381
  • djhambi
    #381
    b
  • djhambi
    #380
    Itt a véleméynem a film első részéről, 20 munkaóra van benne, szóval remélem legalább elolvassátok.

    Kritika a Háború ellen (Háború a Béke ellen - A háború megváltozott természete)
  • Epikurosz
    #379
    Most hülyézzelek le megint?
    Na, és vajon milyen fejlődés lett volna, ha győzünk 1849-ben? Nem ti, hanem mi.
    Tán még az I. vgh-t is megnyertük vón.
  • Tetsuo
    #378
    a gazdaság iparral erősödik, kereskedelemmel, szellemi tevékenységgel
    ebben 1et ertunk, csak te azt nem latod, h ezek ellen van a legtobb ami jelenleg Mo-n "kulfoldi"..
  • Balumann
    #377
    Szó sincsen fegyveres háborúról, politikailag kell kiállni értük. Miért kérdezel hülyeségeket.

    Valóban akkor volt a legdinamikusabb fejlődés, de pont azért, mert sorra épültek a gyárak, volt termelés, volt kereskedelem. És még 3x jobb is lehetne ma, ha nem adnak el szinte mindent OLYANNAK, aki szándékosan csődbejuttatja azokat, nyereséges vállalkozásokat tönkretéve, millió munkahelyekkel. Ez nem természetes egyensúlyhoz vezet, hanem teljes csődhöz. Jópár példát felsoroltunk már, mezőgazdasági termékek (hús, tej, gabona, cukor, stb.), gyárak (Csepeli gyárak, fémfeldolgozók, szövetakármik, lakásunkal szemben cipzárgyár volt, akkro belinkeltem a Szegedi gyárak esetét (ugyan ez megy mindenhol).

    Addig élünk jól jelenleg, amíg kapjuk a hiteleket, aztán jön a megszorítás, még több munkahely kényszerszerű eladása, aztán országcsőd... nem egyensúly.

    A nemzeti érzés meg igenis fontos, mert jelenleg már majdhogynem szégyen magyarnak lenni, mert minden bűnt hozzánkvágnak, amihez semmi közünk nem volt. Tudom, te kitartasz az mellett, hogy bűnrészesek voltunk a világháborúban és holokausztban is, de minket belevittek, nem függetlenül léptünk be. És nem a terület elcsatolással van baj, hanem hogy még ma is leszarják az ottani magyarok helyzetét, valahol még jobban is élnek, valahol meg éppenséggel szándékos történelemhamisítással szítanak ellentéteket közöttük, jelenleg még nyelvtörvényt is bevezetnek... Nem fegyveres harc kell, hanem politikai előrelépés...
  • djhambi
    #376
    "Fosnak a magyaroktol rendesen, mert erzik, h lehet igenyunk a teruletre.."

    "Minden nemzet a teruletert es a forrasokert harcol, vagy igy vagy ugy.
    A magyarok kb feladtak es megtagadjak magukat."

    Te most arról beszélsz, hogy az lenne a legjobb, ha háborúba indulnánk ellenük?

    "a nemzeti erzes alap kell legyen minden orszagban, csak akkor erosodhetnek."

    Magyarország a legdinamikusabb fejlődését a szabadgásharc leverése, Haynau rémuralma és a kiegyezés után érte el. Tudod, szép szónak tűnnek, de üresen csengenek, mert a gazdaság iparral erősödik, kereskedelemmel, szellemi tevékenységgel, nem pedig kokárdával... A Japán csoda azért ment végbe, mert Amerikába küldtek képezni japókat, és ezzel felerősítették a közoktatást. Amerika a hidegháborút azért nyerte meg, mert a német és magyar tudósokat begyűjtötte, és a megvolt a fejlesztési kapacitásuk. A német és kínai felívelés a nyersanyagok szédületes kiaknázásával indultak meg útjukon, ahogy Amerika is elkezdte kinyerni bőséges nyersanyagát. Szlovákia azért ívelt fel egy rövid időre, mert meghívták Bokrost, hogy a reformjait vezessék be náluk is! Semmi köze Slotához. A japókra atombombákat dobtak le, nem volt büszke nemzeti ideológiájuk, hadseregük, haditechnikai fejlesztéseik, minden ilyen jellegű beruházra költött pénz az állam kezében maradt, és a gazdaságba került. Az a kijelentés, hogy "a nemzeti erzes alap kell legyen minden orszagban, csak akkor erosodhetnek" jól cseng, de tartalmi értéke zérus. Ugyanis s nemezti érzés teljesen független a gazdaságtól, sőt, kb. 100 hozzászólásban kifejtettem, hogy a Jobbik Kádárutánzó gazdaságpolitikája még hátráltatja is a fejlődést. Erőszakosan próbálja érvényesíteni a magyar érekeket ahelyett, hogy beállna a természetes egyensúly, és ez a közgazdasági szóval élve holtteher-veszteségként jelenik meg, ami szó szerint globálisan a semmibe veszett pénz, ezt jelenti, el van tűnve, kiesett. Egy ország akkor erősödik, ha megvetik intenzív oktatás formájban a jövő melgágyát, és vagy kiaknázzák erőfrrásaikat, ami jelenleg nekünk nincsen, vagy a szellemi tevékenységet és egyéb munkát próbálják eladni. Befektetőket csalogatni, ledolgozni az államháztartási hiányt, a hiteleket, jó kapcsolatot alakítani ki a szomszédokkal, mert az vonzza a befektetéseket. A befektetés mindkét fél számára előnyös, ettől befektetés. Ha valamelyik félnek nem éri meg, akkor az nem egyezik bele, és akkor nem lesz befektetés.
  • Tetsuo
    #375
    LOL Te el vagy tevedve.
    Slotanak igaza van, a szlovakok csak ezzel a modszerrel nohetnek fel mas nemzetekhez, a nemzeti erzes alap kell legyen minden orszagban, csak akkor erosodhetnek.
    Fosnak a magyaroktol rendesen, mert erzik, h lehet igenyunk a teruletre..
    Nem tudjak azt, amit mi, hogy a magyarok mar reg lemondtak, nem csak a lecsatolt, hanem a jelenleg fennallo magyar teruletekrol is..

    Minden nemzet a teruletert es a forrasokert harcol, vagy igy vagy ugy.
    A magyarok kb feladtak es megtagadjak magukat.
  • Balumann
    #374
    Rendben, elvileg elküldtem. Feltöltést vegyétek le nyugodtan, most nagyon jó az arányom.
  • djhambi
    #373
    Ideiglenesen megosztottam az e-mail címemet a profilomban. A torrentet valahogy megoldom bátyámon keresztül. Van egy megállapodásunk, hogy nem raboljuk úgy egymás elől a sávszélességet, ha ő tölt egyedül, cserébe nekem is tölt.
  • Balumann
    #372
    Én az elmúlt 4 évben szinte mindent torrentről töltök, úgyhogy más linket sajnos nem nagyon tudok rá :) Jól seedelt torrentet tudok adni, szerintem tölts le ideiglenesen egy torrent klienst és átküldöm a torrent fájlt (meg persze mondj egy mail címet is, hogy mire küldjem).
  • Epikurosz
    #371
    [URL=http://www.mno.hu/portal/688789]"Nagy a jólét!" (Best of Gyurrrcsány)[/URL]
  • djhambi
    #370
    "A szlovákoknak azt tanítják, hogyha nincs 1918 -ban fordulat, az ott élő szlovákok már nem is lennének, elnyomásban éltek."

    Nekünk edig azt tanítják, hogy egyik világháborúhoz sem volt közünk, mindig a németek kényszerítettek minket. Pedig a monarcia az egy közigazgatást feltételez, közös vezetésünk volt, és az OMM kezdte a háborút, ergo az oszták-magyar közös hadsereg. Utólag persze mindenki keresi a maga hőseit pl. Tisza személyében, minden háborúnak vannak ellenzői, de azért mégsem tört ki forradalom az osztákok ellen... A 2. vh-ban jobban tükrözősik, hogy ki akartunk belőle maradni, de későn kapcsoltunk, és a nyilas hatalomávétellel a németek oldalán léptünk be a háborúba (a tény az, hogy beléptünk). A 2. vh után csak az elbitorolt területeket adták nekünk vissza, szóval a második büntit egész jól megúsztuk. (Lehet, hogy Trianon miatt.) Ezeket az apróságokat könnyűszívvel el szokták felejteni, mikor a töténelemről van szó. Én csak azt mondom, hogy ha Mátyásról van szó, az igazságosról, akkor őt történelemformáló személynek tekintjük, és büszkék vagyunk rá, bátran elemlegetjük, de ha valami balul elsült beszélünk, akkor a németek kényszerítettek, és letagadjuk Szálasit. Ez ugyanolyan történelemhmisítás. Én azt állítom, hogyha megnyerük volna a 2. vh-t, akkor az nagy magyar győzelem lenne, és Szálasi lenne a nemzeti hős. De mivel elveszíttük, ezért a németek kényszerítetek minket a háborúba lépésre hatalomátvétellel.

    Ezzel indoklom, hogy nem lenne szabad nemzeti indulatot ébreszteni bárkiben történelmi esméynekre alapozva, mert baromira el van ferdítve "az igazság".

    "A filmet sem nézted még meg gondolom."

    Tény és való, torrentem nincs, de ha linket adsz, akkor letöltöm. (megaupload, 4shared, zippyshare, rapidshare, ...) :)
  • Balumann
    #369
    "Nem tudnának hamis történelmet tanítani, ha lenne a történelemben abszolút igazság."

    A szlovákoknak azt tanítják, hogyha nincs 1918 -ban fordulat, az ott élő szlovákok már nem is lennének, elnyomásban éltek. Ami SZÁNDÉKOS történelemhamisítás a szlovákok részéről, konfliktus keltése politikai célból. Ebben nem mi vagyunk a felelősök, nem én tehetek, hanem a politkusok. Már rég el kellett volna kezdeni. Szegedi Csanád volt nemrég az első, aki erről beszélt ott, indítványozta az unioba csatlakozásuk ideiglenes felfüggesztését, amíg eltörlik a nyelvtörvényt, és nem hajlandóak tisztázni a történelmet.

    "És tudom, hogy az első gondolatod az, hogy ők úgysem változnának meg, és ez az az előíélet, amit belédpaszírozott a média, az internetes blogok és fórumok."

    Hát, pedig hiszek a változásban. És ezért is vagyok azon a véleményen, hogy TISZTÁZNI kell mindent. Mint pl. a rosszpéldát mutató zsidókat meg kell bűntetni (pénz, börtön, kényszermunka (mármint nem munkatáborra gondolok), stb.), ha szabadon tehetik azt amit akarnak, abból nem lesz soha békesség, soha nem lesz konfliktusmentes világ (tudom, az soha nem lesz :D).

    Nem vagy hazaáruló, mert tudom, hogy te is azt szeretnéd, amit szinte mindenki, minden Jobbikos. Csak nem látod át a helyzetet, nem "mersz" elmélyedni abban, amit a radikálisabb oldal állít. A filmet sem nézted még meg gondolom. :)
  • djhambi
    #368
    "Radikális azt jelenti, hogy valamit szinte alapjában véve meg fog változtatni, újragondolni és alkotni valamit."

    A radikális változtatáshoz radikális eszközök kellenek, hogy beszámítható idő alatt véghezvigyék a radikális terveiket. A radikális eszközök pedig nem feltétlenül fair vagy törvényes eszközök, hiszen célja a mielőbbi erdménycsinálás. A cél szentesíti az eszközt, ezt véljük felfedezni minden radikális csoportosulásban, és ez a történelmi tapasztalt is. Többet rombolnak tettvágyukban, mint építenek.

    "hamis történelmet tanítanak a szlovákoknak"

    Nem tudnának hamis történelmet tanítani, ha lenne a történelemben abszolút igazság. Azért vagy felháborodva, mert azt hiszed, hogy te birtoklod az abszolút igazságot, és ők azért vannak felháborodva, hogy ők hiszik az abszolút igazságot. Mindketten tévedtek, de nem a történlemben, hanem abban, hogy azt hiszitek, hogy csakis ti tudjátok az igazat. A probléma ott van, hogy mindketten nekiálltok nemzeti hősödni, és ők elnyomják a magyarokat, de pedig kimész szlovákot verni egy focimeccsre, (csak hoztam egy szemléletes, de szimplán elméleti példát) és megpróbáljátok a saját igazatokat érvényesíteni egy olyan szituációban, amelyben mindketten a sajátjaitok által vagytok vezérelve, ahelyett, hogy leszarnátok Trianont, leszarnátok a nemzetiségeteket, meginnátok egy üveg sört, és építenétek valami hasznosat is végre a kölcsnös gyűlöletkeltés helyett. Senkinek sem jó az, hogy diadalittas nemzeti hólyagpukkasztásban versenyeztek, de főleg nem jó a kinti magyar kisebbségnek és az itteni szlovák kisebbségnek. (Ők maguk mondták nekem, hogy nem akarnak semmilyen határváltoztatást, vagy háborúskodást, csak békében szeretnének élni.) Az erőltetett magyarmajmolás és szlovákmajmolás pont azok körülményeit rontja, akik érdekében kiálltok (kiállnak). Kár, hogy ezt nem tudom leírni egy szlovák fórumba is!

    Csak közösen lehet jól kimászni ebből a gödörből, ehhez viszont nem kell más, mint mindkét nemzetnek levetnie minden előíéletét a másikkal szemben. Nem lenne hülyemagyarozás, és neked nem kellene miért megvédened őket, és nekik nem kéne megvédeniük a saját érdekeiket nyelvtövénynel, mire neked nem kellene focin verekedni. Mindjárt élhetőbb lenne a világ.

    És tudom, hogy az első gondolatod az, hogy ők úgysem változnának meg, és ez az az előíélet, amit belédpaszírozott a média, az internetes blogok és fórumok.

    OFF

    És ha ezen kijelentések után hazaárulónak neveztek, büszkén vállalom, mert tudom, hogy a kint élő magyarok érdekeit képviselem, és nem a jobbikos paranoiás tömegterméket terjesztem, és ha ezt hazaárulásnak hívják itthon, hát legyen!
  • Balumann
    #367
    Hát azért nem feltétlenül, a radikális azért nem jelenti, hogy aljas módszereket alkalmaz. Radikális azt jelenti, hogy valamit szinte alapjában véve meg fog változtatni, újragondolni és alkotni valamit.

    Hát, van hasonlóság a két helyzet között. Pont ellentétei egymásnak. Míg a zsidók adtak okot a "gyűlöletre", a magyarok nem tehetnek róla, hogy hamis történelmet tanítanak a szlovákoknak (ami ha igaz lenne, akkor talán valóban lenne okuk a konfliktusra, bár megint más kérdés, hogy az erőszak akkor sem jogos).

    Nem értek egyet a munkatáborokba szállítással SEM (ahogy valószínűleg egyik revizionista történész sem). Azzal viszont mindenkinek egyet kellene, hogy a történelem torzítása, a faji megkülönböztetésre hivatkozás bűnösség esetén, és ilyenek bűntetést kellene hogy maguk után vonjanak. Megtörtént ami megtörtént, ezzel viszont tényleg azt érik el, hogyha törvényes kereteken belül nem fogják ezeket bűntetni, az emberekben növeli a feszültséget, és robbanni fog.
    A zsidóknak kellene tanulni a történelmükből, ha így folytatódik, nem lesz jó vége.
  • djhambi
    #366
    Mégis van, amit nem lehet pénzzel meg nem történtté tenni.
  • djhambi
    #365
    Újabb példát hoztál a szélsőségek irracionálisan destruktív hatására.

    Ráadásul pont azt erősíted meg, hogy a társadalmi kisebbség (pl. zsidók, magyarok) milyen védtelenül ki vannak szolgáltatva a nagy hatalommal rendelkező radikális, aljas módszerekhez nyúló szélsőséges embereknek. (A radikális és aljas egy szinten összefügg, aki radikális eszközökhöz nyúlik, az nem fél az inkorrekt, aljas módszek használatától sem.)

    És konkrétumokra is kijön. Ahogy Hitler - állításod szerint - a zsidók a német társadalomra gyakorolt negatív hatását tálalta a németenek, úgy Slota a magyarok nemzetükre gyakorolt "barbár" hatását tálalta a szlovákoknak. Egyik oldalon a zsidótörvények, másik oldalon a nyelvtörvény. Persze Slotának nincs igaza, de Hitlernek igaza van - érződik ki hozzászólásaidból.

    Becsülendő, de görbe tükör a nemzeti szív, és ha globálisan kell gondolkodni, akkor muszáj otthonhagyni. De a hétköznapokban jó hasznát veszem.
  • Tetsuo
    #364
    Nem csak a zsido eseteben volt ez igy, azota rengeteg "holokauszt" volt, egyik sem olyan tanu mint a zsidoke..
    Olvasd el a Holkoausztipar c konyvet.. alapmu, mint a Chaplin film.
  • Epikurosz
    #363
    Ehhez képest Magyarországon azért jóval jobb a helyzet.
    Itt, még 2000 előtt kárpótlást fizettek a 2. vgh-s munkaszolgálatos románoknak is, akiknek a nemzettársai egy csomó magyart legyilkoltak Erdélyben.
  • Epikurosz
    #362
    Most hallom, hogy a romániai Galac városában több éves pereskedés után megszületett az első ítélet, mely kb. 90 ezer eurós kárpótlást ítélt meg egy 2. vgh. idején deportált zsidónak. A neve Devy Abraham.
  • Balumann
    #361
    Egyébként a legnagyobb csalás az egészben az, nem az emberek kezdik az egész faji megkülönböztetést, megnevezést. Hanem a zsidók, ill. cigányok bújnak el a tisztességes társaig mögé azáltal, hogy a rasszizmusra, antiszemitizmusra fogják. Megpróbál kirabolni egy cigány, te visszaütsz, jól megvered, aztán visz el a rendőrség, hogy miért bántasz valakit faji alapon (hírekben már csak a vége marad bennt).
    Ha kérdőre vonod a holokauszt-hazugságokat, akkor az a védekezés, hogy nyilván azért akarod megcáfolni ezt a "jól dokumentált, bizonyított" eseményt, mert utálod a zsidókat. Nyilván az a bajunk Izraellel, hogy zsidók élnek ott, véletlenül sem az, hogy többezer nő és gyerek halálát okozzták, gyakran kegyetlen brutalitással, meg nem tetszik a gazdaságpolitikájuk (pl. az olyan kijelentéseik, hogy "felvásároljuk Magyarországot, ...).

  • Balumann
    #360
    Miért van a szlovák - magyar konfliktus?
  • Balumann
    #359
    Egyetlen egy utalás sincs arra, hogy egy zsidót is megakart volna ölni. Az kivehető belőle, hogy ellenezte a keveredést a zsidókkal (legalábbis a Mein Kampfban). Ki akarta telepíteni az országból, de végülis a háború idejére dolgozni küldette őket is.

    És valóban, nem tiltakozok az ellen, hogy a CSALÓKAT, HAZUGOKAT, HÁBORÚS BŰNÖSÖKET (ahogy Nagy-Britanniában már elfogató parancsot adtak ki az Izraeli politikusokra) megbűntessék. Még akkor SEM, ha zsidó, cigány, vagy bármi. Én személy szerint maradok a börtönnél (ahogy a legtöbben), de a halálbűntetés ellen sem tiltakozok abban az esetben, ha emberek haláláért is felelősek.
    Ha a német precizitású népírtásnak nekiállnak, akkor nem marad túlélője.

    "Még kérdés, hogy deformálja az olvasó személyiségét?"

    Sehogy nem formálja a személyiséget. Maximum az olvasó megérti, hogy miért utálták mindig is a "tipikus zsidókat", milyen okokat szolgáltatnak arra, hogy a többség utálja nagyrészüket. Nem azokat, akik tisztességesen élnek. Hanem azok, akik nem. Pl. Kertész Imre, akit mindenki megutált, barátja művét teljesen sajátjaként adott el (Csacsifogat) anélkül, hogy bármivel is támogatta volna (megbeszélés szerint) barátja rokonait, vagy nemtudom kiket. Majd megírta a holokauszt hazugságait, amivel szintén "sikeressé vált". Utána meg menekülhetett Magyarországról Németországba.
    Vagy aki kiadta Anna Frank naplóját, azzal a hazugsággal, hogy csak "belejavítgatott", pedig közben nagyrésze tollal volt írva, és egyértelműen nem egy 13 éves kislány "nyelve" volt. Jacqueline van Maarsen visszaemlékezése és üti az abban leírtakat. (tudom, a tollra már van magyarázat, először is "már kapható volt" egyesek szerint, másrészt ami tollal volt írva az csak 2 adalék lap volt, a többit mikor utólag megvizsgálták, már nem tollal volt írva csak belejavítgattak... biztos csak elnézték). (még mielőtt belekötnél, Anna Franks létezése nem kétséges, az sem hogy elvitték, és tífuszban halt meg).
    Végtelenségig lehetne sorolni, érdekes módon szinte minden (általunk is ismert, kiadott) mű (és keletkezési körülményei) teli vannak ilyenekkel, dehát magyarázatot mindenre lehet találni. "Ők biztosan nem hazudnak." :)
  • djhambi
    #358
    Tehát, ha a büntetett nép okot adott a gyűlöletre, akkor azt állítod, hogy a szlovákok jogosan vernek magyarokat? Vagy a zsidók okot adtak, de a magyarok nem? De a cigányok okot adtak? Hogy is van ez? Mindenki okot ad a gyűlöletre, kivéve a saját népünk?

    Ez egy "a másik szemében a szálkát"-módi eltorzult, ferde, "deformált", önajnározó, intoleráns képet ad a holkauszttagadókról.

    "a zsidók maguk is okot szolgáltattak az ellenük meglévő gyűlöletre"

    Egyik korábbi hozzászólásodban elvetetted a kollektív bűnösség igazát. Most pedig véded.
  • djhambi
    #357
    "A zsidók okot adtak az ellenük gyűlületre (nem az összes),"
    "Bizonyíték a Mein Kampf, ami egyben az önéletrajza, és leírja a zsidókról a személyes tapasztalatait, tevékenységeik hatásait, negatív tulajdonságait."

    És ez elegendő indok volt számára, és nekifogott egy módszeres, német precizitású népirtásnak. Úgy értelmezem szavaid, hogy nem is tiltakozol ez ellen, tehát valamelyest azonosulni tudtál gondolataival. Még kérdés, hogy deformálja az olvasó személyiségét?
  • Balumann
    #356
    Azt látom, hogy nem vagy nyitott, pedig sajnos egyértelmű a dolog. A holokauszt-revizionistáknak egységes álláspontjuk van, mégpedig hogy nem a zsidókról szólt ez az egész (talán 1/4 -e volt kb. zsidó), hogy nem volt tervezett kiírtás (nem voltak gázkamrák se) - dolgozni vitték őket, és hogy az áldozatok száma nem haladja meg az 500 ezret sem (amiből még kevesebb a zsidó).
    A zsidók okot adtak az ellenük gyűlületre (nem az összes), ez nem egy lehetséges álláspont, hanem ez az igazság. Bizonyíték a Mein Kampf, ami egyben az önéletrajza, és leírja a zsidókról a személyes tapasztalatait, tevékenységeik hatásait, negatív tulajdonságait. Nem a személyességed deformálását akadályozod, hanem a valóság tisztán látását.

    "Ja, és Einsteinnek is volt egy boszorkány titkárjője Amerikában), aki szándékosan visszatartott információkat, hogy kialakuljon egy bizonyos Einstein-kép, amivel a legjobban kereshet, majd eladta Einstein kiadatlan műveit. Így ferdítgette a valóságot, és a töténelmet a maga javára."

    Igen, ez is egyl ehetséges magyarázat. Ha csak ez cáfolná szinte egyértelműen az egész népírtást, akkor én is így gondolnám :)
  • Epikurosz
    #355
    Hack egy idióta.
    A Hitgyüli tagjaként szadeszes parlamenti képvisleő volt, most meg nyugdíjas hülye.

    1. A holokauszttagadás azt jelenti, hogy vki tagadja a holokauszt megtörténtét.
    2. Van, aki nem tagadja, de kétségbe vonja a történelemkönyvekben szereplő számokat.
    2.a. Van aki szintén nem tagadja, de azt is hangsúlyozza, hogy a holokausztnak voltak történeti előzményei, nem derült égből következett be villámcsapásként, és a zsidók maguk is okot szolgáltattak az ellenük meglévő gyűlöletre. (Én ezzel az állásponttal értek egyet).

    Persze, te itt idézgetsz, meg kevered a szezont a fazonnal, szokásod szerint.
  • djhambi
    #354
    "Médiában hallottál már ennél több érvet ellenük?"

    Úgy hallom ki szavaiból, hogy a "csoportok elleni gyűlöletkeltés" büntethetősége volt a cél. Hack szerint "a holokauszttagadók a holokauszt áldozatait is próbálják utólag rossz színben feltüntetni". És ez kicsit más, mint amiről eddig beszéltünk. A holokauszttagadók Hack szerint a zsidók bütetésből kerültek a táborokba a bűneikért. "A holokauszttagadás egy újabb holokausztot előkésző cselekedet is, és ezért kellene beavatkozni a büntetőjognak ezen a területébe." "A holokauszttagadás a tagadást és a jelentőségének kisebbítését célzó magatartásokat foglalja össze." Vagyis az tagadás, hogy "kit érdekel pármillió zsidó", de az nem, hogy "szerintem nem voltak gázkamrák".

    "A diktátor című filmet 1940 -ben forgatták az egyesült államokban"

    Igen, de erről is láttam egy dokumentumfilmet, ahol azt mondták, hogy a forgatókönyv a harmincas évek közepén már elkészült, csakchaplin filmjét senki se akarta támogatni, ezért maga kezdte el a saját filmjét.

    Tudod, elmondom őszintén, hogy a Mein Kampfot sohasem olvasom el, mert minden könyv hat az olvasóra, és az az elveim mesértése lenne. Van olyan dolog, amit nem teszek meg, hogy ne deformálódjon a személyiségem. Pl. nem hiszem, hogy valaha Danikent fogok olvasni. Hitler egy megzavarodtt elme eltorzult lélekkel, agresszív, beteges személyiséggel, és kegyetlen önimádattal. Nem akarok azonosulni vele.

    Ja, és Einsteinnek is volt egy boszorkány titkárjője Amerikában), aki szándékosan visszatartott információkat, hogy kialakuljon egy bizonyos Einstein-kép, amivel a legjobban kereshet, majd eladta Einstein kiadatlan műveit. Így ferdítgette a valóságot, és a töténelmet a maga javára.

    Általában nyitott vagyok, és ezt te is többször tapasztalhattad, de erre nem.
  • Balumann
    #353
    A diktátor című filmet 1940 -ben forgatták az egyesült államokban, egy jó kis humoros propagandafilm (ettől függetlenül nekem is tetszett), de teljesen irreális képet ad Hitlerről (ez volt a célja). Hát azokat megjósolhatta, tényleg el is hurcoltak embereket koncentrációs táborokba, gázokat is rendszeresen használták fertőtlenítésre, mindenhol :)

    Beleolvastál-e már legalább a Main Kampfba? Olvastad már Hitler titkárnője, Traudl Junge miként emlékezik Hitlerről (amellett, hogy az utolsó 3 évet hűségesen mellette töltötte, és nem hallotta sose zsidókról beszélni, ami már szinte eldöntendővé teszi a kérdést).

    Vagy ott van pl. Paul Rassinier esete, zsidók emigrálását segítette Svájcba, majd koncentrációs táborba került (2-be is), háború után kitüntették tevékenysége miatt, később "holokauszt-tagadó" lett, azt merte állítani hogy bizonyos helyeken nem volt gázkamra (ma már tudjuk, hogy nem is volt). Számos példát fel lehet hozni.

    "És nem hiszem, hogy 6 milló zsidó csak úgy eltűnt, mint a kámfor, mésszé válozott, és elszórta magát, hogy utat engedjen a cionizmusnak."

    Nem tűnt el sehova 6 millió, nem is volt annyi. Eleinte 30 millió volt, aztán fokozatosan csökkent, majd 6 milliónál álltak meg, bár érdekes nem változott azután se, miután Auswitz-nál a 4 milliós táblát lecserélték 1,2 millióra néhány éve. Kb. 1-200 ezer tűnt el, akik meghaltak betegségekben, vagy a háború végén emigráltak Izraelbe/USA-ba/egyéb helyekre.

    Egyébként az UFO -s hasonlattal tökéletesen igazad van, a holokauszt is pont ilyen. Vannak akik látták, átélték (elrabolták az ufok, túlélte a gázkamrát), mégsem tudják bizonyítani. Lehet bonyolítani, nyilván azért nincsenek bizonyítékok mert megsemmisítették, nyilván azért vannak teli ellentmondással mert ők is össze voltak zavarodva, nyilván az emberek hirtelen változnak a háborúban..... De ennyire azért nem.

    "A következő jel az elmélet koporsójában a zsidó összeesküvés-elmélet"

    Mi ebben az összeesküvés-elmélet? Még máig valaki abból él, hogy szappankészítésről meg lámpaernyőről, meg gázkamra túléléséről beszél (USA-ban még azt is lehet). Izrael is létezik, és neméppen a békét hozzák el ott (a történelem ismétli önmagát...).

    Bárcsak az is csak összeesküvés elmélet lenne, hogy aki cáfolja a holokausztot kirugják, antiszemitázzák, börtönbe csukják. Érdekes, sajnos nem az. Médiában hallottál már ennél több érvet ellenük?

    Jah, és hogy nő a zsidó ellenesség, azok után amit tesznek Izraelben, és az a rengeteg hazugság, csalás ami a kezükhöz tapad? Érdekes, nekem is van zsidó ismerősöm, aki soha nem panaszkodott még antiszemitizmusra (Jobbik párti ráadásul), apukám nevelőszülei is zsidók voltak (nem vitték el őket konc.táborba), a gárdában több zsidó származásu ember is van, ők se panaszkodtak növekvő rasszizmusra meg antiszemitizmusra. Cigány osztálytársaim is volt több, őket se érte atrocitás egyszer sem (2-jükről tudom, hogy szimpatizálnak a gárdával és Jobbikosok is, 1-ikkel beszéltem, másik iwiw-en jelöl be ilyen klubokat :D).
    Akkor hol van az a növekvő buta rasszizmus, antiszemitizmus? Ja, ott ahol a cigányok rendszeresen verik a magyarokat, ilyeneket írnak ki hogy üsd a magyart, ellopnak mindent amit lehet, stb.
    Vagy a hazug zsidók, akik az antiszemitizmus mögé bújnak, hogy megvédjék a meséjüket.

    Olvasd el a Main Kampfot is, csakhogy lásd, Hitler miért volt annyira zsidó ellenes (elég részletesen benne vannak az élményei, párszáz oldalon keresztül).

    Nem azt tanítják? A történelem oktatást mindigis befolyásolták az érdekek.
  • djhambi
    #352
    OFF

    „Édesapám felment a németek bejövetele után két nappal az orvos nagybátyámhoz, hogy adjon mérget mindhármunknak, hogy ne tegyen ki minket annak a szenvedésnek, ami ránk vár.”

    „Mivel Auschwitzba szárnyvonal vezetett, úgy éreztük, hogy visszafelé haladunk (Magyarországra). És már abban a pillanatban többektől elhangzott az a kifejezés, hogy „a kormányzó úr mégiscsak törődik velünk és visszahoz bennünket”. Rá egy órára lassított a szerelvény és megérkeztünk arra a helyre, amiről fogalmunk sem volt, hogy létezik.”

    „El kellett mennünk a gettóba. Volt egy Muri nevű kutyánk. Az szegény olyan hosszú ideig futott utánunk, mígnem fáradtan hátra maradt. Talán az egyetlen élőlény volt, aki velünk érzett.”

    „Anya és a lánya volt. Az anyát szelektálták balra. A szerencsétlen nő elkezdett ordítani, hogy „A lányom, a lányom! Nem hagyom itt a lányomat!”. És Mengele nevetve mondta: „Vidd a lányodat is!”

    „A Holocaust nem egy történelmi esemény. A Holocaust kívül van a történelmen. Tökéletesen irracionális esemény. (…) Én túlélő vagyok. Amit a Holocaustról elmondtam, benne van az, amit azóta átéltem, tehát azt, hogy túlélő vagyok. A Holocaustról igazán csak a halottak tudnának mesélni, de a halottak nem tudnak mesélni, mert halottak.”
  • djhambi
    #351
    "De miért végeztek volna ki zsidókat?"

    Most miért vernek magyarokat? ("Ironikus" lehet a másik oldalon állni.)

    Egy gondolkodó papnak volt egy jó idézete, de sehol sem találtam meg, de a mondanivalója kb. ez volt: (évszámok voltak az idzetben) 'xx-ban vitték a kommunistákat, de nem szóltam. 'xx-ben vitték a cigányokat, de nem szóltam. 'xx-ban vitték a zsidókat, de nem szóltam. Most engem visznek, de nincs, ki szót emeljen értem.

    "írásos bizonyíték van, amiben Hitler helyeselte ezeket az ötleteket"

    Nem mindegy, hogy '38 előtt, vagy után helyeselte. Egybként is kiszámíthatatlan, és beszámíthatatlan volt. (Emlékeztet pár emberre a személyisége.) Charlie Chaplin kultuszfilmjében pontosan bemutatja személyiségének mélységeit, még jóval ráadásul a háború előtt (írta a forgatókönyvet, nem is tudott a haláltáborokról), de előrevetíti, szól halálos gázokról, háborúról, zsidók táborokba hurcolásáról. (A diktátor c. alapmű.) Chaplin kiváló érzékkel érezte meg Hitler minden cselekedetét.

    És nem hiszem, hogy 6 milló zsidó csak úgy eltűnt, mint a kámfor, mésszé válozott, és elszórta magát, hogy utat engedjen a cionizmusnak. Csináltak kísérletet, hogy ugyanazt az eseményt eljátszatták több eberrel, és kíváncsiak voltak a memóriájukra, és a tudósok utólag szavakkal befolyásolni tudták őket, hogy mire emlékezzenek. Lehet, hogy te is másra emlékeznél ilyen szörnyűségből, mint a szomszédod. (Fehér ember el sem tudja képzelni, mit jelent ez, szó szerint gyerekek játszottak a méteres tetemhalmok közöt...) Lehet, hogy ők hiszik azt, hogy megtörténtek velük, és lehet, hogy tényleg megtörtént velük. Nem hiszem, hogy csak politikai ambícióból hazudoznának. Egyébként is: a világ nemlineáris. Azért, mert kivégeztek 6 millió zsidót, attól még lehetett 150 ezer zsidó katona, mert az egyik tábornok azt mondta, ha hajlandó meghalni a nácikért, hát haljon. A másik pedig: ugyan, öljük csak meg mind őket. Azért, mert egyik táborban rögtön gázosítottak, lehet, hogy másik táborban előbb dolgoztatták őket. Miért ne lehettek volna kegyes nácik, akik küzdöttek a zsidók életéért, ha betegek voltak, és miért ne lehettek volna kegyetlen, a más szenvedésében perverz örömöt lelő nácik? Hisz mi, emberek ugyanígy különbözünk. Még egy haláltáboron belül is lehetett változás. Az idő haladtával, és a hárobú elvesztéséel egyre több embert végeztek ki, az aktuális katonai vezető szájízétől ugyanúgy függhetett a tábor rendje, mint a fentről érkező utasításoktól.

    Javasolt film A Holocaust szemei c. magyar dokumentumfim. Magyar szemtanúkat szólaltat meg, hogy ők hogy látták, hogy tapasztalták meg. Érdekes, hogy ki milyen részleteket ragadott meg. Szerintem a revizionisták azért szaporodnak, mert a szemtanúk megöregedtek, és meghaltak jórészt, és egyre kevesebb, aki tiltakozzon, felszólaljon, hogy ott volt. Egyre több a gyerekes gondolkodású, éretlen fasiszta hajlamú ember (hála a nevelés, tanítás hiányának, és a TV-nek, meg a Wolfeinsteinnek), sok embert láttam sírni a film végén, de láttam olyat is, aki poénkodott vele. Emellett sok emberben benne van a "van egy lökött elméletem, terjsszük" vágy. Millió áltudományos szemét van a könyvespolcokon az interneten, hogy Einstein tévedett, meg hazudtak az energiamegmaradással kapcsolatban, hogy a piramisokat nem ember építette, hogy a kristályok gyógyítanak, tagadják az evolúciót, ez is csak egy újabb tagadás a sok között, állítom! Csak nem lehet természettudomáynosan megindokolni. De aki látja ezeket az összefüggéseket, az "érzi", hogy miről van szó.

    Első jel, ami a hamisságra utal, hogy nem azt tanítják a suliban, nem az a hivatalosan elfogadott nézet. (Energimegmaradás, piramisok, evolúció,...)

    A következő jel az elmélet koporsójában a zsidó összeesküvés-elmélet (Egely találmánya, aki azért nem szabadalmaztatja, mert kivégeznék az olajcégek, az UFO összeesküvés-elméletek,...)

    Harmadik jel a hamisságra az aktualitás. (Energiaválság - ingyenenergia, növekvő kopaszok és neonácik - zsidóellenes hangulat növekedése, űrkutatás fejlődése - UFO-k megjelenése, ...)

    Negyedik jel, ami összefügg a másodikkal, és harmadikkal, hogy pénzt lehet csinálni belőle. Könyvet lehet írni, hírnevet lehet szerezni, és el fogják olvasni, mert azt hiszik, hogy hű, de megvilágosodnak tőle. Manapság ki olvas verses köteteket?! A meghökkentés, a valóság szemléletellenes új formájának kitárása kell ahhoz, hogy könyvet vegyen az ember a kezébe. (Egely-könyvek, Daniken könyvei, láttam antiszemita könyvet, sok UFO könyvet Chupa-kabrákról, Roswellről...)

    Nem kell hinni ennek, mert bizonyítékokkal nem lehet alátámasztani. De a tapasztalatom ezt sugallja.
  • Balumann
    #350
    De miért végeztek volna ki zsidókat? Egészen amíg nem volt háború, a zsidókat kiakarták telepíteni Palesztinába (korábban Madagaszkárra), írásos bizonyíték van, amiben Hitler helyeselte ezeket az ötleteket. Mikor egyértelművé vált a háború, elküldte őket is dolgozni. Nem ideális körülmények között, de szándékosan maximum azt ölték meg, aki esetleg menekülni próbált, lázított, stb. A művek itt is ellentmondásba ütköznek, mindegyikben szerepel olyasmi, hogy megbetegednek, aztán a németek kűzdenel az életéért (holott azt mondják, hogy mindenkit aki nem volt képes dolgozni, egyből gázosították, ez az ellentmondás ugyanúgy benne van a Sorstalanságban is).
    Ha tényleg ki akarták volna írtani őket, akkor azt megtették volna saját területükön, nagyon hatékony módszerek voltak (más gázok), nem lett volna kb .150 ezer zsidó katona a hadseregben, nem maradthatott volna annyi ki a "táborokból", nem vitték volna a legtöbbjüket pont Auswitz-Birkenau-ba ahol a legfontosabb volt a munkaerő. A Zyklon-B gázt mindenhol használták háború előtt és még utána is fertőtlenítésre, ha nem használják, akkor a 99% -a ott meghal katonák között is (volt közöttük is rengeteg áldozat).
    Háborúban nincsenek jófiúk.
  • djhambi
    #349
    "SEMMI értelme nem lett volna odaszállítani és ilyen veszélyes, kevésbé hatékony módszerrel kivégezni, az ott bemutatott Zyklon-B -t kizárólag fertőtlenítésekre használták"

    Én úgy tudom, hogy azért fejlesztették ki a gázt, mert puskával végezték ki a zsidókat, költségessé vált a lőszer utánpótlása, ugyanis egy emberbe nem egy golyót lőttek, és egy csoport kivégzése is relatíve sok időbe telt... és ismerjük a számokat... Azért a németeknek is véges nyersanyag-forrásuk volt.

    "Egyébként én eddig azt hittem, hogy a II. vgh. után a nyugati fogságba esett német és magyar katonák sorsa elfogadható volt."

    Minden háborúban az ember csak ember marad. (Mindjárt hozok példát.) Ezért kell a lehető legjobban kezelni a konfliktusokat, és nem szabad eljutni a háborúig! Most a II. VH-ban ugye, az amcsik a jó fiúk? Annak ellenére, hogy ledobtak két atombombát, civilek millióival végezve, annak ellenére, hogy Hamburgot porig bombázták, 30 ezer civil életét követelte ez a cselekedet, és annyi céljuk volt vele, hogy a nácikat kicsalogassák rejtekeikből. Az orosz sereg pedig, a másik győztes történelemíró fél ami útjába került, azt kifosztotta, nőket erőszakoltak meg gyermekeik szeme láttára, és építették a goulagokat. Az ember csak ember marad. Ezt nem moshatja le magáról.

    Egyetlen helyes megoldás a kényes helyzetek diplomáciai orvoslása.
  • Epikurosz
    #348
    Elég döbbenetes.
  • Epikurosz
    #347
    "A legközelebbi szántóföldes fogolytábor Bad Kreuznach volt. Itt hosszabb időt töltöttünk el. Ezt a tábort is körüllőtték eleinte, majd néhány nap múlva már kerítést építettek, s őrtorony is készült. Ez utóbbi kettős célt szolgált. Első, hogy a foglyok ne szökjenek meg, második pedig az, hogy innen lehetett legjobban kilőni a latrinán ülők közül mondjuk a közepsőt. Ezt egyfolytában gyakorolták. Emiatt aztán a szántóföldbe beástuk magunkat olyan mélyre, hogy a röppálya ne érjen bennünket. E fölé felhúztuk Tibor barátommal a sátrunkat, és ettől nem lehetett látni azt sem, hogy belül milyen mély a dolog."
  • Epikurosz
    #346
    Egyébként én eddig azt hittem, hogy a II. vgh. után a nyugati fogságba esett német és magyar katonák sorsa elfogadható volt. Pedig nagyon nem!
  • Balumann
    #345
    Nem, nem csak a mondák szolgálnak bizonyítékül a finnugor elmélet helytelenségének, hanem minden tárgyi bizonyíték, genetikai kutatások, korábbi feljegyzések, stb.. A finnugor elméletet a habszburgok erőltették ránk, és szinte kizárólag nálunk tanítják ezt (a finnek meg hülyének néznének, ha ilyeneket mondanánk).
    youtube keresés: finnugor

    Kertész Imre művét nem csupán azért nem értik meg, mert teli van meg nem történt dolgokkal, hanem nyelvezete, és minden irodalmi szempont alapján is gyenge. Ezer író van, aki jobban megérdemelte volna, de a legfontosabb, hogy mivel nem a holokausztról szólnak, ezért nem azok kaphatták meg...

    "Kilószámra vannak felvételek, képek, Auschwitz mellet van egy tó, aminek az alja fehér színű a mésztől, mert az elhamvasztott zsidók maradványait egyszerűen beleöntötték. A rengeteg szemtanú, akik megélték, sokan erős férfiak, de máig nem tudnak beszélni a megéltekről sírás nélkül. "

    Először is, holokauszt-tagadás nincs. A holokauszt revizionisták érvek százezreit vetették fel (tényekre, dokumentumokra, ellentmondásokra, történetekre, bizényítékokra hivatkozva), amikre nem tudnak magyarázatot adni, ezért tagadóknak minősítik őket.

    A kilószámra készült felvételek alátámasztják a holokauszt-revizionisták álláspontjait is, többszázezer ember (aminek kétségtelenül egy része zsidó volt) meghalt ott betegségben, aztán főleg a "felszabadúlás" idején élelemhiányban, stb.. A holokauszt viszont zsidók szándékos írtásáról, kísérletekről, kegyetlenségekről beszél, amire nincs SEMMI bizonyíték. Az állítólagos "gázkamrák" nem voltak alkalmasak elgázosításra (pl. elég részletes Leuchter, amerikai halálbűntetések elvégzéséhez készített eszközöket), és SEMMI értelme nem lett volna odaszállítani és ilyen veszélyes, kevésbé hatékony módszerrel kivégezni, az ott bemutatott Zyklon-B -t kizárólag fertőtlenítésekre használták, még ott is ahol gázkamrák hivatalosan sem voltak - csak néhány zsidó meséjében, a sok levágott haj a tetvekkel szembeni védekezésre utal (ahogy a katonáknak is, a tetvekkel szemben), ruhákat kaptak, stb... órákig lehetne sorolni), kísérleteket nem végzett senki ottlévő embereken, úgy ahogy már beismerték, hogy a lámpaernyők készítése, szappanok készítése, kísérletezések is csak a kitaláció szüleményei voltak. Az hogy valaki még rasszizmust, meg összeesküvést lát benne az a média torzításának a következménye, meg az, hogy aki gondolkodni mer, azt szinte egyből antiszemitázzák, börtönbe zárják, kirugatják, stb.

    A gázkamrák és egyéb szörnyűségek mellett a túlélők meséi szólnak, amik egymásnak is ellentmondanak (pl. ha egyik műben ez megtörtént, akkor másikban az nem történhetett, ilyen millió van, mindegyikben), fizikai képtelenségek vannak, gyakran nem hiányzik az Isteni meg angyali segítség sem - meg egyéb reális dolgok (másképp nem is lehetne igaz), többen máig azt állítják, hogy a gázkamrákat is túlélték.

    Teli írhatom az oldalt érvekkel ha gondolod, összeszedhetek jópárszáz forrást, cikket (vagy rákereshetsz te is), egyértelműen látni fogod, hogy mire megy ki az egész, miért van szükség antiszemitázásra, szélsőségesezésre, ellenérvek és bizonyítékok mutogatása helyett (ami nincs). Jópárezer zsidó csalása lepleződne le, és Izrael létjogosultsága is kérdésre vonható... Észrevennék, hogy jelenleg is háborús bűnöket követnek el (szintén eltekintve attól, hogy ki kezdte, nem engedik felülvizsgáltatni, folyamatosan fegyverkeznek (nukleális fegyverekkel is), civil területeken vetik be, többezer halott (nők, gyerekek), minden bűnt amit csak ellehet képzelni megtesznek (szervkereskedelem, 2 éves gyereket megetetnek élve kutyával, felégetik ill. lezárják a szent helyeiket, megalázzák őket)).

    Ezért kell elhallgattatni minél előbb a holokauszt-cáfolókat, és írtani a "rasszizmust".

    Ha gondolod privátban is folytathatjuk ezt a témát, bár szerintem jobb ha már most elhiszed, hogy az egész holokauszt csak a túlélők meséi (ill. a népírtás maga a szövetségesek propagandája), mostmár úgyis rövid idő kérdése hogy végre lehessen szabadon vitatni ezt a történelmi eseményt, onnantól már egyértelművé válik.
    Erre is rá lehet keresni youtuben, vagy szinte bárhol.
  • djhambi
    #344
    "Igen szétosztották, nagyjából maguk között, meg viszonylag felesleges fejlesztésekre, hánymilliárd ment el csak a 4-es metrora (máshol negyed annyiból jobbat építettek, de ez már részlet kérdés), és még mennyi kellene, és még lehetne sorolni."

    Nem ezt érem KF alatt. A négyes metró az Erzsébet kiályné útjától a Ferenciek teréig tartó úszakaszon közlekedő kb. 10 klönböző buszjáratot szeretné felváltani. (A rohadó buszokkal.) Itt a buszok tömve vannak, holott minden lámpánál 2-4 busz ácsorog egymás után a Blahán. Egyetértünk abban, hogy az építés során kicsorgattak sok-sok pénzt. De ez nem a 4-es metró ötletének a hibája. Radikálsan csökentené Budapest szennyezettségét. Tavaly a szmogriadóban pont ezen városszakasz volt leginkább érintett.

    Nem vagyok nyelvész, de van egy ismerősöm, aki az, ha találkozok vele, megkérdezem, hogy milyen okból rokonítottak a finn-ugorokkal? De ne mondd, hogy a mondák a bionyíték a nyelvi leletekkel szemben. Ez olyan, mint mikor a piramisos topicban a Daniken-fanok azzal érveltek, hogy az egyiptomi mondákban égi városok meg égről leszállt istenek vannak, ergo földönkívüliek. Te elhiszed a keresztény csodákat? A 7 nap alatt teremtett világot? Sokszor tanulságos mesék, de csak mesék.

    "aztán megírta a Sorstalanságot, ami a legtöbb irodalmár szerint is szörnyű, még akkor is teli van hazugságokkal és ellentmondásokkal ha a jelenlegi hivatalos holokausztot elfogadjuk"

    A hazugságok és ellentmondások a művész meg nem értettsége. Ugyanis szakít a hagyomáynos holokauszt-formával, és egy teljesen más szemszögből adja elő, és ez benne az újító. Új mondanivalót ad egy művészileg elcsépelt témának. És hiszitek, vagy sem, a művészet ezen része különbözteti meg a művészt a művészet-utánzóktól. Mindenki le tud írni történeteket, de újat alkotni nehezebb dolog. A művészet akkor igazi, ha új értelmet adunk egy dolognak. Petőfi Alföldje újító volt, mert szakít a vadregényes tájjal, az egyszerű, hétköznapi pusztában látta a szépséget. Ady új módon közelítette meg a pénz fogalmát és a magyarságot "Mégis győztes, új, és magyar." Móricz parasztábrázolása szakít a Mikszáthi mókás, magyarázós parasztokkal. De beillik a sorba babits humánuma, József Attila újszerű világszemlélete, Radnóti magyarsághoz való ragaszkodása, s kecses, de balladisztikus eleganciája, de kitérhetnék zenére, festészetre, építészere is. A művészet, az alkotás akkor igazi, ha valami újat adunk vele, ami hozzárak az eddigi művészethez, valami újat kitalálni pedig a látszat ellenére veszettül nehéz. Mert meglévő tapasztalatodból, és intelligenciádból kell továbbfejlődni, és hozzátenni önmaagdhoz, a területeden belül jobbnak kell lenni, mint a világon bárki. (Mégha az a terület annyit jelent, hogy magyar parasztnovellákat írok, tehát ilyen szűk területről beszélek.) A mondanivaló mellett a művészetnek egyfajta formai igényességnek is meg kell felelnie. Így bárki, aki lekicsinyli Kerész munkásságát, elmehet a búsba. valószínűleg a téma "szerencsés" volt, hogy 50 évvel a holokauszt után megkaphatta kitüntetését, de tegyük hozzá, hogy '78-ban írta. ÉS mindaz az ábrázolás, ahogy a szó szerint buta, bugyuta, bárgyú, még a zsidó hagyományokat sem ismerő fiú a könyv végére felnő, ez a folyamat, és az az elfogadottság, hogy mindez természetes, ez a rendhagyó újító szellem Kertész hagyatéka.

    "A holokauszt-cáfolók ellen mindent be kell vetni"

    Kilószámra vannak felvételek, képek, Auschwitz mellet van egy tó, aminek az alja fehér színű a mésztől, mert az elhamvasztott zsidók maradványait egyszerűen beleöntötték. A rengeteg szemtanú, akik megélték, sokan erős férfiak, de máig nem tudnak beszélni a megéltekről sírás nélkül. Holokauszttagadás? Csak egy újabb összeesküvés-elmélet az ufóhívés, az olajvállalatok kivégzései, a multik egyeduralma és az amerikai katonákba való agyiányító chipek beültetése mellé.
  • Balumann
    #343
    Megintcsak azt kérdem, te hol élsz? :)

    "Ez kamuszöveg, ő is tudja, hogy azt az életszínvonalat hitelekből finanszírozták."
    Igen nagyon sok mindent hitelből finanszíroznak. Ettől függetlenül a többség, akik mezőgazdaságban dolgozó emberek, fizikai munkát végző munkások (szakmunkások), orvosok, tanárok stb. fizetésükből nem igazán élnek jól, nagyon sokan kénytelen 2 munkahelyen dolgozni ráadásul, és még így se lehet mondani, hogy jól élnének. Ezt tapasztalom én is, családon, rokonságon belül is. A legtöbben aki teheti (jobb orvosok, szakemberek) menekülnek el az országból.

    Igen szétosztották, nagyjából maguk között, meg viszonylag felesleges fejlesztésekre, hánymilliárd ment el csak a 4-es metrora (máshol negyed annyiból jobbat építettek, de ez már részlet kérdés), és még mennyi kellene, és még lehetne sorolni.

    A vizitdíj és a tandíj egyáltalán nem olyan, de nem fogom tudni ezt elmagyarázni, filmből megfogod tudni!

    A finnugor származást csak Magyarországon tanítják, és félremagyarázott nyelvi bizonyítékokon kívül semmi sem támasztja alá. Erre van topik is, számtalan könyv, a mondáink, amik megcáfolják az alapjában véve hibás elméletet. Nyelvileg lehet volt közünk, lehet átvettek tőlünk, lehet van hasonlóság, de a "finnugor elmélet" miszerint volt egy közös őshaza, alaptalan, megcáfolt dolog.

    A nóbel-díjnak több fajtája van, és más ítéli meg a fizikai és más az irodalmi nóbel díjat. A gond a XX. századi irodalom meg béke díj kiosztással van. Meg fogsz lepődni, Elie Wiesel kapott békedíjat (Holokauszt túlélő), és Kertész Imre irodalmit. Nemmagyarok közül béke nóbel díjat kapott pl. Obama (aki küldi sorra a fegyvereket Izraelnek, támogatva a Gázai "terroristák" elleni harcot - avagy a palesztinok teljes kiírtását) (több városban többezer fős tűntetést vont maga után a díj).

    Kertész Imre egy nagy szélhámos, azért nem halt csak éhen még a "sikere" előtt, mert a barátja művét teljesen sajátjaként adhatta elő (mert külföldre ment akkor), aztán megírta a Sorstalanságot, ami a legtöbb irodalmár szerint is szörnyű, még akkor is teli van hazugságokkal és ellentmondásokkal ha a jelenlegi hivatalos holokausztot elfogadjuk (erről is lehet találni jópár cikket). Erre is érdemes rákeresni kinek mi a véleménye a könyvről, filmről, általánosságban egyetértenek abban, hogy csapnivaló. (most éppen megnéztem port.hu -n is).
    A holokauszt-cáfolók ellen mindent be kell vetni, a nóbel-díj az elmúlt időben (legalábbis ezen a téren) politikai döntés alapján ítélik meg.

    ""Én azt mondom, hogy aki az alternatív energiákba' újat tud, és a következő húsz-harminc évre vizet tud... azokat a szabadalmakat, azokat a tudásokat kéne Nobel-díjjal kitüntetni." (Szóba került a nullpoint-energia.)"
    Az már Árpi hülyesége :D
  • djhambi
    #342
    Akinek van kedve, és ideje (max. 15 perc) egy kis szemlélettágításra Feynmanról és az atomprogramról, melegen ajánlom az áltlam írt esszét a témában. Úgy érzem, Kőrösi példája mutatja eme cselekedet fontosságát.

    (Jogsértés nélkül letölthető.)

    Egy mindenre kíváncsi Feynman - djhambi