4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#4041 Falco-t nagyon körbejártuk...
Nina Hagenről túl sok minden nem volt, egy video..egy-egy megemlítés.
A Drahdiwaberl-ről gondolom Falco-nál megemlékeztünk, de semmi konkrétum...
Én már a kezdet kezdetekor mondtam, hogy ez egy igen nagy témakör...hál' Istennek.
Egyébkén Bigivan(nak is) szívügye NDW...hátha bekapcsolódik Ő is.
Ideal, Deutche Amerikanische Freundschaft nem volt.
A DÖF-től talán a "Codo" szóba volt hozva...
-
#4040 Az úgy volt...
...., hogy volt/van egy elgondolásom. Kb. a nyárra tehető a megvalósítás kezdetének időpontja.
Miszerint a világ (kezdésnek: Európa) országaiból felkutatom az "idevonatkozó" előadókat/zenekarokat. Azt szerettem volna elérni, hogy a kevésbé ismert "képviselők" is bemutatásra kerüljenek.
Felkutattuk/felkutattam: Izlandot, Észak-Írországot, Írországot, Wales-t, Norvégiát, Svédországot. Most elvétve Dánia "nagyjait" próbálgatom...
A World Music-ban is ilyen tematika érvényesült.
Ott mondjuk ABC sorrendben mentünk egy ideig, (Afganisztán, Albánia, Algéria, Andorra, Angola, Argentína) míg "ide" nem csatlakoztattam...
Sokat segített a mára már ide nem író ndmlovag! (mi történhetett vele? )
Lényeg a lényeg Kanada zenéje (még) nem lett kiaknázva...
A Man Without Hats-ről ugyan már ejtettünk néhány szót, de a társaság kivesézéséről nem beszélhetünk...asszem Diókával beszéltünk róluk...megnézem...a keresőben...
Én a facebook-ot erősen hanyagolom...még.
-
#4039 Nem probléma...
Marc Moulin a Telex-hez (is) köthető, tehát kis csúsztatással a témánkhoz tartozhat...
Volt már, hogy downtempo/ambient/chill out darabok is bekerültek.
Ilyen volt például az International Observer, a Thompson Twins-es Tom Bailey projectje...
...vagy említhetném a Propaganda 2010?-es művét is ami aztán tényleg nem volt már New Wave, de "ott" kezdtek...1984-ben.
-
#4038 Jelenleg ez a valós 4000-dik hsz... A többit törölte a hg. -
#4037 Man Without Hats az szerintem nagyon jó. Nina Hagenról esett már szó, a többit nem tudom. Tyia majd nyilatkozik. -
mzsa #4036 És még egy: A (német) nyelvterületi zenekarokkal foglalkoztatok már régebben? DAF, DÖF, Ideál, Nina Hagen, Drahdiwaberl, stb. -
mzsa #4035 Canada-i New Wave? Man without Hats? Kitűnő zenekar. FB-on szoktak csatolni kevésbé ismert zenéket, képeket, koncerteket. -
mzsa #4034 Tegnap még sikerült letöltenem 2 Marc Moulin albumot (azon kívül amit Ti csatoltatok: (Entertainment, I'm and you), azért ezek már mind elég távol vannak a topik témájától. Engem inkább a Syrius-ra emlékeztet ez ez a fúziós jazz-rock. -
#4033 Asszem Musachy Kolléga dolgaival elégedettebb leszel...
-
#4032 Ez meg például ITT megtalálható. Vagy itt. -
mzsa #4031 Nagyon szépen köszönöm! -
#4030 Én ezt leltem: Marc Moulin – Placebo Sessions (1999) [FLAC]
Release 1999 | EAC Rip | FLAC (tracks+.cue) | Track: 01:19:29 | Size: 419 Mb
Genre: Funk, Soul, Jazz | Label: Counterpoint Records
Tracklist
01. Aria
02. Humpty Dumpty
03. Planes
04. Showbiz Suite
05. Balek
06. Only Nineteen
07. Phalene
08. Temse
09. Stomp
10. Polk
11. N. W.
12. Dag Madam Merci
13. S.U.S.
14. Plotselling
15. Bosso
ki kell próbálni, asszem műxik -
#4029 Album?
Van neki egy pár, hiszen már jó régóta zenél a fószer.
Itt nyilvánosan nem mondom el, hogy mi, miért és miért nem...letöltésekkel kapcsolatban.
Lényeg, hogy kóstolónak egy nem túl izmos .mp3 formátumú albumot ajánlanék:
Ezen ugyan nincs rajta a tegnapi videó, de a 2002-es év (szerintem) egyik legjobb ilyen stílusú kompozíciója, viszont igen!!!!
Ez: a "Tenor"
Marc Moulin - Top Secret (2002)
01 - Into The Dark
02 - What
03 - Bottle
04 - Theo
05 - Organ
06 - In My Room
07 - Tenor
08 - Day Fever
09 - It's To Say
10 - Feet
192 kbit/s
katt
...
Aki "lossless-ileg" tud valamit....az kérem segítsen!
Szerintem remek zenéről van szó... -
mzsa #4028 Ez nem rossz!
Album nincsen? Kíváncsi lennék a többi dalra is.
Köszi. -
#4027 ...és milyen? -
#4026 !!! WORLD MUSIC / IN THE WORLD OF MUSIC !!!
Még Dánia...
Nem nagyon akarnám ragozni az Of the Wand & the Moon nevű csoportosulás zenéjét.
Ritka érdekes színfolt a world music palettán.
Mondhatnám azt is, hogy kellemes.
Nekem bejön...és nektek?
Of The Wand And The Moon - Raven Chant
Of The Wand And The Moon - My Black Faith
-
#4025 Mostmár tudom, mi a fúziós zene. -
#4024 Marc Moulin-t ismerem "innen", aki a Telex mellett, alatt, után fúziós zenékkel lepte meg a nagyérdeműt...
... ilyennel...
-
#4023 Dehogy...egyet sem csináltam...még... -
#4022 Ez nekem is megvan, jó zene. -
mzsa #4021 TELEX - Les Rythmes Automatiques (1989)
01. Twist A St.Tropez [0:03:43.30]
02. Dance To The Music [0:04:56.36]
03. Moskow Diskow [0:04:14.97]
04. Reality [0:04:52.33]
05. Radio - Radio [0:04:28.46]
06. Second Hand [0:03:34.36]
07. Vertigo [0:04:51.57]
08. The Voice [0:03:44.89]
09. Pakmovast [0:05:22.86]
10. Rock Around The Clock [0:03:39.26]
11. Eurovision [0:00:56.60]
http://depositfiles.com/files/7m9kztbya -
#4020 Lám, elvesztél a cd csinálásban. -
#4019 Jééé...tényleg csak Te mondtad...bocsi...
A ILDD-ből van bőven (ha jól figyeltem)...lehet, hogy le is fedi az ú.n. dalkeresési zónámat.
A nagyobb gond valszeg a pop/rock/miegymással lesz (nagyobb) gond...
A megfelelő szériára találás lehet, hogy ott is megoldást jelent majd...
Kiderül.
-
#4018 az alkalmazás mikéntjét én maximálisan rád bízom.
"Ha azt mondjátok, hogy azonos időszakban kiadott albumok között nem lehet akkora bazinagy különbség, akkor meg vagyok nyugodva."
Szerintem én, és más sem mondott ilyet. Vannak korszakokra jellemző stílusjegyek,mint pl. a ruházat, hajviselet, autók, a zenében hangszerelés, és maszterelés stb....de ettől még ahányféle kiadvány, zenestílus, kiadó és együttes meg az akkori hangmérnök hallása és felszerelése, gyakorlatilag annyiféle különbség is lehet. Az ILDD sorozat ebből a szempontból egy kiegyensúlyozott utópisztikus válogatás, mert ha a szükség úgy hozta, rámasztereltek egy kicsit, így az eredeti minőség különbségek egyenletesebben vannak elsimítva...ergo azzal kevesebb is a felmerülhető probléma, míg a többiről meg majd te tudsz mesélni. -
#4017 Köszönöm a tájékoztatást...mindenkinek.
Valószínűleg nem fogok keverni korabeli dalokat maiakkal.
Leginkább a '80-as évekből fognak származni a dalok.
Lesz Italo Disco és '80-as pop/rock/akármi.
A sok (sokszor) általam gyengének ítélt mp3-at szeretném leváltani.
Annyiból talán szerencsém lesz/van, hogy a kiadások (I love disco Diamond, meg ilyenek) lehet, hogy sok hasonlóságot mutatnak...az általatok felsorolt adatok tekintetében.
Szerencsére a New Wave bandák esetében inkább komplett album(ok)ról van szó!
Végül is én csak akkor szeretnék "beavatkozni" a dalokba, ha tényleg bántóan nagy a különbség.
Ha azt mondjátok, hogy azonos időszakban kiadott albumok között nem lehet akkora bazinagy különbség, akkor meg vagyok nyugodva.
A különféle vizsgálatok nekem valszeg nem nagyon mondanának semmit.
-
#4016 Magam részéről, ha beleszólhatok amatőrként, én is a számonkénti beállítást javasolnám. Kicsit emlékeztet a dolog régen a magnós felvételekre, ott is jó szolgálatott tett a kivezérlésjelző (bár biztos volt néhány emberke, akik csak a szép villódzó ledeket látták benne). Gondolom nem 50-100 CD gyors elkészítése a cél. Akkor meg megér egy kis vacakolást a dolog. -
#4015 -
#4014 értem a csíziót. és hirtelen nem tudok jobbat!
igaz, a mostani számok többsége a bazinagy hangerőre van optimalizálva, s ezen az áron sokszor már-már torzításig vannak 'hangosítva'. ha egy hatalmas átlagot akarsz vonni minden vegyesfelvágott cédére írásánál, akkor valóban szóba jöhet amit javasolsz (a -18 már csak halkít, -10 meg már veszélyes lehet, tömeges számon egyfélét alkalmazni meg saccperkábé alapon és ugyanilyen eredményességgel lehet), de magam részéről pont emiatt sem javaslom, mert egy-egy ilyen művelet valóban közelebbi érzetre hozza a számok hangerejét, de ugyanígy csesz(het)i szét a szám eredeti dinamikáját és élvezetét is (legyen akár az eredetileg hangos vagy halkabb). ha ez nem számít,akkor lehet bármit csinálni, ha számít (mondjuk nem az autóban hallgatásnál), akkor meg még mindig lágyabb beavatkozás egy maxmiális csúcsérték megadása és annak elviselése, hogy más a hangerő. azért én is sokféle zenét hallgatok, mégsem érzek késztetést minden számnál hangerőt tekergetni.
szerintem Tyia tekerd fel maxra és hagyd úgy! így eléred, hogy biztosan mindig minden a leghangosabban szóljon.
A 80-as, 90-es és 00 óta készült számok alapvetően különböző 'eremes' jellemzőkkel bírnak (elsősorban a diszkózenékre értem), mondjuk a 3 évtized stílusainak összehozása nem kis feladat lenne, ahol nagyon csökkenteni kell, ott a másik számnál nagyon növelni és hát nem kell sok varia hozzá, akkor sem lesz 'tökegyforma',mert más dob-basszus és ütem részeket ugyanolyan hangerőnél is úgyis másképp érzünk-hallunk majd...
Csoportos feldolgozásra (jelentem!) 'okosabbat-szebbet-elegánsabbat' én sem tudok, de én a hasonló problémát kizárólag egyesével orvoslom (általában minden számot egyszer megnézek és csak utána kerülnek archiválásra), pont azért, hogy lehetőleg ne csináljak rosszabbat egy rosszból vagy épp a jóból.
1 profi megoldása van:
-előzetes rms és peak vizsgálat a számokon,
-ami nem éri el az elvárt küszöbszintet, tehát csak azokon beállítani a max. csúcsot és hozzárendelni egy vágás nélküli -10-12db-es rms értéket.
bár ezt ismereteim szerint a sztenderd manipulátor progik egylépcsőben nem tartalmazzák.
-
#4013 CD-n :)
-
#4012 A cél továbbra is az, hogy A, B, C...stb albumokról levett dalok viszonylag egyforma hangerővel szóljanak a belőlük írt DC-n.
Ne kelljen a hangerőt unos-untalan birizgálni...
Ugyan ez vonatkozik a "beszerzett" dalokra is... -
#4011 Még valami - Tyiának éppen az a gondja, hogy az egyik szám hangosabban/halkabban szólal meg mint a másik. Ha ezt a funkciót nem használja, továbbra is ez lesz a gondja. Én (és Te is) tudunk olyan eljárásról amivel kezelhető a gond fájlonként, manuálisan, de neki egyszerűbb megoldás kellene.
Amennyiben tudsz célravezetőbb eljárásról oszd meg velem is!
Ne érts félre, ez nem valami ostoba kihívás, tényleg érdekelne mert még az én eljárásom is hagy kívánnivalót maga után. -
#4010 "...stúdióban ilyet műveletet biztos nem kreálnak."
Az biztos, de mivel igen különbözik egy 80-as, 90-es kiadású felvétel a napjaink normalizált felvételeitől, tenni kell valamit a azonos "szintre hozásuk" érdekében és arra a "peak" normalizálás semmiképp sem jó.
Az RMS normalizálás sem tökéletes persze, de még mindig jobb mint úgy keverni (elmenteni, hallgatni) a különböző kiadások darabjait, ahogyan az "Isten adta". -
#4009 ja, egyébként felőlem úgy használjátok, ahogy akarjátok, ez csak természetes, engem alapvetően nagyon nem zavar....én csak az "ejnyebejnye" véleményem fejeztem ki. -
#4008 most tényleg, az még sosem jutott eszetekbe,hogy egyáltalán ne használjátok ezt a funkciót?, azaz kapcsoljátok ki?
rippelés folyamatában rms-re normalizálni egyszerűen hülyeség, mert nem látod előtte, hogy milyen lesz a végeredmény, -18-nak meg szinte értelme sincs, az legfeljebb csökkenti az átlagos hangerőt,ami szintén felesleges beavatkozás, ha meg feljebb veszed az értéket, sosem tudhatod,hogy az adott lemez hangerejéhez és dinamikájához képest mikor lesz belőle vágás (-16-14db meg csak játék a számokkal, van ahol emel,van ahol majd csökkent). rippelésnél max a 'peak' típusú ajánlott, már persze csak akkor, ha nem akarja valaki egy rossz rms beállítással elcseszni az egészet. fogalma sincs, hogy ilyen sutaságot hol javasoltak, hogy rippelésnél rms-re normalizálni inkább bátorság,mint átgondolt művelet, ezt a műveletet utófeldolgozásra találták ki (amikor véglegesítés előtt látod is, hogy adott érték mennyiben változtatja meg a hangerősséget és dinamikát), még akkor is, ha egy 'okos' programozó felajánlja rippeléshez a lehetőségét. stúdióban ilyet műveletet biztos nem kreálnak. -
#4007 Én minden esetben -18-at javasolnék - így halkabb lesz a végeredmény, de régebbi kiadású (AAD) CD-k esetében a csúcsok nem kerülnek (legfeljebb csak minimális mértékben) vágásra. -
#4006 Mindjárt utánanézek, melyik beállítás lehet az optimális AAD CD-k esetében... -
#4005 Bakker....közben meg átléptük 4000-et...
Hurrá! -
#4004 Nem emlékeztem kié, de jó...
Még egy...
A rippelőt ha (teszem azt) az egész albumot "megvenném" akkor mindegy mi
a beállított érték, tehát a gyári -14 is jó? -
#4003 Wind - nek -
#4002 WORLD MUSIC / IN THE WORLD OF MUSIC !!!
Sorten Muld - 2 Søstre
Remélem a műfaj kedvelői örömmel értesültek erről a zenekarról!