4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Zephyr Retiring
    így is van cimbi.
    tudásvágyam csillapíthatatlan..
    olvasnék végre valamit new wave fronton is már :)
  • Tyia
    Leríííí rólad, hogy égsz a tudásvágytól:)

viva la americanos
  • Zephyr Retiring
    hagyjuk most ezt. a general publikról akarok mindent tudni wazze :P
  • Tyia
    Mostanában nem szoktam hallgatni IBM-et, de emlékeim szerint a 14. körül már erős (korai) hip-hop beütésű...

Talán az első 4 a legjobb.

De ezen biztos nem veszünk össze, mert a témánkat épp csak súrolja.
  • Zephyr Retiring
    kezdd el, ne várj senkire :D
  • Zephyr Retiring
    az italobootmix full collection már 1 ideje zephyr tulajdonában van :P
    ezek annyira kötelező darabok nálam, hogy még ;)
  • Tyia
    A General Publicról gondolnék majd valami kis infót.

Valaki esetleg?
  • Tyia
    Szép Estét!

Még egyszer a mahs-upról.

Valahogy mindig tetszettek ezek az összekevert zenék...

Az úgy volt, hogy amikor még kissrác voltam...a 80-as évek közepén, Komjáthy "bácsi" valamelyik műsorában Italo Boot Mix-eket is leadott.
    Azok nekem nagyon bejöttek. Oly annyira, hogy elkeztdem magam is ilyesmiket fabrikálni, mert "rákényszerültem".
    Akkoriban a Danubiuson lógtam a legtöbbet, viszont ott nem adták elejétől a végéig a dalokat.
    Így a kis Tyia ezért nekiállt házibarkács zenéket gyártani (durva lenne mixeknek nevezni).
    Kétkazettás magnó/rádió...kis ütemérzék...kis türelem...értitek.
    Nem mondom, hogy a profi mixelők nem röhögték volna halálra megukat, de nekem tetszett.
    Mutattam pár havernak...végül is...elment.

Miután lett netem beakadt 1-2 A vs. B dal, azonban nem érdekelt annyira, de valahogy a múlt héten elkezdett foglalkoztatni a téma, és egészen sok mash-upra leltem. (biztos későn érek)
    Persze rengeteg lemezen lehet ilyen "új" dalokat hallani/hallgatni.
    Engem viszont csak a New Wave, vagy az ahhoz közeli munkák érdekelnek - természetesen.

Mash-up over.
  • Tyia
    Mash-up...Mash-up...Mash-up!!!
  • Tyia
    Woooow!

Thnx the counter.

Házigazda én itt nem leszek szerintem, mert legalább 3x probáltuk a csere eszközlését, de valószinűleg a Holdon elöbb lesz egy Kempinski hotel...

Nem tudom miért nem reagálnak...nagy fájdalom lehet...mindegy.
    ...
    Szerintem tudnánk csinálni egy világverő New Wave topikot...
    Teljesen fel vagyok dobva.
    --------------

Üdvözlöm az izlandi látogatót.

Tehát a számláló 2011. 02. 09.-én 19.00-kor indult.
  • Musachy
    Annak a számlálónak ITT van az elérhetősége, persze mindez a házigazdaság függvénye is...
  • Zephyr Retiring
    akkó addig is, míg várunk ;)
    lökhetnél pár szót a mash up-ról,
    a new wave-ről..

viva la nyúvévmesápp :D
    (subidubivápápp..:)
  • Tyia
    Nála már jó rég voltam...lehet, hogy meg sem ismerne...:)
  • Tyia
    Engem most ezek az albumok/dalok foglalkoztatnak...
    Van ennek egy blogja, amit gondolom jól ismersz...onnan is tájékozodom...

2008-ban beszereztettem egy Girl Talk albumot...erről a "zenekarról" a Pesti Estben olvastam, és....gyakorlatilag a mash-up utánolvasás közepette derült ki, hogy miért nincs egy "saját hangjegy" sem az albumon. Nem tudom, hogy ez egy "izelítő album" (mp3) volt, vagy mi a csöcs, mert minden track hírtelen lehalkulással ér véget.
    Persze lehet, hogy a cucc sz*r.

Dióka biztos nem érti/értékeli az ilyen zenei elveteműltséget...mi igen.

viva la összevisszamixeltállatságok

------------------
    Számláló laszti felobva, lecsapásra vár.
  • Zephyr Retiring
    ez a mash up keverés nekem bejön. most is ez szól itt a telómon, miközben ezt a pár sort idekanyarintom neked..
    bár csendben +jegyzem, dióka lekritizálta a zenei ízlésemet, mikor annó egy technotronic mash up mixet mutattam be.
    + is sértődtem miatta.
    kár volt. elfelejtettem, ki az okosabb :P
  • Zephyr Retiring
    szégyen, nem szégyen: ehhez én is ;)
    ha a főnököd (wescone bá ;) esetleg nem segítene, kérd + priviben breki33 hawert "odaátról". tudom, hogy segít rajrad.
    (mármint számláló ügyben. más felesleges dolgokkal ne fáraszd. most is épp egy titkos fészbuk beépülőlinken ügyködik a 80-ashoz :P
    (psszt! ezt nem tőlem tudod ;)
  • Tyia
    Olyan is van, hogy több dalból vesz mintát a keverékkészítő, és egy igen jó és kellemes újabb nóta képződik.

Asszem 2009 nyara körül a 80-ason volt egy ilyen Mash-up album bemutatás.
    Azon Falco dalaiból készült a tracklista.
  • Tyia
    Valami ilyesmi:

Tears For Fears vs. Depeche Mode - Never Let Me Down Again (Fatherless Child Logic Version) .mp3
  • Tyia
    Mash-Up-ről két szó.

Ez az a "mű" amikor pl. Depeche Mode alapon Tears For Fears dal szólal meg egy ügyes Dj kavarásában.

Nagyjából.

Mutatom...mindjárt.
  • Tyia
    Kell ide egy olyan számláló, mint amilyen a Brekinél van...

Csak Wescone teheti fel? Én ehhez (is) "hót" hülye vagyok...

-----------------

Én üdvözlöm a kuvaiti New Wave kedvelőt! Irhatna is, csak ne arabul.
  • Zephyr Retiring
    a honlapomon is van ugyan egy rejtett xámláló, de sajna az csak az eddig látogatottak xámát jelzi, és nem az aktuálisokét..
    viva la ez van :)
  • Tyia
    Ez hogy van?

Egy ilyen számláló érdekes lenne...
  • Musachy
    Szerintem idevaló, én nagyon szeretem:

• Musachy

Onnan is van látogatónk.
  • Tyia
    General Public?

Hmm?
  • Tyia
    Javítás:

Nem az indexen olvastam, hanem "itt" a Duran Duran topikban...
    Ezt, medix kollégától:

"tetszik az új album,(all you need is love)és hogy letölthető a 9 számos változat.de ha jól figyeltek sajnos sok fájlhiba van.pontosabban négy dalban:2,3,6,7, dalokban.talán a hivatalos 12 számos album mejelenése után ezek kicserélhetők lesznek.(remélem)"

úgyhogy várni kell türelemmel a megfelelő anyagra...

átléptem a témát.
  • Tyia
    Pl.: A Girl Panic (6 tr.) 0.30-nál...
  • Tyia
    Jah, még valami...az index idevágó fórumán több hibás!!! trackről is beszámoltak...meg kell várni a hivatalos kiadást....szerintem.

Tájékozódni persze jó...a digit cucc is...
  • Tyia
    ...Túl nemes ez a vad...
  • Tyia
    Saját szavaimmal...az első három dal kivesézése miatt Wescone Kolléga F8-cal jutalmazott volna...

Az "állítólagosság" miatt nem toltam fel...meg joint stereo ráadásul.

Ha jól tudom márciusban lesz piacon, és akkor gondolm előbb-utóbb lesz lószarlesz...
  • Musachy
    Állítólag 320
    és türelem kell hozzá...
  • Zephyr Retiring
    a saját szavaiddal is elmondhattad volna..
    de így is érdekes véleményt "hallhattunk"..
    kíváncsi vaok, mások is hallották-é már ezt az albumot.
    az mp3 elérhetőséget nem tüntetted fel..
    vagy kérdezzem inkább mucsácsót? :D
  • Tyia
    Az idézett oldal helyesen:

passzio.hu

...............

Egyébként sok érdekes dolog olvasható ott, többek között korabeli cikkek is...tudom ajánlani.
  • Tyia
    Szép Napot!

Éppen ma délelőtt hallgattam meg az ezidáig utolsó Duran Duran albumot, az "All You Need Is Now"-t

Mivel én még mindig nem vagyok zenész és ezokból "szakmai" kritikát nem fogalmazhatok meg, ezért a passio.hu-t idézem:

"A nyitó és egyben címadó még nem evidens a maga kicsit modernebb szintetikus kezdésével. Inkább idézi a Medazzaland lemez idejét, mint mást. Viszont a Blame the machines beindítja az időgépet. Pontosan az a táncolható ritmusú, jellegzetes dallamú Duran Duran köszön ránk, ami a kezdetek kezdetén jellemezte őket. Nick Rhodes leporolta a legrégebbi szintihangzásait, és pont olyan kütyüszerűen használva adja a hangulatot a dalnak, mint annak idején, tette. Mindezt a Being fallowed tökéletesen folytatja, ha lehet még egy lapáttal rátéve, bár a vége felé kicsit rendhagyó a dal. A Leave a light on a Wedding album-os időket pattintja fel, kicsit az akkori Come undone hangulataival festegetve. De ez csak kitérő. A Safe és a Girl panic funkos megoldásai megint a régmúltba taszigálnak. Ez utóbbiban John Taylor újra felfedezi, hogyan is használta annak idején a basszusgitárt. Ez a hozzáállás, amit régóta hiányoltam tőle. 25 éve nem hallottam tőle ilyen laza, csuklóból kirázott basszus témát. A fura című The man who stole a leopard annyira visszatekint, hogy a kettes lemez Chauffeur című dalának idézetével kezdődik. Ez az a dal, ami ugyan soha nem került különösebben a figyelem középpontjába, de ők is és a rajongók is valami oknál fogva kötődnek hozzá. Klassz dal és az idézet is helytálló.

Egy valami, illetve valaki hiányzik az albumról: Andy Taylor és az ő gitárja. De nagyon. Főleg ha meggondolom, hogy ezzel az iránnyal talán neki sem lett volna különösebb problémája. Dom Brown bizonyára nagyszerű arc, és jól kezeli a gitárt, de csak egy bábu ezen a pályán, amit oda tesznek, ahová a többiek gondolják. Hiányoznak a konkrét rockzenei témák és megoldások, amiből a most felidézett első lemezen azért akadt elég. Marad a pop és egy jóval kellemesebb szájíz, mint legutóbb. Én nem bánom, hogy a trackek száma és a játékidő is harminc évvel ezelőtti, ha ennél rosszabbat többé nem tesznek az asztalra, még akkor sem, ha igazi slágert most nem sikerült írni. Megöregedett rajongóknak kötelező."
    ----------------------------------

Hallgatói véleményem azonban van:

Az első dal Katy Perry-t juttatta eszembe. Nem tetszett - elsőre.
    A 2-es és 3-as szám sem hozott lázba....
    A 4. tracktől "kezdődik a lemez" - számomra.
    Valóban nincs rajta a klasszikus értelemben vett sláger, de biztos vagyok benne, hogy mindenki talál rajta kendvencet - még akkor is ha csak 9. dalt számlál az LP.
    Én úgy tudom, hogy MÉG "kézzelfogható formában" nem jelent meg a lemez, csak digitálisan.... mp3 320.....
  • Tyia
    Ismerős nektek ez a sorozat?

Mash-Up Your Bootz Party Sampler vol. 1.2.3.....sok
  • Tyia
    "itt a nyú vévről (vagy korai punkról) van szó..
    bár számomra már már összefonódik az alternatív irányzattal..
    (a.e. bizottság, p.u.f. etc..)"

Mondjuk inkább kései Punknak. Rotten/Lydon úr szerint a Punk felvizezett eredménye a New Wave. Én értek egyet, de vele nem is lenne könnyű vitatkozni.

Az már "csak" kis ellentmondásnak tűnik, hogy a PIL zenekarnak már nem sok köze volt a Punkhoz, főleg 1983 után...és mint tudjuk oszlopos tagja éppen az említett úr volt. Nem beszélve az Afrika Bambaataa-val létrehozott szösszenetről. (valamikor a nyáron prezentáltam)
  • Zephyr Retiring
    viva la zene..vagy szappan

időközben olvasgatva az írásaidat rájöttem, hogy neked ez a világ milyen fontos.
    egyébként, mikor szóba került pár baráti társaságomban a zene,
    és azon belül az italo fogalom is, egy két egyén humorosan megjegyezte, hogy a "modern mócsing" micsoda egy hülye együttes.
    én okosabb voltam náluk. nem szálltam velük vitába.
    magam részéről, ők egy alapstílus világszerte megismert sikeres duója. 1-2 zenéjük még tetszik is (na jó, több is )
    de ez nem az a totyik, hogy róluk beszéljünk.
    itt a nyú vévről (vagy korai punkról) van szó..
    bár számomra már már összefonódik az alternatív irányzattal..
    (a.e. bizottság, p.u.f. etc..)
    imádom őket is, meg sok sok ezer bandát, de közben más is foglalkoztat.

gondolom ez nem ér senkit +lepetésként :)

..de hát, én már csak ilyen vaok
  • Tyia
    Hi Zef!

Ez szép volt!

Köszönöm!
    -----------------------------

A Toy Dolls a punkerek fejéből biztos kiírthatatlanná vált.
    Az asztma című betegség említésekor nekem mindig "beugranak"...
    Én is bízom abban, hogy a New Wave elindított valamit.
    Abban meg reménykedem, hogy a műfaj alaposabb megismerése rávezeti az érdeklődőket, hogy a "kék az és zöld a fű" után is van élet...és ZENE.

Zene, ami azért született, hogy betöltse a szappan szerepét a muzsika elkoszosodott kezén.
  • Musachy
    Kicsi zene is...

New Model Army - The Price
  • Zephyr Retiring
    azt gondolom...
    hogy xeretem olvasgatni az írásaidat..
    hogy lehet mindenkinek saját véleménye..
    hogy egy nap, majd eljő a béke..
    hogy tudunk mi, ha akarunk..
    hogy a toy dolls nem tűnik el örökre..
    hogy a new wave elindított valamit..
    hogy élünk,
    xeretünk
    és valamikor úgy távozunk,
    hogy lesz, aki majd emléxik ránk..