Teljes a kommunikációs káosz Haitin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem az úgy annyi, hogy nem termesztenek semmit, csak azt eszik amit találnak, tehát kb. õsember szinten. Azért mai technológiával 3-4 milliárd kényelmesen eltartható, kár, hogy kb kétszer ennyien vagyunk...

Ezt 30-40 éven belül meg lehetne oldani születésszabályozással.

Erõszakmentes módszerekkel.

Pl. anyagi juttatások megvonásával arra ösztönözni az embereket, hogy ne vállaljanak gyereket.
Viszont ezt úgy gondolom, csak akkor lehet megoldani, ha "felmenõ rendszerben" vezetik be.

Tehát aki az intézkedés kihirdetése után esik teherbe, csak arra érvényes, hogy pl. nem kap gyest. gyedet, családi pótlékot,
stb.
Most ezek magyar jogi intézmények, de értse mindenki globálisan, legyen szíves.

Viszont van egy másik probléma ezzel, amit nem lehetne ennyire eygszerûen elintézni,
és ez a fogyasztói társadalom.....
A mai gazdasági rendszer nem abban érdekelt, hogy egyre kevesebb fogyasztó legyen a Földön.....

Úgyhogy vagy tudatosan át kel alakítani,
vagy megvárják, amíg összeomlik a jelenlegi rendszer és lesz belõle valami más.. :S

\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"

"Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature." -keress rá a gugliba...

Csak a Fradi!!

Ahhoz, hogy barmilyen valtozas elkezdodjon, eloszor az embereket kellene megritkitani minimum az ossznepesseg felere.
Ezzel totál egyetértek,
de 100 éven belül mindenképpen rá lesz az emberiség kényszerítve,
mert nem lehet majd ilyen gátlástalanul kihasználni a megújuló energiaforrásokat,
mint ma az olajat.

Elég erõsen át fog alakulni a gazdasági rendszer,
de ez max a bankoknak lesz szar.

A Föld nagy részén szinte minden adott az önellátáshoz,
azt a néhány helyet, ahol meg mégsem, ki lehet szolgálni a jövõben,
ha kevesebb energiahordozó lesz, akkor is.

De pl. majd pont az ilyen esetekben lesz gáz, mint ez a Haiti,
nem biztos, hogy minden adott lesz a gyorssegély nyújtáshoz.

Kivéve ha utópisztikusan gondolkodunk, és a világ minden részén kihasználják a valóban modern technológia elõnyeit.

"Magyarországi hasonlóan õrült politikusok meg azt remélik, hogy majd a cigányok hozzájárulnak a magyar TB-rendszer felvirágoztatásához."

Nem valószínû, hogy van aki ezt gondolja, különben nem lenne ilyen gátlástalan lopkodás.

Tudod,
viszik, amit lehet, mielõtt robban a demográfiai bomba....

"Én azt nem értem hogy minek kell ilyen kõkemény tégla meg beton épületeket építgetni egy olyan helyen ahol egész évben meleg van, és max az esõt meg a napfényt kéne visszatartani, amire olyan "épület" is elég ami ha rádõl egy emberre max bibis lesz a feje... "

Ugye tudod, hogy egy Karib-tengeri szigetrõl beszélsz, amin minden évben átmegy féltucat hurrikán?

Egyébként jól véssétek a fejetekbe:

A megoldás nem a globalizáció - az emberek és áruk ide-oda rángatása a földkerekségen - hanem a lokalizáció, vagyis a helyi erõforrásokat ésszerûen felhasználó fenntartható fejlõdés, és a régiók közötti együttmûködés. "Globalizáció" kell, de nem úgy, ahogy azt az idióták elképzelték.

Kara kánként folytatom tanításom.

Ki kell mondani: a dekolonizáció kudarcot vallott. A bugrisoktól nem lehet sok jót elvárni, ráadásul õrült, bolondokházába való EU-s põolitikusok azt remélik, hogy Európa demográfiai problémáit õk fogják megoldani azzal, hogy idejönnek vendégmunkásként, és fizetik majd nekünk a nyugdíjainkat. Magyarországi hasonlóan õrült politikusok meg azt remélik, hogy majd a cigányok hozzájárulnak a magyar TB-rendszer felvirágoztatásához.

Kara kánként folytatom tanításom.

Tetsuo
Ja ja, nem olyan egyszeru felkerekedni. Hamarosan ugyis muszaj lesz nehany millio embernek, majd meglatjuk milyen kaoszt es nyomort okoz az is..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Pedofil turistak szazezreinek udulesi celpontjarol volt szo a cunami eseteben..

0Hanga
Szerintem azért nem olyan egyszerû elmenni egy olyan szegény országból mint Haiti. Más részrõl meg hova menjenek ki fogadná be õket. USA ? Na azt nem hiszem. Gondolod, hogy õk annyira iskolázottak ott az emberek, hogy ilyenek gondolkodjanak, most el kell innen mennem , mert bár mikor jöhet egy a földrengés ami minden elpusztíthat, meg ha már van egy kis földje vagy háza nem hiszem, hogy olyan könnyen eltudja hagyni.Ha menekülnek is inkább a szegénység elöl teszik. Nem hiszem, hogy egyáltalán tudják miképp jön létre a földrengés, jó ha írni olvasni tudnak.

Hadd kérdezzem már meg: fordított esetben, mennyi segélyre, és segítségre számíthatnánk, a vadaktól? <#szomoru1>
Mi közünk amúgy az egészhez? Volt, megvolt. (pont)
Elsõdleges irányelv: Nem szabad beavatkozni egy társadalom természetes fejlõdésébe, még ha az visszafejlõdés is... <#mf1>
Amikor a cunami megfürdette az indiai óceán lakosait, akkor ezerrel rohantunk segélyeket adni, meg pénzt dobtunk ki az ablakon, hogy segítsünk. Ugyanakkor egy magyar falut elöntött az áradat, és semmi központi segítséget nem kaptak!
Tehát miért avatkozunk be más népek belügyeibe, fõként akkor, ha semmi közünk hozzá, és nem mi tehetünk róla?

Ezennel, nagy nyilvánosság előtt tagadom a hollokamusztot!

Na ennyire azért nem tudom, ezt csak egyszer még áltsuliban mondták természetismeret órán érdekességként. 😊

hdo
http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2009/tv0908/h2.jpg

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Én úgy tudom, hogy az afrikai lemez egy letört, háromszög alakú darabja van Észak-Mo. alatt, a törésvonal pedig átlósan átszeli az országot, a vonalán van/volt régen az összes vulkáni eredetû hegy. Utoljára a 20. század elején csinált egy majdnem 6-os földrengést, Kecskeméten el is ferdült a zsinagóga hagymakupolája elég rendesen tõle.

Na itt az eredmenye, hogy haitirol eluldoztek (kiirtottak) a feher embert, most meg ha gebasz van akkor meg segiccsenmindenkiszegenyniggereken. Hagyni kell oket es pont.
Sanyix
Én azt nem értem hogy minek kell ilyen kõkemény tégla meg beton épületeket építgetni egy olyan helyen ahol egész évben meleg van, és max az esõt meg a napfényt kéne visszatartani, amire olyan "épület" is elég ami ha rádõl egy emberre max bibis lesz a feje...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

pollux

Ha nem is közvetlenül, de mellette. Lásd pl. Töröko., õk sem közvetlen rajta vannak és 1-2éve mi volt náluk!

Még szerencse hogy egész Magyarország egy törésvonalon van 😛
(Tényleg)

hdo
Visszaidéznél hogy hol említettem hogy rendszeres arrafele a földrengés? Nem látom. Nem az a lényeg hogy milyen gyakori, a lemeztektonika a lényeg! Törésvonal _közelében_sem_ élnék!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

DjDano
Most nagyon melléfogtál! Azon a részen több száz éve nem volt ekkora földrengés!

hdo
Hát nézd ... ha én tudnám, hogy egy ketyegõ bomba fölött lakok, nincs az az ok amiért ne akarnék onnan eltûnni ... és ha valaki igazán akar, az tud. Ez nem gonoszság, ez ráció.

Ilyenkor nem lehetne felajánlani nekik vagy 1000 darab mûholdas telefont?
Szerintem Brad Pitt és Jolie felajánlásából futná a telefonszámlára.
Ahhoz nem kell földi infrastruktúra, csak akksi, a mûholdak meg mennek.
0Hanga
Szerintem ez gonoszság amit írtál. A lakosság nagy részének õsei rabszolgaként kerültek oda, egyáltalán nem jószántukból akartak letelepedni.

fúú, haitin csak csokik vannak? <#heureka>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

vicces az emberi faj..ha nincs problémája egymással baxakodnak, ha katasztrófa van éppen akkor segítenek egymásnak, ha nincs kaja akkor ölik érte egymást pafff <#beka3><#fejvakaras><#bdead>

kvp: csak míg te keresed a mûhódaddal a kapcsolatot és sikeül telefonálni, addig én 27mhz-en már elintéztem amit akartam😉
hdo
Nem kell csodálkozni, aki puskaporos hordóra telepszik, az valamennyire meg is érdemli. Soha nem fogom felfogni ezt az emberi sáskajárás módit, hogy mindent be kell lepni, még a pontenciálisan katasztrófa sújtott területeket is. Vulkánhegy lába, törésvonal, tökmindegy.

A túlnépesedés ellen kellene tenni valamit, hogy ezt elkerüljék! Vagy inkább a természetre bízzák a túlnépesedés problémájának a megoldását? Úgy néz ki mûködik! <#banplz>

ezsgé akkor is menni fog, ha lebombázzák a FÖldet...szóval net kapcsolat maradjon, az a lényeg XD

Nem igazan ertem miert kellenek a radioamatorok. Ma mar van muholdas technologia, elvileg akar tobb ezer muholdas telefont is ki lehetne osztani a csapatoknak. Ehhez kepest cb radiokkal szorakoznak... <#wow2>
A sebesültekhez nem tudnak mentõt hívni, a kórházak nem tudnak gyógyszert kérni, a boltok nem tudnak élelmiszert rendelni, a mentõcsapatok nem tudják hova menjenek, és a többi.

Tetsuo
Hogyne halnanak? Ha nem tudjak elmondani, h van viz, csak rossz helyen keresik.

Egyebkent jo ha felkeszul a vilag a kataszrofakra..

"A kommunikáció hiánya, a szervezetlenség nagyobb gond, mint a víz és élelemhiány."
Kommunikáció hiányába nem halnak meg emberek.