Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Orvos vagy? Esetleg orvostan hallgató? Csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire vagy jártas a témában.

A 15-17 év szerintem elég kevés. Fõleg, hogy ha jól tudom Andy-nél még épp idõben, a legelején fedezték fel a kórt, úgyhogy nagyon jók a esélyei a hosszú, boldog életre.

Konkrétan: a Non-Hodgkin-limfóma teljesen nem gyógyitható, viszont a tünetmentes állapot évekre nyújtható.
A non-Hodgkin limfóma miatt kezelt személyek rendszeres kontrollvizsgálata nagyon fontos. A kezelõorvosok betegeiket több évig rendszeresen ellenõrzik. A visszaesés (relapszus) a terápiát követõ elsõ 1,5-4 évben a leggyakoribb.

A kontrollvizsgálat általában a következõkbõl áll: gondos fizikális orvosi vizsgálat, képalkotó vizsgálatok és laboratóriumi vizsgálatok. A betegeknek saját érdekükben szükséges együttmûködniük az egészséges életmóddal kapcsolatos orvosi tanácsok betartásában és meg kell jelenniük a megbeszélt kontrollvizsgálatokon. Így az esetlegesen felvetõdõ problémákat meg lehet beszélni, a lehetõ legkorábban ki lehet vizsgálni és szükség esetén azonnal el lehet kezdeni kezelni.

Az orvosok inkább "túlélésrõl" és "tünetmentesség"-rõl (remisszió) beszélnek az elsõ 10 évben, és csak ezt követõen gyógyulásról. Sok beteg teljesen felépül betegségébõl, mégis az elõbb említett kifejezéseket alkalmazzák az onkológusok, mert a non-Hodgkin limfóma kiújulhat.

Természetes, hogy a betegek sokat foglalkoznak jövõjükkel, próbálják saját gyógyulási esélyeiket meghatározni. A statisztikai eredmények sok beteg kezelésével kapcsolatos tapasztalatokon alapulnak, nincs két egyforma daganatos beteg, s csak a kezelõorvos tud annyit a betegrõl, hogy beszélhessen vele a prognózisról.

"A betegség kimenetelét a limfóma szövettani típusa, klinikai stádiuma, a beteg életkora, a "B" tünetek megléte, az általános állapot határozza meg. Az indolens csoportba sorolt limfómák általában lassan haladnak elõre, bár legtöbbször generalizált stádiumban kerülnek felismerésre, amikor már nem gyógyíthatók. Ilyenkor az átlagos túlélési idõ 2-10 évre tehetõ. Lokalizált formában a betegek akár 50%-a meggyógyítható. Agresszív, kifejezetten agresszív limfóma esetén kezelés nélkül csak igen rövid - hetek, hónapok - túlélés biztosítható, míg kezeléssel kb. 50 százalékos gyógyulás érhetõ el. Az esetek 10-15%-a lokalizált (I-II. stádium), 85-90%-a generalizált (III-IV. stádium) limfóma, mely gyorsan halad elõre. A kimenetel szempontjából kedvezõtlen jelnek tekinthetõ az egynél több nyirokcsomón kívüli szervi érintettség, az emelkedett LDH-érték, a 60 év feletti életkor és a rossz általános állapot.

A betegeket az esetleges visszaesés mielõbbi felismerése és kezelése céljából rendszeresen ellenõrizni kell."

Kiderült kik lesznek a szinkronhangok, legalábbis a fontosabb szereplõknél:

Megvannak a szinkronhangok is.

Egy tippem bejött Crixus-é. 😊

Spartacus – Széles László
Varro – Fenyõ Iván
Crixus – Haás Wander Péter
Doctore – Kálid Artúr
Barca – Csankó Zoltán
Batiatus – Cseke Péter
Lucretia – Orosz Anna
Ilythia – Pálfi Kata
Sura – Pálmai Anna
Ashur – Kolovratnik Krisztián

Non-Hodgkin-limfóma jó esetben 15-17évre akár tünetmentessé is tehetõ (hangsúly a jó esetben van), bár a kezeléseket (kemoterápia) idõnként meg kell ismételni. Utána kampó. Antall József miniszterelnök is ebben a kórban halt meg, emlékeim szerint.
Ezzel tisztában vagyok. De kiegészítették pár dologgal.

Tyler1
már meg van egy ideje.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Van már új aloldala, az itthon HBO-s, sorozatnak.

Spartacus: Vér és Homok

IE alatt nem tudtam letölteni, de Firefox alatt sikerülni fog. 😊

Próbáld meg ezt:

1x13 Kill Them All

Tower Guard
Tudom, de a sima xvidhez sem találtam olyan feliratot amiben az elején lévõ szöveget megvárja (lefordítja). Azért kérdezem hátha valakinek van, vagy tudja honnan szerezhetõ be.

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

tigeroo
na ittvannak összefoglalva a fõbb kérdések:

Andy Whitfield's Illness

Andy Whitfield (Spartacus) was diagnosed with Non-Hodgkin Lymphoma. He is reacting well to his treatment. When we have official word on his condition, we'll update.

Spartacus Season 2

The green light for season 2 of Spartacus was announced before season 1 aired in January 2010.
Andy's illness has delayed the production of season 2. Season 2 will resume production and is scheduled to air in the later half of 2011. Premiere date TBD.

The Prequel

In order to give Andy Whitfield time to undergo treatment, and to keep all the fans happy, Starz has announced the production of a 6 episode Spartacus "Prequel". Title of prequel TBD. Production on the prequel will begin July 2010 and is scheduled to air on Starz January 2011. Andy will appear in 2 of the 6 episodes. Other cast members from Spartacus: Blood and Sand will appear including John Hannah as Batiatus and Lucy Lawless as Lucretia. The focus of the prequel will be just before Spartacus is brought to the Ludus.

Punker
a 720-ashoz is ugyanaz kell mint a sima xvid-hez.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tower Guard
A 13. részhez nem adtak ki olyan magyar feliratot ami ahhoz a típushoz készült ahol az elején kiírja azt a szöveget hogy durva jeleneteket tartalmaz stb?
A 720p-s változathoz kellene mert azt csak ilyen formátumban találtam meg.

Thx

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
Ohh ez nagyon jó hír!
Akkor ezek szerint lehet még lehet az elõzményekben is felbukkan!
Király!<#smile>

tigeroo
PetruZ
Lemaradt egy záró tag, valaki majd javítsa, ha kérhetem...
PetruZ
DVD & BluRay megjelenés: szeptember 21. Négylemezes változat, plusz extrák bõven, a BR verzió 1080i-ben, meg persze Dolby TrueHD 5.1... Amazonos pre-order most $71.99 (a DVD változat $53.99). URL=http://www.highdefdiscnews.com/?p=44197]Bõvebben...[/url]
Jim Morrison
az az, az az 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Totti5
Kill Them All! 😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Jim Morrison
megint meg kellett neznem a trailert... nem hiszem el, hogy nem ezzel van tele a sajto, hogy milyen kiraly 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Arnoux
Jee ez nagy jó hír 😄

Andy rendben van.

bocs ha már volt a hír.

kaposi1
Andy nélkül nem nagyon érdekelne tovább!<#ejnye1>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Azért ott lesz a prequel is január-februártól. Bár igaz, hogy tényleg sok lesz a szünet a kettõ között...

De én se venném jó néven, ha lecserélnék a színészt. Inkább várok...

Tyler1
nemtudom, nem lenne-e érdemesebb inkább mást berakni Spartacusnak, mert oké h fasza a sorozat, meg Andy is nagyon jól tolta, de több mint 2 év az évadok között hát nem szerencsés dolog egy sorozatnak.

kaposi1
<#szomoru1><#rinya>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

"A Spartacus 2. évad jelen állás szerint 2011. telén kezdõdhetne."

Kompi http://trailer.blog.hu/

LordVenom
Bocs,utólag láttam,hogy itt a hír magyarul. 😉 Köszi!

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

LordVenom
Néha valaki lefordíthatná azon emberek kedvéért,akik nem birtokolnak perfect angol tudást...

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
ha azt vesszük hogy egy - egy bajnok max egy - két évet élt túl, lehetett pár 😄

Tyler1
na még egy Champion of Capua?? 😄 már hány lesz??

Affene, beelõztél! Én most fedeztem fel.

Alig több mint fél órája van kinn a hír. 😊

AntiHero
PRODUCTION ON STARZ’ ‘SPARTACUS’ SIX-PART PREQUEL TO BEGIN THIS SUMMER

Andy Whitfield to Appear In Two Episodes Along With Lucy Lawless, John Hannah, Peter Mensah Plus Other Returning and New Characters

Los Angeles, Calif. (NCTA Cable Show 2010) – May 11, 2010 – Pre-production is underway on a six-part prequel to Starz’ hit original series “Spartacus: Blood and Sand.”
Andy Whitfield, who played the title character in the series, will appear in the prequel briefly, but Lucy Lawless and John Hannah take center stage in this story of the rise of the House of Batiatus and its champions before Spartacus arrives as a captured Thracian slave. With the title still to be determined, the prequel will begin production this summer in New Zealand, and is slated to air on Starz in January 2011.

John Hannah returns as Batiatus, owner of the Ludus, along with his wife Lucretia, played by Lucy Lawless. Other returning actors include Peter Mensah (Doctore), Manu Bennett (Crixus), Antonio Te Maioha (Barca), Nick E. Tarabay (Ashur), Lesley-Ann Brandt (Naevia) – and others. New characters will also be added – most notably the gladiator who was champion of the House of Batiatus before Spartacus or even Crixus – who will help fill in the story about the people and politics in the House of Batiatus and ancient Capua as a whole.

Production on the second season of “Spartacus: Blood and Sand” was postponed this spring to allow Andy Whitfield to be treated for Non-Hodgkin Lymphoma in New Zealand. His doctors indicate that the actor is responding well.

“The prequel story maintains the excitement and entertainment value of the first season of ‘Spartacus,’ giving audiences the engaging experience they’ve come to expect,” said Starz President and CEO Chris Albrecht. “We look forward to continuing the Spartacus story.”

Produced by Rob Tapert, Sam Raimi, Joshua Donen and Steven S. DeKnight, “Spartacus: Blood and Sand” was the highest rated show for the 18-49 demographic among all cable networks for 12 of the 13 Fridays on which it aired based on coverage rating.* The production team remains intact for the six-part prequel.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Fodek
Én is hasonlóan vagyok. 😄

You cannot change your fate... ...No man can

Fodek
Nemrég volt a TV2-n a Goran Visnjic féle. Megnéztem, gondoltam témába vág meg minden. Írom facebook-on hogy nagyon jó volt, ezt a témát nem lehet megunni. Erre visszaírják, hogy már látták annyiszor, meg hogy megunták. Én meg írom vissza; én nem tudom megunni, mert engem nem az érdekel, hogy hogyan "tálalják", hanem azok az emberek érdekelnek. Mert akárhány filmet, sorozatot, könyvet készítenek belõle, ez a történet sosem fog megfakulni. Õk óriások voltak. És tettüket nem homályosítja el a feledés.

Fodek
Ezt a frizurát is lehet hordani. A reneszánsznál az ilyen ókori stílus volt a menõ. Valamimkor mostanában a retro.<#hawaii> És el tudom képzelni, hogy ez a stílus iránt is lesz érdeklõdés újra.

nan76
Én erre a séróra gyúrok😊
<#eljen>

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

Tyler1
hát ez 2 éve volt, lehet a Halálraítéltben jobban kikellett magát gyúrni. ez rendezõtõl függ. a Spartacus edzések, olyanok mint anno a 300-nál voltak, nem a nagyság számít, hanem a kinézet.
mondjuk a Halálraítéltben jó szálkás volt a srác, Spartacusban, meg van rajta felesleg 😊

LordVenom
De a Spartacus-ra egy picit lefogyott...nem? Kíváncsi lennék,hogy mi okból... a kokszot hagyta abba,vagy túl nagy lett volna és kidolgozott egy gall gladiátorhoz?

LordVenom
Most fejeztem be Howard Fast "Spartacus" címû regényét.
A sorozat óta rajongó lettem. Spartacus ikon lett a szememben. Egy példakép.
Nagyon jó volt a könyv...
Még megnézem az 1960-as filmet Kirk Douglas-el,aztán a remake verziót Goran Visnjic szereplésével...

Utána mit nézzek,vagy olvassak? Nem tudok betelni vele... 😊)))

Szolnokboy1
"én egy szerepére sem emlékszem a filmjeibõl"

nem csodálom😄

30 Days of Night

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Fodek
hát igen. ezért volt õ a felkelés egyik vezetõje. jól kiegészítették egymást. Spartacus volt a fej, Crixus meg az ököl.

Tyler1
kétségtelen h a legjobban eltalált karakter õ lett. Manu pedig ideális választás volt hozzá. én egy szerepére sem emlékszem a filmjeibõl, pedig láttam 1-2-t, de ebben egybõl a kedvencem lett.
nagyon tetszik ahogy a keményszívû, hideg és hatalmas bajnokból, érzõ ember is tud válni ha azt kívánja a jelenet. ehhez sokban segít mondjuk az fizimiskája is. bár lehet ezt csak én gondolom így.

de Andy úgyanilyen hibátlan alakítást tud hozni, és Hannah pedig a legprofibb gonosz, akit sorozatban láttam.

Fodek
iwiwen is mindenki Crixusra hajaz.
ott 1 Varro fant nem találsz. 😄

tigeroo
én most crixus sztílóban vágattam meg 😛