114
  • Pares
    Nem jó sztori meg játékmenet? Mass Effect? Hát nemtudom, de az ME-t a sztorija meg a játék atmoszférája volt az, ami igazán ott volt. Kibaszott jó volt. A kocsikázni meg rettentően keveset kellett a fő történet szálat követve. A mellékküldetésekben is csak a bolygók felfedezésénél kellet. A Mako el volt baszva, mert 90 fokos lejtőkönt is fel lehetett menni. Igen, a bolygókat enyhén szólva ellustálkodták, egyszerűen szarok voltak, kinézetileg meg minden (mármint a terep, az égbolt meg a körítés fincsi volt ott is). Az csak a lustaságukon meg a határidőn ment el. De egyáltalán nem számított. Ha kijátszottad a játékot, akkor tudod, hogy a játéknak 5% ha kitette összesen a kocsikázás, és 5%-át a bolygók. A hasonló bázisok is itt ott frusztráló volt, de nem vészes.
    A Mass Effect azért volt kibaszott jó, mert nagyon jó volt a sztorija és a hangulata. A grafikája és a dizájnja is profi kategória volt.
    Aki utánnanézett a dolgoknak, az tudja, hogy a ME2 minden téren még jobb lesz. A mellékküldetések változatosabbak, kijavították az "ugyan olyan bázisokat", az egész galaxistérkép sokkal jobban néz ki, meg a bolygófelfedezés is hihetetlen átddolgozáson ment át. A Mako-t egy az egyben lecserélték, szóval az extrém terepralli is megoldódott, a liftezést is lecserélték valami überbrutál "dologra", amin jobban nyomonkövethetjük, hogy hol vagyunk, nem beszélve arról, hogy az egész harcrendszer átdolgozásra került. A páncélzatunkat is teljes mértékben testreszabhatjuk (szín, sisak formája, tuningolni is lehet a páncélt, majdnem mint egy sims...) A hajónk is nagyobb lesz (és új!), a történet is hosszabb és szövevényesebb, több döntéssel. Minden egyes kisebb-nagyobb döntés amit az egyesben hoztunk hatással lesz a kettesre, ha importáljuk a mentésünket. Egyszóval minden sokkal szebb, jobb és letisztultabb lett.

Persze ez a sok változás a méretben is megmutatkozik. Míg az első rész össze vissza 7GB-t volt, a második már a legoptimistább becslések szerint is a duplája lesz, vagyis 14GB, a lemezen. Mennyi lesz, ha telepíted? 18Gb?

A Mass Effect 2 megint az Év játéka meg Év RPG-je lesz. Garantáltan. Bioware=garancia.
  • Balintos
    magyar settlers 2
  • Etinger
    Heroes 4! :D
  • Higany
    Nem tudtok mondani egy középkorban játszódó játékot, ami magyar és bányászni, építgetni, fejleszteni, harcoltatni lehet benne? Köszi! Barátnőmnek kéne! :)
  • vasziszdasz
    Egy jó játéknak mindegy mikor jelenik meg, nem kell hozzá karácsonyi szezon, meg ilyenek. De csak a jó játék, a szar nem. Amihez mindenféle trükkök kellenek (szezonhoz igazítani, meg konkurrens játékok elől elmenekíteni), azok nem érdemlik meg a pénzt.
  • vasziszdasz
    Jaja, a lassan 3 éves Titan Quest szebben néz ki mint a még meg se jelent Dio3, ez azért elég égő a Blizzardnak. Csak az a mákjuk hogy a TQ fejlesztői is leléptek, így nagyon nincs vetélytárs ami átvenné a Dio3 helyét. Sajnos.
  • vasziszdasz
    nem tudni, érkezik-e PC-re (Alan Wake)
    Ahhoz képest hogy anno úgy reklámozták mint az 1. gamet ami kihasználja a quad procikat...
  • dronkZero
    Ehh, már a Deus Ex 2-t is nagyon vártam, aztán mi lett belőle..?

Bioshockos szösszeneted nem ingem, nem veszem magamra. Szánakozva figyelem csak, mi megy újabban... Mindenki mindenhez magyarítást akar, kb még Tetrishez is... Nehogy véletlenül ragadjon a játékból valami használható tudás is.
    Mindegy, nem az én problémám...
  • kovadam87
    a deus ex 3-at is pont úgy vártam mint annó a system shock 2 őt dehát szerintem akkor fog megjelenni majd mint a diablo 3, duke nukem, vagy éppen a HL2 episode 3 :D

Egyébként meg aki nem figyelt oda a BioShock 1 történetére és nem követte nyomon az összes párbeszédet hangrögzítőt, ergó a teljes sztorit annak nem nyújtott akkora élményt. (én magyarítottam szóval minden világossá vált és szerintem nagyon el lett találva) Bár a 2 höz én se fűzök túl sok újítást - a mostani tendenciákat nézve - de ha még is jobb lesz nagyon fogok örülni neki :)
  • Bircsike
    Remélem hogy a Deus Ex 3 idén mindenképp összejön, már nagyon itt lenne az ideje!
  • rtfmZoli
    A kedves cikkíró kifelejtette a stratégiák közül a Supreme Commander 2-őt(2010.03,GPG,Square Enix), ami szerintem a RUSE-nél jobb lesz (és v. színűleg az új C&C-nél is), ezek pedig benne vannak a felsorolásban...
  • readswift
    -nem negatív vagy, hanem dinnye

ME2 lesz jó, a RAGE , meg pár rétegjáték .
  • dronkZero
    Eheh. Na én pont emiatt egyszerűen képtelen vagyok szeretni a ME-et. Annyira nem jó az a sztori meg a játékmenet, hogy a Terep2-t ki tudja egyensúlyozni. Sőt, ha a végigjátszás időeloszlását nézem, akkor ez egy kaland, RPG és TPS elemekkel fűszerezett Terep2. :P

Elég negatív vagyok ma... :)
  • Evoluti0N
    Igazából amit legjobban várok az a Mass Effect 2. Imádom az 1. rész, de remélem, h a 2. nem lesz tele unalmas kocsikázással, fantáziátlan mellékküldis bolygókkal és csupa egyforma bázissal :).
  • Evoluti0N
    A System Shock egyik részét se játszottam. Szal nem tudom összehasonlítani a Bioshockkal. Ami a Bioshockot illeti számomra 1x végigjátszós játék volt. Nem voltam teljesen elájulva tőle, de azért kellemes perceket szerzett. A 2. részt kíváncsian várom, de sztem nem sokban fog különbözni az első résztől azon kívül, h Big Daddyk leszünk.
  • kovadam87
    A BioShock soha nem lesz System Shock 1 vagy 2. Sajnos nem is az volt a cél... mikor annó játszottam az SS2-vel tesómmal hónapokon keresztül játszottunk vele imádtuk, és a mai napig nagyon szeretjük :) A BioShock csak hangulatában és alap gondolataiban hasonló hozzá, van egy kifejlett és terjedelmes történet, sok sok küldetés, rengeteg szépen megformált és kidolgozott pálya, tuningholható fegyók, képességek, "hekkelés" csak mind mind új köntösbe bújtatva (felhasználó barát társadalomnak butítva). Én azthiszem 5x vittem eddig végig a BioShock-ot az összes nehézségi szinten, és minden alkalommal nagyon tetszett. Mind hangulatban, grafikában, történetben, és játszhatóságban élvezetes darab, viszont NEM szabad egy kalap alá venni a SystemShock 2-vel. Sajnos a szériából 3 már nem lesz pedig én is azt vártam kb 10 éven keresztül, aztán letettem róla, és kicsivel rá érkezett mega BioShock.
  • dronkZero
    Totál egyetértek, én is ezt akartam hozzáfűzni a cikkhez. Az SS mindkét részét a kedvenceim közt tartom számon, míg a Bioshocktól a belem fordult ki 4-5 pálya után. Gyakorlatilag mindent szétbarmoltak, ami jellemző volt a Shock-okra és amik miatt azt szerettem... Háromszor kezdtem bele, háromszor adtam neki esélyt, és háromszor hagytam abba, hogy ez egy szar.

Gyakorlatilag semmi nem tetszett benne, sem a Fallout koppintott lepusztult 50-es évek scifi világa, sem a varázslatok(hogy vannak benne, és KÖTELEZŐ használni), sem a sztori(mondjuk SHODAN-t elég nehéz lett volna überelni), és még a grafikájától is hánytam, olyan szinten elbaszott volt a dizájn szvsz, nem beszélve a halál jelegtelen és már kurvára unalmas UT3-motorról... Jó, oké, egyik SS sem volt kimondottan szép, a 2 még kifejezetten csúnyácskának is számított a saját idejében, de a dizájn bejött. Itt meg pont fordítva áll a dolog, a grafika elmegy, olyan, mint a többi, de a dizájn eléggé elcseszett egy idétlenség. Szerintem.

Nem, ez nem Shock.
  • tomcsa4
    Biztos hát. De majd három játékot is kiad. A Blizzard nem hülye (ellentétben Peter Molylepkével, aki három játékát is kiadatta anno egy azon félévben). Diablo 2011, ha szerencséd lesz. SC2-nek meg 2010, de csak az egyik kampánya. WoW kieget is idénre ígérte a Blizz. Hogy ebből mi lesz, szeritnem max a béta. Igaz engem egyik játék sem érdekel, de nem is ez a lényeg.
  • rumkola
    az lesz fermi mellé bundle :D
  • Skyline
    System Shock rajongóknak Bioshock 2.....Én szerettem a system shockot és a bioshock egy fos volt hozzá képest hangulatban,a játék bigdaddyk kiírtásából állt eleinte nyomasztó aztán dögunalom hangulat mellett...
    Bioshock 2-ben pedig magunk is bigdaddy-k leszünk....Biztos hozni fogja a system shock hangulatát nem...?
  • Razors
    Köszönöm a válaszod, de ez biztos?! Én már mindent hallottam, úgy tudom nyár vége körül már Demo és december környéke a játék!
  • Razors
    Etinger , az álltalad leírtakban teljesen egyettértek, és képzeld el , még egy internetes nyilatkozatgyűjtés is indult tavaly ez ügyben, amiben volt 2 kép a játékból , ahogy meg van variálva színvilágában és e-mailen keresztül lehetett szavazni, hogy inkább a másik kép: (aminek a színvilága volt csak más , a grafika ugyan az, tehát ez a másik kép egy kicst fekete-fehr tónusokat kapott, amitől sokkal komojabnak és klasszikusabbnak tünt) , ami valjuk be ehhez a játékhoz passzol is , ezt az e-mailes petíciót el is küldték a blizzárdnak ha jol tom és tudomásul is vették a véleményt , ami elég egyldalú lett állítólag a rajongók álltal látott klassikus kép tekintetében, tehát az jobban teccett mindenkinek! Bízzunk benne hogy beleépítik ezt a kis "apróságot" . Kerestem a képet, de sajnos már nem lelem. pl: itt egy link , valami hasonlót képzelj el, de sokkol jobb volt... ezt csak most találtam, de itt is van kül. http://www.maxfreak.com/diablo3/wp-content/uploads/2008/08/diablo-3-screenshot-big.jpg és az alsó kép nekem jobban bejön, nem olyan "mesebeli" mint a felső.
  • WoodrowWilson
    A Diablo nem fog megjelenni 2010-ben.
  • WoodrowWilson
    Star Wars: The Old Republic
    Bízom a Biowareben, ha jól megcsinálják, állat lesz:)
  • Razors
    ÚRRR Isten!!!!! Nem hiszek a szememnek a Diablo III ról semmmi??!! Még csak egy szóval sem illeti a cikk!! Ez elég gáz! Én személy szerint , nem sokat vagyok gép előtt (22) , de anno a Diabloval rengeteg élményteli órám volt , és már évek óta várom, de még csak meg sem említi ,ez szomorú, ha kijön, veszek egy "REAKTORT", amin minden FUT MAX MAX GRAPHICH-on :D .
  • BladeW
    Talán ez...

Tactical Intervention

De nem hiszem, hogy eséllyel száll szembe a Counter Strike:Sourcéval.
  • Szega87
    nincs tervbe véve új rész
  • Szega87
    Diablo 3 at adnák már ki
  • Vulcanus
    Half Life 2 Ep. 3 idén sem lesz? Lusta disznók...
  • szurop
    Deus ex 3. Nagykirály.
  • Jimmyke
    Én úgy tudtam hogy 2010 Duke Nukem éve lesz!
  • bociub
    A counter strike-nak mikor lessz új verziója nem tudja vki? Előre is thx
  • Pluskast
    Csak egy aprócska megjegyzés. A King Arthur-t tavaly jelentették meg nem az idén....
  • Etinger
    A StarCraft 2-be az a legjobb, hogy az ember minden évben várhatja :):) Szerintem még jövőre is a listátokon lesz! Hogy na majd idén megjelenik...

StarCraft forever... szerintem leghamarabb decemberben jön az első része a játéknak (ez de jól hangzik valami folytatásának :D), de elképzelhetőnek tartom, hogy 2011 januárja lesz belőle, vagy február. Csak tudnám mit kotlanak még annyit rajta? Hát nem a játék enginet fejlesztik az tuti...

Mondjuk az SC2-nek ez még nem is vész, nekem nagyon szimpi... De a Diablo 3 grafja már azért könnyezteti a szemem... Főleg ezek a mesés "játék grafikájával" készült intrók... mint a MONK. Jó tudni, hogy már úgy le vannak maradva a technikával, hogy már most egy 3 éve megjelent játék jobban néz ki.

Imádom a Blizzardot szidni, mert mindezektől függetlenül piszok jók a srácok :):)