280
Miért a nagy lcd mánia?
-
Mindenhisztor #240 A te véleményed azért tetszik, mert nagy részben semmi köze ahhoz amit írtam... -
Mindenhisztor #239 Oda merném őket tenni egymás mellé... -
#238 Öcsém. Ez pont ugyanaz, mikor hallgathatatlan minőségű mp3-mat hallgatsz egy fos minőségű alaplapi hangkártyán keresztül és hozzá egy noname fülessel, ami olyan durván vág alul/felül és olyan tompa, hogy eltakarja a "felvétel" és a kártya minőségi hibáját és egész élvezhetőnek tűnik. Aztán rádugsz egy profibb studiófülest ér rájössz, hogy amit eddig hallgattál, az zajos, torz, borzasztó és hallgathatatlan. ERGÓ ráfogod a vagyont érő FÜLESRE, hogy az a SZAR!
Jó cucchoz jó alapanyag is kell, azaz rossz minőségű/alacsony sávszélű/béna tömörítésű felvételeket hiába is nézel rajtuk, csak összehányod magadat. Ugyanakkor mondjuk egy minőségi BluRay filmen összexarod magadat megfelelő FullHD-s cuccon (gyk. 1920*1080). -
#237 -
#236 Kb mindennap nézek HD filmeket a Samsung LCD-men. Tök jó belegondolni, hogy a mai hipernmodern monitorok mennyivel jobban vissza tudják adni azt a kristálytiszta minőségi képet, mint a 6 éves CRT-m. -
Mindenhisztor #235 Most néztem meg egy DVD filmet az LG CRT-men. Kicsit szar belegondolni, hogy a mai hipermodern monitorok nem tudják visszaadni azt a kristálytiszta minőségi képet, amit a 12 éves monitorom mutat. -
#234 az se rossz :D -
#233 u.i: a régi Xerox nyomtatómba 10 éve még volt fehér patron:D
A maiakban már nincs:D -
#232 jah enyhén epic fail lenne:P:D
-
#231 -
#230 Valaki arról vitatkozott velem, hogy a nyomtató tud fehéret nyomtatni. :DDD
Mondtam neki hogy akkor egy fekete papír közepére nyomtasson nekem egy fehér négyzetet. :D -
#229 hát én a minőségre nem a méretre mentem, mikor monitort vettem és nem bántam meg
amúgy 1920x1200 tényleg.. :P és a link is azt írja :D
a fullhádé, 1080p meg népbutítás és marketingfogás
bemegy pistike és eladna neki egy sanyo monitort 50ért mert az fullhádé -
#228 1920x1200 a felbontása de mind1 -
#227 dehogynem
"The Samsung T240HD Touch of Color 24" Full HD LCD Monitor features 1920 x 1080 (1080p) full HD resolution, 1000:1 contrast ratio (10000:1 DCR), 300 cd/m2 brightness, 5 ms response time, Dolby Digital surround sound from two 3-watt speakers, two HDMI inputs and a built-in ATSC tuner."
nem vagyok én hülye, Full HD-t kértem és ezt kaptam :DD
egyszerűen hihetetlen rajta Blu-ray filmeket nézni, tű éles minden...
-
#226 a jelenlegi LED TV még nem az a LED tv, amire te gondolsz. szimplán csak a háttérvilágítás LED-es, ami a laptopoknál ma már egyáltalán nem újdonság. Energiatakarékos, bizonyos módokban szemkímélő, és annyira nincsenek elmosódások a jelenetek közben. De az ára brutális, annyival azért nem jobb, mint a CCFL-ek. -
#225 T240HD nem is fullhádé, még az azelőtti 16:10es időkből való amikor nem volt divat az 1080p :P nekem sajna csak 17es crt-m van kár, hogy csak 15-re cseréled :D -
#224 plazmák azért "sokat" fogyasztanak. ledes tv? pff majd ha oled lesz esetleg. -
#223 plazmán a legtutibb a fekete.....
Meg ledes tévén....
Ott csak az a képpont ég aminek égnie kell szal a fekete az fekete...
Uyanúgy mint a crt csak fele akkora fele annyit fogyaszt és nem b*ssza a szemet... -
#222 nem is értem hogy vehettünk ilyen szarokat -
andersh #221 epic troll thread de tényleg -
#220 tudjátok mit? a T240HD 1080p monitoromat le is cserélem egy 15" CRT-re mert az a kirááááááály XXXD -
#219 jah hát igazából nincs is szín :) csak a fény, stb stb...nem ide tartozik :D
az a lényeg, hogy a crt-n sokkal jobb a fekete :D sztem le is adom a 2494HS-emet eyg crt-re :) -
andersh #218 egyik szín se szín -
#217 Így van a fehér sem szín, bizonyára jól tanultad mert én is így tanultam.. :D VAGY!! ketten vagyunk hülyék.. ja nem hárman.. DD -
#216 "ui.: senkit sem érdekel, hogy a fekete egy szín-e vagy sem. Az egyértelműség kényszere miatt odamondjuk és kész, el kell fogadni."
Épp erre gondoltam már mióta, csak nem tudtam jelenleg iylen szépen megfogalmazni, mint te. :) -
tomcsa4 #215 Mai megjelenítők (és 2007-től az összes) TFT-LCD. Azaz egy ötvözés. -
#214 A TFT (thin-film transistor) egy technológia, ha úgy tetszik a monitor elektronikája. Az LCD (liquid crystal display) szintén egy technológia, ugyanakkor egy gyűjtőfogalom is a folyadékkristállyal működő kijelzőkre. Szerintem nem kell eldönteni, hogy melyik megfogalmazás a szerencsésebb.
ui.: senkit sem érdekel, hogy a fekete egy szín-e vagy sem. Az egyértelműség kényszere miatt odamondjuk és kész, el kell fogadni. -
#213 Kár ,hogy az dinamikus kontraszt és az emberi szem 10000:1 kontrasztnál nem igen tud többet érzékelni xD
Nézd meg az Eizo monitorokat 100ezer alatt nem kapsz és annak a kontrasztja az csak 800-2000között van de ott fekete a fekete. Mndjuk nem is játékra,filmnézésre tervezték... Na meg a másik becsapás a válaszidő. Mert az amit felüntetnek a fekete - fehér színek válaszideje. Nyilván a másik több :P
Szóval csak parasztvakítás ettől még igaz ,hogy egy márkás monitornál és főleg ha nem TN paneles akkor a fekete az fekete. -
#212 fekete az a sötét fehér, a fehér meg a világos fekete :D kb ennyi értelme van -
#211 hát végülis igen, mert az a labda nem piros, csak a piroson kívül a fehér fényből minden mást elnyel, és csak a fehér fény piros tartományát veri vissza. -
#210 A színek is fények, ezen az alapon. -
#209 pontosan a fekete meg a fehér az nem szín!
Az fény:P
Fény és fény hiánya, legalábbis én így tanultamXD -
#208 tudom csak kötekedni jöttemXD -
#207 Világos fekete...aaazigen.. -
#206 :D
am nemrég volt egy elég heves vitám pár júzerrel egy másik fórumon, akik azt álíltottak, hogy van világos fekete szín a nyomtatóban :) mondom jah szürke. nem, világos fekete... stb stb... -
#205 Így, ahogy mondod! :)
Mellesleg, ha okoskodik valaki ezzel szemben, akkor nyugodtan meg lehet kérdezni tőle, most például témához adottan, hogy akkor a fekete-fehér TV színes TV? -
#204 így van ezt már én is akartam mondani, csak nem akartam újabb vitát szítani, mert hajlamosak az emberek ezzel is vitába szállni. Holott a fekete a színek teljes hiányát jelenti :) -
#203 csak ,hogy beszóljak már a többszöri és még mindíg unalmas "FeketeSZÍNTnemtudmegjelenítenirendesen" érvedre : A Fekete nem is szín -
#202 Ez csak szőrszál hasogatás -
#201 Nagyon sokan mondjátok itt hogy lcd monitorotok van!
Sztem innen mindenkinek TFT monitora van vagy CRT...
Azt vágjátok mi a különbség a 2ő között nem?
LCD képernyőt csak telefonokban használnak már...
A TFT is LCD alapú, csaképp minden képpontnak külön tranzisztora can (legalább 3) és az ottvan a képpont mögött, míg az LCD mátrixosan van vezérelve.
A TFT vezérlése egyszerűbb de lényegesen gyorsabb, viszont drágább.
A fekete meg fekete egy 15000:1 kontrasztarányú monitoron...
Sőt nekem a 2000:1 kontrasztarányúmon is fekete de vannak már 1 000 000:1 kontrasztarányúak is szal...
Csak pénz kérdése...
50k-60k között lehet már egész jó 19"os monitort kapni