4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#4001 És tényleg!
Beállítottam, "pöröghet a wav".
Ez kinek (volt) a mottója?
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!! -
#4000 World Music / In the World of Music !!!
Sorten Muld - Bonden og Elverpigen -
#3999 Nem, az audió konvertálón belül is lehetőség van a további beállításokra - alul, baloldalt (kimenet/audió feldolgozás). -
#3998 World Music / In the World of Music !!!
A dán Sorten Muld nevű bandát említem...
Zenéjükben keverednek a hagyományos népi hangszerek hangjai (pl. a duda, a furulya, a hegedű) a modern elektronikus zenével.
Ez így együtt a folktronika.
A zene és a szöveg egyaránt merít a dán népi hagyományokból.
Talán a magyar Balkan Fanatic juthat eszembe róluk, de inkább nem! Esetleg a néhai Nox-ot, de azt se ha nem muszáj.)
négy albumra volt elég eddigi pályafutásuk:
Sorten Muld (1996)
Mark II (1997)
III (2000)
Jord, Luft, Ild, Vand (2002) -
#3997 Tehát "Audió fájl formátum konvertáló"-ba másolok, a rippelőnél beállítok és ezt jól megjegyezve, megcsinálja azt amit akarok tőle?
Végül is logikátlan lenne a rippelővel a gép dolgait mozgatni...
-
#3996 Nem, mellette találod (fülek baloldalt, fent) az "Audió fájl formátum konvertáló"-t. -
#3995 A bemásolást az audio cd rippelő ablaknál kell? -
#3994 Kedves Olvasók!
Mivel ez a WORLD MUSIC otthona is, úgy döntöttem, hogy ezentúl az idevonatkozó írások elé a fenti nagy betűs fejlécet fűzöm...
Aki szeretne Világ Zenés videót, vagy infót megosztani velünk, kérem tegyen ugyan így...
Az ok az, hogy a már bezárt WM topik látogatottsága még mindig magasnak mondható...(forrás: F.C.)
Köszönöm!!!!!!! -
#3993 Nem, egyszerűen csak behúzod a fájlokat, kiválasztod a mappát ahova menteni akarod az anyagot (alul), majd mellette beállítod (kipipálod) az RMS-t. -
#3992 Most látom, hogy ez CD rippelésnél van...
És ha beszerzésből származnak a dalok akkor a bonyolult verzió marad? -
#3991 Kíváncsi vagyok azokra, akik ipari "beszerzéseket" követnek el, hogyan járnak el...gyanítom sehogy.
Szerintem, roppant zavaró, ha 5-10 mp-ig nem történik semmi...nem mintha türelmetlen volnék...de akkor is.
Mindjárt megnézem "azt" a beállítást.... -
#3990 Ahaaaaaaaa.... -
#3989 De igen - minden esetben ellenőrzöm, hogyan is áll a dolog. -
#3988 Az jó, ha kérdez az ember - hajlandóságot jelent a tanulásra.
Csakhogy Te a "peak level"-t normalizáltad (azért a 93 dB), sokan ezt teszik (helytelenül), itt pedig az RMS-t fogod. -
#3987 Nem szoktad megcsípni a végét ha sokáig kussol a dal?
Szabályosan mániám lett, hogy ellenőrizzem a dolgot. -
#3986 Nem mondtál - meg lehet, de én csak képekről ismerem a szóban forgó software-t, ne kérdezd, hogyan. -
#3985 A -16 az állandó érték? Esetleg standard?
Az elv megegyezik az MP3Gain-nél beírt (sok esetben hasra ütött /nálam/ 93dB-lel) értékkel?
Vagy mindegy mit kérdezek, ezekkel az adatokkal minden szám (viszonylag) egyforma hangerejű lesz?
Nagy kérdező vagyok ám?
-
#3984 Lehet, hogy nem pont ide való, de nem akarok próféta lenni a zeneelemzők otthonában.
Biztos sokatokkal előfordult, hogy a megszerzett dal végén van legalább 2,3,4,5, mp üresjárat, csend. Engem ez kimondottan zavar.
Ezért a Cool Edit Pro-t szoktam segítségül hívni, mind .mp3, mind .wav esetén. Jól levágom a fölös csendet.
Ha már a dal vágásra felkerül(t), közben meg lehet bizonyosodni (valamennyire), hogy az adott dal megfelel-e a (minőségi) kívánalmainknak, vagy sem...Ez a bizonyos 2 in 1 :)
Remélem nem mondtam (túl) nagy baromságot...
-
#3983 Így állítsd be:
...aztán hajrá! -
#3982 A "Normalizálás" nálam a hangerő növelését, vagy csökkentését akarja jelenteni. -
#3981 Igen.
nekem 11.0.0 (build 1) pro verzió van.
Tehát azt akarod mondani, hogy az írás során hozza egy szintre a dalok hangerejét?
Mert ez igen egyszerű módja lenne a "konszolidált" hangzás eléréséhez. A hangerőszabályzó folyamatos izgatásának elkerülése nagyon jó lenne...
Végül is az történne amit a Nero "valahány" esetében tapasztalni véltem!? -
#3980 Akkor ez sem tesz másként, mint a Cool Edit Pro 2
Ott rájöttem a módjára, de nem lehet ú.n. közös nevezőre hozni a dalokat.
A lényeg (ha jól mondom), hogy (egy adott dal esetében) saját magához képest %-os, vagy dB szintű normalizálást lehet végre hajtani a dalon...vagy valami ilyesmi... -
#3979 ...Amúgy, találtam egy jóval egyszerűbb megoldást számodra, a neve: Easy CD-DA Extractor - használod? -
#3978 A SoundForge-al azonban nem lehet egyszerre több számot azonos szintre hozni, külön kell őket egy bizonyos szintre hozni - jóval hosszadalmasabb művelet -
#3977 Cool Edit Pro 2...helyesen. -
#3976 Igen.
Ugyan nincs semmilyen ismeretem a témában, de a vágásra is magamtól jöttem rá (bár az szerintem nagyságrendekkel egyszerűbb művelet "normalizálásnál") a Cool Pro 2 esetében...
Ha nem sikerül előre, majd sikerül 20.-ra :) -
#3975 Soundforge - ez viszont igényel bizonyos ismereteket, némi hozzáértést, rutint.
Hajlandó vagy időt áldozni rá? -
#3974 Szerény semmitmondó véleményem szerint a "The Last Day"-nek kellene az album húzódalának lennie.
Sajnos csak zene, de hallgatása közben jól megnézhető a fantáziadús borító
The Last Day -
#3973 Már volt idebiggyesztve...csak az összehasonlítás kedvéért.
Space Cadet -
#3972 Igen...
Az ott Nick Beggs. -
#3971 Rocket Boy -
#3970 Most újra átolvastam a firkálmányom...remélem aki v.m. témában otthon van,
az érti... -
#3969 "veszett"jó kép...
Azért kiviláglanak a "Fehér Tollak" :)
A boldog békeidőkben én is rendelkeztem eme kiadvánnyal.... -
#3968 Sajnos nem...mert csak mp3 esetében működik...(mp3Gain)
-
#3967 Jut eszembe Kajagoogoo...
-
#3966 Nem tudom, mit csinálsz az mp3-al, hogy remekelsz... de az az eljárás megfelelhet a vm-nek is. -
#3965 Feszegettem korábban egy kérdést.
Kaptam ugyan akkortájt válaszokat, de még mindig nem egyértelmű...
Tehát, ha különböző veszteség mentes albumok különböző dalaiból saját válogatást óhajtok csinálni, könnyen előfordul, hogy a számok nem egyforma a hangerejük meg, aki ért hozzá tudja mi.
A kérdés: van-e olyan "módszer" ami ezt a problémát orvosolja?
Asszem ez a normalizálás. Viszont Wescone határozottan nem javasolja....legalábbis a normalizálást.
Korábban mintha azt tapasztaltam valamelyik Nero-nál, ha mást nem is, de a hangerőket egyszintre hozta...
Mit gondoltok?
Esetleg valami javaslat saját (v.m.) válogatás CD készítésére?
(mp3-ban már remekelek...jól megy a hangerő kiegyenlítés...) -
#3964 A Kajagoogoo-ról jut eszembe egy-két gondolat.
Mivel nekem ők világverő kedvencek, főleg a Nick Beggs féle, nem nagyon szoktam róluk negatív dolgokat mondani - a "Too Shy"-t nem számítva...:)
Igazából a 2007-es album piszkál engem....
A "Gone TO The Moon".
Na ez nagyon nem sikerült.
A Nick Beggs házi performance-án kívül hivatalon képi anyag nem is nagyon jelent meg: ez a "Rocket Boy".
Talán ez és a "The Last Day" hallgatható viszonylagos fenntartások nélkül.
Az album az 1984 felállásban készült, tehát Limahl nélkül...
Abban reménykedem, hogy ez a lemez valami kísérleti darab lehetett...
Talán ennek bizonyítéka, hogy (ha jól tudom) nem jelent meg hanghordozón...mp3-ban volt letölthető egy ideig a kajagoogoo.com-ról...
A teljes újraegyesítés után, 2009-ben kiadtak két EP-t.
Limahl jól énekel és a zene is jó...
Tulajdonképpen a fagyi visszanyalt...korábban Limahl nélkül tetszett jobban a banda, most meg....
Remélem a továbbiakban legalább olyan jó dolgokat fognak művelni, mint amilyen a "Death Defying Headlines" című munkájukon hallani...
(Létezik ennek egy "Dance Remixes" kiadása is, de azt még nem hallottam.)
-
#3963 Cock Robin...
Én is ismerem...
"When Your Heart Is Weak", "Just Around A Corner"? hmm?
A zenevadászatom hajnalán, amikor még "hisztérikusan" töltöttem le majd minden elém kerülő albumot...ők is áldozatul estek...
Azóta már lehiggadtam (vagy nem) és már csak a leválogatott maradványa maradt meg a korabeli mennyiségnek.
Az esszencia...az remek... -
#3962 Igen, tudom...