280
Miért a nagy lcd mánia?
  • bujcsik555
    CRT powaaaaa. nekem is az van, 17", le nem cserélném :D
  • w77d
    az a baj az ilyen vitánál, hogy nem lehet győztesen kijönni belőle, hisz az illető mindenre meg merne esküdni hogy neki van igaza, és mi is így vagyunk ezzel :DD
  • RYO21
    anyád
  • Ability
    Szard már le, engem szórakoztat. Nem is maga a vita, hanem a személyiségének megfejtése. Még akkor is, ha közben ő szivat minket és mi vagyunk a hülyék hogy rákapunk. :D
  • Mindenhisztor
    Anyád a hippi. Mi vagy te bazz Cartman?:)
  • w77d
    akkor örülj, hogy te nem tévedsz, mindenki más igen XXXXD légy boldog a CRT-vel, és rohadjon le minden technológiai ujítás... Áljon le most a fejlődés, semerre ne tovább XXXXD
  • autoszimulator
    CRT TV-d felbontását milyen határok közt is tudod változtatni?
  • Ability
    Komédia, komolyan. :D Mert ha Blu-Ray helyett HD-DVD-t gyártanának, akkor kevesebb kárt okozna az ipar? De ha már ennyire ilyen jellegű gondjaid vannak, akkor te csak ne vegyél semmilyen HDReady CRT TV-t, azt is le kellett gyártani valahol. Ráadásul több alapanyagból és károsabb folyamatokkal/melléktermékekkel, stb..
  • solikka11
    Az ilyennek nem jár pár büntipont? Értelmes témát nyitott, de idióta hozzáállásával csak a flamelést szítja...elég nyilvánvaló, hogy ez volt a célja vele. És még normális érveket sem tud felsorakoztatni a téma mellett...
  • Piszkos  Fred
    ÚRISTEN, tehát azért ne vegyünk LCD tv-t, mert nem fejlesztünk zöld járműveket? xd
    Mellesleg már jócskán vannak hibrid autók, tehát te nyisd ki a szemed. Hülye hippi.

UI.:
    "de ezt nem mindig mutatják az LCD tévében"
    De a CRT tévében igen, tehát vegyetek CRT-t! ÉLJEN A CRT!
  • Ability
    Ja és melles bocs, de haveromék most vettek egy jobbfajta fullhd tv-t, számomra nagyon megdöbbentő volt, hogy egy szar dvdrip-et is milyen jó minőségben tol ki. Vannak itt szép képjavító technológiák is.

Szerk.: mielőtt belekötnétek csak mondom, hogy nyilván nem egy HD minőségről beszélek, csak arról, hogy sokkal szebbek a színe, nem tűnt homályosnak, abszolút élvezhető volt. Ez most ne képezzen semmilyen összehasonlítás tárgyát, csak arról beszélek, hogy a képminőség romlása utána is teljesen élvezhető volt. Színesebb volt a képvilága és filmeknél speciel szarokrá hogy színhelyes-e, az élvezhetősége nekem így jobb volt.
  • Mindenhisztor
    Barátom az egész világ folyamatosan téved. Nyisd ki a szemed. Csak az utóbbi egy évben nem tudod hány állatfaj halt ki miattunk, de ezt nem mindig mutatják az LCD tévében...

Az LCD és satöbbi mánia helyet fejleszthetnék a zöld járműveket, de nem teszik, mert az olajtulaj pénzemberek megakadályozzák, mint a magukat bluray-el szarrákeresók a HD DVD-vel szemben...
  • Ability
    "mikor egy egyszerű színt, a feketét nem tudja rendesen megjeleníteni." Tudod te hogyan működik egy LCD? Állandó háttérvilágítás van mögötte, így a fekete kicsit világosabb. Amit a dinamikus kontraszt elég jól orvosol, de ha már "hűdemoderndrága", akkor a LED-es kijelzőket vedd alapul. Ott nincs ilyen probléma, OLED-nél szintén nincs. És egy jobb paneles LCD-nél sincs igazán, dinamikus (idegesítő) kontraszt nélkül sem. Plasmánál szintén nem probléma.

Mellesleg csak Mo. van elmaradásban, kint ugye digitális műsorszórás megy HD felbontású csatornákkal _alapból_. Meg gondolom marha költséges egy pendrivera rányomni a HD filmedet és úgy nézni a TV-n. Vagy venni egy USB-s külső vinyó rack-et.
  • autoszimulator
    analóg TV adás általában 640x480-as felbontású
    dvd felbontása 720x576 (normál PAL)

ehhez képest az lcd tv-d valszeg 720p, ha nem 1080p, tehát legalább 1280x720. Ehhez van 80-as átmérőd. Evidens hogy a kisebb felbontású analóg (és amit még digitálisnak hívnak sokan, digi és társai, hát...), meg a DVD képméretét növelni kell, ezért lesz életlen. CRT-d felbontását nem tudom, örülnék ha megosztanád velünk, okosabban lehetne felfedni a rejtélyt. De ha csak a monitorokra gondolunk, akkor te is tudod, hogy a CRT szinte tetszőlegesen változtatható felbontású, nagyobb torzulás nélkül, míg LCD nem. De ez a TV adásoknál, filmeknél nem lesz gond, amint bevezetnek végre egy egységes rendszert, mely valszeg a valós digitális műsorszórás után a 720 v 1080p lesz. És igazán akkor jön el az LCD ideje. És akkor a következő esti mese, hogy LCD és LCD közt is van ég és föld. Jelenleg az igen profi, nagy felbontású LCD-k sok pénzbe kerülnek, és az analóg adás azokon is trutyi. De lassan azok is a süllyesztőbe kerülnek, szépen lemegy az áruk a béka popsija alá. És jöhet az új technológia, ami jelenleg úgy néz ki a LED, de kitudja mi jön még.
  • w77d
    barátom akármit tehetsz, nem hiába halt ki a CRT a boltokból és keményem fogy a LED meg az LCD..... "Egy egész világ nem tévedhet", hogy tovább vigyem a híres mondást :)
  • Mindenhisztor
    Nem csak saját összehasonlításról beszélek. Rokonok, barátok, haverok tévéivel is meg volt, az eredmény ugyan az. Tudod nem lenne szabad egy technológiát annyira a felbontásra alapozni, mikor egy egyszerű színt, a feketét nem tudja rendesen megjeleníteni.
  • Mindenhisztor
    Ha már ez a nagy modernmánia megy, és mindig az újabb a jobb, akkor már égő, hogy a drágalátos LCD nem birkózik meg jobban a felbontási akadályokkal...

Egy LCD tv ugye kevés helyet foglal, keveset fogyaszt és ezért mindenki szerint kurva gazdaságos és beneszarjakmodern, de akkor nézd még hozzá azt, hogy még neked kell kiszolgálnod a tv-d hd-s felbontású műholddas vétellel meg bluray lejátszóval, hogy full hdzni tudj... Így ezeknek a költségeit beleszámolva is milyen kurva gazdaságos, nem???
  • w77d
    neked nem jut el az agyadig hogy másnál meg az LCD szebb nem kicsivel... vettél egy szar vagy hibás LCD-t... hiszek én neked, csak tévedésben élsz..
  • Mindenhisztor
    Te még mindig hülye vagy. Több összehasonlításról beszélek nem irigységről. Gyere el baszdmeg és nézd meg, hogy van egy LCD-m is amire elbasztam majd 200 ezret és mindegy lenne, ha a mobilomon néznék filmet...
  • Atkamon
    Hát mert talán az LCD-nek sokkal nagyobb a felbontása, a TV adásnak meg a DVD-nek meg túl kicsi...
  • Mindenhisztor
    "Másoknak meg van LCD, ami olyan vékony, hogy nem veszed észre a szobában"- Ezt mondjuk pont az oledre és a hiperszuper tv-re írtam...

Nekem van egy 80-as LG lcd-m, és egy 55-ös LG crt-m. A földi és műholdas adásokat, és a dvd-t is szebb minőségben adja le az utóbbi...
  • w77d
    tényleg durva hogy mennyire elvakult tud lenni valaki csak azért mert neki az van XXXDÉn azt is mondhatnám, hogy nekem Opelem van, kell a francnak Ferrari meg Maserati az Opelem azéis jobbbbbb XXD
  • w77d
    csak hogy a mai világban nincs "épp egyed", egyetlen ember sem.. tehát értelmetlenné vált a genetikailag hibás példány szó is...
  • Atkamon
    lol Mindenhisztor, annyira viccesek az "érveid" (már ha lehet annak nevezni őket) hogy az fáj:D
    Neked van CRT-d, te szereted, oké... Másoknak meg van LCD, ami olyan vékony, hogy nem veszed észre a szobában (ez is mekkora lol:D), az is oké... fogadd el, hogy az LCD, meg LED-ek meg satöbbik jobbak technológiailag... Nézd a CRT-t, aztán örülj, hogy neked olyan van, és tervezgesd a világ CRT-sítését...
  • Ability
    Azért valamilyen dologra való hajlam nem egészen jelent "genetikaihibásmuntánsköcsögöt". Ennyi erővel az átlagon felüli pozitív tulajdonsággal bíró emberek is mutánsok. Meg persze te is a felfogóképességed/csőlátásod/idegállapotod miatt. :)
  • autoszimulator
    azért ebbe a leültetésbe majd kalkuláld bele a natív felbontás tényét, és a nézendő film valós felbontását. Nagy átmérőjű, esetleg FullHD LCD-ken, közelről nézve nagyon ocsmány mind az analóg adás, mind a sima DVD-k. Távolról elviselhető. Ellenben a valós hd filmek azonnal kárpótolnak. HD CRT-ről kár is vitázni, próbálkozások egyike, pár mintapéldány mindig is lesz belőle, de ennél nem több. És manapság, mikor minden könnyebb, kisebb, kompaktabb, nem is kell.

Ilyen erővel, minek a nagy Smartphone mánia, mikor telefonálni a 10 évvel ezelőtti telefonokkal is lehet.
  • Mindenhisztor
    Mivel full HD CRT nincs, és már jó eséllyel nem is lesz, ezért a HD Ready-s crt-t mérd össze az lcd-vel...
  • Mindenhisztor
    Az állatvilágban a genetikai hibásra ki is mondják, hogy az, mert ez a tény. Az embereknél sem kéne ennek másképp lennie. Egyébként, aki félig fehér, félig fekete az ugyan olyan fajhibrid, mint egy oroszlán-tigris keverék. De ugye kimondani nem szabad...
  • w77d
    nálunk rajtam kívül senki sem szemüveges, tehát ez itt megdőlt :)
  • w77d
    én próbáltam mindkettőt, jelentem a Full HD LCD szebb!!!!
  • davidka003
    azért a "genetikai hiba" egy picit erős volt ;)

Nem sértésként szántam csak nem jutott jobb szó eszembe. Öröklődő dologra gondoltam, pl ha szülőknek is gyenge a szeme akkor valszeg a gyereknek is az lesz.
  • w77d
    nah jo elhiszem hogy sajnos most nem tudsz magadnak jobbat venni, de legalább nem hangoztatod hogy akkor is az a jobb, ami neked van...
    azért a "genetikai hiba" egy picit erős volt ;)
  • Mindenhisztor
    Lehet vergődni meg lehülyézni, de akkor is üljetek le egy hd-s crt elé, és tegyetek mellé egy hd-s lcd-t és meglátjuk melyiket tartjátok szebbnek. És fullhd-s crt kéne? Már biztosan nem lesz, mert a hangyafasznyi vastagságú szarokat gyártja mindenki. Lassan, ha úgy nézel egy szobát, hogy a tv-t oldalról látod, akkor azt hiszed nincs is benne...
  • fery02
    Nekünk ebbe a házban egyelőre még csak CRT technológia uralkodik, 2 CRT TV, meg 2 CRT monitorral az élen. Most is az egyikről írok és végül is nem igazán látom homályosnak, szerintem szép tiszta, éles mindkettő képe (ami végülis lehet azért lehet, mert márkás monitorok (LG)).

Persze láttam már TFT-t, iskolában is jórészt már ilyenek előtt vagyunk (direkt nem írom, hogy dolgozunk, mert az az azért erős túlzás lenne. :)), de mintha azok nekem túl élesek lennének. Valószínű amúgy, hogy az mára a normális, csak én CRT-n nőttem fel, nem nagyon van nap, hogy ne lennék gép előtte és nekem ennek a képe a normális. Valószínű amúgy, hogy gyorsan átszoknék egy TFT monitorra élesség témát illetően.

Igazából én sem nagyon dicsérem a CRT-t. Érzem is, mintha picit szúrná a szememet, meg nagyon gyorsan el is tudja fárasztani. További előny lenne még, hogy pl ennél a gépnél nagyon jó lenne, ha a monitor mögé elférne a gép, mert nagyon sok helyet lehetne spórolni az asztalon, továbbá az áramszámla is kevesebb lenne, ami engem bár annyira nem érint, de említik anyumék, hogy elég magas a díj.
    Én igazából nagyon nem lennék ellene a váltásnak, csak anyumék nem nagyon akarnak megint pénzt költeni, mert elég sokat költöttünk mostanában így azt mondják, hogyha majd elromlanak, akkor lesz váltás.

Jah és szemész szerint jelenleg +2 dioptriával jobb a szemem, mint az átlagnak. Na ez az, amit igazán furcsállok, bár nem mintha nem örülnék a ténynek.
  • pxxl
    és különben is
  • Mindenhisztor
    Egy 80-as LCD-m van, mert mikor tv vásárlásra került sor, még nincs egy éve, akkor a barátnőm vergődött az LCD-ért...
  • davidka003
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy nekem már kb 10 éve van CRT-m, mindig is 60 Hz-en ment és napi több órát ment mindig és tökéletes a szemem és nem vagyok szemüveges. Biztos valakinél rontja a látást de szerintem ez a szemüveges/nem szemüveges dolog valami genetikai hiba féleség.
    De ha lenne pénzem akkor TFT-t vennék, mert sokkal sokkal jobb mindenben.
    Csóró főiskolásként ez van, majd talán egy diplomával jobb lesz.
    Diákhitelt meg fel nem veszem ez miatt bár tényleg jó lenne már egy új monitor.
  • Kandurex
    Kétséges, h szükség van erre a topikra, hisz olyan, mintha azt bizonygatnánk, hogy a tej fekete, a kávé meg fehér.
  • pxxl
    az se gyenge :D
  • autoszimulator
    egyáltalán nem furcsa, nekem laptop 15,6"-on van 1080p, és simán látható minden, és nagyobb a workspace.