt Mandatek), és érdekes lesz majd az új kieggel pl. a Meritek révén.

Az új patch óta nem próbáltam a peteseket, egy ideje már kevesebbet játszom, kicsit kiégetett a HC okozta nagy koncentrálás.

MODot próbált már valaki?
    PL. a [Mod] Reign of Terrort? Az érdekelne hogy teljesen elszeparált mentése van az ilyen MODoknak, igaz? Szóval nem vágja tönkre a normál játék mentéseit?

Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.28. 21:57:07
  • reelc
    Nandor1988: köszi majd rádnézek a fórumon.
    "Oldschool" alatt pl. azt értettem, hogy több hasonlóságot mutat fel a játék a TQ (ez természetes, ugye), vagy a Diablo 2 alapjain, mint mondjuk a Diablo 3-mal szemben ami cuccolás stb. szempontjából eléggé könnyített játék.
    Meg persze ott a PoE is, rengeteg embert bevonz a mai napig is. Nekem valahogy nem fekszik, bár elismerem az érdemeit.

Van benne logika, hogy Ultimate végén sokan leteszik a játékot. Cél teljesítve, a Crucible DLC ad endgame contentet. Ez így sokaknak nem jön be. Én úgy gondolom, hogy akit megfog a játék komolyabban (a rendszere, világa, hangulata stb.), az marad megveszi majd a következő kieget is, és már van pár lvl100-as karija. De nem szabad elfelejteni hogy hosszabb távon keveseket fog meg a single player (pl. ez is oldschool) mivolta miatt. Sokaknak izgalmasabb a sokadik unalmas Diablo 3 szezon vagy az újdonságokat felvonultató PoE ligák. Barátokkal, klánnal.

A single playernek is megvannak a csapdái. Sokan élvezik, jövöget a drop. aztán elakadnak, és vagy elfogadnak segítséget, vagy nem. De még lehet így is több időt töltenek a játékkal, mintha ráállnának a csoportos Crucible farmolásra. Én még ezt direkt nem csináltam, mert célom minden szet összeszedése (nem adtam dátumot magamnak). Tudom lesz szet konverzió az új kiegben az majd nagyon megkönnyíti az ilyen törekvéseket is. Szóval engem az jobban játékban tart, hogy van még mit megszereznem, mint a vég nélküli farmolás Ultimaten vagy Gladiatoron endgame cuccal (persze szoktam, de nem ez a fő).

CrashBoostZoom: Igen kevesen tudnak róla, és még kevesebben veszik meg. Ott a D3, sokan nem bírják elengedni - nekem max. 2 hét egy szezon - ennyire lesüllyedt az egész. Ott a PoE, amit folyamatosan frissen tartanak, és fizetni se fontos érte - ez sokaknak nagy vonzerő.
    Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.28. 21:43:10
  • Nandor1988
    Campaingt meg bármivel végig lehet tolni. Pet is "lvling skillnek" számít, csak irányítani szar őket. Én nem szoktam azt ajánlani illetve mások sem mindig, me amíg pet űti a bosst és rád jön, addig semmit nem ér.

Meg cucc is kell hozzá. Míg egy storm totemhez vagy egy word of painhez nem sok minden kell.
  • jarlaxxe
    Nincs crucibom ugyhogy ez ott igaz lehet de a játékban nagyon is müködik a petes build én minden kezdönek azt szoktam ajánlani mert azzal talán a legkönnyebb a játék és arra mindenképp jó, hogy belerázodjon az egész rendszerbe.
  • Nandor1988
    Az lehet, csak grim dawnba nincs olyan, hogy "taunt", hogy mob a petekre figyeljen és ne rád, úgy meg elég szar crcuiba, ha rád ront mind a 4 nemesis. Az 2 mob meg, aminek van a képessége az kb nem nagyon szokták használni, vagy csak buff, elterelés miatt.
  • Nandor1988
    A petes buildek pont 1.7.0.0 ba kaptak egy szép debuffot. Item meg devo ügyben.