45
-
TommyGun #45 Mondjuk Spec nem hiszem hogy a DICK hagyaték örökösének nagyon szüksége lenne a lére, dick az egyik legismertebb és legolvasotbb scifi író még napjainkban is és sok novelláját is megfilmesítették ugye, total recall, minority report, blade runner, paycheck, truman show....én spec nem hoznék szégyent csak a lé miatt a cyberpunk atyjának nevére ha az apám lett vólna...
mondjuk ha majd kijön a 6dik generációs google teló nexus6 néven azmár gázosabb lenne...lehet ezis benne van a pakliban... -
#44 Bradburynek azert nagyobb igaza volt! ;) -
#43 Ok, szerintem is egy kicsit túlzás volt ilyenbe belekötni, de azért nem is kéne sértegetni a hölgyet, mert hát lássuk be, még ha a "nexus" szó önmagában gyakori is, sorszámmal ellátva, az android szóhoz társítva és ilyen környezetben tényleg nyilvánvalóan hommage-nek szánták, azt meg a jogtulajdonos vagy örömmel fogadja, vagy nem. És ha nem, akkor tényleg elég nyomorult érzés lehet ha olyasmihoz használják fel amivel esetleg nem ért egyet.
Mint amikor Bradbury hőbörgött a "Fahrenheit 9/11" miatt, hogy ellopták a címét.
Egyébként jogilag úgyse tehet semmit, Google kaliberű cégeknél alap hogy már bejlentés előtt jóval levédetik saját maguk számára a kifejezést, és az ügyvédhordáik észrevették volna ha ezzel akadály van. -
#42 Az egyik egy telekommunikációs-multimédiás eszköz neve, a másik egy képzeletbeli ipari gyártósor neve. Ha le is van védve a Nexus - márpedig nincs -, a szabadalmi hivatalban nem lehet egy kifejezést mindenre levédetni. Példának okáért a Blizzard levédette a "cataclysm" szót, online szoftver, és a hozzá kapcsolódó dokumentációk illetve szolgáltatások terén, tehát ha én írnék egy könyvet, aminek Cataclysm lenne mondjuk az alcíme, az égvilágon semmit nem tudnának csinálni, mert nem azon a területen használtam fel ahol le van védve. Ilyen egyszerű a dolog. -
beef #41 ... és az is lehet, hogy a hölgyet felkérte a Google egyik főnöke, hogy ugyan csapjon már egy kis inygyen hírverést az új telefonjuknak :) -
#40 demadárezanő! és kajak bízik benne hogy nyer a peren?:D:D ennyi erővel Az Android kifejezésért perelhetne a fél világ... ez baromság -
slickboy #39 Akkor adok egy újabb linket a pénzéhes ribancnak:Electric SheepNagyon érdekes program, a nevét az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? c. regényéről kapta. Véletlenszerű képernyővédőket generál, aztán ha tetszik valamelyik, felfelé nyíllal életben tarthatod, vagy lefelé nyíllal leszavazhatod. Amelyik sok szavazatot kap, az úgymond életben marad, és felkerül a központi szerverre, mint egy "génbankba" a villanybárányod. Ezt alkotja a gépek kollektív "álmát". -
Mat666 #38 Nevetséges hogy ilyen indokkal lehet perelni már hányingerem van ha meghallom hogy szellemi tulajdon. -
Justil #37 büdös ringyó kapja be -
#36 Nem a földönkívüliekkel konspirálnak ezek? -
vasziszdasz #35 "Már van egy Android nevű rendszerük, most lett egy Nexus One telefonjuk. Ez pedig feltűnik azoknak az embereknek, akik ismerik ezeket az elbeszéléseket"
Nem nézték kicsit sok tv-t? -
vasziszdasz #34 Van még kit perelni, mondjuk kezdve a rómaiakkal. :DDD -
#33 Azért Lem sem kímélte az "imperialista" sci-fi írókat, az amcsi sci-fi írók szövetségében ugyan tiszteletbeli tagságot adtak neki, de ő csak simán leponyvázta az amcsi sci-fit. Hozzátenném a kiadványok 99%-át tekintve szerintem teljes joggal.
Ezért viszont a tagságát '76-ban megszüntették.
-
bippo #32 Akkor lehet, hogy rosszul emlékeztem. Sorry.
(Amúgy nem pont pár éve hosszabbították meg?) -
DAud001 #31 Tényleg kicsit gyanús, de tudtommal a szerzőjog azért nem védi ennyire az alkotókat. Például a Valve levédette a Hλlf-Life(tehát a helyett lambdával írott) kifejezést, de a Half-Life-ot, mint játékcímet nem. Erre alapozva feltételezem, hogy ha anno Phil nem védette le a "'Nexus sorozat', mint intelligens elektronikai termékcsaládnév" kategóriát, - mekkora lenne már, ha kiderülne, hogy mégis! :P - akkor nem hiszem, hogy sokat tehetne a lánya ez ügyben.
"életében olyan személyiségek tisztelték, mint Stanis³aw Lem"
Ez is jó, Lem tényleg tisztelte őt, de PKD viszont úgy gondolta, hogy a Stanis³aw Lem egy kollektív írói álnév, amit lengyel kommunista propagandisták egy csoportja használt. Amikor pedig meghívta Lengyelországba azért utasította vissza, mert attól félt, hogy ez egy csapda, hogy KGB elkapja. :P
Azért nem semmi, mit tesz az emberrel néhány év CIA-megfigyelés... :D -
#30 Jó, de ha úgy reklámozza a gugli a telefonját, hogy "A legjobb telefon. Bármelyik bolygón.", akkor lehet, hogy én is elgondolkodnék egy peren Dick lánya helyében. -
#29 Ezexerint tényleg vége a válságnak.
-
#28 Amerikában megint baromira ráérnek hülyeségekkel foglalkozni...
Golyót nekik vagy kötelet. -
#27 De még mekkorában!
-
#26 Amúgy van itt nő köztetek!?
-
#25 asszem bajban vagy -
#24 Hamégegyszer meghallom, hogy egy terméket enterprise meg generationnak hívnak akkor addig perlem széjjel a terméktulajdonost amíg csak egy híg gatya nem marad rajta...
Amúgy meg nevetséges az egész, már megint arról szól, mennyi zsét akasszanak le valakitől. És a sztárügyvédek újra támadhatnak. -
lapaleves #23 senki nem mondja ki, hogy nexus, amíg meg nem fújom ezt a sípot. -
harcu #22 "Szal óvatosan a faxozással!"
De ha egyszer szó szerint az, na :) -
harcu #21 Most hallottam, már perelik a Bentley-t, mert a jele egyértelmű utalás a szárnyas fejvadászra (B betű szárnyak között, ráadásul egyértelmű a megtévesztés, hiszen a B nagyon hasonlít a D(ick)-re, ami már alkalmas a vásárlók megtévesztésére. -
#20 David Bowie jogvedelmenek egy resze a halala utan 50 ill 70 evvel jar le, a szemelyhez fuzodo jogok (pl. ki a szerzo) pedig soha. -
#19 Óóóóó, baxus!!!
Fijúk, asszem én belenyúltam a jóba, ne irigykedjetek!
Csörög a telóm, lehet hogy már is az ügyvéd hív!
Csak ő legyen, csak ő legyen ....XXXXXX
Asszem szerelmes vagyok!
(De izé, vajon mennyire lehet gazdag!?)
-
barii #18 kedvenc ítóm a bácsi -
bippo #17 Addig, amíg annak az az eredménye, hogy olyan remekművek kerülnek nyilvánosságra, amik különben elvesztek volna, szerintem nem baj.
A baj azzal van, mint a mostani, hogy csak felesleges pereskedés megy. Szerintem Philip K.Dick van annyira jó író (naná), hogy ne kelljen félniük az örökösöknek.
OFF: Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy David Bowie nyilatkozta pár éve, hogy tök gáz, hogy ő kénytelen megérni azt, hogy mivel a korai számaira lejár a jogvédelem, boldog boldogtalan felhasználhatja/ingyen hallgathatja, még ha ő, mint szerző/előadó nem is akarná engedni. -
slickboy #16 Csak egy kis ingyenlóvé kell a ribizlinek. Vagy szarul fogynak a könyvek, kell egy kis médiahype. Vagy mindkettő. A nexus eléggé általános szó, mint előttem szólók is elmondták, úgyhogy nem értem milyen alapon akar pénzt a kistáska. Ilyenkor felmerül bennem, hogy miért is öröklik meg szerzői jogokat a leszármazottak. Gyakorlatilag semmit nem csinálnak, csak számolják a csordogáló pénzt. Még jobb amikor összekaparják az elhunyt félbemaradt műveit, vázlatait, jegyzeteit aztán apránként kiadják. Tolkien fia is ezt csinálta. -
#15 nem rossz csaj, sőt:
-
#14 A pics@ba!
Lánya!?
Amúgy hogy néz ki? Mert ha OK, akkor én tőlem leperelheti rólam a gatyát, feltéve ha aztán megfelelő jogsegélyben részesít!
Bár végül is mindegy hogy nézki, térdelve minden csaj egyforma, csak ne nézzen fel közben!
-
#13 De azért volt annyi esze, hogy levédesse azt is!
Szal óvatosan a faxozással!
-
irkab1rka #12 hahah, classic. Nyilván jött egy ügyvéd az örökösöhöz azzal, hogy ebből pert lehetne csinálni egy csomó pénzért, lenyúlta a csajt előlegre, aztán most meg szóltak a google-nél, hogy bocsi, de már a jogokat a fater eladta a lucasnak, mi meg megvettük.
az ügyvéd meg röhög a markába.
Amúgy meg: "Nexus (Latin for connection, center)" szóval amint a Római Birodalom visszaigazolja, hogy Dick jogszerűen vette meg tőlük ezen latin szó használatával kapcsolatos jogokat, a pert meg is nyerték az örökösök... -
harcu #11 Mánemazéde:
Ms Dick. Ilyen névvel élni... Erre szó szerint megáll, hogy ő egy (hülye) f@sz. -
#10 Nem kell levedetni ezeket kulon, mert szerzoi v szabadalmi jog vedi alapbol..
de mint alabb emlitettek, ez mar egy hasznalt szo a latinban es sok mas nyelvben..
Az iro elott RESPECT, viszont a ribanc lanya mar elmehetne dolgozni is vmit.. -
#9 A Motorola mit vasarolt a Lucasfilmtol?? A "droid" kifejezest? -
who am I 7 #8 Készülj nexus mert Dick lánya,rólad is lefogja perelni, még a gatyát is ... -
menetrend #7 nexus - the jupiter incident
magyar játék, követeljünk jogdíjakat -
LouisWu #6 A nexus egy latin szó, ami kapcsolatot, illetve központot jelent. Vicc, hogy ezt akarják levédetni. Hát igen.. a demokrácia veszélyei :).