42829
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• magicboxx
    Már nem akartam reagálni, de akkora hülyeséget írtál, hogy kénytelen vagyok. Azért nem egy kupacban vannak a ládák az elektronikus zenében mert be akarják szórni minél egyenletesebben az adott helyszínt. Marhára nincs köze az általad emlegetett térhez. Egyszerűen arról szól, hogy hátul is megfelelő hangerősség legyen. Marha sok koncertet csináltam, ennyit már csak tudok.
  • Musachy
    Jól megtaláltátok egymást, majdnem egyszerre regisztráltatok (ezekkel a nevekkel).
  • amaximus
    nem is egy olyan italo disco szám van,amiben használnak hagyományos akusztikus hangszereket, szaxofon, dob felszerelés, hogy a gitárt és zongorát ne is mondjam, azért ne kössük már az ebet a karóhoz mindenáron.egyébként akkor neked az a véleményed, ha egy zene nem hegedüvel vagy furulyával adódik elö, csak dobgéppel és 8 szintihanggal, akkor nem kell vagy lényegtelen a térbeli megszólalása, teste, mélysége,sztereo szélessége, a vokál poziciója? ne már, ne menjünk át abba a végletbe,amibe a basszusokkal.te meg ezt a dolgot most nagyon összekevered a zenei hiteles reprodukciós képességgel. tényleg csak megjegyzem, hogy az elektronikus zenében pl. a koncerten a zenészek által keltett hangokat kibocsátó hangfalak sem egyetlenegy kupacba vannak összedobálva!lehet, hogy ez nem is véletlen?? :)
    hogy a stúdióban mi alapján keverik ezt össze,na az már teljesen más kérdés, de attól még az alaptézis nem változik. nem az a cél, hogy 1 rozsdás vödörböl szóljon minden.
    mert akkor legyen ezentúl minden elektronikus zene mától monó, de abbólis csak egycsatornás és csak 1 fülre!hisz minek a tér,minek a többi érzet, ha az nincs is,akkor nincs is rá szükség.
    nem ismerlek félre, hisz semennyire sem ismerlek, de közönsége,barátai,tanárai és fönökei is majdnem mindenkinek vannak. :) ettöl még nem biztos, hogy 'okosabb vagyok,mint egy ötödikes'! :)))) ezzel zárnám a mai metafór(áimat)umomat! :)

jó éjt.

• amaximus
    na, jól elhülyülünk, én a magam részéröl elnézést kérek azoktól,akik 2 újabb link vagy youtube vidi helyett ezt a vélhetöen sok maszlagot kénytelenek tovább gördíteni, és bocsi a házigazdától is, a kicsit témakerüléstöl. mostantól nagyon figyelek, hogy a fö csapásirány a fórum alaptémája legyen, ne pedig esetleg okkultabb tudományok. mára villanyoltás. az éjjeli baglyoknak jó bulizást.
  • magicboxx
    Azért viszont beszélgess már egy komoly hangmérnökkel akire hallgatsz, az italo/euro diszkóban található sztereó képről meg térérzetről, és mutass neki pár zenét. Konkrétan ki fog nevetni, és megkérdezi, hogy hol vannak itt a zenészek, meg az élő hangszerek, és talán elmondja, hogy a különböző zengetéseket nem kellene keverni az élő hangszerekkel.
  • magicboxx
    Huh, te nagyon félreismersz :) Nem vágytam ilyen "elismerésre", van olyan közönségem vagy barátaim, tanáraim és főnökeim akik esetleg kedvelik amit csinálok. És nem is beszéltem ilyen jellegű stílusban mint te :) Csak dobtál fel olyan dolgokat az italove-val kapcsolatos vitában, amire szerettem volna reagálni... De ez a dolog nagyon szubjektív, és ezen picit vitázni szerintem teljesen jó egy fórumban. Jobban tetszett #20066 hozzászólásod stílusa :) Az közelít legjobban az igazsághoz.
  • amaximus
    Én nem Ön vagyok! De akkor ki maga?
  • narumon
    "ugye te nem én vagy?"

Nem tudom :) Maga Ön?
  • narumon
    Nekem nincsenek az erősítőmön ilyen úri huncutságok így eleve nem is tudok ilyet bekapcsolni :)
    Nem lehet az, hogy neked van olyan rendszered ami mélyhiányos? Nekem most egy B&W DM603 van bedugva egy csöves erősítőbe de az eredetinek (tisztázzuk már - az most az mp3?) teljesen jó mélyei vannak. Persze nem dübörög de nem is kell neki.
  • amaximus
    azt is elfelejted, hogy nem az eredeti mp3 forrásról van szó,nem azt boncolgattam,tuk, hogy abban mi van és mennyi, ...hanem arról,amit te masztereltél, kizárólag arról volt szó eddig, de ha addig nem lesz megállás,amíg nem mondjuk azt, hogy milyen állati jó lett a magicboxx master ,akkor én most mondom: ez állati jó lett!de tényleg! soha jobbat nem hallottam még!

és akkor most kérnék egy zenét. :)
  • amaximus
    nem, most vagy nem akarod megérteni vagy nem akarod a sok hsz tartalmát.. :)
    én évek óta csak lineárisan hallgatok, a lineárisat most nem a rendszer átvitelére értem, hisz az sokaknál nem az,még ha annak is hiszik, de a rendszerben a hangerön kívül nincs semmi, amit változtatni tudok, az is csak digitális....tehát nekem egy darab bekapcs gombom van.
    ne tegyél fel semmit sem kérlek!!! :) nálam van 20Hz is, bemérve! nincs semmi gond a méllyel, ha kell, döng a ház,csak az nem mindegy hogyan.
  • amaximus
    ez az elsö, hogy ezt szórol szóra így írtam volna én is?nemár. :)
    plusz1 lájk

ugye te nem én vagy?
  • Musachy
    Nálam nem játszik hangszínszabályzó. Persze van olyan haverom is, aki már elcseszte a fülét a hangszínszabályzókkal rég, neki sem tetszene az, ami neked nem tetszik. El lehet rontani az ember hallását (ízlését?).
  • amaximus
    most igazából nekem nem sok újat mondtál, de jó volt olvasni,amit összefoglaltál, bár tényszerüen sok az igazság abban amit irtal, míg néhányban szöges a szemlélet ellentét, de szerintem senki nem vitatja, hogy mi a celja a maszternek, de még mindig csak annak minöségéröl volt szó,nem pedig a szükségességéröl.
    bár ettol még megindokoltad, hogy miert kene jónak lennie ennek, a lényegét én is megerositettem, diszkóba jó, te is ezt hoztad fel elonynek.bár én nem tartok bulikat, nekem a maszter ennél picit több, a zenei élmény maga,ami nekem pont nem 4 darab szubládában vagy 8db 40centis mélynyomó falszaggatásában testesül meg.de böven van olyan zeném is persze,ami a szubtartományban kell igazán életre, söt sok köztük a 2014-es felvétel is,hidd el, nem ragadtam le a 60as éveknél. :) számtalan stílusban van kedvencem,mint itt jónéhány emberkének is.
    ismétlem önmagam, nem a zenei mélység a gond,hanem a minösége. de azt, hogy egy diszkózenének nincs tere meg mélysége,azért felejtsük már el, rugaszkodjunk el a mainstreames tam-tam tól, meg a kétütemü technótól, elég széles a diszkózene palettája ahhoz, hogy meg tudjon valósulni a tér és a mélység is.
    mivel te is hallod miröl beszéltem,így nem látom sem értelmét,sem igényét kifejteni, hogy mit miért és hogyan kéne csinálni, hisz ettöl nem gondolom, hogy te változtatnál azon a gyakorlaton,amit jónak hiszel, és ezen a forumon ez amugysem lenne szerencses,mert elvennénk egy újabb zene bedobásától a felületet.én úgy érzem,és úgy is hallom, ezt bulira keverted, nem pedig cédére vagy hifire.ennyi. a két közönségnek teljesen más az érdeke és az igénye.a többi csak szépítés. :) ha pedig meg vagy gyözödve róla, hogy ez kell mindenkinek, vagy ez a követendö pelda,akkor meg kéne ismerni jobban a többi oldal minöségi igényét is,vagy szelesebb körben kene felmerest végezni (mondjuk ne a 12-22-es éveiket taposó szigetfesztivalon és diszkóban zenefejlödött korosztályban). biztos vagyok benne, lesz igeny arra,amilyen elveket te képviselsz, és abban is biztos vagyok, hogy nem egyedül ülnek magamba roskadva egy picit mas oldalt kepviselve. :)

• magicboxx
    A nagy tesztelgetés közepette megpróbálnátok páran azt, hogy mindent lineárba tesztek? Magyarán semmi hangszínszabályzó ne legyen bekapcsolva, és úgy hallgatjátok meg a felvételt átlagos hangerőn? Különben fokozva a vitát, lehet felteszek egy frekvenciaátvitles fotót az eredeti és a masterelt felvételről, és érdekes lesz látni melyikből hiányzik mi... és mennyire nincs köze az eredeti dalnak a lineáris frekvencia átvitelhez... Hiányzik a közép és a magas? Könyörgöm az eredeti Squash Gang-en konkrétan alig van mély hang... Nagyon azt látom, hogy sokatoknál konkrétan az a gond, hogy van 100Hz alatt is van élet.
  • kaposi1
    "Nekem annó a Haluska Imre küldte a kazettákat, aranyáras volt, de minden pénzt megért :)"
    Vagyunk páran ezzel így itt is.
  • Musachy
    "Nem kell, hogy audiofil legyen egy zene akár régi akár mostani, csak legyen tisztességesen masterelve és kész már örülni is fogunk :)"

És itt a pont. Semmi audiofil, de ne legyen tönkretéve a hangzás. Ha valaki brummogtatni vagy sziszegtetni akarja a zenéit, akkor használhatja a céleszközöket. Én nem.
  • Musachy
    Na, pont itt a lényeg.
  • amaximus
    hát én ma tuti nem tudok vagy akarok mindenre válaszolni,mert átmegyünk valami hifi fórumba.
    de mi az hogy kamureg vagyok, nem én regeltem vagy ki?
    mögöttem most csak egy fal van,esküszöm! épp ülök. de a világ általában is fenntartja magának a hasonlóságot akár valós akár kitalált dolgokkal személyekkel.miért én kire hasonlítok? nekem is van valahol egy alteregom,az tuti.volt már, hogy odajöttek hozzám és nem a nevemen szólítottak,mint régi ismeröst,pedig sose láttam elötte :)

• kaposi1
    Ez az hogy néhány hete kérdeztél rá. Most már más a helyzet . Változnak a dolgok elég gyorsan.
    Az I'm Feeling Alone' valóban rajta lesz a vinyl-n de nem önnáló maxit kap.
    Egyébként az én véleményem az hogy ez a legjobb nótája idáig.
    Nagyon nagyon örülök hogy elérhető lesz ebben a formátumban is végre.
  • narumon
    Persze tudom. Nekem először Aiwa F270 később meg F810 (ez talán még meg is van valahol?), aztán Hifi célra én áttértem akkor videokazira, egy Panasonic F55-ös videó magnóval. Hihetetlen jó hangja volt, abban az időben szerintem az elérhető legjobb ár/teljesítmény mutatójú rögzítő eszköz volt még úgy is, hogy nagyon nem volt olcsó!
  • reynaud #20058
    Volt néhány levélváltásom az úriemberrel,néhány hete rákérdeztem az I'm Feeling Alone' megjelenési dátumára is......a válasza maradjon akkor inkább titokban!

Igen! Ő a zenéivel magas szinvonalon képviseli a new-italo disco stílust,jó hangú énekes!
  • magicboxx
    Tudod, hogy csak a nagy átlagról beszéltem :) Nekem annó a Haluska Imre küldte a kazettákat, aranyáras volt, de minden pénzt megért :) Aiwa 450-es deckek, Orion HS280-as hangfalak, Orion SE260 erősítő...
  • narumon
    És ennek az eredménye pl haveromék akik nagyon korrekt rock zenét csinálnak egyébként de elmennek mindig az "okos" hangmérnök irányába, így sajnos szinte képtelen vagyok meghallgatni a zenéjüket (ami egyébként lehet, hogy kocsiban jól szól), mert nekem csak egy agyonkompresszált katyvasz jön ki belőle itthon - az összes hangszer egyforma hangerőn, összegabalyodva, az ének egyenre tolva, nem lehet végig hallgatni a lemezüket egy huzamban mert megfájdul tőle az ember feje.
    Nem kell, hogy audiofil legyen egy zene akár régi akár mostani, csak legyen tisztességesen masterelve és kész már örülni is fogunk :) A jó master mp3-ban is "jól" szól még ha messze is kerül a high-endtől (vagy akárhogy nevezzük), míg egy szar master HD track-ként is csak egy szar master lesz :(
    Italo diszkóban én nem vagyok annyira otthon de emlékeim szerint az Antilles vinyl-el semmi bajom nem volt.
  • narumon
    Kikérem magamnak én szeretek jó minőségben elektronikus zenét hallgatni (szerencsére kapni is), és a 80-as években egy AIWA deck-el, Kenwood erősítővel és Mission hangfalakkal hallgattam a muzsikát. A kazettáim nagy része Maxell XL vagy TDK SA volt, és import CD-ket áruló boltban másoltattam, vagy nagybátyámnál vettük át a lemezjátszójáról (mert az enyém sokkal rosszabb minőségű iTT volt neki meg valami angol - talán Heybrook?) (Persze ez erősen nyolcvanas évek vége mert előtte túl fiatal voltam :D)
  • magicboxx
    Akkor érdekességképpen elmondom, hogy léteznek kifejezett master stúdiók ahol szándékosan nem stúdiómonitorokon hallgatják meg a végeredményt, hanem gyengébb komponenseken. Van olyan stúdiós ismerősöm aki kocsiban is átnézi az anyagot (rockzenével foglalkozik), mert a zenekar elvárja, hogy nagyot szóljon. Nem azt mondom, hogy ez mindennél jó, de ez műfajfüggő. A szakmában az a mondás tartja, hogy minden stílushoz, megfelelő ember kell. Aki jó rockzenében az ne nyúljon pld, klasszikus zenéhez. Figyelembe kell venni a műfaj sajátosságait. Különben kíváncsian várom az audifil italo és euro diszkó felvételeket a 80-as, 90-es évekből... :) Szóval akkor miről is beszélünk?
  • narumon
    No én lemaradtam erről a dologról most töltöttem le és hallgattam meg. Melyik az eredeti és melyik a belenyúlt? Meglepő módon az mp3-ak sokkal jobban szólnak nálam. Érdekes - vagy elbaszott FLAC nem tudom.
  • magicboxx
    Erről iszonyat vita megy a szakmában. Ketté is szakadt rendesen. Egy dolog biztos, 2014-ben képtelenség egy új diszkó/dance/club zenét a régi hangzással eladni. Különben nem a szakma, hanem a rádiók kezdték a loudness war-t, hiszen amelyik hangosabb az a "jobb"... Gyakorlatilag sehol nem hallotok "tiszta" anyagot, mindenhol kompresszorok, adásprocesszorok, digitális keverőpultok sávonként kompresszorral, limiterrel, agyon színezve. Aki audifil, az klasszikus zenei koncertekre jár, audifil lemezeket vásárol, és mélységesen lenézi az egész elektronikus dance műfajt. Én sokakkal ellentétben nem a múltban élek, hiába imádom ezt a műfajt, és nem is a 80-as évek hangzását sírom vissza. Mindenki milyen audifil ilyenkor, bezzeg a 80-as években az agyonmásolt kazettáját tolta, a tökig tekert hangszínszabályzókkal az erősítőn, hogy csak csattogott az orion hangfal :) Az italo a bulizásról, a jókedvről és az életigenlésről szólt mindig, nem a művészetről.
  • Musachy
    Fenét. Nem bántam meg, kellett.
  • narumon
    Én az oldalukon bele hallgatam az újakba és hogy őszinte legyek finoman fogalmazva sem nyerték el a tetszésemet. Nagyon lapos felhozatal volt ez most.
  • narumon
    "A jól masterelt anyag egyformán jól szól az olcsó és a nagyon drága rendszereken is, az autóban és a laptopon is"

No én ilyet még nem hallottam és a hangmérnökök is ennek az ellenkezőjét állítják. Ugyanis az hogy egy kocsiban, egy telefonon jól szoljon teljesen más szempontokat igényel mint mondjuk high-end berendezésen. Sajnos manapság digitáls vég esetén szinte mindent iTunes kompatibilisre masterelnek mert ott van a legnagyobb célcsoport. Így egyszeri pista mélykiemelt, magaskiemelt rendszerén teljesen jól fog szólni (a kocsiban is ez van általában), aztán rárakod egy pár milliós cuccra és sírva fakadsz, hogy hova dugtál el a dinamikát, az egységes hangzást... :(

"Szerintem egy diszkózenénél teljesen lényegtelen a dinamika és a térérzet, mert se felvételkor, se most nem érdekel senkit."

Ezzel sem értek egyet, koromnál és mostani "kívánságaimnál fogva" kb 3 éve nem voltam diszkóban, de azért a jó diszkó zenét szívesen megveszem, hallgatom otthon buli nélkül is. Ha szarul szól akkor az igen kiábrándító...

"Az akkori technika, és gyenge minőségű lehallgató rendszerek miatt is ilyenek ezek a dalok."

Lemaradtam valamiről? A 70-es 80-as években bőven voltak olyan rendszerek az átlag háztartásban is nyugaton amelyek sok mai átlag eszközökön (pl házimozi erősítők) túltesznek még ma is hangzásilag, minőségileg.

"És ez a lényeg... szerintem persze :) Mert ezek, mondom még egyszer, diszkózenék :)"

Ha ez így van akkor az nagyon szomorú, és egy újabb szög a fiatalság koporsójába :(
    Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.16. 19:18:00
  • kaposi1
    Egyre jobban tetszik ennek a csapatnak szinte az összes nótája.
    Igaz nem new Italo de nagyon kellemes hallgatható zenét játszanak szerintem.

Eurotix - Come And Hold Me

• Musachy
    "Akinek "sok a mély" gyanítom semmilyen új dance vagy club zenét nem hallgat, mert akkor laza infarktus kerülgetné egy aktális 2014-es daltól"

Téves. De azoknál mégis jobb és még néha tetszik is. Amúgy nem a méllyel van bajom, a basszusmenet mindig is kedvelt volt nekem (a nyolcvanas években is), de ez az erőszakolás nem jó.

Az pedig, hogy a mai fiatalok mit kezdenek vele, mire táncolnak vagy mire nem - hál' isten rohadtul nem érdekel. Viszont az ízlés nem magától lesz olyan amilyen. Ha rossz irányba megy, azért valaki felelős és nem biztos, hogy mindenkinek a hülyeséget kell követni, azért mert valaki egyszer kitalálta.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.16. 19:07:19
  • magicboxx
    Köszönöm a pozitív és negatív kritikát is :) A masterelés azt gondolom egy teljesen szubjektív műfaj, tehát sok minden belefér. De vannak alapfogalmak, hogy miért masterelünk.

1. A masterelés nem egyenlő a keveréssel. A masterelés a felvételt a lehetőségekhez képest a csúcsra viszi. A jól masterelt anyag egyformán jól szól az olcsó és a nagyon drága rendszereken is, az autóban és a laptopon is. Figyelembe kell venni, hogy milyen zenét masterelünk. Ezek diszkó zenék, másként tánczene, magyarán clubzene. Akkor hogyan is kellene szólni, egy kluboknak készült dalnak? Gyanítom jazz, vagy klasszikus zene esetén más lenne a lényeg a munkámban. Szerintem egy diszkózenénél teljesen lényegtelen a dinamika és a térérzet, mert se felvételkor, se most nem érdekel senkit. Az akkori technika, és gyenge minőségű lehallgató rendszerek miatt is ilyenek ezek a dalok. Szerintem lineárban hallgatva egy normális cuccon nem fárasztó, sőt kicsit mai, picit bulis, és el kezd élni a dal. Buliban keverve pedig nem kínlódik az ember a hangszínezéssel a hatalmas eltérések miatt.

2. 2014 van, teljesen más a hangzásvilág a dalokban az RMS háború miatt, ezen lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz. 2014-ben engem zavar az italo disco felvételek szubmély tartomány hiánya. Valószínű, mivel én jelenleg is zenélek, és retro bulikat is csinálok, így halott lennék az eredeti hanganyaggal.

3. Akinek "sok a mély" gyanítom semmilyen új dance vagy club zenét nem hallgat, mert akkor laza infarktus kerülgetné egy aktális 2014-es daltól. Nem az volt a cél, hogy a régi hangzást őrizgessem (mert semmire nem tartom) és pici finom beavatkozásokat tegyek, hanem az, hogy picit maivá tegyem a dalokat. Tedd be a Squash Gang-et originál verzióban egy fiatalokból álló csapatnak, konkrétan kiröhögnek, a mastereltnél meg elkezdenek táncolni. És ez a lényeg... szerintem persze :) Mert ezek, mondom még egyszer, diszkózenék :)

4. "tehát ami elsőre feltűnt, hogy nincs frekvencia visszaállítás,egy normális maszterben vagy remaszterben ilyen hiba nincs, nemhogy egy "profitól" kapott mintában" ezt picit kifejthetnéd :) Mert ez mind a sulis, mind a szakmai múltamból kimaradt, sztereó anyagról van szó, nem sávonkénti keverésről :) A másik dolog, a master az eredeti anyag hibáit is kihozza, tehát ha ott nem stimmel valami, akkor utána pláne kiugrik. A limitert persze, hogy hallod, ekkora emeléseknél elkerülhetetlen, lehet rajta finomítani, de azzal meg más probléma lesz. Ja és tény, hogy a jelenlegi clubszcénában mindenki borzalmasan rövid lecsengéseket használ, trend és divat lett.

Azért elvagyunk ;)
  • Musachy
    Nagy dilemma ez, most kezdhetem sajnálni a srácot...
  • kaposi1
    Ne érts félre , de annyira jellegzetes az írásod tartalma hogy én neved mögött egy jó ismerős kamuregét sejtem.
    Aztán lehet hogy tévedek.
  • kaposi1
    Egyébként nem igazán értem a dolgot mert ugye ez Ismael megosztása és ennek ellenére azt hallottam az előbb hogy nem örül neki hogy felkerült már a face-ra is.
    És ha hazaér törölni fogja az oldaláról.
    Na erre kíváncsi vagyok.
    Ha nem publikus még , minek tette fel?
    Innentől kezdve már nem lehet visszavonni.
  • amaximus
    azt elfelejtettem, hogy igyekezetem ellenére nem tudok neked 'munkáimat' linkelni,mivel korábban is jeleztem, én nem a hogyan varázsoljunk szar mp3-ból csodálatosan jó hangzású másik mp3-at vagy wav-et vagy bármi más audiót csoport tagja vagyok. nem ténykedem ezen a területen, de lehet érdemes lenne, hisz a ti sikereitekböl kiindulva talán én is felérhetek majd a terülj-terülj asztal széléig. :) de nem, ezt meghagyom másoknak, csak az a baszkurálás tényleg jó legyen, akkor nincs ellenemre, komolyan. egy a lényeg, nem kell túlzásokba esni.
  • amaximus
    kicsit én is elfáradtam ma már, sok volt a meló és még ez is...
  • amaximus
    nézd, évekig én is nevettem sokmindenen, és bevallom, kellett is néhány év,mire úgymond kifinomult mind a rendszerem,és pontosan körvonalazódtak az igényeim és kellö tapasztalatot szereztem az enyémtöl sokkal komolyabb rendszereken is, és most egyáltalán nem egy zártosztályú audio-agykifilézett csoportról beszélek,hanem csak a valóban élvezhetö minöségröl..
    ha vicces, ha nem, mint mondtam, ha nektek ez tetszik, a rendelkezésre álló audiotechnikai eszközötökön és legfőképp a hallásotokkal ezt jónak hallájtok, az nekem nem fáj, de öszintén vállat veregetni vagy tapsikolni nem tudok hozzá.
    viszont ezt ráküldeni egy komolyabb rendszerre, olyanra,amin a diszkó is ugyanolyan napi vendég,mint a techno vagy hardrock vagy klasszikusok, még így is kicsit kínzás.

csináltam egy nagyon gyors valósidejű összehasonlítást egy icipici vidiben, egymás után váltogatva a részeket, hogy mi lett nagyon elnagyolva azon a kőprofi maszteren, tcsd le nézd és hallgasd a részleteket,lehetelg a legnagyobb torztásmentes hangerön fejhallgatón,akkor jól kijön

legends of master's magicboxx

1. magicboxx alkotás
    2. mérsékelt 1klikkes kömüves-favágó maszter
    3.forrás mp3

én valószínű süket vagyok, de a magicboxxon erős a torzítás, ordít a zene, nem tiszták a hangok, persze basszus az van, na de egy ilyen zene,nem csak arról szól, hogy jól dübörögjön, oszt csá. hol van a többi hang, a közép, a tiszta vokál?

de részemröl nem igazan szeretnék itt teleregényes sorozatot inditani, ezzel a mintaval lezárnám,mert többet hozzátenni érdemben nem tudok.

kérek a téma helyett egy jó zenét. :)