39
-
Kheller #39 Esetleg ha felraknád a gépedre a nokia map loadert és letöltenéd vele azokat az országokat ahol használni akarod, akkor nem kéne a netről szedje a telefonnak a térképet és offline működne... -
kovadam87 #38 Indítás után az Ovi maps-al megnéztem budapest belvárosát, aztán miskolcot, aztán pedig szegedet (ezalatt azt értem hogy térkép nézetből ki és be zoomoltam a városokra). Ezt az egész műveletet elkapkodtam 1 perc alatt, és az adatforgalmam most tart 489kb-nál, annak ellenére hogy semmi plusz funkciót nem indítottam el, nincs telepítve semmi extra, nem vagyok hangos navigáció előfizető sem (prémium szolgátatásom sincs). Ezekután akárki akármit mond, hogy miért csatlakozik, de csatlakozik és én pont ezt említettem meg problémám oka ként. Hozzá teszem csendesen hogy az internetet letiltottam hogy ne azzal együtt induljon el a progi, ő ezt még is figyelmen kívül hagyta. Garmin alatt 1 db kilóbájtot sem eszik meg a netemből a navigáció során, ha keresek ha csak nézelődöm, vagy ha éppen hangos navit használom akkor sem. (az internet használat tudom most már elfogadott dolog, mindenki aki vesz egy új előfizetéses telefont adnak mellé bőven adatforgalmat is. Én csak azért vagyok ilyen kemény kalapos mivel 20MB-s csomagomat nem biztos h az ovi maps bohóckodására használnám el. - halkan megjegyezném h kár a 200mb pannon internetért, dehát minden jó eltűnik egyszer) :-) -
Koge #37 Ki lehet kapcsolni az internet használatot, ergo bárki használhatja aki nem akar netezni szóval kedves kovadam87 a nokia is a garmin féle megoldás felé tendál az internet csak a gyors pozicionálás és a plusz tartalomszolgáltatás miatt van (moziműsor étterem egyebek) -
kovadam87 #36 egyenlőre a 6220 classic-al rendelkező tulajdonosok se ugorhatnak ki a bőrükből a hír hallatán, hiszen erre a telefonra sem ingyenes egyenlőre a Nokia Ovi maps hangos navigációja. Várom a fejleményeket, bár attól tartok hogy ez tényleg csak valami kampány fogás, hogy a vásárlók a jobb fajta drágább telefonokat vegyék meg, mivel ahhoz ingyenes a navigáció :) Engem az ovi maps, azért nem motivál túlságosan, mivel folyamatosan kommunikál az interneten, ezért magas adatforgalomhoz vezet a használata. Akinek pedig nincsen ingyenes net hozzáférése, vagy szerződése 1-2G internetre, az igen csak meg fontolja hogy használja e ezt a terméket vagy sem. Én személy szerint üdvözölnék egy Garmin féle megoldást, és a térképeket a telefonra telepítve, kizárólag a GPS-t dolgoztatnám meg. :) Bár ki tudja, lehet hogy a Nokia is efelé fog tendálni. -
Rexhawk #35 e63-hoz már lehet letölteni ovi mapsot -
zidder #34 Tegnap este beszéltem Nokiánál dolgozó ismerőssel, nem lesz FP1-re. De majd csak eldöntik... nyilván ha sok nokia tulaj igényli akkor megcsinálják.
Nem hivatalosan meg úgyis megcsinálják ebben énis biztos vagyok. -
Kheller #33 Hol? Én kimondottan azt olvastam, hogy FP1-hez már készül és heteken belül kint lesz. -
zidder #32 "Ha majd elkészül a régebbi oprendszeres telefonokhoz is, akkor majd azokon is menni fog az ingyenes navi."
Nem csinálja meg a nokia régebbi telefonokra. Nokia fórumon már közölték. -
Kheller #31 Hogy mivel készülnek az egy dolog, hogy milyen formában kapja meg a készülék az meg a másik. A google-é például raszteres. Persze az eleve sok sebből vérzik, kezdve onnantól, hogy csak online működik (külföldön roaminggal nonsense) a egészen az alapvető funkciók hiányáig.
A cikk egyébként hibrid vektorosról beszél, azaz egyszerre használ rasztert és vektort, ahol van értelme. (pl 3d) -
Inquisitor #30 Nem értem a cikkben felemlegetett vektoros térkép dolgot. Ezer éve vektorosak a térképek, direkt CAD-es rendszerrel készülnek a térkép adatok ... ez mitől lenne újdonság? -
Kheller #29 Nem. Az N82-re (és bármelyik FP1-es telefonra) is felmegy mindenféle trükk nélkül a 3.01-as maps. De ingyenes navigáció csak a 3.0x-esben - tehát egy későbbi buildben - van, amit jelenleg csak az FP2-es telefonokra adott ki a nokia. Ha majd elkészül a régebbi oprendszeres telefonokhoz is, akkor majd azokon is menni fog az ingyenes navi.
Ha neked nem sikerült felrakni a 3-as maps-et, akkor ott valami el van szúrva, keress rá gugliban, lehet próbálkozni fileok törlésével a kártyáról, de a legegyszerűbb megoldás, ha csinálsz egy backupot a telefonról pc suite-al, utána csinálsz egy hard resetet, upgradeled a firmware-t a legutolsóra és úgy a szűz telefonra simán fel fog menni a 3-as maps. Utána restore-olsz. -
jocco #28 Na meg lett a megoldás az 5-ös gombal lehet a fix északi irány meg az iránytü között váltogatni :) -
jocco #27 Az #5 postban van vmi link nem tudom az segit e neked? -
jocco #26 Jól látom h kikerült az iránytü szolgáltatatás a programból, vagy csak én nem állitottam be vmit. Eddig mindig az égtájnak megfelelöen állitotta be a térképet de most vmiért csak manuálisan tudom forgatni a térképet :S -
wackydog #25 hat...megvan a hiba
azaz nem hiba
hiaba is mentek fel a nokia oldalra es valasszatok ki a sok telo kozul a tieteket es toltitek ra a 3.0as szoftver a 2.0 fog telepulni ami fizetos
a 3.0 csak a cikkben irt telokra telepitheto az osszes tobbire a 2.0 fog ramenni hiaba is toltod le a 3.0at
ez az amiert megeri a nokianak!Irany megfelelo telot venni!
ha valakinek sikerul a nem a cikkben leirt telora rapaszirozni a 3.0-t tegye kozze hogy sikerult! -
wackydog #24 Raneztem megkerestem utannajartam a nokia oldalon 3.0as verziot toltottem ra.
Ugynezki csak itt ilyen zsidok hogy penzt kernek erte :( -
wackydog #23 a nokia maps uploder szerint naprakesz a frissites.... -
wackydog #22 nem hiszem hogy a 2.0 lenne hisz updateltem mindent amit csak lehet -
wackydog #21 hat en ezt nem feszegetem tovabb,ennek van meg mit fejlodnie
Uk-sok figyelem!
Az Englis UK female bevandorolt amerikai meterekben meg kilometerekben beszel!
90 nap utan a lentibb arert mevasarolhato az ingyenes szoftver!
London koruli O2-sok!!!! kb 3 percenkent veszti a jelet
Kidolgozasa szep meg felhocskek is vannakde minek? amikor 2 utcaval arreb pozicional mint ahol allok!
Offline-ban nem muxik tehat ha arra vagyunk hogy hazavezetunk orszagokon at es veletlen nem all at a telo az ottani halozatra mert ott ep olyan szolgaltato nincs terero hianyaban hamar elkeveredunk...
Osszegezve egy 10es listan -20at kap tolem eddig sem volt favorit a nokia ezutan sem lesz az.
Nincsen szükség kiegészítő licencekre a további országok és régiók térképeihez, vagy az olyan szolgáltatásokhoz, mint a közlekedési információk és útikönyvek.
hogy ezt honna vettetek?Ukban a terkepek kivetelevel minden traffic info safety camera fizetos!
így az alkalmazást offline üzemmódba kapcsolhatjuk, ami kíméli az akkumulátort, de a navigáció mégis működni fog. Ez különösen akkor hasznos, ha aggódunk az adatforgalmi díjak miatt, vagy olyan területeken utazunk keresztül, ahol nincsen hálózati lefedettség.
itt a halozat lefedetseg alatt a tererot erted?mert akkor kivanom hogy a vilagvegen valahol terero nelkul nezd a telodon a terkepet.....ez sem igaz igy!
A vektoros térképek kevesebb adatot igényelnek, és lehetővé teszik, hogy akkor is folytassuk a navigációt, amikor megszakad a hálózati kapcsolat.
akkor elvesztunk baratom,ez sem igaz igy!
A lépésről lépésre történő beszédhangos autós és gyalogos navigáció is ingyenes
52.99font a terkep 15.99font a kamera,sebessegkorlatozas jelolese egy evre!!!!
Az autósoknál ez magában foglalja a sávasszisztenst, a közlekedési információkat, továbbá a biztonsági kamerák és sebességkorlátozások helyére való figyelmeztetést.
ez sem igaz igy!!!
mindez a 3.0 as szoftver!
Osszegezve a cikk 90%-a nem valos legalabbis UK-ban elok szamara!
Jah es nem bannolni kerem jobb tisztabanlenni hogy mivel is allunk szemben! -
jocco #20 Nem tom nekem eddig is meg most is megy offline modban mint itthon mind ausztriában müködött igy. Amugy meg nem hiszem h pont a UK ne lenne ingyenes, bár azt még nem tölöttem le rá, igy nem tudok érdemben erröl nyiltkotzni. Nem lehet h te még 2.0-s nokia maps-el szenvedsz? -
wackydog #19 a uk-s picsa kilometerben beszel -
wackydog #18 Haat...
Ez fos :(
Eloszor is UK-s map 90 napos :/ utanna az 1 eves 52.99 font
Kamerak nincsnek jelolve ;/ az egyeves elofizetes 15.99 font
innentol kezdve ez hol ingyenes?
jah offline modban baszik mukodni tehat mindenkeppen kell hozza terero :S
de N82re is jo egy pozitivum a tobbi kalap szart se er. -
jocco #17 Hát felkötheti a gatyáját a többi navigációs program, mert jó hogy ott volt eddig is goole maps mint ingyens, de egyrészt ott az adatforgalomat fizetni kell, meg max USA-ban használható normálisan. Végül is már eddig az is pozitiv volt h a térképeket, frissitéseket ingyen adta de h mostmár az autós navi is ingyenes...hát le a kapappal. S az a legszebb hogy még használható is. Nekem amugy még lakásban is fél percen belül talál holdat (E52-m van), ha kint vagyok akkor meg max 15mp de ugy 5-10mp alatt már rá is áll. Bár nekem be van kapcsoltva h a cella infot is vegye figyelmbe szerintem ezért tudja magát könnyen belöni. -
fade2black #16 amúgy nem tudom ez hol éri meg Nokianak, nekem nagyon jó lesz. (végülis nem is érdekel...) -
fade2black #15 Sose probáltam, reggel felraktam kipróbálni és nagyon jó. Nálam mostantól ez az alapnavi és pénzt többet naviért nem adok.
állat -
dawinD #14 ez jó épp a napokban akartam előfizetni rá :) csak mert a garmin nekem sehogy se akart működni, meg írtó nehéz is a telepítése..
Nektek könnyen talál műholdat a navigáció ?
-
who am I 7 #13 felisdobom a 3ast szerintem 5800ám van, a gugl meg a nokiamaps van rajta...nem olyan rossz az a gugl...qva gyorsan feleszmél benne a gps jel.Én azért szeretem..még a nokia maps szöszöl, a guglit elindítom, és mikor már bevillan ott van a pont, ahol konkrétan vagyok.. -
ZeemanX #12 Khm, a gúglmapsz mint térkép, kkhhhmm.... Lehet, hogy usa (meg egyéb) oké, de a magyarországi térkép vonatkozásban, háát öööö... Nem azt modnom, hogy a NokiaMaps 100% tuti frankó, de egy googlemaps-hez képest szinte 10 ezres kataszterinek számít... :-)
Az egy dolog, hogy maga a térképi felület is dedó, azonban durva hiányosságok/lemaradások vannak rajta. Tömören, fos. -
ZeemanX #11 Ööö, azért ez szerintem itt, ebben a formában nem teljesen így van. A ruha/gép példa jó, viszont mondjuk szoftver upgrade-eknél ha adott időn belül vetted a korábbi verziót, és kijön az új, felár nélkül kapod az újat. Aki meg azt a - monjduk - 3 hónapot túllépte 2 nappal, na az télleg beszopta.
Lehet, hogy itt meg majd kitalálnak vmi egyéb plusz ficsőrt, amit ingyé megkapnak, nemtom. -
pasi29uk #10 Alapból irodavezetőt kérj. Mondd, hogy tönkrementél anyagilag, ergó fizetésképtelen... vagy visszaveszik vagy addig használod amíg le nem tiltanak. Erről a beszélgetésről, pontosabban a bejelentésedről ott helyben írjatok jegyzőkönyvet. Ha BÁRMIT beszólnak akkor nyugodtan mond a következő varázs szavakat: fogyasztó védelem, umbudsman, főnököddel beszélnék, végső esetben megkérdezném valamelyik ügyvéd barátomat...
A lényeg: te fizetnél azért ami mindenkinek ingyen van, csak nem teheted meg... ÓÓÓóóóóó minő bánat :)
Olyan, hogy valaki beszopni... csak a dararak ;) -
torcipepe #9 na mondjuk így már értelme is van. nem arra gondolok, hogy ingyenes, hanem hogy offline is üzemel. mert ugye a google maps is használható navigációra, de az folyton online tölti azt a térképrészletet, ahol épp járunk. -
#8 gondolom beszoptak. mi van azzal aki megvesz egy ruhat/gepet es masnap latja hogy felaron van? beszopta. megis mit vartal? -
#7 Mi van azokkal, akik mondjuk 3 napja vásároltak 1 éves előfizetést a maps-hoz? Azok most visszakapják a pénzüket? Vagy hasaltak 18 rugót? -
gosub #6 Akkor ez nem jó hír elég sok naviprogi cégnek. Viszont a felhasználóknak igen! -
KoS #5 Egy kiegeszites: ugy tunik megy E51-en is csak kicsit trukkozni kell! Lasd a kovetkezo linken (angol nyelvu). -
KoS #4 Igazad van, es az N96-ra valoban az Ovi Maps 3.0 jon be...
Sajna az en E51-esemre csak a Nokia Maps 2.0 toltheto le, ami viszont nem ingyenes... E52 mar tamogatja az ingyenset.... -
Zedas #3 http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps/downloads#/default/
Bal középen egy kombóban ott van pár kiemelt készülék, lent viszont van egy link:
To find Ovi Maps for other mobile...
És az ottani kombóban már sokkal több telefon van. Én simán letöltöttem és installáltam is N96-ra mindent, bár a magyarország térképet újra lehúzta laza 126MB volt. Majd egy órát elszöszölt vele azért. -
KoS #2 En a honlapon ugy neztem hogy csak az Ovi Maps 3.0 lett ingyenes (ami a felsorolt telefonokat tamogatja csak).
A Nokia Maps 2.0 (ami sokkal tobb telefont tamogat) a holnap szerint nem ingyenes (legalabbis maga a navigacio nem, a program maga meg a terkepek letolthetok). Te mire gondolsz amikor azt mondod hogy sok mas telefonra is ingyenes? Az Ovi Maps 3.0-t lehet mas telefonra is feltenni, vagy a 2.0 is ingyenes? -
Zedas #1 Ez nem terv, márol elérhető, és nem csak a felsorolt telefonokra, hanem még egy tonna másikra is (a képen is egy N96 van). Én már fel is raktam, de annyira leterheltek a szerverek, hogy a magyar hangokat még nem sikerült lehúzni.