4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Musachy

és ez az egyik hozzá:

"Az a baj,hogy sokan nem tudják,de a Bonanza a Pillangóktól másolt sok elemet.

Anno "Csillag születik"-en ott volt mind a két csapat,de csak egy maradhatott "csillag". Ákos a gyengécske alatt teljesített akkor! ;)"

• Musachy
    Ebben a témában maradva, a másik jó:

• Musachy
    Pedig róla ez az első, ami eszembe jut, amit Gombóccal adtak elő:

• Tyia
    Elmondhatjuk, hogy ekkor még kiforratlan tehetség(ek) volt(ak).

Érdekes, hogy ennek a "fesztiválnak" (tehát a Csillag Születiknek) legnagyobb igérete az a Bery Ari volt aki a B.B. sikerei idején már nem igen zenélt.

Tényleg...

Nincs valakinek tőle valami...persze a Szerelem első és Második véigigen kivűl....

Volt egy Minden köszönök című kiadatlan albuma...a Pess-szel, vagy a Pillangókkal...
  • Musachy
    Ez hatalmas! Egyébként ez a zenei alap még jobban tetszik is, mint a későbbi. Azért Ákos egy évre rá az Induljon a banzáj! előadásában sokkal profibb volt már.
  • Musachy
    Linkeket meg hirtelenjében nem tudok keresgélni hozzá.
  • Musachy
    Épp ezért nem hiszem, hogy neked nincsenek meg...

Magam részéről - tudod - fel nem tölteném, egyrészt, mert sok és az időm kevés, másrészről meg, mert Ákos bátyó mostanában nagyon ki van rúgva az internetes "zenelopók"ra, legutóbb pl. a torrentezőket támadták az új lemeze kapcsán.

• eksy
    Az sem rossz.
  • Wescone
    ...111 IP címről.
  • Tyia
    Holnap tolok egy Neoprimitív csomagot...
  • eksy
    7 nap 700 kattintás
  • Wescone
    Tévedés - jelen példa szerint, eddig 89 IP cím csatlakozott elsődlegesen magyarországi szerveren keresztül az oldalra.
    Ha a "zászlókra" kattintasz, utána pedig a lenti grafikonok valamelyikére megnézheted, hogy összesen hányszor kattantak a mai nap folyamán-, ill. a számláló indításától számolva összesen az oldalra - jelen pillanatban 681-en áll a kijelző.
  • Zephyr Retiring
    ha jól sejtem, nem a jelenlegi látogatókat, hanem az eddigieket xámolja..
    vagyis, ha 1 nap 3 xor kukkantasz be, valszeg az +3 db "hu" látogató lesz.
  • Tyia
    Mert?
  • Tyia
    Más.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, nekem elég jól bejönnek az un. popparódiák.

Nyílván soknak a IH Mirigy jut eszébe, és talán a Vogáék.

Nekem összességében a IHM annyira nem tetszik, bár tényleg van néhány jó kifigurázásuk.

Igazi favorítom a Neoprimitív!!!

"Paródiákok, akik intellek tussal győzték le a rendszert" címmel olvashatunk róluk.
    Szószerint idézem, mert kár lenne akár egy betüt is kihagyni...

Íme:

"Amit mi csinálunk, zenés próza. Ismert zenei elemeket használunk föl, a rockegyüttesek dallamaitól kezdve a legrondább slégerkig, és erre írunk szövegeket, elsősorban politikai jellgűeket" - mutatta be anno Jobbagy Gyula a hetvenes-nyolcvanas évek sajátos parodista csapatát, a Neoprimitívet. A közgázos öregdiákok által alapított csapat - Jobbágy Gyula (Vászon) ének, Jancsó Kornél (Jamzon) ritmusgitár, Nagy Gyula (Szipü) szólógitár, Markó István (Jack Bruce) gitár, Szántó Péter (Yeti) ütősök, csörgők és Szentirmay László (Irma) ütősök - 1976. április 29-én!!! adta első koncertjét egy rongyosbálon.
    Első műsorukat 1976 őszén Neandervölgyi séta címmel mutatták be (Kotonmezők, Add ide a didit), majd egy évvel később a Hótehénke és a hét tirpák következett (A törpe az ágyból jött, Tanudli). 1977 nyarán kibővültek: egy fiatal újságíró, Föld S. Péter műsorukat unalmasnak és rossznak találta, ezért úgy döntött, hogy néhány dalszöveggel javít rajta. Így született meg a Robinson a kani bálon című harmadik műsor (Szavazol-e rám, Régi cipészek balladája, Nyugtasd meg magad), amely 1978-ban már rajongói tábort és kultikus státust biztosított a zenekarnak.
    1978-ban végighaknizták a KISZ-táborokat, s az így szerzett "mozgalmas" élményekből született meg a negyedik, Szolidaritási fa-rock fesztivál című műsor (Szolid a Rita, Léna, Hegyes cípő topma farok, Anya csak egy van), amely 1979-ben a már punkra hajazó, s már Aczél elvtárs bajszával jázszadozó The Antibabies követett olyan dalokkal, mint az Avó néni, Szép gyári nap, Szombat este, Várj míg felkel majd a nép.
    A zenekarra ekkor már nemcsak a belső elhárítás, de a hazai rockelit is felfigyelt. 1980 tavaszán a Műszaki Egyetem E klubjában előttük játszó LGT műsora után Presser Gábor azzal az ajánlattal kereste meg a tagokat, hogy lenne-e kedvük nyáron az LGT-vel közösen koncertezni?
    Az évszázad turnéját az ORI hiúsította meg, ahol a dalszövegek elolvasása után még köszönni is elfelejtettek nekik.
    Mindez azonban nem vette el a társulat kedvét, amely 1980 őszén mutatta be legbátrabb műsorát, az Uralkodó osztály I/b-t. Ez már vérbeli polotikai kabaré volt, olyan slágerekkel, mint az Önkéntes rendőr, Választási blues, Előljárok fia, Az uralkodó osztály lakosztálya. Erre a műsorra már a nagypolitika is reflektált, mert 1981 márciusában a tatai rocktanácskozáson Tóth Dezső kulturális miniszterhelyettes a Neoprimitív dalszövegeit idézte a "káros és nemkívánatos" illusztrálására. Itt nem lesz Szolid a Rita jelentette ki, s a következő hónapokban már valóban hűvös ellenszélben született meg a zenekar utolsó, Álarcképtelenség című műsora, amelynek politikai éle már csak fricskázta a hatalmon lévőket (Agymosolyda, Lehányom én, Bérlet blues, Limbó).
    A Neoprimitív első búcsúfellépésére 1982 márciusában került sor. A történelmi felállás: Föld S. Péter akusztikus szintetizátorok!, text-machine, Pleschinger Sándor kéjboard, bal- és pléjbek, Jobbagy Gyula László rendszerváltás, kettős tudat, sikerdíj, Szántó Péter hifi csörgők, marokmobil!!!, dr. Szentirmay László pőrkássön, élőbeszéd, két láda sör, dr. Nagy Gyula szólógitár, kamat, láb. Azóta további 30 búcsúkoncertet adtak...
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    sokat ne adj a valóságalapjára..
  • Zephyr Retiring
    mi, hol, merre, miért (nincs még itt)

ha már kilinkelted volna, akkor is késő lenne..
    üdvözöl 1 másik nagy bonanza fan
  • Tyia
    Mint a mellékelt ábra is bizonyítja pont kellett az a 2 év...

Alighanem a korai művek között nem találunk ismeretlen dalt.
    Ha jól figyeltem a másik pályamű az "Induljon a banzáj" volt.

Elnézést.
  • Tyia
  • Tyia
    Milyen jól beszúrta...

Akkor így:

Ede és a Bonanza Banzay
  • Tyia
    Egy ilyen cuccot találtam...kezdésnek.

• Musachy
    Miután a Bonanza Banzai-tól szinte minden megvan, ezért ez a dolog engem is igencsak érdekelne.
  • Tyia
    Kedves Zenemániások határon innen és túl!

A Kommersz Ede és a Család / Ede és a Bonanza Banzái dolgai iránt érdeklődőm. Gondolom tisztán látszik, hogy az igen korai Bonanza Banzairól van szó

1987 nyarán részt vettek - még duóban - a Csillag Születik tehetségkutató programon. Érdekes módon a szólisták! között 3. helyezést értek el.

Nincs véletlenül erről a történésről kedves valamelyikőtöknek valami hangzóanyag?
  • Tyia
    Ok.
  • Tyia
    Jaaa...,hogy úgy...

Akárhogy is történt, jó tettnek bizonyúl.
  • Musachy
    Na ez az a mód, ahogyan nem lehet torrentet linkelni, de ha kell, szólj.
  • Musachy
    Mármint a website, amit belinkeltem. A felrakás Wescone érdeme lehet.
  • Tyia
    Én adtam neki egy kis "kakaót"
  • Tyia
    Milyen kár, hogy Musachy Cimborám nem korábban tette fel ezt a zászlós cuccot.

Most lehet, hogy a banner (vagy mi) csak lobogókból állna.
    Hiányolom a nepáli, vagy a szomáliai látogatókat:)
  • Tyia
    Megoldodott (egy kis segítséggel).

Köszönöm szépen!
  • Musachy
    Pedig jó kis zenekar volt.
  • Tyia
    Milyen érdekes...nekem semmim nics tőle...
  • Tyia
    Átgondolom...
  • Tyia
    Aranyos vagy, de asszem innen nem tudom leszedni...

A pannon/telenor csak nagyon kevés helyről enged gyorsan tölteni...

Ezért szoktam a kollégáktól a shareplace-t kérni feltöltőhelyként...

Végül is jó lenne addig, amíg.....
  • Musachy
    90-es esztendők-et akartam írni...
  • Musachy
    A jó öreg Paul King bátyó az emlegetett 90-es esztendő elején műsorvezetősködött az MTV Europe-nál, korábban pedig a King együttes frontembereként festegette a bakancsait...

Love & Pride (Body And Soul Mix)
  • Musachy
    Dc-n én is találtam 160-ast. Jó lenne lemezről, jóban.
  • Musachy
    ha mégis ingerenciát érzel hozzá, akkor itt a torrent a KLF kollekcióhoz, maxik vinylről flacban. Nemsokára meg is hallgatom őket, amint lejön.
  • lervi
    csak ebben a formában tudtam segíteni neked!
    jelszó: JEREMY

MP3 160 KBIT akit érdekel meghallgatja!
    a HIT után is utána nézek ha tudok!