Oldies Music 1.0

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hátha ez is befér ide (bár ez inkább funky, szerintem):

Tony Mc Kenzie-Ha Chica (Ext)
http://shareplace.com/?697D072C19

Fogalmam sincs, én sem hallottam róluk sohasem. Most csak egy italo válogatáson találtam, és azért gondoltam, hogy beteszem ide, mert rémlett, hogy itt ilyesmi zenék voltak már.

Nem hallgattam a TT-t. Õszintén megvallva ez nem az én mûfajom. Régebben próbálkoztam egy Best of-jukkal, de az sem ragadott meg. De hát ízlések és pofonok...

ndmlovag
Sziasztok!
Anno lejebb érdeklödtem a New Times zenekar után!Most találtam 1 felvételt töllük!S némi infot is: 1989-ben alakultak Hódmezövásárhelyen, 4 alapitó tag volt,többek között Lányi Lajos (Kozmix),synthpop zenét játszottak a jobbik fajtábol!!
Ime: New Times

Tyia
Köszi Apus!

Nem tudom miért, de a dal és én jól elkerültük egymást...

...pedig engem érdekeltek/érdekelnek az ilyesmi mûvek...

A Mega-nak volt albuma?

Thompson Twinst nem futottad át?

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Musachy
Nekem nem új, sokat hallgattam ezt a számot is, mikor új volt, a 80-as évek végén.

imo :) science fiction is science fact

Parancsolj cimbi!

http://shareplace.com/?B8E8622E18

Tyia
A "Pale Shelter" végülis fefutott...

Késõbb Paul Young is "megénekelte"...

Tyia
Hi Apus!

Köszi a Cumót!

Nem törölgetünk csak ukk-mukk-fukk!😊

Nem tennéd fel a www.shareplace.com-ra?

Nos, akkor Tears For Fears, bevezetés...

Az angol new wave zenekart két gyerekkori cimbi, Roland Orzabal és Curt Smith alapította 1981-ben.
Korábban egy Graduate nevû formációval próbálkoztak, de az nem volt túl sikeres, és a tagságuk sem volt benne hosszú életû.

A zenekarhoz tartozott még gyakorlatilag teljes jogú tagként, ám azért kicsit a háttérbe szorulva Ian Stanley billentyûs és Manny Elias dobos.

Elsõ megjelenésük a zenekarral 1981 végén volt, amikor is a Suffer the Children címû nótával jelentkeztek. A nóta lényegében ismeretlen maradt, csak úgy, mint a 82-es elsõ próbálkozásuk, a Pale Shelter.

Még ennek az évnek a végén jelentkeztek a Mad World címû nótával, amely meghozta nekik at áttörést. A dal Angliában egészen a 3. helyig kapaszkodik a slágerlistán.

1983-ban jelenik meg elsõ nagylemezük - The hurting címmel.
Az albumnak elég melankólikus hangulata van, lassabb, szomorkásabb számokból áll elsõsorban.

A nóták inkább szinti alapúak, némi gitár kísérettel, egy kicsit emlékeztetnek a DM-re, egy kicsit helyenként a Cure-ra, vagy amolyan Camouflage-os hangzásvilág is fellelhetõ. De mindegyikbõl csak nagyon pici, és nyilván nem azért, mert utánozták õket, egyszerûen csak abban az idõszakban így szólaltak meg a zenekarok (mint ma a tuc-tuc...).
(Camouflage meg akkor még sehol sem volt ráadásul...)

Nekem nem ez a lemez a kedvencem tõlük, elismerem, de az akkori közönségnek tetszett. Angliában listavezetõ és platina, az USA-ban aranylemez lett.

Sajnos sok rajta a lassú, szomorú hangulatú nóta, nekem a dinamikus, pörgös nóták jönnek be.

Nem tudok igazán kiemelni a lemezrõl egyetlen nótát sem.
Na jó, kettõt igen.
Az egyik a The prisoner, amely valamiért rendkívül idegesítõ.

A másik személyes a kedvencem a lemezrõl (Angliában a top lista 4. helyig jutott)

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Sziasztok!

Mintha egyszer beszéltetek volna a Silicon Dreams-rõl.

Találtam egy zenét. Szerintem olyan, mintha az SD és az Off-ot összegyúrták volna. Nekem tetszik.

Mega - You Got A Bausparvertrag
http://www38.zippyshare.com/v/91161819/file.html

Ha nem tetszik, majd kitörlitek.

Köszönjük!
Jó zenéket ismertem meg, amiket eddig nem hallottam.
Nem lett a kedvencem a TT, de jó volt egy-két régi klasszikust meghallgatni.

Akkor hamarosan TfF.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Tyia
Thompson Twins/8

Újabb két évet kellett várni a banda 7. albumára a "Big Trash"- re.
Majd megint kettõt a "Queer"-re
Sajnos egyik album sem okozott nagy örömet (megmaradt) rajongószerte.

Az evtized közepén oly sikeres és nagyszerû Thompson Twins sajnos a múlté.
A "Sugar Daddy" sikeres volt Amerikában és a "Bombers in The Sky" is jegyzett volt a Big Trash-rõl.

Az 1991-es Queer egy már új zenei vonal/divat termése, ami már tényleg köszönõ viszonyban sincs a korábbi munkáikkal.

A "Come Inside" és a "The Saint" valamint a "Flower Girl" egész hallgathatóak...

A zenekar feloszlik, ill. átalakul, minden szinten...

A "Queer" elõrevetítette azt az utat amelyet a Thompson Twins utódjaként elkönyvelt Babble kövezett magának...

A Babble 1993 és 1996 közötti aktív évei alatt két lemezt adott ki "The Stone" és "Ether" címmel.
A zenekar tagjai Bailey, Currie és a korábbi producer Keith Fernley...
A Babble zenéje leginkább a Chill-out/Trip-Hop/Downtempo stíusjegyeit hordozza...Igen jó zene!!!!!!!!!!

1996 után a korábbi tagok, Bailey és Currie is különféle zenei projektekben vettek részt...

Tom Bailey szoló albumot adott ki International Observer néven.
4 album kiadására volt eddig ereje...a mûvek az elektronikus zene világába kalauzolja el a hallgatót...szintén remek zene!!!

Over.

Tyia
Negatív

ndmlovag
S New times-rol vki vmi infot esetleg??Mondjuk a két kiadott kazija az megvan!Azon kivül esetleg?

ndmlovag
Sajna!!

Musachy
<#eljen>

Tyia
D. Nagy és a Frakció - Budapest felett

Musachy
Melyikkel is?<#whatever>

Tyia
Musachy kollégának jövök egy magyar albummal (flac), de akit érdekel bátran vigye el...a jövõ héten...<#smile>

Tyia
Én üres vagyok...

ndmlovag
Valaki hallot már a Borderline Projectet együttesröl??Valamikor a 80-as évek végén volt MO-on!

Tyia
+ Dead Or Alive, Sigue Sigue Sputnik (2. album), Bananarama...

Tyia
Igen!!!

SAW = Stock-Aitken-Waterman???? Jason Donovan, Kylie Minogue, Rick Astley, satöbbi???

Tyia
Az ajánlatom sem lehet más, mint a "Long Goodbye"

Tyia
Thompson Twins/7

Mint alant elterülõ szösszenetemben rögzítettem a vég elkezdödött...

Rögtön azzal, hogy Joe Leeway lelépett...
Majd megint társproducer csere történt.
Az még rendben is volna, de...pont erre a fazonra esett a választás: Rupert Hine...ajaj...

Ez a muki arról volt nevezetes, hogy egy halom elõadónak/zenekarnak szerette volna egyengetni az útját...szerintem õ lett a "második" SAW.

A "hogyan csináljunk olcsó szart gyorsan" mozgalom egyik nagy követõje. Thinkman néven saját magának is gyártott fost...sokat.

A Thompson Twins a gagyi-gyártásra alkalmatlanank bizonyúlt...nem is dolgoztak sokáig együtt...

Bocsi a kedvelõitõl, de nem igazán gyõzõtt meg az ellenkezõjérõl...(mármint Hine)

Ha a listákat vesszük figyelembe: súlytalan album született 1987-ben..."Close To The Bone" címmel...

Ennek ellenére van két dal ami tetszik: "Follow Your Heart" és a "Long Goodbye"...

Különösen a második...

Összességében egy olyan albumról beszélhetünk, mely méltatlan a Thompson Twins eddigi eredményeihez...

...a következõnek jobbnak kell(ene) lennie, különösen akkor, ha figyelembe vesszük a zenekar és Hine együttmûkõdésének felbomlását...

Tyia
Kettõ látszik...😊

Tyia
Láthatóan 3 dal összefûzése ez a "video".
Amit igazán ajánlanék azok figyelmébe akik esetleg nem ismerik, az 5. 10'-nék kezdõdik...

...tehát a "Emperor's Clothes"...várok róla (is) véleményt.

Tyia
Thompson Twins/6

1985.

A másik csúcsmodell a "Here's To Future Days" kiadásának éve.
Az alant felhozott Alex Sedkin-t Nile Rodgers váltja a produceri székben, bár õ sem kap "teljhatalmat", hiszen társa ebben az esetben is Bailey...

Ez az album a kritika és a közönség szerint gyengébbre sikerült, az ezt megelõzõ cucchoz képest.
Magánvéleményemként közzéteszem, hogy :NEM!!!

A még 1984-ben kihozott (esõs afrikai - ritmus) behatású
"Lay Your Hands On Me" - mely még Sedkin-éra béli - jól szerepelt Angliában és az USA-ban.
Érdekes, hogy Európa-szerte kevés helyen futott bármelyik daluk is...magyar adatot meg még nem találtam...
Talán az elõzõ lemezrõl származó "Hold Me Now" volt "világsiker".
Az album kiadása elõtt õk is részt vettek a Live Aid koncerten.

Az album aztán összességében tovább öregbítette a zenekar hírnevét.

Az akkor megintcsak nagy élménytnyújtó "Don't Mess With The Doctor Dream" mellett volt egy sehol sem említett nóta: "Emperor's Clothes (Part 1)"....
...pedig ez valami félelmetesen jó dal.

Ezért tartom jónak az efféle elemzéseket, mert tuti biztos eltér a hivatalos/felszínes ítéletektõl.
Legalábbis én biztos eltérek....

Gyakorlatilag minen dalon jól szoktam szórakozni....de...
A "Tokyo" az legalább annyira nem tetszik, mint a "We Are Detective"...A Beatles re-make "Revolution"-t pedig nem is tekintem Thompson Twins produkciónak...ha minden igaz ezt a dalt is lenyomták a Live Aid-en. Biztos okkal...

A hagyomány folytatásaként 2008-ban kiadták a 2 CD-s exrta verziót...

Azt gondolom ezzel, és az elõzõ lemezzel érte el népszerûsége, és szakmai csúcsát a zenekar...sajnos...

Megfigyelhetõ sok New Wave zenekar/elõadó esetében, hogy az 1985-ös év a vég kezdete volt...(Kajagoogoo, Falco, Spanadau Ballet, Tears For Fears, Nena, Trio, Bronski Beat...)
A változás...a New Wave stílus nagyjából eddig volt ütõképes...szerintem...

Tyia
Nem müxik jól a klaviatúra...😊

Tyia
Duran Duran - Do You Belive In Shame vs. Depeche Mode - Never Let Me Down Again ???

Bár ebben az esetben a stílusok mutatnek némi eltérést, de a hasonlóság eszrevetõ....vagy csak én gondolom?

Tyia
Nem vagy az.

Tyia
Egy-két hasonlóság így is, úgy is megesik hasonló stílus esetén...

Ld: mai elektronikus zene.

Szerintem sincs ezzel semmi gond.

Most látom, a lamentációd nem erre vonatkozott...
Meg ezeket valszeg amúgy is tudtad.

Mindegy... Balfasz vagyok...

"In early 1983, he discovered the band Kajagoogoo and co-produced their debut single Too Shy which became a UK no.1 (prior to any of Duran's singles reaching no.1)."

"The band attracted the interest of three record labels (and Duran Duran's Nick Rhodes), while performing at the Embassy Club, in London."

Akkor nem véletlen, hogy hajaznak a nóták egymásra...
Persze nincs ezzel semmi baj...

Tyia
Ez egy olyan érdekes összefonodás, mint Limahl kapcsolata Nick Rhodes-szal...nem tudom(még), honnan származtatható....

Tyia
Alex Sadkin neve ismerõs?

Ha nem, akkor elmondom, hogy 1983-as "Seven And The Ragged Tiger" albumot részben, a Thompson Twins "Into The Gap" albumot Tom Baileyvel közösen producálta...

Azt gondolom, hogy a két zenekar zenéje nem mutat már akkora külömbséget, mint muatatott 1981-ben.

...

Jó nóta!

Érdekes módon azonnal a Union of the snake ugrott be, valamiért...

Tyia
Sajnos hivatalos video nem készült...

No Peace For The Wicked

Tyia
Thompson Twins/5

1984.

Az új album munkálatai gõzerõvel folynak...
A feszített tempó nem tesz jót Tom Bailey-nek. Némi egészségügyi problémája támad...konkrétan idegösszeomlást szenved el.

Végülis a Thompson Twins "életében" az egyik "csúcsmodell" készült el: Az "Into The Gap".

Az elmúlt LP sikere nyomán lehet, hogy velük kapcsolatban már odafigyelõbbek az angolok, mert a lemez nagy siker lett.
Én azt gondolom, hogy csak egy qrva jó lemezt hoztak össsze.

Az elsõ kimásolt dal (még 1983 végén) a 4. helyen is szerepelt az angol listán.
Majd 1984-ben még négy darab...
...az egyik legnagyobb zenei élményemet nyújtó track a "Doctor Doctor" a 3., míg a "You Take Me Up" a 2. helyig menetelet ugyanitt.
Listás volt még a "Sister Of Mercy" és a "majdnem címadó" "The Gap" is.

A "Doctor Doctor", mint nagyon fontos dal akkoriban vált favorittá.
A lemez nem volt meg nekem, csak sokkal késõbb ismertem meg az album összes dalát.
A fent említett dalt nem feledve, azonban egy másik szám is nagy kedvenc lett, ez a mû a "No Peace For The Wicked".
Valamiért nem lett népszerû.
A többi dalt pedig egyszerûen jó hallgatni...

Az amerikai listán a "Hold Me Now" volt (a leg-)elõkelõ(bb) helyeken: Dance : 1.!!!! a Hot 100-on pedig 3.

A "Doctor Doctor"-t lehetne még megemlíteni a maga 11. helyezésével.

Aztán angliában dupla platina, "ami"-ban pedig szimpla platina lett ez a remek album...

...mely nem kerülhette el a "sorsát": 2008-ban " 2 CD-s változatban újra kiadódott.

Tyia
Akkor hivatalosan is:

"WANTED A.E. Bizottság!

Relikviákat, hangfelvételeket, videókat, fotókat, plakátokat keresünk!

A Mûcsarnok kiállításához keressük a Bizottság-zenekar koncertjeirõl, turnéiról készült, vagy azokhoz kapcsolódó hangfelvételeket, videofilmeket, fényképeket, plakátokat, meghívókat, újsághirdetéseket, relikviákat! Ha Ön rendelkezik ilyennel és szívesen kölcsönadná a kiállításra vagy a katalógushoz, kérjük, mielõbb jelezze a [email protected] elektronikus címen vagy személyesen a Mûcsarnok titkárságán!"

http://www.mucsarnok.hu/

Tyia
"Amerikában tovább atarnak."

az "r" meg a "t" túl közel van egymáshoz 😊

Amerikában tovább aratnak.

Bocsi!

Tyia
Beszúrt video már régen volt...

Íme a lemez favotítja:

Tyia
Thompson Twins/4

1983-ban minden szempontból új album készült.
Véglegesült a trió felállás. Az igazi sikerszéria elkezdõdött.
Azt gondolom sokan ettõl az albumtól tartják valamire a zenekart...vagy fedezték fel maguknak...én késõbb 😊
Igen, a "Quick Step and Side Kick" albumról van szó.

Az LP totál siker...
...és végre Angliában is elismerést kapnak, hiszen bekerülnek a Top 10-be.
Amerikában tovább atarnak.
Két dal viszi igazán a lemezt: A "Lies" és a "Love On Your Side". Valamiért a "We Are Detective" is tetszik a népnek.
Valószinûleg komikus mivolta miatt...utalva a névadókra.

"Quick Step and Side Kick" platinalemez lett.

A dalok 80%-ban (nálam) rendben vannak, de....
...az a "we Are Detective" nekem nem "megy le"...
A "Lies" pedig szerintem nem emelkedik ki a többi dal közül, pláne nem ér el a "Love on Your Side" magasságáig.

A "Watching" címû dalban Grace Jones vokálozot...

Ezektõl függetlenül számomra is egy jó lemez született. (A "nagyon jó" jelzõt késõbbre kell tartogatnom)

A Thompson Twins az 1983-as amerikai Police koncert elõzenekara, de egy fordított felálláson sem lepõdtem volna meg. (Sajnos ez nam valósult meg, de azért Sting búráját megnéztem volna egy ilyen felkérés alkalmával)

A 2008-as dupla CD-s kiadást ez a lemez sem "úszta meg"

ndmlovag
Oks!

Zephyr Retiring
ezt cd-n láttam. közel 5 rugóért..
nekem meg kazin volt meg ez 😊 amit egy ezressel olcsóbban láttam..

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
Az biza EZ kellett legyen, bár már majd' húsz éve (de tizenöt biztosan), hogy nem találkoztam vele...

Zephyr Retiring
meg vagyok döbbenve<#csodalk>
azt tudtad, hogy a rockzenét, (beleértve a metalt is) csak bizonyos iq felett lehet érteni és élvezni<#nemtudom>

amúgy az a bizonyos dupla lemez..
ez a közel 8 rongyos 😊
vagy ez a közel 10 rongyos 😊
volt<#kerdes><#nevetes1>
mert, hogy manapság csabán ennyiért vehetõek meg<#falbav>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Tyia
Hopp! 4 volt...