Drága jó CRT
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Az LCD pedig még szép ,hogy rontja a szemet van olyan aki azt hiszi ,hogy egyáltalán nem ? (na jó biztos xD)
Pont azért mert közelrõl nézi az ember meg száritja az ember szemét és az sem tesz jót. Az más kérdés ,hogy kevésbé mint a CRT.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Ez itt többször is elhangzott, de így nem állja meg a helyét, igen is volt tervbe véve lapos "CRT" is, ahol gyakorlatilag képpontonként ment volna a sugár, és pár centi vastag lett volna. Mivel ez is sokat evett volna, ez is vibrált volna, ez is nehéz lett volna, és ez is baromira magas sugárzású lett volna, dobták a francba a tervet.
Az a többször leírt infó, hogy a grafikusok nem használnak LCD-t, az is nyilván téves, mert akkor az EIZO rég csõdbe ment volna, de nem. Pedig CRT-t még õk se gyártanak egy ideje. Tény, hogy az LCD-k (itt nem a gagyi olcsó TN panelesekrõl van szó) színhûsége gáz, még mindig ...
Az az infó is téves, hogy az LCD nem ronthatja a szemet. Nyilván kevésbé, mint a CRT, de egyrészt a közelnézés MINDÍG rontja a szemet, ha pedig valaki nem tartja be a fényerõvel kapcsolatos elõírásokat (lásd munkahelyi elõírások), és pl. sötétben használ sokat monitort, akkor marha gyorsan romolhat a szeme.
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Amúgy nem akarok beszállni a vitába de nem látod a fától az erdõt. Szeresd a CRT -t mert jó volt az akkor meg még ma is jó de van nála jobb és ezt fogadd el. Igen a DVD-t rondán jeleníti meg mert a Divx és a DVD is egy fos minõség HD -hez képest ezt is el kellene fogadni.
Szóval, mikor egy társadalom elõre néz az még nem fejlõdés. Ha arról beszél mennyivel jobb 50 méterrel elõrébb, akkor még nem fejlõdött. Elõbb érjen el oda, és majd akkordícsérje önmagát...

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
És igen, 120 Hz-en ment a moncsi, de csak azért, mert nem akartam kisebb felbontást és 150 Hz-et.
Ami a színképet illeti, nos, a fekete erejétõl eltekintve az LCD igencsak jobban muzsikál.
És hogy miért jobb a gyenge dolgokat CRT-n nézni (mert jobb, ezt aláírom)?
Mert összemossa a szart.
Nem az LCD-n néz ki szarul, hanem az ami precízen adja vissza.
Ha egy jó minõségû filmet nézel, akkor ezt azonnal látod.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szerinted miért nincs már szinte crt ? gondolj csak bele... marketing.. ha lenne egy céged akkor : gyártanál-e régi technikát , amit többet kell reklámozni " beültetni " az agyba hogy az a jó vagy új technikát gyártasz amit nem kell annyit marketingelni ?na...
Vagy ..: szerinted lesz papírvékony crt ? mondjuk 1,5 cmes ? naugye hogy nem , mert képcsöves.. Vagy miért fejlõdnénk visszafelé ? ez olyan mintha kivonnák a legújabb videókártyákat , és csak nvidia geforce 4 lenne piacon úristen...
Sorolj fel pár érvet a crt mellett 😊
Ja és ne gyere a szar dvdvel , mert ez bukott ugyebár.. kb olyan mint a vhs VS dvd vita
Ne gyere a feketéddel , mert már azt is tudják a jó lcdk...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
nem kell mountolni, dvd progizni, egyszerûen kmplayerrel és társaival megnyitod...
most meg nem kell itt sírni, hogy nincs pénz minõségi lcd-re, én is crt-t használtam 2008-ig, mégsem szidtam az lcd-t hogy fú de szar mert nincs rá pénzem
1. nem vibrál, vagyis nem rontja a szemet(CRT akármilyen magas Hz-en is vibrál)
2. nekem egyben van vele a TV is, mert alapból monitor, CRT-ben nemtom van-e ilyen
3. sokkal kisebb helyet foglal az asztalon, és nem szakad be az asztal a súlya alatt
4. energiatakarékosabb
képet sztem se ad jobbat, de nekem mind1, hogy a fekete milyen fekete...
Azért meg nem az LCD hibás, hogy a jórészt CRT TV felbontásra készített DVD filmeket csúnyábba mutatja. A CRT pedig a nagyfelbontású LCD-ktõl marad el egy utóbbira készített HD film nézése közben. Ennyi. Más téma, rossz hír, hogy az utóbbi a fejlõdés útja.
.: mobilize.hu :.
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.
.: mobilize.hu :.
Kb. ezt kéne megérteni ugyebár.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amúgy épp a napokban bukkantam rá egy drágább de még megfizethetõ árú monitorra:
Dell Ultrasharp 2209WA
Ez e-ISP panel technológiával készül, 3000!-es statikus kontrasztaránya van (az átlagos általában 1000). Amiben igazán nagyot domborít az a látószög, alulról és oldalról nézve is tökéletes képet ad! Az ára 75 000 Ft!
OFF: Fogadjunk, hogy az 1080p divat elõtt 15 évvel tudtak a "full HDD" felbontást vagy nagyobbat a monitorok???
Nem mellékesen már jó pár éve vannak UHD monitorok (4Kx2K), de kb. egy éve már megfizethetõ kategóriában is van ilyen.
A topikhoz: Semmi értelme. A CRT elõállítása drága és gazdaságtalan, a sugárzása igen nagy, a kép vibrálása fárasztja a szemidegeket. Innentõl kezdve egy szûk réteget érint az LCD színvisszaadásának hiányosságai, a DTP-n kívül minden másnál nem számít. Az eleve kamu színekkel dolgozó filmnézésnél pláne. Képélességben meg natív felbontásnál a CRT az összefolyó pixelekkel pont nem rúg labdába. Mindezt egy profi DTP képes "full HD" CRT elõtt írom. De amint lesz rá lehetõség váltunk mi is, mert fontosabb a családtagok szeme épsége ... is.
Jó cucchoz jó alapanyag is kell, azaz rossz minõségû/alacsony sávszélû/béna tömörítésû felvételeket hiába is nézel rajtuk, csak összehányod magadat. Ugyanakkor mondjuk egy minõségi BluRay filmen összexarod magadat megfelelõ FullHD-s cuccon (gyk. 1920*1080).
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
A maiakban már nincs😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál