4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Musachy
    A metallium hungaricum blogon azt írják, hogy a HIT hard rock...
  • Musachy
  • Zephyr Retiring
    akkor ennek kapcsán egy vidám kis story nemrégről:
    breki egy nap magához hívatja zephyrt.
    - mondd csak zef: te miért nem töltögetsz fel zenéket a 80-asba sosem?
    -magánügy. - válaszolt a nagymester.
    - dehogyis az! mindenki érdeke lenne, aki odalátogat.
    ez inkább közügy!
    - közügy? közügyektől meg 5 évre eltiltottak :)
  • Musachy
    Ennek őszintén örülök (kevés ember van ilyen jóban önmagával sajnos), jövő héten én is el leszek veszve, de feltúratom a lomokat és előkerül az, amit keresek...
  • Zephyr Retiring
    nem akartam erről írni...de..
    megvan mindenem: egészség, boldogság, szerelem, munka (teszem amit xeretek is), hawerok, barátok, barátnők..
    mindent elértem, amit akartam és ami xámomra fontos.
    csak 1 valamit nem:
    uralni az időt. nincs elfelejtve a lemez bedigizése. a gond csupán annyi, hogy most is mobilon pötyögök félúton oros és pest között. és ha épp nem erre, akkor csaba fele, vagy tudj ég merre. nem panaszkodom. ez az életem, és ez így jó nekem.
    hamarosan elszabadságolom magam, és ha megpihentem, fogok digizni is. hiszen azt is xeretem csinálni.
    nyugalom a hosszú élet titka :)
    ennyit javasolhatok nektek is:
    nyugalom gyerekek. mindennek eljő az ideje..
  • Tyia
    Azt mondod?

Akkor visszavonom.

----

Zephyr, tehát csak akkor foglalkozz az üggyel, ha úgy érzed szeretnél örömet okozni azzal, hogy egy ilyen ritka darabot megosztasz a New Wave topik olvasóival...jó mínőségben.

Ha viszont kellemetlen neked, vagy a pokolba kívánod az egészet...hagyd a pi**ába.

(Jól emlékszem, hogy már vagy 1 éve játszól a gondolattal, hogy feltolod?....)

viva la igéret
  • Tyia
    Én nem ismerem ezt az albomot, hozzám csak a Terülj, Terülj Asszonykám jutott el, asszem az a BT. lemezről van, vagy valami ilyesmi...

Bornai befordulós oldala érdekes lehet...
  • Musachy
    Bornaira visszatérve az első számot kivéve nem rossz, csak ez a lemez is nagyon depi.
  • Musachy
    Hidd el, nem kell az neked, a lényeg csak eztán fog következni.
  • Musachy
    Pont erre a megalkuvásra vár.
  • Tyia
    Egy kevésbé ismert synth zene 1987-ből:

Cunning Toy - Searching.mp3 (16.76 MB)

Estleg ismerős valakinek?
  • Tyia
    Jó lesz az a 320-as is, csak csináld.

Magam részéről továbbra is a shareplace.com-ra várom, nagy szeretettel:)
  • Musachy
    Meg fogsz lepődni, tudom.
    Épp ezért kérdem, akkor már miért ne?
    A kuriózum maga a lemez birtoklása, szerintem - a többi mellébeszélés. Amúgy meg megtarthatod, nekem amúgy sem a kedvencem.
  • Zephyr Retiring
    hawer. a hit-től az oké, az kuriózum. nem 1 könnyen beszerezhető anyag.
    ha másképp látod, kerítsd elő, oszt told fel losslessbe, ha akarod.
    én felajánlottam mp4-be is. ha nem tudod, mi a különbség empéjtré és mp4 között, szívesen elmagyarázom. vagy van még a professional wma lehetőség is. minden csekkoló progi losslessnek látja, ha visszagurítod wavba!
    akár csak a 400-as bitrátájú mp4-et.
    erre varrjál gombot. akkor meg mi a t..kmnek flac?
  • Musachy
    Zef maszter, amíg odaát vitázol a nagy semmiről, addig már meglenne az a lossless is.
  • Tyia
    Nem az a baj, hogy Bery Ari elherdálta, vagy elherdáltatták a tehetségét, hanem az, hogy rajta kivűl még hányan lettek margón hagyva, mert nem akartak beállni a sorba.

Gondoljunk csak kapásból Bery Ari (több)film beli patrnerére Gombócra és zenekarára a Doppin-G-ra.

Mondhatnám még a Satöbbi zenekart, vagy akár a HIT-et, vagy a Névtelen Nullát (bár kétségtelen, hogy Hevesi Tamás befutott egy mérsékelt karriert), vagy Kentaurt.
    A 80-as évek elejei punk, art-punk és New Wave zenekarokat már nem is mondom.

Más idők...más minden...
  • Musachy
    Ha már ráilleszted a barázdára azt a tűt, akkor ne fukarkodj azzal a bitrátával, meddig se tart flac-ra állítani azt a nyavalyás programot! Különben kár az időért, meg a fáradságért. Papolsz itt az empéjtréről, aztán te is empét akarsz a pofánkba tolni, mikor ott a lehetőség a jóra? Komolyan nem értelek...
  • Musachy
    Eztaz adást én is láttam, a téma kapcsán eszembe is jutott.
  • bigivan
    Látod Kolléga, pont ez a bajom, nem vagyok benne biztos, hogy ezt meglelte-e vajon ?
  • Zephyr Retiring
    akkor látom, már nem úszhatom + azt a digizést
    mármint az oké féle hitet..
    egy 320-as bitrátát, esetleg egy zephyr féle mp4-et még bevállalok, de losslessről ne is álmodjatok. már csak azért se, mert ez nem egy hq totyik

no persze, a héten semmiképpen sem vállalom be, de kárpótlásul (és mucsácsó kolléga megnyugtatására, hogy végre valami hasznosat is csinálok) egy fotót azért majd tolok a lemezről, hogy lássátok az eredetiség meglétét
    hú, figyelitek milyen profin tolom a szavakat
    legalább ilyen profin tolom majd a tűt a lemezre is..
  • Wescone
    A helyzet az, hogy a szakma- és a nagyközönség is, szereti önző módon kihasználni, csontig lerágni az ilyen karaktereket, aztán szemétre dobni a maradékot; tudatosan vagy tudat alatt Ő elkerülte ezt, fontosabb volt számára a lelki béke - csendes, egyszerű, hétköznapi élete.
    Meg tudom érteni.
  • bigivan
    Nagyjából egyetértek Veled, mégis, nekem időnként úgy tűnik, maga sem tudta/tudja, hogy mit is akar!? Bizonyos fokú harag is van bennem az irányába, hiszen ezt a nem kicsi tehetségét gyakorlatilag elherdálta, s ezzel mi is kevesebbek lettünk.
  • bigivan
    ez meg az én kedvenc dalom:

• Wescone
    Én nagyon kedvelem az ilyen embereket - az átlagember bizonyára őrültnek-, én viszont egyéniségnek tartom. Egyszerűen csak nem akart olyan lenni, amilyenné mások akarták tenni.
    Minden csodálatom és elismerésem!
  • bigivan

Itt egy klasszikus darab a magyar new wave-irodalomból !
    Zárójelben: Dögölj meg lalikirály !!!!
  • bigivan
    "Most Évikéékkel kellett volna karácsonyi dalokat énekelni !?"
    Ez brutális !!!!

Szerepálmod se volt? Szerepálmom: Columbo !
  • bigivan
  • bigivan
  • bigivan
    Na, Emberek, ezt kapjátok ki!
    Itt egy hihetetlen Ember hihetetlen története!
    Ajánlom minden errejáró szíves figyelmébe !!!!!!
    Megéri azt a pár percet ....

• Musachy
    Bornai tibortól ismerős a Gondolkodom tehát dalok?

Inkább ne gondokodna, nagyon beteg...
  • Musachy
  • Tyia
    Hátha erőt vesz magán...
  • Musachy
    De mint tudjuk, sajnos olyan elfoglalt a mi jókománk, hogy hamarabb lenne eredmény, ha elgurulna idáig az a lemez.
  • Tyia
    Akinek volt kedve letölteni, majd kicsomizni a dolgot, bizonyára feltünt, hogy ez 128-as...ez van.
    Legalább kicsit nosztalgiázik aki szerette...
    Addig bizonyára jó lesz, amig a mi szélesmosolyú Zephyr barátunk fel nem teszi az eredeti lemezről...ügyesen.:)

• Tyia
    Bakker, van hozzá jelszó (mint kiderült):

fulees
  • Tyia
    Annyit lehet tudni, hogy a '91-es búcsú utáni első megmozdulásuk ez/az.

Talán a L'art pour L'art Társulat sikere indukálta az újkori összeállást. Az is biztos, hogy 1999-ben Laár András helyére Mohai Tamás (Faxni) ugrott be 7, azaz hét fellépés erejéig. Ebből is látszik nincs KFT Bandi nélkül...
  • Musachy
    Szülinapi ajándékként én most egy KFT hanganyagot ajánlanék, még a discogs-on sem leltem az infóját, nem annyira ismert eszerint (?):

Elmúltak az ünnepek
    Száll egy pofon a szélben
    Elizabet
    Idegen lény
    Gázgyár
    A vonat
    Kovács Pál
    A fodrász
    Bál az Operában
    Afrika
    Balatoni nyár
    Nem sikerül kikúrálni
    Jójszakát

KFT - Bál az Interneten (1996)
  • Musachy
    Ez meg NEM Oké!
  • Musachy
    akkor oké
  • Zephyr Retiring
    időközben én is rábukkantam vinylen. az állapota tűrhető, de a szabadidő hiányom viszont tűrhetetlen :)
    így a digizés egyelőre elmarad..