280
Miért a nagy lcd mánia?
  • csgery
    Lassan 3.éve váltottam LCD re. Ezelőtt egy 15" os CRT monitorom volt, és nem tudom elképzelni, hogy tudtam előtte ülni:D
    A monitor volt vagy 10 éves, és azért szar volt, hogy egy 800x600 nál nem tudott többet. Na istenem, fekete színek, ami most van monitorom 32k ért vettem, és olyan gyönyörű a képe, mint az állat. Tévét is egy éve váltottuk LCD re a nappaliban, (Samsung nemtudom pontosan, 82cm), és ami ott volt lenn, felkerült hozzám (egy CRT televííziau). Éjjel mielőtt alszom szoktam nézni, és bizony több méterről is bántja a szemem, meg bizony nem lehet semmit sem elolvasni rajta, annyira pixeles:D
    Szar az egész, régen jó volt, de rájött a legtöbb normális ember, hogy ezen bizony változtatni kell, akinek van esze, megtette. Ennyi erővel akkor nagyon sok házba nemtudom minek cserélik le az ablakot műanyag nyilászáróra, tök drága...
  • BaLeeX
    2-3 éve kerestem itthonra nagy 72 centis 16:9-es CRT tv-t. Akkoriban kezdtek el terjedni az LCD TV-k. A probléma az volt, hogy már akkor leállt a legtöbb gyártó a CRT tv-kkel ami még kapható volt azokkal csak a gond volt, fórumokat olvasgattam, geometriahibák, kilóg a kép, ferde a kép stb.

Ezek mellett az áruk 100-120 körül volt. A végén vettem egy LCD-t 160-ért. Nem bántam meg.

Ez volt 2-3 éve, most miről beszélünk? Szinte mindenki leállt már a CRT gyártással.
  • Golyo69
    hát én is most kb 1,5-2 hónapja váltottam egy 17 es CRT-ről egy Full HD-és 22-es monitorra és már nem is tudnénk mást venni :D:D
    sztem nagyon nagy különbség van....

a tv-énk is 94 cm es Full hd..és hát azért igencsak szép képe van.....igaz hopgy a sima tv adások nem olyan szépek mint a régi tv-én de a HD filmek azok oda basznak :::D:D
  • pxxl
    jah én is toltam 120 Hz-en egy monitort. kb 2 hónapig :D mivel max 60 Hz-et bírt akkora felbontáson :D
  • Szabi84
    nekem sosem bántotta a szemem, 120hz aztán had szóljon:D
  • bakvarnyu
    Haverom most vett 25-ért egy P4 gépet régi monitorral, 5 percig ültem előtte és
    már minden bajom volt, mondtam, hogy sürgősen cserélje TFT-re.
    Meg vannak ilyen számtechbe kevésbé jártas kollégáim akik még CRT előt ülnek,
    múltkor be kellett ülnöm elé, nézem 60HZ-re volt nekik állítva, és már évek óta úgy használták
  • Szabi84
    Én azért cserélem le a jó öreg 10 éves, 17" sony-mat, mert a képminősége már nem az igaz... sajnos!
  • pxxl
    OMG!

17" + 1920x1440
  • w77d
    nekem is ez jutott először eszembe XXD
  • atomkrumpli
    Dehogyis, egyszerűen nincs pénze újra és most meg ideologizálja, hogy miért jár jól hogy nem cseréli le a homályos, csillogó üvegfelületű (matt lcd nem tükröződik semennyire),vibráló, sarkaiban szétcsúszott alapszínekkel rendelkező, rengeteg áramot elfűtő monitorát. Persze a fekete szín remek, ami mindent kompenzál csak majd a szemüveg árát nem :-D
  • w77d
    CRT??? atyaég!! soha!!! örülök hogy elmúlt a CRT korszak... szar képminőség mellett még az ember szemét is kicsinálta... én is ennek köszönhetem a szemüvegem...
  • bardocz
    Isten ments, hogy nekem újra CRT-t kelljen néznem.
  • karajjj
    ezelőtt 10-12 évvel, mikor bejött kishazánkba a DVD, volt 100-120 ezer egy lejátszó, aztán pár év múlva csak 40-50, most pedig hozzádvágják már 5-ért is, csak vigyed... akkor az nem volt drága? mert így nemértem a logikád
  • bosco05 #64
    Kicsit a témához kapcsolódik. Érdekes cikk szerintem.
    http://www.sg.hu/cikkek/71229/kartelleztek_a_crt_kijelz_337_k_gyartoi
  • RYO21
    pl. Samsung 17"SyncMaster 797MB 1920x1440 @64Hz MagicBright

Am én maradok a CRT-nél, mert az olyan LCD monitor aminek szebb képe van mint egy CRT monitornak, az nagyondrága.

Am tévéknél most a LED TV a legújabb hit.
  • pxxl
    mondjuk azt megnézném
  • DeerHunter01
    nem rég vettünk full hd lcd tv-t és sokkal szebb mint az előző tv-nk meg a monitor is le lett cserélve és azért "kicsit" másabb a 17"-os samsung crt helyett egy asus 22" lcd-n meg tv-n is sokkal jobb dvd-t nézni meg játszani ,szóval hülyeség amit mondasz...
  • neoG
    Gondolom HD-s CRT alatt arra gondol, ami tudja a FullHD felbontást.
  • David2
    hagyjad már homokozni ezt a szerencsétlen hülyegyereket:D

btw: ctr-t én sem kedvelem már
  • bosco05 #58
    igazából csak ő próbál flamelni :)
  • tommygear
    fasza flémtopikot nyitottál :D
  • 5c0rp330n
    segg vagy.
  • Ability
    Miért nem maradtál meg anno a rádió mellett? Vagy a fekete-fehér TV mellett? Az ezeket felváltó termékek mind drágák voltak anno, amikor még relatív újak voltak és kevés piaci igény volt rá. Az LCD-k is drágán indultak, ma meg már 20-ért is kapsz egy kisebb méretű TN panelest. Az új drága technológiákat fejleszteni kell ugye, sosem kiforrottan kerülnek piacra, a piaci igény és a bevételek újtján jutnak majd el egyszer oda hogy elérjék tachnológiai csúcsukat. HD-DVD vs. Blu-Ray. Tökjó dolog, hogy a HD-DVD olcsóbb volt, csak éppen korlátozott és szenvedett egy csomó negatív dologtól, például rövid(ebb) élettartalmú lemezek. A Blu-Ray egy teljesen más megközelítés, már egy terás lemezeket is tudnának gyártani, csak egyelőre igény nincs rá. De egyszer majd lesz. És amikor lesz, akkor az már relatív olcsón lehet megtenni, hiszen hozott annyit a konyhára, hogy a háttérben folyamatosan fejlesszék. HD-DVD-vel sosem értek volna el ekkora kapacitást. A TV-s hasonlat meg egy vicc. Mert oké, hogy az OLED drága, de ugye a gyártáshoz új gyártósorok kellenek, miközben a piaci igény elég csekély rá. Idővel majd kiforrott lesz, miközben a gyártási költségei minden eddiginél kevesebb lesz, a képminősége mindent felülmúl, a fogyasztása minden eddiginél alacsonyabb, és végsősoron szép feketét ad. Ha már fekete, tudod a jobbfajta plasma és LED TV-k rohadtul nem szenvednek ilyen bajtól, de a jobb LCD technológiák sem nagyon.

Végsősoron: ha már elvi kérdést csinálsz abból, hogy a gyártók döntenek a polcokra kerülő termékekről, akkor nyugodtan alkalmazhatnád magadra is a kis ideológiádat. Ugyanis neked nem muszáj bevásálnod ezekből, más emberek meg hadd döntsék már el maguk, hogy mire van igényük és pénzük.
  • pxxl
    320x240es játékokra inkább a telefont használd :D
  • Totti5
    HDs CRT az milyen? :) Voltak, talán vannak is elszórva HD CRT tévék, de nagyok, nehezek, zabagépek, és akárhogy is mondogatod ma már az LCD, Plazma, Led technológia olyan szinten van hogy a CRT szinte mindenben már rég alul van maradva...
  • Totti5
    HD DVD már rég nem létezik és amúgy sem volt hosszú életű. Megszünt. Meghalt. Kimúlt. BluRay van.
  • atomkrumpli
    igen komoly meggyőző érv a a tökéletes fekete szín mellet :-)
  • Borgi
    320*240-es játékokra igenis crt kell, mert ilyen vékony monitorokon ocsmányak az oldszkúl kisfelbontású gammák. :C
  • Atkamon
    Nem, de amikor cserélem, akkor azt veszem, amelyik jó helytakarékos...
  • Sadist
    Energiatakarékosság, élesebb kép, kevésbé fárasztja a szemet, nincs káros sugárzás, kisebb helyen elfér, soroljam még?
  • pxxl
    na jah. nem gyengén jobb a minőség. persze nem a 20ezer ft-os kategóriában kell nézelődni, a monitoron nem nagyon éri meg spórolni. nem 1 évre veszed. arról nem is beszélve, hogy kb tized annyit fogyaszt mint egy 20 kilós crt.
  • Mindenhisztor
    A tv-d nem egészséges.
  • Mindenhisztor
    Mondom, ha ennyire képminőséget akartok rakjátok egymás mellé a hd-s crt-t és a hd-s lcd-t. Meglátod a különbséget. És a helytekarékosság igen az lcd mellett fog szólni kb.10centivel...
  • Mindenhisztor
    Az ember szarni is tud feleslegesen...
  • Mindenhisztor
    Az, hogy mi az igaz nézőpont kérdése. És gondolom, akkor évente cseréled a mosógépeid is, igaz? Mert azok is egyre kisebbek... :)
  • Mindenhisztor
    Ja, és én nem a modernizáció ellen vagyok, mert aránylag a DVD is modern. Én a feleslegesen növekvő előállítási eljárások ellen vagyok. Ott a HD DVD amit kevesebből elő lehet állítani és ugyan úgy visszaadja a HD minőséget, de mégis egy filmgyártó kistársaság megteheti, hogy dönt emberek jövőjéről. De hála az égnek a bluray még nem olyan felkapott, igaz már kezdődik...
  • Mindenhisztor
    Tudod ez a baj, hogy a warner bármit is eldönthet. Ne ők döntsék már el, hogy mi lesz a polcokon, hanem azok akik megveszik...
  • Mindenhisztor
    Nem az előrébbjutással van a bajom épp ez az, hanem azzal, hogy nekünk mindig a lehető legdrágább kell, és még ezzel sem lenne baj, de ha már annyivl drágább, akkor lenne annyival minőségibb is, de nem az. Röhej, hogy a több százezerre rúgó tv csodák nem tudnak leadni egy alap fekete színt élethűen...
  • Mindenhisztor
    Miket is?
  • atomkrumpli
    "de TV méreteknél a CRT-k kevesebbet ettek"

Egy 70cm képátlós CRT tv annyit fogyaszt mint egy full hd 102cm LCD, vásárlás előtt meg kell nézni menyit zabál az lcd mert lehetnek meglepetések.

A crt-nek NEM JOBB a képminősége, csak a színei jobbak.
    Viszont cserébe a képgeometria szar, vibrál, újkorában is homályos és a magas fogyasztása. Szemnek nem kellemes (kimondottan szar), van akinek a feje is megfájdul egy átmelózott nap után.

Egy grafikus akinek a munkáit az emberek nagy része tn-paneles monitoron fogja megnézni annak is totál felesleges a színekkel görcsölni, mikor a kutya nem fogja látni ugyanúgy ahogyan ő elképzelte.

Szóval inkább egy 22" ful hd monitor 30W fogyasztással (50k ft), mint egy 19" ctr homály 120W-os zabagép.