4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#3506 Ujabb indis rockos!!
Drive-By Argument -
#3505 Igaz nem new wave ,de hamisithatatlan Scothis zene!!
Clanadonia -
#3504 Hát ezt a zenekart nehéz behatárolni!!
Irek-skót zenét játszanak-amerikában!!
Skotok-irzenét játszanak-amerikában!!
Amerikaiak-skót zenét játszanak iror.-skóciában!!
Majd ha vki rájött megirhatja!!
Dropkick Murphys - Cadence To Arms -
#3503 Van skót 'wave ajánlatod?
Tőlem lehet Simple Minds, Associates, Cocteau Twins, vagy Altered Images bio-, diszkográfia is...vagy bármi idevágó...
-
#3502 Van egy két jó zenekar a listában(nekem nemkimondottan az M83 az ami bejött,de izlések és...!!)de egész jónak igérkeznek!! -
#3501 Köszönöm, hogy megtiszteltél minket!
Magam részéről ezt a Top 10 listát figyelni fogom.
Alkalmanként az est.hu kritikáit/ajánlatait szoktam átnézni...nem nagyon szokott tetszeni...valszeg az én zenei izlésem és -igényem kissé lemaradt; ez a topik világosan kifejezi ezt.
És nem vagyok egyedül, de sokan sem. Egyik sem baj.
A mai modern (nem mainstream) zenei vonulatok közül a downtempo jön be úgy ahogy. Én mindig híve voltam a nem vastag zenének. Kicsit elnyújtott, de mégsem éteri. Nehéz megfogalmazni.
A két általad megnevezett 3 előadó/"zenekar" közül Björk nevét ismerem (nemrég beszéltünk róla az "Izland Wave" kapcsán).
Az a baj, hogy Ő és általában a női előadók kimondottan zavarnak, és néha amint meghallom legszivesebben a falon is átfutnék. Ez persze nem jelenti azt, hogy Ő(k) rossz(ak) lenne(nek)...Sőt.
Nem vagyunk egyformák.
Az M83.
A "Midnight City" című dala, ha nem volna az emberkínzó magas szintifutam egész hallgatható lenne. Még a fátyolos énekhang is felefér.
A 'futamtól eléggé mesterkéltnek tünik. Amit még ragozhatnék, de mivel jószándékkal érkeztél; nem teszem.
Egy másik M83 dalt is meghallgattam: "Amerika" címmel.
Ez szerintem nem az új albumról való.
A video képi megoldása elég jóvolt....
Nézdd el nekem a mondataimat; Kajagoogoo-n szocializálódtam:)
(majdnem)Biztos vagyok benne, hogy Exsy és a mi Lovagunk oda lesz...
-
safranyn #3500 Itt van egy TOP 10-es lista a most kijövő lemezekről. Ígéretesnek tűnik mind, különösen Björk és az M83 jött át nagyon, de például Charlotte Gainbourg is új lemezzel jön.
-
#3499 Kentaur albumát ketten írták...
Valóban Presser Gábor volt az egyik...
A másik Dusán volt Nati Krisztián néven.
----
Sajnos Gary Numan "kicsit" távol áll tőlem, úgyhogy én kimaradok, de van itt aki kedveli Őt...talán majd Ők. -
mzsa #3498 Kentaur lemezét Presser Gábor írta, ha jól emlékszem P.Bogár álnéven, azért, hogy is tiszteléegjen Erkel Ferenc nagysága előtt.
Más:
Az új Gary Numan album grandiózus, nem tudok betelni az albummal.
Vélemények? -
#3497 Kicsit keményebb kategória,de szerintem még belefér!!Megjelent(jelenni fog)
SKiNNy PuPPy uj lemeze!!
Skinny Puppy - Handover (2011)
link
Mp3 változó bitráta
Enjoy! -
#3495 Szép Napot!
Közben kitaláltam mely előadókat fogom bemutatni Skóciából.
Nyilván az alant említett zenekarokat sokan ismerik és még az is lehet, hogy szeretik is...
Ők kerülnek majd fókuszba:
The Vaselines
Orange Juice
Hue and Cry
Goodbye Mr. Mackenzie
Primal Scream
The Soup Dragons
Fini Tribe
Talán a Primal Scream és az Orange Juice ismerős lehet a skót 'wave zenében kevésbe jártas olvasónak is...majd kiderül. -
#3494 Barna Gergely = Mark Hollins (fiatal korában) -
#3493 Üdvözlöm új látogatónkat - Marokkóból! -
#3492 Van két kis kérdésem...
Az egyik zenei találós, a másik meg nem....
- Ki(k) írta(k) és milyen néven, az "Új Világ" című albumot Kentaurnak -1988-ban?
- Szerintetek van különbség az "összefogás" és az "együttműkődés" kifejezések között? -
#3491 Köszönjük az ajánlatot! -
mzsa #3490 Mindenkinek ajánlom aki szereti, és aki nem ismeri:
Gary Numan - Dead Son Rising (2011)
1. Resurrection [03:23]
2. Big Noise Transmission [04:18]
3. Dead Sun Rising [04:55]
4. When the Sky Bleeds, He Will Come [04:45]
5. For the Rest of My Life [05:00]
6. Not the Love We Dream Of [05:09]
7. The Fall [04:18]
8. We Are the Lost [05:07]
9. For the Rest of My Life (Reprise) [05:42]
10. Into Battle [05:02]
11. Not the Love We Dream of (Piano Version) [04:50]
Dead Son Rising
Dead sun rising -
#3489 2x -
#3488 S hogy album is legyen:Blades - The Last Man In Europe LP
Mp3
Enjoy! -
#3487 Eddig!!
The Blades - Hot For You (7", Energy Records NRG 3, 1980)
Mp3 320kbps
linku
Enjoy! -
#3486 Írországot elhagyva a következő állomás: a kies SKÓCIA!
Azt gondolom az innen származó bármely nem anniyra kommersz zene simán megával hurolja és beépíti magába a sajátos "skót ízt".
Aki kicsit is ismeri a Big Country, a Simple Mids, az Associates, a Cocteau Twins, vagy az Altered Images zenéjét, tudja mirők beszélek.
Aki nem, az majd megtudja, ha akarja...:)
A Cocteau Twins pl. dalaiban keveri az angol és a kelta nyelvet...
(a la Falco: német-angol...bár a két dolog nem hozható közös nevezőre) -
#3485 Részemről utolsó ír ajánlat a Minor Detail
A 80-as évek elején-közepén "tündökőlt synth-pop társaság.
Ők ugyan csodát nem mutattak be, bár egy lemezük volt csupán, amit nagy szeretettel ajánlok mindenkinek.
Szerintem igazi gyöngyszem.
Azonos című lemezük több helyen megtalálható...pl. Saltyka-nál...kérdés él-e a link...mert nála nem meglepő, ha nem.
A 4 rare 80s Album sorozat 36. részén rajta vannak...(tipp: pirate bay)
Elméletileg ez jó link...és nem torrent
Ill. a rutracker.org-on is megvan.
A formátum minden esetben mp3 (192). Na ők azok akiktől nem lesz jobb...tuti...sajna... -
#3484 Most jól meglepődtem.
Azt gondoltam, hogy a jól bevált oldalaimon lelek tőlük dolgokat...nem így lett.
A Pirate Bay-en van a "No Shelter"...mp3-ban. 54 Mb, tehát nem túl acélos...és pont ez...több, mint érdekes.
-
#3483 Cactus World News
A Cactus World News a Zöld Sziget ismertebb bandái közül való.
1986 volt a sikereik csúcsa, hiszen az ez évben kiadott (első) albumukról 3 dal is siker lett, különösen a "Worlds Apart" című szerzemény.
1989-ben még kijöttek egy gyenge anyaggal, legalábbis az akkori mezőnyben nem számítottak...már...mint ahogyan a többi nem megalkuvó zenekar sem. Felnőtt az a generáció akik érdeklődtek utánuk, az új zenebarátok pedig a rave-et meg az acid-house-t istenítették...vagy valami teljesen mást. Ez van.
A két album:
Urban Beaches, melyet 2001-ben re-masterelve és bonus dalokkal újra kiadtak. Illetve a No Shelter...
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=dEbuuv1yFhU]"Worlds Apart"[/URL]
A Cactus World News sok már zenekarhoz hasonlóan "egylemezse csoda" volt...sajnos. -
#3482 Bizonyára a U2-hoz nem kellene sokáig letöltőhelyet keresgélni, de a The Blades ennél sokkal keményebb dió...eddig. -
#3481 Vajh kinek nem tetszett amit írtam és melyik hsz. volt ez???
-
#3480 Vissza az ír Új Hullámhoz...
A következő zenekar a 70-es 80-as években üzemelt a The Blades.
Igazából nem volt valami "nagy szám" a banda, és nekem sem a legnagyobb kedvencem, de ez a dal egyész hallgatható...
Egy album ajánlható tőlük: a "The Last Man In Europe" című. -
Etelkozi Vata #3479 Na otthon aztán le is töltöttem, köszönet érte (bár már megvolt... :( )
Van egy 600 számos Duran Duran maxi válogatásom, ha érdekel valakit...
/Sok-sok ritkasággal.../
Bár már nem tudom honnan van, és hány giga... -
#3478 Én azt nem olvastam...vagy nem emlékszem...:)
Azért egy "+" jelet megérdemelsz...egy 1000-ért...:) -
#3477 Nem gondolom, hogy előtted van ismeretlen D.D. anyag...
Csak felébresztettelek...
-
#3476 Köszi!
Gyere sűrűbben. -
#3475 #3471-re:
nem mellesleg (bár ezt már régebben említettem egy másik totyikban) ez a bizonyos "the visitors" album volt a világ legelső gyári audio cd-je is :) -
Etelkozi Vata #3474 Csak nem gondoljátok, hogy nincs meg és még nem hallottam...
Már ha a See me repeat me-ről van szó (most nem tudom letölteni..., munkahely...) -
mzsa #3473 Sziasztok! Jó ez a topik, néha benézek.
Zenék a 80's-ból itt:
mzsa 80's zene blog
-
#3472 Kiváncsi vagyok a reakciókra...kár, hogy Wescone Kolléga elkerüli ezt a topikot, őt biztos érdekelné...meg Vatát is. -
#3471 Az Erasure-ről jut eszembe az Abba...
A minap hallgattam bele a '81-es The Visitors album dalaiba.
Ez volt az utolsó sorlemezük...telis tele New Wave behatással... -
#3470 És akkor a ritkaság:Meglepi!! -
#3469 -
#3468 Nem.
Kovács Amanda = Mandy Smith ...nálam.
Lehet homlokra csapni... -
#3467 Pont a "számból" vetted ki a szót!!Én is éppen egy klasszikust akarok hozzni!Nagy ritkaság(legalábbis nekem)!! -
#3466 Én meg maradok a klasszikusoknál. Itt van például az Erasure. Van itt egy friss dupla album, amit találtam, hátha valakit érdekel még rajtam kívül.
vm / mp