4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    És tényleg!

Beállítottam, "pöröghet a wav".

Ez kinek (volt) a mottója?

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!!
  • Tyia
    World Music / In the World of Music !!!

Sorten Muld - Bonden og Elverpigen
  • Wescone
    Nem, az audió konvertálón belül is lehetőség van a további beállításokra - alul, baloldalt (kimenet/audió feldolgozás).
  • Tyia
    World Music / In the World of Music !!!

A dán Sorten Muld nevű bandát említem...

Zenéjükben keverednek a hagyományos népi hangszerek hangjai (pl. a duda, a furulya, a hegedű) a modern elektronikus zenével.
    Ez így együtt a folktronika.
    A zene és a szöveg egyaránt merít a dán népi hagyományokból.

Talán a magyar Balkan Fanatic juthat eszembe róluk, de inkább nem! Esetleg a néhai Nox-ot, de azt se ha nem muszáj.)

négy albumra volt elég eddigi pályafutásuk:

Sorten Muld (1996)
    Mark II (1997)
    III (2000)
    Jord, Luft, Ild, Vand (2002)
  • Tyia
    Tehát "Audió fájl formátum konvertáló"-ba másolok, a rippelőnél beállítok és ezt jól megjegyezve, megcsinálja azt amit akarok tőle?

Végül is logikátlan lenne a rippelővel a gép dolgait mozgatni...
  • Wescone
    Nem, mellette találod (fülek baloldalt, fent) az "Audió fájl formátum konvertáló"-t.
  • Tyia
    A bemásolást az audio cd rippelő ablaknál kell?
  • Tyia
    Kedves Olvasók!

Mivel ez a WORLD MUSIC otthona is, úgy döntöttem, hogy ezentúl az idevonatkozó írások elé a fenti nagy betűs fejlécet fűzöm...

Aki szeretne Világ Zenés videót, vagy infót megosztani velünk, kérem tegyen ugyan így...

Az ok az, hogy a már bezárt WM topik látogatottsága még mindig magasnak mondható...(forrás: F.C.)

Köszönöm!!!!!!!
  • Wescone
    Nem, egyszerűen csak behúzod a fájlokat, kiválasztod a mappát ahova menteni akarod az anyagot (alul), majd mellette beállítod (kipipálod) az RMS-t.
  • Tyia
    Most látom, hogy ez CD rippelésnél van...

És ha beszerzésből származnak a dalok akkor a bonyolult verzió marad?
  • Tyia
    Kíváncsi vagyok azokra, akik ipari "beszerzéseket" követnek el, hogyan járnak el...gyanítom sehogy.

Szerintem, roppant zavaró, ha 5-10 mp-ig nem történik semmi...nem mintha türelmetlen volnék...de akkor is.

Mindjárt megnézem "azt" a beállítást....
  • Tyia
    Ahaaaaaaaa....
  • Wescone
    De igen - minden esetben ellenőrzöm, hogyan is áll a dolog.
  • Wescone
    Az jó, ha kérdez az ember - hajlandóságot jelent a tanulásra.
    Csakhogy Te a "peak level"-t normalizáltad (azért a 93 dB), sokan ezt teszik (helytelenül), itt pedig az RMS-t fogod.
  • Tyia
    Nem szoktad megcsípni a végét ha sokáig kussol a dal?

Szabályosan mániám lett, hogy ellenőrizzem a dolgot.
  • Wescone
    Nem mondtál - meg lehet, de én csak képekről ismerem a szóban forgó software-t, ne kérdezd, hogyan.
  • Tyia
    A -16 az állandó érték? Esetleg standard?

Az elv megegyezik az MP3Gain-nél beírt (sok esetben hasra ütött /nálam/ 93dB-lel) értékkel?

Vagy mindegy mit kérdezek, ezekkel az adatokkal minden szám (viszonylag) egyforma hangerejű lesz?

Nagy kérdező vagyok ám?

• Tyia
    Lehet, hogy nem pont ide való, de nem akarok próféta lenni a zeneelemzők otthonában.

Biztos sokatokkal előfordult, hogy a megszerzett dal végén van legalább 2,3,4,5, mp üresjárat, csend. Engem ez kimondottan zavar.
    Ezért a Cool Edit Pro-t szoktam segítségül hívni, mind .mp3, mind .wav esetén. Jól levágom a fölös csendet.

Ha már a dal vágásra felkerül(t), közben meg lehet bizonyosodni (valamennyire), hogy az adott dal megfelel-e a (minőségi) kívánalmainknak, vagy sem...Ez a bizonyos 2 in 1 :)

Remélem nem mondtam (túl) nagy baromságot...
  • Wescone
    Így állítsd be:

...aztán hajrá!
  • Tyia
    A "Normalizálás" nálam a hangerő növelését, vagy csökkentését akarja jelenteni.
  • Tyia
    Igen.

nekem 11.0.0 (build 1) pro verzió van.

Tehát azt akarod mondani, hogy az írás során hozza egy szintre a dalok hangerejét?
    Mert ez igen egyszerű módja lenne a "konszolidált" hangzás eléréséhez. A hangerőszabályzó folyamatos izgatásának elkerülése nagyon jó lenne...

Végül is az történne amit a Nero "valahány" esetében tapasztalni véltem!?
  • Tyia
    Akkor ez sem tesz másként, mint a Cool Edit Pro 2

Ott rájöttem a módjára, de nem lehet ú.n. közös nevezőre hozni a dalokat.

A lényeg (ha jól mondom), hogy (egy adott dal esetében) saját magához képest %-os, vagy dB szintű normalizálást lehet végre hajtani a dalon...vagy valami ilyesmi...
  • Wescone
    ...Amúgy, találtam egy jóval egyszerűbb megoldást számodra, a neve: Easy CD-DA Extractor - használod?
  • Wescone
    A SoundForge-al azonban nem lehet egyszerre több számot azonos szintre hozni, külön kell őket egy bizonyos szintre hozni - jóval hosszadalmasabb művelet
  • Tyia
    Cool Edit Pro 2...helyesen.
  • Tyia
    Igen.

Ugyan nincs semmilyen ismeretem a témában, de a vágásra is magamtól jöttem rá (bár az szerintem nagyságrendekkel egyszerűbb művelet "normalizálásnál") a Cool Pro 2 esetében...

Ha nem sikerül előre, majd sikerül 20.-ra :)
  • Wescone
    Soundforge - ez viszont igényel bizonyos ismereteket, némi hozzáértést, rutint.
    Hajlandó vagy időt áldozni rá?
  • Tyia
    Szerény semmitmondó véleményem szerint a "The Last Day"-nek kellene az album húzódalának lennie.

Sajnos csak zene, de hallgatása közben jól megnézhető a fantáziadús borító

The Last Day
  • Tyia
    Már volt idebiggyesztve...csak az összehasonlítás kedvéért.

Space Cadet
  • Tyia
    Igen...

Az ott Nick Beggs.
  • Tyia
    Rocket Boy
  • Tyia
    Most újra átolvastam a firkálmányom...remélem aki v.m. témában otthon van,
    az érti...
  • Tyia
    "veszett"jó kép...

Azért kiviláglanak a "Fehér Tollak" :)

A boldog békeidőkben én is rendelkeztem eme kiadvánnyal....
  • Tyia
    Sajnos nem...mert csak mp3 esetében működik...(mp3Gain)

• Musachy
    Jut eszembe Kajagoogoo...

• Wescone
    Nem tudom, mit csinálsz az mp3-al, hogy remekelsz... de az az eljárás megfelelhet a vm-nek is.
  • Tyia
    Feszegettem korábban egy kérdést.

Kaptam ugyan akkortájt válaszokat, de még mindig nem egyértelmű...

Tehát, ha különböző veszteség mentes albumok különböző dalaiból saját válogatást óhajtok csinálni, könnyen előfordul, hogy a számok nem egyforma a hangerejük meg, aki ért hozzá tudja mi.

A kérdés: van-e olyan "módszer" ami ezt a problémát orvosolja?
    Asszem ez a normalizálás. Viszont Wescone határozottan nem javasolja....legalábbis a normalizálást.

Korábban mintha azt tapasztaltam valamelyik Nero-nál, ha mást nem is, de a hangerőket egyszintre hozta...

Mit gondoltok?

Esetleg valami javaslat saját (v.m.) válogatás CD készítésére?

(mp3-ban már remekelek...jól megy a hangerő kiegyenlítés...)
  • Tyia
    A Kajagoogoo-ról jut eszembe egy-két gondolat.

Mivel nekem ők világverő kedvencek, főleg a Nick Beggs féle, nem nagyon szoktam róluk negatív dolgokat mondani - a "Too Shy"-t nem számítva...:)

Igazából a 2007-es album piszkál engem....

A "Gone TO The Moon".

Na ez nagyon nem sikerült.
    A Nick Beggs házi performance-án kívül hivatalon képi anyag nem is nagyon jelent meg: ez a "Rocket Boy".

Talán ez és a "The Last Day" hallgatható viszonylagos fenntartások nélkül.
    Az album az 1984 felállásban készült, tehát Limahl nélkül...
    Abban reménykedem, hogy ez a lemez valami kísérleti darab lehetett...
    Talán ennek bizonyítéka, hogy (ha jól tudom) nem jelent meg hanghordozón...mp3-ban volt letölthető egy ideig a kajagoogoo.com-ról...

A teljes újraegyesítés után, 2009-ben kiadtak két EP-t.
    Limahl jól énekel és a zene is jó...
    Tulajdonképpen a fagyi visszanyalt...korábban Limahl nélkül tetszett jobban a banda, most meg....

Remélem a továbbiakban legalább olyan jó dolgokat fognak művelni, mint amilyen a "Death Defying Headlines" című munkájukon hallani...

(Létezik ennek egy "Dance Remixes" kiadása is, de azt még nem hallottam.)

• Tyia
    Cock Robin...

Én is ismerem...

"When Your Heart Is Weak", "Just Around A Corner"? hmm?

A zenevadászatom hajnalán, amikor még "hisztérikusan" töltöttem le majd minden elém kerülő albumot...ők is áldozatul estek...

Azóta már lehiggadtam (vagy nem) és már csak a leválogatott maradványa maradt meg a korabeli mennyiségnek.

Az esszencia...az remek...
  • Tyia
    Igen, tudom...