4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    15.000??? uhh, ahhoz már villástargonca kell, hogy a tetejéről vegyél le valamit:)

Én közel sem rendelkezem ekkora zenegyüjteménnyel.
    Borzalmas válogatós vagyok.
    Ami nem tetszik az nincs is (már) meg, de a fejemben benne van...ha éretd mire gondolok...gondolom igen..
  • Tyia
    Na...az EBM stimmel:)...mondom nehéz egyértelműen kategórizálni...
  • ndmlovag
    Juno reactor!!Én inkább az electro tribal ebm kategoriába sorolnám!
  • ndmlovag
    Miért kéne mindig az ismertebb bandákat "majmolni",én a változatosság híve vagyok!
    Ez köszönhetö annak,hogy régebben bulikat tartottam,mostanába nemolyan rég online rádionál is voltam müsorvezetö!Igyhát zenei izlésem is sokirányuvá dagadt!!Nemutolsó sorban azért(nem dicsekvés képpen!!)a kb 15 ezr cd-mnek is köszönhetöen mindig más elöadot hallgatok,és vevö vagyok az igényes ujdonságokra is!
    Tehát összeségében fö a VÁLTOZATOSSÁG!!
  • atiapuka
    Sziasztok!

Szép és kellemes ez a zene.

Nekem erről egyből Keiko Matsui jutott az eszembe. Biztos ismered.
  • Tyia
    viva la citatum
  • Zephyr Retiring
    "koldus-szegény királyi gazdagon,
    részeg vagyok és mindig szomjazom."
    w.s.
  • Tyia
    Azt kérdeztem wazze...

Biztos a napszemüvegtől nem láttad jól a topik címét, vagy háttal olvastad:)

viva la macska-jaj
  • Zephyr Retiring
    akkor azt kérdezd wazze
    jelenleg másnaposan tudok csak véleményt mondani

ha jobban leszek véleményezem.
  • Tyia
    Az az album címe...amin az a dal - érdekes módon - nincs rajta.

A véleményezést a klasszikus értelemben gondoltam: tetszik-e, avagy nem.
    És miért tetszik:)
    De ezt te is jól tudod.

Analizáltatni semmiképp nem szerettem volna, senkivel, semennyire, sehányszor.:)
  • Zephyr Retiring
    én inkább ezt írtam volna a vidi alá:
    "reménykedhetsz, de a végzeted már választott.."

ez egy instrumentális zene. mindenkiben másképp cseng le.
    nincs értelme véleményezni.
    esetleg akusztikailag.
    vagy esetleg hangtechnikailag.
    de az már nem vélemény, hanem minősítés lenne
  • Tyia
    + nu jazz...manapság már nem könnyű kijelenteni egy adott zenéről, hogy az milyen stílusú
  • Tyia
    ...Igazából az érintetteknek kellene nyilatkozni (ha akarnak)...én ezt csak gondolom...talán naivan.
  • Tyia
    Ez hasonló a Juno Reactorhoz..."világ zenés" techno/EBM...vagy mi...:)
  • Tyia
    ...a felsorolt okok miatt elkezdtem barátkozni a topik név változtatás/pótlás gondolatával.

A baj az, hogy az elektronikus téma szinte minden része képviseltetve van az SG-n, nem lenne könnyű jól belőni a címet...

Olyan cím kellene amelyik az eredeti elképzelést is magába foglalja...és (túl nagy) hülyét sem csinálok magamból...
  • Tyia
    A "downtwmpo/chill out/ambient/trip-hop/lounge/meditative" sort még a goa-val kiegészíteném
  • Tyia
    Hali!

Én nem lepődöm meg, hogy kissé távol(abb) maradnak az eleddig viszonylag törzsgárdának tekinthető tagjaink, legalábbis hozzászólásilag.
    Olvasni olvasnak, hiszen akkor nem szólt volna senki semmit, ill. nem lennék privátban sem megszólítva.
    Azt gondolom inkább informálósás folyik. Nem baj.

Az, hogy ez így alakult, magamat tartom felelősnek.
    Az eddigi populárisabb topikarculat, az új elgondolásom miatt ez jelentősen megváltozott.
    Ami megintcsak nem baj, hiszen a '80-as évek "middle of the road" zenéi több topikban is jelen vannnak/voltak.
    Az utóbbi ídőben a kommersz, vagy a sűrűn emlegetett zenekarok erősen háttérbe kerültek, és olyan bandák/előadók kerültek előtérbe amellyekről eddig alig, vagy egyáltalán nem hallottunk...

-----

A 7and5-val kapcsolatban...

A downtwmpo/chill out/ambient/trip-hop/lounge/meditative úgy rokonai egymásnak, mint a new wave/synth/dark/ska/indie egymásnak...

Vannak eltérések műfajcsaládokon belül is - bőven...
  • ndmlovag
    helyesebben:downtempos!
  • ndmlovag
    Igazábol vártam,hogy végre mások is hozzászoljanak már!!
    Személy szerint nekem nemigazán az izlésvilágom ez a zene,nállam inkább a keleties hangzás egy kis tribalos dovnttempos beütésssel a nyerö!
    Pl:hhhhhmm

• Tyia
    Wales-i előzetes.

Walesről nemm mondhatjuk el, hogy "telerakta" volna sztárokkal a világot. Azt gondolom ez nem is baj. Legalább megőrizte báját az a zene ami idevaló...

E pillanatban 2 előadó van a listámon bemutatásilag: Syd Howells, Kameelion...de biztos vagyok benne, hogy akad még a horgomra néhány érdekes delikvens.
  • Tyia
    Szép Estét!

Örömmel tölt el, hogy tetszik Nektek ez a darab.
    (Lovag úr, kegyed hogy vélekedik?)

A 7and5 projectnek 3 albumát ismerem, tökéletes meditativ/kikapcsoló művekkel tele.
    A Buddha Lounge sorozatot is ajánlhatom (ez a dal a 6. kiadáson lelhető fel.)
  • Musachy
    Nekem is tetszik.
  • musichunter
    szép estét!
    Jó ez a múzik!
    Nekem bejön!

ui. éppen lefekvéshez készülök pont jó nap levezetőnek!
  • Tyia
    Szép Estét!

Kivételesen direktben teszek fel egy video-t.
    Egyszer teszteltettem egy Safri Duo dalt.
    Az "Origins" volt az.
    Az italo-hoz közeli (akkori) olvasók (közülük talán ketten járnak még ide) nem igazán láttak benne fantáziát, pedig ragyogó darab.

Most újra kisérletet teszek, persze most nem az Origins-szel (ráadásul a korabali - 2008-as - video már nem is érhető el...sajnos) kisérletezem.

Úgy egy éve fedeztem fel magamnak a 7and5 nevű projectet, Tercsab révén.
    Döbbenetesen jó - magánvélemémy...:)

Tehát, aki úgy érzi, hogy véleményezné, kérem tegye!

Köszönöm!
  • Tyia
    A French Revolution-t én is csak nemrég fedeztem fel magamnak (teljesen feleslegesen).

Az ajánlott dal még elmegy, "próbál ellenálni" a korszak európai diszkó trendjeinek, de az album - mely uccsó infóm szerint az egyetlen - többi dala már nem "tudott".
  • Tyia
    Én nem ismeretem eddig Őket, és ez a stílus nem is annyira az én világom, de a fura helyi nyelvvel egész hallgatható volt.
  • ndmlovag
    Hát, a bandát nem ismertem(eddig),szerintem tipikus 80-as évek végi pop zene.Semmi különlegeset nem találok benne!
  • ndmlovag
    Egy ajánlat Wales-böl!
    mr huw
  • Tyia
    Egy soron kivűli nóta:

Akár véleményezni is lehet
  • Tyia
    Skócia - over.
  • Tyia
    Kizárólag a Te könyörgésednek (és annak a 100.000 ft-nak) hatására:)

Primal Scream

A Secession-től "némiképp" rockosabb zenekar, belekostolva a '90-es évek acid-house stílusába is.
    Azt is mondhatnám, hogy az aktuális (alter) divat egyik legjobb meglovaglói ők, akik a '80-as évektől napjainkig megszakítás nélkül üzemelnek.

A 80-as évek elején-közepén "dübörgő" New Wave szintér nem annyira volt kedvező az akkor még meglehetősen zúzós zenét produkáló bandának, ezért ez az évtized kevésbé mondható sikeresnek...na de a '90-es évek és 2000 körüli időszak...az már tuti jó volt...nekik.

A '90-es évek gyakorlatilag aranybánya volt számukra.
    Előkelő helyen szerepeltek a kölönböző sikerlistákon szerte a világban.

4 daluk különösen nagy sláger lett:
    Az 1992-es "Movin' On Up"
    Az 1994-es "Rocks"
    Az 1997-es "Kowalski"
    És hogy "ügyességüket" bizonyítsák a 2006-os "Country Girl" befutott.
    Természetesen a dalokhoz tartozó Lp-k sem maradtak le a húzódalok ismertségétől.

Eleddig 9 lemezzel lepték meg a nagyérdeműt, eleje vége (mintegy keret) gyenge, de a közbenső részek remekek.

Két alaptétel:

Movin' on Up

Country Girl
  • Tyia
    Egy számomra értékes és hiteles ember hatására érkeztél.

Légy üdvözölve!

• eksy
    HI!
    Akár le is zárhatnád, de jobb lenne ha egy Primal Scream szösszenet után tennéd (mert azt vártam;)
  • Tyia
    A következő "áldozat" Wales lesz, onnan pedig Skandináviába megyünk - elsőként Norvégiába.
  • Tyia
    A következő ajánlattal akár le is zárhatjuk Skóciát.

ndmlovag és az én ajánlataim többé-kevésbé a nyers hangzáshoz van/volt közelebb - Skóciából...

Utoljára egy kevésbé nyers bandát hoztam.
    Persze kinek mi a nyers, vagy a lágyabb.
    Van akinek a DM is sok.

A Secession elektronikus "punk" zene, vagyis synth-pop.
    Lágynak tűnő zene, de a vájtfülű hallgató tudja hová tegye.

1987-ben adták egyetlen, de roppant hatásos albumukat: "A Dark Enchantment" cimmel.

Egy jellemző dal:
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=eVzdcnLUbd4] "The Magician"[/URL]
  • Tyia
    Szép Estét!

A skót 'wave folytatását eszközlöm.

Overstream "nagy csillaga" az Orange Juice nevű zenekar, melynem tévesztendő össze az Oran Juice Jones nevű arccal aki a "Rain" című eposszal írta be a nevét zenetörténelembe.

Az Orange Juice emblemetikus figurája Edwyn Collins.
    Én ezt a pasit nagyon sokra tartom. Rettenetes jó hangja van, kiváló zenész.
    A zenei "példaképeim" 5-ös listáján megtalálható.
    Senki sem tudja ki az első.

Négy sorlemezre voltak hivatva műkődésük rövid ideje alatt.

You Can't Hide Your Love Forever
    Rip It Up
    Texas Fever
    The Orange Juice

A legsikeresebbnek tartott album - az eladásokat tekintve - az elsőként kiadott "You Can't Hide Your Love Forever" című.

Érdekes azonban, hogy a "közszájra" kerülésük mégsem ennek az albumnak köszönhető, hanem a másodiknak.
    A "Rip It Up" című szerzemény talán az egész világon ismertté tette őket...aztán annyi.

Ez az

Szerencsére Edwyn Collins nem kallódott el...

Egy kiváló dal ettől a zsenitől
  • ndmlovag
    Szevasz fater!!
  • szkepa
    [IMG]http://[/IMG]
  • szkepa
    üdv mindenkinek
  • ndmlovag
    És végül:Punkosabb !!
    We Are The Physics