Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cucmey

Cucmey
Talán gyermek áldásnak örülhetünk a 10. részben??? 😊)

Kongy
Jó rész volt ez a 9-es is 😊 Megfelelõ felvezetése a jövõheti finálénak az biztos! Epic rész volt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szegény Oenomaos-nak kiszúrták az egyik szemét 😞

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Punker
akkor még finomabban tálalták a rómaiak politikai húzásait, de ugye ott is az volt hogy egy politikus segített kimenekíteni a gyereket, na most azt tudjuk hogy Glaber helyett jön Crassus mint fõellenség 😄, innentõl kezdve ez a kölök szál nyitva lehet

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sir Quno Jedi
Dehonnem, csak jópofizoke. Az egy egész jó film amúgy, én szeretem az ilyeneket.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Punker
nem láttad a régi filmet?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sir Quno Jedi
És a szabad gyermek felnõ és harcolni fog a szabad emberek jogaiért, hogy õk is szabadon lehessenek rabszolgák, ha arra vágynak! Az apja felszabadította a rabszolgákat, õpedig az unatkozó szabadokat fogja raszolgaságba hatjani. 😄DD Mert mindenkinek alanyi jogon jár a rabság, az elnyomás és a nehéz rablánc! Ezek alapvetõ emberi jogok ám...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Szerintem ha lesz szabadon született gyermeke Spartacusnak, akkor az Mirától lesz. Ilythia magzatának eredete enyhén szólva is kérdéses.

Punker
az 1960-as film vége az volt, hogy Spartacus gyereke már szabadnak születik, lehet a készítõk tisztelgésként tovább viszik ezt a szálat. Ilithyia amúgy is kulcs szereplõ nem fogják kinyírni.

Cucmey
Ez így nekem egy kicsit egyszerûre sikeredett.

gabo91
oh... köszi, egyébként ezt honnét vadásztad? innét szoktam én de még ez nem kész, nem tudtam hogy más is fordítja

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Kongy
Nem igazán értem milyen különleges dologra számítottál... Engem abszolút nem lepett meg, egyértelmûnek láttam a sorsát a 8. epizód végén...

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

davidka003
Még jó hogy nem néztem meg. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Cucmey
Hát ez nagyon spoileres volt. Ennyire azér nem kellett volna ellõni mi lesz Ilithyával.

davidka003
pfff én már vagy 3 napja megnéztem, tökéletes magyar felirat van hozzá.

Sub hun

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

gabo91
Jajj mindjárt itt a 9. rész, felirat meg még mindig nincs... :S

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

RatBaG
Ellen Hollman - Saxa

ez meg itt két spoileres jelenet a 9. részbõl
http://www.youtube.com/watch?v=zWsXwfLa2mg
http://www.youtube.com/watch?v=QRrtI_jH8xo

Per Aspera Ad Inferi.

Szóval azt akartam csak mondani, ha nem hallgat az embereire, akik belejöttek a fosztogatásba akkor még nagyobb legendát írhatott volna.
Egyébként Spartacus legnagyobb hibájának azt tartják, hogy visszafordult délre, pedig Gallia felé akart áttörni, a történészek szerint csak a hazautat kereste.
Ez így volt sajnos, és akkor még beszélhetünk a modern kori rabszolgaságról is szó szerinti és átvitt értelemben is.
MeoH
O, az ujonc german amazon.

fuck mmo's..i.,

balodali csajszi az kicsoda? spari menyivel ertelmesebben nez mar ki it mint a sorozatban

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Sir Quno Jedi
A rabszolgaság egy intézmény. Aki ebben nõtt fel el sem tudja képzelni másképpen a civilizációt, minthogy vannak urak és rabszolgák (sok-sok generáció óta). Számukra ez a törvány, ez a jog, sem morálisan, sem erkölcsileg nem látnak benne semmi kivetnivalót.

Amúgy a legyõzötteket már a görögök is rabszolgaságba vetették (a spártaiak ugye pláne), ez nem római találmány és a görögök elõtt is ez dívott. Még mindig humánusabb megoldás, mint azonnal lemészárolni mindenkit akit legyõztek (ez lenne ugye a másik lehetõség).

A rabszolgaságot a történelem során pl. amerikában is csak akkor számolták fel, mikor már azt kívánta a tõkések gazdasági érdeke és nem azért tették, mert aaannyira sajnálták a rabszolgákat ugye...

De azok a római civilek voltak a legéhesebbek a vérre az arénában, ilyen tekintetben õk sem voltak különbek uraiknál, tisztelet a kivételnek.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Sir Quno Jedi
Az öreg nem római civileket akart halomra gyilkolni (alapvetõen azokkal nem sok gondja volt), hanem a római hatalmat jelképezõ dölyfös hadurakkal stb., mondhatni õ egy korabeli jólelkû "kezdõ terrorista" volt, aki a korrupt rendszer ellen fordult, mikor azok "képviselõi" megfosztották mindentõl az égvilágon, de nem óhajtott civileken bosszút állni, hiszen akár õ is lehetett volna anno az a civil, akit most lemészárol(ná)nak a szökött rabszolgák.

Logikusnak tûnik. Na mindegy, ezt már sosem tudjuk meg, hogy "mi lett volna"... 😄
Szerintem Spartacus csak jókor volt jó helyen. Szerintem meg sem fordult a fejében, hogy az öreg éppen esetleg elárulni indult õket. Sajnos nem tudjuk milyen párbeszéd zajlott. Mivel mindketten eléggé gerinceseknek tûnnek, lehet hogy kitárgyalták a helyzetet, és együtt jutottak arra az elhatározásra, ami végülis történt.

Lehet, hogy az öreg akár fel is adta volna õket, de nem a vagyonért vagy birtokért, egyszerûen az õ erkölcsi képébe nem fért bele egy terhes nõ legyilkolása bármilyen indokkal. És ha ez megtörténik, akkor a rabszolgacsapat semmivel sem különb a szemében, mint Sulla vérszomjas emberei voltak.

Kongy
Arra még nem gondoltál, hogy lehet, hogy a valóságban is melegek?

Igen, ez abszolút így van, pontosan ez történt. Csak ugye a kérdés az volt, hogy " ...a római tag mit csinált volna, ha Spartacus nem veszi észre, hogy épp dobbantani készül és nem adja át neki a tárgyalási feltételeket?" 😊
Sir Quno Jedi
Glaber szvsz. nem csak Ilithyia-ról mondott le, hanem most már a gyermekrõl is, hiszen az is csak azért kellett volna, mert elvileg amíg nagykorú nem lesz õ irányíthatja a "néhai" apósa vagyonát, amit a gyerek örökölne. Csakhogy úgy tûnik ez már nem érdekli, kitalált egy jobb módszert magának és ha majd gyereket akar megoldja másik nõvel.

Valaha tényleg szerette azt a kígyó nõt, nem csupán érdekbõl volt vele (bár részben az apja hatalma miatt nyilván), hanem imádta és tán akart is gyereket, de ugye mikor a nõ egyértelmûvé tette számára, hogy nem lehet már közöttük semmi az égvilágon, akkor lépnie kellett. Elég kijózanító volt neki.

Én kicsit sajnáltam Glaber-t. Persze kõgeci, mint minden római, de ezt semmelyik férfi nem érdemli az asszonyától (sem az apósától). Túl sokat szivatták, most már bedurvult, ez az õ hibájuk. 😄

Spartacus meg szépen elültette a bogarat Glaber fülében. :-)
Amikor azt mondta neki, hogy a megszületõ gyermeke szemében mindig õt fogja látni, ez eléggé egyértelmûen hangzott. Nem csodálkoznék azon, ha Glaber azt az utasítást adná Ashuréknak, hogy végezzenek ilythiával, mintha Spartacusék ölték volna meg. Csak nem számol azzal, hogy Seppia már tudja azt, amit tud.

davidka003
Buzis smárolás kellett megint bele.
Szegény színészeknek ilyet kell eljátszani.

Ez lehet a jó megoldás. <#eljen>
szucsy89
LOOL
Kongy
Ez pont így igaz ahogy leírod. Az átlag nézõ meg rögtön "k*csög római"-zik -.-'

Az öreg egy nemes szívû római polgár lehetett ifjúkorában.
Amikor meghozzák Ilyithiát, mondja is, hogy "Ez lett az ügyünkbõl?" Látszott rajta, hogy mélyen elítéli egy terhes nõ megölését.
És igen, amikor távozóban volt, még lehet, hogy a nõ kiszabadításán gondolkozott. Amikor Spartacus vele ment, valószínûleg meggyõzte, hogy nem akarja megölni a nõt, hanem cserébe fegyverekért elengedi. Ez aztán újra hitet adott neki annyira, hogy az életét is feláldozta, hogy Spartacusék egérutat nyerjenek.

RatBaG
vagy inkább, hogy mi mindennel be fog próbálkozni az a nõ, csak hogy túlélje.
ha nem dobták el minden realitásérzéküket a készítõk, csak hogy bevághassanak egy ekkora ziccert, akkor ez biztos, hogy kamu.
eleve amint rájött volna ilithya, hogy dugós est után teherbe esett, az elsõ gondolata az lett volna, hogy elveteti a magzatot. vagy ha valamiért meg is tartja, akkor mutatniuk kellett volna a viselkedésén, hogy tudja, valójában az ellenség ivadéka fejlõdik benne.
ha ennek ellenére mégis igaz lesz, akkor egy hatalmas bukkanó került be a storyba...

Per Aspera Ad Inferi.

Sir Quno Jedi
báááz nézem a részt, hát nem megmondtam elõre, hogy kié a gyerek vaze... 😄DDDD

Jav: Glaber
Vazze, Galber volt Haldir az elf a Gyûrük urában: <#nevetes1>
Ez jó kérdés. A Glaber felesége iránti sajnálat miatt egyfajta római szolidaritást érzett.
legjobb csajszi!

Tetszik amúgy, hogy Mirából jó kis íjász pi*át csináltak! 😄 Bejövõs a csaj nagyon! 😉
Hát... az a kapzsiságától függ. A nagy vagyon reményében lehet, hogy feladta volna a rejtekhelyet Glabernek, de a családjának rómaiak által való lemészárlása miatt az is lehet, hogy lojális maradt volna. Ki tudja?! 😊
Kongy
Már a finálét várom nagyon! 😄

Cucmey
Kösz. 😊

Visszatér Varinius. Ennek örülök. Nagy játékokat rendezett az 5. részben. 😄D Kár hogy azóta nincs aréna jelenet. Persze hol is lenne....

PetruZ
Szerintetek a római tag mit csinált volna, ha Spartacus nem veszi észre, hogy épp dobbantani készül és nem adja át neki a tárgyalási feltételeket?
Cucmey
elõzetes... valamiér nem tudom beszúrni a videót.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AZZIvEMzo1c