4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#3961 Az amcsi Cock Robin nekem régi kedvelt bandám. Pop/rock a stílusuk alapvetően, de a wikipedia szerint még new wave is. Nem tom mennyire ismert számotokra és szereti-e valaki a muzsikájukat errefelé rajtam kívül. Az első számú zene tőlük (talán ez a legismertebb) a Promise You Made. Van tőlük is lemezem. -
#3960 Ez tetszik, a norvég zene az inkább "érdekes" számomra, bár rossznak nem nevezném azt sem. -
#3959 Erről beszéltem:
-
#3958 Vélemény?
Psyché - Unveiling the Secret -
#3957 Mit szóltok a Psyché zenekarhoz?
(Érdekes hang, igen jó zene....) -
#3956 Ismerős Valakinek a Kaizers Orchestra?
Norvég underground zenekar. Zenéjükben található világ zenei elem IS!!!
Anyanyelvükön éneklenek. Nagyon érdekes zene...
ízelítő -
#3955 Turatti-t azt láttam a Baby Records kiadású Lies albumon...gondolom a többi
lemez is BR/Turatti meg...aki kell. -
#3954 discogs info
A másik meg Roberto Turatti. -
#3953 Na, én nem ismerem, még a nevét sem hallottam soha...
-
#3952 Az említett zenében "benne van a keze" Chieregato-nak, akit ugyebár Den Harrow és Tom Hooker kapcsán is jól ismerhetünk. -
#3951 alatt... -
#3950 Más mélyebb összefüggéseket nem tudok...
pl.:
Azt, hogy DH nem is énekelt, azt is az SG-s ittlétem allatt tudtam meg... -
#3949 Van egy "rétege" az italonak ami be szokott jönni... -
#3948 Ezek szerint nem is annyira. -
#3947 No...akkor jól tudtam...rettenetes az italo-tudásom...IS -
#3946 Nekem Adam Ant - abból az időből - kimaradt...kb 10-12 éve vettem egy kazit
tőle, de nem korabeli volt...az nem annyira tetszett.
A '80 körüli Goody Two Shoes kimondottan tetszik...
Nem emlékszem erre az Arena koncertre - hogy láttam volna a TV-ben.
Talk Talk-ra és Level 42-ra viszont igen...pl. onnan lett egy kicsit kedvencem L42....na nem nagyon, mert a kései dalok teljesen rosszak voltak...nekem.
-
#3945 Alberto Carpani azaz Albert One "projektje" ez is. -
Én mondtam, hogy szeretem az italo-t...úgymond "szelektive".
Ez Popular Front is valami italo-synth kombináció.
Nem Albert One-t takarja a Jock Hattle (Band)? -
#3943 Egy idétlen tag miatt, akiről mflex írt, kiváncsiságból meglátogattam Laci koma topicját (egyébként nem az én világom) és visszalapozgattam. Láttam egy hsz-edet Jock Hattle-vel kapcsolatban. Nekem van egy maxi lemezem, az egyik oldalon a Crazy Family, a másikon a Yes-No Family van. Én bírom Jock zenéit, de nem tudtam, hogy te is érdeklődsz efféléről. -
mzsa #3942 Nekem az abszolút hármas kedvenc: Adam Ant, B-52's, Culture Club.
(és a tiszteletbeli negyedik helyen Depeche, Duran.)
Én még voltam a PeCsa Csillagfény discoban amikor még nem szerették egymást a Duran - és a DM rajongók (én a középutat választottam a FGTH-al, mert mindkét táborban voltak barátaim).
De ezt csak azért írtam, mert a Duran történelmet írt az 1985 "Arena" koncerttel, amit ha jól emlékszem viszonylag hamar leadott akkor a magyar Tv, és teljesen új volt akkor.
A képi megoldások, a dalok tökéletesen voltak, még úgy is, hogy nem adták le az egész műsort, csak a dalokat, és néha nem értettem, hogy mik voltak a "film" bevágások, pl. a végén amikor a nők korcsolyáztak az arenában.
Pár éve megvettem a DVD-t, hasonló élmény volt, mint 20 éve, talán még jobb is a még tökéletesebb hang, és kép, és a műsor teljessége miatt.
Még így 25 év elteltével is úgy érzem ez a műsor ma is teljesen megállná a helyét, egyszerűen nagyon jó szó rá a tökéletes.
Kicsit előbb (1984-85 körül)szintén leadta a magyar TV Adam and the Ants "Prince charming revű" műsorát (youtube-on fennt van az egész), bár sokkal egyszerűbb, "sima" koncert, de az is meghatározó volt nekem.
-
#3941 A nagy szabadság egyik "ára"... -
#3940 Kicsit még ízlelgetem...nem tűnik rosszak... -
#3939 Úgy látom, nem csak nálam volt "net szünet" SG ügyben...21.30 és 22.00 között... -
#3938 Tegnap olyan jól belejöttem a zenekérésbe:)
Egy dalt ma is megigényelnék, ezúttal egy jobb mp3-as is megfelel.
A Popular Front "Terrorist Attack" című száma érdekelne...
A tegnapi hely ma is jó lenne...remélem.
Köszi előre is. -
#3937 A ferde szájú francia seggfejet egyszerűen egy tehetségtelen nullának tartom...sztár DJ...cöö...és kimondottan rühelem...
Az a szerencse, hogy kicsit sem vagyunk rászorulva ezekre a "zenékre".
-
#3936 Teljesen egyetértek...
A "Tarzan Boy"-t az idejét sem tudom mikor hallottam utoljára... -
#3935 Gangsta rap, gospel, rave, jazz improvizációk és napjaink förmedvényei - az olyanoktól mint a maroon 5, rihanna, coldplay, a hülye gyerek david guetta (szándékosan írtam kisbetűvel e neveket) és még sorolhatnám őket, azonnal hányinger fog el.
Sajnos, amint észrevettem, mostanában előszeretettel "lökdösik" fel a csúcsra az ilyen vinnyogó, nyögdécselő, fataró hangú- és viselkedésű selejteket... és a fiatal generáció nagy része (de nem csak ők) "eszi" őket - ilyen szintű ízlésficamot, nemi identitás zavart sosem tapasztaltam eddig.
...Hogy pusztulna az összes! -
#3934 -
Etelkozi Vata #3933 Den Harrow az Den Harrow! :)
Az Ubiquitous Synergy Seeker-nek, mint nálam mindenkinek, megint csak külön története van.
Valaha egyszeres all-star válogatott baseball játékos (valamint edző, bíró, klubelnök, manager, satöbbi) voltam, és mint a sportág szerelmese, PC-n is alkalmasint szívesen játszom ilyen játékokat.
A legújabb baseball játékban volt egy betét zene, amit még korábban soha nem hallottam, de a játékban többször is felcsendült és végül a fülembe mászott.
Kinyomoztam, hogy az USS Antivenom című számáról van szó.
Ezt követte a teljes album youtube-on való meghallgatása, majd megszerzése...
Stílusilag nem sorolom be őket sehova, mert nem értek hozzá...
Kortárs zene, meglehetősen egyszerű, inkább samplerelt, semmint hangszeres zene, de van benne valami...
Nem tom, hallgassatok bele, kell vagy fél perc mire a nóta beindul, de akkor egész jó lesz...
USS Antivenom -
Etelkozi Vata #3932 Basszus, Baltimora!!!
Az első, mindössze 6 számos lemezét nagyon szerettem...
A Tarzan Boy gyorsan elcsépelté vált, de a Running for your Love és a Living in the backround szerintem zseniális, időtálló alkotások...
Meg is hallgatom őket...
Hallgassátok meg ti is:
Living in the background -
mzsa #3931 Divine az Divine ez "alap".
Nekem sincs semmi bajom az italoval, főleg az "építőtáborok és termelési gyakorlatok" hangulatát adja vissza, ahhol az egész napos meló után az esti egyetelen program a disco volt, ott csak ez szólt. Scotch, Gazebo, Mike Mareen, Baltimora, Silent Circle, Divine stb.
Emlékszem az első építőtárorban 1984-ben voltam (15 évesen)A DM: Speek & spell kaziját vittem akkor azt rajtam kívül nem ismerte senki. Nem is játszotta a discós, annyira ismeretlen volt Magyarországon.
A "new" italot nem ismerem. -
atiapuka #3930 Ezekből a Shake It Up tetszik, a Love reaction még elmegy. -
#3929 Nekem azok is bejönnek. Divine az Divine. -
#3928 Love Reaction?
Kick Your Butt?
Shake It Up? -
#3927 Ja. Ezek is jók. Talán ezek nem is SAW dolgok, legalábbis az első kettő...assszem.
Igaztából össze akartam állítani egy Divine Self Selected Cd-t.
Sikerült is levadászni 6 fontos dalt, de amiket kértem tőletek azok a nyavajáért sem akartak lejönni...Most, hogy hozzájutottam kész a track listám...Hurrrá!
-
atiapuka #3926 Én még a Native Love-t, a Shoot your shot-ot és a Walk like a man-t szeretem nagyon tőle. -
#3925 Nem, nem változtam.
Divine-nak a nem annyira elbarmolt számait bírtam/bírom.
(Tehát a Jungel Jezebel, meg az Alphabet Rap meg az ilyeneket nem)
Még azt is elnézem neki, hogy (asszem) a második albumát már a SAW trió producálta.
A polgárpukkasztása és a rettenetes(en jó) hangja és az ahhoz tökéletesen passzoló zenéje rendben van.
-
atiapuka #3924 I'm so beautiful
http://shareplace.com/?40FFCADE9 -
atiapuka #3923 Cimbi, mi ez az új stílus? Én azt hittem, hogy te az ilyen zenét mint Divine, nem is szereted. -
#3922 Köszi skacok!