Grim Dawn
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kieg. pedig március utolsó hetében érkezik. Pontos nap egyelőre nincs.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Internet?
A szerverlistánál használtad a frissítés ikont?
Ha mindegyikre "igen" a válasz, akkor passz.
Nem kell lvl100-asnak lenned. Akkor hogy Co-opozna bárki aki nem lvl100-as? :)
Utoljára szerkesztette: reelc, 2019.03.01. 21:58:55
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
A lentebb említett PH topikban is előfordulhatnak olyanok akik partyznának, szerintem érdemes megkérdezni ott is.
Van egyébként multis élet ebben a játékban? Ha a multira megyek, nem találok egyetlen szervert sem. Mindenki csak soloban nyomja?
Inquisitor - ranged
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Köszi a válaszokat
Olyan érzésem van, mint az AoM kieg kijövetele előtt.
Kell, első napos vétel, és nem fogok csalódni. :)
(Az AoM volt életem első és eddigi utolsó elsőnapos vétele. Minden mást akár évekkel később nagy akcióban, bundliban).
Utoljára szerkesztette: reelc, 2019.02.27. 16:24:41
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
A szokásos mit csináltak tavaly poszt. Elég tevékenyek voltak.
Emellett kis betekintés a Patch v1.1.0.0-ba.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2019.01.07. 17:32:48
Szerintem korrekt hogy csillagozza a környéken, nyilván nem fogja jelezni egy vonal a kiindulási helyedtől, hogy hova is kell menned. :)
Ha a minimapon jelezné egyből az irányt az túl egyszerű lenne, nem?
Én anno a GD wikit használtam, questek.
Bountyk. Mert volt olyan hogy nem volt egyértelmű mire is gondolnak, vagy rejtett hely volt. Vagy valami monster több spawnolási hellyel.
Egy idő után meg már ment magamtól is, csak ritkán kellett ránéznem.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 15:47:14
Ott a millió quest és semmi útmutatás nincs hogy merre menny leírja a helyet hol van de az nagyon nagy és a csillagot is csak akkor rakja ki mikor már odaértél a kornyékére.
Én egyedül szeretek játszani, nem vagyok az a multis fajta.
De majd meglátjuk, milyen lesz az új játékmód.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 13:13:02
Többen vágtak már neki saját kútfőből minimál infóval (pl. Devotion).
Megvolt a felfedezés öröme, és a játéké.
Amikor már nem működött a saját, akkor lehetett buildet nézni.
Többek között ezt szeretem ebben a játékban, hogy kísérletezhetsz, ha akarsz.
Viszont vannak olyanok akik igénylik a több infót, mindegy melyik ARPGről jöttek is.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 11:32:36
Normál és elite szinten lehetetlen elakadni és ott meg lehet tanulni mindent ami kell ultimate szintre.
Egy játéknál sem jó ha mindent a szádba rágnak, sokkal nagyobb élmény ha te jösz rá dolgokra, szvsz.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.12.30. 11:26:13
Ha ez mégsincs, akkor jöhet a magyarázat magyarul.
Amúgy pont ezzel a céllal (mások segítése) elég sok infót összehordtam már a másik nagy hazai oldal GD fórumán (gondolom szabályellenes megneveznem, a rövidítése 2 betű). Így sokszor elég visszakeresnem és linkelnem, hacsak nem merőben új a kérdés.
Anno magam néztem utána rengeteg dolognak a hiányos angoltudásommal, a mai napig bújom a hivatalos fórumokat is.
Ide az SG-re tényleg csak a GD miatt regisztráltam, mert akkor úgy láttam több ember irkál ide, de rákellett jönnöm, hogy nagyon ciklikus a dolog.
Igazából a másik helyet kísérem figyelemmel.
Amint láthatod a fórum nincs kihalva, visszanéznek az emberek néha.
De abban igazad van, egy feltett kérdésre nincs semmi garancia, hogy akár 1-2 napon belül van válasz itt.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 11:14:26
Nem mindegy, hoigy kezdőként 3 hó alatt tudsz meg olyan dolgokat, amiket jobb lett volna, ha tudtál volna az elején. Persze megértem, hogy van, aki magának akar midnent megérteni, de azt is aki most megakar mindet érteni.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.30. 10:46:08
Teljesen egyedül is jól lehet boldogulni, csak farmolni, melózni kell hozzá. Mint az összes hasonló játékban.
Ezért én nem mondanám negatív dolognak azt hogy nem csapat alapú. Sőt pozitívum, így nincs szezon, liga, LB, ha napi 1 órád van játszani, akkor se maradsz le semmiről.
Én azt mondanám, hogy tedd fel itt a kérdéseidet.
Chaten lehet hosszabb idő lenne megválaszolni.
De lehet más másképp gondolja. :)
Segítséget szeretnék kérni a játékkal kapcsolatban mivel alapvetően nagyon bejön a game de sok dologgal nem vagyok tisztában. Sajnos nem csapatalapú a játék. Ez az egy dolog ami miatt nem igazán jön be a játék. Jó lenne egy ember akivel lehetne beszélni hogy mi merre hány méter a játékban. steam fiókom: jimmy1009876
Ha valaki felvenne friender és elmagyarázna pár dolgot megköszönném.
Megjelenése óta játszom D3-mal de már rettenetesen unom és egy olyan játékot keresek ami tudná helyettesíteni.
PoE az nem jött be.
Ha azt tenném akkor lehet befejeztem volna a játékot párszáz órával ezelőtt, a felesleget/nyersanyagot elcserélve arra ami nincs meg.
Nekem addig jó, amíg van mit gyűjteni.
Van jópár kari félbehagyva lvl40 vagy akár lvl70 környékén, majd fentebb tolom őket átépítés után.
Azért már egy sokadik karit egész gyorsan lehet szintezni (Lokarr szet, XP ital, a most megnövelt Mandatek), és érdekes lesz majd az új kieggel pl. a Meritek révén.
Az új patch óta nem próbáltam a peteseket, egy ideje már kevesebbet játszom, kicsit kiégetett a HC okozta nagy koncentrálás.
MODot próbált már valaki?
PL. a
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.28. 21:57:07
"Oldschool" alatt pl. azt értettem, hogy több hasonlóságot mutat fel a játék a TQ (ez természetes, ugye), vagy a Diablo 2 alapjain, mint mondjuk a Diablo 3-mal szemben ami cuccolás stb. szempontjából eléggé könnyített játék.
Meg persze ott a PoE is, rengeteg embert bevonz a mai napig is. Nekem valahogy nem fekszik, bár elismerem az érdemeit.
Van benne logika, hogy Ultimate végén sokan leteszik a játékot. Cél teljesítve, a Crucible DLC ad endgame contentet. Ez így sokaknak nem jön be. Én úgy gondolom, hogy akit megfog a játék komolyabban (a rendszere, világa, hangulata stb.), az marad megveszi majd a következő kieget is, és már van pár lvl100-as karija. De nem szabad elfelejteni hogy hosszabb távon keveseket fog meg a single player (pl. ez is oldschool) mivolta miatt. Sokaknak izgalmasabb a sokadik unalmas Diablo 3 szezon vagy az újdonságokat felvonultató PoE ligák. Barátokkal, klánnal.
A single playernek is megvannak a csapdái. Sokan élvezik, jövöget a drop. aztán elakadnak, és vagy elfogadnak segítséget, vagy nem. De még lehet így is több időt töltenek a játékkal, mintha ráállnának a csoportos Crucible farmolásra. Én még ezt direkt nem csináltam, mert célom minden szet összeszedése (nem adtam dátumot magamnak). Tudom lesz szet konverzió az új kiegben az majd nagyon megkönnyíti az ilyen törekvéseket is. Szóval engem az jobban játékban tart, hogy van még mit megszereznem, mint a vég nélküli farmolás Ultimaten vagy Gladiatoron endgame cuccal (persze szoktam, de nem ez a fő).
CrashBoostZoom: Igen kevesen tudnak róla, és még kevesebben veszik meg. Ott a D3, sokan nem bírják elengedni - nekem max. 2 hét egy szezon - ennyire lesüllyedt az egész. Ott a PoE, amit folyamatosan frissen tartanak, és fizetni se fontos érte - ez sokaknak nagy vonzerő.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.28. 21:43:10
Meg cucc is kell hozzá. Míg egy storm totemhez vagy egy word of painhez nem sok minden kell.
Nekem is van buildem ami EA óta életképes persze mindig jön valami új op build most éppen az általad emlitett petesek tarolnak már egy ideje de ez valszeg a kieggel változni fog.
A személyen meglátásom az, hogy idehaza nagyon kevesen tudnak a játékról. Sírnak, hogy mennyire rossz a D3 és amikor mesélek nekik a Grim Dawn-ról a reakció az, hogy "Ez meg mikor jött ki?"
Sőt még pár hónapja indítottam egy threadet, amibe pont olyan buildeket szedek össze jól ismert builderektől, amelyek nem tartalmaznak zöld, illetve nagyon ritka zöld cuccokat csak sima lilákat, kékeket vagy craftolosokat.
Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2018.12.28. 13:20:00
Nem kell elmerülni én párszor mondtam jöhetnek velem azt elmagyarázom mi merre hány méter, akik jöttek velem azok 2 - 4 hét után kb, mindet vágtak, max 1 2 dolgot nem. Itt meg írják elakadtak meg stb, meg meghalnak. Én meg viccesen néztem, hogy nem vágják mi merre hény méter meg mi számít, mert az inventory panelébe millió adat van. Az sem kurávra mindegy melyik mapon vagy és milyen resist kell, mert noramalon, eliten nem mindet kell 70% fölé csapni, anélkül is túl lehet élni.
Nah ez nem mindegy, mert itt kezdődik a feladja, játszik vele 1 hóba egyszer addigra mindent elfejt, kezdi előlről és nincs benne kihívás, mert ultimatét végig vinni nem nagy cucc diablo 2 hell nagyobb kihívás. Azt ha ez ki van pipálva azt gondolják a játéknak itt a vég, pedig ott a crucible, ami megtudja gyötörni az embert, nemesisek, a celistal szörnyek, és titkos dungeonok, mint ami lokkarhoz is vezet.
Arról nem is beszélve kijött a 1.7.0.0 és 1.7.0.1 patch, amibe kurva sok cuccnak megváltoztaták a statjait, és pár build meghalt, párat megint lehet tesztelni, tehát aki 1 hónapja kinézett 1 buildet és crucira szánta lehet el van kaszálva.
reelc mondani valója pedig itt lesz igazán érthető, a játék nem "oldschool", mert tanult a diablo és egyebek hibájából és épített egy olyat, aminek nagyobb tábora van (már aki tényleg elmerül benne), mint annak diablo 3 fosnak, ahol csak grind és versenyzés játszik. Itt azért sütni is kell vmit nem elég skilleket össze vissza nyomogatni azt majd csak megdöglik az enemy.
És pont ezért kevés tábora itt haza, mert senkinek sincs kedve ideje vacakolni matematikázni stb... Azt megelégszik azzal utlimate ki van véve azt csókolom... crucible meg már bele se mernek kezdeni mert az első 50 szinten elkaszálódik a karakter sárga zöld cuccba. Arról nem is beszélve, hogy azért 1 Dupla rare affixes, suffixes cumót kifarmolni nem 1 óra, ha build, amit kinéztél tartalmaz ilyet.
Igen tudom van aki meglegszik ezzel kivisz ultimatét 1 hét alatt azt ki van pipálva, a merészebbek tesztelik crucit, a még merészebbek "celistal" szörnyekre is rámennek.
És patchek köszönhetően lehet tesztelni újra nézni cumókat, amit builderek is tesznek, mint én, azt ha találnak oylat belefektetnek 1 2 hetet tesztelésbe. Hogy az a 20% dmg, CDR, OA, DA, akármi dob - e annyit a karin, hogy OP - é lesz tőle - e.
No azt ez nem mindegy, hogy valaki kipipálta, hogy megvette elvitte, oszt 1 hét alatt kifüggte, azt átmegy PUBG - zni, ahol 1 órába 10 - szer meghal azt semmi értelme nem volt... vagy gondolkozik és próbál vmit alkotni, amivel újat mutathat.
Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2018.12.28. 13:14:59
Tisztában vagyok vele, hogy ez a játék az "oldschool" egyik utolsó mohikánja ebben a műfajban, és hogy sokaknak nem jön be.
Én alapvetően single player vagyok, nem zavar a játékostársak hiánya.
Köszi a tippet, évek óta nézem az angol oldalt, bár még nem írtam oda. Milyen néven vannak a buildjeid?
Várom a kieget, első napos vétel lesz, mint az AoM.
CrashBoostZoom: Igen, teljesen alkalmas egyedüli játékra, sőt erre van kiélezve. De attól még egyesekben felmerülhet a multizás igénye.
Utoljára szerkesztette: reelc, 2018.12.28. 07:36:43
Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2018.12.27. 16:56:15
Bármelyik build életképes shaba23 csak az nem mindegy, hogy modrogent, lokkart, ravagert vagy cruciblet letudja e vinni. A legütősebb buildek a crucibelesek, bát az még nem jelenti azt, hogy leviszikj fentebb írtakat.
Utoljára szerkesztette: Nandor1988, 2018.12.27. 15:49:57
Előző pénteken volt, a Twitchen még visszanézhető, a lényegi rész kivonata itt van írásos formában.